- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vélemény: nem akar Exynos lapkákat gyártani a TSMC?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Csak szépen ne érts egy idegen tippje alapján semmit Abszolút közvetlenül mérünk, kiiktatva mindenféle tippelő meg becslő eszközt. Fogjuk a notebookot, lemerítjük teljesen az akkut, és a mért időből meg az akku kapacitásából szépen kijön az átlagfogyasztás, ami idle és HD videós teszt esetén nem is nagyon ingadozik mérés közben.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
fondorlatos
aktív tag
Szerencsére bő a választék, mégsem könnyű választani.
-
icons
addikt
Hátezaz Majd meglátjuk mi sül ki belőle, nem hiszem, hogy elszámították volna magukat, de furcsa helyzet állt elő (ráadásul nem lenne drágább ezzel a gyártástechnológiával gyártani, hiszen már ráálltak (jó, nyilván lenne különbség, úgy értem a nem lenne egetrengető))
Talma: ó de szép lenne, ha tényleg 5W-nál kevesebbet fogyasztana! Eddig egyik ismerősöm ASUS UL30VT laptopja bírta a legtovább, neki 7W-os fogyasztást sikerült elérnie, a 10órát szebb napokon kibírja a laptop (valós körülmények között, tehát nem vákuum alatti laborban monitor, wifi, stb nélkül, de nyilván nem is fullon pörgetve)
-
Talma
tag
Jól teszed, én is csak a saját tapasztalatomban bízok.
Lehetetlennek amúgy közel nem lehetetlen, a Dell Vostrom 10 W körül eszik idleben, pedig ez még őskorszaki c2d-s, hdd van benne, meg 15,6-os monitor, szóval fogyasztás szempontjából halmozottan hátrányos egy ultrabookhoz képest. -
icons
addikt
válasz margithid #42 üzenetére
Szerintem az A10 már eddig is hozta Talán i5 alját is, csak annál nem bírt feljebb menni. A Trinity biztosan be fogja hozni a SB i3at!
Lehet, hogy váltani fogok mobil fronton is AMDre? Pedig Intel szimpatikusabb, de nincsen igazán szükségem ilyen erős procikra, a grafikus teljesítmény annál fontosabb
Mindenképpen érdekes megmérettetés lesz, csak jöjjön már a Trinity (engem főleg az alacsony feszültésgű darabok mozgatnak meg, bár abban az Intel jobb volt, de az i3asok ki nem hozatalával, pont ettől az előnytől szabadulhatnak meg (szerencséjükre ) az alsóbb szegmensben. -
ElEvEn11
senior tag
Akkor most Q2 az i7 start? Én aludtam el vagy mi a tök, hogy nem olvastam az i7 launchról?
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
icons
addikt
Nekem rendkívül antipatikus, hogy nyár végén jönnek ki... viszont szerintem le fognak menni a SB i3as árak (még a jelenleginél is lejjebb), mert ha kijön a Trinity (ami az alsóbb kategóriákban erős), hasonló árazással, mint a jelenlegi AMD CPUk, akkor az Intel kénytelen lesz a versenyképesség miatt csökkenteni az árat! (vagy nem teszi, de akkor az AMD egyértelműen jobb vásár lesz). Vagy nem. (mert nem vagyok közgazdász)
bteebi: Nekem is nagyon bejövősek az ULV procik. Messze nem gyengébbek annyival, mint amennyivel kevesebbet fogyasztanak. A max órajelük alig alacsonyabb, a minimumon "spórolnak", amit az ember még így sem használ ki véleményem szerint. Főleg ha két magja is van, amik min. 1,7GHz-en ketyegnek!
Csak remélni tudjuk, hogy ezekre alapozva végre kiadnak valami ütős 13,3, 14"os masinát, ami viszi a 10órát, és megfelelő teljesítménye is van mellé. A hardverelem adottak, már csak össze kell rakni (ami eddig senkinek sem sikerült...jó eséllyel nem véletlenül). -
bteebi
veterán
Kár a HT hiányáért, de egyébként az Intelhez mérten még így is egész kedvező az árazás. Lassan lehet, hogy én is benevezek már majd egy négymagos procira, bár lehet, hogy inkább HT-sre.
A kétmagos ULV-s mobil procik viszont nagyon tetszenek . Azért elég sokáig volt az, hogy a 17 W-os TDP-t csak egy maggal tudták hozni. Ráadásul itt már az órajelek is egész tisztességesek. Éljen a 22 nm-es gyártástechnológia!
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
TGWH
őstag
Hyper-Threading akkor most mennyit számít? Valahogy nem is tudom, hiányos ezek szerint tök mindegy hogy hd2500 vagy hd4000, az árcédulán nem látszik...
i5-3475S-re beneveznék, ha 50 ezer alá becsúszna. Igazából nem lennének ezek rosszak, ha nem lenne ilyen szar forintunk...Ja, hd4000 mit tud? Úgy nagyjából a Witcherig bezárólag el lehet vele lenni? Régi játékokkal játszanék, ami p4-esen és gef6600assal már nem mennek. Egy Drakensang elfutna rajt full felbontásban (az még a gef6600asnak is ment, minimummal)?
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Lugi01
tag
Sziasztok!
Vajon, ha olyan procit vennék (pl. i5), amiben HD4000-es IGP van, akkor a jelenlegi Ati X1950pro-mat mellőzhetném is?
-
XharX
aktív tag
Nem tudjátok ivy i3 startjánál lesz olyan modell ami kap HD 4000-es IGP-t?
-
Prof
addikt
válasz Mr President #29 üzenetére
Kb 5%-al gyorsabb ha jól emlékszem.
-
Talma
tag
Villanyóra, vagy akár szoftveresen is. Legtöbb UNIX-szerű OS GUI-jában az akku jelre kattintva kijelzi, vagy ott a konzolos powertop nevű program is, ezek az akku merülési sebességéből elég pontosan kijelzik. Windowst csak patch keddenként kell használnom szerencsére, szóval ahhoz nem értek, de mintha ahhoz is lennének ilyen akku widgetek.
-
félisten
Mobil Iyv Review.
Annyira nem lett nagy ugrás, az IGP-t leszámítva.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
stratova
veterán
Úgy tűnik. Még i5-ön és a mobil érán belül is vannak eltérések az órajelkülönbségeken túl (pl. VT-d stb.), de ez Sandy-nál is így volt i7-ből is volt 2 és 4 magos, de ott legalább egyértelműen látszik az elnevezésből. Macerás lenne a 45 W-os TDP pár kategóriában.
i7-3610QM az első APU ami 4 mag + HT mellett is befér a 35 W-os keretbe.[ Szerkesztve ]
-
darkarthur
senior tag
ULV
Samsung S23 Ultra 5G
-
arty
veterán
beledöglenének az inteles marketingesek, ha az i3 két magot, az i5 pedig 4 magot jelentene mobilon is, mi?
mocsok mamutcégek
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Tiszteletes
aktív tag
Arról nincs esetleg valami hírmorzsa, hogy s2011-be mikor kapunk Ivy-t, 8000> kategóriában?
Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
-
Prof
addikt
Elég jó a legkisebb i5 mobil proci is, magas alap és turbó órajelek HD4000-el , elég erős notik jöhetnek ezekre épülve.
-
Drughi
addikt
Jó hír. A wwdc előtt főleg
-
stratova
veterán
i5-2500 -> i5-3550
i5-2500K -> i5-3570K(#9) rudi: Komoly darab lehet, ilyesmihez AMD-nek elkéne valami A10-4655M és A6-4455M közé, CPU erőben már az is jó ha előbbi megüti (csinálhatnának belőle 2 modulos 2.0 GHz-es 256 SP IGP-vel megáldott darabot).
Bár a 2 modul + jó IGP 32mn-en problémásabb lehet, mint Intelnél 22 esetében.[ Szerkesztve ]
-
Az i5-2500 utódjának melyik tekinthető?
A Slime draws near! Command?
-
rudi
nagyúr
Azóta viszont volt rendes hivatalos start, és akkor mondták, hogy i3-asok az év vége felé lesznek, ezt írtuk is az első Ivy Bridge notebook tesztben.
-
csucsbicep
nagyúr
i5-3470T csak 2 magos + HT és 3MB L3.
-
rudi
nagyúr
Hétfőn i5-3427U teszt, egyelőre annyit árulok el, hogy 14"-os notebookban 5 watt alatti idle fogyasztást produkált.
-
Angel1981
veterán
Örömteli hír, várjuk a további jövevényeket!
-
margithid
veterán
A corei3-as mobil és asztali procik mikora várhatók?
-
Thunderdome
csendes tag
Sajnálom hogy az i5 3450K nincs közöttük.
It's nice to be important,but it's more important to be nice.
-
törölt tag
Az i5-3570-essel a mult heten szereltem ossze egy gepet egy haveromnak. Nem rossz darab, kar hogy nem tudja a HT-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Assetto Corsa
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szemüveges topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...