- Vélemény: nem akar Exynos lapkákat gyártani a TSMC?
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Asztrofotózás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
nandon
tag
válasz djculture #40 üzenetére
Szerintem az alaplapokról nem fog eltünni a pcie foglalat Meg aki több dologra használja a gépét, az úgy is körültekintően választja ki az alkatrészeket, a későbbi bővítési lehetőségeket szem előtt tartva.. Persze a termék-skálán mindig lesz mit finomítani!
RISC86 Power
-
clippy
tag
Akkor várhatóan nem lesznek 8-12-24 magos cpu-k mivel 4 magos apu sokkal több számításra képes? Ha mindez igaz. lehet, hogy ismét eljön az az időszak amikor mindenkinek AMD rendszer kell? ismét nem a megagigaherzek hajszolása lesz a cél és jóval alacsonyabb órajelen képesek több számításra mint a konkurencia? (volt már erre példa anno) igaából nem tudom, hogy az intel is hasonló úton jár-e..
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz FireKeeper #43 üzenetére
Hát remélem hogy nem is halnak ki mert ez így ebben a formában egy nagyon nagy visszalépés a vásárlóknak.
-
mzso
veterán
Szerintem én a HSA-s processzorok megjelenésekor fogok leghamarabb frissíteni a gépen, hacsak nem robbantanak hamarabb az ICube UPU-k.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz djculture #40 üzenetére
ez még mindig jobb, mintha irreális fogyasztású hardvereket kellene használni, hogy meglegyen az elvárt teljesítménynövekedés. ráadásul a dVGA azért egyelőre még nem halt ki. akármennyire is az integráció a cél, amíg picit is nyereséges a diszkrét kártyák piaca, addig nem halnak ki.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
csongi
veterán
Valami gond van, mert nem is ide akartam ezt a hszt. Egy kicsit össze zavarodott az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
tombar
senior tag
az echelon csak 2017ben jön, addig még van 5 év. 5 évig meg nem hinném h csak az amd fog fejleszteni dgpukat, nV meg addig ül a babérjain. másrészt hpc piacot meg addig is ki kell szolgálni, szóval szerintem majd úgy fejlesztenek h átfedés legyen. "Szerintem a HD7 szériára már az NV-nek nem lesz válasza." -> kepler
más kérdés h a mobil az előbb jön, viszont nagyon remélem h jön az asztali is legkésőbb tavaszra, h a középkatos kártyák nyár közepére beloholjanak.
am most vagy én vagyok a túl hülye, vagy csak sok amd-s cikk van itt, de mintha az nV egy kicsit belassult volna?Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
djculture
félisten
Ja azután bármi szaggat mert gyenge a beépített megjelenítő akkor lehet másik apu-t venni. Ha a proci része gyenge akkor is lehet cserélni az apu-t kompletten megint csak. Magyarán aki játszani akar normálisan az megveheti a legnagyobb modellt. Amd oldaláról jó üzlet lesz a vásárlónak meg szívatás. Mert nem lehet majd úgy belőni költséghatékonyan a gép cpu és grafikai teljesítményét mint eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kleinguru #32 üzenetére
Intelnek van ugyanilyen koncepciója. H. Goto anno csinált rá szemléltetést. [link]
A koncepció szintjén mindenki ugyanezt csinálja, csak technikai eltérések vannak, de az elv azonos.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Móci
addikt
Ha bekerül az ARM a játékba AMD oldalról, az bizony elég érdekes lesz...
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lesz desktop vonal, csak az is APU-val. Gondolj olyan váltásra, minta az egymagos->többmagos CPU-k. Manapság már nincs egymagos, illetve van, csak kit érdekel kategória. Jó ez nem annyira jó példa, de a heterogén éra is csak egy evolúció.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Whysperer
addikt
Szóval pc átalakul consolollá vagy apple-é haza viszed bedugod a perifáridat és már megy is. 8) Nekem mind1 mi lesz AMD részről csak működjön rendesen!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Taragas
aktív tag
válasz antikomcsi #33 üzenetére
Én ezt egy összefoglalónak és egy kiegészítésnek is veszem, mert van benne új információ, de sok dolog volt már csak külön hírbe, és azt foglalta egybe. Ettől függetlenül jó cikk, mert jobb rálátást biztosít.
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
Oliverda
félisten
válasz antikomcsi #33 üzenetére
Itt nem hiszem, mivel tegnap esti az anyag.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
antikomcsi
veterán
Nem is tudom, de olyan érzésem van, mintha ugyan azt a hírt olvasnám sokadjára, egy kicsit más köntösben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az kb. éves szintű: 2011 a Bulldozer, 2012 a Pilledriver és 2013 a Steamroller. Utóbbi kettő biztos. A Bulldozer meg megjelent
Az Excavator az egy nagyobb lépés lesz, ami lehet, hogy nem lesz meg 2014-ben.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
A nagy integrációval megyünk vissza a középkorba kb. Lesz olyan progi ami csak komplett rendszerű amd-n fog menni. Másik oldalon az nvidiát ha megvenné az intel akkor ott is meglenne ugyanez. Tényleg addig szrakodnak mig a pc-t mint játék platformot el kell felejteni, azután integrálhatják maguknak a csődöt.
[ Szerkesztve ]
-
Taragas
aktív tag
Abu85 : Ugye mondtad hogy bizonyos szolgáltatások csak amdvel működnek, de ez igaz akkor is, ha mondjuk nekem Phenomom van, és nem mondjuk Llanom? Vagy egy teljes platformot fel kell építenem hozzá, hogy minden szolgáltatás működjön?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kleinguru #18 üzenetére
Nem tudom. Az AMD stratégiáját már nem a processzor képzi. A Vishera 2012H2-ben jön. Kb. ennyi ami mondtak. Ezt az AMD nem részletezte. Az integráció volt a téma. Azon kívül más nem. Az APU átveszi a gaming szerepet is a sokmagos procitól.
[ Szerkesztve ]
-
Tauren45
aktív tag
Kellene egy hangoskönyv változat a PH-ból
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az összehasonlítási alaptól függ. Ezt majd akkor tudjuk meg, amikor itt lesz a termék, mert ennek a mostani SoC-ok közelében nincsenek teljesítményben. A Samsung Exynos 5250 lesz az érdekes összehasonlítás. Teljesítményben elmarad, de funkcionalitásban hasonló. A Samsungnak egyébként 5 watt a TDP-je, de átlag fogyasztás nincs megadva, az pedig fontosabb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz kleinguru #18 üzenetére
Az év második felében. Gondolom valamikor ősszel.
Mozsa: Ott vannak az évszámok is. A Bulldozer Opteronok jó eladásokat produkáltak eddig. Ezt már kedvenc forrásod a hwsw is megírta, csak azt véletlenül biztos nem olvastad el.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
titán
A Hondo platform (APU+vezérlő) átlagos 3W fogyasztása nekem tűnik csak reménytelenül soknak tabletbe?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Mozsa
tag
A szerver vonalon nem sok tájékoztatás történt. Kivonulnak a piacról?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
2012 H1-ben megjelennek a tényleg új mobil Radeonok is. Úgy tavasz vége és nyár eleje környékén.
Úgy kell venni mobil gépet, hogy PowerXpress 4.0 vagy Dual Graphics ready legyen a dGPU. Ennek egyszerű módja, hogy megnézed a dGPU UVD motorját. Ha 3.0-s, akkor PowerXpress 4.0 az átkapcsolás. Vagy ott a teljes AMD mobil platform, ahol gyárilag támogatott minden energiatakarékossági fícsőr (dual graphics a hardveres átkapcsolással). Intelnél nem kapsz meg mindent, mert ehhez csak szoftverest lehet írni muxless átkapcsolásra, ez a két grafikus driver átka. Az AMD továbbá most is használ olyan fejlesztéseket, amik tisztán GPU-s technológiák, de a driver nem kapcsolja be őket, ha Intel procit érzékel. Pl.: Steady Video. A jövőben lesz még ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
BotaN
senior tag
Jó látni hogy viszonylag vastag sávot (6700,6800,6900) fed le az új GCN architektúrára épülő mobil megoldás, kár hogy az nem derül ki hogy mikor látunk mi halandók ebből valamit. Korábbi átnevezett mobil GPU-t már árul pl a HP az új Envy-ben, de az 76xx tehát régi megoldás.
Amit szintén üdvözölnék ha népszerű lenne a cucc, mert a mobil GPU középkategória 2-3 éves agyontuningolt magokra épül... Amihez se rendes driver, de semmi nincs, AMD oldalon úgy kell mókolni hogy működjön az integrált és dedikált GPU-k között a váltás.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
veterán
Véleményem szerint egyik gyártó sem alkot valami hatalmasat kódnevkben, de nem is ez a lényeg, hanem a kész termék
Na most így az AMD heterogén elképzeléseivel nekm az jön le, hogy ahova nagy számítási teljesítmény kell és be lehet fogni a GPU(ka)t munkára, ott nagyon nagyot fog ez ütni. Jellemzően nem a videókódolás lesz az erőssége, mer ott sebeségben az inteleket az életben nem lehet megfogni, de gondolom nem is ez a cél.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
Taragas
aktív tag
Most egyet kell értenem atti_2010el, mert sztem innentől ha valamit kicserélnek benne fogalat váltás is lesz, mert merőben más lesz az architektúra. Még láttam volna esélyt ha GCN lett volna a Trinityben, de még így is hoz a Kaveri olyan más újításokat, amik miatt a foglalatot cserélhetnék, de akkor ott van GCN IGP-re váltás, aminek automatikusan vonzata biztosan.
Amúgy nagyon érdekes cikk. Viszont ha nem lesz AM3+-ba a Piledriver után provcesszor, akkor asztali szegmensbe az AMD ezek szerint nem is szán már majd 8 magos csodákat(eltűnik az AMD highend kategória), csak server környezetbe, és oda is APUkat? Érdekes. Tehát a Gamereknek is ezen túl platformot kell építeni, vagy mennek konzolra kb. Mivel az első 1-2 évben tuti semmi nem fogja szinte kihasználni a hardverét az AMDnek.
(Vagy intel, de őket meg nem tom mit fognak produkálni, az is egy érdekes irány)[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
Nem troll-kodás miatt írom be:
Az NVIDIA a dedikált GPU eltűnését vetíti előre
Talán megint megint kitör a háború az AMD és az Nvidia között? Szerintem a HD7 szériára már az NV-nek nem lesz válasza. Viszont az integrált rendszerekben még lehet keresnivalójuk, igaz az Intel mind az NV-nek mind az AMD-nek nagy falat lesz.
-
Zotya984
senior tag
Szánalmasak ezek a "kódnevek"
5. generáció az már Caterpillar lesz + dömper.[ Szerkesztve ]
"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
T-bag
tag
Remélem az FM2 a Kaveri alá is jó lesz mert az FM1 kissé rövid életű volt.
-
Youri
veterán
Nahát, itt nincs annyi okos hsz, mint a 7950 hírnél
Igazából nem tudom, hogy ez tartalmaz-e bármi eltérést a korábbi tervekhez képest
[ Szerkesztve ]
RTX ON