Hirdetés
- Kormányos topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megpörgetné a PlayStation 5 eladásait a Sony
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Felújítva érkezett meg a korábbi AMD Software
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Faék egyszerűségű, inteles alaplapok jöttek a Biostartól
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Csak én nem láttam sehol hogy mennyi VRAM lesz a kártyán?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sontir Fel
őstag
Várós. Hazai árazásra leszek különösen kíváncsi.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Alvin_ti4200
félisten
ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 7900 XT
ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 7900 XT OC Edition
ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 7900 XTX
ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 7900 XTX OC Edition35.3 centi hosszúak, így sok házba ugyanúgy nem fognak beférni, ha van elöl egy vízhűtés, mint az RTX 4080/4090. Ami kicsit fura, hogy órajeleknél mind TBD (To Be Decided) van, szóval egyelőre nem tudni, mennyivel lesznek túlhajtva az OC modellek.
7900 XT-hez 750W-os, 7900 XTX-hez 850W-os tápot ajánlanak, ami kicsit overkill elnézve a fogyasztási adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #7 üzenetére
Ha azt nézed, hogy a 230W-os 6700XT-mhez meg 650W-osat, akkor 125W extra fogyasztásra 200W extra tápellátás nem extrém túllövés...
Az más kérdés, hogy pl. az én PC-m elméleti max. fogyasztása nem nagyon haladhatja meg a 350W-ot és csak a VGA miatt 650W-os tápot javasolnak... nagyon óvatos duhajok táp ajánlásoknál, gondolom azért, mert nem csak Seasonic vagy Corsair, de Codegen vagy Vargáné táp is lehet a gépben...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
Duck663
senior tag
Meg kell várni a független teszteket. De szerintem most már lesznek szivárgások, dec 13-hoz közeledve, egyre több. Viszont azt gondolom, hogy ugyanaz lesz, mint a 4090 esetében, alacsonyabb felbontásokon mindenhol CPU limit.
#7 Alvin_ti4200: Ugyanilyen tápok kellenek a 6800 és 6900-asokhoz is.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
fatal`
félisten
válasz
A 3080-hoz is 850W-os tápot ajánl az MSI, a 370-es TDP-hez.
Szerintem ez amiatt van, hogy ha valaki Codegen (létezik még?
) tápra dugja rá, akkor se pereljen, ha leég.
Látom az ASUS az nv hűtőket használja, aminek sok értelme nincs, azon kívül, hogy így ezek is 4 slotot fognak elfoglalni.
Kiváncsi leszek a Sapphirera meg a PowerColorra.
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Én a 650W-os Seasonic Goldommal simán bepróbálom majd a 7900 XTX-et, ha kiadja a matek a teljesítményt illetően, a raytracing performansz valószínűleg így is jelentős előrelépés lenne a 2070 Superemhez képest. Mondjuk, előtte a Ryzen 5 3600-at kell nyugdíjazni, mert szegény sírva fakadna (vagy én az eredménytől), ha ilyen kaliberű VGA-t kellene kiszolgálnia (1440p-ben).
Nekem bejön a referencia modell, főleg, hogy cipőskanállal, de beférne az NZXT H510-be (van elöl egy vízhűtő), jó eséllyel kapni is lehet majd, szóval indul a visszaszámlálás, az RTX 4080 nekem már túlmegy az ingerküszöbön.
[ Szerkesztve ]
-
Duck663
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #12 üzenetére
A TPU 700W-ot ír az XT-re: [RX7900XT] és 750W-ot az XTX-re: [RX7900XTX] Ez a refmodellre vonatkozik.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
podtibi
aktív tag
Lesz itt is pofára esés, mint az nvidia-nal. Máskülönben a marketing nem volna marketing.
win11,3080ti,9900ks,se-214x,b360m,2x8gb2133cl10,gold850w,1080p144hz,256gbSSD,1tbSSD,1tbHDD,bitfenix neos
-
Semplar
őstag
válasz
Legalább a Power Connectors 3 x 8-pin.
Update = Replace old bugs with new ones.
-
anulu
félisten
válasz
tehát akkor a marketing "minden házba belefér" már itt megdőlt a 4090-hez képest. az Inno kártyám bő 1 centivel rövidebb
850-es EVGA-m nagyon kényelmesen elviszi a 4090 - 12700KF kombót.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
gulupeti
senior tag
Mikor lesz teszt? December 13-án legkorábban? És utána mennek a kártyák a boltokba?
-
Nagyszerű. Hátha ezáltal a zöldek ára lejjebb megy..
Egyébként a nyers számok szépek, de várjuk a teszteket!"Plata o plomo?!"
-
M0ng00se
őstag
az előadás kicsit cringe volt a nézők bevonásával, bár szerintem ez inkább csak a PR ötlete volt, nekem annyira nem jött át.
a kártya izgi annyira nem is baj szerintem hogy nem lő a 4090-re, inkább maradjunk a kisebb tdp-nél szerintem, de a 355 sem kevés, de legalább marad a 8 pines csatlakozó
tesztekre kíváncsi leszek, bár kétlem hogy váltok rtx3060-rólOC since '10, V6 since '23
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Nekem már a 3070Ti-től sem fért el a pumpa, át kellett raknom a kártyát egy másik slotba.
Egyébként a referenciahűtős megoldás 28 centi körül van, ha jól emlékszem.https://utdetailing.hu/
-
racskobalazs
senior tag
Én is elgondolkodtam esetleg egy cserén, ha tényleg olyan teljesítménye van mint reklámozzák, de 3070 mellett egyáltalán nem érzem szükségét, a legtöbb felhasználásban már így is inkább cpu (R7 5800X) limited vagyok mintsem gpu (pl játkok egy része, videó encode, ilyesmi).
De érdekes volt látni az eseményt és az általuk beharangozott speceket, ha nem is top-tier, de a high-end szegmensben legalább beindíthat valamiféle (ár)versenyt szvsz.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
flexxx2
őstag
Azért hogy nem mutattak grafikont az RT teljesítményről nekem gyanús.
Továbbá annyira kevés az infó teljesítmény terén, hogy szerintem a drivert még reszelik rendesen.
Kicsit korai egy ilyen bemutató, 1.5 hónappal az értékesítés előtt -
martonx
veterán
Egy RX 7600 akár érdekes is lehet, de nagyon biztató lett az RX 7000-es sorozat.
Én kérek elnézést!
-
Alogonomus
őstag
Azt valamiért nem igazán hangoztatták a bemutatón, hogy az RDNA 3 továbbra is rendelkezik Crossfire csatlakozóval, míg a Lovelace feladta az NVlink technológia használatát. Ez komoly előnyt jelent az RDNA 3 számára a professzionális szektorban.
-
válasz
Alogonomus #26 üzenetére
Mert sajnos nem, hogy a játékok, de már a programok sem nagyon tudnak belőlük kamatozni.
"Plata o plomo?!"
-
Alogonomus
őstag
Mindenképpen érdemes lesz megvárni a fentebb linkelthez hasonló AIB modelleket, amik a 4090 hűtőjével már a 4090 fogyasztását is csatasorba állíthatják.
A 6900 XT és 3090 között azért messze nem volt 30% különbség fogyasztásban, sőt Abu cikke alapján a 355 wattból még le is jön 30-40 watt, ami már 40% fogyasztáselőnyt jelentene a 7900 XTX térfelén. Annyiból pedig az RT kivételével nagyjából minden területen a 4090 fölé kerülhetnek az AIB kártyák. Állítólag most nem lesz korlátozás, minden AIB saját szakállára kísérletezhet. -
AxBattler
félisten
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50 HTPC ház, Silverstone Sugo SG05B ...................................................................
-
-Faceless-
őstag
Az amúgy roppant érdekes, hogy a slide-ok végén írják, hogy a 7900-et 7900x, és DDR5-el. A 6950-t viszont 5900x-el, és ismeretlen DDR4 setup-al tesztelték.
Senki nem beszél erről pedig 5900x -> 7900x, és talán single channel 2133Mhz -> 6000Mhz is tud akkora különbséget hozni amekkorára verték a mellkasukat. Szar biztos nem lesz, de ez undorító húzás az én szememben. -
Busterftw
veterán
válasz
Alogonomus #26 üzenetére
A professzionális szektorban használt kártyákon van Nvlink.
A garázs YouTube-er meg a koca Blenderes nem professzionális szektor.
De sima RTX kártyákon is jobb a helyzet ezekben a szoftverekben,
ezért sem láthattunk semmi media related infót a bemutatón.
Ezt pl Linusek videójában is elemzik, ahol a 4090 fényévekkel jobb mint az RDNA2, Nvlink nélkül. -
pjani
tag
válasz
-Faceless- #33 üzenetére
...még jó, hogy nem az ATI Radeon X1900 XTX-szel hasonlították össze! Lefogadom, hogy ez a szemét AMD még azt is az Athlon 64 X2 3800+-szal (2 GB egycsatornás DDR) futattta volna!!!!
A viccet félretéve, ez csak bejelentés volt, afféle kedvcsináló, nem kellene ilyeneket számonkérni.Do you see what happens, Larry? Do you see what happens, Larry?! - The Big Lebowski
-
anulu
félisten
válasz
-Faceless- #33 üzenetére
...és akkor még ott van a GamersNexus által emlegetett "8K" dolog.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
VIC20
őstag
De rég volt 7900-asom.. Ja, nem, az 9700-as volt...
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
-Faceless- #33 üzenetére
Nvidia is mindig a legjobb cpu-val teszteli a kártyáit, nem fognak 2 évvel ezelőtti cpu-t alá rakni amivel aztán cpu limit miatt nem tudja kifutni magát a kártya, semmi értelme nem lenne úgy a mérésnek egy új kártya bemutatásának esetén.
-
Duddi
aktív tag
Na ez jó kis bejelentés volt.
Lehet volt az előadásban pár cringe pillanat (volt valaki a közönségben aki a végére nagyon beleélte magát) de tetszett hogy legalább megpróbáltak úgy csinálni mint akik a gamerekért adnak ki egy grafikus kártyát. Az Nvidia launch eventjén a 1.5 órából max 18 perc volt gaming a többi AI, workstation, szerverparknak nyalizás volt. De ezt a marketingezést félretéve.
Úgy lehet e Vega 64-em megtalálta a méltó utódját ennyi év után. Kíváncsian várom a valós teszteket, és hogy a magyar ár eléri e az 500K-t ...[ Szerkesztve ]
-
-Faceless-
őstag
válasz
szmörlock007 #40 üzenetére
Jó de nvidia összehasonlításnál nem 6700k + 1080-t hasonlított össze 9900k + 2080-vel. Nagyon nem mindegy
-
Duddi
aktív tag
válasz
-Faceless- #42 üzenetére
Nem hanem azt hogy a 4090 esen a 3090ti hez képest milyen jól megy a DSS3 frame generation
Ott volt olyan "feature" ami adott elég fps különbséget, hogy rá lehessen mondani az up to 4x teljesítményt.
Melyik cég hogy nyomja fel a számait az a saját marketing marhasága.
Ahogy mindenki írja is, majd a valódi teszteken kiderül mit tud, lesz ez az 4* es teljesítmény vagy csak 30%+. -
Geller72
veterán
Lesz belőlük Mini iTX-es verzió?
-
-
1dude
aktív tag
Valami IGP is jöhetne már.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az RDNA 3 dizájn bevezeti a chiplet kialakítást, és számos változást kínál az elődhöz viszonyítva.
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest