Hirdetés
- Bezárta a Microsoft az ingyenes Windows 10-re ugrás kiskapuját
- Projektor topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- ASUS notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szép adag hardverrel búcsúzik a szeptember
- Apple asztali gépek
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
"A Skylake processzor esetében fontos megjegyezni, hogy az új processzormagok papíron kaptak egy nagyon fontos újítást, mégpedig az AVX-512F utasításkészletet, amely számos extra utasítás mellett 512 bites vektoroperációk végrehajtására ad lehetőséget. Azért írjuk le, hogy ez csak papíron igaz, mert az összes, végfelhasználóknak szánt Skylake processzorban le lesz tiltva ez a funkció, így a Skylake generáció alapvető és egyben legnagyobb újításához csak Xeon márkajelzés alatt lehet majd hozzájutni."
Errol lehet tudni valami bovebbet? Leginkabb azt lenne fontos tisztazni, hogy az 1 socketes Xeonok is megkapjak-e az AVX512F-et, vagy majd csak a Skylake-E/EN/EP/EX (2+ socket). Vagyis, egy sima LGA1151-es alaplapba lehet-e majd kapni olyan procit, amiben aktiv az AVX512F?
-
MiklosSaS
nagyúr
Nagyon orulunk neki....
Visszont altalaban az i7-esek (2600K, 3770K, 4770K, 4790K) mainstream vonalon olyan 240-275 angol font korul szoktak megjelenni...de ez most 320 font...
Annyit pedig nem adok erte...egyenlore marad a 4790K....esetleg majd csere egy 6820K-ra...ha nem merik majd azt is aranyban.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Televan74
nagyúr
Ha a játékokban/tesztekben DX12 alatt hozza elvárt teljesítmény könnyen lehet,hogy jövőre 4790k ki a gépből, 6600k be a gépbe.
Eladó cuccok!!! https://tinyurl.com/2p9xjwkc
-
Lacok
őstag
Már van teszt, ha valakit érdekel [link]
[ Szerkesztve ]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
XuChi
addikt
de akkor az alaplap is kifelé a gépből és új alaplap be a gépbe
Tököm tele ezzel a foglalatváltogatással.
Amd miért tud 5 generációt is ugyan abba a foglalatba belerakni, intel miért nem ?????
Tavaj vettem a z97 lapomat, most ha fejleszteni szeretnék akkor kukázhatom is kifele, jaaaaah és a ramjaimat is!!!!
Ez van ha valaki egyeduralkodó egy piacon!!!
-
snecy20
veterán
Akinek van minimum egy 4790-je, annak meg se kell hallania ezt a hírt.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Bloksma
aktív tag
Szerintem egy 4790K-t nem sürgős lecserélni, az még egy darabig sok mindenre elég lehet. (Én még i5-750-t használok
)
-
XuChi
addikt
Azért illene egy foglalatot legalább 5 évig tartani!!!! Ez a 2 évente teljes foglalat váltás az agyamat szétb@sza
Nem szeretnék alaplapot is váltani, meg ramot, mert semmivel nem tud többet mint a mostani lapom!!!
Az i5 4690 procit váltanám le szívesen, de sajnos nem tudom max 4790k-ra
Egy 6600K lett volna jó, mert nekem nem kell az i7, de így már nem lesz
-
Jól látom, hogy ez az i7 az Intel első 4Ghz alap órajelű peocesszora?
Az AMD-nél az FX 4370-es volt. -
DR|FTK|NG
veterán
Nem. Az i7 4790K-nak is 4GHz az alapórajele. Egyébként a P4-es korszakban is volt alapból 4GHz-es CPU.
-
stevve
nagyúr
Jó lett, bár az IGP terén azért érdekesek lehetnek majd a tesztek, ha frissül a driver. Egyelőre nem hoz sok többletet és az Iris Pro sebességét nem közelíti a Gen9.
Akiknek erős i5, i7 van most a gépében, azok miért szeretnének olyan nagyon cserélni? Mert új? Én is 4690-nel tolom és egyáltalán nem tervezem lecserélni, mindenre elég szó szerint.
-
Cickánykoma
tag
Ezen fog futni a Skynet?
Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
4264adam
veterán
Játékok terén a DX12 hozhat valamit amitől a régebbi procik az új címek alatt hátrányban lesznek?
-
-
i5-2500k-t érdemes lesz vajon ezekre cserélni?
Csak CPU-ban mennyi lehet vajon a plusz teljesítmény? -
eventus
veterán
Igp miatt magasabb a fogyasztas, mint haswellnel?
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
XuChi
addikt
válasz
bandras0226 #27 üzenetére
Az hogy procit szeretnék cserélni egy év után, az állandó viszketés ????? Nem értem. De mivel nem fogok ramot is és alaplapot is cserélni, ezért marad majd a 4790K
-
Crytek
veterán
Na ez jó szar lett.Pedig anno azt pletykálták igpbe jobb lesz mint a broadwell,hát nagyon nem
Next PC Upgrade: 2022
-
csiki_92
aktív tag
Nem látom sok értelmét még a 3570-ről cserélni se.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom. Xeon-only a hivatalos álláspont, de modellekre lebontva nincs megadva.
(#23) 4264adam: Igen. Az IOMMU címzéshez csak a Kaveri, Godavari, Carrizo, Broadwell és Skylake a jó. Más processzor nem támogatja.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
hemaka
nagyúr
Látszik, hogy a majdnem egyszereplős CPU piacon kicsit állóvíz van.
-
-
törölt tag
Ideje Teszteket olvasni!
A cpu rész érdekes, órajel skálázódásra kiv. leszek. DX 12-alatt reméljük nem lesznek Min. spec. a játékok alatt
DDR3/4 "hibrid" vezérlő miatt inkább várnék, mert lesz ezekbe még több is.[ Szerkesztve ]
-
actival63
aktív tag
Én sem váltok marad a P4.
Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200
-
valenc
tag
Most jól értem hogy az anandteches cikkben azt írják hogy lehet BCLK-ból is húzni ezeket mint ahogy régen is lehetett? Mert akkor megérik az árukat.
-
bozont
veterán
Miért? Ennyire nem elég a 4790K? Amint látszik, a Skylake nem igazán hoz sok pluszt, szóval nem aggódnék ez miatt, sőt nem is teszem. Még lehet a következő generációt is kihagyom (akkor meg már a konfig csere is belefér), még alapórajelen is elég gyors ez a 4690K, így 4,5GHz-en meg bőven marad tartalék.
Munkára meg van más, gyorsabb alternatíva is.
-
jedis
senior tag
Hát majd DX12 alatt jöhet ki az új Skylake processzorok előnye, az IGP miatt . Azért az átlagos 5%-os CPU részért nem érdemes cserélni, főleg hogy a fél gépet kéne .
Majd ha jönnek az első Game-k, amik ki is használják az új IGP előnyeit, akkor lehet lemérni a valódi fejlődést.
[ Szerkesztve ]
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
MiklosSaS
nagyúr
Visszont a hofokok nagyon jok. Nincs benne a VRM fesz szabalyzo, joval huvosebbek. 1.2 V a VID-je a 6700K-nak, a 4790K-nak pedig 1.1 V.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Sinesol
veterán
Már hogy a viharba ne lenne uj foglalat, amikor bejön a DDR4?
Cserélni meg ott a Broadwell is, az is jó nagyot erősödött IGP szinten, a jövőben meg az sokat fog számítani. A Haswellnél még nincs közös memóriakezelés, a Broadwellnél viszont van, szóval ott a lehetőség az előrelépésre. Z97 lapba bele is megy.
Hírhez hozzászólva: Nagyon jó kis procik, láttam teszteket, ahol léggel 5ghz-et mennek alacsony feszültségeken, szerintem ez a generáció lesz az új Sandy Bridge. Slágergyanús.
Abu: Szóval akkor mégis az eredeti forgatókönyv az igaz, miszerint az igp-re fejlesztenek. Amugyis jó nagy butaság volt, miszerint erős cpu lesz, az igp meg nem fejlődik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egyelőre csak a két K-s modell érkezett meg, de később befut majd a többi opció is.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest