Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • hunluki

  senior tag

  válasz -Skylake- #55 üzenetére

  Bár nem nekem címezted de:
  0. a design szerintem igenis fontos mert mégiscsak azt bámulod, szóval szaracsempe.

  1. Kb játékra használom csak, viszont minden nagyobb winupdate után elb.ssza a játékok beállításait és teker hogy ő most optimalizálja a beállításokat. "Optimalizálás" előtt 1440p 60FPS ultra pl a forza 4, utána 4k, medium és 25-30 olyan stutterrel hogy könnyem helyett a vér folyik a szememből.

  2. Ha nem restartolom egy ideig akkor bezuhan az FPS-em csomó játékban, pedig csak alaprendszer + steam + origin + uplay van fent, ezek közül is mindig csak az fut amivel éppen játszom. Restart után minden szép és jó.

  3. 20 napos eltolással is képes becsúszni úgy egy update hogy beszakad tőle az FPS pedig elvileg csak biztonsági fix. Ha leszedem akkor utána minden hibátlan, x idő múlva jön a javított patch, utána már jó.

  +1: régen volt hogy volt egy órám leülni játszani, de mivel régen volt win bootolva ezért közölte hogy ő most frissít és újraindít, majd bootloopba ment. Csökkentett mód, patch leszed, megint minden szép és jó. Később ugyanez a frissítés gond nélkül felment. Ez csak +1 mert kb egy éve nem volt ilyenem, de akkor nagyon beégett.

  Szóval ha csak játékra használod akkor kb ilyen gondok vannak vele. Nem véletlenül vettem konzolt erre a célra, mondanám hogy az exklu címek miatt, de igazából az MS féle b.szakodás is rátett egy elég komoly lapáttal.
  Mindezt úgy hogy amúgy nem lenne rossz rendszer ha lenne egy vállalható minőségi kontroll mielőtt kiadnák a patcheket, illetve nem gondolná úgy az MS hogy az UWP játékai szebbek magasabb felbontáson ingatag alacsony FPS-el mint alacsonyabb felbontáson csutkán fix 60-on.

  Ja és eredeti W10, gyári setup, semmi gyomlálóprogi, csak az emlegetett launcherek.

  Keresek i7 7700T Procit

 • Somatom

  addikt

  válasz -Skylake- #55 üzenetére

  Anno vettem egy mini PC -t (gyári Win10 -zel), amit "mobil router -nek" szántam. Egy Huawei Hi-Linkes 4G modem ment bele. A Win10 frissítéseit úgy lehetett kikapcsolni, hogy "metered" módba kellett tenni. Igen ám, de ez csak wifi, vagy modemes kapcsolat esetén volt aktiválható. A Hi-Link egy olyan megoldás, ami a PC USB portján levő modemhez egy virtuális LAN -t emulál és az OS számára egy LAN -on lógó, külső eszköz (IP -n lehet konfigolni, mint egy valós router -t). Csakhogy LAN kapcsolat esetén a metered mód nem volt aktiválható, ezért állandóan lenullázta az adatkeretemet. Állítólag ezt azóta javította MS, de az enyémet már bekaphassa! A kétszer lenullázott adatkeret árát sem adta vissza. Linux alatt nincs ilyen gond.

  [ Szerkesztve ]

  Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

 • #04824576

  törölt tag

  válasz -Skylake- #55 üzenetére

  A csempézés pont nem érdekel, hogy benne van, amióta a 10-ben nem erőltetik annyira, mint a 8-ban.

  Engem inkább olyanok b...nak fel, mikor az új gép elindult az előtelepített Windows 10 Home-al, és nem engedett be, csak ha online fiókot hoztam létre. Pro-nál be lehet jelentkezni offline fiókkal is, de nem ez az egyetlen gond. Aztán mondja valaki, hogy a Microsoft nem gyűjt személyes adatokat. Nem a lóf...t.

  Ezután percek teltek el azzal, hogy kérdezgette, mihez férhet hozzá. Helyadatok, szövegbeviteli adatok, telemetria, stb. Persze hiába tiltottam mindent indulásnál, utána a gépházban, és vezérlőpultban is volt, amit újra ki kellett kapcsolni, már amit hagyott kikapcsolni, mert érdekes módon pl. a szövegbeviteli adatok elküldését hiába tiltottam le induláskor, utána mégis be volt kapcsolva.

  Zabálja az erőforrásokat is. A Mint majdnem fele annyi memóriát eszik Cinnamonnal, mint a Windows. Közben meg elvégzi ugyanazt. Persze, lehet rá mondani, hogy tegyek bele több memóriát, és probléma megoldva, de minek pazaroljak? A legérdekesebb az volt, hogy elővettem valamelyik nap egy régen félretett, porosodó netbook-ot. Kemény 1 gb memória van benne, meg valami kis atom proci. Tettem rá egy mint-et XFCE környezettel. Valami 450 mb memóriát eszik, ami brutál jó. Meglepődtem. Most átmenetileg ez látja el a médiaszerver szerepét, amíg nem rakok össze egy normálisat.

  Borzalmas a Windows lemezkezelése is. A torrent alkalmazásban szándékosan csökkentenem kellett a letöltési sebességet, mert ha erősen megdolgoztatta a letöltés a merevlemezt, akkor az egész rendszer elkezdett akadni. Az egér is szaggatva mozgott. Azt hittem, ez ilyen dolog, ha gyors letöltést akarok, SSD-re kell letölteni. Majd pár hónapja kipróbáltam a Mint-et, és jött a letöltés ugyanarra alemezre teljes sebességgel, miközben a rendszer kifogástalanul ment mellette.

  Aztán ott vannak a problémás hardverek. Fater laptopján nem tudom, mi okozta, de friss windows-nál ment szépen, tehát nem a vas gyenge. Majd az egyik frissítés úgy belassította, hogy egy böngésző megnyitására is hosszú másodperceket kellett várni. Elkezdhettem volna egyesével átnézni a frissítéseket, hogy melyik okozta, de egyszerűbb volt neki is feltenni egy Mint-et. Azóta is gördülékenyen megy, és boldogan használja.

  Az én régi laptopomon (régi alatt nem őskövületet kell érteni, kb. 5-6 éves) a bluetooth hangrendszert dobálta le állandóan. Kézzel kellett újra csatlakozni. Linuxon hiba nélkül megy.

  Sorolhatnám még hosszasan, mert van tüske bőven, de így is hosszúra sikerült, és akkor még olyanokat nem is említettem, ami nem saját tapasztalat, mert itt szokás nem elhinni olyat, amit nem az a személy élt át személyesen, aki állítja.

 • Busterftw

  őstag

  válasz -Skylake- #261 üzenetére

  "a desktop linux terjedésének a kulcsa az android. Nulla terminál, nulla lehetőség, faék egyszerűség, szoftverbolt , plug-and-play. Ami ennél bonyolultabb az az életbe nem fogja a Win-t desktopon leváltani."

  Ezt bizonyitja a Chrome OS terhoditasa az oktatasban pl az USA-ban.
  K-12 iskolakban elsosorban az eladott laptopok 60%-an Chrome OS van, a Microsoft/Apple azt se tudja hova kopjon.
  Van egy bongeszod, ott fut minden. 1 kattintast az egesz.

 • #04824576

  törölt tag

  válasz -Skylake- #267 üzenetére

  Ebben meg az is erősen közrejátszik, hogy az állam rengeteg ChromeBook-ot adott az iskoláknak, mert "Direkt olcsó, oktatási célú gépekre tervezték elsődlegesen". Tény, hogy sokaknak az egyszerűsége is vonzó, nem vitatom, de nem ez az egyetlen oka, hogy elterjedt.

 • zoltanz

  veterán

  válasz -Skylake- #303 üzenetére

  Persze a linuxon is van windows program futtatási lehetőség (wine), de az nem szükséges feltétlen, vannak natív lehetőségek is, nem a hiányosságokból fakad. Csak könnyíti az átállást, szinesíti a lehetőségeket.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz -Skylake- #261 üzenetére

  mennyi súlyos tévedés egy hsz-ben...

  tehát az, hogy az lo alapítvány nem ad supportot, azt jelenti, hogy más se??? sőt, azt is jelenti, hogy nem is lehet vállalatot alapítani ilyen feladattal? ez utóbbi kérdésre a válasz nyilván az, hogy nem igaz, hiszen a magyar kormány is alapított intézetet kormányzati szférában történő szabad szoftver támogatásra.

  "Libre vs MSO kérdés soktényezős is lehet és lehet, hogy bizonyos embereknek bizonyos tényezők nagyobb súlyúak": jaja, bizonyos embereknél például a rendeletek betartása elég kis súllyal esik latba, szemben a nokiás dobozok tartalmával.

  "valahol az iskola lényege épp az kell legyen, hogy készítsen fel a munkaerő piacra.": így van. és a munkaerő piacra való felkészítés pont nem azt jelenti, hogy egy, gyakran igen elavult, ms szoftververziót magoltatnak be a diákkal. ilyen alapon c#-ot se tanítsanak, hiszen quickbasic mindenre jó és a tanár még azt tanulta.

  sokan elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik, az iskolának a munkahelyek igényeire kell felkészíteni a diákot. ez óriási tévedés. az oktatási szerződést a diák és az iskola köti meg, tehát az iskolának nem a munkahelyek érdekeit kell figyelembe vennie, hanem a diákét. a diáknak pedig az az érdeke, hogy azokat a képességeket szerezze meg az iskolában, amikkel utána egész életében minden munkahelyén elboldogul akkor is, ha az egyik munkahelyen még w7 van, a másikon w10, a harmadikon macos, az egyiken jávában programoznak, a másikban c#-ban, stb. ezért óriási tévedés azt gondolni, hogy az iskolának a munkaadók jelenlegi állapota szerint kell oktatni.

  "Nem azt várják tőled, hogy tudj operációs rendszert kezelni, hanem azt, hogy tudj Windows operációs rendszert kezelni.": igen? átfordítom a kérdésedet: nem azt várják el, hogy tudj windows operációs rendszert kezelni, hanem azt várják el, hogy pont azt a windows verziót tudd kezelni, ami náluk ott van? mert azért ha egyetemen megtanították az xp-t, utána beestek a csempék, majd jött a w10, ezalatt pont háromszor kellett teljesen nulláról újratanulnod a windows gui kezelését. ha nem általános oprendszer kezelést tanultál az egyetemen, akkor ezzel meg vagy lőve.

  "de ezzel jelenleg a munkáltatok túlnyomó többsége semmit sem nyer, csak a user.": látod, érted te, akkor minek irkálsz marhaságokat? igen, az user nyer vele, a munkáltató meg nem. az iskola az userrel szerződött, a munkáltatóval meg nem. tehát ez a korrekt eljárás.

  "meg vannak szegmensek ahol a windows lesz ezerszer jobb mint a linux": kettő darab szegmens van, ahol a windows jobb: a játék és a fényképhazudozás. minden másra sokkal jobb a linux.
  "Ha egy OS ugy indul, hogy bármikor előfordulhat , akárcsak egyszer is az életben, hogy neked home userként kell egy" regedit, akkor az megbukott. meg az is megbukott rég, amelyiknél van gépház is meg másik beállítási lehetőség is. meg az is megbukott rég, amiben a cut & paste funkcióknak minden msoffice programban más a shortkey-e. meg az is, amelyik néha fogja magát, és updatel, és néha belerokkan az update-be. soroljam? a windowsok olyan elképesztően sz.rok, hogy nem is értem, mitől terjedhettek el ennyire.

  inkább több hsz-ben válaszolok.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz -Skylake- #261 üzenetére

  "Ti azért harcoltok, hogy maradjon ugyan olyan bonyolult mint 20 éve volt , de legyen linux dominancia.": én pl. nem harcolok azért, hogy legyen linux dominancia, mert azzal tömeges kezdő ignoráns júzer jár.

  én azért harcolok, hogy a linux maradjon ugyanolyan egyszerű és stabil, mint 25 éve. az elwindowsosodik kifejezés azt jelenti, hogy windowsról átszökött newcommerek igénye miatt telerakják mindenféle csilivili marhasággal a linuxot, de azt nem sikerül megfelelő minőségben leprogramozni, így a linux minősége romlik. olyan igények kielégítése miatt romlik, ami engem egyáltalán nem érdekel, előnyét nem élvezem, szívni szívok vele. konkrét példa: az ibm 3650-es szerverei 300 másodpercig bootoltatják a raid vezérlőt. utána 12 másodperc alatt tokkal-vonóval bebootol az egész debian. a 12 másodpercben benne van a bios tesztek többi része és a debian boot. most jött egy pöcstering nevű ámokfutó, aki írt egy systemd nevű rákos daganatot, ami "sokkal" gyorsabbá teszi a bootot. vagyis a 12 másodpercből ami a debian bootra esik, azt lecsökkenti 2 másodpercre. Így már nem 312 másodperc alatt bootol be a vas, hanem 310 másodperc alatt (úgyértem 2-3 évente egyszer, ha újra kell indítani), cserébe a teljes initrendszer egy instabil nagy rakás sz.r lett.

  ugyanígy egyeseknek az fontos, hogy genderfasiszták írják az usb kódot, nem pedig azok, akik értenek hozzá, így az egész udev/usb stb. alrendszer ócska lett. Ezzel például átvették azt a remek windowsos szokást, hogy upgradelsz és többet nem látod a gépet. ezt minek kellett átvenni?

  "Win 7 után nézd meg a 10-et. Drivert 5 éve nem telepített senki W10-en , mert ha szerencsétlen kap netet install közben , akkor már úgy tölt be az asztal , hogy felrakott mindent. Lett saját store , lett egy csomó csomó beépített program , mail , calendar , a kereső , a cortana...": jaja, tényleg, a w10-ben lett egy csomó megoldás, amit mind a linuxból loptak :P rotfl.

  van a w10-ben appstore! csuhaj, a debianban 1992 óta van appstore. a cortana meg monnyon le...

  "Egyszerűen a linux rendszer szemléletét nem tudod ráhúzni a világra és nem is fogod tudni soha,": fentebb írtam, az ms ráhúzta.

  az is egy tévedés, hogy azt gondolod, a linux desktop egy tweakelés. az ubuntu, a mint, a fedora, az mind nem tweakelés. nehéz belátni, de az ms ideje lejárt mobiltelefon fronton, szerver fronton, és lejáróban van desktop fronton is. kapálóznak még, de ez már csak a végjáték.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • #04824576

  törölt tag

  válasz -Skylake- #348 üzenetére

  Nyugaton már egyaltalán nem így megy, és lassan nálunk sem. A változást úgy hívják, hogy kompetencia alapú oktatás. Az új rendszerben a problémamegoldó képesség fejlesztésén van a hangsúly, nem az ismert feladatok begyakoroltatásán.

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz -Skylake- #348 üzenetére

  Engem a 2003-as MSO-ra tanítottak, mind iskolában, mind külön ECDL vizsgánál. Fasza, jól használható programcsomag volt akkoriban.
  Mire fősulin voltam akkor már a 2007-es MSO kijött a ribbonnal, bennem meg a kérdés, hogy de ez most mi és miért kellett? :U
  Aztán jött nemsokára a Win8, ez a kettő meg azt szülte, hogy akkoriban élből ment a classic shell és ennek az office-os megfelelője a munkahelyi gépekre, mert annyira idegen volt mindkettő a dolgozóknak... (akkoriban sok helyen jártam gépeket karbantartani meg telepíteni, láttam sokmindent)
  Szóval ennyire hasznos, hogy milyen programra tanítják be az embert.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • #04824576

  törölt tag

  válasz -Skylake- #354 üzenetére

  Hozzátettem, hogy "lassan nálunk sem". Lemaradásban vagyunk a nyugathoz képest, de nálunk is folyik az átalakítás. Nyilván az ilyen dolgok nem úgy mennek, hogy tegnap még így tanították, holnap meg amúgy fogják.

  Viszont az idén megjelenő NAT-ban már benne van foglalva, hogy kompetencia alapú oktatási modellt kell használni, és ez minden tantárgyra levetítve, részletekbe menően meg van fogalmazva, hogy mit jelent.

  Ez azzal jár, hogy a szeptembertől induló tanévre, már az új modell szerint kell elkészíteni az éves tantervet, vagyis néhány éven belül nem lesz olyan, hogy konkrét xy szoftver megoldását tanítják csak.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz -Skylake- #348 üzenetére

  egyrészt nekem tökéletesen megfelel, ha a linux "réteg" oprendszer lesz a maga 80%-os piaci részesedésével a nagy, mindent lesöprő 20%-os windows mellett.
  másrészt de, működik. van más opció. opensource. terjed az a mánia, hogy akkor is programoznak, ha nem kellene (lásd: ms újabb és újabb feature-ket rak a rendszereibe, holott már rég nem használja senki a kód zömét). de opensource-ben itt a megoldás: amikor a gnome-osok nem bírtak megülni a seggükön, és belefogtak a 3-as gnome-ba, akkor pár ember forkolta a kettest és lett mate. nekem van mate, a gui mániákusoknak meg 3as gnome, gnome shell, unity meg a fene tudja még mi.

  ha ezt megöli az ms, mint ahogy pöcstering már három kanyarban is megölte a választási lehetőséget, akkor hisztis leszek/vagyok.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz -Skylake- #359 üzenetére

  a systemd, pulseaudiod, avahid szerzőjének a munkája minőségét méltató beceneve.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • dabadab

  titán

  válasz -Skylake- #359 üzenetére

  Lennart Poettering, aki a pulseaudio és a systemd kitalálója - és mindkettővel szemben elég sok kritika merült fel.

  DRM is theft

 • Busterftw

  őstag

  válasz -Skylake- #354 üzenetére

  10 ev alatt a 3. nyugati orszagban elek, 4 kepzest vegeztem el, tucat ismeros/munkatartars ok mar gyerekkel suliban vagy egyetemen, egyszer nem merult fel karrierem soran, hogy barmely helyen hogy ne a munkaero piacra keszitenenek fel, foleg nem Linuxot vagy LibreOffice-t hasznalni.

  Itt spanyolban a windows, office es gdocs a digitalis oktatas alapja.
  A 10 ev alatt nem valtozott semmi, se Angliaban, se Nemetorszagban se Spanyolorszagban.
  Mese habbal. Persze ha masok mondjak itt a forumon ezt a "nyugati orszagokrol" tobb ezer kilometerrol, akkor biztos igy van.

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz -Skylake- #371 üzenetére

  100fő feletti cégnél dolgoztam első hivatalos munkahelyemen. Ott úgy volt a vezetőség, hogy miért kellene megvenni ennyi gépre az MSO-t? A gépek kb. 95%-án LO volt és mégis vígan ment a cég. Nem is tudok olyan okot mondani, hogy miért lett volna jó, ha a cég megveszi az MSO-t minden gépre. Egyszerűen semmilyen előnyt nem jelentett volna.

  atok666: ebbe én jobban nem tudok belefolyni. Én csak azt látom, hogy nem tudom mi történik a háttérben. Vagy elhiszem amit írnak és mondanak, vagy nem.
  Amúgy nem tudom ki menne nekik jobban, jelenleg azt hiszem Amerikán kívül talán csak Kína nézhette meg a forráskódokat... Anélkül meg nincs mivel nekikmenni...

  Jesus_Shaves: jajj de szépen megfogalmaztad! :C

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • sh4d0w

  nagyúr

  LOGOUT blog

  válasz -Skylake- #373 üzenetére

  Nem állította, hogy 5 gépre meg lett véve az MSO...

  https://coreinfinity.tech

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz -Skylake- #373 üzenetére

  Értelek. Később viszont dolgoztam hardver és webfejlesztéssel foglalkozó 10 fő körüli cégnél, ott meg az volt a gond, hogy ha adtál egy nem is túlárazott ajánlatot a kívánt munkára, akkor benyögte a vevő, hogy jah neki van rá összesen 120e forintja, miközben a munka meg eltartana hetekig... Elég gyakran belefutottunk ilyenbe.
  Minden olyan munkánál, ahol xls-be kellett exportálni, oda LO-t adtunk az ügyfélnek mert az nem került pénzbe és az MS Excellnek voltak hibái, ami miatt a webesek tépték a hajukat. Az ügyfelek nem panaszkodtak, simán elfogadták.

  hunluki: hehe igen. :)

  sh4d0w: de, MSO volt a többi gépen. Előfordultak kompatibilitási hibák az ügyfelek cuccainál meg az LO is csak most pár hete jelentette be, hogy már teljesen kompatibilis az MSO "szabvány" formátumaival.

  Busterftw: nálunk a PTE-n még a szakdoga készítés leírása is OpenOffice-ra volt megcsinálva. Nem is volt hozzá MSO leírás.

  Dr. Akula: az egyik ilyen hírnél elhintették, hogy megtörténhet. Itt nézd meg az utolsó idézett részt: https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Microsoft-Writing-Wayland-Comp

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • hallador

  addikt

  válasz -Skylake- #466 üzenetére

  Ja ja. Ez olyan mintha összekeverted volna a Suzuki autógyártási részlegét a Daimlerével. Mennyiből is gazdálkodik az MS? És mennyiért lehet megvenni a Windowst? Pénzbe kerül? Igen. Ugyanolyan bugos mint a legtöbb bármilyen oprendszer, igen.

  Ingyen, ha csak ennyi bug van egy rendszerben, akkor az király, 50 000 Ft-ért ne legyenek benne ilyen hibák, mert akkor mi kerül benne ennyibe? Az hogy hiba van benne egy dolog, mert miben nincs.

  Ok hogy az ország 80 %-a illegális Windows-t használ, csak az nem aki éppen válaszol a kommentre, és így "ingyen" van... :U

  Akkor ez jobban tetszik: [link]

  Gondolom a techradar is elvakult

  [link]

  Esetleg a Windowslatest is elvakult, esetleg buzik üzemeltetik...

  (#467) emvy

  Hupot sikeres ember nem linkel. Azon az oldalon szakmai anyag nincs,

  Meséld már mi köze van, ahhoz, hogy egy hír valós, vagy nem, honnan van linkelve, mert ez ilyen kicsit trollkodós, rasszista hozzászólás volt.
  Kit érdekel, hogy a tulaja mit dob be?

  Várj a Prohardver esetleg Windows fun oldal? Mert nincs linux hír vagy mi?

  Tudsz még mondani olyan oldalt ami szerinted rasszista? Mert akkor nem látogatom.... ;]

  ------------

  Komolyan azokra az időkre emlékeztettek, amikor gyerekkoromban azt kellett hallgatnom, hogy minden amerikai mennyire hülye, mert mennyire szar az oktatás, meg mennyire idióták az emberek ott....

  Persze ezt mind olyan emberek hangoztatták, akik május elsején (és a legtöbb napon is az évben) tajt részegen trógerkodtak a meg tajt részegen mentek haza, mert az nem volt ám égő....

  [ Szerkesztve ]

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

 • hallador

  addikt

  válasz -Skylake- #475 üzenetére

  "Mennyiből is gazdálkodik az MS?"
  Ez hogy jön ide ? Meg miért lényeg ?

  Ezt a kérdést nem teljesen gondoltad komolyan ugye?

  Tehát csak Windows-os programokat ismersz akkor csak a Windows jöhet szóba. Nálad. Nálam ott indul, ha oprendszerhez van kötve valami, akkor ott is marad a polcon, az elavult eszköz. Ha nem megy telefonról, vagy nem képesek rátenni egy Webszervert, akkor azt meg sem veszem.
  Windows-os szoftverek? Na igen olyat nem használok, nem véletlenül.

  Én megvettem pénzért a Windows 10-et. Bár azt bevallom, hogy nem kp-ra 70-80ezerért , hanem Microsoft Action Pack-ünk van. Abban meg van W10 license. A Windows nincs ingyen, az egy fizetős szolgáltatás.

  Tehát teljesen illegálisan használod, mert az Action pack esetében magánemberek nem, csak cégek használhatják, vagy kisvállalkozások, feltétel, hogy minden esetben a legújabb verziót használva, vagy épp tesztelve, mert különben azonnal illegálissá válik. Az új verzió megjelenése után 30 napon belül telepítened kell, vagy frissíteni az új verzióra, minden szoftverből, amit használsz, és a csomag lehetőséget biztosít.
  ~ 300 $-ért a Microsoft nem fog neked adni semmit. Főleg nem azt ami benne van az Action Packban. Hiszen ezzel is tesztel, ja és fejlesztett.
  Ha te mint magánember használod otthon, akkor nem vetted meg = Illegális.

  Nem az a baj, ha valaki nem szeret egy rendszert , én sem szeretem se a Windowst , se a Mac-et , se a Linuxot , az viszont baj amikor valaki az ilyen "mi kerül ezen 50kba" kérdésekkel eltagadja bizonyos rendszerek előnyeit.

  Igen és ebből csak a Windows-ért kérnek pénzt.

  Nem az a baj, ha valaki nem szeret egy rendszert , én sem szeretem se a Windowst , se a Mac-et , se a Linuxot , az viszont baj amikor valaki az ilyen "mi kerül ezen 50kba" kérdésekkel eltagadja bizonyos rendszerek előnyeit.

  Már úgy érted, hogy illegálisan használt szoftvereknek vannak előnyei?

  Engem az zavar mikor ezt megpróbálja valaki elvenni ezektől a rendszerektől és ezek közül egyet beállítani valami etalonnak.

  Igen csak én nem írtam ilyet soha, hogy a Windows szarabb, vagy más, hanem azt, hogy ha nekem jó az ingyenes alternatíva, akkor miért kellene megvennem bármit? Ami ugyanolyan bugos, csak még pénzbe is kerül? (A többi folyamatos szívásról ne beszéljünk, fentebb kifejtettem)

  Ha te játszani akarsz , akkor a Linux és az OSX mint rendszer úgy ahogy van szart sem ér.

  Mindháromnál jobb a konzol, tehát nekem a Windows sem lesz megoldás. (Igazából nem játszom.)

  Ettől még a Windows nem lesz egy ultimate jó rendszer. Érted a problémám ?

  Én értem, amit írsz. De én meg olyan megoldásokat keresek, amihez nem fog Windows kelleni, hanem a bármi is legyen jó hozzá. Mert minek fizessek valamiért ha igazából van olyan verzió is, amihez csak egy böngésző kell.

  Ezt csak magamra értem.

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Hozzászólok Aktív témák