Hirdetés
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
->Raizen<- #15 üzenetére
Olyat pont nem próbáltam... Megér egy ijedést.
-
winhate
őstag
Ezek se látták a The Lawnmower Man -t.
-
d@vee
őstag
válasz
rottenbull #48 üzenetére
A RE7 nekem is komolyabban felkeltette az érdeklődésemet. Kb. a negyedik rész óta először.
De miért égjen a pokolban? Az egy év miatt, vagy a sok sz@r resi részért? -
d@vee
őstag
válasz
rottenbull #46 üzenetére
Akkor Batman: Arkham VR
márpedig az ilyen szabad irányítás nélküli gammák vannak többségben. Tehát normális tartalomra várni kell.
-
d@vee
őstag
A Driveclub simán kapott egy plusz VR támogatást. Azért a natívan VR-hez írt gammák jobban néznek ki. Pl. aki a Batman VR vverzióját kipróbálta, a rövidségétől eltekintve csak áradozott róla.
A Pro verzióra való váltás egy másik dolog. Én most kapásból azt a verziót venném a sima PS4 helyett, mert jobb fps/kinézet/felbontás a hozama, cserébe ugyanannyiba kerül mint 1 éve a 'natúr' PS4.
Mindentől eltekintve szerintem nem a minőség a leghátráltatóbb tényező, hanem a rendes tartalom. -
<Lacy85>
addikt
válasz
raskolnikoff #41 üzenetére
Szerintem ki lehetett adva nekik, hogy nyomassák, vagy nem tudom, mert olyan rámenősen tukmálta, mintha az élete múlna rajta, hogy elviszem-e.
-
<Lacy85>
addikt
Ha értelmes(ebb) minőségben akarsz konzolon VR-ozni, akkor sajnos itt sem úszod meg a gépfejlesztést, mert oké, hogy elmennek a játékok a sima PS4-en is, de milyen minőségben?
A Driveclub esetén például szabályosan elsírtam magam, annyira ronda.A alapgép is megkapta a támogatást, mert különben a kutya meg nem venné a szemüveget, de sajnos katasztrófa rajta. Arról nem is beszélve, hogy itt se nagyon van olyan tartalom, ami miatt szívesen kiadna az ember 130 ezret.
Személy szerint én még jó darabig hanyagolom a VR dolgot minden elérhető platformon (csajszinak szabályosan legörbült a szája, amikor rájött, hogy én aztán nem fogok VR-t venni telefonhoz
).
Majd ha tényleg kiforrja magát, tényleg lesz rá értelmes tartalom, akkor talán.
Terveztük PS4-hez, de amikor megláttam, milyen tartalmak vannak rá...Egy (szinte) használhatatlan tech demóért nem vagyok hajlandó több száz ezret kifizetni.
#39: Gondolom valami részletfizetési hülyeség lehetett, mint a telefonoknál. ha kérem mellé a VR-t, akkor +1 ezres lett volna a csomag havidíja 2 éven keresztül.
-
Vagy az ágyneműtartó.
-
d@vee
őstag
'Rádumálós edisön'
Mellesleg szerintem a droidos vr eddig ütősebb kényelem szempontjából. Nincs kábel. Csak belepattintjuk a telót és kész. Na meg pl. egy S7-el nagyobb felbontásban tudja az ember a VR yt vidiket nézni pl. A játékok minősége más kérdés, alig találni rá értelmeset. Tele van a Play áruház a dzsunka fejlesztők okádékaival.
Az eladások eddig a PSVR sikerességét igazolják. Tehát az emberek kíváncsiak erre a dologra, de egészen egyszerűen nem ér annyit, mint amit elkérnek érte. Sok embernek van PS4-e, így csak a szemüvegért kell kicsengetni a pénzt.
De az Oculus vagy a Vive szemcsije mellett még gépet is kell fejleszteni, mert bizony kemény követelmények vannak, ha nem akarunk akadást tapasztalni. Azért a gépfejlesztés plusz szemcsi már túl sok egy olyan kiforratlan, gyerekcipőben járó szórakozásért, amire tartalom még alig van. -
Cassi
őstag
Azért ez egy erős túlzás, a kezdeti időszakban az Apple-nak még 60% fölött volt a piaci részesedése a tabletek piacán, most meg 20% körül van, szinte folyamatos a csökkenés. Minden eladott iPadre közel 4 eladott androidos tablet jut. Lassú víz partot mos.
"Az occulus elszabta az árat"
Nem szabták el, csak hát a jelenlegi technológiával ez ennyibe kerül. Precíziós alkatrészek kellenek bele, amiket nem lehet egy random dzsunkán legyártani. A próba megvolt, de áttörés nem történt. Pár év múlva lehet megint próbálkozni.
-
#erer1000: Leginkább az ára az, ami visszatartja az embereket. Azért nem sokan fognak venni 800$-ért egy szemüveget + kontrollert. Idehaza meg végképp nem rászámolva a szokásos pluszt. Én is akartam venni Oculus Riftet, de akkor még magyarázták, hogy nem lesz "drága", megfizethető lesz. Nos persze, ez a megfizethető relatív, de nem ennyire. Kevés a játék rá, a játékok nagy része gyenge (főleg grafikailag) és sokba kerül. Nem is tudom hogyan gondolták, hogy ez így elterjed.
A Gear VR-t hagyjuk már.... Hány telefon van eladva, ami kompatibilis vele? A telefon megvan, használja másra is az ember, valamint akkor is lenne telefonja, ha nem lenne Gear VR. A keret töredéke egy külön szemüveg árának. Jó, hogy elterjed, sokan ki akarják próbálni a VR-t, ez meg egy olcsó alternatíva, hogy kipróbálják milyen. Nekem az az eladott példányszám csak azt bizonyítja, hogy lenne a Riftre bőven érdeklődés, de nem 800$-ért.
-
válasz
Blindmouse #25 üzenetére
Nem mind1, hogy annak az akkupaklnak egy tenyérnyi kijelzőt vagy +egy izomgépet is üzemeltetnie kell...
-
arn
félisten
a tableteknek es az okosteloknak is van egy tipikus felhasznalasi kore, ami egyszeruen mar nem igenyli, hogy jobb es jobb legyen. ez is rajatszik, hogy be fognak lassulni ezek az eladasok. az apple valszeg pontosan tudja ezt, es huztak meg ra egy lapot, ha mar igyis ugyis kevesebb tabletet adnak el, legalabb legyen miert tobb penzt kerni. az iphoneok arat is elkezdtek szepen felnyomni, amit meglekovetnek az android gyartok, valszeg ugyanarra szamitanak, mint tabletek eseten.
igazan jo androidos tablet a felsobb kategoriaban talan nem is jelent meg... a google pixel jo volt, de draga, es mar tul volt a hype a csucson.
-
erer1000
őstag
mindenki beszéli mekkora robbanás lesz, meg minden VR meg VR kompatibilis meg minden cucc jön ki, mennyi alkalmazás lesz, de valahogy senkit sem láttam pár videóson kívül meg pár rendezvénytől eltekintve VR-al szórakozni. amekkorának mondják, meg amilyen tömeg dolognak akarják, alig pár ember ha használ Riftet, Vive-t vagy hasonlót. most az ilyen filléres mobilos dolgokkal nem akarok foglalkozni.
mert hát nem minden bicikli csak mert két kereke van -
Cathfaern
nagyúr
"Egyszerűen megtalálta azt az árat amiért az emberek inkább az apple terméket veszik akkor is ha fele annyiért kapna mást."
Ebbe bele se gondoltam eddig, pedig nagyon jogosÉn is drágállom az iPhone árát, tavaly mikor vettem újat a 4S helyett, akkor körülnéztem hogy akár Android akár WP (akkor még használhatónak tűnt) fronton mi a helyzet. És arra jöttem rá, hogy ha benne vannak minden amit szeretnék, akkor mondjuk 40-50k-val lesz olcsóbb. Akkor meg már inkább megvettem az Apple-t.
-
strogov
senior tag
válasz
raskolnikoff #24 üzenetére
"Arra gondolok, hogy eleve sok minden felhőből működhet már akkor, tehát elegendő lehet kevesebb erőforrás is"
Ez a VR egyik rákfenéje. Ha AR-ben a pokemon 100ms-et késik az senkit nem érdekel. Ha körülöttem lévő világ késik 100ms-et az nagyon gáz. Márpedig a világ számítása a legnagyobb feladat.
-
strogov
senior tag
Az számít, hogy az emberek azt mondják "ez kell nekem", és az ár. Az occulus elszabta az árat. Nyilván ezt dobta nekik a gép, de ennyiért nem ugranak bele az emberek. Még az is kivár akit egyébként érdekel a dolog. A PS4 VR lesz a vízválasztó. Ha az nem rúgja be a motort akkor 10 év múlva találkozunk.
Itthon a legtöbben az apple árazásán vannak kiakadva. Pedig az iphone sikere pl. abban is állt, hogy a $200 egyáltalán nem volt drága. De a legjobb példa az iPad. Amikor az ipad1 sikere után sok android-os gyártó nekiállt tablet-et faragni, beáraztak egy áremelést az ipad2-re, mondván ha az első sikeres volt akkor az apple drágábban adja majd a másodikat. SJ kiállt és bejelentette, hogy az ipad2 ugyanannyi lesz mint az első volt, az első pedig mostantól olcsóbb. Az összes 10"-os android-os tablet a raktárakban maradt ... és ebben a kategóriában soha nem is lettek sikeresek. Egyszerűen megtalálta azt az árat amiért az emberek inkább az apple terméket veszik akkor is ha fele annyiért kapna mást.
Most, hogy az apple a pro szériát nyomja aminek jóval magasabb az ára meg is csappant a csere hajlandóság. -
strogov
senior tag
válasz
raskolnikoff #20 üzenetére
"Talán 5Gvel."
5G-től a VR-hez szükséges számítási kapacitás olcsóbb lesz, vagy annak már negatív lesz a késleltetése, hogy felhőből jöhessen az áldás? 5G-től lesz tartalom?
Nem az a kérdés tudsz-e 2017-ben olyan gépet csinálni amit felpakolsz a fejedre és 2x4k-s képet ad 120 fps-sel. Ehhez nem kell occulus. A kérdés az van-e értelme, ki fog rá tartalmat gyártani és ki fogja megvenni?
A VR láz 10 évente eljön. Nem ez volt az első és valószínű nem is az utolsó. -
raskolnikoff
őstag
Pedig nem előnyből indultak. Az Oculus mondhatni elsőre vágott bele a mai technikai adottságok mellett. Kár hogy a szoftveres fejlesztések ritkán érik el azt a szintet ami a hw-el előrelendíthetnék ezt a dolgot.
Egyébként az ARben tényleg több van. VR soha nem lesz annyira rugalmasan felhasználható mint egy AR cucc.
-
strogov
senior tag
válasz
raskolnikoff #18 üzenetére
"Ennyiből a táccsszkrín is hasonló pályára mehetett volna anno"
A VR és az érintő kijelző is létezett már a 80-as években. Nem azért terjednek el dolgok mert léteznek, hanem azért mert:
ad1. Az emberek elhiszik, hogy kell az életükbe,
ad2. Az emberek meg tudják venni.Az occulus csinált valamit aminek semmivel nincs több értelme mint a régi sisakoknak, és ugyanolyan mocsok drága. Az apple csinált valamit ami minden korábbi mobiltelefonnál jobb. Ezért van most minden zsebben érintőkijelző és nincs VR sisak.
AR-nek lenne szerintem értelme, de szemüveg ahhoz sincs, ahogy alkalmazás se nagyon. Pedig az egyszerűbb terület. -
raskolnikoff
őstag
válasz
rottenbull #17 üzenetére
Ennyiből a táccsszkrín is hasonló pályára mehetett volna anno, aztán mégse. Mindenesetre a remény hal meg utoljára.
-
rottenbull
senior tag
válasz
raskolnikoff #16 üzenetére
Fizesse az Oculus akkor az elso nagy cimeket. Senki nem epit autopályát mocsárra.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
rottenbull #14 üzenetére
Hogy értelmet adjanak a vasnak.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
noPublicFG #13 üzenetére
Telefonos ijjesztgetős horror fps vr-ben elég jó.
-
rottenbull
senior tag
válasz
raskolnikoff #12 üzenetére
Mire vegyék a fáradtságot ?
-
A telefonos vr élmény eléggé hasonlít a szúnyoghálón keresztül kukucskáláshoz. És körülbelül ugyanannyira interaktív.
Azt szeretném, hogy a jelenlegi formájában inkább tűnjön el a süllyesztőben. Majd húsz év múlva megint előveszi valaki. Akkor. Talán. Hacsak nem adják fel a fejlesztését és omlik össze a birodalom. -
raskolnikoff
őstag
Amennyi időt beleöltek Oculusék, igazán vehetné a fáradtságot pár szoftvergyártó is...
-
berVi
senior tag
Jah, biztos, de elobb talan asztali eromuvon fusson elfogadhato minosegben.
-
Apollyon
Korrektor
Az ötlet már megvolt 20 éve is, de még mindig alapvető problémák nincsenek megoldva, és úgy tűnik nem is lesznek. A VR úgy el fog tűnni a süllyesztőben mint az okosórák.
-
->Raizen<-
veterán
twrp-ben amikor dolgozott rom felrakáskor volt a cpu 70 fok is a snapdragon s820 a le max 2-ben. Vr-ben meg nagyon forró volt az akksinak meg van egy megadott üzemelési tartománya fokban ami felé nem jó ha megy. Azt hiszem nem lesz több csúcs telóm lófütty ez a li ion akksi hamar képes meghalni.
-
arn
félisten
válasz
->Raizen<- #6 üzenetére
ez amugy erdekes, mert nekem is irja, hogy tulmelegszik, es megfogva volt ennel sokkal forrobb is, mindenfele hibauzenet nelkul.
(#7) t72killer: ott szvsz a mixed vrnek lesz inkabb jelentosege, de az meg itt se tart. amig nincs normalis eszkoz, az alkalmazasokba sem fognak sokat olni, amig meg nincs alkalmazas, nem fogjak venni, es nem eri meg fejleszteni. talan az eszkozfejlesztonek kellene par olyan swes megoldast letenni az asztalra, ami komplett csomag a hwel, es eladhatova teszi, utana johet a tobbi lepcso. nagyon szet van ez igy aprozva.
-
Az alkalmazások kezdenek lassan csepegni, mintha láttam volna már CAD-féleséget és valami orvosi appot is. Szűkebb munkaterületemen meg pl molekulamodellezés tudna érdekelni (uaz a kaptafa, mint a CAD/Archicad/inventor).
Ezekben óriási potenciál van, VR-ban kvázi az ügyfél kezébe tudod adni a renderelt munkadarabot/házat, orvostanhallgató élő egyenes adásban vehet részt szív/agyműtétben többször is, stb.
#6: az s7e-m nem annyira vészes, de érezhető
. A húzósabb dolgokat nem telón kéne számolni, az tuti
-
arn
félisten
a legfontosabbat kihagytad... normalis alkalmazasok
a mobil szvsz inkabb erdekessegkent jo, mert sok szempontbol nem uti meg a szintet, ami miatt az emberek komolyan vennek, a desktop meg sok sebbol verzik. en arra tippelnek, hogy majd szepen elhal, aztan majd megint eloszedik egy 10-20 ev mulva.
lenyegeben ugyanitt tartunk (1993 - samnmax, ha vki nem ismerne)
-
+1, tényleg nem kellene, hogy a fragmentáció, bénázások, drága prototípusok erőltetése kisiklassa a technológiát, mert a jó VR tényleg ütős tudna lenni.
A mobil viszont csak akkor jó irány, ha a játékhoz szükséges konkrét számítások nem a telón történnek, az csak képernyőként szolgál. A mozi más kérdés, 2x8k-t le fog tudni játszani gond nélkül kb akármelyik SoC 3-4év múlva, különösebb melegedés nélkül.
A recept 1x-ű, folyamatosan ezt szajkózom a VR-topicocban:
#1: leszámolni a drótkerítéssel: szemenkénti 8k+ felbontás kell
#2: ésszerűsíteni az erőforráskihasználást (főleg #1 miatt): szemkövetés, és a 8k+részletességet csak a vakfolt környéke kapja, a perifériának elég a fullHD szint is.
#3: leszámolni az optikai hibákkal, nem CA és egyéb lencsehibákat szeretnék tanulmányozni, nem azért fizettem a sok pixelért.
#4: vezetéknélküliség: van 60GHz-es wifi, jelenleg ~4k körüli felbontású jel átvihető vezeték nélkül. Ezt addig kell gyúrni, hogy a PC-ről átmenjen a megfelelő részletességben az anyag. Persze, itt is gyúrni kell a protokollon, hogy a szemkövetés pixelspórolásából a sávszél is profitáljon.#3: "de szerintem szét fogja sütni az emberek fejét ez a megoldás." - ha Note7-essel tolják, akkor elképzelhető
. Viccet félretéve: a mobil tleg nem erre való, aktív játékkal SzVSz egy év alatt vihetnéd akksicserére a természetesen nem cserélhető akksijú gépet. Viszont streameve, monitorként használva teljes mértékben lenne értelme. Kellően leárnyékolt szemüvegben ~10% körüli fényerőn mehetne a cucc, az aktív wifi-kapcsolat lenne csak az energiaköltség.
-
Televan74
nagyúr
Nem tudom miért hiszi azt hogy nekik is sikerülni fog.Ok a Samsung eladott a telefonjai mellé kb. 5milió Gear Vr -t,bár ott is csak a csúcskategóriás telefonok mellé lehet venni.Úgyhogy ott is eléggé behatárolt volt a vásárló közönség.
Egyszerűen a VR drága mulatság és úgy látszik a PC -s játékosokat sem nyűgözte le.Talán a PS4,de még az sem biztos. -
ripla
addikt
Senki nem tudja megmondani merre fog kifutni a dolog és mi lesz a jövője. Az is lehet, hogy pár éven belül ugyanúgy kidurran, mint a 3D, amire mondjuk ilyen gyatra szoftver támogatottsággal megvan az esély.
Ha viszont szeretnének sikeresek lenni, akkor valóban az kell hogy legyen a cél, hogy az egész cuccos egy vastagabb napszemüvegként, a mellényzsebben is elférjen, mindezt persze wifivel, mobilteló méretű akksival (legalább 6-7 óra futamidővel), és minimum 4k-ban.
Mindezekkel párhuzamosan nagyon rá kellene feküdni a szoftvertámogatásra. Mit használ a legtöbb ember? Internetet, Mihez kellene tehát virtuálisan elérhető kinézetet és lehetőségeket gyártani (a'la Johnny Mnemonic)? Az internethez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Jack McCauley, a vállalat társalapítója egyértelműnek látja az irányt.
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One mobilszolgáltatások
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 12700K 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I NBD Gar!
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst - 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest