Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  válasz -Skylake- #261 üzenetére

  "Ti azért harcoltok, hogy maradjon ugyan olyan bonyolult mint 20 éve volt , de legyen linux dominancia.": én pl. nem harcolok azért, hogy legyen linux dominancia, mert azzal tömeges kezdő ignoráns júzer jár.

  én azért harcolok, hogy a linux maradjon ugyanolyan egyszerű és stabil, mint 25 éve. az elwindowsosodik kifejezés azt jelenti, hogy windowsról átszökött newcommerek igénye miatt telerakják mindenféle csilivili marhasággal a linuxot, de azt nem sikerül megfelelő minőségben leprogramozni, így a linux minősége romlik. olyan igények kielégítése miatt romlik, ami engem egyáltalán nem érdekel, előnyét nem élvezem, szívni szívok vele. konkrét példa: az ibm 3650-es szerverei 300 másodpercig bootoltatják a raid vezérlőt. utána 12 másodperc alatt tokkal-vonóval bebootol az egész debian. a 12 másodpercben benne van a bios tesztek többi része és a debian boot. most jött egy pöcstering nevű ámokfutó, aki írt egy systemd nevű rákos daganatot, ami "sokkal" gyorsabbá teszi a bootot. vagyis a 12 másodpercből ami a debian bootra esik, azt lecsökkenti 2 másodpercre. Így már nem 312 másodperc alatt bootol be a vas, hanem 310 másodperc alatt (úgyértem 2-3 évente egyszer, ha újra kell indítani), cserébe a teljes initrendszer egy instabil nagy rakás sz.r lett.

  ugyanígy egyeseknek az fontos, hogy genderfasiszták írják az usb kódot, nem pedig azok, akik értenek hozzá, így az egész udev/usb stb. alrendszer ócska lett. Ezzel például átvették azt a remek windowsos szokást, hogy upgradelsz és többet nem látod a gépet. ezt minek kellett átvenni?

  "Win 7 után nézd meg a 10-et. Drivert 5 éve nem telepített senki W10-en , mert ha szerencsétlen kap netet install közben , akkor már úgy tölt be az asztal , hogy felrakott mindent. Lett saját store , lett egy csomó csomó beépített program , mail , calendar , a kereső , a cortana...": jaja, tényleg, a w10-ben lett egy csomó megoldás, amit mind a linuxból loptak :P rotfl.

  van a w10-ben appstore! csuhaj, a debianban 1992 óta van appstore. a cortana meg monnyon le...

  "Egyszerűen a linux rendszer szemléletét nem tudod ráhúzni a világra és nem is fogod tudni soha,": fentebb írtam, az ms ráhúzta.

  az is egy tévedés, hogy azt gondolod, a linux desktop egy tweakelés. az ubuntu, a mint, a fedora, az mind nem tweakelés. nehéz belátni, de az ms ideje lejárt mobiltelefon fronton, szerver fronton, és lejáróban van desktop fronton is. kapálóznak még, de ez már csak a végjáték.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák