Hirdetés

2019. augusztus 23., péntek

Hozzászólások

(#1) Kendek


Kendek
(nagyúr)

Nem csodálom, amíg nálunk is a dolgozóknak, PhD-seknek Acereket osztogatnak, mintha nem is lenne más márka. Mondjuk nekem is Acer van, de akkor már inkább az, mint FujitsuSiemens. Már látom magam előtt, az Intel után az Intel procis Acer gépek lesznek a vállalati etalonok. :DDD

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#2) Himym


Himym
(senior tag)

Ez most MO-s mérés volt vagy vegyítva minden országgal? :F

(#3) Kobe


Kobe
(veterán)

nálam elég ellentmondásos kép alakult ki az acerről. Láttam már jópár márkát nagyot dobbantani (Meizu, Toshiba, LG), és örülök neki hogy az acer is erre az útra lépett. Hiába vagyok viszont márkafüggetlen ilyen téren, és hiába jelzik vissza, hiába látom, hogy a minőség jó, akkor sem biztos h ezt választanám. Azért, mert a hozzáadott érték még a termelővállalatnál se a fizikai termékben jelenik meg, az acer inkább a szolgáltatásokra gyúrhatna - kiterjesztett, 1 évnél hosszabb garancia, üzleti garancia, stb. Szívesebben bíznám rájuk a pénzem, ha 1 éven túl is vállalnának felelősséget

(#4) flimo


flimo
(őstag)

Valamiért erről a cikkről sok-sok rovar jutott eszembe..

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#5) Iga007 válasza Kobe (#3) üzenetére


Iga007
(tag)

Vásárolhatsz garancia kiterjesztést Acerhoz, csak akkor már nem biztos, h a többi versenyytárshoz hasonlítva is jó még az ár...

(#6) avman válasza Kobe (#3) üzenetére


avman
(addikt)

csak egy icipicit kell utánanézni, h milyen kiterjeszetett garanciákat lehet vásárolni, akár baleseti kárral, 2-3 évre, nem is horror áron.

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#7) zoo8800 válasza Iga007 (#5) üzenetére


zoo8800
(addikt)

az úgy általában sokba kerül.
Asus K70-hez kb. 30e a 3. évre.

"nagyon best buy vétel"

(#8) Alex91 válasza Iga007 (#5) üzenetére


Alex91
(nagyúr)

Viszonylag meg jo ugy is az ar :). En az Acer 15"-osokhoz 3 evre kiterjesztettet szoktam vasarolni. Es a gari melle kap az ember egy noti taskat es egy usb-s optikai egeret is :).

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#9) boeing válasza Kobe (#3) üzenetére


boeing
(senior tag)

Hát igen a garancia karcsú nagyon,a Asus,Samsung 2 éveket add,ehhez kéne felnőni most.Egyébként semmi bajon a Acerel én is öket választotam. :K

(#10) noisia


noisia
(aktív tag)

Semmi baj nincs az Acer-rel. Az 5739g-m kifogástalanul működik már egy éve, soha nem volt kézmelegnél melegebb (GT 240M-el, T6600-al), soha nem fagyott le, gyors halk megbízható, billentyűzete etalon, szerintem szép is, az akksija 10 perccel bírja kevesebb ideig mint zsír újan, a legjobb notebook a földön!!! :)
Teljesen elégedett vagyok. Ha egyszer lecserélem, ami nem most lesz, akkor a következő is Acer lesz.

________@đĐ°ß#÷

(#11) Peat;) válasza Kobe (#3) üzenetére


Peat;)
(veterán)

Nálam az acer garancia kitejresztéssel (3 évre) együtt is olcsóbb volt, mint egy toshiba hasonló gép(az 2 év gari). (a különbség intel vs amd cpu, hasonló teljesítményű de intel kevesebbet fogyasztó cpu volt, illetve a kijelző acerben ledes toshibában meg régebbi volt..a jobb kijelző nekem fontosabb volt)

A garanciakiterjesztés talán az acerekre a legolcsóbb. +2 év 20 ezer huf. Máshol +1 év ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#12) Simi2000


Simi2000
(tag)

Sztem az Acer nagyon sokat fejlödött az elmult években.Engem nem érdekel a garancia, mindaddig amig nem romlik el a gép. És ha valami el akar romlani az elromlik az első évben. Mindegy ki gyátja...hiba mindig és mindenhol és mindenkinél lehet.

Nem azt mondom hogy nem ad nagyobb biztonságot, hogy ha valamelyik gyártó ad alapból két év garanciát, de vásárlásnál nem ez az alapvető szempont....nekem.

(#13) ^Clown


^Clown
(veterán)

Sokat fejlődött az Acer, ez tény, de az 1 év gari és az itthoni szerviz hiánya elriaszt tőle. Pedig volt már egy-két notijuk, amiken megakadt a szemem.

(#14) Sanraith


Sanraith
(tag)

Tudásához képest olcsó és még szép is. Így lett nekem Acerem! :)

(#15) Alex91 válasza ^Clown (#13) üzenetére


Alex91
(nagyúr)

Futarral egyutt 4 nap alatt megvolt az alaplap csere garanciaban... (Es tegyem hozza, mi nyirtuk ki a gepet :).) Ja, es aki nem a fovarosban eldegel, annak ez meg kenyelmesebb is, mintha az embernek kellene a geppel rohangasznia.

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#16) rudi


rudi
(nagyúr)

Volt itt nálam egy 14"-os Timeline X. Címszavakban: ha kell, 8 órás üzemidő, ha kell, 3 GHz-es Core 2 Duo teljesítménye, ha kell Far Cry 2 a kijelző natív felbontásán, mindent maxra húzva. Plusz fémfedél, jó billentyűzet, 2 kiló körüli súly. Nagyjából így illik kinéznie egy notebooknak...

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#17) rudi válasza Kobe (#3) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Van nekik egy 30 000 Ft fölötti Platinum garicsomagjuk. Ezzel 3 évre nő a garanciád és minden odavágásból, leöntésből, mostoha bánásmódból következő hibát is ingyen javítanak (kijelzőcsere, ha eltört felára azért 100 euro). Ráadásul a géped a szervizben VIP besorolást kap, a normál garis gépekkel szemben elsőbbséget élvez. Egy 200-250 000 forintos Acer gépnek rendszerint van annyi áralőnye a konkurensekkel szemben, hogy ezzel a csomaggal is olcsóbb vagy azonos árszintű legyen velük. És így máris más a leányzó szolgáltatásos árfekvése.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#18) pschio


pschio
(őstag)

hát nem tudom. nekem az acer-ről mindig a "hitvány szar" jut eszembe. :(

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#19) Kobe válasza avman (#6) üzenetére


Kobe
(veterán)

csak egy icipicit tisztában vagyok az acer garancia kiterjesztés lehetőséggel, és elég gáznak tartom, hogy a 3 évre bővített garanciával drágábbá válik a szárnyait próbálgató acer laptopja, mint a next business day, üzleti garancia világában már igen csak ismert dell például, ami alapból 3 évvel "meri" adni a gépeit. Érted, hiába jó minőség, de annyiért nem rohannék acert venni, mert a gyártó egy cikkben kijelentette, hogy elkötelezte magát a minőség mellett....

rudi: azért az aceren látszik, hogy gyúr a minőségre, szeirntem is a legjobban összerakott kominációat adja (5650 + i3-i5 minimum egy normális konzumer gép szerintem) és ez látszik az áron - a jó gépeik átlag ára már 200 körül mozog, de mért vegyen az ember plusz 30 ért platinum packot hozzá, ha más gyártó olcsóbb gépeinél is alap az a szolgáltatás, ami ebben a platinum pakkban van.....akkor vagy adja alapból hozzá, vagy legyen olcsóbb a gép, mert mégiscsak egy acer, de nehogymár egy eddig low-end szegmensre gyártó cég gépei legyenek kategóriájában a legdágábbak.

[ Szerkesztve ]

(#20) Kobe válasza Simi2000 (#12) üzenetére


Kobe
(veterán)

egyik haveromnak van 1 acer gépe. Kereken 1 éve, és másfél hete vette. Szerinted mikor döglött be a gép ? naná, hogy a gari lejárta után pont 1 héttel. Alternatívák - vinyócsere "óccsóért", ha az a baj, vagy alaplap csere, aminek esetében a gép megy a kukába mert nem ér annyit. Hát, nem kivánok senkinek ilyen cinkes szitut.

[ Szerkesztve ]

(#21) avman válasza Kobe (#19) üzenetére


avman
(addikt)

állítólag külföldön több helyen is alapból 2 év a jótállás, de valami postban olvastam. és lehet félreértettem.
egyébként meg anno a 3810-emet, amikor a piacra dobták 3 év garozták pár hónapig. én is úgy vettem.
fél év után kissé megutálva, áron alul tudtam tőle megszabadulni. nem voltam elszállva a minőségétől. a jobb oldala, ahol megfogtam mindig pakoláskor egyre jobban nyekerget, a hűtése hangos volt, pedig csak egy picsányi ulv core solo volt benne.
másrészt ua-ban az árkategóriában kissé más a belsője azért egy dellnek, mint egy acernek. gondolok itt a celeron procira, meg az alaplapi vga-ra.

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#22) Kobe válasza avman (#21) üzenetére


Kobe
(veterán)

hát, a 180-190 ezer között mozgó acerrel 95%ban megegyező dell konfig 210 körül van 3 év garival, ha megveszed a kiterjesztést az acerhez, lám lesz belőle 210 de inkább 220. Na ez a nonszensz

[ Szerkesztve ]

(#23) Pixelmaster


Pixelmaster
(tag)

olvasgatam itt a hozzászólásokat, és meglepődtem hogy mindenki 1 éves garanciáról beszél az ACERnél, én szlovákiai magyar vagyok, itt szlovákiában 2 évet adnak rá :F
de szinte mindenre, alap a 2 év mindenre, ha jól tudom törvény írja elő
persze ez alól megint kivétel az APPLE.... :((

nem értem, hogy magyarországon hogy adhatnak csak 1 évet :S

-=The digital artist of the darkside=-

(#24) polip


polip
(addikt)

a legnagyobb baj az, hogy az acer még mindig sok b és c kategóriás alkatrészt használ:

értsd: hibás alaplap, stb.

hiába a relatíve fasza összeszerelési minőség, a szép dizájn, amikor a cucc benne ratyi...

veszel 1 év garral egy fos szériás gépet, amiben behal az alaplap 7 hónap múlva, irány Brünn, ott kicserélik egy hasonlóan fos alaplapra a tiedet, ami szintén elmegy 7 hónapot és vége is a garnak...

nem azért drágább egy azonos felszereltségű dell vagy egy toshiba noti mert több rá a gari, vagy mert a világ kicseszik velük és drágábban veszik bele 50 dollárral ugyanazt a procit, hanem mert:

- bevizsgált alkatrészekkel dolgoznak
- 100x komolyabb a minőségellenőrzés, amin a gépek átmennek...

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#25) Poviclo


Poviclo
(csendes tag)

Segítséget szeretnék kérni.
Végigolvasva a cikkhez a hozzászólásokat, egy pöttyet elszomorodtam. :((( Épp most készülök notebookot venni és egy Acer Aspire 8942G-334G50MN tipusút néztem ki.
Ne éppen olcsó, de ha rásdásul igaz is amit az előttem szóktól olvastam, akkor már sok is az ára. Az lenne a kérdésem, valaki aki ért a dolgokhoz tudna nekem valami alternatívát ajánlani?
Nézelődtem a neten, de a hozzánemértésem miatt ez a tipus tünik jó választásnak....
Előre is köszönöm a segítségeteket. :R

(#26) lorenzen válasza polip (#24) üzenetére


lorenzen
(aktív tag)

"veszel 1 év garral egy fos szériás gépet, amiben behal az alaplap 7 hónap múlva, irány Brünn, ott kicserélik egy hasonlóan fos alaplapra a tiedet, ami szintén elmegy 7 hónapot és vége is a garnak..."
Egy celeronos példánnyal, szó szerint ez a forgatókönyv valósult meg, annak idején.
- Optikai meghajtócsere.
- Alaplap csere. Egyszerűen elfüstölt az alaplap. Elsőre az USB portok tápellátása veszett el, utána már a VGA sem dolgozott.

A garancia lejárta után 2 hónappal, az új alaplap elkezdte dobálni a memóriahibákat. A foglalat forrasztása adta fel a harcot. (A korábbi szervizelésbe belerokkant a burkolat, megszűnt a stabilitása.)

De ettől függetlenül, az újak lehetnek jobb minőségűek. A következő két esztendőben ki fog derülni, fényesen ragyogó csillag született, vagy egy meteor felvillanását látjuk, ami szét ég a légkörbe lépve.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#27) ftc válasza Pixelmaster (#23) üzenetére


ftc
(nagyúr)

Nálunk a törvény írja elő...

Amúgy hiába az új úr ha a szervize itt a környéken egy nagy 0-t ér...

Anno Acer notebookomon pixelhibák jelentkeztek s a megadott számnál több s nem cserélték.
Haver gépe atomos kicsi Acer..3x ment vissza garanciába ugyanazzal a hibával

Bnőmnek is egy Acerja van ott meg elfelejtették,hogy a hozzáadott program létezik is mivel semmilyen gombot nem képes beállítani :U

Ha javítanának ezeken a dolgokon tuti nagyobb márka lenne.

Amúgy nem az Acer almárkája az eMachine?

(#28) belanet válasza lorenzen (#26) üzenetére


belanet
(tag)

Szép hasonlat :DDD :DDD :DDD

Nekem is Acer-em van. Sok rosszat nem tudok róla mondani, pedig használtan vettem. (bár a ventije kicsit hangos) Garim már nincs rá, sajnos. Szerintem, ha valaki odafigyel, hogy ne legyen nyakig poros a hűtő, akkor nagyon sok kellemetlenségtől megszabadíthatja magát :K Szerintem....

http://www.spring-gas.hu

(#29) Peat;) válasza Kobe (#22) üzenetére


Peat;)
(veterán)

180-190+20(jelenleg 19 inkább) az neked hogyan jön ki "inkább 220"-ra? :U A +2 év + platinum (baleseti) kiterjesztés is 25 rongyból van meg.

(#30) Gyuri27 válasza ftc (#27) üzenetére


Gyuri27
(félisten)

Valaki kényszeritte a családot, hogy annyi acert vegyen? :DDD
Nálunk: hugomnak hp semmi baja (pedig renew volt a drága). Páromnak compaq (ami szintén hp) nagyon tuti masina. 2 év garosak os volt hozzájuk. Amikor nézegettem hangyafasznyival volt drágább mint az acer és a fusi.
Mert hiába acernél az alacsony induló ár ha kapásból kevesebb a gari és nincs hozzá os.

Keresek Ryzen félkonfigot (lap-ram-proci). Természetesen nem bolti áron!!! Amd promóciós jellegű 3 hónapos xbox game pass hurut pc-re eladó.

(#31) Peat;) válasza polip (#24) üzenetére


Peat;)
(veterán)

Én két, 250-300e érték körüli dell gépet láttam életem során hosszabb ideig. Irdatlan stabil darabok voltak, nem nyekeregtek és ropogtak. Tény. Az egyikben a vga 3-szor volt cserélve, ugyanitt az alaplapon is volt valami komolyabb probléma, azzal kétszer ment még szervizbe. A másikon az usb portok szálltak el, asszem kettő is. A két noti gyártási éve között 1-1,5 év volt, nem azonos szériából kerültek ki. Mindenki más tapasztal és erősen túlzásnak érzem azt hogy minden olcsó acer alaplapja meg fog dögleni. Akkor én meg mondhatnám, hogy a dell hibás alkatrészeket használ, illetve tudatosan pakolja vissza a garancia lejáratához közel azt az nvidia vga-t amivel problémák voltak és már rég volt alternatíva.
Az nvidiás dell nyáron egyébként már új korában is hadilábon állt az elégséges hűtéssel. Milyen az a minőség ellenőrzés ami ezt megengedi? Jobb nem tudni mi van az acernél, és fujitsunál, msinél, de ha a nagy gyártók is ilyenek már akkor marad a szerencsefaktor és a garancia kiterjesztés az alsó kategóriákban. A timeline széria meg majd kiderül megdöglik-e 7-14 hónap múlva, arra még nem volt elég idő hogy komolyabb statisztika legyen. Felső kategóriában én meg nem vennék sem acert sem dellt.

[ Szerkesztve ]

(#32) Gyuri27 válasza Peat;) (#31) üzenetére


Gyuri27
(félisten)

Ha nv chipesek voltka a notik ne csodálkozz.
Meg a dellre kapásból 3 év a garancia. Ezt ne feledjük.

Keresek Ryzen félkonfigot (lap-ram-proci). Természetesen nem bolti áron!!! Amd promóciós jellegű 3 hónapos xbox game pass hurut pc-re eladó.

(#33) Kobe válasza Peat;) (#29) üzenetére


Kobe
(veterán)

úgy, hogy van szórás is a világon, árváltozás, forintgyengülés, stb. 2-3 hete egy fullextrás acert lehetett 180 ért is kapni, a héten már csak 193-ért, és ez ugyanannál a boltnál volt, akkor még nem is emlitettem, hogy más boltban mennyi....akár 210, akár 220, ne legyen már egy acer drágább, mint egy dell, hp, stb :F attól, hogy 10-20 szar széria után fel tudtak mutatni 1-2t, ne higyjék már h ők sz.rták a spanyolviaszt, azért elég merész húzás 1 sikeres év után egyből a felső árszegmensbe pozicionálnia magát.

[ Szerkesztve ]

(#34) Oliverda válasza pschio (#18) üzenetére


Oliverda
(félisten)

Ezt hívják negatív sztereotípiának. Hozzám teljesen véletlenül került egy alap Acer Aspire még 2 éve és nem igazán kíméltem. Tokot nem látott amióta megvan és eddig semmi baja. Ellenben láttam 1-2 HP-t és Lenovo-t ami 1 hét után meg 1 hónap után besz@rt. Ez alapján mondhatnám a HP-ra és Lenovo-ra, hogy "hitvány szar" de ki egy kicsit is tapasztaltabb az valszeg tudja, hogy gyengébb darabok vagy szériák minden gyártónál vannak és lesznek is.

Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!

(#35) Kapanyél


Kapanyél
(őstag)

Nem kell elemezgetni ezt! A mai világban az megy, ami olcsó. A többség még mindig az, aki egyáltalán nem ért hozzá és két csomag virslit is vesz még a "szaküzletben" egy Acer not(e)book mellé.

Személyes tapasztalatom 3db újként vásásrolt Acer-ről, hogy alsó középkategória. Nagyon jó ötletek nagyon szar építési/tervezési minőséggel párosítva.
Most Lenovo-t vettem, a legolcsóbb szériából, ez két fokkal jobb minőségű, viszont olyan agyament ötletek vannak benne (pl. billentyűzet), hogy a hajam tépem tőle.

(#36) Peat;) válasza Kobe (#33) üzenetére


Peat;)
(veterán)

Szóval csak az Acert érintik az árfolyamváltozások, bizonyára a többi notebookgyártó hazai Bt-k szüleményei. Jó tudni. :U

"ne legyen már egy acer drágább, mint egy dell, hp, stb :F" A vásárlók döntik el hogy támasztanak-e keresletet ezen termékekre, másrészt a hírben kiemelt termékcsoportoknál én nem érzem elrugaszkodottnak az árakat. Nem tudni mely modellekről beszélsz igazság szerint, másrészt pontosan nem tudni hogy mely modell milyen arányban kelt el. Senki nem mondta hogy vannak rossz vételek az acernél, hogy a fenébe ne lenne. Az általánosítás viszont egy ilyen széles termékpalettás piacon kicsit erős bármely márkáról is legyen szó.

(#37) Peat;) válasza Gyuri27 (#32) üzenetére


Peat;)
(veterán)

Ha a dellnél van hiba akkor a 3 év gari az mentesít, ha az acernél megveszi valaki 3 évre a garit és egyárban lesz mondjuk egy dellel (nálam olcsóbbra kijött) de ha meghibásodik akkor az viszont nem oké. Nem tudom, én ha a pénzemet költöm akkor szeretem a racionális döntéseket előtérbe helyezni.

(#38) Gyuri27 válasza Peat;) (#37) üzenetére


Gyuri27
(félisten)

Ott kezdődik az egész, hogy ha jól tudom az acernek nincs itthon szerviz bázisa. Szlovákiába vagy hova küldik a notit. Meg nem mindegy, hogy ami másnál alap az az acernél extra.

Keresek Ryzen félkonfigot (lap-ram-proci). Természetesen nem bolti áron!!! Amd promóciós jellegű 3 hónapos xbox game pass hurut pc-re eladó.

(#39) Peat;) válasza Gyuri27 (#38) üzenetére


Peat;)
(veterán)

Persze, vannak előnyök hátrányok. Ezzel nem is vitatkozom, a külföldi szerviz egyébként nem mindig hátrány, acer szintűeknél talán jobb is. Sokszor gyorsabb mint az itthoni, mivel itt kis kapacitást tartanának fent szegényes alkatrészellátással. A gyakorlatot nem ismerem.

Az hogy extra a garancia te fogod fel így, más meg úgy fogja fel, hogy ha kiterjesztéssel együtt is jó áron van egy tetszetős noti akkor nem rossz dolog, ha azt a 20 ezret ráér egy éven belül még rákölteni az ember. Egyfajta részletfizetés, az más kérdés hogy sokan nem figyelnek erre, hogy ajánlott a dolog. Ugyanakkor ha jól tudom az alap 3 év garancia elég egyedi dolog és van még pár minőségileg előrébb sorolt márka mint az acer, amelyek esetében a plusz egy éves kiterjesztés is horror összegbe kerülhet még egy asusnál is vagy toshibánál. Lehet más márkáktól lopta el a piacot az acer és nem a delletektől. (nem ismerem hogyan alakult a dell tavalyi éve)

(#40) ArGab válasza Gyuri27 (#38) üzenetére


ArGab
(őstag)

Csehország, Brno.
De azért tegyük hozzá, ennek módszernek megvannak az előnyei is. Futár veszi fel háznál és futár adja le a megadott címen. Különösen vidéken sokszor közel sem egyszerű egy szervizponton leadni, mert országosan alig szokott néhány lenni. Ha meg a vásárlás helyén adod le, ahol tipikusan heti egyszer fordulnak meg oda-vissza a nagyker/szerviz felé, akkor csak maga az országon belüli szállítás elvihet akár 2 hetet is. Emlékszem még öcsém notijára, mikor tönkrement 4-5 éve a ventije, és direkt a budapesti szerviznek lett leadva, még ott is két hétig szenvedtek vele, mert központi raktárból hozattak újat. Brnoba pedig tipikusan kiér másnapra a gép, általában 1 héten belül javítva van és jön vissza, és megfelelő az alkatrészellátásuk.
Hátrány akkor van belőle, ha nem könnyen reprodukálható a hibajelenség, mert nincs kinél verni az asztalt és bizonyítani az igazadat.

[ Szerkesztve ]

(#41) Gyuri27 válasza ArGab (#40) üzenetére


Gyuri27
(félisten)

Mit érdekel engem mit varázsolnak vele. A jótállást törvény szabályozza. A kiskernek (ahol vettem), mert semmi közöm a szervizhez van 15 napja a manöverre. Mondjuk türelmes vagyok és max 3 hét. A kisker meg úgy csinálja ahogy akarja. Leszaharom. A külföldi szerviz is jól hangzik. De olvastunk már arról is érdekes dolgokat, meg a hazaiakról is természetesen.
De konkrétan az itthoni dell szervizről csak jókat olvastam. Ez a nem mindegy szerintem.

Keresek Ryzen félkonfigot (lap-ram-proci). Természetesen nem bolti áron!!! Amd promóciós jellegű 3 hónapos xbox game pass hurut pc-re eladó.

(#42) Kobe válasza Peat;) (#36) üzenetére


Kobe
(veterán)

azért azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy ha a pl a 185 ezres acer garancia kiterjesztéssel kerül 210 be, szemben a 205 ezres dellel pl, akkor mondjuk egy 3%os forintgyengülés után, amelyik minden gyártót érint, az acer a végén óccsóbb lesz ? nem, az a baj, hogy az acer épphogy garanciakiterjesztéssel már, ceteris paribus drágább mint nevesebb, megbízhatóbb gyártók darabjai.
Pl tököm venne suzukit 1.8 misiért, ha még 4-500at kell rákölteni h biztonságos legyen, ha 2.1 misiért meg van ford pl....csak hogy a példánál maradjunk

az acerrel az a bajom, hogy eddig semmi olyat nem rakott le az asztalra - najó, 2-3 darab igazán ütős szériát, ami miatt emlékezetesek volnának, mégis a ma már átlagnak számító garanciális feltételeket csak olyan kondícióval adja, hogy a végén a végöszeg semmivel sem marad el olyan cégek termékeitől, ahol azért a goodwillben nagyobb aránya van a minőségnek, mint az acernél. Nem azt mondom, hogy ha az acer 3 éven belül meghibásodik, szar, de elég sokat elmond, hogy még a jó gépeik mellé sem mertek itthon sem inimum 2 évet odatenni, azért plusz díjat kér, amivel nevetségesen drágává válik, míg más gyártó a "bagóért" osztogatott gépeire is emr minimum ennyit vállalni

[ Szerkesztve ]

(#43) alamuszi válasza Kobe (#42) üzenetére


alamuszi
(senior tag)

Ebben igazad van, csak éppen, ezt nem számolja natívan senki. A minőségbe, és az eladhatóságba nem számít bele a garancia, vagy a garanciális teljesítés minősége. Tőlünk nyugatabbra, gyakorlatilag évente, vagy másfél évente vesznek egy notebookot, mivel pl amcsiknál a nálunk kapható 150 160000-ezres átlaggépek 400 - 500 $-ba kerülnek, de tűlünk nyugatabbra, is ugyanennyi euró, azaz, a manus félhavi fizetéséből beszerzi, vagy még a fizetése kisebb részéért. Így a garancia nem olyan mérvadó, az Apple hasonló filozófiával él, igaz ott az árak, már nem ennyire rózsásak. Nálunk ez nagyon kellene, hogy számítson, de az emberek majmolják nyugatot, nem foglalkoznak a részletekkel, mert ki tudja milyen oknál fogva hisznek az ilyen idióta sztereotípiákba, mint, ha egy évig működik, akkor bármeddig. Szóval itt az emberek a hibásak, a legtöbb embert nem is érdekli, hogy 1 vagy több év a garancia, bele sem gondol, hogy mi van és mennyibe kerül, ez, ha elromlik valami benne. Az érthetó, hogy egy Apple gépre miért nem vesz valaki gar bővítést, mert az annyiba kerül, mint egy komplett notebook, de hogy az Acerre miért nem vesz valaki bővítést, az felelőtlenség, és ahogyan említetted, hogy ha hozzászámolom, a bővítés árát, akkor, eleve miért vesz valaki Acer-t.

Átgondolatlanság, felelőtlenség, nem törődömség, utána, majd jön a sírás. :)

[ Szerkesztve ]

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#44) Peat;) válasza Kobe (#42) üzenetére


Peat;)
(veterán)

Ne haragudj de össze vissza csak vagdalkozol, semmi konkrétumot nem mondasz, semmi modellneveket, csak "lököd a szöveged". 185-210-205: mik ezek? Miről van szó? Hasra ütve bárki tud számokat közölni, azok mögötti info nélkül, vagy elvárod hogy most menjek be az árgyűjtő honlapokra és csomózzam ki mi a francra gondolhatsz? Ez így bullshit. Te is tudod de nyomod, ez nem ph! szint.

A forint gyengülés szöveged meg...hatalmas blamát írsz hirtelen felindulásból és még magyarázod a másikba hogy márpedig van benne valami.

"úgy, hogy van szórás is a világon, árváltozás, forintgyengülés, stb. 2-3 hete egy fullextrás acert lehetett 180 ért is kapni, a héten már csak 193-ért, és ez ugyanannál a boltnál volt, akkor még nem is emlitettem, hogy más boltban mennyi....akár 210, akár 220, ne legyen már egy acer drágább, mint egy dell, hp, stb :F"

te itt egy márkát emeltél ki hogy drágul és az az acer. A dell 210-es árról semmit nem írtál. Semmit hogy változott volna. Pedig lehet nem is változott, hiszen a valuta gyengülése egy fontos tényező de van más is. Ezt már magyarázhatod. %-os áremelkedés meg talán megy a ph!-n mindenkinek hogy nagyobb árnál nagyobb nominális összeget jelent, csak éppen nem volt szó nagyobb árról.

"hát, a 180-190 ezer között mozgó acerrel 95%ban megegyező dell konfig 210 körül van 3 év garival, ha megveszed a kiterjesztést az acerhez, lám lesz belőle 210 de inkább 220" Határt adtál meg, így: acer noti 185, baleset biztosításos (nem sima +2) garancia: 210. Mivel azonban a dellre nem balesetes a garancia, így 205 az acer. Ha az általad írt max árat számolom akkor meg 210. De mivel nincsenek a számok mögött konkrétumok: tökmindegy. De a saját általad generált számokba belegabalyodni kellemetlen. Másrészt ha írnál majd egyszer: két modellről van szó. Mekkora az acer vagy dell termékpalettája? Nincs olyan márka ahol ne lehetne gyatra ár érték arányú termékeket találni.

Másrészt nem az acer kiáltotta ki magát ilyen központi szereplővé, ő csak kínálta a termékeit, utána a vásárlói, a piac, a kereslet, mondott ítéletet mint minden esetben, a fenti hír ezek vetületeként jött. Akkor elvárod hogy adják olcsóbban a notikat mert csak acer? Áucs. Ez kb általános iskola, első matekóra előtti szint.

Elnézést a sok offért, én itt befejeztem.

[ Szerkesztve ]

(#45) ClioRS


ClioRS
(őstag)

Én is az 1év garit írnám mint fő hiba, de látom más is ezt gondolja :DDD

(#46) avman válasza Peat;) (#44) üzenetére


avman
(addikt)

:C :R touche.

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#47) alamuszi válasza Peat;) (#44) üzenetére


alamuszi
(senior tag)

Acer:

[link]

Dell:

[link]

Acer:

[link]

Dell:

[link]

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#48) kacsyx válasza alamuszi (#43) üzenetére


kacsyx
(aktív tag)

"A minőségbe, és az eladhatóságba nem számít bele a garancia, vagy a garanciális teljesítés minősége."

Már akinek. Szerintem meg az egyik legfontosabb. Minden notebook annyira jó, amennyire a szervize.

(#49) alamuszi válasza kacsyx (#48) üzenetére


alamuszi
(senior tag)

Azért remélem a komment többi részét is elolvastad. :D, akkor egyetértünk.

[ Szerkesztve ]

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#50) kacsyx válasza alamuszi (#49) üzenetére


kacsyx
(aktív tag)

Természetesen. Erre ment a válasz: "ezt nem számolja natívan senki."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.