Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tetsuo

  aktív tag

  Nagyon undorító ez, amit a Huawei-jel művel az Egyesült Államok, bár sajnos megszokhattuk a piszkosságokat, sőt láthatóan egyre inkább fejreáll a világ.

 • Tetsuo

  aktív tag

  Az nem olyan biztos.
  Itt van a 74 éves alapító-elnök, Cseng-fej nyilatkozata az ügyről.

  [ Szerkesztve ]

 • Tetsuo

  aktív tag

  El vagy tévedve.
  Kína (a mindenkori kínai kormány) soha nem állította magáról, hogy erkölcsi mintapéldány és pláne azt, hogy egyetért a liberál-demokrata (vagy neokon, tökmindegy), illetve kapitalista elvekkel. Sőt, Kína nyíltan antiliberális, valamint a kapitalizmussal nem igazán kompatibilis a belső kereskedelmi rendszere - ugyanis azt ideológiai alapon károsnak tartja.

  Nos Ámerika (az Egyesült Államok kormánya, gazdasága és kulturális közege) ennek éppen az ellentéte. Fennen prédikál a demokratikus eszményről, magas lóról fenyeget országokat, és exportálja a demokráciát oda, ahol olaj vagy egyéb erőforrás kiaknázható. Magát vindikálja a világ csendőrének, ellátva sokszor több, egymással konfliktusban álló országot fegyverekkel, miközben gyakran ők okoznak konfliktusokat és/vagy gerjesztik tovább azokat.

  Kínán nem szép dolog számonkérni a piacok szabadságát, hiszen azzal Kína nem is értett egyet soha, ellenben USÁ-n nagyon is szükséges, mivel a külgazdasági (és egyéb politikai/gazdasági) törekvéseivel önmagát hazudtolja meg, ez pedig sokkal nagyobb erkölcsi mélység, mint amit az illiberális országok elértek.

  A "lopás" meg a szabadalmak megint egy látszólag szép, de hazug érvelés.
  Minden ország, minden feltaláló "lop", hiszen egyik sem a nulláról kezdi mindig. Ámerika lopott ezidáig talán a legtöbbet; pl. a náciktól és általában "agyat" a többi országtól, ma is folyamatosan.
  Az egész világot lehallgatva - Snowden-iratokból kiderült -, ipari kémkedés is része volt a megfigyeléseknek.

  Ámerika és a fejlett Nyugat határozta és határozza meg az általuk világra ráerőltetett nemzetközi törvényeket. Aki az ő szabályaikhoz nem alkalmazkodik, azt kiközösítik, szankcióznak ellene stb.
  Így van ez a szabadalmi jogokkal is.
  Mindezt nyakonöntve a tolerancia, szabadság és egyenlőség bullsh*ttel. Joseph Göbbels ártatlan koszorúslány volt ezekhez képest.

 • Tetsuo

  aktív tag

  Félreértetted az írásomat (készakarva). Nem állítottam, hogy minden diktatúra és pláne általánosságban erkölcsileg magasabban áll, mint a "nyugati demokrácia". (Honnan vetted ezt? :F )
  Azt állítom, hogy a konkrétan taglalt kérdésben (külkereskedelem, szabadalmak és egyéb külgazdaság) USA legalább olyan rossz/bűnös, mint Kína, de inkább jobban. Ennyi.
  Ezenfelül pedig, ha azt állítanám, hogy mondjuk a nácik szellemiségében magasabb szinten álltak a Nyugatnál, az sem jelentené azt, hogy pozitívan értékelném Magyarország elfoglalását. Ez egy durva érvelési hiba (hamis okozat), hiszen nincs is összefüggés a két dolog között.

  [ Szerkesztve ]

 • Tetsuo

  aktív tag

  Hogy a nyugati cégek (és államok) miért helyezték ki a termelést főleg Kínába?
  Azért, mert az adott döntéshozókat egyáltalán nem érdekelte és érdekli a föld jövője, vagy a dédunokáik sorsa. A döntéshozókat egyáltalán nem érdekelte/érdekli, hogy ezáltal százmilliók járhatnak (méginkább) pórul, a lényeg, az aktuális profit közeljövőben várható növekedése.
  Az amerikai, angol, norvég, svájci stb. (a legtöbb) politikus magasról tesz arra, hogy x országban y millió ember éhezik és/vagy elnyomás alatt van, de a retorikából a "fejlett", modern liberális/demokratikus "értékek" nem maradhat ki a legutolsó falugyűlésen sem.
  A mai politikához képest úgy általánosságban a gyermekkereskedelem is humánusabb.

  A jövőt illetően pedig sajnos MINDEN jel arra mutat, hogy ennél csak rosszabb lesz.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák