Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Fehér Farkas

  aktív tag

  Tele a piac ezer éve nem támogatott Andoridos tabletekkel és telefonokkal, amikből sokkal több van és személyesebb adatok is azokon vannak. Ezeket sem tördelik halmokra. Senkit nem érdekel ezek után az egyre zsugorodó PC feltörése. A home userek adatai ráadásul értéktelenek is.
  Fontosak a biztonsági frissítések, nekem is mind fent van, de erős paranoid hajlamok vannak ebben a témában.
  A vírusok/egyebek amik csak kellemetlenséget okoznak, azok ellen meg védenek a szokásos programok ugyanúgy, függetlenül az OS biztonsági frissítéseitől.

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  félisten

  LOGOUT blog

  Wannacry?

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Aprósólyom

  őstag

  Miért van az, hogy most már több mint 1 éve használom a win10-t de se frissítéskor se máskor nem okozott nekem semmilyen hibát. Sőt, azt is észrevettem, ha írok egy hasznos észrevételt a microsoftnak, azt elég hamar kivizsgálják, javítják. Pl. térképeknél a több találatot megfelelően átméretezett térképen jeleníti meg, korábban pontatlan volt. A mail alkalmazásban levél olvasatlanra jelölés nem volt. Már van. Ezeket hamar javították. Most már legalább hasznos alkalmazásokká váltak és válnak a visszajelzésekre.

 • Aprósólyom

  őstag

  A grafikus teljesítmény csökkenést még értem, bár én nem érzékeltem ilyet. Ez hogy jelentkezik az egérnél?

 • macilaci78

  Korrektor

  Elégedett Ön a Windows 10 operációs rendszerrel?
  Igen Nem Mégse

  ;]

  Egyszobás garzon Szegeden a Cserzy M. utcában eladó, akár garázzsal is a parkolóövezet határán. https://ingatlan.com/29949866

 • prabhu

  senior tag

  Ó, ez a naivitás :) Azt hiszed, hogy a cég/OS érted van? :) A Spyware10 egy adatlopó és user/admin jog letiltó vírus, ami oprendszernek van álcázva. Mondjuk az tény, hogy a mai mindent megosztok a közösségi oldalakon generációnak ez mindegy is.

  Sinesol:Pedig van minőség különbség élelmiszerben és egyéb termékekben is.

  zka67: Az elején ment ez, talán a 1703-tól már nem elég, mert vannak például egyéb process-ek/funkciók, amik újraindítják.

  Aprósólyom: Jó lenne, ha ez az érv kikopna már a fórumból. Semmit nem jelent az, ha a nálad/többségnél minden ok, máshol simán lehetnek gondok teljesen buheramentes gyárilag felrakott Win-nel is.

  Persze vannak jó újítások is, csak az "ár" sok érte. Egy OS-nek egyáltalán nem így kellene működnie felhasználó szempontól!

 • Fehér Farkas

  aktív tag

  Egyébként igen. Ez már kicsit unalmas, hogy bezzeg XY embernél jól megy és akkor nincs gond. Másoknál meg nem megy jól. Nálam se. Nekem meg az XP-vel nem volt gondom sose, ettől még az XP nem volt fasza rendszer, pláne a SP2 előtti időszakban.
  De ez minden W10 update hír alá le lesz karmolva, hogy de bezzeg XY-nál probléma nélkül megy. Úgy ahogy minden 4K-8K megjelenítő alá leírják mennyire felesleges. :U

 • Lord Dragon

  senior tag

  Nekem X299-en minden működik win7 alatt. Tény, hogy volt 1 olyan dolog, amit kicsit nehezebb volt megoldani, mint a többit. De sajnos itt megint az a dolog jön elő, hogy attól, hogy valakinél jól működik valami, attól még a másik embernél nem fog. És pont ezért kellene, hogy minden téren minél jobban testre szabható legyen a rendszer, mert mindenkinek különbözik a gép és az igényei a többiekétől.....

  Igen sajnos nagyon bele lehet nézni egy-egy rosszul sikerült frissítésbe és én kurvára nem akarok időt elcseszni arra, hogy először végig várjam amíg feltelepül, aztán meg arra is időt szánjak, hogy valahogy megszabaduljak tőle, mert szarabb lett a rendszer mint amilyen volt... nekem erre nincs szükségem. Ha valamilyen frissítés jól sikerül, arról úgyis olvasni lehet. Azt feltelepítem max kézzel. De általában nincs rá szükség.

  Remélhetőleg egyszer majd felérik ésszel, hogy nem a felhasználók bekorlátozása a megoldás, hanem a választás szabadságának megadása. Tehát akkor lesz a legtöbb ember számára népszerű a rendszer, ha minél többet tudják majd úgy használni, ahogy nekik jó.

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  Hát de ez az, hogy nem lehet tiltani a win10 alatt a frissítést könnyen, egyszerűen és normálisan. Hidd el tiltanám én... :D

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  Nálam alapból menni szokott a levesbe: Windows update, windows defender, windows tűzfal, windows search, háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás, előtöltés, lemeztöredezettség mentesítő. Ezek egytől egyig mind haszontalon vagy egyenesen ártalmasan a rendszer, sőt a hardver számára. Úgyhogy első dolgom tiltani ezeket egy friss rendszer telepítése után és amelyik helyett kell, ahelyett teszek fel használható alternatívát.

  "Mindenki jön itt nekem a biztonsággal, hogy az milyen fontos... hát pont leszrom néhány itthoni gépnél, és főleg egy olyan routernél, amit kívülről még pingelni se lehet. "

  >> Ez megint olyan amivel csak egyetérteni tudok.

  Én sem nyaltam még be vírust az évek alatt. Csak egy minimális odafigyelés kell és ennyi, semmi több. Anyám gépén sem szokott soha lenni semmi hülyeség, pedig ő tényleg csak nagyon alap szerintem tudja használni a gépet. De azt ő is meg tudja csinálni, hogy nem kattint rá ész nélkül minden baromságra és nem tölt le mindent ami az útjába akad...

  A hülye használók ellen meg nincs orvosság. Hiába van a kötelező frissítés, meg a legjobb vírus \ spyware védelem.... józsi néni úgyis meg fogja oldani, hogy teleszemetelje pikk-pakk a rendszerét. Emiatt nem kéne megszopatni azt, aki normálisan használná. :(

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  Sajnos tudom, hogy nem értem \ a felhasználóért van, de attól még ez egy szomorú dolog.... :) Azzal meg egyet értek, hogy a facebook-os és egyéb hasonló rétegnek az sem lenne érdekes, ha rögtön a facebook-on tárolnák a számítógépük teljes tartalmát, hogy bárki bármikor elérhesse ... :C Azzal is sokkolni szoktak egyébként sokan, hogy Cloud-ba miket tolnak fel. Simán küldik felfelé akár a céges adatokat egy csomóan... legutóbb is volt egy ügyfél, de az eszem megállt tőle egy pillanat alatt.... :K

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Szerencsére a többség nem így gondolkodik. Időről időre belefutunk feltört weboldalakba, ott aztán annyira mindegy, hogy mennyire vagy tudatos felhasználó, mert a megkérdezésed nélkül történnek a dolgok.
  Hogy eddig nem estél ennek áldozatául, csak puszta szerencse és idő kérdése.

  Ugyan a Windows (10) updatek minősége kérdéses a gyors ütemű kényszerű kiadások miatt, de még így is egy tényleges előrelépés Windowsok terén, hogy nem lehet csak úgy simán letiltani a frissítéseket, ezt már régen meg kellett volna lépnie a cégnek. Nem lehet mást csinálni a platform népszerűsége és a képzetlen felhasználók milliói miatt.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • nihill

  senior tag

  Nem a letiltást kell nézni önmagában, hanem hogy milyen út vezetett el odáig.
  Jelenleg kb. az a felállás, hogy a "hasznos" update-ek miatt lehet nagyobb eséllyel megszívod, mint a "káros" vírusok miatt.
  És akkor tessék választani, mi legyen.
  De biztos a fafejű felhasználókban van a hiba...

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  A hiba a kiadási ütemtervben van, ami alapján tolják ki a fontos vagy nem fontos feature updateket.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • lemusz

  addikt

  Úgy jelentkezett, hogy egyik este még játszottunk, tök rendben minden, frissítettem, másnap meg mint valami noob, nem bírtam killelni, ráhúzni a kurzort az ellenfélre, ilyesmik. Kb delay-es lett az egér, nem sokkal, de pont annyival, hogy én azt már megéreztem. Haver röhögött mikor mondtam neki biztos az update volt, ő azt mondta csak szar napunk van, ezzel nyugtáztuk a napot. Csak aztán rákövetkező 2-3 napban is konzisztensen szarok voltunk minden nap és minden meccsen. Nagyon kontrasztos volt a teljesítménybeli különbség és így hogy több napig így volt nem lehetett a véletlenre se fogni. A történethez hozzátartozik, hogy több ezer órám van a játékban, legmagasabb rang, így elhiheted, hogy a legapróbb változást is megtudom benne érezni, ráadásul highsens player vagyok (2.7 ingame, 800 dpi) szóval lehet jobban is megéreztem ezt másoknál. Aztán ez így ment napokig, míg rá nem bukkantam pont itt PH-n egy topikban erre a hírre. Letöröltem azt a 887-es végződésű frissítést, újraindítottam a gépet és azóta minden ismét fasza.

 • King Unique

  nagyúr

  De lehet konfigurálni, halasztani stb., linkelve voltak hozzá leírások. Meg pont itt írta más, hogy a szolgáltatás letiltásával is meg tudta oldani. De amúgy nem mintha a végleges letiltás lenne a követendő példa... Még ha valaki átmenetileg letiltja, elhalasztja okkal, az még oké lehet. De ha végleg kikapcsolja online használat mellett, meg emiatt egyúttal az egyéb hibajavításokat stb. is ignorálja, amellett egyszerűen nincsenek észérvek...

  "Nálam alapból menni szokott a levesbe: Windows update, windows defender, windows tűzfal, windows search, háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás, előtöltés, lemeztöredezettség mentesítő. Ezek egytől egyig mind haszontalon vagy egyenesen ártalmasan a rendszer, sőt a hardver számára. Úgyhogy első dolgom tiltani ezeket egy friss rendszer telepítése után és amelyik helyett kell, ahelyett teszek fel használható alternatívát."

  Dettó, ez is kb. ilyen rossz beidegződésből adódó kényszeres tiltogatás... Ha még valaki a beépített AV-t (Defender) lecseréli, mert másik kell neki, az még oké, belefér. De a többit pont felesleges, sőt több külső IS gyakran a Windows tűzfalát használja, turbózza fel. Meg az előtöltés, töredezettségmentesítés letiltása is indokolatlan, még SSD-nél is... Már a W7 is letiltja SSD-n a defragot, a fejlettebb és modernebb Windowsoknál (8,1, 10) pedig már eleve meghajtóoptimalizálás van, ami SSD-knél a TRIM-et futtatja. De persze erővel tiltsunk le, kapcsoljunk ki ezeknél is mindent, mert így a helyes... :W Hát nem! Persze otthon a saját kis gépén mindenki azt csinál, azt csesz el, amit akar, de attól még az ilyen javaslatok nem követendő példák.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  nagyúr

  Tehát akkor ha nála, vagy éppen még másoknál jól működik a Windows 10, akkor azt ne írja le itt a fórumon, vagy éppen ebben a topikban, mert az ilyen topikokban egyesek szerint csak és kizárólag fikázni lehet, értjük... Na inkább ennek a mentalitásnak kellene kikopnia... Az evidens, hogy az összes usert nézve ekkora nagyságrendben nyilván nem mindenkinél oké és előfordulhatnak gondok, de azért akad példa bőven az ellenkezőjére is. Meg a 700+ milliós felhasználói tábor sem éppen azt mutatja, hogy egyáltalán ne működhetne jól a Windows 10. Meg ugye a részesedése már megelőzte a Windows 7-et és a jövőben az előbbié vsz még tovább fog növekedni, az utóbbié pedig csökkenni... Meg ugye érdekes, hogy minden ilyen cikknél kényszeresen ide kell keverni a 7-est, bezzeg a 7-es stb. mantrákat, de amúgy nem mintha bármit is számítana, meg változtatna a helyzeten... Attól még nem lesz hosszabb, jobb a 7-es támogatottsága, a hardvergyártók sem fogják pl. az új vasakon jobban támogatni.

  [ Szerkesztve ]

 • lemusz

  addikt

  "...de attól még az ilyen javaslatok nem követendő példák."

  Pedig ha rákeresel arra, hogy "speed up pc" kb 100-ból 99 cikk biztosan ajánlja ezeket, mint követendő példa. És ezek még csak nem is advanced user settingsek, mert nem kell értük a registryben vagy a gpedit.msc-ben turkálni, egyszerűen elérhetőek és állíthatók.

  ui.: Egyébként ez az előtöltés élő szolgáltatás még? Frissen telepített és frissített win10-en én már nem látom a szolgáltatások között, registryben sincs már nyoma. Microsoft rájött volna, hogy "mégse gyorsít az idő előrehaladtával"? :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Clickbait cikkek, egymástól veszik át a hülyeséget... Emlékszel az XP-s időkre? Legalább 30 mindenféle gyorsító regedit hack terjedt el kezdve a 8.3 fájlnév készítésé tilalmától a már nem is tudom meddig, mindenki szépen beállítgatta, boldog volt, csak éppen érezhető hatást se igen fejtettek ki.

  Amúgy már win7-en sem volt értelme kikapcsolni az előtöltést, mert 2-3x lett a bootidő.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • King Unique

  nagyúr

  Azok ahol mindenféle erőltetett letiltást, kikapcsolást javasolnak ilyen célra, gyakran olyan cikkek is, annyit érnek... Tipikusan ilyenek az SSD-pátyolgató írások is, amelyeknél utólag kiderült, hogy valójában semmi szükség azokra a kényszeres letiltásokra, áthelyezésekre, kikapcsolásokra. Ahogyan az ilyen-olyan rendszeroptimalizáló programok használata sem létszükséget, pláne az újabb Windowsoknál nem. XP-s időkben szórakoztam még olyanokkal, aztán később inkább a hardvert fejlesztettem, mert többet ért, nagyobb lett a speed, mint egyik-másik ilyen vacak használatával. Arról nem beszélve, hogy ha egy ilyen összevissza belepiszkál a rendszerbe, registry-be, elállít, letilt alapértelmezett és egyéb dolgokat, annak nem feltétlen szokott jó vége lenni...

  Van továbbra is előtöltés a Windows 10-ben, csak a 1809-es verziótól már SysMain néven fut. A szolgáltatásnév amúgy eddig is az volt, csak a megjelenítendő név volt más.

Hozzászólok Aktív témák