Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • mcs

  veterán

  válasz Lord Dragon #43 üzenetére

  Pont ez az egyetlen, és legnagyobb baj a Win 10el szerintem is. Egyszerűen nincs a felhasználónak kontrollja felette. Rakat felesleges háttéralkalmazást tiltani se lehet benne, az update pedig akarva akaratlanul engedélyezi vissza magát 3-4 nap múlva. Amikor az update megelőzött egy őskőkori GeForce driver telepítésével az új helyett, amit én akartam volna felrakni, majdnem beleöklöztem a házamba. :D
  Ha egyszer kihal a PC platform, részben a Microsoftnak lesz köszönhető ezen bakik miatt.

  [ Szerkesztve ]

 • Fehér Farkas

  senior tag

  válasz Lord Dragon #40 üzenetére

  Előbb-utóbb az lesz a vége, hogy kikapcsolható lesz újra. Valamit lépni fognak úgy is ezzel kapcsolatban, mert az üzletpolitikájuk nem fog változni, programozni nem fognak nagyobb lelkesedéssel tehát a bugok is megmaradnak ugyanúgy. Viszont azt akarják, hogy mindenkinél W10 fusson és ne ragadjon le a nép az ezer éve lejáró W7-en, főleg ne térjen át más rendszerre, ehhez bizony valamit lépniük kell és megkedveltetni a W10-et. Nem mai csirke már a W10, de még a mai napig a kikapcsolhatatlan update az amivel a fő probléma van. Meg fogják ezt lépni, csak idő kérdése.

  [ Szerkesztve ]

 • moleculez

  addikt

  válasz Lord Dragon #43 üzenetére

  Na ezért váltottam Mac-re. Felcsapom a laptopot, hogy elküldjek egy filet, de nem, mert nem hajlandó belépni. Nem volt frissítés, nem volt semmi, beírtam a jelszót, azt kész. Nem megy tovább. Leülnék gyorsan elvégezni egy műveletet, 10 perc lenne. Az éppen frissít, ~40 perc. Beállítani bármit is... Vezerlopult vagy beállításokban keressem? De van, hogy egyik a másikba linkel.
  Na elmentek az facomba'...
  MBA-t megvettem, 24/7-ben munkaképes, néha ki is kapcsolom, de jól elvan anélkül. Persze nem járok telesirni a W10 topicot, nem írtam cikket belőle, csak éltem a lehetőséggel, amit piac kínál, csendben váltottam.

  [ Szerkesztve ]

  Az alvás a gyengék kávéja. Krumplikás Papri.

 • zka67

  őstag

  válasz Lord Dragon #40 üzenetére

  Szia, a W10-ben is le lehet tiltani a frissítést, amit én meg is tettem a feleségem gépén és a laptopján is, azóta nem sír nekem naponta, hogy 40 percig nem tud semmit csinálni a gépeivel. A letiltás pedig pofonegyszerű:

  A szolgáltatásoknál kell letiltani a Windows Update-t :)

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #40 üzenetére

  Végleg kikapcsolni, letiltani a frissítést, bravo, na vsz pont az ilyenek miatt is lett automatikus.... :W Ha pedig annyira derogál frissíteni, akkor lehet használni nem támogatott XP, meg majd szűk 1 év múlva 7-est... Egyébként meg annyira nem lenne meg, akkor ilyen-olyan módszerekkel eddig is lehetett konfigurálni a frissítések telepítését nem automatikusra, meg a Pro kiadástól kezdődően eleve vannak halasztási lehetőségek a gépházban. De a Home kiadásnál is lehet, ha forgalomkorlátosként van beállítva az internetkapcsolat, vagy akár külső programmal is. Plusz a soron következő 19H1 verziónál további lehetőség is lesz halasztani.

  Meg azért általánosítani nem kellene, mert akad azért abban a 700+ milliós felhasználó táborban bőven olyan is, akiknél megfelelően működik a Windows 10, még ha nem is mindenkinél. Melóban már szintén azt használom és stabil, működik rendesen. Ahogyan otthon szintén, sőt van olyan telepítésem, ami a legelső 1507-es verzióról lett folyamatosan upgeade-elve és azóta is megy, nem kellett "tiszta" telepítés.

  [ Szerkesztve ]

 • Fehér Farkas

  senior tag

  válasz Lord Dragon #52 üzenetére

  Egy ilyen rendszerre a Microsoft embertömegeket átterelni csak akkor fog tudni, ha valami megoldást erre kitalál. Mivel nagyobb teszteléseket nem akarnak végrehajtani, mert az üzletpolitikájuk már nem olyan, így marad az, hogy kikapcsolható lesz végül (bár ez a végső eset). Vagy ténylegesen késleltethető (ez lenne a legjobb, bár most is tudja csak nem úgy ahogy kéne), vagy több szintre osztott és csak a legkritikusabbak települnek a többi nem. De valamit kezdeni fognak vele.
  Azt sem tartom kizártnak, hogy idővel megjelenik a W11, ha máshogy nem tudják megoldani. Mondani sok mindent mondtak már a világon, aztán mégse úgy lett. A W11 sem lehetetlen dolog, sőt.

  A kikapcsolhatatlan frissítést egyébként pont az XP, W7 huszároknak köszönhetjük. Akik rögtön kinyomták aztán évekig tolták frissítés nélküli gépeikkel, szép zombihálózatot generálva vele.
  Nem azzal volt a baj, hogy letiltották, hanem azzal, hogy utána soha nem foglalkoztak vele, pedig időnként kellett volna.

  [ Szerkesztve ]

 • zka67

  őstag

  válasz Lord Dragon #52 üzenetére

  ööö a laptopot kb. másfél éve vettem neki, az asztali gépét pedig egy éve cseréltük le, és azóta nem kapcsolt vissza a frissítés. Hallottam már, hogy egyeseknek visszakapcsol, nálunk nem. Egyébként én meg ragaszkodok a "jó öreg" W7-hez, aminél szintén a telepítéskor az első dolgom volt letiltani a frissítéseket, sőt, víruskergetőt meg sose használtunk egyetlen gépen se, pedig több mint 30 éve foglalkozok számítástechnikával. És érdekes módon sose nyaltunk még be semmit, a feleségem is ésszel csinál mindent, ha letölteni kell valamit ős sose nyom rá, hanem megkér engem, hogy csináljam meg neki. Ja, a W10-eken még a Defendert is letiltottam (a W7-en meg alapból nem is engedélyeztem), kvára lassítja a rendszert, és nem azért vettem gyors gépeket a feleségemnek, hogy aztán lassítsa azt bármi felesleges dolog is.

  Mindenki jön itt nekem a biztonsággal, hogy az milyen fontos... hát pont leszrom néhány itthoni gépnél, és főleg egy olyan routernél, amit kívülről még pingelni se lehet. A cégnél meg kizárólag linuxos szervereket használunk, azok szépen elfrissítgetik magukat a háttérben, kb. évente egyszer szoktuk újraindítani amikor HW karbantartás van, azaz kitakarítjuk belőlük a porcicákat.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #54 üzenetére

  Akkor tiltsad, a te dolgod. :D De attól még nem javasolt és itt nem szimplán csak biztonsági javításokról, hanem bugfixekről, kompatibilitási frissítésekről is szó lehet.

  Egyébként ez a csak a DX12-vel tud többet nem tudom honnan jön, amikor számtalan más kisebb-nagyobb újítás, plusz funkció van és a jövőben még több lesz a Windows 10-ben a Windows 7-hez képest... Lehet aztán egyeseknek csak az előbbi, de pl. nekem már a felhasználó felület, jobb feladatnézet, virtuális asztalok, éjszakai fény, pendrive-oknál több partíció kezelése, CMD-ben direkt copy-paste stb. is mind-mind olyan, amik kényelmesebbé teszik a használatot. Meg pl. olyan dolgok, mint az UASP támogatása, ha a külső SSD meghajtóim sebességét ki akarom maxolni USB 3.0-n, meg hogy működjön a TRIM (UNMAP). De persze a Windows 7 az utóbbiakat sem támogatja és már nem is fogja...

  [ Szerkesztve ]

 • lemusz

  addikt

  válasz Lord Dragon #54 üzenetére

  Én is win7-en maradtam volna, de sajna B360-as chipseten kb lehetetlen működésre bírni az usb-s egeret még usb2.0-ben sem működik usb3-as addolt driveres win7 telepítéssel sem. Z370-en bezzeg minden fasza, nah mindegy emiatt nem akartam másik lapra költeni. Hónapokig nyűglődtem mire megszoktam a win10-et, de ahhoz hogy végül beadjam a derekam az is kellett, hogy rátaláltam az LTSB verzióra ncore-on. Vállalati verzió, sok előtelepített faszságtól mentes és később se települnek rá vissza. Frissítéseket is talán később kapja meg. Persze ezt a "nem én vagyok a rendszergazda" feelinget még mindig én is érzem és neheztelem is.

  Nem vagyok egy problémázós típus, de egy hete kb ez tette be a kulcsot. Nem értettem miért vagyok olyan szar csében, miért olyan az aimom mintha teljesen más egerem lenne mint korábban. Hát ezért: [link]
  Ilyen pl. win7-en sose volt.

  [ Szerkesztve ]

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

 • prabhu

  senior tag

  válasz Lord Dragon #40 üzenetére

  Ó, ez a naivitás :) Azt hiszed, hogy a cég/OS érted van? :) A Spyware10 egy adatlopó és user/admin jog letiltó vírus, ami oprendszernek van álcázva. Mondjuk az tény, hogy a mai mindent megosztok a közösségi oldalakon generációnak ez mindegy is.

  Sinesol:Pedig van minőség különbség élelmiszerben és egyéb termékekben is.

  zka67: Az elején ment ez, talán a 1703-tól már nem elég, mert vannak például egyéb process-ek/funkciók, amik újraindítják.

  Aprósólyom: Jó lenne, ha ez az érv kikopna már a fórumból. Semmit nem jelent az, ha a nálad/többségnél minden ok, máshol simán lehetnek gondok teljesen buheramentes gyárilag felrakott Win-nel is.

  Persze vannak jó újítások is, csak az "ár" sok érte. Egy OS-nek egyáltalán nem így kellene működnie felhasználó szempontól!

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz Lord Dragon #70 üzenetére

  Szerencsére a többség nem így gondolkodik. Időről időre belefutunk feltört weboldalakba, ott aztán annyira mindegy, hogy mennyire vagy tudatos felhasználó, mert a megkérdezésed nélkül történnek a dolgok.
  Hogy eddig nem estél ennek áldozatául, csak puszta szerencse és idő kérdése.

  Ugyan a Windows (10) updatek minősége kérdéses a gyors ütemű kényszerű kiadások miatt, de még így is egy tényleges előrelépés Windowsok terén, hogy nem lehet csak úgy simán letiltani a frissítéseket, ezt már régen meg kellett volna lépnie a cégnek. Nem lehet mást csinálni a platform népszerűsége és a képzetlen felhasználók milliói miatt.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #69 üzenetére

  De lehet konfigurálni, halasztani stb., linkelve voltak hozzá leírások. Meg pont itt írta más, hogy a szolgáltatás letiltásával is meg tudta oldani. De amúgy nem mintha a végleges letiltás lenne a követendő példa... Még ha valaki átmenetileg letiltja, elhalasztja okkal, az még oké lehet. De ha végleg kikapcsolja online használat mellett, meg emiatt egyúttal az egyéb hibajavításokat stb. is ignorálja, amellett egyszerűen nincsenek észérvek...

  "Nálam alapból menni szokott a levesbe: Windows update, windows defender, windows tűzfal, windows search, háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás, előtöltés, lemeztöredezettség mentesítő. Ezek egytől egyig mind haszontalon vagy egyenesen ártalmasan a rendszer, sőt a hardver számára. Úgyhogy első dolgom tiltani ezeket egy friss rendszer telepítése után és amelyik helyett kell, ahelyett teszek fel használható alternatívát."

  Dettó, ez is kb. ilyen rossz beidegződésből adódó kényszeres tiltogatás... Ha még valaki a beépített AV-t (Defender) lecseréli, mert másik kell neki, az még oké, belefér. De a többit pont felesleges, sőt több külső IS gyakran a Windows tűzfalát használja, turbózza fel. Meg az előtöltés, töredezettségmentesítés letiltása is indokolatlan, még SSD-nél is... Már a W7 is letiltja SSD-n a defragot, a fejlettebb és modernebb Windowsoknál (8,1, 10) pedig már eleve meghajtóoptimalizálás van, ami SSD-knél a TRIM-et futtatja. De persze erővel tiltsunk le, kapcsoljunk ki ezeknél is mindent, mert így a helyes... :W Hát nem! Persze otthon a saját kis gépén mindenki azt csinál, azt csesz el, amit akar, de attól még az ilyen javaslatok nem követendő példák.

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz Lord Dragon #89 üzenetére

  Velem megesett, hogy csak felmentem egy oldalra amin már jártam korábban párszor, de akkor épp felnyomták, mert miért ne... A következő másodpercben már a virker törölt le fertőzött fájlokat a C-ről és bontotta a kapcsolatot az oldallal.
  Az oldalt két nappal később felvették a bejelentett támadó webhelyek közé, de akkor nekem már mindegy lett volna, ha nincs ott a védelem...

  Na ezt a helyzetet védd ki frissítetten, mindentől megfosztott Windowsal, okosan böngészve...

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #91 üzenetére

  Azért ez sem éppen úgy van, mert a Windows 10-ben lévő Defender elég sokat fejlődött az utóbbi időben és egyre jobb védelem terén is. Konkrétan a független teszteken is egyre jobban szerepel és egyre inkább megközelíti a külső programokat. Teljesítmény terén lehet nem feltétlen a legjobb, meg jobban visszafoghatja a fájlműveleteket is, mint némelyik külső AV, de a védelem része az pont nem rossz. Ahogyan a Windows beépített tűzfala szintén nem, pláne ha jól be van konfigurálva. Sőt, több neves külső antivírus szoftver is azt használja, egészíti ki a saját védelmi moduljaival, aszem talán az ESET is...

  Az előtöltést pedig felesleges kikapcsolni, hiába mantrázod az ellenkezőjét... Leírta itt már más is, hogy mennyivel belassult nála kikapcsolt állapotban pl. a bootolás. Meg érdekes, nálam nincsen letiltva, mégis működik rendesen és megfelelő sebességgel fut a Windows. Csak azért pedig megint teljesen felesleges kikapcsolni, mert éppen SSD a rendszermeghajtó.

  A töredezettségmentesítésnél az pedig láthatóan megint nem ment át, hogy már a Windows 7 is eleve letiltja SSD-knél, pont azért felesges azt is piszkálni... Windows 8.1 és 10 rendszereknél pedig a meghajtóoptimalizálás SSD-knél eleve nem töredezettségmentesít, hanem a TRIM parancsot futtatja, vagyis azoknál pláne felesleges... Meg azért sem indokolt kikapcsolni, mert ha teljesen le van tiltva, akkor más csatlakoztatott meghajtókon sem futhat, nem tudja azokat töredezettségmentesíteni, avagy optimalizálni.

  Ezeket az egyéb erőltetett letiltásokat pedig megint hiába mondogatod az SSD kímélése végett, mert nem szükségesek, sőt az itteni SSD szaktopikokban sem javasolják, nem véletlenül... Meg azért sem, mert normál használat mellett eleve nem fog akkora írásmennyiség generálódni az SSD-n, ami gondot okozna. Sőt, sokak még a TBW-limitet sem érik el X év alatt, vagy épp előbb jár le a garanciaidő. Vagy ment tönkre az SSD egyéb okból, mert pl. a vezérlő megadja magát. Annál meg tök mindegy, hogy mennyire kímélgeted, mert ha a tönkre akar menni, akkor tönkre is fog... Szóval az csak egy dolog, hogy te hogyan és miket szoktál beállítani, meg szerinted mi a jó, viszont az nem feltétlen egyik azzal, hogy mit javasolt és mit indokolt...

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #95 üzenetére

  A tied lehet, de az enyém, vagy itt másé még éppen más... Meg amikor erővel le vannak tiltva bizonyos alapértelmezett szolgáltatások, az megint nem mindig szokott jóhoz vezetni...Aztán ha már Windows 10, akkor annál ott van eleve a fast startup, ami főleg HDD-knél látványosan gyorsítja a bootolást és nem, nem kell hozzá kikapcsolni az előtöltést, bekapcsolt állapotban is... SSD-knél meg aztán megint nem sok értelme van letiltani. Max. általában a hibernálást szokták, meg a lapozófájl méretét kisebbre venni, de azokat is csak opcionálisan, nem kötelező jelleggel. Meg leginkább csak a kisebb tárolókapacitású SSD-knél tárhelyspórolás végett, mert ellenkező esetben amúgy szintén felesleges.

  Nem csinál semmit, ja szinted, újabb okosság... Attól még a háttérben futni szokott, meg az ütemezés gyakoriságától függően, meg amikor üresjáratban elindul az automatikus karbantartás. Ha annyira nem csinálna semmit, akkor nem írná ki, hogy melyik meghajtón mikor futott utoljára, de mégis kiírja. Meg ha már itt tartunk, akkor az SSD-knél a töredezettség eleve értelmetlen fogalom, pont azért felesleges és értelmetlen is a klasszikus töredezettségmentesítés... :U

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #93 üzenetére

  És? Az egy természetes folyamat, hogy a hardvergyártók nem fogják örökké (szerencsére) támogatni a régi OS-eket, a régi Windowsokat. Meg visszafogni az újabb fejlesztéseket csak azért, mert az elavult, buta, régi Windows nincsen rá felkészítve. Meg ha esetleg nem lenne meg az életciklus és önálló / előtelepített hardver formájában történő értékesítés fogalma, akkor azok is eleve végesek, lejárati időhöz kötöttek... Szóval egyáltalán nem meglepő, hogy a Windows 7 már kiesett ilyen téren a pixisből. Ilyen alapon az XP, W95 stb. után is lehetne siránkozni, de az is felesleges... Az meg, hogy manapság többnyire Windows 10-et lehet kapni, az előbbiek miatt nem meglepő. Azt pedig lehet ragozni, hogy a user mit tud, mit nem tud telepíteni a gépére, de attól még az tény, hogy a Windows 10 részesedése egyre inkább növekszik és már megelőzte a 7-est. Aztán attól, hogy nem mindenki elégedett vele, az még nem jelenti azt, ho ne lennének olyan userek, akik igen. Meg az előbbit arra a 700+ millió, vagy azóta ki tudja mennyi eszközre, felhasználóra megint nem fogod tudni ráhúzni, bármennyire is szeretnéd... Meg attól még a jelen egyre inkább a Windows 10, a jövő pedig mindenképpen, akár tetszik, akár nem.

  Más termékeket, más szoftvereket meg nem kell idekeverni, amikor a cikk maga is a Windowsról és nem egyéb Microsoft termékekről szól...Egyébként meg, ha annyira nem tetszik, akkor lehet más használni. De persze annyira azért vsz mégsem, mert mégis használod a Windows 7/10 (?)-et, meg egyéb MS cuccokat is, nem véletlenül. :))

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #97 üzenetére

  Aha értem, tehát szerinted HDD-knél szükség esetén a töredezettségmentesítés hasztalan dolog, vagy éppen SSD-knél a TRIM futtatása... :W Meg ne fusson semmi a háttérben, amiről nem tudsz...hú, biztos a Windows rendszerfolyamatait is egyesével ellenőrzöd, letiltod... Meg visszatérve az előbbire, le volt már írva többször, hogy felesleges erővel letiltani a Windows defragot / meghajtóoptimalizálást 7, 8.1, 10 alatt egyaránt. Max. akkor lehet értelme, ha valaki külső programot használ helyette. De ott is egyrészt nem feltétlen létszükséglet a külső szoftver, másrészt anélkül a szimpla letiltás egyszerűen értelmetlen. Szóval az egy dolog, hogy te így szoktad, de attól még másoknak nem biztos, hogy így kell... :N Meg ezeket az okosságokat lehetőleg az itteni szaktopikokban nem kellene majd reklámozni, ha netán arra kerülne sor... :D

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #99 üzenetére

  Funkcionálisan elég sokat fejlődött a Windows 10 és jobb is több dologban, mint a 7-es, még ha azért nem is feltétlen mindenben. Legalábbis eddig és jelenleg, mert másrészről pont az a lényeg, hogy a 10-esnél mindig jönnek az újabb és újabb verziók. Vagyis attól, hogy jelenleg valamit még nem tud, vagy esetleg finomításra szorul benne, az nem jelenti azt, hogy nem is fogja tudni idővel, nem lesz benne még tovább optimalizálva.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák