Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Louro

  őstag

  Sajnos olyan irányt vett az egész, ami komolytalanná teszi. Értem én, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte, de egy pixelért több millió nem lenne reális. Max unatkozó milliós viccből bedobta, hogy generálja a hülyeséget.

  A dogecoin is nagyon ... A kriptobányászat se az egyensúlyra törekszik. Akinek van pénze befektetni sok gépbe, annak csurran-cseppen pár virtuális fitying. Akinek nincs, nem lemarad, szimplán ugyanabban a pöcegödörben marad. A fenntarthatóság, szabályozottság meg hát... Én se csípem a bankokat, mert mindenféle szabályozót is meg kell fizetni. Mindenféle követelménynek meg kell felelni és mondhatni felesleges alkalmaznak annyi embert.

  Mess with the best / Die like the rest

 • Louro

  őstag

  válasz Reggie0 #6 üzenetére

  Az oké, hogy a kp elavult. Megoldás lehetne a kp teljes kivonása és minden valuta digitalizálása. Persze megfelelő szélessávú internet lefedettsége mellett. Persze akkor a fekete és a szürkegazdaság is bajba kerülne. Ez egy hatalmas gátja a fejlődésnek.

  A kriptovaluta decentralizált mivoltja különben szimpatikus. Az, hogy nem országfüggő, szintén. De ez a hatalmas ingadozás nagyon nem teszi jó alternatívává. Nem megbízható, nem értéktartó. Egyik nap kapsz X satoshit, ami lehet egy hét múlva lehet 2x annyit fog érni, de lehet feleannyit. Ezt az őrületet kellene valahogy kontrollálni.

  Mess with the best / Die like the rest

 • Louro

  őstag

  válasz Reggie0 #10 üzenetére

  A kp hátránya, hogy könnyen kezelhető általa a szürke- és feketegazdaság. Egy virtuális valutával gyorsan kiszűrhetőek lehetnének a szabálytalanul működő cégek, csalók. Valószínűleg nem lenne pénz a közvetítő, hanem drágakövek, egyéb tárgyak.

  A kártyák egyik nagy hátránya, hogy szinte csak a Mastercard áll mögötte. Persze a banktól kapjuk a kártyánkat, de a terminálokat nem a bank üzemeli. Sajnos egy-egy kuponakciós hétvégén vagy hülye politikai hírre tömegek mennek üzletekbe és akkor szinte garantált, hogy vagy működik vagy nem. Pedig elég szépen húzzák le az embereket közvetve a terminálszolgáltatók. Nem ingyen kapják az üzletek. Azt az árat be kell építeni a termékek árába.

  A lefedettséget pedig pont azért írtam, mert tudom, hogy még nem lehetne mindenhol virtuális pénz, mert még internet is elvétve van.

  A netbankok pedig elég sok kritikát kapnak, de sokszor a hülye törvényi szabályozások miatt kell hozzányúlni. Ekkor akarnak valami fancy csomagot is készíteni. Sajnos valamiért minden bank szív verzióváltáskor. Nem tudom miért törvényszerű, de legutóbb az Erste-t szapulták nagyon. Azóta már elfogadták az ügyfeleik.

  Mess with the best / Die like the rest

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés