Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • joysefke

  veterán

  válasz bambano #236 üzenetére

  Bambano Te kiváló példája vagy a linuxos közösség mérhetetlen hálátlanságának, butasággal határos makacsságának.

  A Microsoft ezzel a lépésével gyakorlatilag a semmiből helyezte fel a Linuxot a desktop operációs rendszerek térképére. Eddig a Linux pár elvetemült hátizsákos duronoson illetve néhány szerencsétlen flótáson kívül akit a munkáltatója kényszerít rá, hogy ezt használja (mivel még Win licenszre sincs pénz) másnak nem volt érdekes.

  Most a Linuxnak lehetősége van a Windows részeként akár Visual Studiot futtató gépen szerepet kapni. Ahelyett, hogy értékelnéd az egyszerű migrációs útvonalat a 21. századba amit biztosít a MS, hogy az egyszeri Linuxos dev végre sokkhatás nélkül egy valamire való GUIs oprendszerre illetve a fapados texteditorjáról egy komoly IDE-re váltson itt pocskondiázol kánonban. :( :))

  [ Szerkesztve ]

 • Gargouille

  aktív tag

  válasz bambano #236 üzenetére

  "úgy érted, hogy az ms nem fog tudni olyat csinálni, amit a redhat meg pöcstering már harmadszor követ el? mire alapozod ezt a feltételezést?"

  Valójában arra alapozom - a tévedés kockázatával -, hogy kisajátítani, levédetni stb. nem fogja tudni, sem részeiben sem egészben, ez a hajó már elment. A Linux fejlesztésének irányvonalába pedig nem tud erőszakkal beleszólni, hacsak nem a Linux (és a különböző disztribúciók) fejlesztői alá nem feküdnek (értsd: el nem adják magukat kilóra az MS-nek). Ha viszont ez bekövetkezik, akkor az meg csak annyit igazol vissza, hogy ők sem különbek senkinél, mert a pénz mindent felülír, a többi meg álszent szöveg volt csak. A nyílt forráskódból viszont következik, hogy azok akik más vonalat szeretnének vinni, fogják és arra fejlesztik amerre akarják.

  Persze sok lehetőség van az ármánykodásra, ezt kár tagadni, de valahogy én ebben nem látom ezt az ördögi tervet. Azt viszont igen, hogy a különböző platformok közti határok lebontása az a felhasználóknak is érdeke lenne és a gyártói oldalon is sok irányból ezen dolgoznak.

  "abban miért nincs semmi hátsó szándék szerinted, hogy inkább belerakta a linuxot a windowsba, csak a windows fejlesztőknek ne jusson eszébe a saját desktopjukat linuxra cserélni? ez mi, ha nem hátsó szándék?"

  és

  "de, kárt okoz. mert egy csomó gépen emiatt marad windows. de hátsó szándékról kérdezzünk már meg egy-két müncheni informatikust..."

  Ebben viszont nincs igazad, mármint abban a tekintetben, hogy számon kéred egy profitorientált vállalattól (mert az MS az egy cég, nem pedig valamilyen "közösség" vagy filozófia), hogy miért az üzleti érdekeit tartja szem előtt. Nyilván nem azon fog munkálkodni, hogy elriassza a saját termékének a használatától a usert, hanem az a célja, hogy minél többen használják és azoknak is legyen vonzó akik eddig esetleg azért nem használták csak, mert hiányzott belőle mondjuk pont ez a képesség. Azért ezt felróni nekik elég nonszensz. Ha te mondjuk szoftver fejlesztő vagy és abból élsz, hogy a saját programodat értékesíted, akkor neked is az a célod, hogy minél többen vegyék meg (beleértve, hogy akik eddig a konkurenciád megoldását használták azok is inkább térjenek át a tiédre), nem pedig az, hogy a potenciális vevőid inkább valami mást használjanak.

Hozzászólok Aktív témák