Hirdetés

2019. május 21., kedd

Hozzászólások

(#1) ADAM1337


ADAM1337
(PH! nagyúr)

Csak ne legyen kihatással a világválság...

(#2) PowerBuldog


PowerBuldog
(PH! kedvence)

Intel nagyon durva tempót diktál ezzel a Tick-Tack módszerrel. Kíváncsi leszek mit fognak tudni ezek a CPU+GPU párosok egy lapkán! :K

Shop.Builder - Mi arra gyúrunk, hogy Te izmos legyél!

(#3) Stiky


Stiky
(senior tag)

Ez az ucsó kép Stephen L. Smith-tel mehetne a tv shop-ba.
"Nekem már ilyen duruzsol a gépemben! Vásároljon ön is, minél hamarabb!"
:DDD ;]

~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~

(#4) cowboy_bebop


cowboy_bebop
(őstag)

"Mindennek tükrében elmondható, hogy az Intel hamarosan teljesíti a fejlesztési ütemterv negyedik lépcsőfokát. Ezután már csak a Sandy Bridge fejlesztés van hátra, mely valószínűleg 2012-ben fog megjelenni. Az persze kérdés, hogy ezután mi lesz.."

Ivy Bridge, Haswell..

(#5) Thulcandra


Thulcandra
(őstag)

Szerintem nagyon jó ötlet ez, hogy egy tokba rakják a CPU -ot és a GPU -ot, de remélem az egész rendszerre nézve is okosan terveznek majd. Értem ezt úgy, hogy jó lenne egy olyan rendszer amibe ugyan lehet + videókártyát rakni, de a gép alapból az integrálttal indul, míg a +kártya teljesen le van kapcsolva, és igény szerint kapcsolható menet közben, ugyanilyen opció lenne jó a CPU -ban is, teljesen lekapcsolható magok amikre nincs szükség.

Ha minden jól megy akkor pár éven belül tényleg nagyon sok háztartásból és irodából el fognak tűnni a most megszokott "hatalmas" pc-ek, kiváncsian várom ezeket az új kütyüket.

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#6) leviske


leviske
(PH! nagyúr)

Nem az volt eredetileg, hogy 2010 végén jön a Bulldozer és az új Intel architektúra? A Westmere 2, a K10,5 pedig 3 évig lesz talpon? :F

(#7) gV


gV
(őstag)

Eddig minden kellően átgondoltnak tűnik, azonban egy olyan ponthoz érkeztünk, ahol megkérdőjelezhető az Intel stratégiája. A beszámolók szerint ugyanis az LGA1160-as tokozású processzorlapkák teljesítményben lefelé fognak skálázódni. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Lynnfield elnevezésű chip lesz a kategória csúcsmodellje.

jön a Lynnfieldnek is alacsony fogyasztásu változata, nem hiszem h nagy hiba az Inteltől h annál nem csinál erősebb/32nm-es útódot

a Sandy Bridge eddig úgy volt h 2010-ben jön, eltolták a megjelenését?

(#8) PowerBuldog válasza Thulcandra (#5) üzenetére


PowerBuldog
(PH! kedvence)

"Külső" VGA-t nem hiszem hogy bármikor is le fognak kapcsolni. Elvégre valamire rá kell kötni a monitort. Ez volt a baj a hibrid sli-vel is, hogy ott meg ha jól tuom az integrált volt a monitorra kötve, és külső meg küldözgette az adatokat. Szóval szerintem nem nagyon lesz teljesen lekapcsolt VGA. (Bocs, ha póriasan fogalmaztam, nem vagyok a hibrid sli szakértője)

Shop.Builder - Mi arra gyúrunk, hogy Te izmos legyél!

(#9) Abu85 válasza leviske (#6) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Áhh ezek a számok ... 2011-et akartam írni. Átjavítottam.
Jelenleg a 2011 tűnik a legbiztosabb előrejelzésnek.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) P00By


P00By
(PH! nagyúr)

Köszi a beígért hírt :D :P
Fejlődik a technika, kíváncsi leszek az ütemterv hogy is fog csúszni... :U :K

(#11) Abu85 válasza gV (#7) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nem ... utaltak is rá, hogy a Lynnfield lesz a csúcs az LGA1160-ból. A teljesítményben az LGA1366 a következő lépcsőfok.
Javítottam 2011-re a dátumot ... az a legvalószínűbb, nem tom miért írtam 2012-őt, talán mert siettem. :D

Cadal: látom a lényeget észrevetted. :DD

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) Cadal


Cadal
(őstag)

...azt a szemöldököt, na az nem semmi! :D :DDD :C

(#13) Oliverda


Oliverda
(Jómunkásember)

4 magos 32nm-es CPU már nem is lesz LGA-1366-os foglalatba? Vagy lesz csak letiltot 6 magosból?

Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!

(#14) rumkola válasza PowerBuldog (#2) üzenetére


rumkola
(PH! kedvence)

Mintha az előző hír pont arról szólt volna, hogy nem foglalkoznak vele... :U

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=rumkola

(#15) Abu85 válasza Oliverda (#13) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Ilyesmiről nem beszéltek. Stratégiailag szerintem az a terv, hogy a teljesítményéheseket a felsőkategória felé tereljék. Ezért nincs feltüntetve 32 nm-es négymagos.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#16) Devid_81 válasza Cadal (#12) üzenetére


Devid_81
(PH! kedvence)

A szeme felett már a haja nő, az nem lehet szemöldök :DDD :DDD
Ha meg az szemöldök akkor mit vagyunk úgy megijedve Kiszel Tündétől? :DD :DD

[ Szerkesztve ]

Aprohirdetes ingyen -- http://www.powerapro.hu --

(#17) EarL 007


EarL 007
(PH! kedvence)

Csak azt nem értem miért jó, hogy amíg a Lynnfieldben és Clarksfieldben 4 mag van, addig a Clarkdale és Arrandale procikban "csak" kettő egy integrált GPU-val. Nem lehetne azt, hogy marad a 4 mag (de lemegy 32nm-re) és emellé költözik be a int GPU (45nm-en)? Túl nagyok lennének a magméretek és a fogyasztás? Mert így kissé lehúzás, jön az újabb, ami lassabb. (Lynnfield -> Clarkdale, 4 mag -> 2 mag.) Esetleg fog jönni LGA1160-ra egy 32nm-es négymagos?
És van még valami szintén, amit nem értek. Tegyük fel LGA1160 Lynnfieldhez készül egy int VGA-s chipset G5x, de amennyiben kompatibilis lesz a Clarkdalellel is amiben lesz egy int GPU, akkor melyik GPU és, hogy működik majd? Akkor készül új chipset a Clarkdalehez is, amiben nincs int VGA? És ha a GPU a CPU-ban van, akkor hogyan kerülnek kivezetésre a portok? Néhány láb pont erre lesz jó?

(#18) Abu85 válasza EarL 007 (#17) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nincs tervben integrált GPU-s 5-ös szériás chipset. Ha Intel grafikát akarsz (nyilván akar a halál, de ha mégis ... :) ), akkor Clarkdale-t kell venned.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#19) Majstor válasza PowerBuldog (#2) üzenetére


Majstor
(senior tag)

"Mijazza" Tick-Tack módszer :F [link] :DDD

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#20) EarL 007 válasza Abu85 (#18) üzenetére


EarL 007
(PH! kedvence)

Erre az integrált GPU-s 5-ös szériás chipsetre azért gondoltam, mert eddig mindig volt az Intelnek integrált GPU-s chipsete (akármyilen lópikula GPU-val is, de volt. :D Bár a legutolsó integrált GPU-juk a X4500 HD egész jó, szerintem). Így akkor egy processzor generációnál kihagyják az integrált GPU-t és majd később a prociba integrált verzió. Clarkdale meg drága lesz, mint minden Intel termék újonnan. :D

(#21) PowerBuldog válasza Majstor (#19) üzenetére


PowerBuldog
(PH! kedvence)

Ez: (Tick-Tock)

Shop.Builder - Mi arra gyúrunk, hogy Te izmos legyél!

(#22) Majstor válasza PowerBuldog (#21) üzenetére


Majstor
(senior tag)

LOL :D
Bajai Halászlé RuleZ :K

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#23) PowerBuldog válasza Majstor (#22) üzenetére


PowerBuldog
(PH! kedvence)

Hát ennek nem sok köze van az Intelhez, de amúgy valóban. Az a legjobb. :K

Shop.Builder - Mi arra gyúrunk, hogy Te izmos legyél!

(#24) TomBoy1986


TomBoy1986
(PH! kedvence)

Engem nagyon érdekelne, hogy mi abban a jó, ha CPU mellé odarakják a GPU-t? :F

Mert eléggé érdekes hűtéseket kell majd vásárolni, ha pl. mostani átlagos 95W-os csúcsdisszipációjú CPU mellé odavágnak egy átlagos VGA-s GPU, ami mondjuk olyan 60W-tal dobja meg azt a 3x3-as területen átadandó energiamennyiséget...

Vagy ez amolyan int. VGA-s rendszereket akar majd kiváltani? És annak megint mi értelme? Annyival gazdaságosabb, hogy megéri erre x+1 milliót költeni, amikor van egy kész módszer?

Az i5-höz is lenne egy kérdésem:

Jól értem, hogy az lesz belőle a csúcsváltozat, ami először fog debütálni? És mi fog még belemenni ebbe az 1160-as foglalatba a későbbiekben? Mert ebből úgy értelmezem, hogy semmi erősebb, csak gyengébb...

Ami meg ugye azért jó, mert ahogy a hírben van.. az intel nem nagyon szándékozik olcsóbb 1366-os lapot kiadni, azaz meg kell barátkozni a min. 50K-s lapárral? Ezzel mondjuk nekem semmi bajom sincs, mert majd b@szok tőlük lapot venni, de mondjuk az a minimum, hogy hasonlít az s754-re a történet :D

Tehát ez egy egyéves platform?

AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W

(#25) Prof01


Prof01
(PH! kedvence)

Aztaaa, milyen Brezsnyev szemöldök! :DDD

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#26) VaniliásRönk válasza Abu85 (#15) üzenetére


VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ezt a terelgetést az nVidia egyszer már bebukta, az Intel is tálcán kínálja a fejét az AMD-nek? :DDD (Nem komolyan venni. :)) )

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#27) Depression


Depression
(PH! kedvence)

Valahogy úgy érzem, hogy ezzel ttényleg az AMD-nek kedvez. A csúcskategóriában tarolni fog, de a gyengébbet meg annyira lent fogja tartani, hogy az AMD-nek nem lesz nehéz befogni.
Jól látom?

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#28) shabbarulez válasza EarL 007 (#17) üzenetére


shabbarulez
(őstag)

Szerintem nincs nagyon értelme 4 magos proci mellé IGP-t tenni, nem nagyon lenne rá tömeges kereslet. A vásárlók azon szűkebb rétege aki hajlandó 4 magos procit venni magasabb áron az igen nagy valószínűséggel video kártyára is fog költeni, mert okkal vesz ilyen nagyobb teljesítményű cpu-t. A mainstream alsóbb szegmensébe és valueba meg jó párosítás a 2 mag+igp, ugyanúgy ahogy oda most is core2+g4x párosokat adnak el.

Ami változik az hogy Core2 helyett Nehalem alapú 2 magos lesz egyel kisebb gyártástechnológián. A G4x-es északi híd is egyes fejletebb gyártástechnológiára kerül és beköltözik a tokozáson belülre a proci mellé. Így a régi 3 chipes kialakítás helyett elég kettő és költséghatékonyabban megoldható.

Ezekből a kisebb helyigényű és mérsékelt fogyasztású cuccokból bőven jó gépeket lehet csinálni ami piac 2/3-ának igényeit tökéletesen lefedi. Arra lenne inkább szükség hogy az ATX végre tűnjön el és a mini-ITX alaplapok és házak ne irreális prémium felárba kerüljenek, hanem inkább a méretükkel arányosan kerüljenek beárazásba. Akkor végre a munkhalyekre és az otthonokba is jóval kisebb méretű gépeket lehetne pakolni. Persze ehhez a tápok idióta megalomániájának is véget kellene vetni, röhej hogy ma már 400W alatt alig van kínálat miközben a gépek zöme 100-150W-nál alig eszik többet. Ott is az kellene hogy kis méretű tápokból racionális, méretükkel arányos árban legyen kínálat és máris megterendőhetne a lehetőség hogy kis méretű, csendes gépeket lehessen építeni, végleg elfeledve ezeket a nagyméretű zömmügő atx maginákat.

Az utolsó kérdésedre pedig, a GPU az a proci mellett van közös tokozásba, ahhoz csak déli híd készül, 2 chip van összesen az északi híd beköltözött procin belülre. Kvázi a 4 magos mellé olyan mintha beintegrálódna egy P45-ös északi híd, a déli híd pedig megmarad 2. chipnek. A 2 magos esetén pedig nem ilyen szoros az integráció, mert a G45 csak MCM formában kerül tokozáson belülre, és ugyanúgy megkapja a P5x-es ibex peak déli hidat mint a többi. Kavarodás az elnevezések cserélődésből van. Régen az északi híd volt a P4x jelölésű, a déli híd meg ICH10-es. A Nehalemnél megszűnik az önálló északi híd a mainstream prociknál, viszont a déli hídat nem túl következeten P55-ként nevezik el.

(#29) Majstor válasza TomBoy1986 (#24) üzenetére


Majstor
(senior tag)

Szerintem ez főleg a kevesebb fogyasztás érdekében ill. hordozható gépeknél jól fog jönni ez a fejlesztés.

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#30) Televan


Televan
(PH! kedvence)

Középkategóriában elég lesz a 2 mag + GPU ? :F
A csúcskategóriában meg már 6 magnál +GPU fognak járni. :)

May 27 | Q3 2019 -- July 1, 2019 to September 30, 2019

(#31) shabbarulez válasza TomBoy1986 (#24) üzenetére


shabbarulez
(őstag)

Nem a játékosokat célozzák meg az cpu mellé integrált gpu-kat. Nem az a cél hogy megkíméljék őket egy külső video kártya megvásárlásától. Ez sokkal szerényebb igényekhez készül, oda amit a mostani IGP-k ellátnak, ezt viszont minél integráltabban igy kisebb helyigényű, kevesebb energiával beérő, olcsóbb rendszereket lehet gyártani ami mind mobil, mind desktop környezetben jól jöhet.

Nagy teljesítményű GPU-t nagyon nincs értelme beépíteni a tokozáson belülre. Sokkal növelné a fogyasztást, ráadásul hiába tekerne ezerrel a cpu mellett, ha a szűkös memória rendszer miatt nem lehetne ellátni adattal, így csak állandóan várakozna.

Valamelyik híroldalon tegnap olvastam hogy a 32nm-es 4 magos i5 2010 nyár felé érkezik majd. Gondolom az Intel a 45nm-es variánsnak ad egy kis időt a kifutásra, nem küldi azonnal a nyakára a 32nm-es változatot, bár még így is elég rövid életciklus szánnak neki. De ez a rövid életciklus már korábban is sejthető volt, túl nagy méretűek a 45nm-es i5-ösök ahhoz hogy a mainstreamben nagy volumenben megérje őket gyártani. 32nm-es shrink után már gazdaságosabb méretre zsugorodnak.

Az 1160-as foglalatban szerintem jön majd egy 32nm-es i5, aztán utána jön meg egy 32nm-es Sandy Bridge i5 variáns, aztán annak a 22nm-es shrinkje. Szóval nem fog az a foglalat csak úgy eltűnni. A mainstream és a value piac túl nagy ahhoz hogy csak úgy figyelmen kívül legyen hagyva. Az 1366 létjogosultsága pedig mellette ugyanúgy megmarad. Abban készülnek majd a továbbiakban is az egy és két utas szerver procik és a extreme desktop vonal, pont úgy ahogy most. A piaci szegmenseknek megfelelően van szétosztva a tokozás.

(#32) gV válasza TomBoy1986 (#24) üzenetére


gV
(őstag)

már semmi

[ Szerkesztve ]

(#33) Devid_81 válasza Majstor (#29) üzenetére


Devid_81
(PH! kedvence)

De akkor meg támadjanak mobil fronton...inkább hagyták volna a "'csóró gyereknek" a 775-öst és akkor Dávid se gondolkodna AMD-be nyár környékén... :U :U
Végülis, egy négymagvas intel még szóba jöhet 775-ösben...de lassan felejtős az intel a vékonyabb pénztárcájúaknál... :W

Aprohirdetes ingyen -- http://www.powerapro.hu --

(#34) Majstor válasza shabbarulez (#31) üzenetére


Majstor
(senior tag)

Pontosan :K

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#35) Joachim21


Joachim21
(senior tag)

Tomyboy és Leviske hozza a formáját, ileltve hát igazán csak Tomyboy, mert Leviske kezd ráébredni hogy az Intel megeszi az AMD-t! ;)

Nemtudom már ki írta, hogy az alsó kategóriát majd learatja az AMD, de az ő figyelmét külön is felhívnám a core2-es rendszerekre, amik nem fognak egyik napról a másikra eltűnni, hanem valószínűleg majd árcsökkentések után elfoglalják a helyüket a termékpaletta alsóbb árkategóriájában.
Itt megint csak felhívnám a figyelmét mindenkinek arra, hogy az Intel Penryn die mérete, jelentősen kisebb mint a Phenom2-esé, ergo jóval gazdaságosabban is gyártható, tehát az Intelnek bőven van még lehetősége árcsökkentésre a core2eseknél! Core i5 érkezése után valószínű csökkent is, amiben bízok hogy a nemrég bejelentett Phenom2esek majd felnőnek a Q9550es, és Q9650es mellé, és akkor még tovább csökkenhet a c2q-ok ára!

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x4-810.html
www.anandtech.com
Itt találni tesztet már az újabb Phenom2esekről is, DDR3 mellett.

[ Szerkesztve ]

:)

(#36) shabbarulez válasza Oliverda (#13) üzenetére


shabbarulez
(őstag)

Biztos hogy csak letiltott 6 magosból lesz 4 magos 1366-os, külön biztos hogy nem fognak gyártani, ahogy most sem teszik pl. dunningtonnál. Viszont a desktop extreme szegmensnél nem tartom túl valószínűnek hogy lesznek 4 magos változatok. Az a termékcsoport a maximális teljesítmény igénylő felhasználói körnek szól, ebbe nem igazán illik bele egy csökkentett teljesítményt kínáló proci. Xeon UP/DP vonalon viszont egy alacsonyabb TDP értéket kínáló, gazdaságos fogyasztású cpu variánsként jobban el tudom képzelni, esetleg az árszegmens aljába pozícionált szerver terméknek.

(#37) TomBoy1986 válasza shabbarulez (#31) üzenetére


TomBoy1986
(PH! kedvence)

Aham, értem. Akkor ez egy normál integrált VGA-s rendszer. És ezzel most meg akarják szüntetni az északi hidat, vagy mi is az értelme? Mert ugye, kb. akkor válik olcsóbbá.

Viszont lesz ezekből int. VGA nélküli változat is, vagy mindenkire ráerőltetik ezt?

Abban azonban amint látom nem mondtál ellent, hogy itt bizony felfelé ugrás nem lesz, min. egy évig (ami inkább másfél szerintem)...

Joachim21:
Kérlek írd le, hogy mit szeretnél... na komolyan... írd már le :)
Azt akarod, hogy bezárjon az AMD, vagy mit is (és utána?)? Most komolyan érdekelne, hogy mit okoskodsz...

Devid_81:
Hol itt a gond? :)

[ Szerkesztve ]

AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W

(#38) Joachim21


Joachim21
(senior tag)

:C Letiltott 6 magos :DD

Nahelem óta, az Intel külön részekből építi össze a processzorokat, tehát ha akarnak, akkor egyszerűen 2 magot kivesznek, nem lesz letiltogatás, mint az AMD-nél! Ugyanúgy lehetne 1 magos procit is gyártani a nahelemből, mint 12 magosat, mert a moduláris felépítésnek köszönhetően azt pakol egymás mellé, amit szeretne!

:)

(#39) M107


M107
(PH! addikt)

Kívánok az Intelnek sok sikert de GAZDASÁGI VÁLSÁG van és sajnos szerintem sokáig fog tartani. (Nem fog majd olyan jól fogyni hisz az emberek először esznek isznak utánna jöhetnek a többi dolgok.
s nem hinném hogy minden szmítógépes fan vagy itt (PH nagy úr előszőr nem enne és inna és megteremtené magának az életet) erről senki sem ír.

Az intel is leépített és leárazz elég keményen és nem a rivális miatt

SAJNOS :'(((((

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! ( (PH! addikt) YEAH vissza az őstag címet :) )

(#40) waterman_ válasza TomBoy1986 (#24) üzenetére


waterman_
(fanatikus tag)

nem egy csúcs vga-t raknak a cpu mellé, hanem egy kedvező fogyasztású GPGPU-t. azaz general purpose gpu. a mai számítástechnikában rengeteg feladat lenne, ami nem egy cpu-t hanem egy gpu szerű számoló tömböt igényel, tehát sok kis párhuzamos szálat. például, kódolás, titkosítás, egy jó adag matematikai művelet etc. mivel a cpu-k teljesítménye ilyen párhuzamos feldolgozást igénylő esetekben nem jól skálázódik, ezért arra gondoltak, hogy akkor csináljuk meg, hogy a videokártya képes legyen besegíteni a cpu-nak. erre született nemrégiben az openCL szabvány és a dx11-ben is lesznek olyan kiegészítések, amik általános adatfeldolgozásra valók. ha a cpu mellé odapakolnak egy GPGPU-t, akkor egy openCL kód, (ami mondjuk csinál jó pár párhuzamos szálat, mert a pillanatnyi helyzet azt kívánja) a sima cpu-hoz képest többszörös sebességgel futhat, pedig csak egy alsó-(közép) kategóriás GPU-nak megfelelő mag van cpu mellett.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#41) Devid_81 válasza TomBoy1986 (#37) üzenetére


Devid_81
(PH! kedvence)

Akárhogy is lesz nem tartom valószínűnek, hogy tuning képes lesz pontosan eme összedrótozott mivoltja miatt.
Ámbár az i7 is úgy jött, hogy nesze neked nem tuningolsz...ahhoz képest szépen mennek 4GHz-en és felette...
Nekem inkább a ránk erőltetett "válts mert lemaradsz" politika nem tetszik.
Szerintem a kis tesók vígan elmentek volna még a jövőben a 775-be, a nagy tesók meg mehetnek felőle 10000 tűs rendszerben is.. :U

Szerk: jut is eszembe, lehet hogy powerstrip&ati tools-al tudjuk majd tekerni a procit is...áh nem is rossz :DDD
Van benne fantázia :)

[ Szerkesztve ]

Aprohirdetes ingyen -- http://www.powerapro.hu --

(#42) moha bácsi válasza Devid_81 (#16) üzenetére


moha bácsi
(fanatikus tag)

Ó a francba! Lelőttétek má a szemöldökös poénokat :O

Stephen L. Smith szemöldök POWA!!! :C

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#43) Abu85 válasza TomBoy1986 (#24) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A kapott dokumentumok alapján egyelőre úgy tűnik, hogy az LGA1160 foglalat csúcsmodellje a Lynnfield. A következő teljesítménykategória az LGA1366-os Bloomfield. Az természetesen előfordulhat, hogy a nyáron megjelenő Lynnfield procikat később magasabb órajelű termékek váltják fel.
A stratégia a gyakorlatban úgy nézhet ki, hogy ahol a Lynnfield teljesítménye végződik, ott kezdődik a Bloomfield. Ez ár szerint kb. 75000 Ft lesz. Ennek megfelelően a legerősebb Lynnfield gyengébb lesz a Core i7-920-nál. Amikor jön egy Core i7-920 sebességgel rendelkező magasabb órajelű Lynnfield, akkor a Core i7-920 helyébe lép a Core i7-940 ... és így tovább.
Ez a stratégia kőkemény üzlet, akinek teljesítmény kell az fizessen, akinek pedig nincs pénze az matyizhat egy helyben Core i5-tel. :( Ugyanezt csinálta az NV a GF8-as idők kezdetében kiütötte az értékelhető középkategóriát, ezzel átkényszerítette a vásárlókat a top kategóriába. A piaci elemzések szerint van egy olyan piaci réteg (nem is kevés felhasználóval) akinek van pénze megvenni a Core i7+X58 platformot, de nem teszi meg, mert nem látja a többletkiadás értelmét, mivel az olcsóbb rendszer is megfelel nekik, amit majd később továbbfejleszt. A Core i5 esetében a továbbfejlesztés gyakorlatilag ki lesz ütve, ettől azt várják, hogy a tehetősebb nép lépjen azonnal a Core i7 táborba. Az Intel név most annyira erős, hogy ez a stratégia simán megengedhető.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#44) gV


gV
(őstag)

videók a Clarkdaleről: 1 2

Abu: A Core i5 esetében a továbbfejlesztés gyakorlatilag ki lesz ütve, ettől azt várják, hogy a tehetősebb nép lépjen azonnal a Core i7 táborba.

akkor már a Core i5-öt sem adnák ki v az lenne 2 mag + intgpu-s

[ Szerkesztve ]

(#45) dime27


dime27
(őstag)

hmm akkor várok egy olcsó 32es hatmagos procira majd akkor váltok:D

OnePlus 6T+Huawei Mate 8+Xiaomi Mi Max 2

(#46) Abu85 válasza waterman_ (#40) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Igen ez az eszmefuttatás helytálló, csak a G4x szériás GPU kb. 3 év lemaradásban van a konkurensekhez viszonyítva. Mindezek mellett még DX10 kompatibilis meghajtó sincs hozzá.

A következő generációs CPU+GMCH processzorban már egy Larrabee ivadék lesz. Ezért nem fejlesztettek új GPU-t a Clarkdale-be.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#47) TomBoy1986 válasza Abu85 (#43) üzenetére


TomBoy1986
(PH! kedvence)

Ez nekem rendkívül szimpatikus egyébként. Mindig is nagyon szerettem, amikor helyettem eldöntötték, hogy mit is vehetek. Uhh... vagy nem is :)

Konklúzió számomra ugyanaz marad, ez a termékpolitika - felhasználói szemszögből - általam támogathatatlan. :K

Fordított helyzetben is ezt vallanám, azaz ha 3 betűs lenne a fenti cég, s 5 betűs a lenti.

AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W

(#48) Abu85 válasza gV (#44) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A Core i5 a Lynnfield. A Clarkdale vélhetőleg Core i4, vagy Core i3 nevet kap. De az sem elképzelhetetlen, hogy Core i5 családba helyezik, és az alacsonyabb számozás jelzi majd a kétmagot.

TomBoy1986: nekem sem tetszik a dolog, de hát most mi tudok csinálni. Az már biztos, hogy jó ideig marad az LGA775 cuccom. :DDD
Amúgy a szopatást azt gyártófüggetlenként érdemes kezelni. Az AMD-nél szintén nem tetszett az Athlon 64 féle két Socket az elején. Mindenesetre az érthető volt, mert ott a Dual-Channelt később hegesztették össze ... Ettől persze még nem tetszett. ;]

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#49) Devid_81 válasza Abu85 (#43) üzenetére


Devid_81
(PH! kedvence)

"A Core i5 esetében a továbbfejlesztés gyakorlatilag ki lesz ütve, ettől azt várják, hogy a tehetősebb nép lépjen azonnal a Core i7 táborba. Az Intel név most annyira erős, hogy ez a stratégia simán megengedhető."

Enyhe iróniával ugyan de a "most" szót kiemelem :DDD
Ezekkel csak az a baj, hogy eleve a i7 nem fogy rendesen, ott is baj van.
Beleinvesztálnak most olyan technológiába pénzt amibe jelen piaci helyzetükben nem is kellett volna meglépni...

Nahde lássjuk világosan:
Lesz egy nevezzük Celeronnak hozzávaló alaplappal..
Erős(ebb) megoldás nevezzük akárminek és persze hozzávaló alaplappal...
A két rendszer túlképp "teljesen eltér" egymástól...míg a nevén nem említett másik gyártó lassan a nevén nem említett asrockal lassan összehozza a nf3-as AM3 at is. ;]
Ezzel csak a hozzá nemértők és a boltosok lesznek rosszabb helyzetben...mert a hozzáértők azok akkor is tudni fogják mit akarnak és eddig is tudták...
Agresszív marketing és előbb utóbb mindenki köpködni fog mikor meghallja az intel márkát...
Ezt egy ilyen mondva csinált "válságban" nehéz lesz nekik is átélni úgy gondolom.

Aprohirdetes ingyen -- http://www.powerapro.hu --

(#50) TomBoy1986 válasza Devid_81 (#49) üzenetére


TomBoy1986
(PH! kedvence)

Nem kell aggódni, ezt is meg fogják oldani. Pl. gyorsított 775 kivezetéssel.

AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.