Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • morgyi

  veterán

  Most én vagyok segg h*lye de a marketing bullshiten, meg a bődületes FreeSync reklámon kívül mást nem látok.
  A végére meg példának be van téve egy kép, amit egy átlag játékban normális renderrel meg lehet oldani. A filmek azok mások, ott tényleg nem igazán HDR a tartalom, de az meg kamera meg utómunka függő.

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

 • morgyi

  veterán

  Lényegében értem. Viszont drága mulatság lesz, a 10 bites leképezés eddig pl. a professzionális monitorok, VGA-k sajátja volt.

  Igazából már csak azt nem értem, hogy ha valaki ma is rendelkezik egy 10 bites megjelenítővel, aminek elég magas a kontrasztaránya, valamint egy FirePro kártyával, ami alapból tud 10 bites tartalmat natívan a monitorra küldeni. Annak elég lesz elindítania egy HDR tartalmat és várni a csodát?

  Vagy ez egy olyan technológia amit direktben be kell építeni, a monitorvezérlőnek támogatnia kell, a HDMI szabvány része etc...

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

 • dabadab

  félisten

  "Normális HDR = nagyobb színtér, és nagyobb fényerő, amihez a teljes rendszernek (onnan, hogy a megjelenítendő anyagot elkezdik összerakni, odáig, hogy a monitor az arcodba világít) támogatnia kell a HDR-t, mert ellenkező esetben csak "szimulált" a hatás."

  És itt meg is lehet állni, mert még tervben sincs olyan monitortechnológia, ami erre képes lenne.

  (#34) morgyi: attól még, hogy 10 bites, semmivel sem jobb a helyzet, mert a lényeg a brutális fényerő és a brutális kontraszt lenne, azt meg nem tudja

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • morgyi

  veterán

  ÚÚÚ ez nem ilyen egyszerű ám. Évek óta mindennél ez az ördögi kör megy. Mobil platformok is halnak és haltak meg azért mert nincs rá tartalom, és azért nem terjed a platform mert nincs rá tartalom, de ezért nem veszi senki mert nincs rá tartalom.

  A 4k ugyan ez. Nem nagyon van rá tartalom. A 4K BD is olyan lassan halad hogy öröm nézni. Kb. már az hír hogy van róla hír. Kevesen vesznek még 4k TV-t mert alig van rá tartalom. És addig nem lesz rá tartalom míg keveseknek van 4k TV-jük.

  A 3D és a HDR ugyan ez pepitában. Gondolom mérföldekkel drágább egy HDR film előállítása mint egy SDR filmmé. A 3D is csak azért menekült meg, mert a mozik nyomatják, és a konvertált 3D (ami a filmek 90%-a) viszonylag kis befektetéssel és utómunkával megcsinálható.

  Szerinted melyik nagyobb stúdió fog HDR tartalmat készíteni amíg nincs rá megjelenítő. Ezt is az mentené meg ha rohadt gyorsan begyűrűznének a HDR projektorok a mozikba.

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

Hozzászólok Aktív témák