Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • lemusz

  addikt

  "...de attól még az ilyen javaslatok nem követendő példák."

  Pedig ha rákeresel arra, hogy "speed up pc" kb 100-ból 99 cikk biztosan ajánlja ezeket, mint követendő példa. És ezek még csak nem is advanced user settingsek, mert nem kell értük a registryben vagy a gpedit.msc-ben turkálni, egyszerűen elérhetőek és állíthatók.

  ui.: Egyébként ez az előtöltés élő szolgáltatás még? Frissen telepített és frissített win10-en én már nem látom a szolgáltatások között, registryben sincs már nyoma. Microsoft rájött volna, hogy "mégse gyorsít az idő előrehaladtával"? :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  Ajjaj... annyi minden tudnék írni válasznak erre, hogy gőzöm sincs hol is kezdjem, úgyhogy megpróbálom nagyon röviden pár sorban a lényeget. Többnek úgysincs értelme, mert nem akarok senkit meggyőzni, elvégre mindenki csinálja azt, ami neki bevált és jól működik..... szerintem.

  Windows Defender: Ez egy hulladék.... Csak próbálj egy normális irtót feltenni a Defender után, pl.: ESET NOD. Aztán nézd meg, hogy miket talál, amit a Defender nem talált meg. Ezt csak tetézi, hogy sok olyat, ami meg nem vírus, azt meg szó nélkül törli és alig lehet rajta beállítani valamit.... mind1, próbálok nem regényt írni, úgyhogy ide ennyi.

  Windows tűzfal: Szintén a hulladék kategória (elég nagy a baj, ha már erre kell támaszkodni védekezés céljából) és egy jó router mellett fölösleges is, DE akinek nagyon kell szoftveres tűzfal, annak Eset Smart.

  Előtöltés: Először várd meg, hogy a gép (ezáltal valamennyit lassulva) fölöslegesen töltsön be a memóriába olyan dolgokat, amire vagy szükséged lesz vagy nem. Aztán ha végeznél egy olyan folyamatot, ami több RAM-ot igényel és még nincs előtöltve, akkor előbb várd meg, hogy kiürítse a RAM-ból az előtöltött szarokat, amiket nem használtál, hogy aztán betölthesse a helyére azt amit ténylegesen használni szeretnél. Jól hangzik.

  Töredezettség mentesítés: Ez az a folyamat, ami nemhogy nem csinál semmit, de egyenesen ártalmas pl SSD-re nézve. Értsd: Ha csinál valamit, akkor árt. Ha nem csinál semmit, akkor meg tulajdonképpen minek is fut? :U A Trim pedig köszöni szépen jól működik, függetlenül attól, hogy a defrag le van e tiltva vagy nem.

  Az utolsó mondatoddal egyet értek: "a saját kis gépén mindenki azt csinál, azt csesz el, amit akar,"

  Én is úgy elcsesztem a saját gépemet, meg mindazokét akik gépét telepítem, hogy átlagosan harmad annyi írási művelet termelődik egységnyi működési idő alatt a rendszer SSD-re mint azoknak, akik nem tiltanak le semmit és persze jobban is pörög a gép. (Utóbbi nyilván nem az M.2-es SSD-s i7-eknél tűnik fel, hanem az olyan régebbi gépeknél \ notiknál, ahol jelentőset tesz hozzá a mindennapos élvezhető használathoz a beállítások megfelelő testre szabása. Hát aránylag röviden ennyi, hosszabban meg nem akarom kifejteni, mert már ez is sok idő volt....

Hozzászólok Aktív témák