Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • -Skylake-

  addikt

  válasz #04824576 #52 üzenetére

  Levezetnéd nekem pár szóban kérlek ezeket a rendkívül komoly problémáidat a W10-el , úgy , hogy nem említed a designt ? Tehát minden problémád érdekel vele kapcsolatban , kivéve a szaracsempe.

  Skylake

 • -Skylake-

  addikt

  libreoffice.org - Get Help/Professional Support

  "The Document Foundation does not provide professional support services for LibreOffice."

  Van még kérdés ? Persze ezután le vannak írva dolgok, hogy kihez meg hova lehet fordulni ha baj van , de ez az első mondat. Az első.
  Olyanok vagytok mint a videók youtubon, hogy a lambót legyorsulja a sleeper e36-os bmw. Ahogy azok az emberek sem, Ti sem értitek, hogy egy Libre vs MSO kérdés soktényezős is lehet és lehet, hogy bizonyos embereknek bizonyos tényezők nagyobb súlyúak és ezért más alapján fognak dönteni. Az, hogy az e36 pont olyan gyors mint a lambó, az egy szempont az 5ezerből és a maradék 4999 alapján meg a lambo rommá veri a bmw-t.
  Vannak szegmensek ahol egy linux ezerszer jobb választás mint egy windows , meg vannak szegmensek ahol a windows lesz ezerszer jobb mint a linux. Nem véletlen az a felosztás, hogy a nagyvállalati környezetben hatalmas piaca van a linux alapú rendszereknek és nem véletlen , hogy a desktop piacon olyan mérhetetlenül kicsi , amilyen.
  Nem azért tanítanak MSO-t a sulikban, mert ki akarnak veled baszni, hanem azért mert az MSO dominálja a teljes szektort és valahol az iskola lényege épp az kell legyen, hogy készítsen fel a munkaerő piacra. Taníthatna LO-t meg OO-t is , de minek ? A cégek elvárása feléd nem az office software-ek ismerete lesz , hanem az MSO software-ek ismerete lesz. Nem azt várják tőled, hogy tudj operációs rendszert kezelni, hanem azt, hogy tudj Windows operációs rendszert kezelni. Nyilván ha OS és SW független oktatás lenne , akkor mindenki nyerhetne , mert a user-t bármi elé leteszik majd feltalálja magát, de ezzel jelenleg a munkáltatok túlnyomó többsége semmit sem nyer, csak a user. Az iskola pedig nem azért van, hogy a user-t megtanítsák az életre, hanem hogy a usert megtanítsák arra amit majd a munakhely elvár. Ez pedig az MSO meg Win. OSX-et sem oktatnak az iskolák , meg Numbers előtt is viszonylag keveset ültünk a gimibe. Ennek sem az az oka, hogy a Mac egy szar rendszer , az az oka hogy a piaci részesedése nulla. Speciális környezetekben speciális funkciókat tud jobban ellátni mint egy Win , érthető, hogy egy iskola nem fogja azért beépíteni a tananyagba, mert majd 100-ból egyetlen cég ezt fogja kérni tőled. Ők a maradék 99 cégre oktatnak.
  Nem értitek azt, hogy desktopon a kockákon kívül az átlagos embereknek a "minél egyszerűbb" rendszerek fognak működni. Ha egy OS ugy indul, hogy bármikor előfordulhat , akárcsak egyszer is az életben, hogy neked home userként kell egy terminál , az megbukott ebből a szempontból. Ahogy egy srác is írta fentebb (talán somatom) , a dekstop linux terjedésének a kulcsa az android. Nulla terminál, nulla lehetőség, faék egyszerűség, szoftverbolt , plug-and-play. Ami ennél bonyolultabb az az életbe nem fogja a Win-t desktopon leváltani.
  Ahogy halad előre a fejlesztés egyre egyszerűbb és egyszerűbb ezeket az eszközöket kezelni és Ti azért harcoltok, hogy maradjon ugyan olyan bonyolult mint 20 éve volt , de legyen linux dominancia. Bocsánat , de mi a fasznak ? Ki akar ma desktopon azzal foglalkozni, hogy miért nem megy a 4k youtube out-of-the-box ? A lényeg a nem megy. A usernek az kell, hogy power gombot megnyom , felhasználó nevet megad , wifit kiválaszt - done , kész rendszer. Ezt egy linux annyira nem tudja, hogy talán nincs a földön még egy rendszer ami ezt ennyire nem tudja. Akkor mi a kérdés ? Nem értitek miért nem akar a nép erre áttérni ? Ezért.
  Ti azt akarjátok , hogy maradjon meg a linux linuxnak , csak közben akarja mindenki azt használni. Persze... Eszméletlen gúnnyal mondjátok , hogy "el windows-osodik" a liinux a sok ember miatt aki elkezdi használni , miközben ugyan abban a hsz-ben azért ekézitek a világot, hogy miért használ Wint.
  A linux egy pont ugyan olyan arrogáns rendszer mint a Win , de a Win-nek legalább meg van az az előnye, hogy home szinten egyre egyszerűbb és egyszerűbb az egész. Már semmit nem kell vele csinálni, persze az életed is ellopják metaadatban , de már minden megy magától.
  Win 7 után nézd meg a 10-et. Drivert 5 éve nem telepített senki W10-en , mert ha szerencsétlen kap netet install közben , akkor már úgy tölt be az asztal , hogy felrakott mindent. Lett saját store , lett egy csomó csomó beépített program , mail , calendar , a kereső , a cortana... Kapott százezer olyan funkciót ami persze egy nettó adatlopás , de r=1 usereknek gyakorlatilag magától megy a gép. Egy linux ezzel szemben mit tud felmutatni home usereknek ? Hogy ha épp mákod van és pont ubuntut raktál fel nem pedig mondjuk arch-ot , akkor fel tudod rakni a spotit ? Persze archra is feltudod , csak elég messze lesz attól , hogy "Download Spotify" ,-> 10 sec -> , program indul. Akkor fogsz rávenni valakit a váltásra , ha ebből a 3 lépésből amiből ez winen áll egyet megspórolsz (bár mondjuk a W10 is feldobja néha magától clean install után , azon már nincs mit rövidíteni)

  Az MS nyilvánvalóan termékcsapdaként használja a rendszereit és nyilván az a célja, hogy bebetonozzon téged a saját környezetébe. De emellett legalább foglalkozik azokkal a userekkel , akik sokkal sokkal többen van mint mi, akiknek pont bőven elég egy duplaklikk az exe-re , utána meg a program indítása. Egyszerűen a linux rendszer szemléletét nem tudod ráhúzni a világra és nem is fogod tudni soha, mert a végtelenségig tweak-elés csak akkor lesz előny, ha végtelenségig tweak-elni akarsz. Ha nem akarsz , akkor nettó hátrány és nagyon nagyon tévesen kell látnotok az egész IT világot, ha nem látjátok, hogy a home userek túlnyomó többségének egy Linux desktop egy Win -el szemben semmi több, mint egy kurvanagy hátrány. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a linux szar. Annyit jelent csak, hogy nagyon nem való mindenhova.

  [ Szerkesztve ]

  Skylake

 • -Skylake-

  addikt

  válasz bambano #327 üzenetére

  Nézd, én néha tényleg nem értelek. Nem akarok mindent amit írtál cáfolni/megerősíteni , mert parttalan vita ez , de az iskolás részre azért reagálnék. Tényleg azon megy most köztünk a vita, hogy mit kellene tanítani és mit tanítanak ? Én tökéletesen értelek , meg belátom én is, hogy a tökéletes világban az iskola nem a munkáltatóhoz képezne hanem csak úgy általánosságban, de basszus , hát nem ez történik. A valóság az, hogy az iskola jelenleg téged annak a munkáltatónak "nevel ki" aki majd MSO-n dolgozik. Nem arról van szó, hogy ez jó e vagy sem mert ez egyértelműen nem jó, hanem hogy ez történik e vagy sem. Márpedig azt mindketten tudjuk, hogy ez történik. A többire meg összességében csak azt tudom mondani, amit totron írt a #342-ben. Az nem működik, hogy egyre több és több helyen cseréljük le a teljes ökoszisztémát az elejétől a végéig úgy, hogy közben nem közelítünk azok felé akik most egy teljesen más ökoszisztémában élik a mindennapjukat. Ez akkor működik ha valami nagyon újat és nagyon jót tudsz felmutatni, mint anno 2007-ben a Nokia S60-ra az iPhone. Namost azt ezért remélem még Te is hajnaldó vagy belátni, hogy közel , de közel sem üt akkorát egy Linux a Windows-ra , mint amit az iPhone (/android) ütött a Nokia S60-ra. A linux egyáltalán nem "alapjaiban" más mint egy Win. Ez így nem fog működni, valamit engedni kell. Vagy el kell fogadni, hogy a Linux megmarad egy réteg OS-nek rétegigények kielégítésére , vagy el kell fogadni hogy átalakul egy olyan irányba mint amikor lett belőle egy android. Más opció szerintem nincsen.

  [ Szerkesztve ]

  Skylake

 • -Skylake-

  addikt

  válasz #04824576 #351 üzenetére

  Költői kérdés, de mi nyugaton élünk ? Mert szerintem nem. Tisztázzunk egy nagy félreértést kérlek. Én nem azt mondom, hogy jó a megközelítés. Én azt mondom , hogy EZ a megközelítés. Az alapján, hogy mit vár el tőled egy random munkáltató, teljesen érthető, hogy ebbe az irányba folyik a képzés is. Jó ez ? Nem , nem jó. De attól még ez a valóság. Kiegészítésként szeretném megemlíteni (ahogy ezt már számtalanszor meg is említettem egyébként a hasonló cikkek alatt), hogy én mint a szart úgy utálom a Windowst. Nem azért használom , mert szeretem , hanem azért mert ennek a rendszernek a használata jár számorma a legkisebb kompromisszummal. De ettől még rühellem egyébként. Számomra a Win csak a "kisebbik rossz".

  [ Szerkesztve ]

  Skylake

 • -Skylake-

  addikt

  válasz bambano #357 üzenetére

  Mit takar ez a "pöcstering" kifejezés ? Rákerestem gugliba , 7 találat van rá, mind a 7 valami linux-os fórumból és egyikben sem találtam meg, hogy ez mit jelentene.

  Skylake

 • -Skylake-

  addikt

  válasz cami][us #370 üzenetére

  És azt szabad tudni mivel foglalkozol ? Mert ha fejlesztő vagy , akkor evidens , hogy nem officeban mozogsz.

  Viszont aki elmegy egy logisztikai céghez , elmegy egy biztosítóhoz, elmegy egy telkom céghez, elmegy egy éttrembe managernek , elmegy egy építész irodába , elmegy rendezvényszervezőnek , elmegy könyvelőnek , ruhaboltosnak , pilótának , kertészetbe eladónak , szállodába recepciósnak , bankba pultosnak, az ELMŰ-höz , a cinema city-hez , a mekibe és már nincs kedvem tovább írni de gondlom lejött a lényeg, az MSO előtt fog ülni. Nem LO meg nem OO előtt , MSO előtt. A hangsúly nem azon van, hogy aki devops-os az milyen toolt vagy rendszert használ , mert az a speciális eset amihez tartozik majd speciális képzés ahol majd nem azt tanítják neked ,hogy hol van az asztal megjelenítése gomb a windowson. A többi helyen meg MSO lesz Windows rendszeren. Egy középiskolai infó oktatás nem arra fog felkészíteni, hogy hogy írjál programot ami helyett dolgozik , hanem hogy be tudd pötyögni majd az Excelbe , hogy "+10 csirkefarhát". Erről papolok egész este, hogy lássatok már túl az informatikán és lássátok azt a millió és millió olyan munkahelyet, ahol annyit kell tudnod, hogy nyisd meg az Excelt. Az Excelt.
  Nekem szüleim könyvelők , szerinted mi lenne ha valaki küldene egy táblázatot .ods-ben ? Odatelefonálnának , hogy küldjétek vissza xls-ben , mert szar. Könyvelünk 50+ céget, fordrászkelléktől kutyakajáson át építési vállalkozókat , soha , senki nem volt köztük , aki egyetlen percet is dolgozott volna Windows környezeten kívül. Ez a valóság , hogy 50+ cég közül egyet sem találnék nálunk akik nem Win alapon dolgoznak.

  [ Szerkesztve ]

  Skylake

 • -Skylake-

  addikt

  válasz CPT.Pirk #372 üzenetére

  Persze ez jogos , nem is kell minden gépre MSO-t venni több száz/ezer fős cégnél. De valami oka csak volt, hogy a 100ból 5 gépre azért mégiscsak meg lett véve az MSO. Nem állítom, hogy nem lehet OO vagy LO alapon dolgozni. Csak arról beszélek, hogy amit én látok az az, hogy kisebb cégek (nem több száz fős cégekről beszélünk) akikkel mi foglalkozunk , 0%-ban használnak LO/OO-t és 100% a Windows és az MSO. Nyilván sok sok cég van aki meg pont fordítva, de én a környezetemből tudok csak kiindulni. A környezetünkben pedig még senkit nem láttam, aki munkaeszközként Linuxot használ , de ezek NEM infós cégek. Ezek olyan cégek akiknek csak kell számítógép leltározni meg raktárkészlet meg rendelés miatt.

  Skylake

 • -Skylake-

  addikt

  válasz sh4d0w #374 üzenetére

  "100fő feletti cégnél dolgoztam első hivatalos munkahelyemen. Ott úgy volt a vezetőség, hogy miért kellene megvenni ennyi gépre az MSO-t? A gépek kb. 95%-án LO volt és mégis vígan ment a cég. Nem is tudok olyan okot mondani, hogy miért lett volna jó, ha a cég megveszi az MSO-t minden gépre. Egyszerűen semmilyen előnyt nem jelentett volna."

  Szerintem egyértelmű.

  [ Szerkesztve ]

  Skylake

 • -Skylake-

  addikt

  válasz hallador #465 üzenetére

  [18.04] [19.10] [20.04]

  Ugye ugye ? Tudod mi az egyetlen dolog amit bizonyít a linked ? Hogy HUP-on még nagyobb elvakult trash felhasználó bázis van mint itt prohardveren. Gondolom abból adódhat, hogy a HUP design még sokkal geekebb vagy nemtudom...

  Skylake

 • -Skylake-

  addikt

  válasz hallador #472 üzenetére

  "Mennyiből is gazdálkodik az MS?"
  Ez hogy jön ide ? Meg miért lényeg ?

  "És mennyiért lehet megvenni a Windowst?"
  20-80K között.

  "Ugyanolyan bugos mint a legtöbb bármilyen oprendszer, igen."
  Igen.

  "50 000 Ft-ért ne legyenek benne ilyen hibák, mert akkor mi kerül benne ennyibe?"
  Az kerül benne ennyibe, hogy ha holnap úgy döntök hogy építek egy házautomatikát akkor Windowsra lesz megírva a Control4 vezérlője , ha veszek egy okos mosógépet akkor Windowsra (nagyon esetleg Mac) van hozzá szoftver, ha le kell frissítenem egy elektromos cigi szoftverét akkor kizárólag Windowsra lesz hozzá szoftver, ha veszek egy iPhone-t akkor Macre és Windowsra lesz hozzá iTunes , ha PC-n akarok játszani kizárólag a Windows az a rendszer ami erre kompromisszumok nélkül alkalmas , ha (ezt direkt a végére hagyom) bármilyen komoly dedikált grafikai/tervező szoftver kell mint Adobe szoftverek , Autodesk szoftverek , SolidWorks , Affiniti , CorelDraw ... akkor kizárólag Windowson (esetleg Macen) lesz elérhető , soroljam még ?

  "Ok hogy az ország 80 %-a illegális Windows-t használ, csak az nem aki éppen válaszol a kommentre, és így "ingyen" van... :U"

  Én megvettem pénzért a Windows 10-et. Bár azt bevallom, hogy nem kp-ra 70-80ezerért , hanem Microsoft Action Pack-ünk van. Abban meg van W10 license. A Windows nincs ingyen, az egy fizetős szolgáltatás.

  A linkeid meg ugyan azok mint a HUP-os lista és ha sikerült elolvasnod a hsz-em , akkor ott sem (és a te linkeiden sem) azok igazságtartalmával volt a bajom, hanem az alatta lévő vérlinuxos fröcsögéssel. Nem az a baj, ha valaki nem szeret egy rendszert , én sem szeretem se a Windowst , se a Mac-et , se a Linuxot , az viszont baj amikor valaki az ilyen "mi kerül ezen 50kba" kérdésekkel eltagadja bizonyos rendszerek előnyeit. Ugyanis lesz olyan , amiben a OSX lesz kiemelkedően sokkal jobb mint bármi más , lesz amiben a Linux lesz kiemelkedősen sokkal jobb mint bármi más és lesz amiben a Windows lesz kiemelkedősen sokkal jobb, mint bármi más. Engem az zavar mikor ezt megpróbálja valaki elvenni ezektől a rendszerektől és ezek közül egyet beállítani valami etalonnak. Ilyet nem tudsz. Ha te játszani akarsz , akkor a Linux és az OSX mint rendszer úgy ahogy van szart sem ér. Ettől még a Windows nem lesz egy ultimate jó rendszer. Érted a problémám ? :U

  [ Szerkesztve ]

  Skylake

Hozzászólok Aktív témák