Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #46 üzenetére
Nem tudom mennyi lesz idővel, de most 60k++ és lehet rendelni.
-
dfsz34
őstag
akkor veszek legközelebb procitt, ha az IGP-je kb a mostani 4-es konzolok grafikus teljesítményét hozza majd
a proci erő nem másodlagos, de addigra szerintem az AMD is fejlődik annyira és a programok meg nem fejlődnek vele együtt, hogy elég lesz bőségesen nekem, nincsenek extrém igényeim
szóval valószínűleg AMD lesz
Az AMD-t megmentheti az, hogy a programok fejlődésa egyszerüen lelassult az x86 alapokon. Ha eléri az AMD is a mostani SB vagy Ivy i5 teljesítményét és mellé egy megfelelően erős IGP, akkor az a proci már tarolhat. Lesz ebből még cserebogár.
-
bteebi
veterán
Azt a 85k-t azért sokallom, de nem kizárt, hogy annyi lesz. (Én inkább 70-75k-t mondanék, de majd kiderül, hogy hogy változnak a devizaárfolyamok.) Amúgy meg nem azt mondtam, hogy meg fog érni annyi pénzt, amennyiért itthon elérhető lesz, hanem hogy 242 dollárt (kb. 55000 Ft) nagyjából megér - figyelembe véve az Intel elmúlt években jellemző árait. Attól még persze ez is sok pénz, de igazából nem az sok, hanem a fizetésünk kevés. Ha egy átlag magyar is megkeresne nagyjából nettó 300-400k-t, mint szerencsésebb nyugati társaink, akkor már nem fájna annyira, hogy 60k-ba kerül egy jó processzor, és nem mondjuk 50-be.
Egyébként meg nem kell megvenni a legerősebbet, lehet venni gyengébbet is. Az nyilván (jóval) olcsóbb lesz. Lehet venni AMD-t is, ott már 30k-ért is lehet elég jókat kapni. Kisker áron, ÁFA-val, garanciával. Amúgy meg ha megveszed az egyik legjobb, legdrágább processzort, akkor az valószínűleg egy hosszabb (3+ év) befektetés, úgy már azért annyira nem vészes a dolog. Ha meg eleve burzsuj, vagy vérpistike vagy, akkor meg úgyis mindegy, hogy mennyibe kerül...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
DaveJr
őstag
Az IGPs kijelentések azért elég durvák
Ennyire azért nem érte utol az AMDt. Pláne úgyh az 5200as nem kerül bele az alsóbb szegmenses procikba.
[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Oppenheimer
nagyúr
i5-4670 ára Magyarországon várhatóan mennyi lesz? Ideje lenne már leváltani a jó öreg Q6600-at
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Prof
addikt
Érdekes az Ivy megjelenés is hidegen hagyott de ez a Haswell mégjobban
Viszont az Iris 5200-es az nagyon komoly, megmutatták a világnak ha egy picit is költenek a fejlesztésre bármikor befogják az AMD-t, annyi pénzük és fejlesztőjük van.
Pár éve egy 9800GT SLI-s notitól mindenkinek leesett az álla, most meg ilyen teljesítményt hoz egy intel GPU. -
nonsen5e
veterán
Na, mégis csak van Iris graphics desktopon, remélem jön i3-ra is majd 11 hónap múlva.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
O_L_I
őstag
Az látszik, hogy az a mainstream szükségletek feletti teljesítményt mostmár keményen meg kell fizetni és mivel az AMD erre szegmense már nem is nagyon lő ez valsz nem is fog már változni.
Az i3 ill. kisebb i5 kategóriában ami az igények 99%-át fedi ott lesz a verseny és a megfizethető proci is. -
dfsz34
őstag
Te honnan jöttél, hogy ezt nem tudod?
Ami árat dollárban ott látsz, azt te nagyjából EUR-ban kapod meg annyiért, de ez nem új dolog, hanem így megy már régóta.
pl 4770k $339, azaz 339 EUR, ami durván 100e forint lesz. Ez a minimum, ennél csak drágább lesz, ha a kiválasztott kisker még több haszonkucsot tesz rá.
A 3770k-nak 320 dollár volt a kezdeti ára, kb 94e forint és még most is 84e körül van kiskerben, alig ment le.
Azaz, az Intel szépen sunyiban magasabb árról indítja az új generációkat mindig. i7-t biztos, a többit én nem hasonlítottam össze. Teheti ezt a konkurrencia hiánya miatt.
Igaz, nem nagyon bosszankodom ezen, mert a SB i5 procim még jó sokáig elég teljesítményt nyújt, meg ahogy írtam nem kell feltétlen újonnan venni a procit, ha mégis cserél az ember.
-
Steve198310
őstag
Hogy a vihar nem veri el a mérnökeik házát. Mi a retvás f@szért kellet már megint új tok? Tudom tudom meg kell venni és az neki jó. Hát a nagy lóf@szt. Volt AMD-m sz@r volt Intelre váltottam, és tessék!!!
Elcseszik az ember kedvét. De miért? Egy BIOS UPDATE a régi lapra ami szinte 2-3 hónapos de nem kivagdalják az érintkezőket mert nem kellenek oda. Ez megint egy olyan elcseszett cucc mint a 1366 és a 2011. Nem lesz olyan óriási keletje mint a mostani 1155-nekvagy anno a 775-nek
.
Jól befürdik majd vele.
Na mindegy kicsit felb@sztam magam rajta de nincs okom rá. Hisz nem fejlödött semmit a sebessége csak néhány %-ot. Az meg lepke fing. Az IGP-t minek oly nagy fejlesztésbe tolni? Aki játszik úgy is vesz videokártyát. Ami meg eddig volt IGP videóra,netre,irodai munkára megfelelt.
Max veszek egy 3. gent a mostani utánatán amíg igazi kifort generácíóváltás addig marad ez. Mint anno, míg ki nem jőtt a 3. gen addig nem váltok 775-ről.na üdv a fórum olvasóinak
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
stratova
veterán
válasz
#57018880 #23 üzenetére
Mindig először az i7-et hozzák ki és mindig heroin-áron. Később jön i5 jó kis szünettel i3, majd Pentium + Celeron (ami Sandy óta egy átlagfelhasználónak akár elég is lenne, Ivy óta pedig normálisabb IGP-vel is bír).
Várjuk a választ AMD-től, főleg mobilban, főleg Kaverit
-
törölt tag
válasz
Neovenator #29 üzenetére
Nincsenek ilyen illúzióim,
de azt már vártam, hogy valaki belekössön. Egyébként szerinted hány rangosabb tech oldalon lesz ajánlott ezzel az ár/érték mutatóval? -
fordfairlane
veterán
Ezek a Haswellek nagyon drágák, gondolom nem akarják az Ivy árát csökkenteni, ezért okosan kifundálták, hogy akkor drágábban kell adniuk a Haswell-t.
Vagy az Ivyt fogják két szempillantás alatt kifuttatni. A gyártósor elvileg ugyanaz, vagy legalábbis hasonló, 22nm-es technológia.
x gon' give it to ya
-
VIC20
őstag
Nekem fogyasztásban nem igazán látszik az előrelépés az Ivy Bridge-hez képest - legalábbis a közölt TDP-értékek alapján.
-
-
Neovenator
senior tag
válasz
#57018880 #23 üzenetére
Nem akarnálak lelombozni, de szerintem nem abba fognak tönkremenni, hogy egy pöttöm ország bolhapiszok méretű piacán egy hajszálnyinál is vékonyabb szeletkét birtokló kis/nagyker ajánlja-e a termékeiket vagy sem.
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
DaveJr
őstag
Ja csak erre az árra számolj még egy 25%-os árrést is mert ezek nem a végfelhasználói árak (szerintem).
A 242$os proci 180Ft-os dollár árfolyamnál 25%os nettó árrést számolva plusz a 20%os Áfával 65 340Ft. Messze vagyunk attól a 45k-tól.Mai árfolyamon áfával és 20%os árréssel számolva ugyanaz 85 000Ft. Egy prociért.
[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
bteebi
veterán
57 W TDP-s mobil proci? Nooormális?
A 4670K amúgy nem hangzik rosszul, a HT-ért persze kár. Kerestem a szememmel a 4570K-t, de úgy látszik olyan nem lesz.
#23: Szerintem meg annyira azért nem drámai a procik árazása. Nem olcsóak, de ezt már megszoktuk az Inteltől. Egy 4670K $242-ért egyáltalán nem rossz szerintem, nagyjából a 3570K is annyiba kerül. Ha nem úgy dübörögne a gazdaság, mint most, és 180 körül lenne a dollár, 250 körül az euró, és 20% lenne az ÁFA a számtech cuccokara, nem 27%, akkor a most 60k-s procik (saccra) 45k-ból kijönnének...
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
O_L_I
őstag
Akkor ez most azt jelenti, hogy ebből a generációból nem is lesz i3?
dfsz34: Tényleg
[ Szerkesztve ]
-
dfsz34
őstag
Ezek a Haswellek nagyon drágák, gondolom nem akarják az Ivy árát csökkenteni, ezért okosan kifundálták, hogy akkor drágábban kell adniuk a Haswell-t. Később valamit normalizálódik, de sokkal olcsóbban nem fogják adni. Pl megnéztem a 3570k ár grafikont és 14-15 hónap alatt esett 15%-t az ára. Informatikában ekkora áreses bő 1 év alatt az semmivel egyenlő. Magyarul annyiért adja a procikat az Intel, amennyit nem szégyell érte kérni.
Csak az a bibi, hogy nem nagyon van mit lecserélni, már értelem szempontjából. Pár geek nyilván azonnal rohan, hogy lecserélje a 3770k-t 4770k-re, de amilyen a program felhozatal mostanság talán a core2-k érettek a cserére, bár például aki nagyrészt csak játszik, annak még az a csere se nagyon éri meg. Illetve az megéri, hogy a geek levetett Ivy meg Sandy prociját meg lehet venni jóáron.
Az Intel teljesen feleslegesen vezet be új procikat minden évben, simán kitolhatná ezt a ciklust 2-2,5 évre. Az AMD is lemaradt, mint a borravaló, legalább akkor valamennyire felzárkózna. Illetve tudjuk miért csinál új procikat minden évben az Intel, nehogy az AMD utolérje egyszer, de szerintem most van annyi előnyük, hogy okosan nyújthatnának a ciklusokon.
O_L_I: ahogy a cikk címe is mondja, ez az első hullám
[ Szerkesztve ]
-
yarsley
aktív tag
Nem magyon szoktam kovetni a mobil vonalat, de 3,3Ghz 15W-bol nagyon jol hangzik... Kivancsi vagyok, vajon mennyire kellett megynirbalni a procit, hogy beleferjen ebbe a keretbe...
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
törölt tag
Itt a nagy lehetőség AMD. Ennyire már régen rúgta tökön magát az Intel.
Ezzel az árazással/üzletpolitikával most egy kicsit elszálltak, gondolom így is van bőven OEM szerződés, de hogy ezt a generációt nem fogjuk ajánlani az üzletekben egy jó darabig, az is biztos.
Amúgy azért nem engedték kiadni a táblázatokat mert így 1 hír helyett mindenhol 2-t kaptak, bár lehet kevesebb figyelemmel jobban járnának egyelőre.
gbors: 60-65k + új lap. tényleg jól fest
[ Szerkesztve ]
-
bizony, jól látod. nem is tudom, mikor volt utoljára olyan intel generációváltás, amikor a számozás koherens és követhető maradt
egyébként ez a 4570 még egész normálisan fest - meglátjuk, hogy fog kinézni az ára a való életben.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Angel1981
veterán
Asztali vonalon, az i5-4670 a legszimpatikusabb - de asszem, megvárom a Broadwell-t.
-
lenox
veterán
Es hol vannak a 28 wattos verziok?
-
HZoli87
veterán
Kis elírás a mobil szekcióban:
i7-4700HQ és a i7-4700MQ alapórajele 2.4 GHz.
-
kromatika
veterán
+1
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Ez nem újdonság. Sandy Bridge óta trükközik VT-d-vel. Ami fix, hogy a K verzió nem kapja meg és a csúcs non-K igen. Ezek alatti modellek vagy kapnak vagy nem (ezt a specifikációból lehet kibogarászni). A vásárlók tán kisebb részének számít, de akinek igen annak komoly hátrány.
Sodan
S: 65 W TDP
T: 35 W TDPvivanto Mert 4 MB L3 cache-t kapnak és ezek a leggyorsabb ULV-k Intelnél (Sandynál is létezett még 35 W-os i7-26xxM is). Core i-nél 15-17 W TDP-be nem fér be 2mag/4szálnál több IGP-vel.
[ Szerkesztve ]
-
DaveJr
őstag
válasz
bigmanke6 #10 üzenetére
Az oké hogy kell. Nem is azt mondom hogy legyen az összes olyan. De ha már a legnagyobb az lenne az már egy fokkal jobb megoldás mint ez.
-
Shodan
addikt
Az s és t jelölés az asztali cpuknál mit takar?
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
vivanto
tag
Én csak azt nem értem, hogy az ULV-ket miért hívják I7-nek?
-
Bloksma
aktív tag
Szép kis felhozatal, de én még mindig vígan elvagyok az i5-750-el
-
4765T, 35W, tökéletes microserver proci, csak az ára...
-
bigmanke6
csendes tag
Hát ez így van a felhasználó szemszögéből minél kevesebb pénzből minél több erő lenne az ideális. De az Intelnek az az érdeke hogy egymás eladásait ne nyirbálják a processzorok és vegyék az i7-et is rendesen mert profit azon van a legtöbb. És átfogalamazom, nem piaci rés, hanem teljesítmény szintek lefedése miatt kell HT nélküli 4 magos i5.
-
bunevo
tag
Vajon a Haswell ULV mobil Core (i7-4650U, i7-4350U) ellenfele a Richland ULV (A6-5345M,A4-5145M) és a Kabini A4-5000 lesz (bár remélem a Kabini ára nem 400USD lesz), vagy pedig Kaveri-ből is lesz januárban ULV 15W-os TDP kategória?
[ Szerkesztve ]
-
LNx
tag
Na és hol a 4570K?
-
DaveJr
őstag
Ja csak a legnagyobb i5 és a legkisebb i7 között van 60$ különbség. Simán befért volna ide egy olyan i5 amiben van HT. Így ha kell a HT akkor igenes rá vagy kényszerítve a drágább procira. Itt nem piaci résról van szó.
-
bigmanke6
csendes tag
Mert 4 magnál nem is fontos, 4 szál elég, akinek meg nem elég az vesz i7-et. A 2 magos i5nél pedig van HT. Ha a 4 magos i5ök HT-vel jönnének közvetlen konkurenciát jelentenének az i7eseknek és üresen maradna egy piaci rés, pontosan a 4 szálat kezelni tudó processzor, mert a HT-vel rendelkező 2 magos i3-sok és i5-sök is kezelnek 4 szálat de nem mindegy, hogy fizikailag a 4 szál mögött 2 mag vagy 4 mag van.
-
Sanya
nagyúr
dejó, a Vd-T funkcióval is trükközik már az intel, gratulálok. Drivertámogatása ezeknek az igp-knek meddig lesz?2014?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Uhh, 300 dodó alatt nincs 8 szál? jujj. Majd igazodnak az árak még.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
gianni85
veterán
én arra számítottam, hogy BGA procik i3, vagy i5-ösök lesznek, erre oda rakják a legerősebb IGP-s i7-eseket
jah, most látom, kettő azok közül lényegében i5[ Szerkesztve ]
-
DaveJr
őstag
Na úgy nézem a HT is már csak az i7 privilégiuma lesz
Új hozzászólás Aktív témák
ph Rengeteg asztali és pár mobil termékkel gazdagodott a piac.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Friss előzetesen a Phantom Blade Zero
- Ukrajnai háború
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amazon Fire TV stick/box
- Külpolitika
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- AliExpress tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok