Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 (GA102)
- Synology NAS
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes, vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" (LGA1200)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Hozzászólok Aktív témák
-
martin66
senior tag
Nem rossz, nekem mindig is kifejezetten tetszett ez a hűtő. Bár 4 hőcső tényleg szerény volt, de így 6-al már talán megérheti megtartani (akinek persze tetszik), akinek meg nem az adja el
.
Gyakori kérdések és válaszok helye - Kerdezdmeg.hu | Van egy finom recepted? Töltsd fel! - Kajaneked.hu
-
lemusz
addikt
Ezen már annyi réz lesz amiért borsodban simán lekéselnek.
https://steamcommunity.com/id/lemusz/
-
muxi-muxi
senior tag
A 2700X-hez ilyet csomagoltak, és MEGLEPŐEN JÓ. A plusz hőcsövekkel még jobb lesz. Soha rosszabb stock hűtőt...
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
Legközelebb 120mm -as AIO -val csomagolják.
Tele vagyok!!!
-
jedis
senior tag
-
törölt tag
Szerintem aki 180K-ért vesz procit, annak ez a hűtő nem kell. Viszont mivel benne van a árban, jobban örülhetne, ha annyival olcsóbban adnák. Az Intel sem ad hűtőt a K-s CPU-ihoz.
-
-
Predatorr
aktív tag
105W a 2600X-ből kijön alaposan alulfeszelve, oc nélkül.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
pokmky
tag
Ja jó sok hővezető cső, de kissebb felület, plusz rosszabb áramlás a sok cső miatt. Meglepne, ha ez jobb lenne.
-
Duck663
senior tag
Át kellene írni a neved: Predatrollra... jobban illene.
(#9) Execᵀʰᵀˢ: Bizony adtak, egy 3 filléres aludarabot, ami még üresjáratban sem volt képes lehűteni a processzort. "Best buy" volt. Levélnehezéknek vagy porfogónak.
NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.
-
Cingáriusz
őstag
Intelnek kellene már nagyon újítani gyári hűtő téren, mert az amiket most adnak borzalom rondák.
A szerencse ahhoz pártol, aki észnél van
-
Fecogame
veterán
Van valami teszt a két hűtő közötti hűtés teljesítmény különbségről?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
martin66
senior tag
1 órája az AMD hivatalosan bejelentette, hogy nem fognak 6 csöveset csomagolni. Ez a hűtő valamilyen harmadik féltől származik és javasolja ,hogy kerüld a használatát. [link]
Gyakori kérdések és válaszok helye - Kerdezdmeg.hu | Van egy finom recepted? Töltsd fel! - Kajaneked.hu
-
bobalazs
veterán
pcgamer is ezt hozta le.
Beware of AMD coolers with extra heatpipes: they aren't real AMD products -
Melorin
addikt
Inkább a ventilátorokat cserélnék már le értelmesre. Alapfordulaton is kerreg, berreg...
-
***ANDRÁS***
tag
Ezek a hűtők kezdésnek vagy alapgépbe tökéletesek lesznek, meglehet velük spórolni egy hűtő árát. Egyetlen hátrányuk, hogy ha nincs a háznak porszűrése, egy idő után a hűtő körül szépen rárakódik a por az alaplapra.
-
Predatorr
aktív tag
Hogy a feltételezésedre visszatérjek: aki hülye megérteni az adatokat... látom, van csapatod is hozzá.
A "tesztek" többségükben azért vannak, hogy megvedd a terméket (vs saját tapasztalat), nem azért, hogy tájékoztassanak.Elég csak a CPU-core fogyasztást odaírni package helyett. Megírtam nem is egy helyen (funkcionális analfabéták és valódi trollok előnyben), hogy 150W-ig elmegy alapból a 2600X teljes terhelésen (forró Dark Rock Pro 4-gyel, tehát a hőtermelés is igazol), nem is stressz teszt. Valahol képet is belinkeltem hwinfóról. Van Inteles gépem, az teljes terhelésen (szintén CPU package) sem megy a TDP fölé. Ergo az AMD kamu adatot ad meg. Ettől függetlenül amellett döntöttem, mert egyszerűen jobb és olcsóbb az Intelnél. Most -0,9V-tal használom 105W-ig, és 2 magon is elmegy 4330MHz-en.
A hit viszont nagyúr, elhiszem."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
bobalazs
veterán
válasz
EclipseGT #29 üzenetére
Nézd meg a logoutomat, ecsetelem a 2600 fogyasztását, igaz az alaplap közrejátszott benne, hogy engedte korlátlanul fogyasztani a cput. 300w-os táp úgy elfogyott mint a sicc.
258Watt 1.35Von 4 Ghzen vga alapórajelen. Ahogy a vga terhelést kapott lekapcsolt a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Szóval belinkeltél egy total system power consuptiont alapjáraton, amely rendszerben egy gtx 1080 Ti van. Ok, de ezzel akarod igazolni, hogy a ryzen 5 2600-as is tud 150W-ot fogyasztani? Erre a matekra kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
bobalazs
veterán
válasz
Depression #35 üzenetére
Nekem nincs magyaráznivalóm. Wattmérőm van, tudom mit beszéltem és írtam.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Depression #35 üzenetére
+128W-ot evett az alapórajel és a 4.2Ghz-es tuning között. Simán tud 150W-ot fogyasztani.
-
dabadab
titán
válasz
[CS]Blade2 #37 üzenetére
A táp evett annyit, illetve itt egészen eddig arról volt szó, alulfeszelten, OC nélkül evett 150 wattot.
DRM is theft
-
válasz
[CS]Blade2 #37 üzenetére
Aha...
Cinebench alatt evett [180W-ot az egész gép] egy 1080Ti mellett. A 300W-ot még játék alatt sem érte el. De igen, 150-et eszik a proci.MacBook Air 2018, iPhone 11 Pro Max 256GB Space Gray
-
[CS]Blade2
addikt
Már megválaszolták, hogy arra nem 150-et, hanem 105-t írtak és X-es procit,
de amire én reagáltam ott az volt, hogy tud-e 150W-ot enni és egy OC-s grafikon.
Ott az van, hogy Handbrake alatt alapórajelen 146W, OC-vel 274W.Igen, benne van az alaplap és a VGA idle fogyasztása valamint a táp vesztesége. Valszeg az alapórajel fele a CPU a táp veszteséggel.
A +128W nagy része viszont a tuning a táp veszteséggel.Ha csak nem egy minősítés nélküli 80% alatti hatásfokú táppal ment a teszt, akkor a 274W-os konnektoros értéknél simán megvolt a 150W tisztán.
-
mcs
veterán
Aki egy kicsit is igényes, tuning nélkül is vesz 10-12ért egy valamire való toronyhűtést. Részemről Ryzenre se tenném fel a gyárit, hiába jobb az Intel gyufásdobozánál.
-
Duck663
senior tag
Alatta a magonkénti 11W viszont már hihető. De ahogy nézegettem a teszteket, elég nagy szórás van a CPU-k között. Teljes gépre nézve meg aztán minden, a lapok, a HDD-k, (száma, már ahol van) a VGA, a memória! nálam teljes CPU terhelésen a memóriára 24-25W-os fogyasztást ír (16GB) ja és persze a táp hatékonysága.
NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.
-
Na. Most megnéztem HWInfo-ban a sima 2600-at.
Alap órajelen stress test alatt ~80W, all core 4.1Ghz-en pedig ~120.
Szóval 2600X-nél az alap 105W simán megvan, húzva pedig valóban el lehet érni akár a 150-et is. 4,2-ig nem próbálkoztam, mert legutóbb is szénné fagyott a gép.
Az a +125W mondjuk nem kicsit túlzás, de egy +50% fogyasztást ki lehet préselni belőle.
Mondjuk nem tudom ez kinek éri meg. ~10% többlet teljesítmény +50% fogyasztás mellett.
Főleg, hogy XFR + PBO mellett húzva sokszor rosszabbul teljesítenek játékokban, mint alapon.[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2018, iPhone 11 Pro Max 256GB Space Gray
-
bobalazs
veterán
Nagyrészt tapasztalatom olvasataim szerint az alaplapnál dől el a fogyasztás kérdése.
És nem is annyira a csipszet fogyasztása, bár ennek nem jártak szinte sehol utána, hanem, abba a percbe hogy OCzom, a lap feloldja a TDC korlátozást. Így nincs az Amper korlátozva. Fogyasztás korlátozás alapból nincsen (PPT) OC esetén. Azért volt a 260-280W fogyasztás nálam. Nem vicc, többször kimértem kikisérleteztem, levideóztam, órajeleket figyeltem közben stb. Mondjuk intelburntestel (linpack) mértem ami extra terhelést csinál a cpun. Nem is bírt vele a hűtőm, 98? fok volt a próba ideje alatt, meg már throttlingolt is, onnantól pedig a mérés sem volt valós. Persze hwinfo nem tudom pontosan mi volt a legmagasabb érték amit mutatott, de az már erősen kamuszagu volt, 180W körül mutatott package powert, bár ne idézzetek.
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
ph Az amúgy is egészen adekvát Wraith Prism RGB kap egy kis "szteroidot".
- [Számla + Gari] 15.4" Acer TravelMate 6593 / C2D P8700 2.5Ghz / 4GB DDR3 RAM / 160GB HDD / Kam, BT
- Dell E6430 alaplap bontásból
- ÚJ Lenovo Ideapad Flex 5 - 14"FHD IPS Érintő - i5-1035G1 - 8GB - 512GB SSD - Win10 - Közel 2 év gari
- Dell magyar billentyűzetek bontásból Vostro 14,15,17,G3
- Acer Aspire 5 - A515 - 15,6"FHD IPS - i7-10510U- 8GB - 256GB SSD+1TB HDD- Win10-MX250 2GB- 2+év gari
Állásajánlatok
Cég: Polygence
Város: Budapest
Cég: Scania Hungária Kft
Város: Biatorbágy