Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
fisi
senior tag
válasz
Depression #149 üzenetére
-
Depression
veterán
Emlékeztek arra cikkre és képre, amikor azt állították, hogy bányászok szereztek már 3080-at. Szerintem az a teljes raktárkészlet fényképe volt.
-
Laraxior
titán
Az amazonon van elérhető státuszban MSi 3090. Még 5db van..
-
snecy20
nagyúr
válasz
AsakuraDave #145 üzenetére
Nem tudtak még kiizzadni magukból 2 hét alatt egy eladást sem.
-
AsakuraDave
őstag
Itthoni Alza-bol zsákolt már be valaki 3080-at? Furcsalom hogy ennyire le lennének maradva pedig már az emag, edigital is árulta őket
-
b2fodist
tag
Bocsi, nem olvasom vissza az egészet, lehet volt már: egyik dán retailer számai
[link] -
válasz
BerserkGuts #139 üzenetére
-
Depression
veterán
válasz
BerserkGuts #139 üzenetére
Képzeld, a MS meg anyagköltség nélkül képes minderre.
-
BerserkGuts
addikt
Bravó számolj már utána benne dolgozom napi 3millárd dollárból nem fog össze jönni ugye???
Az egész dolgozó brigád és ebbe az igazgatóstól a irodásokon át a takarítókig az ezrelékét se kapja mivel csak dolgozók nem tőkések.Ennyire nehéz felfogni mi megy a világba akkor sorry de a te kedvedért nézzük kicsibe hátha felfogod és ez is true story csak nagyban kell gondolkodni ahol van bőven profit.
Amúgy konkrét eset főpincérként dolgozott unokatestvérem persze azóta már inkább kiment mert itt a vállalkozóknak nem elég a legális profit.
Belvárosi étterem tömve volt akkoriban külföldiekkel és a jattból kivolt fizetve a személyzet.
A többi mind a tulajdonosé volt jó persze megint jönnél a hülyeséggel de hát megkell venni a pl:sört is igen hány szoros áron adja tovább egy pohár sör majdnem 1000ft aztán fel is vizezik szóval hagyjuk már ezt hogy a kapzsiság védelmében kiállsz. -
Laraxior
titán
Olvastatok hogy az MSI egyik leanyvallalata is hirdette eladasra a VGAkat, csakhogy nem az eredeti aron, hanem 13xx-ert. Allitolag visszafizetik azoknak akik vettek belole a kulonbozetet
-
válasz
BerserkGuts #127 üzenetére
Ja baszki, és mindenki ingyen dolgozik, a raktárépületek, a gyártósorok ingyen teremtek, meg persze az irodák is, nincs rezsi, nincs szállítási költség, nincs fejlesztésre meg marketingre se kiadás, gyakorlatilag minden ingyen van, ugye? Gondolkodni luxus?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Depression #129 üzenetére
Ezzel maguk alatt vágják a fát. 6 kilóig még gondolkodtam egy 3090-en (mondjuk annyiért is csak ilyen Lightning Z féle "bestof" jöhetett szóba), de 750-850-ért röhögve elengedtem.
-
Depression
veterán
-
AsakuraDave
őstag
Most nincs fent a játék de a felbontás után az a x2.0 szerintem a res scale
4K több pixel mint ez a DualQHD és 4K alatt eszik 5GB-ot az ACO....
Szeretem mikor emberek ilyen szintű hardverrel nem értenek ilyen alap dolgokat mint res scale... Bár remélem csak benézte és nem gondolja komolyan hogy 2x res scalel 60fps-e kéne hogy legyen -
válasz
BerserkGuts #124 üzenetére
Sőt, a szoftverfejlesztők az igazi g€cik, 0 Ft az anyagköltség és simán milliókat kérnek el egy példányért. Végtelen százalék profit. Hogy rohadnának meg.
-
válasz
BerserkGuts #124 üzenetére
dolgozom 1cent teljes anyagköltségen eladja a terméket 28$ profittal
Nem hiszem el, hogy 28 dollár a profit.
-
BerserkGuts
addikt
multicégnél dolgozom 1cent teljes anyagköltségen eladja a terméket 28$ profittal
kiszállítás a 3 műszak alatt 1.000.000 darabszám körül szokott szállítani napontaTudod itt a probléma nem ezzel van sok a tökös tőkés befektető broki fullgazdag a világban és várják vissza a cégek után a befektetett lóvét ami egy ördögi kör és a cégek úgy vesznek rajta rész mint a lóversenyen az agyon hajszolt verseny lovak.
Szóval 99%-a elmegy fent tartani a gazdagokat. A dolgozót alap hogy nem fizetjük meg mert az hülye annak nem jár de hogy a tervezőket meg technikusokat is filléres áron kezeljük magyar honban az vicc -
koko52
nagyúr
Én is mosolygok ezeken. Biztosan van bőven profit, de mekkora anyagi holttőke van mögötte valamint egyéb szervizköltségek, selejtszám stb...
Nálunk is van gyakran ilyen "mi került ezen az 5 perces munkán ennyibe?"
Megterveztem, cnc programot írtam rá, vettem hozzá anyagot ami nem ingyen jön, 30 millió volt a hajlítógép aminek kemény szervizköltsége van illetve meghibásodás esetén röpködnek a milliók. És lebontja nekem, hogy az 1000 Ft-os hajlítással (+ anyagköltség) amit a gép lenyom 3 mp alatt nekem 3 600 000 Ft-os az órabérem. És ez megtörtént. Mikor közlöm, hogy ezen bukott a cég akkor nem érti miért. -
HyP3b0y
senior tag
Számomra is felfoghatatlan ahogy egyesek ezt gondolják. Ha csak Applenél maradunk, kinti fejlesztőmérnökök/programozók óraköltsége kb. 150$ körül lehet (és lehet keveset mondtam). Ebben benne van a fizu, infrastruktúra, eszköz, esetleg overhead, stb..
Persze így is van rajta profit, de melyik cég lenne akkora barom, hogy olyan terméket fejlesszen és gyártson amivel ne tudna utána profitot termelni.OFF2: Mondjuk végig gondolva ilyen is van, de az már termékportfólió szinten érthető.
-
yagami01
aktív tag
Biztosan összevágott videó volt. Közösen nem kockultak. Régebben dumáltak 1-2x és ennyi kapcsolat van a 3 ember között, nincs sok közük egymáshoz azon kívül, hogy perpill Debrecenben él mindhárom. Én bírom zsozét egyébként, úgyhogy tőle nem sajnálnám. Ritka az, akin ennyit tudok nevetni. (: Ugyanakkor megértem, hogy sokan nem szeretik a stílusát, régen engem is taszított, amikor még csak felületesen nézegettem bele/hallottam róla.
Na, de ez se ide tartozik... kinek mi. -
ShiTmano
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #114 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #114 üzenetére
Állítólag a hardveren is. (Nem a kereskedőknek, hanem a gyártónak.)
-
green dude
tag
válasz
AsakuraDave #39 üzenetére
Fantasztikusak az ilyen összeszerelős videók, pl. nuku földelés... . Vérprofi az ipon is.
-
válasz
DextyPremium #102 üzenetére
Szerintem van egy réteg akinek annyi a pénze, hogy vasvillával hányják a padlásra, gondolom ott biztosan befigyel ennyiért is.
-
gabika1972
tag
válasz
AsakuraDave #32 üzenetére
Miért ne lehetne kiírni,hogy pl Sylex is ezt csinálta???
-
ShiTmano
aktív tag
Nem mondtam, hogy nincs. Azt írtam alig. És ezt ők állítják. Hülyének nézik az embereket. És sokan be is dőlnek nekik. Egyébként igaz ez az Intelre, Nvidiára stb.
Egy Iphoneon mimimum 100%-os haszon van. De szerintem 200 is lehet akár. A százra nagy összeget fel mernék tenni.
-
ShiTmano
aktív tag
válasz
PeetShelby #101 üzenetére
Erre mindig az a mantra, hogy a fejlesztés kerül sokba nem a gyártás. És, hogy egy Iphoneon is alig van haszon. Aham. Akkor vajon miért van minden évben csilliárdos profitja az Applenek...???!!!
Meg az összes többi menő cégnek.
-
zolka1982
csendes tag
Szerintem ha az AMD jóáron hoz jó kártyát és veszi a nép ,akkor hirtelen teli lesznek a raktárak NV kártyákkal és biztos nem dupla áron
-
koko52
nagyúr
válasz
PeetShelby #101 üzenetére
Ezt a RAM-al is megcsinálták. 30000-60000-18000 mindez bő egy év alatt.
-
-
PeetShelby
csendes tag
Évek óta ez megy, egyre több cég generál keszlethiányt, ez mesterséges semmi köze se vírushoz se, természeti katasztrófákhoz... Mellé még ugye begyűrűzik a "bányász" szó, ezáltal még jobban felverhető az ár... csak vegyük a 3090 és a 3080 közötti árkülönbséget, az ugye pont X2. A két kártya gyártási költsége közötti különbség nem több mint 10 százalék, és ugye a 3080 is haszonnal készül, soha ne hidjétek hogy bármelyik multi fizetne azért hogy nektek jó lenne... Blackberry gyártásában voltam elég mélyen és nagyon sok turpissagot láttam ezáltal, és a lényeg hogy tudom mibe került egy egy termék gyártása és mennyiért került a boltba, a legszebb része meg mikor olvasod ezeket a cikkeket mint pl hogy ki kalkuláltak mennyibe került legyártani a Samsungnak a Note 20 telefont, és akkor ezt az emberek elfogadják hogy ez így is van, mert hihető a forrás... 500 000 Ft ugye a bolti ára...
Ezt a p9981 blackberry-t 2000 dollárért árulták. 43 000 Ft volt a gyártási költség...
https://mobilarena.hu/hir/porsche_design_p_9981_blackberry_hivatalosan_is.htmlhttps://mobilarena.hu/teszt/blackberry_bold_9900_kozel_a_tokeletesseghez/uzemido_osszegzes.html
Ezt a Bold 9900-at 180 000 forintért árulták, a cégnek 38 000Ft-ba volt mindenestől... Ugyan azon a soron készült a két telefon panelja, mert ugyanaz volt mind a kettőben, csak a ház különbözött és a kijelző, de a kijelző ugyan azokkal a paraméterekkel rendelkezett mind a kettőben csak a felfogatásuk volt más a különböző házak miatt...
1-1 centen is tudnak marakodni a termék tervezésénél... Visszatérve a Samsungos kalkulációra, szépen oda voltak írva az árak ugye, de azt nem tudják a laikusok, hogy azokat az árakat még el kell bizony osztani minimum 3-al, mert az a cég aki ezekből az alkatrészekből több 10 millió darabot rendel egyszerre az bizony a cikkben jegyzett árak harmadáért vagy akár még ötödéért is megkaphatják... -
atok666
őstag
válasz
AsakuraDave #88 üzenetére
Masik ehes hiena. Gyomorforgato.
Atok
-
sb
veterán
Nincs gond az
antennávalellátással, csak rosszulfogjákvásárolják. -
K0vasz
aktív tag
hát ez így kurvanagy blama. a sztori valszeg az, hogy nagyon alacsony a kihozatal, viszont kénytelenek voltak még az AMD bejelentése előtt megjelentetni a kártyákat, mert tudják, hogy a 2000-es szériát azért gond nélkül lemossák majd az új navik. így most van is 3000-es széria, meg nincs is.
nagyon remélem, hogy tényleg fasza lesz az új AMD széria, ÉS hogy kapni is lehet majd őket, és akkor kicsit helyrebillen majd az egyensúly -
Darmol
senior tag
válasz
andy19770128 #57 üzenetére
De igen. Nem is támadólag írtam. Csak arra próbáltam utalni, hogy egy akkora cégnél mint a samu egy elektromos-autóba való lítium aksigyár és egy attól meglehetősen messze lévő elektronikai üzem között, egy spéci információt tekintve igen alacsony a valószínűsége az átjárásnak. Sokkal valószínűbb más, kézenfekvő magyarázat. Semmi támadó szándék.
-
ShiTmano
aktív tag
És az biztos, hogy az akkori árfolyamot veszik figyelembe? Lehet benne van a szerződésben, hogy a megállapodás időpontjában érvényes legyen a mérvadó. Mert az Nvidiának is kell a biztosíték. Ha addigra tényleg visszaesik az árfolyama, akkor, hogy köthetnek most üzletet? Akkor meg majd azt mondja, hogy bocsi de már nincs pénzem??
-
AsakuraDave
őstag
Éééés már fenn is van az első
[link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az ARM-ért majd leghamarabb másfél év múlva fizetnek. De ha csúsznak az engedélyezéssel, akkor két-három év is lehet. Addigra lehet, hogy visszamegy a részvény 100 dollárra, és akkor meg nem lesz üzlet, mert akkor sok részesedést kellene adni az NV-ből. Szóval nem most fognak ezzel játszani, amikor két-három év múlva visszazuhanhatnak.
-
ShiTmano
aktív tag
Szerintem pofonegyszerű az egész, de lehet rosszul gondolom. Szerintem nem véletlen a 3080 alacsony ára és a teszteletlen(korai) kiadása. Nem furcsa, hogy pont akkor hozzák ki amikor meg akarják venni az Armot?! Mivel az Arm árának zömét részvényben fizetik ki, fel kell pumpálni a részvényárfolyamot. Ezt úgy lehet legkönnyebben, ha kihozok egy új terméket (amit előtte már felhájpoltam pl. a több mint kétszeres számolóegységgel és a relatíve alacsony árral). Erre mindenki azonnal ráugrik és a cég értéke egekbe tör. Így a 25 milliárd dollárnyi értéket ~17-ből(nyári árfolyam szerint) megússza az Nvidia. Azért ~7-8 milliárd dollár Nvidiának sem aprópénz. Nyáron volt 380-400 dollár a részvényárfolyam mostanában, szeptember elején volt már 570 körül is. Amint jöttek az előzetes szivárgások, hírek, hogy mekkora ugrás lesz, úgy lőtt ki az árfolyam is. Persze valamennyit veszít a dömpingáron is, de az elhanyagolható ehhez képest.
Szerintem később szerették volna kiadni a kártyákat(rendesen letesztelve, stabil biossal, driverrel), csak addigra már lehet, hogy létrejött volna az Armos üzlet, -vagy az AMD is kiadta volna a kártyáit- és vesztettek volna rajta pár milliárd dollárt.
Lehet részleteiben megközelítőleg számoltam, de nagyjából így néz ki. -
schwartz
addikt
.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Hieronymus #30 üzenetére
Igen, a tankönyvekben.
-
Laraxior
titán
Na látod, én azokat meg nem is követem. Igazából semmit sem követek, néha ránézek ide-oda, hogy hol kapható, mondjuk konkrétan csak az nVidia oldalán, meg amazonon.
Az itthoni boltokét eleve nincs miért figyeljem, számomra nem releváns.
Mindegy, leülöm... ért már ennél rosszabb is az életben. -
AsakuraDave
őstag
Jól van értem én.. Szóval nem lehet itt senkit se kérdőre vonni semmilyen állítása utána ha az a személy rangban felettem van, oké.
Csak tudnám mi volt benne politikai azt megírhatnád mert úgy néz ki degenerált vagyok és nem értem...
-
arn
félisten
az en turelmem kb eddig tartott, innentol mar megvarom a teljes felhozatalt, aztan veszek majd vmit uborkaszezonban, vagy lehet skippelem az egesz generaciot, a fogyasztasa miatt ugyse tul szimpatikus. ugyanigy (nem) vettem 1+ eve 3900x procit, igy lehet sporolni
-
Sinesol
veterán
Na, úgy tűnik már megint kezdődik. Ha lehet ne ide öntsétek már ki a politika kapcsán érzett vélt, valós sérelmeket, mert egyrészt nem ide tartozik, másrészt meg pont nem érdekel kb. senkit. Van erre politika topik, ott mindenki nyugodtan erőltetheti a nézeteit a témában.
-
Laraxior
titán
Hát ez az, hogy nem szemeteltem tele a fórumot, mégis kiraktál.
Megjött, leteszteltem, eladtam ennyi.
..és amikor találtam valahol, akkor azt mindig belinkeltem, illetve jeleztem, hogy más is hozzáférjen.
Persze írtam, hogy meg kellene venni, eladni, de tőlem a 15 év alatt egyszer sem láttál üzérkedést, az aprón sem, nehogy a fórumon.
Úgyhogy le is szedheted a "kilakoltatást"(#71) bunfi: Te nem irigykedsz, de vannak rajtad kívül elég sokan, és nem muszáj csak a VGA vonalra gondolni.
-
bunfi
őstag
Nem irigykedem, de szerintem ha te felmented magad, akkor mindenki csűrheti-csavarhatja addig ameddig ártatlannak érzi magát. Aki meg használatra venne meg dolgokat, az meg vár és reménykedik. Szerintem nem fer, mindegy, hogy 1 ember 100 kártyával, vagy 100 ember egy-egy kártyával, a végeredmény ugyanaz.
-
proci985
MODERÁTOR
Ne lass bele olyat abba, amit leirtam.
Kulfoldi platformokon is megy a problema, viszont paran mestersegesen keltik a hisztit, mert erdekuk, hogy a panikvasarlo az o kartyajukat vigye el. Ez nem magyar sajatossag es nem irigyseg. Ettol fuggetlenul par ember konkretan szetveri az online platformokat ezzel a viselkedesevel.
Az, hogy te mit csinalsz a kartyaddal az nem erdekes: Volt, eladtad, kit erdekel. Ha kozben napokon / heteken keresztul teleszemetelted volna a forumot azzal, hogy nem lehet kapni (dehogynem, hiszen jutott neked is), na az egy masik tortenet lett volna.
Szoval bocs, de felreerted a helyzetet es nincs igazad. Itt azt kifogasoltam, hogy paran panikot keltenek tobb online feluleten (nem feltetlenul a ph!rol beszelek am!), ami zavarkeltesre sehol nincs szukseg.
A politikat meg nem tudom minek kevered bele. (Ha flame lesz belole, az egesz threadet torolni fogom, ezt elore jelzem).
-
Laraxior
titán
Csak a szimpla magyar irigység... Nem kell ebbe belemagyarázni semmit sem.
A kormányt hagyják évtizedeken keresztül lopni, de ha én életemben egyszer eladok egy! VGA-t haszonnal, akkor az már kiveri a biztosítékot, mert nem bírja megemészteni az irigységtől. Erről van itt szó, akárhogy is csűröd csavarod....és ne mondd, hogy nincsen igazam. (Mellesleg közöltem éppen az aktuális helyzetem, így meg még jobban kiütközik a rúgjunk bele a másikba dolog....)(#62) eldiablo: Azért bőven üti 18+-t amit leművelnek a videokban.
-
flydomi
junior tag
A 30-as szeriabol,ami jelentos fejlodest mutat,az a 3080 es 3090-es.Abbol is max a Super es a Ti valtozat lesz az,amit megeri megvenni.Persze,ha van ra penze az illetonek.
Mert az biztos,hogy azok ara 7-8k-tol fog kezdodni.
A 3060 es 3070 megfelel egy sima RTX2060-nak-sima RTX 2070-nek.
Jo ez a nep hulyites,amit most a Nvidia csinal.
Ha celod csak a game,es nagyon kell a 4k,akkor szamodra eleg a 3070-es.Talan.
Ha mar game mellett egy kis videoszerkesztes vagy rendereles,stb-t akarsz,akkor arra ott van a 2080Ti.
Vagy a 3080Super.De ennek ara meglesz 7-8k misi.
Ha nagyon kemenykedni akarsz,nyomni akarod a streamelest,akkor neked talaltak ki a 3090-es valtozatott.De ertelmetlen azt csak jatekra megvenni.
Ha meg kokemenyen akarod nyomni a melot vele,no game,es erdemes kiadni ra 1,5-2 millat a csucskartyara(3090Ti),akkor tedd azt.
Ha mutogatni akarod,hogy neked ilyen is van,de az "erejet" nem hasznalod ki,akkor is vedd meg oket. -
törölt tag
Neked megfordítom a dolgot, hogy kevésbé frusztráljon, és legyen alkalmad megérteni amit írtam : Ugyan ezen az áron nyugodtan meg jelenhetett volna a 3080 egy kisseb teljesítményű, alacsonyabb órajelre belőtt GPU-val.
De valaki elbaszta*, mert a start előtti pillanatokban túl lett tolva a GPU boost órajele. Egyrészt ezért túl jó lett a termék, annak a teljesítmény/ár mutatója, (erre az arányra utaltam, eddig a pontig nem jutottál el az értelmezésben), másrészt a gyakorlati problémák adódtak az alkalmazott táp stabilitásával.*A jelek ide vezetnek vissza, valaki hozott egy döntést aminek ezek a következményei(többesszám) lettek. Ebből a nyilatkozatból biztos vagyok abban, hogy valakinek a seggét védik a fejesek, mondjuk annak, aki a start előtt felülbírálta a piackutatók->vezetőség->főmérnök döntését, hogy mennyire kell/szabad mennie 3080-on lévő a GPU-nak, ahhoz, hogy mindenkinek éppen megfelelő legyen a termék.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Phoenixres #52 üzenetére
annyiert 3090et kapni
(#35) Abu85: 3090 tier4, 3080 tier5, tier 1-3 itt quadro, 4-10ezer euroert. a kevesbe jo lapokat eladjak, ovek a performance crown, egyebkent meg uton a 3070.
---
btw, arra is ugyeljetek, hogy egy csomoan akik flippelik a kartyakat kozben telesirjak a forumokat hangulatkelteskent, hogy nem kapni semmit, mikozben adott esetben mar legalabb egy kartyan tuladtak haszonnal.
szoval ovatosan, egy csomoan siman csak nyereszkednek a launchon, es ok is masszivan benne vannak abban, hogy aki hasznalni is akarna, az nem tudja megvenni.
-
Sinesol
veterán
Annyira nem meglepő a helyzet, az RTX-t sokan skippelték, Radeon-ok terén nincs opció, mindenki most akar beruházni, hogy megint nagy előrelépés van.
Negativ kommentelőket meg nem értem, mivel nem igazán hallani, hogy gond lenne a gyártással, kihozatallal, egyszerűen csak akora tömegek akarnak kártyákat venni, hogy egyelőre nem birjak lekövetni, ez nem túl meglepő. Nem tudom hol gyártanak, de talán Samu, ahol van rengeteg egyéb megrendelő is, valószínűleg nem lehet drasztikusan gyártókapacitást emelni egyik napról a másikra. -
GhostRider93
tag
Ha megjelennek az új Radeonok azonnal normalizálódik fog a helyzet
és normális áron elérhetőek lesznek . Szemét kapitalista világ ez
-
andy19770128
aktív tag
nem irtam, oda hogy pletyka???? de annyi a lényege hogy egybe cseng a végeredménnyel. ha jól emlékszem a samsung a 10 nm akarta tovább fejleszteni 7 re. ez nem jött össze mopstanra így lett 8. belőle ami JELENLEG nem túl hatékony minőséget produkál. ez sziuntén egybevág azzal amit konkrétan tudok hogy a nyáron volt egy kis affér köztük emiatt.
-
LLP-11Ker
csendes tag
válasz
Phoenixres #52 üzenetére
a német média mark honlapon 1600 eurótól vannak hirdetve a 3090-esek (még nem elérhetőek), de a különbözetből még kijön a repjegy és egy hét nyaralás is..:-)
-
MeszesKPT
őstag
Idén ebből nem lesz 3070 így. Kíváncsian várom, hogy AMD mit gurít majd.
-
Ma néztem az ipon oldalán, hogy van RTX 3090 mindössze 850 000Ft-ért.
Simán megéri... -
Robitrix
senior tag
na a ja a steam szerint a leggyakoribb kártya a gtx 1050 TI, (kb. úgy 10% máig az aránya) aztán a második a GTX 1060. az is van úgy 6-7% körül. a RTX 2080 TI aránya ma is csak úgy 0,8-0,9% körül van. Tisztán látszik, hogy az átlagembernek nincsen 1-2 milliója játék PC-re..... inkább az 1000 dollár körüli gépet használ. És a legtöbb ember nem 4K-ban játszik hanem inkább FHD-ban és ehhez való monitorja van. nem 4K-s izék fél millióért. nem véletlen, hogy a megjelenő játékok ezen a szintem jönnek ki hogy ezzel az átlagos erőforrás igénnyel jól játszhatóak legyenek. Ez a piaci tömeg és vásárló erő és bevétel.
-
vicze
félisten
válasz
Hellwhatever #8 üzenetére
A fene ebbe bele se gondoltam, most ránéztem a 2080 TI árakra eBayen....
Több RAM, kisebb fogyasztás... -
GodGamer5
addikt
Ennyi bajuk legyen.
Kíváncsi vagyok mennyi idő mire normalizálódnak az a árak, mert ez így nonszensz. -
Robitrix
senior tag
Én ezen nem aggódnék. elvégre ebben a hónapban jönnek az új Radeon kártyák és ha jó lesz a teljesítménye és az árazása sokan fognak azt is venni év végén és kevesebben az NVIDIA-t. Hiába volt kint a piacon csúcskártyaként a rtx 2080 TI attól még rengetegen vettek RX 5600 vagy RX 5700-as kártyát mert sokaknak elég volt játékhoz. Ha kijön az újkártya jó áron jó teljesítménnyel a sok potenciális vásárlót el fog vinni az NVIDIA-tól.
-
-
Darmol
senior tag
válasz
andy19770128 #17 üzenetére
Jó nagy füleik vannak ott Gödön, hogy ilyesmiket hallanak.
Nagyon konteós ez a pletyka és kétlem, hogy bármi valóságalapja lenne.
Szerintem nincs itt semmi látnivaló.
Ugyanez történt anno az AMD vonalon a bányászláz miatt. AMD nem pörgette fel a termelést, mert profitot maximalizált, nem lehetett kapni. Akkor az nV a túltermelés miatt rengeteg GPU-t raktárra termelt, annak nem kicsi költségeivel. Vélhetően ezt akarják jelenleg elkerülni, mivel a kezdő kereslet mindíg kiugró, aztán viszonylag gyorsan ellaposodik. Olyan szinten akarják tartani a termelést, amely üzletileg a legkifizetődőbb, és az nem a pillanatnyi kezdő csúcsigények kielégítése. A termelést elvileg féken tarthaják azért is mert tartatnak a bigNavi-tól, de ismerve az nV fanbázis méretét ezt azért kétlem. Kihűl a kezdeti lelkesedés és lehet majd kapni is, és normális áron is, ha nem indul be egy új bányászláz. -
Laraxior
titán
válasz
AsakuraDave #39 üzenetére
Hú de nem bírom ezt a két gyökeret... zsozé meg a haverja a thevr vagy ki az... Két igazi suttyó.
-
AsakuraDave
őstag
[link] Számomra inkább ez az undoritó.
Influencerrel reklámozzák magukat, hányinger. Aki Ipon-ból vásáról az ugye tudja hogy az ő pénze is benne van a csávó új gépébe? Akkor jó -
Laraxior
titán
válasz
AsakuraDave #32 üzenetére
Egy. Mert engem első nap kiraktak.
-
Egy nagy kamu az egész, gondolom csak keveset tudnak gyártani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
"The 3080 and 3090 have a demand issue, not a supply issue." - tehát az ellátással nincsenek gondjaik, a terveknek megfelelő mennyiséget gyártanak. Mondjuk azt nem részletezte, hogy mik voltak a tervek, mert ha csak nagyon kevés, akkor nyilván az ellátás számukra megfelelő, csak úgy meg felesleges volt kiadni ennyiért.
-
Bennyboy
őstag
Megérdemelnének egy jó nagy pert, remélem usa-ban kapnak is párat. Nem kicsit kamu ez a start. Remélem az AMD végre lép valamit és kiad egy normális kártyát.
-
AsakuraDave
őstag
Egy tag sírt csak aki már 3db 3080-at leforgatott aprón, amiből 1-et itt vett amúgy aprón és úgy adott tovább +profittal....(ezt hívják, úgy hogy bizniszelés) Illetve az exact problémája az volt, hogy törölték a rendelését és, hogy akkor tuti sokkal drágább lesz ha végre megérkezik a boltba... Szerintem nem sír a bolti árak miatt, veszi ő őket 400k+ árakon is....
-
Laraxior
titán
válasz
Hieronymus #30 üzenetére
...az előző szériát. Annak volt kiugróan magas ára.
Most, hogy "félárban" adják ugyanazt, jó hogy az is megveszi akinek szüksége sincsen rá. -
-
Lacok
őstag
Ezt a nyilatkozatot egy picit túltolta az Nv.
-
Griff55
senior tag
"Az NVIDIA elnök-vezérigazgatója – a jelenleg is zajló GTC rendezvényen – egy kérdésre reagálva elmondta, hogy az új GeForce-okkal kapcsolatban nincsenek ellátási gondok, valójában csak a kereslet túl nagy."
De, ez pontosan az ellátási gond definíciója, mikor a keresletet nem tudja utólérni a kínálat. Kicsit azért pofánverném őket az ilyen paradox kijelentésekért -
törölt tag
Szerintem ott kefélték el, hogy nyitásnál a 3080-at túl olcsón adják a teljesítményéhez képest. Ha már úgy is tervezték a 20GB-s változatot a 10-eset lehetett volna addig 200 dollárral többért adni, és amikor az ki jön, megkapta volna ennek az árát, a 10-es meg vissza ment volna az a mostani árára.
Ugyan ekkora készlettel elindulva még jobban hülyére keresték volna magukat, és nem alakult volna ki ekkora túlkereslet (készlethiány) a termékből.Igen, ez a nyitóár arra volt igazán alkalmas, hogy a használt piac telítésbe kerüljön és ott beessenek az árak.
-
-
Abban igaza lehet hogy nem szamitottak ekkora keresletre. Elvegre 2 eve nincs uj a vga piacon. Plusz a covid.
ugyanakkor a driver mizeria meg minden egyeb arra enged kovetkeztetni hogy nem csak a vasarlokkal van a gond. -
Akkor 2021 februárra elérhetővé válik a 3070
Elvagyok, kivárok, csak az ipari lofasz szintű CEO nyilatkozatokat nem szeretem. -
dabadab
titán
nincsenek ellátási gondok, valójában csak a kereslet túl nagy
Dehogy nincsenek ellátási gondok: ha nem lennének, akkor lehetne kapni őket.
Valójában azt mondja az ember, hogy gyártási problémák nincsenek, a kihozatal jó, csak éppen a kereslet meghaladja azt, mint amire gondoltak, sőt, úgy általában a gyártósorok kapacitását. -
andy19770128
aktív tag
azért maradjunk realisták. muszály volt valamit csinálnia az NVidiának mivel 12 nm en nem maradhattak ekkora tranzisztor mennyiséggel. egyedül a samsung jöhett szóba a 8 nm res alappal. így is ökör nagy fogyasztása van. 12-14 en vajon mekkora lenne?
-
andy19770128
aktív tag
hát a gödi samsung gyárból az unokatesóm azt a pletykát hozta hogy a samsung kihozatala minőségét tekintve alacsony szinvonalú. egyszerüen nincs többre lehetőség. Aztán még emlékszem az az is megtörtént már hogy külső partnerekkel felvásároltatják a kezdő vga-k darabjait majd azokat tovább adják 10-20 szoros haszonnal. ezáltal 2 dolog történik. extra kezdő profit. és nem kell problémázniuk mivel mindenki a bányászokat és egyéb feketézőket tart felelősnek. ők meg zsebre teszik a lóvét. A samsung meg állítólag kényszerből csinált 8 nm-t. 7 volt előirányozva de a 8 is necces ahogya végeredmény várható. Állítóléag augusztusban a samsung jelezte az NV nek hogy szerték március-februárra kitolni a megjelenést. az nv meg fenyegetőzött egy sort és ez lett a vége ami most van
-
42861
senior tag
Tehát nem a zsömle kicsi, hanem a pofánk nagy. Oké.
-
Szóval a pohár nem félig üres, hanem félig tele van. Köszönjük Jensen.
-
menpee
aktív tag
"Ó gyerekek, eljött az idő a váltásra a GTX 1xxx széria és elődeinek tulajdonosainak!"
Csak nézzék meg a Steam milliós játékosbázisát, adják össze az rtx kártyák előtti sorozatokat (tehát majdnem az összes nVidia kártyát) és számoljanak azzal.
Ennél magasabb labdát nem is adhatnának a konkurenciának, majd meglátjuk, tudnak-e vele élni. -
beef
őstag
Addig ez egy bullshit, amíg nem látunk konkrét számokat, hogy 2xxx / 3xxx megjelenéskor mekkora készlettel rendelkezett.
-
snecy20
nagyúr
Szerintem ez a része kamu, nem a kereslettel van a probléma.
A kereslet minden VGA megjelenés nyitányánál nagy szokott lenni. -
Ordas kamu... remélem közelében lesz a Navi már csak azért büntetést érdemel .
-
Hellwhatever
aktív tag
Összességében nem bántam meg hogy megtartottam a 2080 Super-t.
Sokan két szék közül a földre estek amikor múlt hónapban elkezdték őrült módjára nyomott áron elsózni a meglévő kártyáikat.
Szerintem az járt a legjobban ezzel az egésszel aki tudott venni 2080 Ti-t 500 dollár körül ebay-en.
-
Semplar
őstag
válasz
AsakuraDave #5 üzenetére
Helyesen:
A valóságban tele van minden raktár, de mi csak pár darabot adunk el. A többit "Csak rendelésre" státusz alatt majd irgalmatlan haszonkulccsal. -
Laraxior
titán
"Nyugaton kezd stabilizálódni a készlet"
Az is kiderült, hogy a helyzet idén biztosan nem fog megoldódni.
Akkor köszönjük a hozzászólást moderátor úr.
-
AsakuraDave
őstag
Ez csak rémhír terjesztés és flame! Ne higgyetek a CEO-nak!
A valóságban tele van minden raktár és hamarosan kikerülnek occóért a kártyák, türelem! -
jegesib
aktív tag
csak nekem ugrik meg a pulzusom egy ilyen bicskanyitogató mondattól? Bazz, talán akkor rosszul mértétek fel a piaci igényeket...
-
Laraxior
titán
Megvárjuk a 2-es revíziót.
-
aerosmith
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat vezetője elmondta, hogy nem ellátási gondokkal küzdenek, de idén a helyzet biztosan nem fog megoldódni.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- War Thunder - MMO Combat Game
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- NVIDIA® driverek topikja
- iPhone topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i3 9100F 16GB DDR4 250GB SSD 2TB HDD RX 570 8GB GDDR5 ZALMAN S4 PLUS 500W
- Bomba ár!! Lenovo E31-80 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I Win10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest