Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Felgördült a függöny, kezdődhet a hardverszínház
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colomb
tag
Azert komoly gondok vannak itt....
"Az Egyesült Államoknak, vagy bármely nyugati országnak nincs erkölcsi alapja egy másik országot elítélni - ennyi."
Ez a fórum itt arról szól, hogy ország "A" nem használhatja ország "B" technológiáját ilyen olyan okból pont.
Egyikük sem szent, de ugye azért ország "B" jogát nem vitatjuk el, hogy megválogathassa kivel akar üzletelni és kivel nem..."Jogorvoslat, lopás stb... Kína követeljen licenszdíjat a lőporért, a papírért, az esernyőért stb?"
Természetesen igen de a technológiai transzfer az elmúlt években valahogy sosem úgy nézett ki, hogy az a gonosz hanyatló nyugat (amihez amúgy mindenki méregeti magát, ami a viszonyítási alap, az életkörülmények, az egészségügy, a fizetések.... sorolhatnam vonatkozásában ).
Na az, azok az álldemokráciák ott a hanyatló nyugaton szomjazzák a diktatúra technológiáját.Milyen fura de valahogy mintha az elmúlt pár 100 évben az emberek szivesebben tálaltak volna ki dolgokat abban a "hamis hanyatló rendszerben".
A képlet egyszerű: eddig elloptad a dolgaimat, "lemásoltad a házi feladatomat amiért én szenvedtem délután" meg minden megpróbálsz leutánozni amit csak tudsz.
Oké cserébe megcsinálsz nekem egyszerű feladatokat olcsón, amikkel nekem nem kell bajlódni és keresek vele pénzt ...
De mostmár nem jó nekem ez a deal ezért bocsi de részemről kilépek a buliból... ennyi. -
Tetsuo
őstag
Itt te vagy az, aki összemosod a dolgokat. Ibizai videóba csak jobboldali politikus bukhat bele vagy az a liberális, akit amúgy is lapátratettek volna.
Nálam az, hogy demokrácia soha, sehol nem létezett - kapaszkodj meg! - az azt jeneti, hogy demokrácia soha, sehol nem létezett.
Hol írtam, hogy Kína egy szent ország? :-O Sehol. Triviális a szalmabáb-érvelésed. Az Egyesült Államoknak, vagy bármely nyugati országnak nincs erkölcsi alapja egy másik országot elítélni - ennyi. Többek között (ez azt jeneti: nem csak ez az oka) lerabolták már az egész világot és még ma sem kímélik, pláne úgy, hogy egy kitalált ideális világot: a demokráciát hazudják. Ez kb. mindennek a teteje.
Milyen diktatúráról beszélsz? A kínairól? Ébresztő! A világ nagyrészén hasonló megfigyelőrendszert építenek ki és egy idő után nem lesz több lehetőséged ("jogod" ), mint egy kínainak, sőt.Jogorvoslat, lopás stb... Kína követeljen licenszdíjat a lőporért, a papírért, az esernyőért stb? A nácik technikáját a háború után miért csak a két világhatalom használhatta ingyen? Hova vezet ez? Az Egyesült Államok rabolt területre épült, a British Museum tele van rablott és lopott holmikkal...
-
Bocs, ha volt már.
[link]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Hieronymus #231 üzenetére
És hogy jön ez az SD kartyahoz? Egyebkent a biztonsagi frissiteseket megkapjak, főverzio frissites kerdeses mert abban az esetben nem kapnának gapps-ot.
-
-
Wasquez
senior tag
Valaki fordítsa már le, hogy mit is jelent, hogy a memória liszenszét bukta a cég!?
Az író-olvasó egység gyártását nem végezhetik, vagy mit jelent ez pontosan?
És mit jelent ez a szankcionálás a gyártó telefonjait megvásárlóknak? Mit nem fognak tudni csinálni a készülékekkel? -
Gyuri27
félisten
Háde ezek akkor is olyanok voltak amikor az extra profitért (meg a 0 környezetvédelem miatt) minden gyártást kihordtak oda.
Tudom én, hogy kellett az új yacht, sport verda, magánrepcsi. De akkor most a tisztelt tőke ne ugasson már.
Mert a vásárló ugyanazt a pénz fizeti a kinai lomért. Mint anno a dojcslanba gyártott minőségi termékért.
Pl stihl láncfűrészek. A 10-20 éves gépek még kis törődéssel elmennek annyit.
Az új müanyag szarok meg imával fele annyit se. -
Sanya
nagyúr
És Kína soha semmi rosszat nem csinált... vagy ha igen az a takaród, hogy az mindegy mert bezzeg a hanyatló gonosz nyugat sem jobb... nem kell sajtószabadság, nem kell semmi átláthatóság...
Dél-Korea megtámadása, VIetnám megtámadása, Tibet bekebelezése, cenzúra, emberek tömeges megfigyelése, emberek utáni kémkedés, technológiák lopása, országon belül nem létezik szabadalom, DÉl-Kínai tenger önkényes kisajátítása, Taiwan kizárása az ENSZből, valamint aki elismeri, azzal megszakítanak minden kapcsolatot, hirtelen halálraítélt két kanadai állampolgárt, mikor a Huawei vezető lányát letartóztatták Kanadában, stb.
-
törölt tag
Elég szomorú az ma hogy a nacionalizmus mára egy szitokszó.
Dobó kapitány egy rohadt nacionalista volt mert nem akarta beengedni a várába a törököket. nemhogy élt volna velük szimbiózisban a rózsadombon, vagy csendben ki is pusztulhatott volna.
De visszatérhetnétek a cikkhez, és az pedig arról szól hogy bárki megszabhatja e ma hogy ha én előtted 40 évvel tudok fogaskereket gyártani akkor Te soha ne gyárthass mert nem adom neked a gyártáshoz kapcsolódó technológiát... vagy igenis vannak dolgok pl x86 vagy sd kártya licensz amit mindenkinek joga lenne idővel gyártani. IT szegénységben tarthat egy nagytőkés réteg egy föld nevű bolygót hogy ő és utódai 200 év múlva is 3000-szer annyi pénzzel gondtalanul éljen ? -
Colomb
tag
"Áldemokráciát írok, mert valódi demokrácia soha, sehol nem létezett, és elvi képtelenség, hogy létezzen."
Ez a hozzászólásod mi???
Össze akarsz mosni két teljesen különböző dolgot, és azt a hamis látszatot próbálod kelteni, hogy mindenkinek bele kellene nyugodnia, hogy
Demokrácia = Diktatúra
És Kína soha semmi rosszat nem csinált... vagy ha igen az a takaród, hogy az mindegy mert bezzeg a hanyatló gonosz nyugat sem jobb... nem kell sajtószabadság, nem kell semmi átláthatóság...Hogy ezek mit jelentenek???
Azon a hanyatló nyugaton Ausztriában például bele lehet bukni 1 hét alatt egy korrupciós Ibiza videóba a teljes kormánynak.
Vagyis képes érvényesülni a demokrácia... ma ez sajnos Ausztriától keletre nem működik....
Van helyette gyülőletkeltés demagógia egysíkú tájékoztatás és öntelt nacionalizmusba bújtatott rablás...
És nem nem vagyok "magyarellenes" mielőtt megkapom sőt patrióta vagyok nem nacinalist
De ennek semmi köze a diktatúrához...
Amit itt te népszerűsiteni akarsz... -
kpityu2
őstag
válasz
Hieronymus #218 üzenetére
Na egen, csak ha a kvázi ipari szabvánnyá váló megoldások licenckötelesek, akkor bármikor el lehet lehetetleníteni bárkit aki a szabványt használja.
-
Carmack
csendes tag
válasz
hombre[EU] #24 üzenetére
Nos a munkanélküliség rekord alacsony. Aki akar, az kényelmesen el tud helyezkedni.
A szegénységre pedig megoldás, hogy az illegális bevándorlók nem sétafikálnak át a határon és verik le a fizetést -
E.Kaufmann
veterán
Na ezt írtam én is. Akkor kellett volna őket csapkodni csalánnal, nem most. Lehet, hogy a brand ezáltal ki lesz lőve, de nem hiszem, hogy ne tudnák gyorsan átszervezni az egészet egy másik név/cég alá, igaz így is fájni fog nekik, mert már Katinkával és a csodanővel egy csomó pénzért felfuttatták a brendet nyugaton, most meg kuka (?)
-
bencze
senior tag
-
"USA szabványügyi szabályozása lehetővé teszi, hogy bárki alól a világban kirúgják a sámlit."
A szabványügyi szabályozásnak nincs köze a dologhoz.
A rendelet azt mondta ki, hogy akinek Huawei üzleti kapcsolata van, az fekete listára kerül.
Nyilván a licenc használata után beszedett pénz is ebbe tartozik.
Minden amerikai cégnek szabad döntése van -elméletileg-. Felfüggeszti az üzleti kapcsolatait a kitiltott céggel vagy megy Amerikából és vele sem üzletelhet továbbiakban amerikai vállalt. -
kpityu2
őstag
Függetlenül attól, hogy a hüvelynek van-e vaj a fején vagy nincs, azért elég meredek, hogy az USA szabványügyi szabályozása lehetővé teszi, hogy bárki alól a világban kirúgják a sámlit. Ez az eset is erőteljesebb megvilágításba helyezi a nyílt szabványok stratégiai fontosságát, hogy nem lehet magunkat rábízni pl. egy Microsoft adatformátum "szabványra".
-
-
kilua
senior tag
válasz
cheatergs #204 üzenetére
Pont ilyen dolgok miatt meglévő készülékek nem lesznek érintettek a Google tiltásban, az ARM bojkottja csak új chipek fejlesztése esetén fog számítani, régi chipekkel kiadhat új telefont a Huawei, amivel elmehetnek még egy-két évig mielőtt elavulnak, de akkor most új CPU architektúrára kell átállítani a Kirin chipgyárat is.
"Szegényeknek" kb újra fel kell találniuk a spanyolviaszt is, én nem becsülöm le őket, de mindenre azért ők sem képesek + mindennek ugyanolyan jónak kell lennie mint a bevált megoldások ha versenyképes akar maradni + ezt el kell hitetni a vásárlókkal is, akik a veszély legkisebb jele esetén inkább másik telefont vesznek (bár a legtöbb vásárló nem olvas tech híreket)
-
Sinesol
veterán
Szolgaltatoi teloval kapcsolatban en sem ertem mi a gond, en 5kt fizetek havonta, teljesen ki is hasznalom a beszelgetest es netet is, szal mindenkeppen kell az elofizu, a keszulekre meg 40k kedvezmenyt kapok, ami a sima bolti arhoz kepest is vagy 30k-val olcsobb, nem egeszen latom, hogy hol itt a gond.
-
Barmilyen hihetetlen ez a Huaweirol szolo topic, mar elotte is hozza szoltam a temaban hogy mindig a gyartotol szoktam a szolgaltatomtol telefont venni, most akkor el kellene donteni hogy ti elolvassatok milyen topicban szoltok hozza.... De nyugodtan vegyetek at egymas kitalacioit
Egyik kitalal valami ordas baromsagot a masik meg gazsi es kontraz
Remelem vannak akik egeszben olvassak a topicot...
-
Tetsuo
őstag
De éppen egy a magyar viszonyokat ecsetelő témába szóltál bele: #179-re válaszul.
Mondhatod, hogy a világ nem csak hazánkból áll, ami igaz is, de pláne nem csak Svédországból, hiszen ott extrém a jólét a föld lakosságának átlagához képest. Tehát ha általánosan nézzük a világot, akkor még Magyarországon is jobb a helyzet mint nagyon sok másik országban.
Végülis mit akartál mondani azzal, hogy neked milyen f@sza? Nem is értem.
Ha nem lenne ennyire "fogyasztói" a társadalom, akkor sokkal kevesebb holmink lenne, de mindegyik hasznosabb lenne és hosszabb távra szólna, vagyis emiatt kerülhetne többe. A több, pedig más értelmet nyer, ha a helyben gyártott termékekhez igazodna a helyi fizetés is. Ha Ámerikában éppen valami SOKKAl többe kerül, az annyire nem lenne érdekes, mert annak lenne megfelelője legalább a régióban és a kapitalista rendszer helyett egy protekcionista, erős vámszabályozott környezetben sok valuta nem is lenne konvertibilis.
A globalizmus ellenszere a lokalizmus, amire nem csak Trumpnak, hanem minden nacionalistának törekednie kellene. -
válasz
wwenigma #206 üzenetére
A problema inkabb az hogy a te posztjaidbol mi jon le, szoveget nem is probalsz ertelmezni , plusz nem szeretem amikor valaki az ok es okozatot ossze keveri( meg kell magyarazzam? )
De ezt a dogolj meg mert kint tobbet keresel mentalitast nem nagyon szeretem, hidd el nincs kolbibol a kerites, lehetoseg adott meg lehet probalni.
Ez meg mindig off, tenyleg hagyjuk... -
törölt tag
válasz
kikikirly #90 üzenetére
Obama egy kártékony populista volt, ez nem is kérdés, ilyen szempontból (is) jobb Trump nála. Azt a kölcsönt pedig nem csak az amerikai unokák fogják nyögni, hanem sokan mások is (például a dollárkötvényekből betárazó kínaiak), legalábbis amíg a dollár a legelterjedtebb nemzetközi fizetőeszköz.
Az élénkítő csomag (kötvényvásárlás) lecsengését azért nem Pogátsa jövendölte meg, hiszen a Fed és az EKB maguk jelentették be, jóelőre. Nincs is sok értelme, mivel a gazdaságban konjunktúra van, a foglalkoztatottsági adatok is nagyon jók.
"Európának valóban saját lábára kellene állnia"
Ez bizony nagyon igaz, de a mostanihoz hasonló vezetéssel inkább csak gyorsulni fog a leszakadásunk. Egyre kisebb részarányt jelent az európai gazdaság a világgazdaságból...
Más: Kína és a demokrácia, avagy nagyon "jó" lehet ujgurnak lenni manapság arrafelé...
-
cheatergs
senior tag
Na, oszt', azok a cégek, amik kizárják a partnereik közül a Huaweit, vajon visszafizetik neki a már leperkált milliókat... tekintve, h ezek szerződésszegések?
-
Colomb
tag
Hát nem tudom nekem elég demagóg és meredek ez a gondolatod. Az igaz, hogy a demokrácia kontra diktatura, összevetésben, egyértelműen a diktatura sikeresebb bizonyos érdekcsoportok érdekérvényesítési képességében. ITT a bizonyos szük csoport aláhúzandó!!!
Egyszerüen azért mert nem kell senkivel eggyeztetni, illetve bárki elhalgattatható, lejárattatható, erőssebb esetben lecsukatható vagy egyenesen megsemmisíthető aki esetleg ellentétes véleményen van. Egy diktatúra érdekcsoportjai azt csinálnak amit akarnak és azon gázolnak keresztül akin akarnak…. Saját magukra szabnak törvényeket ami számukra előnyős. Utánna pedig megideologizálják és sujkolják, hogy ez miért jó mindenkinek. Én nem szeretnék ilyen világban élni.
Egy demokratikus rendszerben eggyeztetni kell az érintettekkel, ki kell kérni a felek véleményét, konszenzust kell keresni ami minden fél számára így vagy úgy elfogadható (nem feltétlenül előnyös, de legalább elfogadható)
Ez idő igényes, és macerás folyamat ami tény, viszont ez a berendezkedés nem is támogat spontán unikornis gázszerelők hihetetlen mesés Google, Apple, sebességét messze leköröző spontán gyarapodását. -
válasz
wwenigma #197 üzenetére
Az a legnagyobb probléma hogy nem tudsz szöveget értelmezni... Légyszives idézd be hogy én általányos tényként állítottam valamit. Kettő olvasni sem tudsz úgy látom mert a kezdő postban is leírtam hogy svédországról beszélek nem ment az olvasás na...
Ez a magyar fórum a mániádNézd meg milyen topicba írsz nem a "magyar telefonelőfizetések topicba az tuti" tehát ha nem tudsz elhatárolodni attól hogy éppen neked milyen gondolat forog a kis agyadban akkor minek akarsz egy internetes forumon vitát folytatni bárkivel...
Többire már nem is reagálnék annyira szánalmas vergődés..
-
Baltazár123
őstag
Én gyereknek gondolkodtam telefonon, de helyette inkább lesz egy LTE-s tablet belőle és telefonálásra tkom feltöltőkártyás internet + zoiper + ephone előfizetés illetve viber, de még a sykpe is szóba jöhet. Van választék.
Sokkal több mindent tud egy tablettel kezdeni, ha telefonálni akar, akkor meg ott a füles vagy inkább jobban szeretem ha fülhallgatós szettet használ (akár van akár nincs eü kockázata egy vezetékes cucc biztosan nem sugározza tele az agyát annyira, még jó is ha tableten telefonál ilyen szempontból, azt nem tudja a fejéhez tenni).
Ha majd értelmes áron lesznek a korlátlan mobil netek, akkor majd kap azt, de az még ráér. Akkor viszont akár videotelefonhálhat is majd. Érdekes, hogy nem terjedt el a videotelefonálás, pedig jó. Talán a qrva drága net miatt. -
-
wwenigma
Jómunkásember
Engem se te se senki mas ne fideszesezzen le. És igenis vedd figyelembe hogy te ott es annyibol veszed meg olyan feltetelekkel amik ott vannak szoval ne ird le altalanos tenykent hogy mennyire jo uzlet megvenni a szolgaltatotol mert ez rohadtul nem igaz kishazánkra. Te pedig ugy allitottad be egy MAGYAR fórumon mintha itt igy mennének a dolgok. Rendszeresen ezt jatszod el.
Komplikato: persze, sporolt 50ezret most, a 19ezres havidijjal meg 2 év alatt bukik sokkal többet a végösszegben. P30 Pro telekomnál 211e korlatlan net+beszeddel 19ezres havidijjal (Mobil L). Ugyanez a teló flottaban 230 és 10e a korlatlan beszed+net, ....
Igen, 77e készülékkedvezményt és 21e online kedvezmenyt dob fel telekom, jol hangzik.... Flottában (barkinek elerheto, nem kell a veséd eladni meg ceget alapitani) 20-szal többet fizetek, prémium garancia és 2 év alatt 230+240ezret fizettem míg te 211+456ezret.
-
válasz
NandorHUN #185 üzenetére
Itthon is vannak jó akciók a szolgáltatóknál. hasonló elven működnek, mint a boltok, havi akciók, kiemelt akciók( BF) karácsony satöbbi. ÉN pl 14 éve magentás vagyok, nem szüntetem meg az előfizetésem, mert kell.
Pl utoljára az S8 +108 ezert forint volt egy viszonylag középszerű előfizetéssel a feleségemnek. ( 7 K ).wwenigma: általában olcsóbb előfizuval és akció nélkül valóban ez a helyzet, de elég jól lehet most már az előfizukat kalibrálni. Itthon sem olyan rossz a helyzet.
Meg az is számít, hogy sokan nem akarnak áruhitelt intézni ( munkáltatói stb), egy összegben meg sok kiadni. Szolgáltatónál meg hűségért cserébe nulla forintért elhozod 3 gombnyomással kamatmentes részletre. Ez is sok emberkének egy érv mellette.Meg azért nem mindenki 300 ezres telefonokat vásárol. Anyósomnak most a J3 nulla forintért esett be egy 5 ezer forintos havi díj mellé amivel korlátlan beszélgetés hálózaton belül és 2 GB net is van hozzá. -
válasz
Komplikato #194 üzenetére
Gondoltam a kinai és a magyar jövedelem vitába bedobok egy plusz tényezőt, de tévedtem megint "kussolj te ott jól keresel magyar motivum érkezett meg" hagyjuk is..
-
Komplikato
veterán
válasz
wwenigma #191 üzenetére
Nem akartam ebbe beleszólni, de logikailag annak, hogy ki mennyit keres, mi köze ahhoz, hogy szolgáltatónál vásárolt telefonnal jól VAGY nem jól jár? Itt az a difi, hogy Jolánka néninek a 30.000-es telefon is drága és vesz egy Xiaomi Go-t, a kinti jó munkás ember meg lehet sokalja az iPhone X árát és vesz helyette Samus S10-et vagy ilyesmi. Amúgy családban most cserélt mindenki telefont más más okból, szolgáltatónál. Mindenki legalább 50.000-et spórolt így, a részletek miatt meg bankot sem kellett rabolni, mert mi is az átlag csóró 6 millióba tartozunk. Nincs olyan csoda előfizetés, amivel ekkora árdifit be tudnánk hozni itthon. Ezért írtam fentebb, hogy a felhozott példák alól is van kivétel. Ezért nehogy kinyírjuk már itt egymást. Arról nem a Svédek vagy Jacek tehet, hogy "Jobban teljesítben" csak kőlevesre futja.
-
válasz
wwenigma #191 üzenetére
Ha tényszerűen názzük akkor nem írtál te semmit MO-ról, útolag persze de ez nem is lényeg.
A másik fele én meg leszarom hogy te mennyiért veszel otthon telefont és előfizut hozzá... Az hogy te mennyit keresel nem az én problémám , az hogy a világ nem MO-ból áll még mindig nem jött át, főleg hogy ez a topic nem is erről szól... mert a te gondolatmeneteddel nézve mi közöd van nekem a Huaweihez?Igen szerencsére 4x annyi pénzből fel annyiért veszem meg , mehetsz szavazni a fideszre jóember..
Részemről off befejezve..
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Baltazár123 #151 üzenetére
Miskolc nagyon menőnek eladott multi.
Operator havi bruttó 270 de ebben benne van a muszakpotlek a jelenléti bónusz hétvége és cafeteria is...
Ezt reklámozzák versenykepesnek.,havi 1 szabad vasarnappal. Akkor Kína vagy pl ez a szarabb?
Én dolgoztam ott bár nem operatorkent, le is léptem mert baszott idióta banda. -
wwenigma
Jómunkásember
Azert mert radszolok hogy rohadtul ne hasonlitgasd a svéd dolgokat a magyarokkal? Lehulyézel mert leirom hogy MAGYARORSZÁGON mi a helyzet? Nekunk abbol kell fozni ami itt van, nagyon magasról lesza***m hogy neked milyen feltételekkel adnak telefont svédországban.
Meg még hozzátenném hogy 4-5x annyit keresel. Nem az elso alkalom hgoy azt mondod valamire hogy nemisugyvan, legutobb valami szamtech dologban sirtal hogy nalunk nem is draga mert ugyanannyiba kerul mint nalatok. De bazzeg, te 4x annyi fizetesbol fogod kifizetni az árát.
-
válasz
NandorHUN #185 üzenetére
Probalom erthetoen, ures elofizu 195 korona ezert beszelsz barhova nullaert kuldesz sms-t plusz kapsz 10 gb netet , 10gb roomingal, a barhova a skandinav orszagok, de pl magyarba 20huf a percdij
namost ehez kapsz most egy S10-et havi 200 koronaert ami. 24 honap alatt 144e huf el nem tudom gondolni hogy te ehez kepest spolsz mikozben 100e hufal olcsobb a telo
-
wwenigma
Jómunkásember
Asszem te nem Magyarországon élsz, ha jól emlékszem. De rohadtul figyelmen kívül hagyod hogy ide posztolsz, szóval itt rohadtul nem számít hogy Svédországban mi a helyzet mert nekünk egyáltalán nem számít az hogy neked ott milyen csomagok és árak vannak.
Szóval ne gyere az ottani árakkal és feltételekkel mert nekünk az itteniek számítanak és itthon az a helyzet amit írtam. Érted?
-
Komplikato
veterán
Ott van csak értelme annak amit mondanak, amikor egy Voda Red előfizetés UK-ban ugyan azon szolgáltatásokkal a felébe kerűl. No de pl. nekem ami van előfizetés, azzal ingyen hívom a családot. Most már a többi Vodást is. A többiek felé hulla olcsó a perdíj, az előfizetésben benne van sok sok perc ingyen. Én vennék itthon RED-et, az nagy urizálás lenne. De van akinek meg megéri meló miatt.
-
válasz
wwenigma #183 üzenetére
Ertem tehat ha te megveszed fuggetlenul akkor nem kell havidijat fizetned
Nem otthonrol volt szo.. az egyik hogy itt minden telo fuggetlen... Masik ha en fizetem a ko kemegy 6e forintos havidijat ami korlatlan beszed sms +10 giga net , es ehez kaptam mondjuk a P20-at 68-ert hogy jarhatnal te jobban ha megvetted 200-ert, de biztos
Itt nem 25e havidijat kell fizetni egy telefonert pluszban.... MO egesz kis szelete a vilagnak csak szolok.
-
NandorHUN
addikt
válasz
wwenigma #183 üzenetére
+1
Sose értettem azokat akik megveszik szolgáltatónál.
US-ben vagy UK-ban lehet jó üzlet, de itt magyarokat a külföldi bankok meg szolgáltatók is ott b@sszák át ahol csak lehet. Ha valaki utánaszámol a végére sokkal többet fizet egy telóért, mintha boltban megvette volna - és még egy drága kötelező szolgáltatást is a nyakadba varrtak ráadásként.
Ahogy hallottam US-ben ez nem így megy, mert ott tényleg tudsz sporolni szolgáltatóval.Nem tudom kit vernek át, azzal, hogy "30 ezer" egy vadiúj flagship, 2 év után meg kifizetted az MM ár kétszeresét, szolgáltatási díjakkal annak az 5x-ét
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Aki besétál a MediaMarktba és megveszi az fizessen, nem kell három hónaponta lecserélni stb.
Kattintok 3-at a neten a szolgáltatomnál is két évente lecserélem a telom, bőven elég, most pl S10-van 120-ért kamatmentesen 2 évere.... De pl amikor kijött a P20 tavaly azt 68500 forintért lehetett elhozni, azt hiszem az már nem drágaszifonokat nem akciózzák na bumm kb ugyis csak otthon gondolja státusz szimbolumnak mindenki itt svédben meg a babuinok rohangálnak vele az integrációs nyelviskolában( kurva nayg státusz szimbólum)
-
Vtwo
senior tag
"Vezető német cégek: a Siemens, a Bosch és az SAP is vizsgálja, hogy van-e értelme fenntartani az üzleti kapcsolatokat a kínai Huaweijel az amerikai szankciók fényében – írja az MTI a Frankfurter Allgemeine Zeitung nyomán."
-
Tetsuo
őstag
válasz
Carlos Padre #174 üzenetére
Hehe pedig szélsőjobboldali nézeteket vallok.
-
Tetsuo
őstag
Ez éppen nem a kínai rendszer hibája. Kínában nem kapitalizmus van. A globális világban pedig az. Kína ehhez alkalmazkodott egy "interface"-szel, ami szimulálja a kapitalista kellékeket, mert csak így vehet részt ebben abban a játékban, amit Ámerika, meg Nyugat-Európa teremtett és erőszakolt rá az egész világra önös, gyarmatosító és kizsákmányoló érdekből.
Nem Kína tehetett arról, hogy Nyugatnak kellett az olcsó gyermekmunka stb. Kína egy kényszerpályán volt és van, ahol a saját érdekét is próbálja érvényesíteni - egyre ügyesebben.
A szabadalmi redszerek, a nemzetközi licenszek, a védjegyek, a nemzetközi jog stb. mind a világot leigázó nyugati birodalmak kitalációi és általuk okosan szabályzott rendszerei, ahol leginkább ők érvényesülnek a további erőforráslecsapolás reményében.
Beteges az a hozzáállás, hogy a nyugati rendszer a legjobb, legetikusabb és aki bármi mást óhajt, az gonosz náci, vagy kommuista.Másrészt a kínai térnyerés leginkább a nyugati vállalatok profithajhászásán növekszik, hiszen az ámerikai vállalat tesz magasról az ámerikai népre, meg mindenfajta etikára, mikor kínai/vietnami/bangladesi gyerekekkel dolgoztat és szennyezteti a környezetett OTT azért, hogy éppen akkor olcsóbb legyen az adott termék előállítása, vagyis nagyobb legyen a (rövidtávú) haszon. Hosszútávon sem ők, sem a "demokratikus" politikusok nem gondolkodtak, ha csak nem úgy, hogy majd itt is destabilizálják a térséget, ha nagyon megerősödik...
A nyugati politika messze undorítóbb, mint a nacinonalista/protekcionista kínai. -
-
emelhu
aktív tag
Csak nehogy a kínai állam saját szabványt hozzon (pl. pont a Huawei kártyaszabványát) és a jövőben kínában csakl olyan készüléket lehessen eladni, amiben az a szabványt használják.
-
Carlos Padre
veterán
Anno az egyik nagy repülőgép gyártó mondta ki nyíltan mikor megkérdezték, hogy minek viszi a gyártást Kínába, nem fél e, hogy ellopják a technológiát, hogy a kínaiak így is úgy is ellopják a technológiát és 2020 után saját gyártású gépeket fognak használni a belpiacon és vége a dalnak, a kérdés csak annyi, hogy addig ki húz hasznot a hatalmas kínai piacból. Ez nem változott ma sem, el kell döntened, hogy elviszed e a gyártást Kínába, hogy magasabb profitot érj el a termékeddel mielőtt az olcsó kínai másolatok kinyirják az üzleted, vagy nem viszed el a gyártást Kínába és sokkal alacsonyabb profitot érsz el, mielőtt az olcsó kínai másolatok kinyirják az üzleted. Ez erről szól, nem az "extra profitról".
-
A általad felvázolt szituban több dolog is gáz. Az hogy az autógyár a bizonytalan minőségű és eredetű, akár rosszabb terméket választotta a biztos minőségű és forrású, megbízhatóval szemben, plusz haszonért / profitért cserébe. Ez abszolút az ő hibájuk, mert ki az a megrendelő, aki nem csináltat próbagyártást és nem vizsgálja be a kapott terméket majd nem úgy köt megrendelésre szerződést, hogy ha a fenti paraméterek nem stimmelnek nem fizet? mert szerintem senki.ebben legkevésbé a kínai gyártót tartom hibásnak, inkább a megrendelőt de nagyon aki belement ebbe a szituációba a pénz miatt.
Ha meg tudja, hogy a jogi orvoslat nem tud működni ott ( magyarul fizessen a kínai cég azért ha nem sikerül időre teljesíteni a gyártónak a megrendelést stb,) akkor sem kötök szerződést oda.Továbbra is a megrendelő hibázott és vette el tőletek a munkát és a kenyeret, nem a konkurens cég. -
Colomb
tag
A Huawei csak egy vékony szelete a tortának. A problém a rendszerrel van és Kína hozzáállásával (értem én hogy nekik jó de más belehal...). Egy példa erre más területről remélem nem túl off topic:
Évekkel ezelőtt dolgoztam egy autóipari beszállítónak. Egy autógyár kért tőlünk árajánlatot egy termékre, nagy darabszám és biztos munkát jelentett volna sok embernek, ezért a cég is szerette volna megkapni a megrendelést. Teljesen lecsontozott tényleg tízed centre kiszámolt ajánlatot küldtünk legyen ez "10€". Erre jött a válasz, hogy Kínába megcsinálják 5€-ért leszállítva. A probléma ezzel csak az volt, hogy ez az 5€ effektív az alapanyag ár alatt volt, tehát még mielőtt bárki hozzáért volna kilóra többe került az effektív "vas" nekünk. Ezt hívják dömping árnak, és azt a hamis látszatot kelti, hogy versenyképesebb a másik mint te. Holott nyilvánvalóan valaki valahol kifizette a kinai cég "veszteségét" és a plusz költségét amit elszenvedett ezen a terméken.
Vagy bárk is azt hiszi tényleg valóban 1$ postával becsomagolva a valós ára valaminek Kínából az Aliexpress-en és társain. Ha pedig te vissza akarod küldeni akkor neked a postás (bármelyik ország, bármelyik postása) a másik irányba valahogy mindig sokszoros áron sétál.
A példánál maradva :
Elkezdődött Kínaban a gyártás és vállalhatatlan minőségű valami érkezett az autógyárhoz.... de mivel szállítási és gyártási kényszerben volt az autógyár, ezért minőségbiztosítási mérnököket és mérnököket kellett kiküzdeni Kínába hogy "stabilizálják" (valójában teremtsék meg ) a gyártást, rengeteg selejten, csúszáson, költségén, szenvedésen keresztül elérték, az elvárt eredményt. Amit a Kinai "partner" köszönt szépen mert végül az alkatresz nem 5€ lett az autógyárnak de legalább megtaníthatták a Kínai céget hogyan is kell gyártani, hogyan kell ezt csinálni...Az eredmény elvették másnak a piacát, kenyerét, tudását, és miután kiszorították a piacról a konkurenciát minden az övék.Kína világviszonylatban, majdnem minden iparágban ezt játsza, a nagy gyártók pedig ha nem mennek bele a játszmába. (Hosszú távú öngyilkosság) Akkor az Ő végtermékük nem lesz versenyképes mert, egy másik "autógyártónak" "telefongyártónak"... stb. nem lesznek morális aggályai. Már ha egyáltalán felismerik a szereplők az "alkalmazottak", hogy az amit csinálnak az a jelenlegi munkaadójuknak hosszú távon halálos. Mert sok esetben ez nem is tudatos, és csak azt gondolják milyen jót tettek, hogy 1, 10, 100, alkatrészt olcsóbban vettek ezért ez meg veszélyesebb.
-
válasz
#32839680 #153 üzenetére
"...cégünk Kínai leányánál a 3 év munkaviszonya után a mérnök srác már lakást vett."
Hitel nélkül?
Érdekes lehet. A kínai nagyvárosokban hatalmas igény van lakásokra. A vidékről történő munka erőbeáramlás okán, még a pincéket is kiadják alvótérnek. Az erkélybérletnek is új értelmet adtak.
Nemrégen néztem egy dokumentum filmet a mai Kínáról. -
Sinesol
veterán
Hja, nem akartam simán vidékit mondani, mert valami népbetegség miatt a magyarok vidék alatt gyakran arra gondolnak, hogy minden az, ami nem a főváros. Pedig éppenséggel az angol rural szó is vidéket jelent, a világ többi részén értik is mit jelent, csak nekünk kell plusz szó rá..
-
Tetsuo
őstag
1980-tól 2016-ig működött az "egy gyerek rendszer", azóta a "két gyerek rendszer" van. Már előtte is voltak itt-ott bizonyos korlátozások, elvárások.
A "4-2-1 probléma" a nagyszülők, szülők, gyerek számának családon belüli generációs eltartásbeli problémájára utal.
A több, mint 8 millió "fekete gyerek" pedig egyszerűen nincs regisztrálva sehol, mert bizonyos szülők nem jelentették be az általában második gyereket. Ezek általában vidéken élnek (Pontosabban "rurális". Köszi Sinesol. :-) ) Ma a kb. kétszáz millió térkamera és az éppen "tesztelt" pontrendszer nem hagy anonimitást a városokban. -
Baltazár123
őstag
A Pestihez hasonlítom, itt a "bérrobbanás" után, most márciusban haladta meg az átlagbér a 400e Ft-ot. Ez kb a Pekingi 2018-as átlagbér, annál kicsit alacsonyabb.
Jó, ez nem egy halálpontos egzakt szám és bele lehet bármibe kötni, az élőfába is, hogy máshogy adóznak máshogy tébéznek stb, nade most akkor az is jó nagy hülyeség, hogy a kínai átlagbér adatot lesöpörjük az asztalról, mert csak, mert nem azt mutatja, amit elvárunk, az nem jó és márpedig akkor is két marék rizsért dolgoznak a kínaik
Javaslom annak, aki úgy képzeli, hogy Magyaországon meg vidáman és stresszmentesen telnek a munkások napjai és a nagy fizetéseket kapnak, hogy kicsit olvasson ennek még utána.Ugye a híres Apple eset kapcsán mindenki megjegyezte, hogy milyen rosszul keresnek ott a munkások, csakhogy a Foxconn kb 1/3-t fizeti a városi átlagbérnek. A melósok átlagbére abban a városban 1035 dodó, kb 300e forint. Most olyan apróságot nem is teszek hozzá, hogy a Foxconn alacsony bérek ráadásul az átlagot is lehúzták a városban
duplán kibaszás, normális cégnél emiatt még ennél is magasabb a bér. Nem tudom, hogy ott mivel kényszerítik munkára a melósokat, de biztos megvan ennek is a története.
"The Foxconn workers are also paid far less than others in the city of Zhengzhou, receiving a basic salary of 2,100 yuan ($314) per month before deductions, which falls to roughly 1,500 yuan after mandatory deductions, tax, and pension payments. By contrast, the average worker salary for the city in 2018 was 6,929 yuan ($1,035) per month. "
-
Sinesol
veterán
válasz
Baltazár123 #157 üzenetére
Mondjuk annak nem sok értelme van, hogy a legjobb átlagfizetéses régiót hasonlítjuk a legrosszabb magyar régiók fizetéséhez. Ilyen alapon hasonlíthatnánk a rurális Kína átlagbérét is Pesthez, annak is kb hasonlóan sok értelme lenne.
Azt meg nem tudom mire vélni, hogy a gazdagokat ne keverjük bele, hiszen ugyanugy ők is benne vannak az átlagkereset számításában. -
nyunyu
félisten
válasz
#32839680 #153 üzenetére
Egyik exkollegám az egyik mobilszolgáltatónál dolgozott az indiaiak által összetákolt CRM lecserélésén egy kínaira.
Új beszállítójuk frissdiplomás tejfölösszájúakat hozott, akikkel 3-4 hónap volt egyáltalán zöldágra vergődnie, mire egyáltalán megértették, hogy miről szól a projekt, mi is lenne a dolguk.
Probléma csak az volt, hogy a turistavízumjuk fél évre szólt, így 2 hónap érdemi munka után kezdhette előlről idomítani a következő garnitúra juniort.Hazamenetelük után persze mindenki beleírta a CVjébe, hogy van fél év nyugati munkatapasztalata, aztán duplaannyiért elmentek másik kínaihoz dolgozni.
Mondhatni sem kell, nem lett egy sikertörténet, kínai beszállító a projekt élesbe menése előtt 1 hónappal közölte, hogy nem éri meg, és megszüntetik az európai leányukat, aztán bottal sem lehetett ütni a nyomukat.
Így az új rendszer support híján kukázva lett, és a szolgáltató nyakán maradt az indiaiak által buherált félkész CRM, amit le akartak cserélni.Szóval a kínaiak az aláírt szerződést is csak annyira tartják, amennyi hasznot látnak belőle, szemrebbenés nélkül átqrnak, ha tudnak.
-
Baltazár123
őstag
A gazdagok sehol a világon nem bért kapnak, hanem felmarják az osztalékot a cégükből. Őket ne keverd bele az átlagbérbe.
A kínai átlagbér a városokban egyáltalán nem a két marék rizs kategória már. Nyilván adózás, tb, egyebek árnyalják a dolgot. Ha tudja valaki pontosan mennyit keres egy fizikai melós ott, akkor ne tartsa magában, de ilyen átlagbérek mellett simán több lehet, mint egy magyar fizetés, főleg vidéki magyar. Aztán, hogy ebből hogy adózik meg a tb meg a többi, az még árnyalhatja a kérdést. -
Sinesol
veterán
Amennyire tudom, már jó ideje eltörölték az egyke rendszert, mivel katasztrófához vezetett volna hosszú távon, manapság csak erősen javallott, hogy pontosan kettő legyen, se több se kevesebb.
Egyébként az átlagbérhez még csak annyit, hogy Kínában elég nagyok a vagyoni egyenlőtlenségek, az a szépnek hangzó szám nem biztos, hogy túl sok ember számára létezik a valóságban. Plusz annyira ezek a beszámolók sem valóságosak, mégis mit lát a minimálbérét robotoló milliókból egy épp ott dolgozó külföldi mérnök, aki nagyrészt csak a kollégákkal és a hasonló társadalmi osztályba tartozókkal kerül kapcsolatba?
-
Baltazár123
őstag
Nyilván nem lehet a kínai béreket 1:1 a Pesti átlagbérhez hasonlítani, de egy kiindulási pont lehet, hogy mennyi az átlagbér és az átlagbér már nem alacsony ott.
Túlórát nem tudom hogy van kínában. Mondjuk Pesten se annyira jó a helyzet sok helyen. Voltam multinál, ahol látástól vakulásig kellett dolgozni, de a túlórát persze elsunnyogták, hogy ne kelljen kifizetni bár néha a főnök nagy kegyesen megengedte, hogy csúsztassunk. Azt is nem hivatalosan az ő magasságos szóbeli engedélyével, amit bármikor letagadhatott volna, bár mondjuk soha nem tette. Ja, csak mondjuk olyankor két ember helyett kellett dolgoznia annak, aki bent voltPattantam is onnan gyorsan.
A kínaiaknak sincs jó hírük a túlórákkal kapcsolatban, de ki tudja, lehet, hogy ott kifizetik jobban, bár ki tudja.Mogyi: kínában a nők azt nézik, hogy hány lakásod van és az alapján válogatnak, mert hiányzik vagy 40m szülőképes korú nő. Emiatt veszik fel a brutális hiteleket. Van a YT-on sok videó erről a jelenségről. Az szép, ha vett 3 lakást, de mennyi hitellel, az árnyalhatja a képet.
-
nyunyu
félisten
válasz
Baltazár123 #151 üzenetére
Tizenéve Huawei nem jeleskedett a magyar 8 óra, aztán túlóra kifizetés betartásában.
Szabályosan menekültek a magyar mérnökök tőlük, aztán minden magyar mérnök helyére hoztak három kínait, aki addig dolgozott, amíg a főnök bent volt este 8-9-10-ig.Egyébként a kínai fizetéseket az is árnyalja, hogy ott pl. nincs nyugdíjrendszer, úgyhogy vagy eltart az államilag engedélyezett egy gyereked, vagy ha a munkából kiöregedésed előtt balesetben elhunyt/szifongyárban napi 12+ óra melótól öngyi lett, akkor így jártál, és éhenhalsz, ha nem volt megtakarításod.
Kultúrálisan nem nagyon lehet őket az európaiakhoz hasonlítani, teljesen más az ottani közeg.
-
Yeffy
veterán
válasz
Juhaszatti #150 üzenetére
Koszi
-
Baltazár123
őstag
válasz
Kolbi_30 #142 üzenetére
Kínában a minimál bér nem magas, bár mondjuk Shanghaiban 2018-ban 2420 RMB volt (kb 97e Ft), az azért már nincs messze a magyartól csakhogy a nagyobb városokban a tényleges átlagos bér a minimálbér 4-5x. Forrás: [link] . Ez ugyan "csak" egy blog és tavalyi írás, de rengeteg jó link van benne és eléggé jól összeszedte ezt a kínai fizetések dolgot az írója.
Akárhogy számolok vagy osztok ha például Shanghait nézem, azt írja a srác, hogy a legnagyobb városokban az átlagbér 5x a minimálbér, tehát Shanghaiban kb 486e Forint mai árfolyamon (5x2420 RMB). Ezek ráadásul tavalyi adatok. Mondjuk, hogy hogyan adóznak azt nem tudom, tehát hogy most ezt milyen módon lehet mondjuk a Pesti átlagbérhez hasonlítani. Azt viszont tudom, hogy a lakások horror áron vannak ott még Pesthez képest is.
Pekingben 2018-ban az átlagos bér 10e RMB volt, kb 420e Ft. Az átlagbér annyira azért nem gyenge kínában, bár sok tényező lehet, kevés gazdag megrántja felfele meg van egy jó doksi a blogon a vezetők béréről és brutálisan jól keresnek kínában a vezetők és a fehérgallérosok Magyarországhoz képest is.
Kínában is 40 óra a törvényes munkaidő és a túlórát jól fizetik. Persze nyilván ott lehetnek elhajlásokIsmerek olyant, aki dolgozott kint és tényleg a személyes beszámoló nem említett 40 órás munkahetet. Mondjuk Pesten is elvárják az ingyen túlórát sok helyen, szóval nem tudom mi a nagy különbség kínával. Esetleg az, hogy ott ki kell fizetni a túlórát, itt meg nem.
-
Yeffy
veterán
válasz
Juhaszatti #148 üzenetére
Erre kerhetek egy forrast? Nem nagyon talalom
-
Komplikato
veterán
válasz
Kolbi_30 #142 üzenetére
Pár éve volt mikor 34.000 forintról olyan kb. 43.000 forintra emelték az ottani minimálbért. Persze mezőgazdaságban és vidéken nem keresnek ennyit sem. Cserében a kaja kb. harmada, műszaki cuccok meg majdnem fele áron vannak, de pl. internet előfizetés drága. Azért terjedt el ez a tévedés, mert valamelyik feltörekvő kínai telefongyártótól volt egy cikk, hogy ott már keresnek ennyit. Már nem emlékszem rá, de valami 180-240.000 közötti fizetésekről szólt forintban? Ja és ugye sok gyárban 6x12 óra vagy más hasonló elmebeteg munkaidő van.
-
Sinesol
veterán
válasz
Kolbi_30 #142 üzenetére
Hát figyelj hirtelen azt látom, hogy 53k Pekingben a minimálbér fél évvel ezelőtti adat alapján, szóval nem tudom honnan jött az infó, arról nem is beszélve, hogy ez is csak a városi környezetben igaz, míg a vidéki Kínában elég elmaradottak, akár éhezés is előfordul, ott pár ezer forintnál biztos nem több a minimál.
-
nyunyu
félisten
válasz
Man0gatya #141 üzenetére
Milyen hajnala?
95-ben láttam először internetet a veszprémi egyetem géptermében.
Aztán 96-ban Soros pénzén * kaptunk mikrohullámú összeköttetést a gimink meg az egyetem közé, meg egy 486-osokkal szerelt géptermet, így már órák után mi is tudtunk netezni a suliban.
(Ez jó egy évvel a gimik netre kötését célzó első Sulinet program előtt volt!)Nálam itthon 02 január másodikán kötötték be az ADSLt, az már kemény 384kbittel hasított.
*: C3 Alapítvány.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Hieronymus #36 üzenetére
Kínában a minimál bér magasabb mint nálunk...szóval gondold át
-
Man0gatya
aktív tag
Nem sok helyen? mutassak neked környezetszennyezést? a híres lángoló folyó megvan az kínában van jah nem hanem minő véletlen az usában. https://444.hu/2019/03/19/ismet-fogyaszthatoak-a-korabban-tobbszor-is-kigyulladt-amerikai-folyobol-kifogott-halak rákos megbetegedés meg az usában is előferdül van is róla film... szóval ez nem érv. Viszont a fenntartható energiamix felé kína öles léptekkel menetel míg az usa továbbra sem lép ez ügyben hiszen a klíma változás az egy hoax...
-
Fecko_78
tag
válasz
aprokaroka87 #136 üzenetére
Tudom. Tudom. Utána olvastam rendesen. A háttérben lévő dolgoknak is. Apple almája már amúgy is kukacos egy ideje...
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #136 üzenetére
Nem lehet minden héten ipari forradalom, a technológia bizonyos kritikus szinteknél tud nagy áttörést elérni.
Az Apple csupán azt próbálja meg elhitetni az emberekkel minden évben hogy de van áttörés.
Most hogy valaki más is tud áttörést azt meg el kell taposni mert az nem mi vagyunk...Perdedor: feisimerni a szókészletedben hogy Háttérkép-et nézel, szerintem Boros Bogár a legjobb elemzők a mostani pillanatban a Huawei esetét is elmondták előre.
-
Fecko_78
tag
Valszeg most jöttek rá, hogy a hiányzó részt az Apple almájából a Huawei harapta ki.
-
válasz
hombre[EU] #133 üzenetére
Remélem nem érti senki félre, de ezek a legjobb topikok és kommentek az utóbbi években számomra amik a Huawei híreknél most kialakultak.( erre mondják, hogy minden rosszban van valami jó) Ilyenkor azért rájövök, hogy miért szeretem ezt az oldalt főleg a fórumot.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Komplikato #132 üzenetére
A feleség kémkedik a férj után, a szomszéd a szomszéd után... Ez az emberiség "kultúrájának" része. Aki azt gondolja,hogy létezik privacy az vagy kolostorban él, vagy simán naív. És nem, egyik sem jobb, se a kommunista, se az imperialista, se a királyság (utóbbi még mindig menō
). 2 út létezik: minden információt megosztani egymással (
), vagy csendben kémháborút folytatni és nem a szūzqrvát játszani
-
Komplikato
veterán
válasz
hombre[EU] #131 üzenetére
Az Echelon balhé, meg az EU politikusok lehallgatás botrány után SEM volt semmi. És ez nagyon gáz.
Mondjuk az is vicces, hogy a kínai telefon meg router kémkedik utánad, a ruski vírusírtó kémkedik utánad, de a Cisco az anyja életére esküszik, hogy ugyan MINDENHEZ hozzáférnek ami átmegy az eszközeiken, meg bent van az államilag kötelező backdoor, de ők aztán soha, de soha. -
hombre[EU]
veterán
válasz
Archos2014 #128 üzenetére
5 éve sem történt semmi
Miután Snowden kiteregette a szennyest (értsd amerikai kormány amerikai it céggel együtt ké kedik a fél világ után, ismerōs?) sem történt semmi. Cicaharc
-
törölt tag
válasz
Komplikato #129 üzenetére
De kellene. Fel kellene oldani a monopolhelyzetet.
Egy nagy CPU GPU és ne adj isten ARM-ot is máshova vinni, saját op rendszert oroszba meg kínába és európába ! facekémkedőbookot beszüntetni minden kontinens önellátó rendszere legyen "saját FBI"-al.
kötelező jelleggel, egy kontinens sem rendelkezhetne a high tech felett.
De most ki mondja el Trumpnak ?
Komplikato beadványa után a libe bizottság összeült és megállapította hogy nem alkalmaz homoszexuálisokat ezért homofób , betették a székházát az egyik atom célpontra és gazdasági szakciókat vezettek be ellene... tadamm -
Komplikato
veterán
Állandóan azon megy a vita, hogy de Kína komcsi ország vagy a kínai cégek szabadalmi jogokat sértenek meg állami hátszelük van. Meg kémkednek.
De.
Lassan negyedszázada állandóan feljövő probléma, hogy az USA-ban elég érdekesen kezelik a szabadalmi jogokat, ugye agyelszívó ország is, meg Edison óta a legnagyobb szabadalmi tolvajok a világon. Szóval ennyire USA központú lett a világ és innentől bárkire rámutatnak, azt szét szivathatják szabadalmi oldalról, akár a politikai és üzleti elitnek útban álló hazai céget is. Nem kéne a világ többi részének reagálnia valamit, hogy függetlenítse magát ettől az egésztől? -
Archos2014
tag
Elvi kérdésekről szólnak a kommentek, a gyakorlatiak ritkán jönnek fel.
Túléli ezt a Huawei?
Illetve mennyi ideje van Kínának meghajolni az amik előtt, mielőtt a földbe áll ez a cég?
Akar-e ma, május 25-én bárki Huawei telefont, tabletet venni normál áron? Féláron nyilván....
Mit tesznek a disztribútorok, viszonteladók, szolgáltatók? Marad-e a kínálatban a cég?
Ha a Huawei eltűnik, vagy összeomlik a piaci részesedése a kb 20%-ról a töredékére, ki lép a helyébe, ki lehet a nyertes?
Veszélyben van-e a többi kínai brand? Xiaomi, Oppo, Lenovo?Tudjátok a választ ezekre a kérdésekre?
-
Sinesol
veterán
https://www.theverge.com/2018/10/25/18018820/solar-panel-waste-chemicals-energy-environment-recycling
Egyébként elés sok egyéb anyag is van a napelemekben sziliciumon és üvegen kívül, plusz sok anyag szükséges a gyártásukhoz, ujrahasznositasukhoz. Ami még nagyobb probléma, hogy ráfizetéses, szóval nem igazán éri meg senkinek sem.
-
simauser
tag
Én akkor is ilyet veszek majd. Gal Gadot is ezt reklámozta a tévében, hát lehet neki nemet mondani?
Kíváncsi leszek, mikor állapodnak meg, miről, és az meddig tart majd. Kínai függetlenedés mindenképpen lesz.
És ha nem, még mindig ott van Gal Gadot.
-
Fecko_78
tag
ZTE hasonló helyzetben volt, aztán mégis működik. Megegyezik Kína Trump bácsival, aztán megy minden tovább.
-
nyunyu
félisten
válasz
Man0gatya #122 üzenetére
Tizenéve mintha lett volna valami Cisco-Huawei csörte, amikor a Cisco megunta, hogy a Huawei másolja a drága routereiket, aztán kiadott egy olyan firmware frissítést ami csak az eredeti Ciscokon futott, nem teljesen ugyanolyan alkatrészekből összelegózott kínai klónjaikat viszont téglává változtatta.
Utána mindenki a Ciscot anyázta, mert nem működött a "routere", supportjuk meg mindenkit elhajtott a vérbe, hogy tetszettek volna eredetit venni.
2003-04-ben pereskedtek is egy kört a Cisco forráskódjának ellopásáért.
-
GeorgeV
aktív tag
Kína az USA legnagyobb hitelezője: [link]
-
djculture
félisten
Aha.. Költői kérdésem csak ennyi: A tipikusan nem perelhető és lopásra épült kínai iparban melyik cég fog bármilyen szabvány és gyártási jog elveszítésével foglalkozni? Televannak a nagy kínai webshopok (itthon is több tizezer ember rendelget ezekböl) hamisitott félvezetőkkel ledekkel meg mindenféle cuccal aminek az eredeti gyártója sose adott jogot a lemásolására.
Huawei cég is állitólag valamelyik kínai tábornok tulajdonában van. Sose volt tiszta cég csak egyesek elhitték hogy kínai cégek már nem lopnak és nem kémkednek. -
ivarg
tag
Mond neked valamit a magyar könnyű ipar? ha nem azt nem csodálom ezek a csodálatos kínai emberek tették tönkre azzal, hogy mindenféle eszközzel (értsd: állami támogatások, vám csalások, korrupció) megölték európa könnyű iparát.
Nézzél már szét kőbányán és keress egy legálisan működő vállalkozást kapj egy jó számlát egy vásárlásnál amire nem kérnek rá 30 százalékot, és ébredj fel.
Sirathatod itt a mezőgazdaságot, cukoripart az azért olyan szar, mert rendszerváltó politikusaink aprópénzért hagyták teljesen erodálódni.
A huawei szemérmetlenül lopott egész életében, eleinte mint bérgyártó a cisco-tól, aztán mindenkitől akitől bármihez hozzáfért a legmelegebb inkább forróbb cég a világon.
Ami a kémkedést illeti igen kémkednek és sosem lesz felfedve, hogy hogyan mert azzal az összes nagy testvér összes titka borulna egyszerre.
Csak az nem mindegy, hogy egy kapitalista rendszer üzleti érdekeit szolgálják ki az információ szerzések, vagy egy kommunista diktatúra legújabb kori világuralmi elképzeléseinek az eszköze lesz.
Hidd el sok mindent szeretnél, de egy olyan város méretű cégnél dolgozni, aminek a kerítéseit fegyveresek őrzik és a kilépéshez engedély kell, nem...
Kívülről hihetetlen fejlődésen mennek keresztül, de belülről élhetetlen az egész elképesztő áldozatokkal és elnyomással, 4-szer jártam kint, üzleti ügyekben.
Mihelyt a paraván mögé látsz elfutsz onnan ijedtedben én biztosan nem megyek ki többet és el is fordultam a kínai üzletektől.
Ami az amerikai döntéseket illeti azok az utolsó lehetőségek azt megelőzően, hogy a dolog 10 éven belül háborúba forduljon.
Egy olyan háborúba amiben nagy lesz a csendes óceán feletti űrben a rakéta forgalom... -
Sinesol
veterán
válasz
Man0gatya #114 üzenetére
Sokkal jobban figyelnek? Nem sok helyen van akkora mértékűá körnbyezetszennyezés, mint Kínában, kontrollálatlanul ömlik a nehézfém a folyókba, több "ipari" városban rekordmagas a rákos megbetegedések száma, sok helyen puszta kézzel dolgozva vonják ki az elektronikai hulladékokból a hasznos fémeket, a járulékos szennyeződéseket a földre, folyókba boritják...hosszan lehetne még folytatni a sort.
Az emlitett szélerőművekről annyit, hogy egész élettartamuk alatt maximum nullás az energiamérlegük, azaz több szennyezésbe, energiába tellik előállítani őket, mint amennyi hasznot hajtanak. A napelemek esetében pedig igencsak erősen környezetszennyező a gyártási eljárás, épp azért is gyártják őket Kínában, mert nyugaton nehéz átnyomni a szabályozások miatt, plusz ott van még a tény, hogy az ujrahasznositás is erősen környezetszennyező folyamat, nem véletlen Kínára bízzák, ahol kevésbé törődnek a környezetvédelemmel.
Egyébként a jövőben az egyik legnagyobb környezeti probléma lesz a napelemekből származó szemét.
-
válasz
NandorHUN #88 üzenetére
"Ha Huawei tényleg kémprogramot rakott volna a telefonjába, már rég lebuktak volna."
Vélhetően valóban nem rakott a készülékekbe kém programot.
Viszont a telefon küld haza információkat. Pontosan azokat, amiket a többi gyártó is lekérdez, felhőbe tol, ....
Ezek alapján már érdekessé válhat néhány telefon, amire lehet frissítés küldeni. A frissítés is frissíthető, szóval nyomtalanul okosítható és butítható. -
válasz
aprokaroka87 #106 üzenetére
Én arra gondolok hogy csak kiegyezned de a szolgáltatóm betol valami eszméletlen P30Pro akciót
-
Akula
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az SDA kényszerűen eltávolította a céget a népszerű szabvány hivatalos támogatói közül.
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 6900 XT 16GB GDDR6 TOXIC OC Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Z Flip6 12/256GB, Kártyafüggetlen, Szép állapot, Garanciával!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest