2019. augusztus 18., vasárnap

Hozzászólások

(#1) Televan


Televan
(veterán)

Én egy kicsit szkeptikus vagyok a technológiával szemben.Nem tudom, hogy egy átlagfelhasználó szüksége van egy számomra túlárazott kétmonitoros szemüvegre.Bár még nem tudjuk a végleges készülék árát. Aztán majd az igazi élményhez nem elég a szemüveg, kell hozzá "mozgópad,meg majd valamilyen mozgásérzékelős kesztyű.

Ha a szemüveg 30.000 Ft körül kerülne a polcokra, akkor bevállalnék én is egyet.

???

(#2) kekegsm válasza Televan (#1) üzenetére


kekegsm
(őstag)

Nem hiszem hogy rossz lenne... :
http://index.hu/tech/2014/05/08/oculus_riftet_kapnak_a_norveg_tankpilotak/

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#3) Menthirist válasza Televan (#1) üzenetére


Menthirist
(veterán)

Mihez képest túlárazott? Egy tisztesebb (nem a legolcsóbb tn, de nem is a legdrágább, kalibrált csodamonitor) monitor ára. Vagy egy minőségibb fülhallgatóé. Vagy egy közép / belépő felsőkategóriás vga. Vagy egy LCD TV. 300-350 dollár (ami a devkit, a végleges termék azért még kérdés mennyi lesz) nem olyan vészes egy olyan cuccért, amihez hasonlót jelenleg még nem nagyon tudsz venni. Pláne hogy az eddigi hasonló eszközök 1000 dollár körül voltak (és nem is igazán erre a célra). Az ember ennél jóval többet el tud lőni mondjuk egy normális hangrendszerre (erősítő, hangfalak, kábelek, de nem az ultra csúcs kategória, hanem csak akár a közepes), vagy akár tévére.

Az átlagfelhasználónak hogy kell-e, majd eldönti. Van viszont sok olyan ember, aki biztos benne, hogy kell neki egy ilyen, én is köztük vagyok :) Nem mozgópaddal (sőt eleve nem mozgás közben) akarom használni, hanem székben ülve, hotas joy-al űrszimeket tolni, vagy valamivel fps-t. Nem mindenkinek kell feltétlen egyből az első generációsat megvenni, de ebben ettől függetlenül sokkal inkább van "gamechanger" potenciál, mint bármi másban az elmúlt 10-20 évben amire emlékszem.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4) proci985 válasza Menthirist (#3) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

tavaly meg 200 usdt hallottam a vegfelhasznaloira. annyiert szvsz remek lesz es ha vegre kaphato lesz veszek majd egyet az eyefinity melle (probaltam az elso generaciosat).

Televan: nem kotelezo megvenni, ennyiert ez figyelembe veve mennyire jo dolog egyaltalan nem draga.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#5) neilszab


neilszab
(őstag)

Nem nagyon értem az indokot, aki nem bírja kivárni a végleges verziót és mindenáron DevKit-et akar venni magának, azt nem hiszem, hogy átlag felhasználó lenne és ne tudná magának beállítani a dolgokat és helyén kezelni az eredményeket.

Másrészről viszont teljesen érthető a fejlesztők részéről, hogy nem szeretnék, hogy a termék jelen állapotában a végfelhasználókhoz kerüljön, mert ez a verzió még valóban nem nekik szól.

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#6) MortalVenoM


MortalVenoM
(tag)

azért ez nem pont így van. :( a rift már most is hozzáférhető bárkinek, csak meg kell rendelni az oculus oldaláról.
a sztori lényege az lenne, hogy valaki $5000-ért árulta a rift DK2-t ebayen, úgy, hogy meg sem kapta még. ezt az üzletet lőtték le és vonták vissza a felhasználó előrendelését.
nem sok értelme lenne dugdosni a "végfelhasználók" elől, amikor már most is boldog-boldogtalan megveheti.

(#7) Döglött Róka


Döglött Róka
(addikt)

Ezzel kene kombinalni es viszlat kulvilag:D PH! nem akarja veletlen letesztelni?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#8) Hintalow


Hintalow
(senior tag)

Abszolút meg tudom érteni őket, ha valaki tényleg csak a leírtak szerint, nyerészkedés miatt vette meg.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#9) Pantok


Pantok
(aktív tag)

Luckey crowdfoundolhat egy céget és eladhatja jópár millió dollár profitért de mások ne keressenek pár dollárt az oculuson?

Nem enyhe képmutatás ha engem kérdeztek.

(#10) dabadab


dabadab
(félisten)

És ezt így hogy? Mi az, hogy megakadályozza? Hogyan? Milyen alapon?

Elsőre ez jutott eszembe, másodszorra viszont körbenéztem a neten és a jelek szerint az történt, hogy valaki azt az OR-t akarta eladni, amire előrendelése volt (de még nem érkezett meg), az Oculus meg egyszerűen törölte az előrendelést.

DRM is theft

(#11) Jack@l válasza neilszab (#5) üzenetére


Jack@l
(veterán)

Mivel már a 2. bőrt akarják lehúzni a népről, mielőtt megjelenik a "végleges". Elég vicces ez a hozzáállás, főleg hogy bárki megrendelheti tőlük is. Inkább az a gyanúm, nem szeretnék azt látni, hogy megveszi valaki, rájön hogy ez neki nem is kell és túlad rajta, ezáltal csökkentve az ő nyereségüket.
Kétes érzésekkel tölt el mostanában a cég hozzáállása és idő(pénz)húzása. (pedig eleinte nagyon szimpatikus volt a csapat)

[ Szerkesztve ]

(#12) Menthirist válasza Jack@l (#11) üzenetére


Menthirist
(veterán)

azért eléggé radikálisan átdolgozták a dk2-őt. Megcsinálták az első prototípust, nem sok ember fért hozzá (talán 30k körüli mennyiséget adtak el), és a visszajelzések alapján szabták át kb a fél mindenséget (low persistence, oled kijelző, külső motion tracking, új szenzorok, stb). Ezzel remélhetőleg sikerült kijavítani azt, hogy a dk1-től többen szédültek. Az nem volt termékesítésre alkalmas, a dk2 sem feltétlen az még (elvégre ergonómiában is ki kell találni, hogy pl a szemüvegesekkel mi legyen), és addig valóban nincs értelme kiadni, amíg a driverek és a szoftveres rész is el nem jut arra a szintre hogy nagyobb körben is használják. Szerintem nincs szó itt arról hogy azért nem engedik eladni, mert be akarják fogni az emberek száját, elvégre nem kevés ember próbálta már ki így is, szóval a hangjukat lehet hallani így is. Az pedig számomra eddig mindenképp pozitív összképű volt.

Én inkább kicsit örülök annak, hogy nem az a tervük, hogy majd a 3. vagy 4. generációs consumer termék majd használható lesz, hanem azért várnak, amíg össze nem rakják remélhetően jól az egészet. Nem kapkodják el, az biztos, de nem is feltétlen baj ez a mai világban.

@bunevo: azért van egy kis különbség abban, ha valaki megrendeli az OR-jét, kifizeti, megjön, kipróbálja és eladja (van rá lehetőség), vagy megrendeli 350 dollárért, és mielőtt megjönne, azonnal teszi is fel ebay-re 5000-ért... Előbbi vélemény és tapasztalat, utóbbi vegytiszta nyerészkedés hiszékeny embereken.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#13) bunevo válasza neilszab (#5) üzenetére


bunevo
(tag)

Szerintem marhaság korlátozni az előrendeléseket és a továbbadásokat, ha egyszer már most ilyen félkész állapotban is van rá igény. Emeljék meg az árát az aktuális kereslet függvényében, mindenki jól jár csak vele, nekik több pénz folyik be, aki meg nagyon akarja úgyis megszerzi, minek korlátozni a szerencsétlent.
Aki meg panaszkodni mer, hogy félkészen megvette, de még mégsem elég felhasználóbarát neki, az vessen magára. :))

(#14) Jack@l válasza Menthirist (#12) üzenetére


Jack@l
(veterán)

De akkor mért gyártanak le belőle több ezer darabot, mért nem csiszolják addig amíg végleges nem lesz? Már szuttyognak vele több éve, számomrta hihetetlen, hogy olyan gárdával és pénzforrással ami mögötttük van nem tudták elkészíteni még. Én lehúzásnak látom ezt a 2. verziót, főleg hogy még nincs kijelölve idő a véglegesre.
Mert ha netán azt mondanák itt van julisura a developement kit, fejlesztők fejlesszettek és szeptemberbe kiadjuk a véglegest, minimális változtatással, akkor tényleg a dev-eknek árulnák...

(#15) Menthirist válasza bunevo (#13) üzenetére


Menthirist
(veterán)

Az ilyenekkel meg ilyenekkel van bajuk, 300 dolláros DK1-et 900-1000 dollárokért árulni... Mivel már ki lett szállítva, ez ellen nem tehetnek semmit, de ha még nincs, akkor szerintem jogosan szakítják meg a megrendelést.

@Jack@l: Azért gyártanak le belőle sok ezer darabot, hogy ne az legyen, hogy kijön a termék, de semmi sem támogatja még. Ez DEVELOPER KIT. A fejlesztőknek van szánva, mint az xboxok esetén is volt, hogy legyen mire fejleszteni és tesztelni, amíg ki nem jön a végleges verzió. Ismerkedjenek az API-val, járják körbe hogy mennyi erőforrás beépíteni, stb. Közben Carmack-ék meg dolgoznak a hatékony distortion shaderen, az alacsony késleltetésű drivereken, stb.
Az hogy éveken át ülnek rajta, több dolgot jelent. Egyrészt azt, hogy az alapötlet ugyan jó és vonzó, de korán sem olyan könnyű a normális kivitelezése mint gondolták (a többi ilyen eszköznél, pl a morpheusnál is, gyakorlatilag maradtak a normál "monitor a szem előtt" jellegű megoldásnál, míg itt azért messze nem erről van szó). A DK1 esetén jöttek rá, hogy az LCD nem elég jó, mert lassú a képfrissítése, OLED kell. Arra is, hogy nem jó ha addig mutatjuk a képkockát, amíg nincs új, mert ha gyors a fejmozgás, túl sokáig lát a user rossz, "lemaradt" képet, úgyhogy csak felvillantják a képkockát, majd lelövik. Vagy hogy az eredeti gyorsulásmérő szenzort gyártó cég ha jól emlékszem nem tudott megfelelő mennyiségben gyártani, így másik cég jött a képbe, gyorsabb és nagyobb volumenben gyártható szenzorokkal. Külső kamerához is azért kell a szoftver, és még sorolhatnám. Simán csak nagyobb a munka vele, mint amit eredetileg hittek, de haladnak. A DK2-őt pedig azért adták ki, mert NAGYON más mint az első volt. Viszont a belbecs és a szoftver még egy dolog, mint említettem, sokminden mást is még ki kell finomítani, forma, ergonómia, wireless legyen vagy sem, stb.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#16) BlueDeath válasza bunevo (#13) üzenetére


BlueDeath
(senior tag)

Próbálnak minél több FEJLESZTŐT bevonni azért, hogy sok, sokféle, és kiforrott alkalmazás legyen a végleges eszközhöz. Érted! FEJLESZTŐT!
Nem az a cél, hogy haszonnal eladja a fejlesztői cuccot az oculus hanem, hogy a kereskedelmi verziót "érdemes" legyen megvenni, ne csak "egy hullámvasút szimulátor" használja ki.

Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

(#17) Jack@l válasza Menthirist (#15) üzenetére


Jack@l
(veterán)

Értem én, de mit fogsz mondani 1 év múlva mikor már kijön a dk3, dk4....
Jajj, ezeket a változtatásokat nem is sejtették a mérnökök és nem is tudták volna úgy kiadni az előző dk-kat?

Semmi gond nincs ezzel, majd kiadja más, olcsóbban, korábban, így jártak. (már van 1-2 kínai variáns készülőben)

@BlueDeath: állítom az eddig eladott dk-knak jó ha ötöde került fejlesztők kezébe... (és még akkor is nagyon optimista voltam) Arról nem is beszélve, hogy kb 1-2 nap integrálni egy játékba az oculus api-ját, ahhoz nem kell minden embernek a cégnél dk, hogy ezt megtegyék. Konkrétan az assetto corsánál volt ennyi idő.

[ Szerkesztve ]

(#18) Menthirist válasza Jack@l (#17) üzenetére


Menthirist
(veterán)

Mit mondanék. Semmit, mert NEM veszem meg, majd csak a véglegeset. De aki megveszi (és nem fejlesztő), az is mit mondana? van egy vr szemüvege addig is, fizet azért hogy ne kelljen várni. Mindenki maga dönti el. Ha szigorúan nézed, felfoghatod úgy, hogy már most is hozzájuthatsz, ha akarsz, 350 dolcsi az ára, és ugyan tekintélyes a várólista, de nem akadályoz meg benne senki. Ha meg várni akarsz egy későbbire, tedd azt. Mindenkinek szíve joga. De megint csak azt tudom mondani, mit mondtál volna akkor, ha kiadják a dk1-et consumer termékként, egy évre rá a dk2 alapút, megint egy évre rá a dk3 alapút. Akkor az lenne a baj, hogy csak adogatják ki, de támogatás sehol, szoftver sehol, stb. Hiányozna ez nekünk?

VR szemüvegek eddig is voltak, tévedés azt hinni hogy nem. Csak épp marha drágán, és technológiailag ettől igencsak maradibban. Persze, jöhetnek a kínaiak vagy a Morpheus, mind mind kissé mást fog nyújtani. A Nintendo is milyen szépen megélt a gameboy-ból, annak ellenére hogy kamionszámra dőlt a kínai alternatíva. Akik sima monitoros szemüveget akarnak, azoknak eddig is, és a jövőben is van/lesz alternatívája. Az OR viszont azért egy fokkal másabb ettől a nagy látószög, a gömbtorzítás és a többi belbecsének köszönhetően. Lehet hogy kevesebbet adnak el majd belőle, mintha siettek volna, de ebben sem látom a problémát, pláne hogy egy Facebook áll mögöttük, tehát tönkre nem fognak menni. Támogatás szinten pedig szerintem előnyben lesznek a kínai csodákhoz képest.

Az meg teljesen érthető hogy nem csak fejlesztők startolnak rá a dolgokra. Innovator-oknak hívják őket, és 1-2 %-ra tehető a számuk. Azok, akiknek nem pénz az a 300-350 dollár, de marha kíváncsiak az újdonságokra. Persze fejlesztők is vannak közöttük, a Riftenabled.com-on is zajlik az élet, ahol az emberek osztják meg egymással a cuccaikat. Ettől függetlenül sok a kíváncsi ember, nincs ezzel gond.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#19) proci985 válasza Jack@l (#17) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

"Jajj, ezeket a változtatásokat nem is sejtették a mérnökök és nem is tudták volna úgy kiadni az előző dk-kat?"
Ha nem ertesz a fejleszteshez, akkor itt es most hagyd abba a flamet.

Az elso Oculus egy kiserleti cucc, nagyon sok gyerekbetegseggel. Alacsony a felbontas, problemas a latency, problemas a render ido, problemas a szedules, a hanyinger. Sok tapasztalat se volt a teruleten: A community eros, jatekfejlesztok es kutatok eloszeretettel hasznaljak, de amikor kijott keves volt a tapasztalat a hatasarol, a terulet pedig ahogy nezem serious games vonalon az utobbi evek diplomamunkait par intezmenyben elegge hot topic.

Viszont, jelen formaban a cuccot nem lehet kiadni, tul sok vele a baj. A masodik dev kitnel az elso hibait javitottak, ami valtoztatasokat valszeg nem ismertek/nem tudtak a mernokok az elso dev kitnel megoldani. Tudod, a fejlesztes nem ugy megy, hogy a mernoknek van vegtelen eroforrasa (penze/ideje/tudasa), aztan kapasbol a tokeletes cuccot ki tudja fejleszteni, tegnapra.

Lehet az ACbe ket nap volt az integracio, lehet, hogy egy 48/72 oras game jam alatt nullarol ossze lehet hozni egy jatekprototipust oculusra (lattam mar ilyet is), de nem altalanos esetrol beszelunk. Egyszeruen meg nem all keszen a market startra: Egy fejleszto vagy egy kutatonak elfogadhato, hogy par dologgal szivni kell es altalanos esetben a cucc nem mindig mukodik, de nem egy fizeto usernek.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#20) D1Rect válasza Jack@l (#17) üzenetére


D1Rect
(félisten)

"állítom az eddig eladott dk-knak jó ha ötöde került fejlesztők kezébe... "
Mi alapján?

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#21) Lomha 8V


Lomha 8V
(őstag)

Próbálta már valaki aki a közelébe fért egynek, hogy mennyire zavaró, hogy a billentyűzetre nem lehet lepillantani?

(#22) BlueDeath válasza Jack@l (#17) üzenetére


BlueDeath
(senior tag)

Ki mondta, hogy csak játékokat lehet rá fejleszteni? Arról nem beszélve, hogy ez az eszköz új távlatokat nyit. Pont az lenne a lényeg, hogy gyökeresen új megközelítésű dolgok szülessenek, ne csak a meglévő cuccok legyenek hozzáigazítva.

Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

(#23) neilszab válasza Lomha 8V (#21) üzenetére


neilszab
(őstag)

Játék közben hányszor nézel le a billentyűzetre? Na pont ennyire zavaró ;)

------------------

Egyébként a gond nem maga a "játék", hanem a menü és a GUI... magát a szemüveg natív támogatását lehet, hogy pár nap alatt integrálni lehet egy játékba, de az még csak egy félkész megoldás lesz, mert ehhez teljesen újra kell gondolni a menüt, a HUD-ot és az egyéb ilyen jellegű dolgokat, mert az eddig megszokott és már bevált megoldások itt nem túl életképesek.

[ Szerkesztve ]

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#24) Döglött Róka válasza neilszab (#23) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Szerintem meg ott a gond, hogy ez egy kulvilagot teljesen kizaro eszkoz.
Mar varom az elso pereket, hogy valakinek leegett a konyhaja mert oculus-szal tolta a CS-t.
Milyen biztonsagi megoldasok vannak? Van e rajta mikrofon, ami lekapcsolja az eszkozt hirtelen nagy kulso zaj eseten?

Az elhullo szocialis eletrol nem is beszelve. Szerintem rossz irany a VR, ha az otthoni szorakozast nezzuk.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#25) Komplikato


Komplikato
(veterán)

Meg tudná valaki mondani, hogy mitől terjed az az infó kb. május végétől, miszerint van végleges prototípus és annak felbontása és a késleltetése is JOBB mint a DevKit2-nek?
Pláne annak a fényében, hogy a Carbon Design nemrég lett csak felvásárolva így akkor még tuti nem tervezték meg a végleges terméket? :F

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#26) Komplikato válasza proci985 (#4) üzenetére


Komplikato
(veterán)

Ezzel az a baj, hogy "ősi jenki szokás szerint" a termék áránál szokásos 1 dollár = 1 euró átváltást használják. :W

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#27) Lomha 8V válasza neilszab (#23) üzenetére


Lomha 8V
(őstag)

Akkor Te nagyon jó vagy, mert én az F billentyűket és a numerikus pad körüli billentyűket nem tudom vakon eltalálni.

(#28) Menthirist válasza Döglött Róka (#24) üzenetére


Menthirist
(veterán)

Miért kellene minden tevékenységnek közösséginek lennie? Van egy nagyon király fejhallgatóm, amit ha felteszek, megszűnik a külvilág, nincsenek zajok, csak én és a zene. Erre ugyanúgy szükségem van, mint néha félrevonulni és csendben, egyedül csinálni valamit, vagy csendben programozgatni. Legtöbbünk egész nap másokkal vannak összezárva, munkahelyen, suliban, stb ,mindenféle inger éri. Az OR is csak egy olyan szórakoztató/kikapcsolódó eszköz, amivel egy kis "én időt" lehet biztosítania magának bárkinek. Aki igényli, emellett ugyanúgy élheti a szociális életét. Szerintem ez jó. Ha valakivel akarok időt tölteni, azt majd nem OR mellett teszem.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#29) Jack@l válasza D1Rect (#20) üzenetére


Jack@l
(veterán)

A hype és az eladott darabszámok alapján...

[ Szerkesztve ]

(#30) Chrys_ válasza Döglött Róka (#7) üzenetére


Chrys_
(addikt)

Lehet félnek tőle, hátha nem érzékel semmit...

So obvious that Stevie Wonder could see it. "Alles unter 2 Bar Ladedruck ist Sauger."

(#31) Menthirist válasza Komplikato (#26) üzenetére


Menthirist
(veterán)

ennek inkább ahhoz van köze, hogy a 350 dolláros ár áfa nélküli (mert ennek mértéke cikk és állam függő), míg mire ideér, áfa és vám terheli.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#32) Komplikato válasza Menthirist (#31) üzenetére


Komplikato
(veterán)

Akkor megfordítom a kérdést, miért van az, hogy a végfelhasználói áfás, vámos és a többivel terhelt ára az Apple, Nintendo vagy Oculus Rift cucc esetén itt Európában 1.5x annyi? Valahogy nem magyarázza a vám és áfa nekem.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#33) Jack@l válasza Komplikato (#25) üzenetére


Jack@l
(veterán)

Felbonátast valószínű átdobják 2560-ra, az idióta kamerás megoldást meg felváltja egy szenzoros(ezen jókora késleltetést spórolhatnak). Csak azt nem értem a devkit2-t mért így adták ki... (illetve sajnos értem)

(#34) neilszab válasza Lomha 8V (#27) üzenetére


neilszab
(őstag)

Hű, akkor ez vmi elég komplex cucc lehet ha ennyi gombot használsz, repszim-mel nyomod?

Mondjuk az F gombokat és a numpad-ot is el egész jól el lehet találni vakon, bár tény, hogy kicsit matatni kell hozzá az ujjaddal, ami picit megtöri a folyamatosságot és az élményt. Normál játékoknál viszont nem nagyon van ilyen gond, plán nem ha vmiylen kontrollert is használsz. (kormány, joystick, gamepad, stb)

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#35) proci985 válasza Lomha 8V (#21) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

nekem egyaltalan nem volt az

Komplikato: persze, de nekem 70ezret meg fog erni.

a retail product elvileg a masodikra epul, ahogy tudom a masodik generacios devnel igertek a hanyinger es a felbontas javitasat.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#36) Pinky Demon válasza Televan (#1) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

Dupla ennyit is adnek erte, csak lenne mar valosag.

(#37) Menthirist válasza Komplikato (#32) üzenetére


Menthirist
(veterán)

Attól függ, hol nézed az árakat. Adva van pl a Nexus 5-öm. Az amerikai ár 350 dollár, mivel odakinn nettó árakat adnak meg mindenhol (főleg mivel államonként, sőt néha városonként változik hogy mi adóköteles és mennyire, pl a kaja sok helyen adómentes odaát, de pl Alabama-ban nem). Nálunk viszont bruttó árakat mutatnak mindenhol, emiatt az angol play-ben a nexus-om 300 font, ami 117k... hasonló áron vettem én is, mivel eu-n belül nincs már vám, csak max eltérő áfa kulcs.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#38) BlueDeath válasza Jack@l (#29) üzenetére


BlueDeath
(senior tag)

Szerintem meg pont fordította az arány, sőt elenyésző a végfelhasználó. Ha úgy lenne, ahogy állítod rengeteg youtube videót csinálnának és posztolnának hands-on tapasztalatokat a 'júzerek. Én ezekből nem sokat találok, max pár fanatikust és újságírót látni, akik leírják a véleményüket vagy mutatnak egy-egy gameplayt.

Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

(#39) Komplikato


Komplikato
(veterán)

Mondjuk kínai AntVR-t valószínűleg hamarabb lehet majd kapni, csak nagy ká, hogy annak a promó videói alapján akkora rohadt nagy input lag van, mint ide Nagykáta. De legalább lesz olcsó(?) kínai alternatíva. :D
A Totem-ről meg rohadt nagy csend van, hetekkel ezelőtt volt egy körlevél, hogy van végleges prototípus, de sehol egy érdemi teszt, sehol a képek és videók, sehol semmi.

Mondjuk fentebb kérdezte valaki, hogy mennyire zavaró a billentyűzet láthatatlansága, hát a TheVR videi alapján nagyon nagyon. Persze nem lenne probléma, mert van egy csomó hasznos irányító kütyü csak ugye úgy már elég drága, ha veszel egy Razer Hydrát és/vagy egy Control VR-ből közepes kiépítést legalább.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#40) Lomha 8V


Lomha 8V
(őstag)

(#34) neilszab: Néha repülő szimulátorozok (pl. Flight Simulator X) és ott van olyan, hogy minden gomb valami, meg még egy halom Ctrl+valami meg Shift+valami is van. :D

(#35) proci985: Köszönöm a választ. Elárulod mivel próbáltad ki, ha nem titok?

(#41) Jack@l válasza BlueDeath (#38) üzenetére


Jack@l
(veterán)

pötyögd be gugliba hogy oculus rift, videókra csak: about 37,400,000 result

(#42) Döglött Róka válasza Menthirist (#28) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Csak fules eseten nem szunik meg a kulvilag, hisz megmarad a latasod. Az OR meg a periferias latasodat is megszunteti, tehat maradnak a szagok osszvissz. Kutatasok bizonyitjak hogy az ember a latottak alapjan kepes akar fizikai erinteseket elhinni.

Es a geekeket elnezve nem tartom kizartnak a 3-6 oras elvonulasokat, kizarva a kulvilagot, ellenorizetlen korulmenyek kozott. Szerintem ez veszelyes.
Nem szabad elfelejteni, hogy kereskelmi forgalomban barki megveheti majd. Es itt mar nem csak az all fenn hogy beleallitod a plazmaba a wii kontrollert.

Nekem is szuksegem van az elvonulasra, rendre hallgatok zenet en is melo kozben. De ez kicsit tulmegy a szimpla fejhallgato hasznalaton.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#43) proci985 válasza Lomha 8V (#40) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

Magnetic, egy indie fps, meg valamelyik oszi builddel.

fpsnel nem zavaro, repuloszimulatoroknal mar problemasabb a dolog. elvileg autoszimulatorozoni ahol nagyon nem kell elengedni a kormanyt ott oke lehet.

Komplikato: ControlVR erdekes lehet, de a kerdes az ara. jelenleg kutatasi celokra hasznalnak hasonlo kutyuket, de amirol en tudok az majdnem nagysagrendileg dragabb az oculus VRnel (es arra meg azt mondjak a temahoz jobban ertok hogy egy egyszeru cucc).

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#44) BlueDeath válasza Jack@l (#41) üzenetére


BlueDeath
(senior tag)

Aminek a 99,9%-a ugyanaz...

Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

(#45) Lomha 8V válasza proci985 (#43) üzenetére


Lomha 8V
(őstag)

Köszi! :)

(#46) Menthirist válasza Döglött Róka (#42) üzenetére


Menthirist
(veterán)

sötétben, egyedül hallgatok zenét ilyenkor, arra céloztam hogy totálisan igyekszem kizárni a külvilágot, mindennemű zavaró tényezőt. Mondhatánk hogy OR mellett is megmarad a tapintásod, a szaglásod, a hőérzeted, ízlelésed, stb. Csak a látásodat fogja le (illetve ha valaki füles mellett tolja az OR-t, annak még a hallása). Az meg lehet hogy az ember látás alapjn is képes elhinni érintést, de ha megráznak hogy baj van, nyugi, nem fogod összekeverni a játékbeli történésekkel :)

Veszélyes? Talán nem állva kellene megpróbálnia egy olyan tech demo-t, amiben a valóságban ülnél (okkal, hisz állva kb ugyanígy viselkednél egy hullámvasúton is, csak még veszélyesebb). Az ha valaki állva, féllábon OR-ezik mondjuk egy horror játékkal, nálam az a kategória, mint megszárítani a mikróban a vizes kutyámat. Az embereket önmaguktól nem lehet, és nem is kell megmenteni, tanulnak rosszabb esetben a saját, jobb esetben mások hibájából.

Több órás elvonulással nincs gond, nem mindenki extrovertált ugyanis. Nincs semmi baj az introvertáltakkal sem. Van aki nagy tömegben érzi jól magát, van aki kicsiben, van aki egyedül. Pont. Én sem szeretem a nagy tömeget, mint ahogy más a kicsit nem szereti. Mindenki más, nincs olyan hogy "ilyennek kell lenned mert ez a normális".

Az hogy neked ez túl megy, hogy neked ez "sok" az elvonulásból, az egy dolog. Másnak nem. Én pl kifejezetten élvezem, hogy munkában a munkatársakkal sokat nevetünk, hétvégén összejárok haverokkal, barátokkal, beszélgetünk és jól érezzük magunkat, de hétköznap ha hazamegyek az albimba, senki sem szól hozzám másnap reggelig. Az van amit akarok, akkor amikor akarom, úgy ahogy akarom, és senki sem zavar meg benne. De mindannyian más és más szociális "sűrűséget" igénylünk. Van aki nem bír meglenni a barátai nélkül egy napot sem, más pedig nem szeret egyáltalán sehova se menni. Nincs ezzel baj.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#47) Döglött Róka válasza Menthirist (#46) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

"de ha megráznak hogy baj van, nyugi, nem fogod összekeverni a játékbeli történésekkel " - latom nem sikerult megerteni, pont, hogy ebbol lesznek a bajok, mar sima monitoros jatekba kepes az ember beleelni magat, foleg ha az nem egy sims 3. Es ki hitte volna de az ember leginkabb a latasara tamaszkodik, ezert hiszi el a tesztalany, hogy amikor egy monitoron nezi a sajat labait majd egy probababaet ugyanolyan szerelesben mikozben bokodik, hogy tenyleg az o labat zargatjak.

Es itt szo sincs extro- vagy introvertalsagtol. Az erzekeid osszezavarasarol van szo. Az egy masik kerdes, hogy a befordulasra hajlamos embereket megjobban el fogja szakitani a valosagtol, gondolj csak az MMO fuggokre.

Nem lenne bajom az OR-el, ha valami biztonsagi feature lenne rajta, de se egy veszkikapcsot nem lattam rajta, se az emlitett hangalapu lekapcsolast. Nagyon sok problema lesz ebbol, az boritekolhato.

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#48) Menthirist válasza Döglött Róka (#47) üzenetére


Menthirist
(veterán)

Most beleélésről vagy belefeledkezésről beszélsz? Én speciel nem tudom magam fps-ekbe beleélni, bármennyire is élethű, de belefeledkezni persze azért bele tudok. Nincs a fejedre ragasztva, bármikor leveheted (nem hinném hogy bonyolultabb művelet mint vészkapcsolót keresgélni, ami katapultálja a fejedről :) ). Az ember igen, a látására támaszkodik (bár ha megnézed a vakokat, a többi érzékszerv milyen jól átveszi idővel a kieső vagy nem valós információt nyújtó érzékszerveket), de ettől még tudja mi a valóság és mi nem. Ez minden eddigieknél élethűbb lehet, pláne eleinte (emlékezzünk, szüleinknek a 10 évvel ezelőtti grafika is élethű a képernyőn, nekünk meg annyira már nem), de hozzászokik az agyunk és különbséget tesz idővel. Ha pedig esetleg arra akarnál utalni, hogy pl egy játékban vállon lőnek egy nyílvesszővel, te pedig fetrengve fogod átérezni a kínt, ez nekem olyan feltételezés és hoax, mint az, "ha meghalsz az álmodban, az életben is meghalsz". Az érzékeidet becsapja majd egy fokig, de nem fogsz üvöltve fetrengeni egy, játékbeli égő szobában. Oda még ingerelni kell pár (minden) érzékszervet is.

A befordulásra hajlamos emberek pedig régen is, most is megtalálják az elvonulás módját. Ebben nem lesz változás. Ha valaki igényli, most is szinte teljesen el tudja magát különíteni a társadalomtól, a valóságtól. Ebben sem látom hogy különösebb változás állna be mennyiségben, csak +1 eszköz lesz rá (mint ahogy ugyanez az eszköz más programoknál távoli ismerősöket hozhat majd a szemed elé). Emellett az olyanokkal, mint a street view, szerintem hihetetlen lehetőségek adódnak olyanoknak világlátásra, akik nem tehetik meg, vagy oktatásra, hogy alaposabban megértsenek komplex dolgokat.

Nem antiszociálisabb azoknál a dolgoknál, amik már most is körbevesznek. Ha valaki szakítani akar a valósággal, az 20 éve is megtehette, akár ragasztóval, alkohollal, akár könyvekkel, stb. Nem látok ebben semmi olyan hatást, amit ne lehetett volna már eddig is elérni.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#49) neilszab válasza Döglött Róka (#42) üzenetére


neilszab
(őstag)

Persze hogy veszélyes... de eddig is voltak, akik kiugráltak az ablakon me' látták a Songoku-t a TV-ben, most is lesznek olyanok, akiket beszippant és nem ereszt, családok mennek tönkre, életek siklanak ki és biztos lesz olyan is, aki belehal. A hülyék ellen semmi sem véd.

Na de most akkor ezek miatt a normális ember ne élvezhesse ki a dolgot? Ez úgy jó, ha teljesen kizárod a külvilágot, hiszen pont ez a lényege... lesz aki tudja ezt a helyén kezelni és lesz aki nem.

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#50) Döglött Róka válasza neilszab (#49) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Csak jelen formajaban a cucc olyan, mint egy csuklopant nelkuli wii controller. Tamadhato es tamadni is fogjak. Ha nem mennek elebe a dolgoknak, a hulyek ki fogjak nyirni az egesz VR bulit, gondolom ezt senki nem akarja.

Menthirist: a valosag nem egy egyertelmu dolog, ha az lenne, nem lennenek gondok a beleelessel, nem kuzdenenek hanyingerrel egyeseek egy VR sisaktol, Senki nem tesztelte hosszutavon ezeket a VR cuccokat, nem lattam egy tanulmanyt sem, milyen hatasa van az agyra. Csak arrol szol a sajto, hogy hude cool.

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.