Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- Home server / házi szerver építése
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Amazon Fire TV stick/box
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balilaci69
csendes tag
Azóta váltottam pár levelet a gyártó cég ügyintézőjével, és kiderült, hogy ez a cucc nem is tudja a DLNA-t, ahogy a cikk, ha nem is konkrétan kijelenti, de sejtetni véli.
Idézet:
The Cloudstor is not DLNA certified. It uses UPnP to work with Xbox and PS3. -
Balilaci69
csendes tag
-
Balilaci69
csendes tag
Ja, plusz pont a cuccosnak azért, mert van DLNA is rajta, így az okostelómmal, ha otthon vagyok, akkor nem kell az internetet használnom, hogy pl. az ágyban nézegessem rajta a torrent-tel éppen letöltött filmet. Persze ez így esetleg extrémnek hathat, de a DLNA egy szupi dolog amúgy is szerintem, mert például akár több a lakásban lévő DLNA képes TV-ről a CloudStor-ra kapcsolódva minden családtag megnézheti az őt érdeklő filmet egymástól függetlenül. Ez utóbbiban nem vagyok teljesen biztos, mert még nem próbáltam, hogy egy ilyen eszköz hány klienst tud DLNA-n keresztül kiszolgálni, de valószínűsítem, hogy előbb éri el a HDD olvasási sebességének határát a felhasználó, mint a kiszolgálható kliensszámot, amit a rendszer támogat.
-
Balilaci69
csendes tag
Egy kicsit értetlenül nézem miket írtok, mert sehol nem írta senki, hogy az adatok feltöltendőek valami netes tárhelyre. A lényeg a következő, ahogyan én látom. Van egy tárolóhelyed a lakásodban, aminek a tartalmát el tudod érni bárhonnan a világon (amennyiben éppen net-közelben vagy), és meg tudod osztani ezen tárhely általad spacifikált részét (file, könyvtár, meghajtó) bárkivel, egy levélben küldött link segítségével.
Egyetlen dolog lehet csak kérdéses, hogy milyen biztonsági garanciákat adnak, hogy ami a te tárhelyeden van, azt ők nem monitorozzák, és jelentik esetleg hatóságok felé, ha erre megpróbálják őket bírósági úton kötelezni különböző cégek illegális másolatok ürügyén. -
plömplöm
őstag
"1,5Tb" az 192MB. 1megabites uppal bő egy nap alatt feltölthető, vagy rosszul számolnék?
én a saját esetemből indulok ki, van nagyjából fél TB adat, aminek a biztonságban tudása a cél, ebből a napi változás, nem növekmény, hanem változás, az pártíz MB. félTB-ra 2db 1terás vinyó tükörbe pont jó, ez benne lakik ugyebár ebben a dobozban. a kezdeti feltöltögetés el fog tartani mondjuk három-négy napig, de utána majdnem real-time lehetne a cloud-os másolat. már csak az a baj, hogy ez a termék (úgy tűnik) mégsem erről szól
-
eziskamu
addikt
megint én:
Ennek egy szoftveresen lájtos (felhő nélküli) verziója (ugyanez a "doboz", linkstation Duo) 2 darab 500-as winyóval 50k volt áfával a múlt év végén.
Egy elég gyors cucc, és a hasonló tudású NAS-okhoz képest igen is rendben van az ára. Ennél olcsóbban csak olyat kapsz, ami pl kiakad az ékezetes betültől, meg hasonló gubancok, vagy épp nem támogatja a RAID-et (ha nem kell RAID, akkor tényleg drága a cucc)
Ennek csak egyvalamilye volt kutya lassú, a webes konfig felülete, de lehet azóta már javították az újabb fw-k
-
yakuza.tora
addikt
Okos kis cuccos!
-
hemaka
nagyúr
Jó lenne egy ilyen
-
shteer
titán
válasz
macilaci78 #8 üzenetére
mindennapos dolog
-
megint én
őstag
Mondjuk, nem 100%, mert itt nem ő adja a tárhelyet, hanem megveszed, és fizikailag nálad van. Ők csak a webadmint adják. Legalábbis asszem.
Szerk:
Annak meg így (szerintem) nincsen értelme, mert akkor raid1 és ötöd annyiból megvan, és ahhoz nem kell netes elérhetőség.De egyet kijelenthetek. Én nem veszek ilyet
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tuti, hogy ennek komoly havi vagy éves díja lesz. El nem tudnám képzelni, hogy valaki ingyenesen nyújt megbízható tárhelyet a weben. És főleg ekkorát (2TB, 4TB)
megint én: szerintem ez elsődlegesen biztonsági másolatokra van kitalálva, nem naponta frissülő kis állományokra. Bár ki tudja.
-
plömplöm
őstag
a drágaság relatív. egy adatmentés is drága.
otrombán nagy? nem az étkezőasztalon kell tárolni.
gondolom sima asztali vinyó(k) van(nak) benne, azok meg ekkorák, de mondjuk 2x2TB az sem elég?ha ez alapból tudja, hogy ami rámentődik, azt mindenféle vajákolás és tákolás nélkül feltölti a felhőbe szép lassacskán, aztán szinkronizálgatja ahogy változik a mentés, az szerintem tutiság.
-
megint én
őstag
Ezek mire jók?
Drágák, otrombán nagyok, a tárkapacitásuk sem nagyon nagy...iNKÁBB VALAMI SIMA WEBTÁRHELY... vAGY NEM???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A CloudStor NAS az első saját tárolóval felszerelt, Pogopluggal együttműködő készülék.
- Bitcoin topic
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Home server / házi szerver építése
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Overwatch 2
- Amazon Fire TV stick/box
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Realme 9 Pro - nevével projektál
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Prime Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman600
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest