Hirdetés

2019. augusztus 24., szombat

Hozzászólások

(#1) Pinky Demon


Pinky Demon
(addikt)

Ezeken kívül azonban megoszlanak a szokások, és alapvetően nem beszélhetünk tömeges igényről.

Igen, de ha mindenkinek az alapveto tiz programjan kivul csak egy megszokott is hianyzik az ARMos rendszerekbol, akkor mar nem azt fogja hasznalni, szoval nem mindegy, hogy a felhasznalok 90%-a beeri a meglevo programokkal, vagy a felhasznalok 100%-a 90%-ban beeri a meglevo programokkal.

(#2) Remusz911


Remusz911
(veterán)
LOGOUT blog

azért van ebbe realitás, mert az ARM alapú processzorok igen olcsók, elég kisebb teljesítményű(olcsóbb) akksi, vékonyabb is lehet illetve hűtőventillátor se kell

tehát míg mondjuk egy alap laptop, Inteles 80.000 lesz, addig egy ARM-es ugyanolyan 50.000

akkor én inkább az utóbbit veszem

szoftveres oldalról pedig megoldódnak a problémák, előbb utóbb, úgyse kell semmi spéci egy átlagembernek(böngésző, office, némi játék)

Csekkold: https://hardverapro.hu/apro/keresek_felsokategorias_earbud-ot_hibasat_is/friss.html

(#3) ng0ofy


ng0ofy
(KORREKTOR)

Tudom, trollkodás, de tőlem kötelező: Majd ha a Counter strike elfut rajta veszek ARM-es lomot, addig marad a jó öreg x86! (:

[ Szerkesztve ]

(#4) effendi2 válasza Remusz911 (#2) üzenetére


effendi2
(tag)

De nem lesz annyival olcsóbb, mert az ár nagy részét nem a proci adja, hanem a ház, kijelző, hdd, stb. Ha meg csak 10e körül lesz olcsóbb, nem kell majd senkinek.

Örökké akarok élni! Eddig sikerült...

(#5) ngabor2


ngabor2
(nagyúr)

viszont ha az átlagfelhasználó út közben akar netezni, leveleket olvasni, vagy írni, megnézni egy videót, vagy hasonló, akkor nem fogja érdekelni, hogy most épp win 8 rt, linux, vagy android fut azon a gépen. és ezt kellene elérni.

a cs-s példa meg alapvetően rossz, hisz ezek a kicsi, könnyű, kifejezetten hordozásra szánt gépek nem fps játékokra lettek tervezve. mint ahogy valószínűleg egy komolyabb grafikai alkalmazásban, vagy egy molekulamodellezésben is csúnyán alulmaradna egy asztali géppel szemben. azt kell megnézni, hogy abban jó-e, amire szánták.

(#6) Remusz911 válasza effendi2 (#4) üzenetére


Remusz911
(veterán)
LOGOUT blog

Ha meg csak 10e körül lesz olcsóbb, nem kell majd senkinek.

hát ha 10-20 ezerrel olcsóbban kapok egy ugyanolyan gépet, leszámítva hogy esetleg egy kicsit lassabb, azért az megfontolandó

nem csak a proci, a nyomtatott áramkör, a GPU is egyszerűbb, esetleg kisebb akksi is elég

valószínű az akkori Atom ellenfele lesz az ARM, nem is a komolyabb prociké

netezni, alapvető szövegszerkesztés, kis játék, videózás; erre jó az ARM

nem molekulákat számolni

[ Szerkesztve ]

Csekkold: https://hardverapro.hu/apro/keresek_felsokategorias_earbud-ot_hibasat_is/friss.html

(#7) Tigerclaw


Tigerclaw
(veterán)

Ezek hol élnek? A notebook egyik nagy előnye, az x86- os kompatibilitás. Ez kb. olyan mint a linux vs windows. Nincsenek rá szoftverek, legalábbis az amit használ az ember. Annyi előnye van, hogy kevesebbet fogyaszt és annyi hátránya van, hogy zárt win8 OS fut majd rajta, appokkal, nem rendes szoftverekkel. Akkor már inkább tablet.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#8) Kiflinger


Kiflinger
(tag)

Kérdés, hogy mi a referencia a megszokott programok esetében. Mert nem evidens, hogy a PC az. Ha ARM alapon kap egy Office-t az, aki ma már szinte csak azt használja PC-n, elégedett lesz és sutba vágja a PC-t. Van aki már nem szivesen ül gép elé, legyen az akár egy fancy notebook. Neki a megszokott program már a Flipboard és az Angry Birds és nem vágyik WinZIP-re.

(#9) Kiflinger válasza Tigerclaw (#7) üzenetére


Kiflinger
(tag)

Mi a különbség az app-ok és a rendes szoftverek között? Nekem a "személyi számítogép"-em egy MacBook Pro. Van rajta App Store és veszek "app"-okat.

(#10) effendi2 válasza Remusz911 (#6) üzenetére


effendi2
(tag)

Húszezerrel biztosan nem lesz olcsóbb, annyiba kerül egy aktuális mobil Pentium Dual Core proci. Ha az ARM ingyen lenne, az akkor sincs 20e különbség.
Ha meg az Atom ellenfelének szánják, akkor ez jó, ha 5-8e Ft mínusz. Kijelző, ház, hdd, ram, akksi abba is kell.
Lehet persze csodára várni, az eee pc előtt is sokan ráizgultak a százdolláros notebookra, aztán mi lett belőle...

[ Szerkesztve ]

Örökké akarok élni! Eddig sikerült...

(#11) Tigerclaw válasza Kiflinger (#9) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Gondolom olyan különbség lesz a Win 8 és a Win 8 RT között, mint a Mac OS és az iOS között. Az egyikre lehet írni bármilyen szoftvert, a másikra meg csak limitált funkcionalitású appokat.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#12) Cyberpunk válasza Kiflinger (#9) üzenetére


Cyberpunk
(félisten)
LOGOUT blog

Nem jó a példád, mert a MBP-ben X86 proci van. És az OSX totál más mint az iOS.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#13) pusszycat


pusszycat
(veterán)

Nekem erről a “Cyrix” probálkozásai jutnak az eszembe. ;]

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#14) effendi2 válasza pusszycat (#13) üzenetére


effendi2
(tag)

Az más, az ARM meg sem próbál kompatibilis lenni. A Cyrix legalább megpróbálta... :DD

Örökké akarok élni! Eddig sikerült...

(#15) vanhalen válasza Kiflinger (#9) üzenetére


vanhalen
(senior tag)

"Mi a különbség az app-ok és a rendes szoftverek között? Nekem a "személyi számítogép"-em egy MacBook Pro. Van rajta App Store és veszek "app"-okat"

Azért ne keverd szerintem, ez csuán játék a nevekkel. Ami "program" PC-n az "App" OS X-en, annyi, hogy az utóbbin objektum alapú, nem dob minden fájlt a képedbe és máshogy települ. Ettől viszont még x86_64 kompatibilis és Intelre írják őket (kivéve iOS történet, de az más téma, ARM alapú ugyan, de csak az elnevezés "App") Nem hiszem, hogy a MacBook-odon iOS "Appokat" futtathatnál gond nélkül, max emulátorral Xcode-ban..

Szerintem ő a Win8 "appjaira" gondolt (ha tévednék sorry) amik túl azon, hogy az x86_64/Wines "programokhoz" képest végletesen leegyszerűsítettek (elnézést a Win8 fanoktól) ráadásként specifikusan ARM-os Win-re íródnak és nem futnak x86_64-es Windowson (max a megfelelőik, ha már léteznek, vagy létezni fognak hasonló néven) ahogyan az x86_64-es Windowsos programok sem futnak ARM-os ringyózon, vagyis nincs átjárhatóság, vagy "kompatibilitás" amire ő is utalt.

(#8) Kiflinger: Ezt most vettem csak észre :DDD Sz'al a szempont tiszta, csak a fogalmak mások :)

(#11) Tigerclaw: Ő meg megelőzött és egy mondatban írta le, amire én képtelen voltam/vagyok (mindig irigyeltem az ilyen fickókat fene a.. :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#16) Kopi31415 válasza ngabor2 (#5) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Amióta tudjuk, hogy NV is tervez ARM procival gyógyított rendszerekkel piacra lépni, azóta nem rossz a CS 1.6 példája sem. Ami azért annyira nem egy kihívás grafika terén egyetlen gépnek sem már.

S az átlagfelhasználónak az út közben netezéshez kell mobilnet, ami notiba annyira nem evidens, s akkor vagy okosteló, vagy usb modem kell képbe lépjen, egyböl mássá alakul a lehetöség. Átlagfelhazsnáló midnenhol ugyanazt a programot szeretné használni, azonos funkcionalitással.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#17) Angel1981 válasza pusszycat (#13) üzenetére


Angel1981
(veterán)

Én azért egy ARM-ben több potenciált látok. :)

(#18) Pug válasza Kopi31415 (#16) üzenetére


Pug
(veterán)

Nem grafika terén van a kihívás, inkább, hogy mely programok lesznek majd portolva ARM-ra... :U

(#19) Kiflinger válasza vanhalen (#15) üzenetére


Kiflinger
(tag)

Egy picit provokatívnak szántam a bejegyzést, de arra akartam rávilágítani, hogy bár ez itt a PH, olyan olvasóközönséggel (mint én is) akik geek-ebbek az átlag felhasználónál, de a tömegeknek a különbség nem evidens.

Igen, az "app"-ok mindenféle magas szintű nyelveken device specifikusan, rengeteg korlát közé szorítotva megírt valamik. A felhasználó számára azonban ez a sok részlet mind nem fontos. Facebook-ozik, levelezik, chat-el, stb. Ezt tudják ezek az ARM alapú eszközök, jobban is mint a PC. Karbantartási (víruskeresgélés, beállítgatás, optimalizálgatás) igény közel 0. Megy és kész. Nem kell áthívni a szomszéd srácot, hogy telepítsen Windows-t.

Az emberek elkezdték ezeket a mobil kütyüket használni és már többet is használják, mint a PC-t. Adj nekik Office-t, meg még néhány olyan programot ami az x86-os PC-nek ma még létjokosultságot ad és ott vagy, hogy minek is x86-os PC?

Nem akarok politikát bevonni a témába, de ugye már tudjuk, Alkotmányt is lehet iPad-on írni. :-)

(#20) pusszycat válasza Angel1981 (#17) üzenetére


pusszycat
(veterán)

Valszeg stabilabb de így is csak egy fél megoldás lenne (incompatible processor detected) :D

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#21) vanhalen válasza Kiflinger (#19) üzenetére


vanhalen
(senior tag)

Értem a logikád, viszont amit felvázoltál, inkább a jövő (szerintem)
Számomra hasonlónak hat a mostani helyzet, mint a 80-as években, amikor a "PC" csak egy kísérleti projectnek indult (Chess) és az IBM még "házon belül" is cikinek tartotta, mert hogy "csak egy népszerű játékszer" (a 80386-ig, akkor kezdték komolyan venni, de nem jó értelemben) Érdekes módon Chess létrehívását is az Apple2 robbanásszerű sikerei előzték meg, IBM pedig nem akart kimaradni egy ízletesnek ígérkező tortából. Most az ARM-ra tekintenek úgy, mint valami kis csökevényes, lassú játékocskára, pedig sokkal nagyobb léptékűek a fejlesztéseik, gyorsabb a fejlődése és az elterjedésének a mértéke is, mint anno a "PC"-é (és az azt megelőző gépeké) Szerintem a történelem megismétli magát, kisebb változtatásokkal. Akkor az volt a hajtóerő, hogy egyáltalán LEGYEN "Personal Computer" az asztalodon, az ARM-ot meg a hordozhatóság, minimális fogyasztás, hosszú rendelkezésre állási idő, vagyis a: "mobilitás" igénye pörgette fel ennyire (meg Apple és a koppintók, +az a járulékos "egyszerűség" amire te is utaltál)

Szerény véleményem szerint :DDD

Amúgy én elképzelhetőnek tartom, hogy idővel lesznek hibrid megoldások is, és nem csak 1-1 fecskeként, hanem tömegesen (már, ha lesz rájuk igény, meg az Intel is enged valamennyit, de az csak akkor lesz, ha ARM már komolyan veszélyezteti, vagy túl nagy szeletet tép tőle..)

[ Szerkesztve ]

(#22) M107


M107
(addikt)

Már megint bonyolítanak :Y

Értelme 0. Csak nekik Kapitalistáknak

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! ( (PH! addikt) YEAH vissza az őstag címet :) )

(#23) Remusz911 válasza M107 (#22) üzenetére


Remusz911
(veterán)
LOGOUT blog

van értelme hisz olcsósodnak a laptopok(akkor is ha csak 10-20 ezer Ft-al)

talán vékonyodnak is és javul az üzemidő is picit

az pedig mindig jó :)

pont hogy a vadkapitalista Intel Atomját kéne lezúzni ezzel, ha már az AMD amúgyse rúg labdába

kb egy akkori/későbbi táblagép hardvere elegendő, és microSD-vel növelhető a háttértár :D

[ Szerkesztve ]

Csekkold: https://hardverapro.hu/apro/keresek_felsokategorias_earbud-ot_hibasat_is/friss.html

(#24) Remusz911 válasza Remusz911 (#23) üzenetére


Remusz911
(veterán)
LOGOUT blog

húgomnak is van Laptopja, de úgyis csak fészbúkozik meg netezget, teljesen felesleges az azonfelüli tudása, viszont zajos, merül, vastag, nehéz(realtív)

akkor inkább legyen ARM, mint x86

az emberek 90%-ának nem kell x86, sőt

Csekkold: https://hardverapro.hu/apro/keresek_felsokategorias_earbud-ot_hibasat_is/friss.html

(#25) bambano válasza Tigerclaw (#7) üzenetére


bambano
(titán)

jaja, szerintem is ez a windows legnagyobb hátránya a linuxhoz képest, hogy nincsenek rá szoftverek. :P

egyébként nekem kéne ilyen armos cucc, a pesszimizmusomat a flash player táplálja, mert minden másra nekem elég.

szerk: egyébként meg tök jó lenne egy tablet kapacitású gép, amin van rendes monitor meg rendes klavi, zajtalan és nem 20k tőle a villanyszámlám. Menne folyamatosan, amikor meg kell a lóerő, bekapcsolnám a mostani desktopot.

[ Szerkesztve ]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#26) effendi2 válasza Remusz911 (#23) üzenetére


effendi2
(tag)

"van értelme hisz olcsósodnak a laptopok(akkor is ha csak 10-20 ezer Ft-al)"

De annyival nem fognak.

"pont hogy a vadkapitalista Intel Atomját kéne lezúzni ezzel, ha már az AMD amúgyse rúg labdába"

És szerinted a Brazos vajon mi? :)

Örökké akarok élni! Eddig sikerült...

(#27) Kiflinger válasza vanhalen (#21) üzenetére


Kiflinger
(tag)

Abban teljesen igazad van, hogy ez a jövő. Viszont az ARM sem ma akar 10%-ot kihasítani a notebook szegmensből. Ha ott tartanak két év múlva, hogy a platform megérett, akkor viszont az akkori felhasználók fogják megítélni, hogy felhasználhatóságan is így van-e. Ennek alapja pedig a már változásnak indult felhasználói szokások lesznek, amik app irányt mutatnak ma.

A holnap felhasználójának pedig már lehet jó alternatíva a jól megszokott app-okat (mobilon itt vannak és éppen szokunk hozzájuk) futtató, mellette pedig Office, stb. képes, zéró karbantartásigényű notebook, alacsony fogyasztással.

Meglátjuk. 7-8 éve elképzelhetetlennek tartottam, hogy egy notebook legyen az elsődleges számítógép amit használok. Ma az. A párom Androidos tablet-en ír blogot, levelezik és a notebookja ma már másodlagos eszköz lett számára. A trend látszik. Én örülök a kevesebb áramfogyasztásnak... :-)

(#28) Srodney válasza Pinky Demon (#1) üzenetére


Srodney
(senior tag)

de igen,le fog mondani mert az ember ilyen undorító lény, hogy a marketing hype miatt képes megváltoztatni az egész életét,mert most éppen ez a divat.okostelefon vagy tablet,ipad,ipod,imac..stb...tisztelet a kivételnek, akinek persze anyagi/elemi szükséglete volt rá és hasznára válik...

(#29) Remusz911 válasza effendi2 (#26) üzenetére


Remusz911
(veterán)
LOGOUT blog

dehogynem fognak, egyszerűbb nyomtatott áramkör, filléres proci(ami lehet Qualcomm, Exynos, Texas Instruments, kínai Allwinner, Huawei), olcsóbb akksi(kisebb is elég), nem kell se hűtőborda, se ventillátor

10-20 ezerrel olcsóbb is lehet, ne csak a proci árát számold

amúgyse ilyen egyszerű a képlet ahogy elképzeled, hisz mindenféle adó, meg vám miatt szorzódik a különbség

És szerinted a Brazos vajon mi? nem hinném hogy annyira megszorongatja az, az Intelt
meg úgy általában az AMD labdába tudna rúgni

viszont az ARM-től félhetnek, hisz alulról harapnak bele az intelbe, hosszútávon felfalhatják a Laptop bizniszét, vagy legalábbis kénytelen lesz az Intel nem aranyáron adni a processzorait, hanem nullszaldósan

[ Szerkesztve ]

Csekkold: https://hardverapro.hu/apro/keresek_felsokategorias_earbud-ot_hibasat_is/friss.html

(#30) Alchemist


Alchemist
(őstag)

Egy ARM-os laptopban nem látok fantáziát.
De egy tabletben, dokkolóval, "rendes" perifériákkal már annál inkább.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#31) mrhitoshi válasza Remusz911 (#23) üzenetére


mrhitoshi
(veterán)

ha már az AMD amúgyse rúg labdába

Én úgy vettem észre, hogy ezen a téren az AMD a nyerő egyelőre. :U

Nem rossz elgondolás ez. Eddig is tetszett a W8 RT koncepciója, de mivel az Tablet, így nem igazán jön be, de egy olyan laptopot el tudnék képzelni, amin rendes Windows futna (tegyük fel), és ARM alapokon menne, mert ebben a szegmensben tényleg nagyon sok fölösleges feature (;]) van.

[ Szerkesztve ]

Platformok: PS4~PC~W10

(#32) vanhalen válasza mrhitoshi (#31) üzenetére


vanhalen
(senior tag)

Ki tudja mi lesz a következő windows-ban, lehet lesz majd egy SE változat ezekhez 2014-ben :)

(#33) Kopi31415 válasza Pug (#18) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Ez most kiegészítés, kötözködés, vagy mi?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#34) Tigerclaw


Tigerclaw
(veterán)

Egyébként még annyi veszély vana dologban, hogyha nem különböztetik meg a jelenlegi x86-os notebookoktól, akkor még be is csaphatják az embereket, mert aki nem nézi vagy nem hozzáértő megveheti, aztán kiderül, hogy a korábban megvett szoftvereit nm tudja rátenni.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#35) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Viszonylag jó ötlet. Csak valami fasza házba kell betenni, pl: thinkpad. A fogyasztás meg ilyen 1,5 watt. :D Aksi üzemidő 36 óra. :C

Szoftver mióta gond? Linux most is elmegy rajta, mint az én gépeimen, akkor meg? :P

(#5) ngabor2:

Nem biztos, hogy alulmarad. Brutálisan jó célprocesszorok vannak ezen a szegmensen, nézd meg az RPi képességeit.
Jááá újra modi vagy? :O :DD

(#25) bambano:

Így így. :K

[ Szerkesztve ]

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#36) Raucher válasza Vladi (#35) üzenetére


Raucher
(tag)

Ha néhány feltétel teljesül, számomra érdektelen a notebookban (PC-ben) lévő hardver.

Ezek a feltételek.
Elfogadható sebességgel futtathatóak legyen rajta a kedvenc programjaim. (Javarészt ingyenes programokat használok. Nem hiszem, hogy probléma probléma a portolás vagy alternatíva állítás.)
A meglévő (USB) eszközeimet tudjam használni. (Ez a kényes pont, a driver támogatás (hiánya) okán.)
Legyen megfelelő szupportja. Ha gondom van, ne kínai nyelvből fordított fórumokon kelljen megoldást keresni.
Minőség/teljesítmény/ár összehasonlításban állja meg a helyét.

Ezen feltételek teljesülése esetén nekem lényegtelen a platform. Lehet x86/64 vagy ARM, vagy valami más. Gondolom ezzel nem leszek egyedül.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#37) Hokoyumi


Hokoyumi
(tag)

sztem az ilyen "ultramobil" masinákra fölösleges wint erőltetni, meg arra várni hogy legyen
gyakorlatilag a játékokon és a speciális programokon (cad, videószerkesztő meg fotóbolt meg hasonlókon) kívül minden van linuxra/droidra és ahol az arm tart erőben ott ezek a programok am sem futnának értékelhető sebességgel, vagy csak kényelmetlen használni

filmet nézni, böngészni, e-mélt írni, meg amit még menet közben lehet csinálni (msn, skype, office...) mind megvalósítható linuxon/droidon INGYENESEN

beszéltetek az áráról és az OS csak árnövelő tényező esetünkben
ill amilyen ganaj cég az ms meg jön ez az zárt bootloder a w8-on kívül gyak. mást nem is lehet majd rárakni ezekre a cuccokra
még az ms védelmi pénzes droid is olcsóbb lenne rá

majd jól be kell perelni őket árukapcsolás miatt, meg azért hogy esélyt sem adnak hogy más rendszer fusson rajta
meg ha a történelem ismétli önmagát akkor az intelt is jól be fogják perelni hogy lefizeti a gyártókat az arm alapú megoldások "terjesztése" miatt:)
úgy is nagyon szeretnek pereskedni a gyártók, akkor legalább okkal tennék

Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"

(#38) Raucher válasza Hokoyumi (#37) üzenetére


Raucher
(tag)

beszéltetek az áráról és az OS csak árnövelő tényező esetünkben

Az android sincs ingyen, csak be van építve a termék árába. Még a Microsoftnak is van bevétele, az eladott androidos készülék után, a felhasznált szabadalmak ellenértékeként.

Én amúgy is szívesebben fizetek egy stabil op.rendszerért, mint egy látszólag ingyenes, de stabilitási gondokkal küszködő rendszerért.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#39) bambano válasza Raucher (#38) üzenetére


bambano
(titán)

amikor ilyeneket hallok, valahogy mindig Karthágóról álmodom...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#40) Pug válasza Raucher (#38) üzenetére


Pug
(veterán)

Köszönjük ezt a megállapításod. Bár valós tartalom nem sok volt benne, de legalább a személyes előítéleteidet kiélhetted az androiddal kapcsolatban. És most legalább minimális részletekben kifejtenéd, hogy mire alapozod eme lesújtó véleményed a droidról? :U

(#41) Cyberpunk válasza Pug (#40) üzenetére


Cyberpunk
(félisten)
LOGOUT blog

Hater gonna hate. Hagyd rá, had higgye amit akar ;)

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#42) Alchemist válasza Tigerclaw (#34) üzenetére


Alchemist
(őstag)

Mint az a Linuxos notikkal történt...

[ Szerkesztve ]

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#43) Raucher válasza Pug (#40) üzenetére


Raucher
(tag)

..És most legalább minimális részletekben kifejtenéd, hogy mire alapozod eme lesújtó véleményed a droidról?..

Habár én nem neveztem meg a droidot, hogy bajom van a vele, de valóban nem szerelmesedtem belé.

Van egy Motorolla Defy+ telefonom.
A 16GB-os SD kártyát időnként eldobta kártyahibával. Most 8GB-os van benne, ezzel stabil. A másuk kártya szintén stabil más eszközben.
A telefon időnként gondol egyet és újraindul. BT fülhallgatót használok vezetés közben. hallom amikor elengedi és visszajelentkezik a telefon.
Fényképezéskor, nagyítás címén, a képből vág le. Ha nem tudja a nagyítást korrekt módon végrehajtani, akkor minek ez a funkció. (A kész képet én is tudom vágni.) A röpködő megapixelek ellenére, alig jobb a vele készült fénykép, mint az első digitális fényképezőgépeké. (Persze ez nem közvetlenül az Android hibája.)
A play store elég szerencsétlenül működik. Olyan alkalmazásokat is mutat, ami nem megy a telefon hardverén. Ha kellően figyelmetlen vagyok, csak azután derül ki, miután indítanám a programot.
Néhány program, főleg játék, ami időnként összeomlik. Amikor többször egymás után, akkor már bosszantó.
A programok letöltésénél amúgy is esznél kell lenni. Csak a program készítőinek gátlásossága/gátlástalansága szab határt mihez fér hozzá a program.
Ha a WIFI SSID neve le van tiltva, nem tud csatlakozni, hiába van beállítva előre.
Az okostelefon, annyira okos, hogy nem képes a SIM kártyát közvetlenül kezelni. A telefonkönyve olvasásához külön program kell. Nem értem miért kell a telefonszámokat távoli szerveren tárolni.
Tok nélkül nem igazán lehet használni. Vagy nagyon észnél kell lenni, hogy ne érjek hozzá a kijelző széléhez, amit azonnal érintésnek érzékel.

Az egész emlékezetet a Windows 9x állapotára. Ugyan használható, de bármikor tud összeomlást, adatvesztést és furcsaságot produkálni.
Tudom vannak megoldások a problémák egy részére. Lehet romot cserélni. Közkézen forognak javítások. De én csak használni akarom a telefont és nem akarok szoftvert cserélgetni rajta. A letölthető appokon okulva kétségeim vannak a főzött romokkal. Olyan biztonsági rést is üthet a pajzson (telefonon), ami egy teherszállító repülőgép, lassítás nélkül tud keresztül repülni.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#44) Pug válasza Raucher (#43) üzenetére


Pug
(veterán)

Az a vicces, hogy amiket felsoroltál, azok nem a droid hibái, hanem konkrétan egy adott készüléknél jelentkező problémák. Ami a droid "hibája" az éppenséggel pont nem a droid hibája: minden gyártó maga igazítja a software-t a saját hardware-hez. Lényegében sosem tisztán csak a droidot kapod, hanem jelen esetben pl a Defy+ és hozzá droidot. Neked lényegében a Defy+ nem tetszik és nem a droid. :N

(#45) Cyberpunk válasza Raucher (#43) üzenetére


Cyberpunk
(félisten)
LOGOUT blog

Lehet reklamálni a gyártónál, hogy rakjon össze egy épkézláb bug mentes romot a készülékedre. Ahogyan írták előttem is, ez nem a z Android hibája.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#46) Raucher válasza Cyberpunk (#45) üzenetére


Raucher
(tag)

Részben a droid hibája.
Pontosabban a droid készítőjének hibája, hogy nem támaszt minőségi követelményeket a droid használatához. (A helyzet érdekessé vált, mert időközben egy kézbe került a hardver és a szoftver, a Defy+ esetében.)

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#47) Tigerclaw válasza Pug (#44) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Épp ez a baj. Milyen OS az ami semmin se fut, hanem mindenhez külön optimalizálni kell? Ráadásul gondolom nem a portás csinálja egyik cégnél sem a optimalizációt és szinte mindnél vannak hibák. Ez megint egy kérdést szül: Hány és milyen felkészültségű szakember kell ehhez, ha ezek szerint nem megy a dolog? Ez olyan mint a linux. Közös lónak túrós a háta, nincs gazdája. Egyik mutogat a másikra. Felrakod, kernelt kell fordítani, tweakelni, drivert írni. Amolyan kísérleti OS, a vásárlók a tesztalanyok.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#48) Cyberpunk válasza Tigerclaw (#47) üzenetére


Cyberpunk
(félisten)
LOGOUT blog

No erre a válasz a commonity. Mért van az, hogy egyes rom főzök stabilabb, jól átgondolt, és gyors rom-ot tudnak összefőzőcskézni, míg gyártó csak szart?

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#49) bambano válasza Tigerclaw (#47) üzenetére


bambano
(titán)

ezt a hsz-t valaki olyan írhatta a te nevedben, aki soha életében semmi szakszerűt nem hallott még a linuxról.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#50) Remusz911 válasza Cyberpunk (#48) üzenetére


Remusz911
(veterán)
LOGOUT blog

*community

Csekkold: https://hardverapro.hu/apro/keresek_felsokategorias_earbud-ot_hibasat_is/friss.html

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.