Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • pengwin

  addikt

  válasz Silεncε #109 üzenetére

  Amíg a Wayland olyan bugos, amilyen, addig nem fog terjedni.
  Meg ha jól láttam alapvető funkciók is csak hosszú idő után kerülnek bele.
  Évekkel ezelőtt próbáltam talán Fedora 27-ben, vagy amikor default lett a Wayland session, és még idén is olvastam panaszokat alapvető funkciók hiányára.

  (#113) Reggie0
  Szerintem a GPU driverekkel már most sincs komoly baj, AMD-nél nagyon szépen megy Mesa-val az összes értelmes GPU, az NV meg már nagyon régőta egyszerűen használható.
  Meg nem mintha Windows-on nem lett volna az utóbbi időben szívás a GPU driverekkel... ;)

  Szerintem közel sincs olyan szakadék Windows és Linux között mindennapi használhatóságban, felhasználóbarátságban egy kicsit is tudatosabb/haladóbb felhasználó számára, mint azt itt a többség állítja.
  Legalábbis amióta windows 10-en is Group Policy és registry szerkesztéssel kell foglalkozni minden telepítés és frissítés után, meg gyomlálni kell a felesleges bloatware-t. Ami után még mindig nem lehet benne biztos a felhasználó, hogy a rendszer azt csinálja a háttérben ami be lett állítva. Vagyis kell egy jól konfigurált otthoni tűzfal is, hogy ne tudja az adataidat küldeni a MS szervereire a rendszer. Én ezel után azt mondom, hogy ha az egyszeri felhasználó ezeknek a felét meg tudja csinálni Windows-on, akkor ugyanannyi erőfeszítéssel a Linux is menne neki.

  Üdv, pengwin

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés