- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen SSD-t vegyek?
- Jól fut a legtöbb VGA-n, de eléggé memóriaigényes az új Indiana Jones
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Koszi Abu.
-
AS
félisten
Bànyàszok elött gyorsan veni kell...
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
ribizly
veterán
De hol maradnak a tesztek?
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
joey04
titán
Ahogy a többi topikban is írták, ebből nagy pofára esés lett. Kár érte.
-
Z_A_P
addikt
sima VEGA 64: Shader részelemek száma: 2048
Az is 4096, nem?OK
-
295 watt TDP a "normál" Vegánál. Mondjuk az 56-osnál "csak" 210 watt a TDP, ha az hozza egy 1080 szintjét, akkor egész jó lehet. Na majd 2 hét múlva...
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Duck663
őstag
Én megvárnám a teszteket, hogy ítéletet mondjak, de ha igaz az amit rebesgetnek, akkor Kodurinak ideje lesz felállnia és félreállnia. Ettől függetlenül várom, és normális áron meg is fogom venni a Vegát, talán a Vega Nanot.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
AS
félisten
Kb milyen szinten lesznek? 1060, 1070, 1080?
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Yutani
nagyúr
Volt szó változó szélességű SIMD-ről is. Ezzel mi van?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
=WiNTeR=
senior tag
1080 es a 980Ti ellen promozták őket. 1080Ti elérhetetlen távban.
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
robertosz91
tag
Hát nem tűnik túl izmos ajánlatnak. Pedig kéne már egy jó kis radeon a gépbe.
Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
martonx
veterán
Az AMD megint agyon újított, és papíron minden nagyon fasza, csak épp a végeredmény lett gyászos az Nvidiahoz viszonyítva.
Én kérek elnézést!
-
Duck663
őstag
Az, hogy csak akkor működik, hogyha a Vegára van optimalizálva. Ezzel pedig az a gond, hogy így ugyanúgy be lehet állítani a Vegát sz@rnak, egyszerűen csúszik egy Nokiás doboz, és máris nincs optimalizálva megfelelően. Lehet a GCN alapoktól is meg kellene válni, de abban biztos vagyok, hogy Koduritól mindenképpen.
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Tyrel
őstag
Abu utolsó oldalon a táblázatban a Vega 56-nál biztos minden szám rendben van? Ha le van tiltva 8 multiprocesszor akkor nem kéne pl. hogy a raszter teljesítmény is alacsonyabb legyen, meg a blending egységek száma, stb.?
Ill:
"A játékosok számára azonban érdekesek lehetnek az AMD pakkjai. Ezek 200 dolláros árcsökkentést biztosítanak a FreeSync technológiát is támogató 34 hüvelykes Samsung CF791-es monitorra"igen, de nem. Amerikában van ez, viszont ha elmész erre a szép oldalra, legörgetsz és átváltasz a mi régiónkra akkor a monitorkedvezmény ugrik, így meg már rögtön nem is éri meg az egész csomagos csoda...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Janika!2
aktív tag
Ahogy elnézem a fogyasztás föl kell készülnie annak aki a "vizes" csúcskártyából akar több darabot használni.
-
félisten
Nekem az a benyomásom, hogy amíg GCN-ezik az AMD, addig nem lesznek jó játék-teljesítmény / fogyasztás arányú GPU-ik.
GPGPU téren lesz kérdéses a vega teljesítménye. Ha ott hozza legalább az nV szintet teljesítmény / fogyi arányban, akkor elfogadható ez a TDP.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
zovifapp111
senior tag
Tesztet, tesztet!!! :-)
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
Milka 78
nagyúr
válasz zovifapp111 #23 üzenetére
Kérnék Zovipa fórum társnak egy instant bant,mert meló helyett PH-zik!
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
válasz szmörlock007 #22 üzenetére
És mi fejlődik?
A doboz címkéző gépsor?
Most ha minden jól megy akkor a vega 64 295W-al kiállhat a 180W-os 1080 ellen. Szép eredmény.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy rakás dologról beszéltek, amik nem lesznek benne a launch driverben. A primitive shader és a HBCC hierarchikus lapozása is ilyen (ez már biztos, még az sem garantált, hogy a HBCC alapértelmezetten aktív lesz, de erről is írtam az első oldal alján). És természetesen egy rakás dologról nem beszéltek, amelyek valószínűleg szintén nem lesznek benne a megjelenésre a fordítóban vagy a driverben. A launchra egy stabil meghajtó lehetett a cél a legfontosabb funkciókkal. A többit ráérnek hozzáadni az ősszel és a télen.
Valószínűleg ők is tudják, hogy messze állnak még a véglegestől, de ezen a szinten már eladható a hardver. Aztán senki sem fog ellenkezni, ha majd jönnek a meghajtók.(#19) Tyrel: Az az NCU-k számára utal.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Malibutomi
nagyúr
Az a baj lathatoan sokat dolgoztak hogy kikuszoboljek a Fiji bottleneckeket, erre szinte mindegyik ki van kapcsolva.
Ez igy eleg gaz. -
robertosz91
tag
Tesztek augusztus 14 után lesznek csak?
Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz antikomcsi #25 üzenetére
Hát a gtx 1080-at olyan szoftverben veri (doom) amiben egyetlen vega ficsőr sincs kihasználva még. Ráadásul amd-től megszoktuk, hogy jelentősen módosított architektúra piacra dobásánál még egy 10-15 %-ot gyorsul driverből fél-egy év alatt.
-
Dexar007
veterán
64 499 dollar lesz? Jezusmaria.
Give me your cum,bull!
-
Tyrel
őstag
válasz szmörlock007 #29 üzenetére
Elvileg a Polarisok is sokat gyorsultak a megjelenésük óta - mondjuk érdekes lenne egy teszt erről is.
Tudom egyébként sajnálni a sok embert akiknek egy GTX 1080 teljesítmény nem elég, nekem a 1070-é is bőven megfelelne, ha emberi áron adnák...
Turenkarn
-
Preacher1980
tag
Korainak érzem temetni a VEGA-t. Főleg tesztek nélkül.
Kicsit az az érzésem, hogy a VEGA igazi ereje majd a jövőben érkező játékokban mutatkozik be.
A fogyasztást nem érzem igazán nagy problémának, mert a GTX 1080 16 nm-en 7,2 milliárd tranyóval kb. 180 W-ot fogyaszt, akkor a Vega 56 14 nm-en a 12 milliárd tranyóval a 210 W-os fogasztása nem tűnik vészesen nagy különbségnek.
Persze az Nvidiának nem kell kapkodnia a Volta-val.
ASUS ROG based on AMD!!!
-
veterán
Jaj de jo is lenne egy AMD VGA a Freesynces 144hz(fps) monitoromhoz ,de ugy erzem nem lesz meg a teljesitmenye a Vega 64 nek
-
h-yle
addikt
válasz antikomcsi #25 üzenetére
Abból a max 180W 1080-ból kérnék én is 2-t.
Megfelelő terheléssel van az 300W is néha. Persze az átlag 180-200 körül van, de ez terhelésfüggő.szerk: nem szóltam, FE 1080-ak tényleg 180W-ra vannak limitálva, csak a partnerkártyák vannak szabadjára eresztve.
[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
félisten
Ezzel a stratégiával az a baj, hogy a teszteket senki nem fogja újrafuttatni, amikor már lesz gyorsabb driver. Emiatt csak a megjelenéskori teljesítmény alapján löhetik be a kártya árát.
Ha ezt a veszteséget benyelik, annak szerintem csak két oka lehet:
1.) olyan messze van még a driver végső állapota, hogy a később kiadással mégtöbbet buknának, mert közben jön a Volta, 2.) nincs olyan sok tartalék a hardverben.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
szmörlock007
aktív tag
Amúgy a kézikamerával felvett felvételen 6999 dollárt írnak a 2 terrás ssg-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Marmint az atnevezett R9 2xx meg a kozepkategoriaban versenyzo Polarisokra illetve az elcseszett perf / w arannyal rendelkezo Vegara gondolsz mitn hardveres fejlodes? Tulajdonkeppen mi a sikeres termekuk a 290 ota?
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Duck663
őstag
Üdv,
Nem azzal van a gond, hogy a hardverek tudása ne fejlődött volna, hanem azzal, hogy rossz irányt határoz meg. Fogyasztás/teljesítmény mutatók gyalázatosak, a tranzisztorokra vetített teljesítmény mutatók még gyalázatosabbak. Évek óta nem képesek komolyabb mértékben javítani se az üresjárati, se a több monitor melletti, se a videólejátszás alatti fogyasztást, a játékok alatti fogyasztásról ne is beszéljünk. Reagálnak egy-egy problémára, de mellette másik 10-re amire kellene, nem. És ez az ő felelőssége. Ennyi idő elteltével a Vega 10-nek a 1080Ti fölé kellene lőni 25-40%-al, nem a felső-középkategóriába, és mi jön? A Vega 11 kisebb lesz, a Vega 12 még kisebb, a Vega 20 a Pro piacra jön, a Navi 2019-ben jön, a Volta meg a nyakukon. Az AMD szerencséje, hogy a Ryzen bejött, de GPU fronton ez édeskevés. Igen, ezek után ki kell mondani, hogy a RTG Koduri kezében nincs jó helyen!
-
antikomcsi
veterán
válasz Preacher1980 #32 üzenetére
És, hogy? Úgy, mint a 3850/70-nél? Nagyon fejlett kártya volt az is, ott is a drájverekre meg a játékokra várt mindenki, mint a messiásra. Csak mire bármi is használta volna azt a rengeteg fejlesztést, a kártya már rég eltűnt, addig meg a legtöbben használták a konkurenciát.
A mára és a holnapra kell fejleszteni, mert most kell eladni a terméket, a jövőben érkező játékokra, majd akkor kell egy azokban ütős kártyát kiadni.
-
Raymond
félisten
Peldaul az FE amit az AMD a tesztekben hasznalt es osszes FE "valtozat" az AIB-ktol. Aztan ott a sima Strix is vagy a Zotac Mini ami szinten 180W. Aztan van G1 Gaming ami 200W es mondjuk MSI Gamig X ami 220W. Ezekre engednek aztan max +21%-t tolni, es igy lesz az osszes max 220W, kiveve a Gaming X ami egesz 250W-ig elmehet.
Szerk: eltartott mert neztem par AIB-t hogy mi van peldanak, latom kozbe meglett nalad is.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
hemaka
nagyúr
Majd a teszt megmutatja mit is tud valójában.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
.LnB
titán
[kép] Megérte arcozni. De sebaj, az AMD-nek van/volt 2,5 év fejlesztési előnye. Majd kamatozni fog..
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Tyrel
őstag
A 290 / 390 is sokat fogyaszt, pl. a Polarisokhoz képest kifejezetten rossz a perf./watt aránya, tehát innen nézve az is sz*r...
Szóval mitől sikeres a 290 ha az utódai nem? Ugyan azt a vonalat követték és ugyan azokkal a nehézségekkel küzdenek már évek óta - gondolok itt elsősorban a fogyasztásra.Nekem is egy 390-em van amúgy, és én tök szívesen váltanék róla Vega 56-ra. Gyorsabb, és kevesebbet fogyaszt tehát halkabb is lehet, meg minden vackot támogat ami mostanában szembe jöhet...
A sebesség kérdéses, igen, de HA tényleg igaz amit állítanak, mi szerint a min. fps-ek ill. mikrolagok területén nagy javulást hoz, onnantól engem tökre nem fog érdekelni ha átlag FPS-ben gyengébb a zöldeknél. Most hogy 80 vagy 100 fps-el fut valami az engem nem hat meg, de ha rántok egyet az egéren és egy pillanatra beesik az fps mondjuk 40-re, az határozottan b*ssza a szemem. Ha ezt nem csinálja engem megvettek kilóra.
Nagyon kíváncsi leszek az olyan tesztekre ahol kifejezetten ezt mérik. Igazán teszek magasról az összes ígéretükre, ha ezt az egyet beváltják.[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
arn
félisten
ez elemeltben megint jol hangzik, de van egy olyan sejtesem, hogy hasalni fog az aktualis jatekokon - amugy mar teli lenne a net "leaked" benchekkel.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
bindike01
aktív tag
Szerintem itt nem sokan fognak venni vga karit. Maradok a szép kis 1060 nál...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
BReal
addikt
A teljesítmény ismerete nélkül szerintem a legjobb ötlet ezeknek a Packoknak a kiadása. Teljes rendszert cserélőknek ez a 100$-ral többért kapsz 420$-nyi ajándékot illetve kedvezményt remek ötlet.
Szinte minden oldal amúgy R7 CPU és AM4 alaplapra való felhasználásról ír a 100$-os voucher kapcsán, egyedül a Techpowerup konkretizálta 1800X CPU-ban és X370-es alaplapban.
-
füles_
őstag
Ha a Furyból indulunk ki, ami 5-6%-kal volt lassabb, mint a Fury X (Vega 64 és 56 esetén ez legyen 10-12%, mert elvileg javítottak az ALU kihasználtásgon), akkor a Vega 56 eléggé best buy szagú. Szerintem pár hónap elteltével a Vega 56 lesz a 1080 szintű AMD kártya, a Vega 64 meg kicsit a 1080 fölötti szintű.
1080 szint kicsivel drágábban, mint a 1070 nem lenne rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest