Új hozzászólás Aktív témák
-
speeedyyy
tag
Pontos dátumot lehet már tudni?
-
BiP
nagyúr
Sajnos trend. De ami ronda, az ronda
(Vigyázat, szigorúan magánvélemény, ami akár meg is egyezhet másokéval)Viszont pont a GUI az, ami még változhat a végleges verzióig. De mivel épp ez a divat, valami ilyesmi lesz, még ha nem végleges még, ill. nem alakítottak át minden elemet.
De az irány az már látszik.Ezért is döntöttem úgy tegnap, hogy bár nagyon nagyon vártam az új januári TP-t, csalódtam, ezért a Win7-ről végül 8.1-re fogok frissíteni (amit Win7-esítek), és továbbra is virtuálgépben fogom tesztelni a Win10-et, és nem teszem fel élesben.
Mobilon viszont frissíteni fogok, amint lesz lehetőség. WP8.1-hez képest kevesebb a kompromisszum (mint desktop vonalon), viszont az újítások jók. -
=Mentor=
őstag
Ezen is csak felidegesedik az ember, a stílusos 3 dimenziós színátmenetes, halványsárga árnyalatú mappákat felváltja ez a nyolcvanas évekre hajazó 2d szemkiégető sárga förmedvény, nem beszélve a kék/piros HDD telítettség jelző csíkkal ami a Win7 esetében 100x szebb volt... Miért kell visszalépni abban ami jó?
-
BiP
nagyúr
Én a konkrét termékre hasonlító ikonokat jobban szeretem, mint ezeket a BKV-re emlékeztető piktogramokat.
Az új Win10-es drotbol hajtogatott, eppen übertrendi,(fene tudja már, ki koppintott kit, most minden rendszer erre megy), de amugy szerintem ritka gagyi, korai 90-es éveket idéző gombok nagyon nem jonnek be. -
azopi74
addikt
Hát, azért nem egyértelműen az OSX sara ez a gusztustalan csicsa stílus, szerintem még a MS kezdte ezt a baromságot a Vista (akkor még Longhorn, még a Longhorn reset előtti) korai, 2005 elejei buildjeiben :
Az Apple a tiger-ben csak követte a hülyeséget, nehogy lemaradjon
-
ZÁEL
tag
A T-mobile mennyivel később adja ki a frissítéseket a WP telefonokhoz?
A T-mobile-nál már elérhető a Denim frissítés? -
azopi74
addikt
December végén néztem, akkor még találtam néhány gyanúsan olcsó webshopban 90-100k körül is Lumia 1520-at 24 hónap bolti garival, de most valahogy nem találom őket
Most nem tudom, hogy a dollár erősödés/forint gyengülés, a Lumia 1520 kivezetése a piacról/hiány az ok, vagy az ominózus webshopok vették valamiért hirtelen óvatosabbra a figurát a "jóárazással"
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #317 üzenetére
Gondolom akkor ez olyan, hogy néhány üzletben maradt 1-2 db raktáron esetleg.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
sz.balazs.95 #315 üzenetére
Az, hogy van-e készleten? Passz.
-
=Mentor=
őstag
Most komolyan ezeket az egyszínű pálcikaikonokat kell majd bámulni? Az újra berakott start menünek meg kb semmi köze a régihez, egy lekicsinyített Metro kezdőképernyő nem több... Sajnos úgy néz ki a régi desktop felületből szinte semmi nem marad és sokkal inkább a WP-re és tabletre készült felület elemeit erőltetik, ami primitív, fekete, szürke és fehér színek uralják...
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Plazmacucci #314 üzenetére
[link] Én nem látok egyet sem...
150-ért egyáltalán nem büdös. Más kérdés, hogy mutass egy helyet, ahol gyártói garival adnak egyet, újonnan, ennyiért... -
válasz
sz.balazs.95 #313 üzenetére
Nem úgy volt, hogy van a MM-ban? Vagy általában 150-ért büdös?
-
sz.balazs.95
veterán
Igen, tudom, még az a leg kompromisszum-mentesebb a Lumia palettában.
Egy bibi van; mégpedig az, hogy nemigen gyártják.
Biztos a Microsoft úgy döntött, hogy a jóból is megárt a sok.
Helyette itt van ez a flagship-wannabe 930, és az "affordable flagship" 830 (ami se nem affordable, se nem flagship...)
fantasztikus. -
Glenda
addikt
válasz
sz.balazs.95 #311 üzenetére
Cserélhető akku kivételével: 1520.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
tomboy0013 #309 üzenetére
Jó ez igaz; de nem is ez a lényeg, hanem hogy mindegyik Lumiának megvan a maga hibája, ami miatt az nem jó.
A 730 nem jó, mert nem 4G-s, nincs glance, se QI, és gyenge a hardvere. És ez az egyetlen dual SIM-es mobil, még viszonylag értelmezhető hardverrel, 2015-ben.
(A Snapdragon 200-as bénaságokat most vegyük ki a képletből)
A 830 szög ugyanazt a hardvert tartalmazza, mint a 730/735, ami elég gáz szvsz; lehetne benne S800, az S400 eléggé határeset; a 820/920 párosnál érdekes módon meg tudták oldani, hogy azonos hardverre épüljön a kettő.
De akár S600 is lehetne, ha már több mobilba is képesek voltak rakni...
A 930 jó lenne, de persze nem eszik olyan forrón a kását; ezt is el kellett valamivel/valamikkel szúrni:
Nincs glance, se micro SD.Na ezek után én pl. mit válasszak magamnak, ha egy S800-as, dual SIM-es, microSD-s, glance-szal és QI-vel rendelkező mobilt akarok, cserélhető akkuval?
Ha a dual SIM-et kivesszük a képletből, még akkor sem nagyon van semmi.Normális esetben ez úgy működne, hogy a csúcs rendelkezik minden földi jóval, és lefele menve lenne egyre több kompromisszum.
-
-
tomboy0013
veterán
Én 920-ról váltottam 930-ra ahol volt glance. Engem 920-on is zavart esténként, hogy az egész kijelző bekapcsolt a glance hatására, bár az ugye ips volt, amoled esetén ez nem igaz. A lényeg, hogy én 920-on se használtam tehát engem nem zavar, hogy nincs. Ha a kezembe veszem a telefont úgyis csinálok valamit vele azaz feloldom a kijelzőt és látom, hogy jött valami értesítés. Szerintem ez a téma is túl van pörögve. Kényelmes persze, de ennyire ne legyünk már lusták, hogy még a képernyőt is nehéz 2 koppintással feloldani
Szóval kérdésedre a válasz: Lehet nélküle élni, legalábbis én még lélegzem és nem is esik rosszul a Glance nélküli lélegzetvétel
(#308) sz.balazs.95: Kompromosszum mentes telefon nincs, ez igényenként változik. Nálam a 930 esetén sem kell kompromisszumot kötnöm(maximum Denim után az aksi időben
). Olyan nem lesz ami mindenkinek megfelel.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
tomboy0013 #303 üzenetére
Na pont ezt utálom a Lumiákban, de nagyon: Az egyikből ez lett kihagyva, a másikból az, a harmadikból amaz; a végeredmény meg az, hogy árszinttől függetlenül mindegyik kompromisszumos.
Bezzeg egy LG G3,
WPW10-zel; na az lenne a tuti teló. -
ZÁEL
tag
válasz
Köszönöm a részletes leírást, még olyan kérdésem lenne, hogy ez a Glace Screen nem fog kijönni később frissítésként a 930-ra vagy ez nem ilyen dolog?
Köszönöm! -
válasz
Pont ez a baj, hogy a brutális hardver nem látszik meg. A 1520 sem igazán gyorsabb mint az előző csúcs készülékek. Ugyan úgy tud laggolni és látod a töltés képernyőt. Szerintem itt most nem előny a hardver. A ratyi beach buggy meg minden telefonon akadozik, nem csak a kicsiken
-
tomboy0013
veterán
Ha a telenornál veszel 930-at akkor jobban megéri mint a 830. Egyébként van azért különbség a 2 között. Hardveresen a 930 jóval erősebb(időtállóbb) viszont a 32 gigás belső tárhelyet nem lehet bővíteni SD kártyával, a 830 esetén igen. Kamerában is a 930 jobb(tud 4K videót is a 830-al ellentétben). Kijelzőnél felbontásban sokkal jobb a 930 illetve szinek terén is igen jóra be lehet kalibrálni és az amolednek hála a fekete fekete, nem pedig szürkés mint a 830-nál. De nem tökéletes azért a 930 kijelzője, legkisebb fényerőn éjszaka a halvány szürke részek lilás árnyalatra váltanak(szerintem nem zavaró), illetve a halvány betűk mosódnak a menüben görgetésnél(ez sem vészes). A legfontosabb talán, hogy Glance screent nem tud a 930 így mindig fel kell éleszteni a kijelzőt ha meg akarod nézni jött-e valami értesítés. De összességében szerintem brutálisabb a 930 kijelzője az apró hibáival is mint a 830-é. Üzemidő terén az elmegy kategória a 930, a 830-ról nem tudok nyilatkozni mert az hosszabb távon nem állt rendelkezésemre.
Mellé egyikkel sem fogsz lőni ebben biztos lehetsz -
-
ZÁEL
tag
válasz
Plazmacucci #298 üzenetére
Még annyi kérdésem lenne, hogy melyik telefon éri meg jobban?
A Lumia 830 vagy a Lumia 930?
Olvastam, hogy 830-nak IPS kijelzője van, míg a másiknak Amoled.
Melyik kijelző a jobb?
Ezen kívül van vmi különbség a kettő között az árat nem számítva?Köszönöm!
-
-
ZÁEL
tag
válasz
Plazmacucci #298 üzenetére
Most, hogy jön a Win10, így nem rakják bele Mo-t?
-
-
ZÁEL
tag
Sziasztok!
Szerintetek itthon, mikortól lesz Cortana szolgáltatás a WP telefonokban?
köszönöm -
ZolkoW
őstag
én a kis dolgoknak is örülök. a legújabb frissítés óta VÉGRE az egérgörgő rögtön működik a file kiválasztós ablakban, nem kell belekattintani!
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
#32839680 #291 üzenetére
Azt már én is nagyon várom.
Bár ahogy eddig tapasztaltam, a Microsoftnál mindig foltozgatva fejlesztették a dizájnt. Pl. a feladatkezelő is a 8-nál változott, előtte meg a jó ég tudja meddig volt ugyanaz.
Vagy pl. A meghajtó tulajdonságok ablak a mai napig ugyanaz, csak most (= Vista v. 7 óta) a kék-magenta körcikk éle simított. -
vicze
félisten
válasz
#32839680 #288 üzenetére
Igen kettő van, ahogy eddig is Win8 óta, egy WinRT-s és hagyományos.
Azért van kettő, mert a WinRT API olyan előrehaladott hogy a beállítások nagy részét nem lehet megvalósítani benne, így szükség van a rendes Vezérlőpultra is. Win8 óta a bővülő WinRT API-val egyre több beállítás kerül be a "Settings"-be, de még mindig erőteljesen foghíjas. Ez lenne a konzisztens UI...Remélem a Build-en lesz arról is szó, hogy a rendszerben mit fejlesztettek, a UI bohóckodáson kívül, mert nagyon remélem, hogy nem a nagy semmit.
-
vicze
félisten
Nem mi az...
Nem az előre lépéseket látom a verziókban, hanem minél inkább előrehalad, annál rosszabb lesz. Konkrétan a win10 preview-kban október óta. Fejetlenség ami Win8 óta tart, a novemberi update-ben még volt IE módosítás(new feature), a "Spartant" tényleg decemberben találták ki úgy egyáltalán?
Amúgy 10.0-ra ugrott a kernel verzió szám... (Mert miért ne, 6.4 után tök logikus.) -
vicze
félisten
Szerintem tudod mire gondoltam.
Kb. minden második szó az volt a bemutatón, hogy szép konzisztens felület. Ez nem az...
Settings és a Vezérlőpult összevonása, ez nem az... (van rengeteg más is de ez a legszmbetűnőbb)Annyi történt hogy a Settings részben (hangsúlyozom, hogy részben) ki lett bővítve beállítás elemekkel. Pont ugyan olyan hányás mint volt, csak nem két oszlop van, hanem 1-1 ikon alá rendezték. Ugyanúgy hiányzik a beállítási lehetőségek 70%-ka, ugyanúgy Win32 app kell ha valamit tényleg állítani akarsz. Ez NEM konzisztens, és legfőképpen nem szép, szinte semmi se változott Win8 óta ezen.
Ahhoz ami eddig 1-1 kattintás volt, ahhoz most gépelnem kell. Arról nem is beszélve, hogy a Metro appok dög lassúak, egy SSD-s gépen másodpercekig szöszöl a nagy büdös semmin.Jelenleg a GUI egy hányás, egyszerűen nem tudom máshogy jellemezni, se füle se farka, se nem Metro, se nem WinForms, hanem valami istentelen Frankeinstein szörnyszülött, ami pontosan úgyis néz ki. És akkor a kb. 5éves által pingált ikonokra ki se térek, mert az valami külön borzalom.
Továbbra is én ezt 32"-on bámulom és a sugárban hányás kerülget tőle, konkrétan rossz nézni ez az izét.
Használni meg még rosszabb, értem én, hogy megszoksz vagy megszöksz, akkor inkább utóbbi továbbra is.Ez az ingyen se kell szint továbbra is.
Még mielőtt valaki a beskatulyázna, nem nem az újításokkal van bajom úgy áltlaánosan, hanem a használhatóság csökkentésével, és a két UI keverése még jobban csökkenti ezt, mint az eddigi szétválasztás.
-
ToMmY_hun
senior tag
Természetesen nem, azonban az illegális használaton túl nem mutat analógiát a hasonlatod az én esetemmel. A bicikli\autó egy fizikai eszköz, amit egyszerrre maximum 5 ember használhat és kénytelenek egy irányba haladni. A szoftver esetén nem korlátozom más felhasználók jogát azzal, hogy én is használom mert nem zárok el senkit a használat jogától, amit te megtennél a bicikli\autó esetén. Egyedül a fejlesztő céget érheti kár, de a fentebb említett okok miatt ők is inkább nyernek a dologgal, szóval ez egy speciális esete a nem legális szoftver használatának. Ugyanakkor zenét csak legális formában (mostanában Spotify előfizu) hallgatok, telefonon is csak legális alkalmazásokat használok, mert az számomra a megfizethető kategória. PC-n más a helyzet, mert diákként a számomra szükséges szoftverekre nem tudok 20-30 ezreket áldozni, akármennyire is szükségem lenne rá. Nyilván keresettel rendelkező felnőttként már ez sem lesz így, de addig erre mondhatni rá van kényszerítve az ember. Ha emiatt én rossz embernek számítok a szemedben, hát legyen, vállalom a titulust.
-
vicze
félisten
És akkor ezzel a képpel (ami már a bemutatón szerepelt build-ből van), szeretném tökön rúgni Belfiore-t minden egyes "konzisztens kezelőfelület" emlegetésekor...
Gyakorlatilag verziónként lesz használhatatlanabb... -
manuel12
újonc
az ingyenes frissítés tetszik de vajon a hulladék Lumia 530-ra mikor esne rá
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
#32839680 #270 üzenetére
Szégyen vagy sem, én szemrebbenés nélkül töltöttem le a matlabot hogy abszolválni tudjam Vajda tanár úr laborjait.
Nem esnek el semmilyen bevételtől ezáltal, ugyanis saját célra nem használnám a programot, az iskola meg megvette valamikor tehát ők megfelelő módon ki lettek fizetve. Attól hogy én egy félévben használtam itthon háromszor a torrentezett programot, senki se fog tönkremenni de még csak álmatlan éjszakái sem lesznek. Tovább vive a gondolatmenetet még jó is a Mathworks-nek ha ismerem a programjukat, mert ha egy cégnél meg fogják kérdezni hogy milyen programot javaslok az adott célra, akkor nyilván a Matlabot fogom annak ismerete miatt.
-
tomboy0013
veterán
Most már akár a témához is vissza lehetne térni, ezeket privátba is megvitathatjátok.
-
Glenda
addikt
válasz
#32839680 #266 üzenetére
Tehát akkor most jusztifikáltad a biciklilopást, mert gyorsabb odaérni vele x helyre, mint gyalog? Én matlaboztam a suliban, a beadandókat szerencsére tetszőleges dologban lehetett csinálni, csak ha olyan volt, amihez a tanár nem értett, akkor jobban kellett dokumentálni. ZH-ra, vizsgára készülni elég volt a gyakorlatos tudás.
Használtam, akkor még nem voltak Steamen 5 eurós akciók. Viszont határozottan emlékszem középiskolás koromban Debiant használtam OpenOffice-szal, mert nem voltam hajlandó lopni, Windowst venni meg nem volt pénzem. Végül jól jött, mert a Linux tudás, amire akkor szert tettem nagyon jól jött később.
-
válasz
#32839680 #266 üzenetére
A Matlab egyebkent egy jo pelda arra, amikor egy valoban hulladek szoftvert azert hasznal mindenki, mert azt latjak az iskolaban. Nem az Octave az alternativa, mert az Octave kvazi egy Matlab klon. Viszont ott van pl. az R, SciPy, mittudomen. Ja, hogy Simulink nincs? Hat, azt tanitsak bent a suliban, hazinak ne adjanak fel drag-and-dropos feladatokat.
-
válasz
Ivy.4.Ever #260 üzenetére
Erdeklodj utana.
-
Glenda
addikt
válasz
Ivy.4.Ever #260 üzenetére
És leglálisan is töltöd vissza? Rohadna rá mindenkire a műanyag lakat, aki szoftvert warezol...
-
azopi74
addikt
A Campus szerződéssel rendelkező felsőoktatási intézmények hallgatóinak is ( az intézmények túlnyomó többsége ilyen) ingyen jár.
Az más kérdés, hogy a felsőoktatási intézményeknek viszont maguknak kell a regisztráció/igénylés technikai hátterét megoldani, mert a minisztérium csak az általános és középiskolák válláról vette le ezt a terhet. Eddig tudtommal csak a Debreceni Egyetem kezdte el , az intézmények többsége csak a 2015--16-os tanév kezdetétől indítja a szolgáltatást.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem lehet ezt megoldani simán a DreamSpark keretein belül...
-
vicze
félisten
válasz
#32839680 #248 üzenetére
Ha LaTex-et akarsz felraksz egy plugint Office-hoz.
Aki meg nem fogad el PDF-et, annak péklapát, pont ilyen esetben 0 értelem van a .doc-nak...Androidon és iOS-en is ingyenes már nincs O365-höz se kötve, semmi tök normálisan lehet használni, csak Live account kell végső soron és OneDrive-ra vagy akár Dropbox-ra is ment. Nyilván az asztali más tészta több dologban is, főleg abból a szempontból, hogy mi lesz a macrókkal...
Amúgy abban elég biztos vagyok, hogy az Enterprise Win10 "nem ingyen" lesz, csak ugye ez a dolog képlékeny, mert SA-sok ingyen kapják úgyis, a kisvállalatok az meg SA-ba próbálják terelni elég erősen, illetve O365-tel ők is kapnak win licence-et, ami folyamatosan a legújabbra frissül szintén. Szóval elég kicsi lesz az átfedés ott, akinek nem ingyen lesz végül is.
Tényleg szolgáltatás lesz a Windows-ból, már az Azurba domain integráción is tapsikoltam, ami integrálódik O365-tel.Még kell azért hegeszteni, de alakul nagyon.
-
Alexios
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #249 üzenetére
diákoknak 24k 4 évre, 2 gépen. Az havi 500ft
(#250) Glenda: általános és középiskolásoknak van eddig csak ingyen tudtommal
-
vicze
félisten
Na Office-ről némi infó. Erről persze minek írni...
-
-
BiP
nagyúr
d
Ha megkapja a mobilos W10-et azzal a kis módosítással, hogy jól kezeli a billentyűzetet és a vízszintes módot, már elégedett lennék.
Mert a 2520 hardverileg gyakorlatilag egy 1520/930/Icon, csak van hozzá dokkoló. De így a 8.1-es RT-vel nem igazán ideális sajna.(#222) vicze1: Szerintem meg annyira nem látszik, hogy húde előrébb lenne.
A pletykák arra utalnak, hogy a mobilos mintha előbb jönne valamivel.
Persze lehet, hogy csak annyival, hogy amikor kész a desktop RTM, akkor a mobilost egyből kinyomják, a desktopra meg mindig várni kell ~2 hónapot.- A cikk pontatlanságaiba nem kötök bele, megtették mások. Ill. a szöveghez nem odaillő képi illusztrációkon is próbálom nem felhúzni magam.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
gyurkikrisz #3 üzenetére
Na igen. Valamit félreolvastam.
-
válasz
hibavissza #229 üzenetére
-
Sanya
nagyúr
-
che 1990
tag
-
hibavissza
veterán
Elvárásaim: DNG, ICCv4, Kinect, 4K natív támogatás. (A többi hiányossággal még együtt tudnék élni.)
Kapok: Cortana....Még jó hogy pénzt nem kérnek érte.
-
Alexios
veterán
válasz
aprokaroka87 #212 üzenetére
neki ebböl kell fejlesztenie pl egy gamer pc-re,és egy lumia 525 ös telefonra egy appot.
Nem. Nem fog megszűnni a winrt miatt a .net, a win32, stb. Attól, hogy tud futni a winrt app a gamer pc-n, ez még nem jelenti azt, hogy a winrt-nek le kéne váltania a .net-et vagy egyéb dolgokat, win10-nél eleve kevésbé is erőltetik ezt mint win8 alatt. Viszont ha van egy windowsos tableted egyből más a helyzet, ott már igencsak jól jön a winrt, mivel hasonló applikációk kellenek rá mint telefonra(itt van a universal appok előnye), és win-es tabok nagyrésze x86 procin megy.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
heroldbalu #226 üzenetére
Az 1. lesz nagy valószínűséggel.
-
heroldbalu
tag
keynot-ot nem néztem, viszont olvasgattam a témában.
Nem láttam sehol, hogy ez az egy éves frissítés (win 7/8/8.1-ről) hogyan működik, számomra bárhol is olvastam nagyon kétértelmű a megfogalmazás.
1. elérhető a W10 és egy éven belül frissítem a lapost/PC-t/tabot utána örök érvényű W10 licenszem lesz
2. frissítek, az első év végéig kapom a W10 frissítéseit/hibajavításait ingyen, majd már csak fizetősenmert ugye az ingyenesbe hol a biznisz ?
3. frissítek, az első év után újraszeretném rakni a gépet ami teszem azt Win8-al jött ki 8.1-et is mindig újra kell ilyenkor telepíteni és ilyenkor már nem tudok W10-re mert lejárt az 1 év .esetleg ez elhangzott a keynote-on ? , vagy tudja Valaki ?
-
P3gaSuS
csendes tag
Nekem Microsoft Lumia 535-m van, és már érdekel, hogy milyen is lesz a win10 kézzel fogható állapota!
-
azopi74
addikt
"Remélem fájdalomdíjként becserélik majd egy Surface Pro 3-ra
"
Na egy ilyen lépéssel ki tudnának engesztelni, és egy szavam se lenne
Én is elégedett vagyok a surface2-vel, bár a jailbreak hiányát fájlalom kissé, titkon azért abban bíztam, hogy hamar megoldják a dolgot az xda-s arcok, sőt abban is bíztam, hogy úgy felvirágzik az ARM-os homebrew scene és a portolások, hogy végül a MS beadja a derekát, és hivatalosan is engedélyezi a 3rd party desktop alkalmazások futtatását Windows RT-n. De ehelyett túzzel-vassal küzdött a jailbreak ellen, mert persze ez ellentétes a MS stratégiai céljaival, a WinRT a jövő kulcsa náluk, arra alapoznak mindent ebbe pedig a Windows RT nem nagyon illeszkedett be, úgy tűnik, csak ideiglenes megoldásnak szánták... Értelemszerűen nem akartak az ARM-os legacy desktop appok elburjánzásához asszisztálni, miközben pont az évtizedek alatt mély gyökeret eresztett win32-es API-t próbálják kigyomlálni a piacról.
-
vicze
félisten
Igazad van, úgy kellett volna fogalmazzak, hogy végeredményben hasonló a Fregment API, de több munka van vele mivel végső soron te írod meg az objektumot, nem ott van gyárilag. De Win-en is az UI összetettségétől függ, hogy tudod-e az alap elemeket használni vagy se.
@bwooster: Imádom az IT bulvárt.
Két félmondat foszlányból egy főcím és oldalas cikk a semmiről, taps neki. Semmilyen dátumot nem mondtak egyik termékre se az ég világon, azon kívül, hogy ebben az évben. Talán az áprilisi Build-en majd lesz valami dátum, valamire, de telefonra szinte biztos, hogy később lesz kész mint asztali verzió, az már most látszik, hogy az asztali jóval előrébb tart.
-
Glenda
addikt
válasz
Ugye jól értem?
Nem. De én meg belefáradtam, úgyis mindig a kákán csomón. Ott az MSDN, olvasd át, ha értelmes kérdésed lesz, örömmel megválaszolom.
-
Deck
titán
Igen, nézem a képeket meg van is a családban lumia de valahogy nem jön be ez a csempézés. Valami normálisabb felülettel droid, ios, jobb lenne. Rendes szoftverezettség és akkor semmi bajom nem lenne a windowsos telókkal. A szoftver frissítésük is remek nem úgy mint droidnál.
-
Deck
titán
Nekem egyedül ezek a nagy csempék nem jönnek be. Nem olyan letisztult mint egy ios vagy droid.
-
válasz
aprokaroka87 #208 üzenetére
Melyik mobil OS kisebb hardverigenyu, mint egy asztali? Az asztali gepen, amin gepelek, jelenleg 24 GB memoriabol kevesebb, mint 3 foglalt, pedig 9 Java VM fut eppen + a Firefox + Skype + kompozitalo ablakkezelo. A mobilomon a 3 GB ram lenyegeben tele van.
-
JasL
őstag
válasz
Játszottál már Asphalt 8-cal? Használtál már modern fájlböngészőt? Futtattál torrentet? Meglepő, hogy mind van WinRT-re? Vagy Facebook, Outlook, OneNote...szerintem nem jól érted, jó sokat tud a WinRT.
-
aprokaroka87
nagyúr
szerintem az egész egy káosz,van a win32 api,ami csak asztali os-en fut,van a winrt api,ami desktopon és mobilon fut,na de gondolom a winrt api alig tud valamit a win32 apihoz képest,és a kedves univerzális fejlesztőnek jut a korlátolt winrt api,neki ebböl kell fejlesztenie pl egy gamer pc-re,és egy lumia 525 ös telefonra egy appot.
Ugye jól értem? -
HaZse
őstag
válasz
aprokaroka87 #199 üzenetére
Szerintem egy "kicsit" káosz van a fejecskédben.
Közös név lesz. Ezt nem tudja sok ember megérteni. Asztali PC-n (win 10 alatt) belépsz a store-ba és letöltöd/megveszed az általad szeretnéd alkalmazást. Nem össze keverendő az innen-onnan letöltött/lewarezolt .exe alkalmazásokkal.
Telefonon (Win 10 alatt) szintén belépsz a sore-ba és onnan letöltöd/,megveszed a kívánt alkalmazást. Ha a fejlesztő megcsinálta ugyanazt az alkalmazást (Pl. office) ípc-re és mobilra, akkor mind a kettő platformra elérhető az alkalmazás, de mégse ugyanaz fut a kettőn. (Mivel máshogy kezeled a két eszközt).
Szerk.: Ha valamit rosszul írtam, akkor elnézést. Én valami ilyesmire gondolok. Nem vagyok fejlesztő, de használom a WP-t és a TP-s win10-et.
-
-
Glenda
addikt
válasz
aprokaroka87 #205 üzenetére
Pontosan így történik.
-
tjb007
nagyúr
Az volt már, hogy sem a Surface RT, sem Surface 2 (plusz ugye akkor már a Lumia 2520 sem) nem fogja megkapni a 10-et ?
-
válasz
aprokaroka87 #205 üzenetére
A .exe allomany az mit jelent szamodra? Egy .net exe az teljesen mast tartalmaz, mint egy win32 exe, peldaul.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
aprokaroka87 #202 üzenetére
"mert ha megoldják hogy egy mobilos soc futtason asztali oprendszert akkor azt mondom hogy igen jó a marketing duma,de így nem."
A Windows RT 1:1 Win8, csak ARM-on.
-
válasz
aprokaroka87 #202 üzenetére
Sebbeseg? Majdnem sikerult.
A mobilos soc-ok meg akkuidoben verik meg az asztaliakat. Ez egy masik szempont.
> asztali oprendszert
A Windows 10 mar nem asztali oprendszer, nem tudom, realizaltad-e. Vagy esetleg azt, hogy egy mostani mobil rendszer teljesitmenye a par eves asztali gepeket mar eleri. A telefonom felbontasa pont akkora, mint az egyik monitorome az asztali gepen (2560x1440).
-
Glenda
addikt
válasz
aprokaroka87 #199 üzenetére
Nem értem hogy mi értelme az univerzális appoknak,az asztali x86 köröket ver a mobil x86 ra,igazábol x86 mobilfronton alig van értelme fejleszteni.
Az Universal appok a CLR-ban futnak, platformfüggetlenül. Ezért működnek x86-on desktopon és ARM-on telefonon. Pont ahogy az apk-nál írtad.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- EAFC 25
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jövedelem
- Milyen monitort vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest