Hirdetés

2019. július 23., kedd

Hozzászólások

(#1) madgie


madgie
(Jómunkásember)

Egyszerű, nagyszerű :)

(#2) Picturemaker


Picturemaker
(PH! addikt)

Üdv!

Fickó ügyes.
Ő boltban vásárolta a felhasznált eszközöket, nem gyártótól és így is csak ennyibe került.
A fényképezőgép gyártói (nem csak a Nikon) kb. ugyanezt sózza ránk 15x áron. :W

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#3) Stiky


Stiky
(senior tag)

Ügyes. :K

~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~

(#4) ArchElf válasza Stiky (#3) üzenetére


ArchElf
(PH! addikt)

Ha jól tudom, van SD/CF kártyában olyan, ami nem (csupán) memóriakártya, hanem WIFI adapter. Azokat hogy eszik meg az ilyen foglalatokat támogató gépek?

Most néztem, hogy wifi+mem sd kártya nem is olyan vészesen drága (eye-fi). Biztosan nem (sokkal) több, mint a cikkben összedobott cucc (persze azért az alkotó kreativitása dícsérendő).

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#5) Flow válasza ArchElf (#4) üzenetére


Flow
(senior tag)

Mondjuk másfél-kétszer annyi egy eye-fi, de ahogy a cikkben is írva vagyon, nagyon lassú...

[ Szerkesztve ]

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#6) ArchElf válasza Flow (#5) üzenetére


ArchElf
(PH! addikt)

Én csak azt írtam, hogy vannak még termékek a piacon (nem csak cikkben említett a kettő).
Persze az ár/méret/sebesség/használhatóság tekintetében mindig kell kompromisszumot hozni. Egy CF WIFI kártya már nem olyan borzasztó lassú (bár nem biztos, hogy a ház "hekkelése" nélkül lehet használni).
A másik dolog az, hogy USB porton keresztül nem rögtön a WIFI-re megy az adat, hanem a kártyára és onnan kell a távoli gépnek leszippantani az adatot.
A harmadik pedig, hogy a wifi elérhető (átlag)sebességéből adódóan (max 20-30 Mbit/sec) manapság még nem fogunk a nagy sebességű sorozatokat (> 1 jpeg/sec; 0,2-0,4 raw/sec) on-the-fly wifin keresztül fotózni.

Mondjuk érdekes lehet UTP adaptert csinálni (vagy kipróbálni egy 10/100 as CF adaptert - bár a hálzati kártya elméleti 100 Mb/s-nál a 133x CF kártyák gyakorlatilag másfélszer gyorsabbak (~17.5 KB/s, ~140 Mb/s).

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#7) Flow válasza ArchElf (#6) üzenetére


Flow
(senior tag)

"A másik dolog az, hogy USB porton keresztül nem rögtön a WIFI-re megy az adat, hanem a kártyára és onnan kell a távoli gépnek leszippantani az adatot."
USB porton keresztül már a D70 is képes adatokat küldeni anélkül, hogy kártya lenne benne, ezért az USB-> WIFI esetén sem hiszem, hogy szükségszerű lenne a kari.

Amúgy szerintem ez úgy lenne jó, ha lehetne választani: pár másodperc után azonnal megjelenik a WIFI-n küldött anyag, vagy ha sorozatot lő az ember, vagy csak a továbbítás végett kell a kapcsolat, akkor idle állapotban csorogna szépen a cucc, amikor meg eksön van, elveszti az adatátvitel a prioritását és suspended-re kerül. Éljen a mangol nyelv! :B

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#8) G.FeT


G.FeT
(tag)

Ez tényleg ügyes. Maga a buherálás is, meg az is, hogy sokkal olcsóbban kijött, mintha a gyári cuccot vette volna meg.
Egyébként én is szeretek buherálni, és annak én is különösen tudok örülni, ha valamit olcsóbban úszok meg, mintha a kész terméket (pl. telefon adatkábel, headset, stb.) veszem meg. :) De egy ilyet nem hiszem, hogy össze tudtam volna hozni.

90-es évek? Az nem tavaly volt?

(#9) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

Valamit lehet nem értettem meg, gyakorlatilag vett 2 db USB wifi-t és tádám! kész is? :F

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#10) xabolcs válasza D1Rect (#9) üzenetére


xabolcs
(senior tag)

:N

a ket usb kliens kozotti (usb pocok - nikon) kommunikaciot meg kellett meg valahogy oldania.

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#11) D1Rect válasza xabolcs (#10) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Aha! Köszi.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#12) Degeczi válasza Picturemaker (#2) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

azért nem ugyanezt!
kicsit félrevezető a cikkben a "wifi" szó is (a srác maga sehol nem is említ ilyet), hiszen a wifi egy vezeték nélküli hálózat szabványa, míg ebben a megoldásban a kamerát USB kapcsolattal kötöd egy számítógépre - csak épp ez az USB kapcsolat vezeték nélküli...

(persze ettől még a célfeladatra bőven jól beválhat, és az sem kérdés, h a gyártói megoldások mindig erősen túlárazottak)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.