Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Riasztó topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dell notebook topic
- Modding és elektronikai kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
Igazad lehet, elképzelhető, hogy nagyobb tétel esetén olcsóbb a Core i7-3610QM, mint a Core i7-3720QM.
(#92) stratova:
El is felejtettem, illetve, nem is nagyon voltam képben azzal kapcsolatban, hogy újabban csak a QM/QS támogatja a VT-d-t. Pedig régen, a HM55/PM55 is támogatta.
Erre már tényleg nem tudok mást mondani, minthogy kcsg Intel.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz
hugo chávez #88 üzenetére
Mivel engem is érdekel a Vt-d - ami multimédiás vagy játékos gépben* nemigen akad - alant egy kis Sandy Bridge körkép a közelmúltból:
Feltétele minimum i5-25XXM (i5-2520M, i5-2537M).Asus: az üzleti B sorozat pár tagja (B23E, B43S, B53S)kaphatta meg a Sandy Bridge-nél aktuális QM67 chipsettel karöltve (mivel feltétele).
Acer: QM nincs, Travelmate-ben is csak HM/UM lapul.
Dell, Lenovo, HP triónál a legfelső széria privilégiuma Latitude/Precision, ThinkPad T/W, Elitebook. Érdekességképp utóbbi két gyártónál az ThinkPad L és a Probook b-ben ugyan nem jár QM chipset, de már dokkolható; Vostro sajnos nem.**
Fujitsu: LIFEBOOK S751 (vPro), LIFEBOOK E751 (vPro) [Celeron B810-zel legjobb vétel
], LIFEBOOK E781, LIFEBOOK T731, LIFEBOOK S761 (vPro), LIFEBOOK P771, LIFEBOOK T901, CELSIUS H710, CELSIUS H910.
Gigabyte: itthon nem forgalmaz notebookot, külföldön annál inkább, de QM nincs (Viszont egy perc néma csenddel emlékezem meg a Q1700 17.3"-os gép "It’s Time to Replace Your Desktop" szlogent elszenvedő E-350-ről a specifikációban).
MSI: nincs, ahogy üzleti gépük se (plafon HM67).
Samsung: csak a Series 6. Series 2 és 4 HM-es.
Sony: nincs, HM67 a plafon (még a majd 870.000 Ft-os Vaio Z-ben is. Nagyon OFF: végy egy könnyű 11,6"-os kasztnit, tégy bele egy használható E-450-es APU-t és tedd eladhatatlanná az egyetlen elérhető színnel, bocsánat..)
Toshiba: Tecra R840, Tecra R850 és Portege 830 QM67-es.
QM77 chipsetről viszont még csak MSI ipari lappal kapcsolatban olvasni.
Várhatóan a fentiek utódai kapják meg a Vt-d-t.A fentiekből az Asus az, ami már elérhető 250e alatt is megfelelő processzorral (i5-2520M), HD 6470M-mel, a futárszolgálatos webshop kategóriában, vagy InterStore-ban a szomszédból.
*Az AlienWare gépek legkisebbje a 11xR3 QS67 chipsetet kapott ...és GT540M-et; 300e körül kezdődik. Ugyanígy QS67-es pár Ultrabook: Asus Zenbook, ill. majd a Lenovo U300s is, igaz ezek már túl vékonyak egy VGA-hoz és minimum szükséges i5 vagy i7-tel szintén 300-ról nyitnak.
**Elméletileg Trinity már támogatja az IOMMUv2-t, ami az Intel VT-d aktuális AMD megfelelője. Ellenben a jelenlegi chipset oldali feltétele nekem szürke szamár a ködben.
Intel VT-x párja az AMD-V, pedig minden aktuális CPU/APU-ban adott, még egy C-30-ban is.[ Szerkesztve ]
-
-
icons
addikt
Volt anno egy PH!TV-s cikk (videó, stream, mind1
, amiben pont ez volt a téma. "Az igazi Ultrabook!" néven futott, de valójában általánosan egy "jó" laptop keresése volt a cél, ez volt az egyetlen ilyen videó, amit megnéztem
.
95%ban olyan notebook körvonalazódott, amit én is írtam (igen, a matt kijelzőt kihagytam az is nagyon fontos lenne (de azt hiszem, arról leszek kénytelen lemondani (nem szívesen), ha a consumer kategóriában nézelődöm)), és pheke (aki a videót csinálta), is arra lyukadt ki, hogy a vásárlóközönség nagy részének egy ilyen laptopra lenne szüksége, a piacon mégsem található (IPS panel nélkül, matt kijelzővel ez kijönne 200ból. Legalábbis Aceréknél pl)
Az meg közgazdasági és politikai kérdés lassan, miért nem készül ilyen laptopstratova: pedig olvastam is anno ezt a cikket... +20% a GPUnak...hmm, az sem rossz eredmény...Üzemidőben szerinte az IB visszalépés a SBhez képest... na meglátjuk, mi sül ki a PHs tesztből
-
Prof
addikt
válasz
hugo chávez #88 üzenetére
A gyártók tuti nem 378 dolcsiért kapják
-
hugo chávez
aktív tag
Ha már az Intel árazási módszere, akkor valaki igazán elmagyarázhatná, hogy mi értelme van annak, hogy a Core i7-3610QM ugyanúgy 378$-ba kerül, mint a Core i7-3720QM és a TDP-je sem alacsonyabb. És, ha már egyforma az áruk, akkor a notebook-gyártók (már, a komolyabb gépeket is gyártó és hazánkban is jelen lévő gyártók, pl. Asus, MSI) miért az i7-3610QM-et pakolják a (csúcs)gépeikbe, amikor pedig az alacsonyabb órajel és különösen a VT-d hiánya elég fájó ennél a procinál, pláne ebben az (400000+ Ft-os) árkategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Mind Ivy mind Trinity viszi a Diablo III-at a 35 W-os kategóriában, igaz eltérő grafikára képesek. Mobil i5-ök közül mindegyik HD 4000-et kap, de mindkét gyártónál mérsékelni kell az órajelét az LV, ULV kategóriához (a Turbó órajelek huzamosabb játéknál nem igazán mérvadóak sajnos).
Sandy Bridge* (32 nm)
i7-2620M 35 W - i7-2629M 25 W - 2617M 17 W
CPU: 2700@3400 MHz - 2100@3000 MHz - 1500@2600 MHz
GPU: 650@1300 MHz - 500@1100 MHz - 350@1100 MHz (HD Graphics 3000)Ivy Bridge (22 nm)
i5-3360M 35 W - i5-34217U 17 W
CPU: 2800@3500 MHz - 1800@2800 MHz
GPU: 650@1200 MHz - 350@1150 MHz (HD Graphics 4000)Trinity (32 nm)
A10-4600M 35 W - A10-4655M 25 W
CPU:2300@3200 MHz - 2000@2800 MHz
GPU: 497@686 MHz - 360@497 MHz (HD 7660G)HD 7660G = HD Graphics 4000 +21%
HD 7660G = HD Graphics 4000 +80%*Később készültek gyorsabb i7-ek is, de itt a 2011 Q1-es modelleket szerepeltettem (ha már a legalsó kettő is első fecske), i5-ből sajnos nem készült 25 W-os.
Brainstorming Alert:
C2C valószínűleg Ivy még mindig jobb Trinity-nél CPU erőben, ami most Sandyhoz került igen közel; cserébe HD 7660G nem szégyenkezhet GPU-ban.
Ivy Trinity Teljesítmény Órajel
650 497 121,00% 76,50%
500** 360 116,50% 72,00%**Ha Ivy Sandy értékeit követi.
A 13.3"-os gépeknek még éppen ideális lehetne mindkét gyártótól a 25 W-os modell, mert esetenként több teszt szerint egy 35 W-os néha már kellemetlenül melegszik.
Rudi: a 25 W-os Sandy-k eléggé ritka madarak nem?
[ Szerkesztve ]
-
icons
addikt
válasz
margithid #80 üzenetére
Már most is vannak 10órás üzemidejű gépek. Lásd Acer TimeLine széria, illetve Asusnak is van több ilyen laptopja. És mindegyik 250alatt van (van, amelyik 200alatt is), tehát teljesen jogos elvárás
. Az alacsony fogyasztás manapság elérhető, egy 84Wh-s akksi sem olyan egetrengető dolog, és máris megkaptad 7W-os fogyasztással a 10órás laptopodat
Nemértem ezt a problémát. A legtöbb (eddig kb 90%) ultrabook-ban SSD van, mivel meg kell felelni bizonyos sebességbeli követelményeknek. Tudsz olyat venni, amit csak HDDvel adnak, de ahhoz a HP ENVY Ultrabook 6t-1000-t kell hogy válaszd pl., másikról nem nagyon tudok a piacon, amivel ez a probléma fennállhat. Ha bármelyik másik ultrabookot veszed, tudsz olyan verziót találni, amiben SSD van. A memória cserélhetősége pedig típustól függ, de gondolom a szervízben kicserélik neked (nyilván jó pénzért teszik, ha teszik). Azt meg erősen kétlem, hogy a laptop fizikailag nem képes több memóriát befogadni.
Hát ha már 150én van jó noti, szvsz abba a +50be csak belefér egy 13,3as vagy 14es IPS panel.rudi: hmm...nem hittem volna, hogy a HD4000viszi a D3at pl. (szemet nem szúró grafika mellett
). De ha igen, akkor szép tőle, és akkor valóban nem nagyon van szükség a Trinity-s APUra. Talán majd...egyszer kapacitálunk a plusz teljesítményből, én azért azt mondom (a teszt nélkül hasraütésre mondjuk +30-40% ot adok a Trinity APU javára) ez a grátisz sosem jön rosszul, adódhat még olyan alkalom, amikor nagyon hálás leszek neki
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Az a gond az AMD VGA-s teljesítményével, hogy alap, alkalmi játékos szinthez (Sims, WoW, Diablo III stb.) az Intel is elég, komolyabb gamer igényekhez meg az AMD is kevés, kell a külön VGA, szóval eléggé szűk az a réteg, aminek a nem jól brandelt AMD Trinity-jére szüksége van.
-
rudi
nagyúr
válasz
margithid #80 üzenetére
Szerintem itt lényegében minden az Inteltől függ. Az alulról második 17 wattos i5 proci annyiba kerül, mint a legkisebb 35 wattos i5-ös, 225 dolcsiba. Ha értelmesen egyezkedik a gyártókkal és javasolja nekik, hogy a normál vastagságú, akár 60 Wh-s akkuval ellátott gépekbe tegyen 17 wattos procit, akkor lesznek itt meglehetősen jó notebookok korrekt áron (főleg, ha jön majd 17 wattos i3-os 150-180 dolcsi körül).
Ha marad a Sandy Bridge gyakorlat, akkor 17 wattos proci csak a drága ultrákban és vállalati subnotebookokban lesz, és legfeljebb a generáció végén jönnek a jól árazott, igan nem nagy, csak elégséges teljesítményű 17 wattosok (lásd mobil Pentium 900 és Celeron 800 az itóbbi 1-2 hónapban).
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Nem vitatom, hogy jogosak a félelmeid az olcsó ultra kategóriájában, de azért 10 órás üzemidő egyenlőre szerintem megmarad a felsőkategória privilégiuma.
Nyilván 200 alatt, nem a legbikább processzorokkal és hddvel fognak jönni kicsival vastagabban mint a standard ultrabookok. (ha jönnek..)
Én még attól is félek, hogy az ultrákban nem igazán lehet majd hdd-t, ssd-re cserélni.
Valahol olvastam, hogy valamelyik mostaniban még memóriát se lehet bővíteni..
Várjuk meg amig megjönnek, de van egy érzésem, hogy egy hp probook vagy egy dell latitude 150-170k-ért jobban meg fogja érni még ezután is mint egy müanyag melegedő ultrahim.
Pár év múlva fog igazán beérni szerintem ez az ultravékonyitás, akkor talán már minden notebook közel ilyen vékony lesz.
Ja és ips panelt azért ne várjuk egy 200k-s géptől -
icons
addikt
Ezek a szintetikustesztek, véleményem szerint sokat nem jelentenek. A valós felhasználásnál majd pontosan meglátjuk, mennyi a különbség, de egyetértek hogy nem lesz túl sok.
Viszont a felannyia TDP sajnos nem azt jelenti, hogy a proci összesen fele annyit fog fogyasztani. Nyilván kisebb lesz valamennyivel a fogyasztása, meg a maximális is feleannyi lesz, de általánosságban nem fogsz fele annyi fogyasztással találkozni. Ha már 20%kal kevesebb a felhasználás során, én már fókatáncot fogok járni (kezeimet összecsapva fogok körbe-körbe futkosni a szobában).
Általában igaz az IBre, hogy az SBhez képest 20%kal jobb. Ez megjelenhet fogyasztás, teljesítmény, stb téren. Ha valami zseniálisat kitalálnak, ez kitolódhat 30%környékére, de annál többet nem érdemes elvárni tőle, mert nem fogja hozni
margithid: én már ott tartok, hogy kiadok 200at is azért a notebookért amit szeretnék... (~i5ös proci, vagy HD3000-4000es vidkari egy diszkréttel, vagy egy Trinity-s integrált (tehát ami ér is valamit
), 128as SSD vagy 750enes vinyó (a másik úgyis bele fog kerülni), min 4giga ram (manapság ez nem nagy szám), USB3.0, DP, összesen min 3USB, esetleg IPS panel, ~2kiló, 13,3", 14" és 10órás üzemidő (programozás, wifi, min. fényerő, stbnél), és normális minőség (ne recsegjen-ropogjon, ne hajladozzon, legyen rendes zsanérja). Ha ezt tudja nekem egy laptop 200ért hozni, én megvettem
Ja és mindezt csendesen és nem nagyon melegedve. Jelenleg ilyet nem kapsz a piacon, a consumer kategóriában (üzletiben meg nem ennyiért
), úgyhogy jó a TN panel is, csak minden más stimmeljen)
prof-fal egyetértek, ha pl az én kövelteményeimet nézed, 200alatt ma biztosan nem találsz ilyen gépet, pedig szerintem teljesen normális elvárásaim vannak.
ASUS Zenbook sem rossz, de az az 5+ órás üzemidő engem nem fog megMeg az már 260ezer, akkor megint rátettünk egy lapáttal a költségvetésre
-
margithid
veterán
Asus zenbook van már 260ért 11.6ˇ"ban, 128 GB ssdvel. Ez azért már most sem rossz ár. Főleg ilyen rossz Ft árfolyamnál.
Na már most az új ultrabookok is elvileg olcsóbban jönnek, de ultrahimek meg főleg szerintem. Arról nem is beszélve, hogy azokban nem ssd lesz hanem hdd.
De kiderül szerintem, én az árazásokon már nem tudok eligazodni. Az új dell inspiron is 210k kezdőáron jelent meg, ami borzalmasan sok szvsz. -
Prof
addikt
válasz
margithid #75 üzenetére
Melyik új laptop 15" alatti laptop, ami nem herélt procival (vagy netbook proci) jön van 200 alatt (és nem acer)? Pláne utra kategória?
200e-ért notit külföldön nem is nagyon vesznek, olcsó csak gagyi lehet alapon
Igaz ott 1 heti fizu.
Ne a kifutó, böszme noti modellek árához hasonlítsd. Pláne ne az Acer alja kategóriához.Csodálkoznák ha nálunk ultrathin lenne 300e alatt. Ne az USA dolláros bejelentési árat nézd!
-
icons
addikt
Én nem is teljesen értem ezt a toporgást... a tri-gate technológiától annyival többet vártam (részben abból, amit tanultam róla, amennyit utánaolvastam, illetve amennyit beharangoztak), lehet hogy hosszú távon be fog érni (sőt, biztosan).
Úgyhogy részemről nem tartom szimpatikusnak azt a hozzáállást, hogy mivel amúgy is piacvezetőek vagyunk, minek is adjunk ki olyan procikat, amik verik a sajátjainkat több mint mondjuk 30%-kal. Elég lesz annyival jobbat kiadni, amivel már érdemes megvenni, de nem lesz nagy durranás. (nyilván közgazdasági szempontból várható volt, hogy ez fog történni, de attól függetlenül antipatikus
) Az AMDt természetesen CPUban így is verik... GPUban meg megérdemlik, amit kapni fognak (merthogy nem keveset fog ráverni az Inteles IGPkre az AMD megoldása, ha jól olvastam a sorok között
Egyébként az járható út, hogy magam csökkentem a proci frekvenciáját? (nyilván ezt az alaplapnak is támogatnia kell, de azon kívül, hogy olyan darabokat kapok kézhez, amiknek csökkentve van, és így vannak letesztelve, más különbség van az U és az M széria között?) Nyilván az M eset nem egészen az ULVk frekvenciájára, de mondjuk a kettő számtani közepéig?
Az AMD brand sajnos tényleg elég gyenge, de annyira szívesen tartanék egy igazi Trinity-s "ultrabookot" a notebook táskámban, 200-250ezer körül, hogy az valami elképesztő (mondjuk ennyire: |---------------------| legalább...)
-
Egyébként, ez az Acer Aspire One 756 ugyanaz a korábbi Acer, amiről már írtatok, csak átnevezve?
-
rudi
nagyúr
Változott is, meg nem is. A kötelező +10-20%-ot úgy hozták ki, hogy emelték az alap órajeleket és a Turbo Boost mértékét. A hétfői cikkben látni lehet majd, hogyan elhúz az új 17 wattos i5 a régitől. Na meg azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon kevés júzernek van szüksége egy mobil i3-2350M-nél nagyobb teljesítményre.
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Elvileg nem csak Ultrabookba kerülhet ULV-s proci, ráadásul az i5-ök ára 17 és 35 watton is kb. 225 dolcsiról indul, szóval lehet, leszenk itt nem papír, nem drága, cseréba brutál akkuidejű notebookok is. Persze simán lehet, hogy az Intel majd belerondít ebbe, ha nem tud elég 17 wattos procit (értsd alacsony feszen életképes 35 wattost) leválogatni a gyártósorásól. Akkor majd jól behúzzák a kéziféket a 17 wattosoknak.
-
rudi
nagyúr
Már most masszívan körvonalazódik az AMD szokásos baja. Hogy hiába jó papíron és benchmarkban, az Intel még mindig annyival erősebb brand akár a mezei júzerek között is, hogy a kutya nem csinál AMD-s rendszer. Hiába mondod az egyszeri embernek, hogy APU meg VISION, nem hallott róluk, ellenben a Celeron, Pentium és Core nevek mondanak neki valamit. Amíg erre rá nem gyúr az AMD, addig nem jósolok neki komoly eredményt notebook vonalon. Most is nézd meg, mennyi 15,6" alatti AMD-s gépet lehet kínálni, illetve az utóbbi időben hány gyártó jelentet be Tinity és hány Ivy Bridge gépet...
-
Hát ja, ezt mondom én is!
-
stratova
veterán
2010 óta léteznek már IGP-s Intel CPU-k 18 W kategóriában, csak az Ultrabook és egyéb vékonyságra törekvő gépek miatt most nagyobb figyelmet kapnak ezek a megoldások. Bár tény, hogy ez a Sandy/Ivy Bridge féle 1.8-2.0 Ghz 2 magon a legtöbb felhasználónak már normál használatra is elegendő (van akinek már kevesebb is elég).
-
icons
addikt
válasz
margithid #52 üzenetére
Ha Ultrabook® ultrabook-ra gondolsz, akkor azt hiszem azokba nem kerülhet HDD, csak SSD (a teljesítendő paraméterek miatt).
Egyébként engem (is) az ultrabook-utánzat gépek érdekelnek a legjobban. Azok, amik fele annyiba kerülnek, két mm-rel vastagabbak, és akár HDD pörög bennük (majd rakok bele én SSDt, nincs azzal probléma
)
stratova: én is remélem, hogy raknak AMDt a 13,3, 14es kategóriába. Teljesen jól beleférne, mind árban, mind teljesítményben!
rudi: ULV procik ugye ugye nem csak Ultrabook® ultrabookokba kerülnek? (tehát mindenki szabadon fog építkezni, vagy íratlan (esetleg írott) szabály lesz, hogy csak a(z árban) felsőkategóriás Ultrabookokba kerülhet alacsony frekvenciájú proci?)
-
stratova
veterán
Ez már vicc kategória:
Pentium 957 = Celeron 857
Pentium 967 = Celeron 867
Pentium 977 = Celeron 877Az egyetlen eltérés a megjelenés dátuma és hogy a Celeron(!) támogatja a VT-x-et, míg a Pentium nem...
Passz, lehet valamelyik elírás volt. Viszont Brazos vonalon az 500-asok 10,1" a 700-asok 11,6" méretkategóriába estek, ez a lehetőség szvsz itt sem kizárt.
[ Szerkesztve ]
-
-
stratova
veterán
válasz
margithid #52 üzenetére
Nem tudtam már rendesen átszerkeszteni lásd. előző hozzászólásom, Ultrabook kapcsán.
Helyesbítek Celeron 877 (Sandy Bridge arch. HD2000 alapú grafika): Acer 756 egyelőre (kék és piros színben kapható), kb. az egyetlen értelmes Inteles verzió Brazos mellett. Kb. ua. mint a Celeron 867 csak 1.4 GHz-en, még nincs fent a gyártó honlapján.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Ez a stratégia nem épp vásárlóbarát, de érthető; amíg megveszik a drágábbat is...
Jó árazás mellett addig garázdálkodhat szabadon Trinity, amíg ki nem jön az i3; csak legyen rendes ellátottság értelmes konfigurációkban.
Meddig kellett várni mire egy gyártó betette pl. az Atomnál összességében sokkal életképesebb Celeron 800-as szériát egy netbookba; ehhez kellett Brazos is.Egyelőre HP-tól várható Ultrabook-hoz hasonló gép Sleekbook néven Ivy és Trinity alapokon.
Már megint 15.6"-ba száműzik AMD-t a 14" marad Intelnek? Remélem ez a megjelenésig még változik.[ Szerkesztve ]
-
-
rudi
nagyúr
válasz
fondorlatos #49 üzenetére
A választék most is csak papíton bő, szerintem ugyanaz lesz, mint a Sandy Bridge esetében volt: használják majd a legolcsó i3-at, i5-öt, kétmagos i7-et és négymagos i7-et és hello. Vékony gépekbe meg ugyanez lesz a 17 wattosakból, szóval egyszerű lesz a választás. Alapvetően szerintem minden azon múlik, hogy HD 4000 lesz-e az i3-akban. Ha igen, akkor a vásárlók 99%-ának a legkisebb i3 is elég lesz vastagon.
-
rudi
nagyúr
Csak szépen ne érts egy idegen tippje alapján semmit
Abszolút közvetlenül mérünk, kiiktatva mindenféle tippelő meg becslő eszközt. Fogjuk a notebookot, lemerítjük teljesen az akkut, és a mért időből meg az akku kapacitásából szépen kijön az átlagfogyasztás, ami idle és HD videós teszt esetén nem is nagyon ingadozik mérés közben.
-
fondorlatos
aktív tag
Szerencsére bő a választék, mégsem könnyű választani.
-
icons
addikt
Hátezaz
Majd meglátjuk mi sül ki belőle, nem hiszem, hogy elszámították volna magukat, de furcsa helyzet állt elő (ráadásul nem lenne drágább ezzel a gyártástechnológiával gyártani, hiszen már ráálltak (jó, nyilván lenne különbség, úgy értem a nem lenne egetrengető))
Talma: ó de szép lenne, ha tényleg 5W-nál kevesebbet fogyasztana! Eddig egyik ismerősöm ASUS UL30VT laptopja bírta a legtovább, neki 7W-os fogyasztást sikerült elérnie, a 10órát szebb napokon kibírja a laptop (valós körülmények között, tehát nem vákuum alatti laborban monitor, wifi, stb nélkül
, de nyilván nem is fullon pörgetve)
-
Talma
tag
Jól teszed, én is csak a saját tapasztalatomban bízok.
Lehetetlennek amúgy közel nem lehetetlen, a Dell Vostrom 10 W körül eszik idleben, pedig ez még őskorszaki c2d-s, hdd van benne, meg 15,6-os monitor, szóval fogyasztás szempontjából halmozottan hátrányos egy ultrabookhoz képest. -
icons
addikt
válasz
margithid #42 üzenetére
Szerintem az A10 már eddig is hozta
Talán i5 alját is, csak annál nem bírt feljebb menni. A Trinity biztosan be fogja hozni a SB i3at!
Lehet, hogy váltani fogok mobil fronton is AMDre?
Pedig Intel szimpatikusabb, de nincsen igazán szükségem ilyen erős procikra, a grafikus teljesítmény annál fontosabb
Mindenképpen érdekes megmérettetés lesz, csak jöjjön már a Trinity(engem főleg az alacsony feszültésgű darabok mozgatnak meg, bár abban az Intel jobb volt, de az i3asok ki nem hozatalával, pont ettől az előnytől szabadulhatnak meg (szerencséjükre
) az alsóbb szegmensben.
-
ElEvEn11
senior tag
Akkor most Q2 az i7 start? Én aludtam el vagy mi a tök, hogy nem olvastam az i7 launchról?
-
icons
addikt
Nekem rendkívül antipatikus, hogy nyár végén jönnek ki... viszont szerintem le fognak menni a SB i3as árak (még a jelenleginél is lejjebb), mert ha kijön a Trinity (ami az alsóbb kategóriákban erős), hasonló árazással, mint a jelenlegi AMD CPUk, akkor az Intel kénytelen lesz a versenyképesség miatt csökkenteni az árat!
(vagy nem teszi, de akkor az AMD egyértelműen jobb vásár lesz). Vagy nem. (mert nem vagyok közgazdász)
bteebi: Nekem is nagyon bejövősek az ULV procik. Messze nem gyengébbek annyival, mint amennyivel kevesebbet fogyasztanak. A max órajelük alig alacsonyabb, a minimumon "spórolnak", amit az ember még így sem használ ki véleményem szerint. Főleg ha két magja is van, amik min. 1,7GHz-en ketyegnek!
Csak remélni tudjuk, hogy ezekre alapozva végre kiadnak valami ütős 13,3, 14"os masinát, ami viszi a 10órát, és megfelelő teljesítménye is van mellé. A hardverelem adottak, már csak össze kell rakni (ami eddig senkinek sem sikerült...jó eséllyel nem véletlenül). -
bteebi
veterán
Kár a HT hiányáért, de egyébként az Intelhez mérten még így is egész kedvező az árazás. Lassan lehet, hogy én is benevezek már majd egy négymagos procira, bár lehet, hogy inkább HT-sre.
A kétmagos ULV-s mobil procik viszont nagyon tetszenek
. Azért elég sokáig volt az, hogy a 17 W-os TDP-t csak egy maggal tudták hozni. Ráadásul itt már az órajelek is egész tisztességesek. Éljen a 22 nm-es gyártástechnológia!
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Hyper-Threading akkor most mennyit számít? Valahogy nem is tudom, hiányos
ezek szerint tök mindegy hogy hd2500 vagy hd4000, az árcédulán nem látszik...
i5-3475S-re beneveznék, ha 50 ezer alá becsúszna. Igazából nem lennének ezek rosszak, ha nem lenne ilyen szar forintunk...Ja, hd4000 mit tud? Úgy nagyjából a Witcherig bezárólag el lehet vele lenni? Régi játékokkal játszanék, ami p4-esen és gef6600assal már nem mennek. Egy Drakensang elfutna rajt full felbontásban (az még a gef6600asnak is ment, minimummal)?
[ Szerkesztve ]
-
Lugi01
tag
Sziasztok!
Vajon, ha olyan procit vennék (pl. i5), amiben HD4000-es IGP van, akkor a jelenlegi Ati X1950pro-mat mellőzhetném is?
-
XharX
aktív tag
Nem tudjátok ivy i3 startjánál lesz olyan modell ami kap HD 4000-es IGP-t?
-
Prof
addikt
válasz
Mr President #29 üzenetére
Kb 5%-al gyorsabb ha jól emlékszem.
-
Talma
tag
Villanyóra, vagy akár szoftveresen is. Legtöbb UNIX-szerű OS GUI-jában az akku jelre kattintva kijelzi, vagy ott a konzolos powertop nevű program is, ezek az akku merülési sebességéből elég pontosan kijelzik. Windowst csak patch keddenként kell használnom szerencsére, szóval ahhoz nem értek, de mintha ahhoz is lennének ilyen akku widgetek.
-
Mobil Iyv Review.
Annyira nem lett nagy ugrás, az IGP-t leszámítva.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Úgy tűnik. Még i5-ön és a mobil érán belül is vannak eltérések az órajelkülönbségeken túl (pl. VT-d stb.), de ez Sandy-nál is így volt i7-ből is volt 2 és 4 magos, de ott legalább egyértelműen látszik az elnevezésből. Macerás lenne a 45 W-os TDP pár kategóriában.
i7-3610QM az első APU ami 4 mag + HT mellett is befér a 35 W-os keretbe.[ Szerkesztve ]
-
darkarthur
senior tag
ULV
-
arty
veterán
beledöglenének az inteles marketingesek, ha az i3 két magot, az i5 pedig 4 magot jelentene mobilon is, mi?
mocsok mamutcégek
-
Tiszteletes
aktív tag
Arról nincs esetleg valami hírmorzsa, hogy s2011-be mikor kapunk Ivy-t, 8000> kategóriában?
-
Prof
addikt
Elég jó a legkisebb i5 mobil proci is, magas alap és turbó órajelek HD4000-el , elég erős notik jöhetnek ezekre épülve.
-
Drughi
addikt
Jó hír. A wwdc előtt főleg
-
stratova
veterán
i5-2500 -> i5-3550
i5-2500K -> i5-3570K(#9) rudi: Komoly darab lehet, ilyesmihez AMD-nek elkéne valami A10-4655M és A6-4455M közé, CPU erőben már az is jó ha előbbi megüti (csinálhatnának belőle 2 modulos 2.0 GHz-es 256 SP IGP-vel megáldott darabot).
Bár a 2 modul + jó IGP 32mn-en problémásabb lehet, mint Intelnél 22 esetében.[ Szerkesztve ]
-
Az i5-2500 utódjának melyik tekinthető?
-
rudi
nagyúr
Azóta viszont volt rendes hivatalos start, és akkor mondták, hogy i3-asok az év vége felé lesznek, ezt írtuk is az első Ivy Bridge notebook tesztben.
-
csucsbicep
nagyúr
i5-3470T csak 2 magos + HT és 3MB L3.
-
rudi
nagyúr
Hétfőn i5-3427U teszt, egyelőre annyit árulok el, hogy 14"-os notebookban 5 watt alatti idle fogyasztást produkált.
-
Angel1981
veterán
Örömteli hír, várjuk a további jövevényeket!
-
margithid
veterán
A corei3-as mobil és asztali procik mikora várhatók?
-
Thunderdome
csendes tag
Sajnálom hogy az i5 3450K nincs közöttük.
-
törölt tag
Az i5-3570-essel a mult heten szereltem ossze egy gepet egy haveromnak. Nem rossz darab, kar hogy nem tudja a HT-t.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Mobil, ULV és asztali megoldások tömkelege érkezett.
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szólánc.
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...