- Asztrofotózás
- Projektor topic
- Mini-ITX
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Új gamer márka érkezik Kínából
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Pasztázott már újra valaki ilyen vga-t?
Az lenne a kérdés, hogy a 2 gpu-n és a ramokon kívül sok kis bizbaszon is van valami szürke cucc, ami kemény, és porlad. Sz sims paszta lenne, vagy thermalpad? -
Skateout
csendes tag
A tuning kell, a tuning jó, a tuning különleges !
Kell az sokszor, én is azt teszem, akármim van, volt, lesz.
Sosem elég belőle.
Meg nem is egyszerű ám, szóval jó móka lehet, persze ésszel.
Ez a kártya a következő célom, csak még várok az árával egy kevese. -
H.Ezredes
őstag
Nem tudom írta -e valaki de nekem a hűtéséről egy az egyben a GTX 295 single PCB jut az eszembe
-
-
Kayla
tag
Nah lehet itt kapok választ
Pár játékban tapasztaltam villódzásokat textúra terén, a GTA4 et nem is említeném az 1 bugahalmaz. Hozzáteszem friss drivert használok mindig + ha kell patchelem az adott gamet.
Szóval most I7-920 3300Mhz Asus 6870 el tolom. Most lesz gép csere, de nem bírok dönteni, pontosan 3-4 éve letértem Nvidia oldalról (Uccsó karim, 1 hóig 8800 GS )
Nagy fan voltam nahDe a 4xxx széria Ati oldalon levett a lábamról.
No de ennyi elég a merengésből. Szóval 6970 Cuda II vs. 580 GTX Cuda II. közt vacilálok, a tesztek egyértelműek láttuk mit tudnak, de mégis arra vagyok kíváncsi, hogy az NV jobban müxik, kevesebb e a text villódzás, akármiben, vagy épp a mikró után húzás, szerintem ez is ismerős!?
Oké tudom ez Nv topic, de máshol nem válaszoltak, és láttam sok Ati-s is ide merészkedik
6970 OR 580 gtx driver, játék, psyhix függvényében? + 3D-be belekóstolnék. -
NVIDIA!
-
Apone33
őstag
válasz
Black-core #413 üzenetére
Ezzel én is vagyok, az nv általában mindig túlárazza a csúcskategóriába szánt kártyát, én régen ati párti voltam, de a driverek miatt is átálltam a zöldekhez
Nem lenne ez az 590-en rossz kártya, ha nem ilyen áron adnák.
-
Black-core
aktív tag
Arra nem is gondolsz,hogy esetleg egy dögös kis tini csaj?
Az NV egyre több csalódást okoz..
Eddig nagy fan voltam,de mostanában egyre többszőr kap el az az érzés hogy egy helyben toporog (Ezt nem erre a kártyára értem) .. Meg ez a 590 beárazás a teljesítményéhez képest...
-
geri930427
csendes tag
Eléggé Ati párti vagyok , de azért jo kis kártya lett ez . Ugyan ha tehetném akkor már a HD 6990-et választanám . Mondjuk aki igazán inyenc annak ott van evvel a karival a physx
-
NOD
senior tag
Ha ilyet vennék akkor 3 monitorral használnám, ott meg egy darabot tuning nélkul simán megfektetnék....
Meg ha antituning a 6990 (nem állítom csak most a példa kedvéért) akkor érdemesebb 6950 CF-et venni és azt tuningolni vagy 570böl szintén kettöt.
Ha hozzámvágna valaki 10 millát, akkor sem vennék 6990et/590et mert marhára nincs értelmuk.... -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
remington2 #382 üzenetére
Akinek meg tényleg van, az figyelmen kívü hagyja #382 es hszt.
szerk: a plafon is majdnem rámesett... vakolhatok
-
Pug
veterán
válasz
Köszönjük, hogy szakmai mélységű, tényekkel átszőtt hozzászólásoddal emelted a fórum szinvonalát
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Először pontosítani kellene, hogy mit jelent a villódzás, annyit tudok, hogy a tesztben ugyanazt a minőséget adták a kártyák. Ez jelentheti a user errort (
), a más drivert, és azt, hogy az alkalmazás globálisan szar.
-
válasz
Ha ekkora nVidia mágus vagy, mond már meg mit állítsak a 460-on, hogy a BattleForge-ban a talaj ne villódzon max textúrák mellett?
Az egyetlen játék amivel játszom, ezzel is kb. napi 20p-et.
Sima High textúra mellett nem jelentkezik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Fermi még akkor nem volt kész, ez nem a fejlesztőkön múlott. Ezek okozzák a játék textúrázási gondjait a Fermi kártyákon. Igazából a kérdés az, hogy miért nincs javítva. Lassan egy év eltelt, és igazán nem nagy dolog egy patchet összehozni.
Az sem opció, hogy az NV akar ezzel előnyt szerezni, mert az alacsonyabb felbontású textúrák csak a memóriára jelentenek extra terhelést, a mintavétel mennyisége nem változik. Gyakorlatilag nem lehet 3%-nál nagyobb tempóelőnyre szert tenni ezzel. Érthetetlen az egész. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Abból 4 NV fejlesztés.
A WoW: Cataclysm független.
A Metro 2033 NV-n jelentkező textúrázási gondjai nem a driver miatt van. A fejlesztőknek nem volt GeForce kártyájuk, így semmilyen tesztet nem tudtak végezni a Fermin, csak az NV ajánlásainak megfelelően írták a kódot. Becsúszott egy hiba. Ezzel az NV nem tud mit kezdeni, adni kellett volna nekik egy sample kártyát. Mondjuk a Metrósok igazán javíthatták volna már egy patchben.
Egyébként a hiba 4xAA mellett minden karin előjön. A Ferminél az az "extra", hogy AAA és AA nélkül és alacsonyabb a textúrák felbontása. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Én csak azért kérdeztem, hogy ha a fejlesztők 90%-a NV karira fejleszt, akkor hogy lehet, hogy 16 DX11-es játékból 11 az AMD programján belül született.
(#384) NOD: Ezek a kártyák növelik a legjobban az e-péniszt.
-
NOD
senior tag
Én nem értem ezekre a kártyákra kik képezik a célcsoportot?
Akinek van fölösleges pénze az vesz 6950/6970/570/580 CF/SLI-t.
Ezek halkabbak, jobban tuningolhatóak, ár/teljesitmény-ben is a 6990 szintjén vannak.
Max annak éri meg a 2GPU-s kártya akinek nincs elég PCI-E helye... De aki ilyen kártyát vesz annak feltehetőleg van egy jobb alaplapja is.Még talán a 6990-en van értelme jelenleg mert már pár hete kijött és lement kicsit az ára, de igy is kell rá egy vizesblokk hogy tuningolható legyen és ne süketulj meg töle.
-
Zeratul
addikt
válasz
"Azt mondtam, hogy akinek esze van, az Nvidiát vesz, a gagyi szopás elkerülése végett."
Azért dobott nemrég akkora kékhalált az ionos S12m nv4_disp.dll hibával az előbb, mert nem gagyi a nV.
Meg nem azért olvadnak le folyamatosan a chipsetjeik az alaplapokról.
Mint írtam, videokártya = Nvidia
nVidia tanuld már meg cég nevét legalább rendesen ha ekkora fan-TROLL vagy.
nV nem gyárt videokártyát, csak GPUt és hozzá való PCBt tervez, de saját néven nem gyártat VGA-t, Intelnek van saját néven futó alaplapja, amihez a chipsetet saját gyáraiban gyártja, de a deszkát már ők is bérgyártóval csináltatja.
-
remington2
senior tag
Azt mondtam, hogy akinek esze van, az Nvidiát vesz, a gagyi szopás elkerülése végett. Mint írtam, videokártya = Nvidia. Az nem izgat, miben és meddig van benne az ATI / AMD...
Amúgy nem is ugrott gyöngytyúkként a sok agyatlan droid odafenn a hozzászólásomra, a tökéletes ATI / AMD karijukkal, ÁÁÁÁÁÁÁ nem. No comment
Én senkinek, semmilyen körülmények között nem ajánlom ezeket, sehol. Csak a szívás van vele.
-
Kassadin
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #380 üzenetére
Így van.
Na de most megyek máshova trollkodni.xd -
Kassadin
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #377 üzenetére
Nem akarok én semmit sem szétoffolni, arra ott van a logout.
Azért az elhúzás nem így működik, hogy csettintesz egyet és már angliában vagy az usában találod magad. -
zack
nagyúr
válasz
Kassadin #373 üzenetére
Sajnos itt egy-másfél havi kereset egy jobb VGA. Már már ott tartunk hogy Magyarorsszágon elérhetetlen lesz árban a felső kategória. Emlékszem még hogy 94k-ért nagyker áron pár éve simán megvettem a 8800 GTX-et, vagy 103k-ért a 3870 X2-öt (nem most volt
), a 295 GTX-ről és a 4890 CF-ről nem is beszélve.
Most már 1 éve használom a 4870 X2-öm amit 52k-ért vettem, és nem nagyon akaródzik eladnom, mert 110k alatt 580 se nagyon van. Nagyon kell a pénz minden másra, és ha össze is jön valami bivaly VGA a nyáron, nagyobb ára lesz mint bármikor... -
ripla
addikt
gondolkozok én is új videókártya vásárláson, de aztán mindig oda lyukadok ki, hogy minek? Amikor már PC-re szinte nem is jönnek olyan játékok, amikhez kellene 1 ilyen kártya. Ami meg jön, abból tetszik mondjuk 3 játék, éves szintre lebontva. Ennyiért meg nekem, marhára nem éri meg, 2-3 év múlva cserélhetném megint.... shit happens -.-
-
priti
addikt
Picit meglepett az összegzés. Ez halk? 2GPU egy ventivel hogy a csába lehet már halk?
Úgy halk, mint a 4870X2 volt? Ennek is szarul van beállítva a ventivezérlése, hogy halk legyen aztán nyáron majd játék közben kifagy?
Volt már pár 2GPU-val szerelt VGA-m, de halk még sosem volt egy se. Ja de, az EVGA Black Pearl 9800GX2, mert azon vizesblokk volt és ezzel kb. vége is a felsorolásnak.
Hiszem ha hallom és közben látom hány fokos.
Ilyen állat pedig nincs én aszondom. -
Pug
veterán
válasz
remington2 #358 üzenetére
Köszönjük Emese
Csak egyet tudok érteni D1Rect-tel, tájékozódj, rádfér -
válasz
2011 van. Tájékozódj.
(#364) rumkola: Mutatnál párat?
-
Youri
veterán
Please, do NOT feed the troll!
-
yakuza.tora
addikt
válasz
Azért jó amit írtál, mert 358 hozzászólással után új életet fogsz lehelni a topikba!!!
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Kezeltesd magad.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ha ez így van, akkor hogy lehet, hogy a 16 megjelent DX11-es játékból 11-et az AMD programján belül fejlesztettek? 2011-et írunk, nem 2001-et.
-
remington2
senior tag
Videokártya = Nvidia. A játékfejlesztők 90%-a erre fejleszt, aki nem akarja készakarva tökönszúrni magát, az ilyen márkájú karit vesz. 10% teljesítménycsökkenés a konkurenciához képest ide vagy oda nem fogja meghatni, sokra megy vele, ha az ideje nagy részét a messiásra (driver) várás teszi ki.
Nemrég jártam valahol a neten valami friss játéknál, a hozzászólások tele voltak grafikai bugokra panaszkodással és na mi volt a közös bennük? ATI / AMD kari.
-
rumkola
nagyúr
-
poj
tag
válasz
yakuza.tora #355 üzenetére
Egyetértek.
Ha annyi pénze lenne az embernek, hogy havonta egy ilyet megvegyen, akkor miért ne? Van akinek ez a hobbija, mániája... van aki másra költi a pénzt, autóra, sportra vagy bármi másra.. manapság egy hobbi elég drága tud lenni. Ha 3 évig gyűjtötte a gyerek erre a pénzt (amit nem hiszek) úgy, hogy másra nem költött, akkor tényleg egy nagy barom
-
yakuza.tora
addikt
válasz
ittakary #351 üzenetére
Lehet, hogy túl liberális vagyok, de nem tudom és nem is akarom elítélni az illetőt. Ha egyszer volt rá pénze és ez a hobbija, akkor miért ne? Van aki bélyeget gyűjt, és van aki simán elissza, meg eldohányozza ugyan ezt a pénzt.
Mellesleg látszik, hogy nem Age of Empirest játszik 800x600-on... -
D-evil
aktív tag
-
-
poj
tag
Quad SLI GTX580 nem lenne jobb?
Van pl Palit 3GB-os verzió, abból mondjuk 4 darabot egy X58A-UD9-re, i7-990x-szelEl sem hittem hogy van ilyen állat, amig a képeket nem láttam... érdemes végignézni a thread-et. itt a [link] na ez a valami
Bár ár/teljesítményre valóban a GTX590 éri meg.. ezt majd észben tartom ha összegyűlik a pénz... pff
-
bolvar
senior tag
csak átszerkeszteném ezt a cikket
Az NVIDIA visszavág(NA): GeForce GTX 590
csak hogy humor is legyen benne
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
yakuza.tora #335 üzenetére
Amióta real életem is van, már annyira tényleg nem követem a dolgokat. Talán nem is baj.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #333 üzenetére
Valaki mesélje már el, hogy hogy van ez a 120fps-es monitor dolog..
Kicsit olyan érzésem van, hogy ha már nincs mire költeni mert minden megy stabil 60-al, akkor Gémerjózsi kitalálja, hogy neki 120 fps-es cucc kell, including monitor. A játékokon meg fanyalog mindegyik -
poj
tag
válasz
yakuza.tora #329 üzenetére
Hát igen, még gyűjteni kell..
de remélem el tudom majd passzolni a mostani gépem..
-
yakuza.tora
addikt
"Nagyon gondolkodom most egy 2500k + 6970cf kombináción."
Nem lesz olcsó mulatság...főleg, ha a monitor árát is hozzászámolod!D-evil (#324):
"erről kérdezd nakos kollégát. ő rögtön 2-t vett hiába.nagy az Isten állatkertje"
Ugyan! Ne szóld már meg! Ha egyszer nagy szüksége volt rá... -
poj
tag
Jelenleg egy HD5870-em van, ami jelen pillanatban kielégítő teljesítményt hoz a legtöbb játékhoz, 1920x1200-ban, AA és ANISO-val bekapcsolva is, szerintem ezzel sokan egyetértenek.
Mivel főként FPS-sel játszom kinéztem egy 120hz-es monitort és ebből jött az ötlet hogy milyen jó lenne azt teljesen kihasználni, 2D-be 120fps-sel nyomulni.
Például Bad Company 2 most 50-60 fps-sel megy nekem, ha veszek mégegy 5870-est akkor elérem simán a 100 fps-t is.
Azonban mivel most egy ősrégi (3éves) q9550-en vagyok, ennek nem biztos hogy sok értelme lenne, ráadásul az 5870 nem is skálázódik olyan szépen, mint mondjuk a 6000-res generáció.
Nagyon gondolkodom most egy 2500k + 6970cf kombináción.Kassadin: "Szétcincálják egymást az emberek két buzi videókártya miatt, ezaz.
"
Örülök hogy tetszik, sajnos a bűnős én vagyok, aki gyanútlanul butaságot állítottam
-
Kassadin
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #321 üzenetére
Szétcincálják egymást az emberek két buzi videókártya miatt, ezaz.
-
MZperX75
addikt
Agyon- nem -agyon ,ez szerintem tök mindegy, amikor vettem a 4850-em az egy középkártya volt,közepes árazással,jobb teljesítménnyel ,mint a konkurens cég. összehasonlítás a 8800gt jóval lassabb cucc volt, pedig 1 ével idősebb felsőkategóriás kártya.
A lényeg 8800GTX kurva drága volt és felsőházas,a GTX8800 ultra meg a csúcs kari volt(itthon nehezen beszerezhető,nem éppen népkártya) 130.000ft árcédulájával együtt....
4850-4870-közép felsőház ,4850X2-4870X2 ezek meg a csúcsok,de 2éves karikról van még itt is .
4870CF -em nagyon szépen muzsikál,még most is, a single 4870-1'G-is-némi kompromisszummal 1366-1024ben maxon........pedig nem egy mai darab.
(1.5éve vettem darabját 28.000ft-ért)
Saját meggyőződésem,az hogy minimum 2 generációt várok kártyavásárlással,most szerintem 3-at fogok.
S3Virage1M,Voodo1,(Voodo2 2X8M összekötve+RivaTNT2 .16M),Geforce2Ti32M,Ati 9600-128M,Ati x1650-256M,kis ráfizetésel HD2600XT512Mpasszívh.HD4850meghalt(104fokot nem sokáig bírta.,)HD4870-1M..CF jó ez még nekem......majd a 7xxx,vagy GTX6xx 28nm-en ....
OFF
Visszatérve a cikkre
HD6990 kontra GTX590,mindkettő egy kicsit túlzás,mint fogyasztás mint,melegedés,mint megalománia,ha valaki ilyen kártyát akar az nem AAnélkül 1024x768ba szeretne játszogatni.(180.000ért veszek videókártyát ,akkor minimum befigyel min 2-3 db 27"vagy ,24" monitor,és tolom 3x1080i -be a játékokat ,itt már csak a mérték,ami számít a HD6990 egy jobban eltalált kártya, a hangját leszámítva. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
mi megy itt ember áááá
Én így írtam: "Gondold már át amiket írsz!
"
Te így írtad: "Látom hogy itt nagyon érzékeny mindenki és nagyon okos..."Normális hangvételben írtam, és ne dobálózz ilyenekkel. A mondatod 2. részén pedig elgondolkodhatsz nyugotan.
-
rup1u5
nagyúr
Azért remélem érzékeled a különbséget a ~10% és a D-evil által megfogalmazott "agyonverte" között!?
Én erre reagáltam!
Nem! Nem verte agyon a 4850 sem a 88gt-t sem pedig a 88gtx-et.
Játék és beállítás függő, hogy melyik, mikor, hol volt lassabb vagy gyorsabb a másiknál.
Az pedig nem az "agyonverte" kategória. A 6990-590 viszonyára ár/teljesítmény/fogyasztás viszonylatban már sokkal találóbb lenne egy az agyonverés ha a presztizs részét is belevesszük. -
poj
tag
válasz
MZperX75 #311 üzenetére
Hát ma már biztos nem
5870 cf az még elégséges lenne (itt mielőtt még elkezdődne a helyreigazítás elmondanám hogy a cél full hd 8x aniso, min 8x aa és egy 120hz-es monitor kihasználása), bár én inkább lecserélem 6950 cf-re vagy 6970 cf-re.. azok jobban skálázódnak és újabbak is.. -
rup1u5
nagyúr
4850 nálam nem volt gyorsabb a gts 512-nél tesztekben, vagy nem volt számottevően látványos előnye.
Játék közbeni érzetre meg semmi különbséget nem fedeztem fel köztük.
Én sajnálom a legjobban, hogy nem hoztam a tesztek szerint elvárható tapasztalatot. Lehet az is közrejátszott, hogy megjelenés után vettem nem sokkal és nem voltak kiforrottak még az első driverek. 2008 augusztusában vettem és 2009 márciusában adtam el. Eladásig rendszeresen frissítettem a catalystot de valahogy elmaradt a táltosodás.
Aztán lehet, hogy én vagyok peches azATiAMD karikkal sebesség tekintetében. Az biztos, hogy legközelebb csak akkor veszek AMD-t ha elötte kipróbálhatom a kiszemelt kártyát a saját gépemben egy kölcsön példány személyében.
Egyébként meg az említett kártyák (4850-88gt-88gts512-88gtx) eleve nagyon közel vannak egymáshoz teljesítményben. 10%-ért nem éri meg cserélni. Utóbbi időben a legnagyobb ugrást teljesítményben a 280-ról 560-ra váltás hozta meg nálam. Azt a kb 30%-ot azért lehet érezni. De amit elötte nyomtam a 8800gts-4850-gtx260-4890-gts250-280 csere-berével az inkább csak kiváncsiság vagy kényszer szülte csere volt. Megfogadtam, hogy több ilyen nem lesz! Várok a 32nm-ig és amig minimum dupla teljesítményt nem kapok alacsonyabb fogyasztással az 560-hoz képest. -
poj
tag
"Kinek ajánlható az 590?
"
Hát szerintem aki most vett pl egy Sandy Bridge-et, de videokártyát még nem cserélt és időközben rájött hogy hoppá rossz alaplapot vett, csak 16x/4x sli van
tw ehhez elég butusnak kell lenni szerintem
Példa: Asus P8P67 sima vagy Gigabyte P67 UD3
azt tegyük hozzá, hogy 2.0 PCI expressnél szerintem még akár a 4x is elég ha mondjuk egy régebbi kariról van szó (példa: 5850, 5870, ezeknél kb pár százalékos teljesitmény esés van csak tudtommal a 16x és 4x között).. erről találtam egy cikket is: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az NVIDIA nem várt sokat a Radeon HD 6990-re adott válasszal, kérdés, hogy sikerült-e fölébe kerekedniük?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest