Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kösz a cikket Abu. Azon filóztam most hogy a gameDVR használja e a VCE blokkot, szükségünk e van e egyáltalán még a raptr/plays.tv appjukra?
-
Ez mind jövő idő, mikor lesz hozzájuk normális driver? Vagy arra értették, amit már kiadtak?
-
stratova
veterán
Abu, van bővebb információd arról, hogy az OpelCL-es fájltömörítés mely formátumokat támogatja (csak és kizárólag zip)?
-
martonx
veterán
"Microsoft Fast ZIP Extraction" - ez érdekesen hangzik. Vajon minden tömörítő program gyorsul ezáltal, vagy csak bizonyosak? Erről lehetne bővebbet tudni?
Én kérek elnézést!
-
Ice_Man22
senior tag
Viszont egy normalis drivert se tudnak csinalni.
-
Szeszkazán
senior tag
Én vissza tettem win10-en a 15.7es drivert mert ami jött a WU-n keresztül teljesen meghülyítette a TV-met.
Valami dynamic cucc lehet benne , mert auto állítgatja a fényerőt amikor jön a sötétebb jelenet leveszi. A 15.7 WHQL-el ilyen nincs. Esetleg ha valaki tudja mi lehet akkor vissza teszem és ki próbálom. -
Tyrel
őstag
@Abu (vagy bárki aki tudja):
Egy Kabini (Athlon 5350) ebből a sok okosságból mennyit kap meg?
Turenkarn
-
Oliverda
félisten
válasz
Szeszkazán #17 üzenetére
Ezt ki lehet kapcsolni a Catalystban, de hirtelen nem jut eszembe a funkció neve.
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez DirectCompute-os és csak a ZIP. Alapvetően arról van szó, hogy ha van egy ZIP állományod, akkor azt a Windows 10 intézője sokkal gyorsabban kicsomagolja gyorsítás mellett. Nem kell hozzá semmi extra, ugyanúgy működik, ahogy korábban a Windows intézős kicsomagolás. Belemész áthúzod a fájlt és kicsomagol. Vagy akár a tömörített megnyitás is sokkal gyorsabb lesz.
Más formátumhoz vagy becsomagoláshoz a Corel WinZip kell, az támogatja az általános gyorsítást.
(#18) Tyrel: Az IOMMU-n és a BitLockeren kívül mindent.
(#2) norti: Ezek már mind működnek, csak kell hozzá a Windows 10 legfrissebb verziója.
(#1) bobalazs: A GameDVR és a Raptr/GE program különálló. Azt használd, amelyik jobban tetszik.
(#17) Szeszkazán: Keress olyanra, hogy dinamikus kontraszt és azt állítsd át.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Oliverda
félisten
válasz
Szeszkazán #22 üzenetére
Elvileg Power->PowerPlay->Vari-Bright
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
gabor7th
addikt
Sok türelmet a letöltőknek... Attól tartok szükségük lesz rá, ahogy még nemrég állt a Windows 10.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 7zip esetében eleve nem fókusz a teljesítmény. Rendkívül lassú most is a program, és annyira drága lenne felzárkóztatni a WinZiphez, hogy inkább meg sem próbálják. Egyszerűen a Corelnek jóval jobb anyagi lehetőségei vannak.
A Total Commander támogat külső modulokat, szóval arra beállítható, hogy ne a beépített ZIP tömörítőt használja. Gyakorlatilag bármilyen programot elfogad. Ilyen szempontból a Total Commander biztos nem fog fejlődni, mert már most megadja a lehetőséget neked, hogy olyan beépülőt használj, amilyet akarsz.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
sb
veterán
Abu, mi újság a HEVC és/vagy 4k támogatással DXVA alatt vagy bárhogy?
Mert a win10 ilyen szempontból jól muzsikál, de AMD alatt nem hiszem... -
f2d
csendes tag
És melyek azok az "összes GCN architektúrára épülő Radeon" -ok?
Az R9 270 bele tartozik? -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Carrizo APU-ban és a Fiji-ben működik a fixfunkciós blokk. A többi hardverhez OpenCL-es dekóder van, vagy a driveres hard coded opció. A PowerDVD legújabb verziója ezeket támogatja Windows 10 alatt. Be van építve a driverbe egy AMDIL-ben kódolt dekóder, amit bármelyik alkalmazás meghívhat. Ehhez a fejlesztőknek a Media SDK használatára van szükség.
(#29) f2d: Igen, az GCN.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Erről már beszéltünk korábban is, de az opencl is papíron van. Strongene kifagy és kész. Pdvd se csinált semmit nálam, igaz win8 alatt.
De ez olyan szempontból irreleváns, hogy pl. egy Bay Trail-nek édesmindegy. Win8 vagy win10, a lejátszó is, mert dvxa alól nyomja.
Értem én, hogy a HEVC jó gpgpu-ra, de ez kevés ha csak elméletben van. A gyakorlatban meg elindítasz valamit és AMD-s meg se moccan, minden máson meg csípőből megy.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A gyakorlatban is így van, csak a megfelelő program kell rá. Nálam ez a PowerDVD 15 Ultra, de szerintem más is jó, én mindenesetre nem néztem mást, mert erre kaptam licencet, telepítettem, lefrissítettem a legújabb verzióra és ment, mindenféle beállítás nélkül.
Ha fixfunkciós gyorsítást akarsz, akkor ahhoz hardveres támogatás kell. Oda Carrizo, Fiji és GM206 kódnevű lapkákra épülő rendszer szükséges, ugyanis csak ezekben van teljesen hardveres fixfunkciós gyorsítás a 4K HEVC-re.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Nem tudom ez megvan-e:
http://blog.streamingmedia.com/2015/07/new-patent-pool-wants-share-of-revenue-from-content-owners.html
Szerintem nem kell meg annyira rohanni a hevc utan.
-
cudar07
senior tag
sziasztok
a6-3500 APU - Llano APU-val mire számítsak?
[link]támogat ebből az egészből bármit is?
előre is köszi
üdv.: I. -
kromatika
veterán
Köszi a cikket.
-
leviske
veterán
"A régebbi TeraScale architektúrát használó, vagy ismertebb nevükön VLIW-es Radeonok szempontjából a Windows 10 támogatása korlátozott lesz, de amelyik funkció kezelése megoldható, annak támogatása be lesz építve a meghajtóba."
Ez vonatkozik az A6-3500-ra is. Illetve IOMMU sincs a felépítésből adódóan.
-
Oké, ez a Game DVR pörgeti a vga-t a háttérben, úgy hogy felvétel nem is készült. Megnéztem process explorerben. Most megy a levesbe!
-
sb
veterán
Nálam ahogy említettem win8.1 alatt nem volt hajlandó 4k-t játszani gpu-val a PDVD 15.
A másik pedig, hogy ez azért elég sovány vigasz. Extra pénzbe kerülő lejátszó ahhoz képest, hogy felteszed a win10-et és alapból megy a 4k ill. HEVC mondjuk DXVA-n keresztül más IGP-n.
Egyébként egy user nem fix funkciósat akar vagy mást. Csak annyit, hogy enter és lejátssza, és nem eszi meg a gépet (tehát akármilyen módon gpu gyorsított).
@lenox
Nem volt meg. Érdekes lenne ez így.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat az operációs rendszer tényleges startjára elárulta, hogy a hardvereik mely funkcióit támogatják.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Assetto Corsa Competizione
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Telekom mobilszolgáltatások
- System Shock Remake - Befutottak az első értékelések
- Metal topik
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700 8 magos 8 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i3-10105 BOX Processor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 12900KS 16 magos 24 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 12400T - 4.2 GHz - 35W TDP - Gari 2023.11.23. -ig - Eladó! 48.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 magos 16 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Streamnet Zrt.
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest