Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Lord Myn

  senior tag

  Dedikált hangkártya (muszáj!), '91 óta használok a PC-imben, még a laptopjaimba is USB-st rakok, az alaplapit asztali gépeken az első bekapcsoláskor tiltom.

  2001 óta szinte csak nV kártya, kb. 4-5x volt Radeon kártyám azóta, de valami mindig nem stimmelt velük, úgyhogy maradtam az nV-nél.

  Régi végigjátszott, illetve végig nem játszott játékállások mentései (frankón, még '92-es DOS-os játékállásom is van, amit akkor játszottunk, amikor az adott játék még vadi új volt, csak 27 év telt el azóta...).

  A .zip tömörítő használata archiváláskor (az univerzalitása miatt, még DOS-ban is ki lehet csomagolni).

  Most így kapásból ennyi jutott eszembe, de biztos van még több is, csak azok annyira természetesek nekem, hogy észre sem veszem. :B

  Szerk: Ja, eszeme jutott még valami, mai napig van USB-s floppy maghajtóm és DVD-RW, pedig előbbit szinte soha, utóbbit meg ritkán használom.

  [ Szerkesztve ]

  "War does not determine who is right - only who is left."

 • Lord Myn

  senior tag

  XT tudtommal nem nagyon volt 25 MHz-es, az a 286 AT-nek volt a maximuma, 8086-os (tehát már 16 bites) procin 16 MHz volt a max., de a nálunk elterjedt 8088 XT-ken inkább a 4.77/8 (turbo) volt a jellemző.

  Közben eszembe jutott még:

  - Norton Commander és leszármazottjai (Win10-en TC)
  - Böngészésnél kizárólag Private/Incognito/stb. mód
  - Játékok kizárólag a D: meghajtón
  - minimalista windows desktop (max. 5-10 ikon)

  "War does not determine who is right - only who is left."

 • Lord Myn

  senior tag

  Pont azért írtam, hogy 25 MHz az AT maximuma volt (nálunk fehér holló), de XT-ből meg nem is létezett...

  Illetve még régi szokásom, hogy a HDD-ken, SSD-ken a partíciók egész GB-osak, tehát MB-ban kifejezve 1024-nek többszörösei.

  Tényleg! Én is ezt csinálom! Mindig calc.exe-vel particionálok... :) (Szerintem még van egy rakás beidegződésem, ami annyira automatikus a 30+ év PC-zés után, hogy kapásból nem is jut eszembe)

  (#99) Frawly: A PC speaker-től már a legelső XT-men kivert a víz, úgyhogy amint lehetett Sound Blaster került a gépbe (bár az már 286-os gép volt), de az OPL2 FM szintivel sem voltam kibékülve, úgyhogy '93-tól már GUS-t használtam és onnan nem volt megállás (Yamaha XG, Roland hangmodulok, stb.stb.) Jelenleg a DOSBox-om úgy néz ki, hogy SB Pro 2, GUS, Roland MPU-401 van beállítva szimultán emulációba, az MPU-401 meg belülről (emulátorból) variálható Roland MT-32, Roland SCC-1 vagy Yamaha XG-re, így minden klasszik játék úgy szól, ahogy megálmodták.

  [ Szerkesztve ]

  "War does not determine who is right - only who is left."

 • Lord Myn

  senior tag

  Én is a '80-as évek közepén kezdtem a "kockulást" (bár akkor még nem is létezett ez a fogalom), de én nem csak arra gondolok vissza nosztalgikusan, hanem az egész offline számítógépes világra (ami kb. a '90-es évek közepe-végéig tartott). Ha tehetném, bármikor visszacsinálnám azt a világot... :K

  "War does not determine who is right - only who is left."

Hozzászólok Aktív témák