Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Fiery

  veterán

  válasz tlac #98 üzenetére

  "tehát azt mondod, hogy a fizetős app-oknak szinte az összes felhasználójának ilyen tulajdonsága van (ha a szomszéd állította be, az nem számít)?
  én ezt továbbra is merész kijelentésnek érzem"

  Asszem kezdem elveszteni a fonalat :) En csupan azt allitom, hogy ha valaki kalozkodasra hajlamos, akkor nem az adott szoftver tipusa, neve, szarmazasa vagy epp árcedulaja donti azt el, hogy megvasarolja-e a juzer vagy sem, hanem alapvetoen ha valaki kalozkodasra hajlamos tipus, akkor mindent kalozkodni fog (amit csak lehet); ha pedig nem hajlamos ra, akkor vagy megveszi, vagy nem kalozkodja el. Ergo egy X szoftverbol akkor sem lehetne 4x tobbet eladni, ha 4x olcsobb lenne, hiszen nem elsosorban a magasnak velt arcedula viszi ra a juzert arra, hogy kaloz verziot hasznaljon legalis licenc vasarlasa helyett. Nyilvan egy 4x alacsonyabb ar tobb juzert kesztet vasarlasra, hiszen igy ki lehet fogni a szelet pl. az ingyenes vagy az olcsobb alternativak vitorlajabol, de a kalozkodasra hajlamos juzernek hiaba lengetsz be egy 4x kisebb arcedulat, ha az nagyobb mint nulla, akkor maradni fog a kaloz verzional es nem fog fizetni egy petakot sem.

  "igen, mert az ingyenes lehet nem annyira elfogadott, vagy közel sem tud annyit"

  Vagyis azt mondod, hogy a fizetos szoftver pont azert dragabb, mint az ingyenes, mert jobb nala? :) Ez teljesen rendben van, es szamtalan peldat is lehetne erre hozni, de ez me'g mindig nem jogosit fel senkit arra, hogy kalozkodjon. Ha nem hajlando egy minosegi szoftverert fizetni, de az ingyenes alternativa sem felel meg neki, akkor ne hasznaljon semmit. Ahogy fentebb is emlitettem, a legritkabb esetben van a felhasznalo arra kenyszeritve, hogy egy fizetos szoftvert hasznaljon. Nagyon keves peldat lehet arra mondani, hogy ne lenne ingyenes es korrektul mukodo alternativa egy "essential" kategoriaju szoftverbol. Hangsulyozom: amirol en beszelek, az nem arrol szol, hogy miert nem fizetnek tobben a fizetos szoftverekert, hanem sokkal inkabb arrol, hogy ha valaki nem tud vagy nem akar fizetni, akkor ne hasznaljon kaloz szoftvert, hanem hasznaljon ingyenes alternativat, vagy ne hasznalja az adott tipusu szoftvert.

  "kölcsönkérek"

  Azzal van egy halom problema, pl. ha elromlik a gep, akkor azt kinek kell megjavittatnia, ha eltorik vagy jelentosen elkopik a furoszar, akkor kinek kell masikat vennie, stb. Arrol nem is beszelve, hogy nem egy ismerosom van, aki nem szivesen ad kolcson masoknak (penzt se, furogepet se, mast se), mert mar szamtalanszor "elfelejtettek" visszaadni a kolcsonbe vett dolgokat. Ugyhogy maradjunk inkabb annal a peldanal, hogy radobsz 30 rugot egy furogepre, mert neha kell es olyankor tenyleg nagyon jol jon -- es nem lopod el, ugyebar.

  "írtam jobbat is, a cégeset, de arra meg nem reagáltál"

  Nem gondolom, hogy a cegeket ossze kellene keverni vagy mosni az otthoni/egyeni felhasznalokkal. Egy (normalis) cegnel pl. mindig igyekeznek csak azokat a szoftvereket hasznalni, amire tenyleg szukseg van a munkavegzeshez, es nem fognak kedvtelesbol meg poenbol feltelepitgetni mindenfele egyeb sallangot. Mig egy otthoni felhasznalo hajlamos mindent kiprobalni, aztan ami "megragad" (megragadja a fantaziajat), azt a zesetek mondjuk 5%-aban meg is vasaroljak. A cegek ezzel szemben eleve azzal kezdik, hogy megveszik a licencet, vagy keresnek ingyenes alternativat. Persze vannak kalozkodo cegek is, nem keves, plane nalunk, de erre vonatkozoan nincsenek statisztikaim.

  "vagy ha jártál már olyan helyen ahol a warez programokhoz írnak az emberek hozzászólásokat, akkor mindig van egy köteggel olyan, hogy nem működik, hibát ír ki, hogy kell, elakadtam, mit jelent ez, segítsetek, stb."

  Persze, sok olyan szoftver van, amit bonyolult(abb) feltorni mint egy varazslon vegignext-next-finish-elni -- de rengeteg olyan szoftver van, aminel viszont torrentrol lejon egy ZIP vagy RAR, azon belul rakattintasz egy szokasos telepitore, es kesz, feltorve es/vagy kulcsot beirva feltelepszik a cucc es mukodik. Mondhatnek egy halom peldat, de persze lehetne egy csomo ellenpeldat is mondani a bonyolultabb megoldasokra. De hidd el, nem az fogja eldonteni, hogy egy juzer megvesz-e egy licencet, hogy mennyire bonyolult kalozverzioban beszerezni azt a szoftvert.

  "de az általánosan 95-100%, nekem nagyon magasnak tűnik, inkább csak pár extrém esetben gondolom reálisnak"

  Gyors guglizassal kapasbol ezeket talaltam:

  Ubisoft CEO claims 93-95% piracy rate on their PC products

  Monument Valley Suffering From a 95% Piracy Rate on Android

  Piracy rate statistics of our games

  iFishing for Android Has a Staggering 98% Piracy Rate–150,000 Illegal Downloads per Month

  China has world's second highest software piracy rate

  How high is 'unbelievably high' piracy? Dead Trigger dev's not saying

  "nem jó ez az idézgetésekre reagálás, széttördelődik mondanivalónk és sokkal nehezebben követjük egymást"

  Az en tapasztalatom szerint, nincs tokeletes forum motor, es tokeletes reagalasi/idezesi metodus... Pizza mellett a live chat mindig sokkal egyszerubb :)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés