Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #99 üzenetére

  Funkcionálisan elég sokat fejlődött a Windows 10 és jobb is több dologban, mint a 7-es, még ha azért nem is feltétlen mindenben. Legalábbis eddig és jelenleg, mert másrészről pont az a lényeg, hogy a 10-esnél mindig jönnek az újabb és újabb verziók. Vagyis attól, hogy jelenleg valamit még nem tud, vagy esetleg finomításra szorul benne, az nem jelenti azt, hogy nem is fogja tudni idővel, nem lesz benne még tovább optimalizálva.

  [ Szerkesztve ]

 • Vesa

  addikt

  válasz King Unique #100 üzenetére

  Miért lenne felesleges letiltani? Én 7-et használok, de minden felesleget tiltok. Eleve, a sztenderd install után alapból fut vagy 40 process, amiből pucolást követően kb. 15-20 marad és atom stabil a rendszer. A defrag tiltását a Task Schedulerben is tiltom, mert ha nem, akkor rendszeresen darálni kezdi a HDD-ket, ami rohadtul lassítja a rendszert. A Task Schedulert egyébként is érdemes átnyálazni, mert tele van baromságokkal. Pucolás nélkül gyakorlatilag állandóan csinál valamit, futtat valamit. Többek között adatokat is gyűjt, telemetriát, egyebeket, melyek azon kívül, hogy feleslegesen terhelik a rendszert, még a privacy kapcsán is erőteljes kérdéseket vetnek fel. Jobb ezektől végleg megszabadulni.

 • King Unique

  félisten

  válasz Vesa #102 üzenetére

  Ahhoz nem feltétlen kell erővel pucolni, letiltani, hogy stabil legyen a rendszer és megfelelően működjön... Például én sem szoktam, mégsem tapasztaltam hátrányát, meg annyival nagyobb rendszerterhelést X év alatt sem. Meg olyan hivatalos cikket sem találtam, amiben maga az MS javasolta volna okvetlenül... A defrag meg talán nem véletlenül fut, meg adott esetben amúgy is töredezett a meghajtó és szükséges lenne rajta futtatni. Ha HDD a rendszermeghajtó és azon van a Windows, akkor meg pláne, adatlemezeknél még kevésbé aggasztó. De amúgy be lehet állítani, hogy melyik meghajtón fusson, vagyis nem kell mindegyiken, ha valaki nem akarja. De attól még nem kell teljesen letiltani, kikapcsolni sem a szolgáltatást. Azért pedig megint nem, mert SSD-ről van szó, azt még a Windows 7 is felismeri és azokon eleve nem futtatja, nem kell hozzá külön besegíteni a manuális letiltással... Windows 8.1, 10 esetében pedig pláne nem, sőt azoknál akár manuálisan is le lehet időnként futtatni az optimalizálást SSD-n a beépített eszközzel.

  [ Szerkesztve ]

 • Vesa

  addikt

  válasz King Unique #103 üzenetére

  Az MS nyilván nem fogja azt javasolni neked hivatalosan, hogy az általa szándékosan beépített adatgyűjtési megoldásait iktasd ki. A HDD reszelés -schedulerben kb. hetente- pedig amellett, hogy teljesen felesleges, még kifejezetten idegesítő is. Ha nem tiltom le, akkor már hallom is, ahogy egy "üres" pillanatban már kezdi is reszelni a HDD-t, amitől a víz kiver. Semmi értelme, ugyanis. Alapvetően más a megközelítésünk. Én nem gondolom, hogy az én gépemen, az én munkakörnyezetemben az oprendszernek kell eldöntenie dolgokat helyettem. nem ő fogja eldönteni, mikor, mit frissítek, nem ő fogja eldönteni, mikor mit futtat, nem ő dönti el, hogy nekem mire van szükségem (ez vonatkozik arra is, milyen processek fussanak a háttérben), és nem ő donti el azt sem, milyen adatokat gyűjthet a gépemről (persze ez utóbbit nagyon nehéz 100%-ban saját hatáskörbe rendelni, de közelítőleg nem lehetetlen, legalább is, w7 alatt). Szeretem én eldönteni mindezt! Azt viszont elfogadom, hogy van aki nem így gondolja, és jobban szereti a készen kapott dolgokat a mellékhatások pedig nem zavarják. Engem zavar.

  De a lényeg itt az, hogy simán kipucolható a windows, a default felpakolt összetevők jelentős részére semmi szükség nincsen, sőt, néha egyenesen káros (pl. telemetria gyűjtögetők, melyek gyakorlatilag semmi mást nem csinálnak, mint kémkednek). Nem lesz tőle instabil a rendszer, nem okozunk kárt, persze nyilván kicsit érteni kell hozzá, nem a nagyinak való feladat.

  [ Szerkesztve ]

 • nap

  addikt

  Az én meglátásom szerint, a Windows 10-nel alapvető koncepcionális hibája, hogy otthoni szórakoztatóközpontnak készült. A marketingosztály terjeszkedni szeretett volna, egy telefonját bökdöső réteget céloztak meg vele, de elfeledkeztek a vállalalti felhasználókról, így nem csoda, hogy a fejlesztők nem tudták elég komolyan venni. Most próbálják foltozni a végterméket, de az sem mindig sikerül problémamentesen. Évek alatt sikerült csak lenyomniuk a win7 piaci részesedését, az erőszalos térítés upgrade ellenére. Ezt csak a vakok és a szerelmesek nem látják bukásnak.
  Talán egy új windows lenne a megoldás, de ehhez sok dolog megújítására lenne szükség, legelőször a szemléletmódra, hogy nem a telefonjukat bökdöső majmok a célközönség, másodsorban, hogy ne szopassuk feleslegesen a felhasználót.

  browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

 • King Unique

  félisten

  válasz Vesa #104 üzenetére

  Tehát akkor ezek szerint a beépített szolgáltatások és rendszerfolyamatok >szerinted< csak adatgyűjtésre valók és többek között a meghajtók töredezettségmentesítésének és optimalizálásának is semmi haszna, csak dísznek vannak a rendszerben... Hát nem éppen, meg talán nem véletlenül vannak ezek benne a rendszer optimalizálása és megfelelő működésének biztosítása szempontjából. Persze ilyenkor jönnek a magadfajta fotelszakik, akik majd megmondják a tutit, meg egyszemélyben jobban tudnak mindent a Windowst fejlesztő megannyi mérnök, programozó stb. csapatoknál, meg hogy mit és hogyan kell beállítani, felülbírálni... Csak tudod ezzel épp az a gond, hogy az ilyen javaslatok max. jó esetben is csak opcionálisak, attól hogy te ezt javaslatod, meg a saját kis gépeden, rendszereden így használod a Windowst, még nem jelenti azt, hogy kötelező jelleggel le kell tiltani, át áll kell állítani mindent, mindenkinek... Meg ha letiltás nélkül sem lesz instabil a rendszer, nem okoz kárt, akkor ugye mégis minek tiltsuk le erővel... Talán nem véletlenül nem találni olyan hivatalos MS leírásokat sem, amelyekben ezeket az erőltetett letiltásokat javasolják minden usernek a Windows telepítése után. Tehát nem mindegy és azért van különbség a kettő között!

  Az meg a másik, hogy az adatgyűjtés, telemetria nem feltétlen keverendő azzal az értelemben vett kémkedéssel és egyéb dolgokkal, amiből a usernek tényleges kára származna... Meg érdekes módon az utóbbira konkrét bizonyítékot, hivatalos cáfoló közleményeket eddig nem nagyon tudott felmutatni senki... Meg ha már itt tartunk, akkor telemetria, adatgyűjtés speciel a Windows 7-ben van, meg akár a feltelepített külső programok is gyűjtenek ilyen-olyan adatokat, az egyes online szolgáltatásokról már nem is beszélve...

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz nap #105 üzenetére

  Jól mondod, a saját meglátásod szerint... Viszont ahhoz képest egyre több cégnél, oktatási intézménynél, hivatalban stb. már Windows 10 van és vsz lesz is még a jövőben, nálunk is már egy ideje a cégnél és mégis sikerült rajta elvégezni a munkát. Ahogyan otthon szintén, ahol nemcsak szórakozni szoktam a gépen, hanem tervezni, tesztelni stb. és mégis sikerül a 10-essel is.

  Az az erőszakos upgrade meg speciel csak a 2015-ös megjelenés után 1 évig volt. Sőt, pontosabban annak is csak egy részében, mert a kezdetben és a vége felé közeledve már eleve nem trükközött a GWX. Majd amikor lejárt a határidő, akkor kijött a WU-n egy frissítés, ami teljesen el is tüntette a Windowsból. Utána még voltak kiskapuk, de azok kizárólag csak opcionálisak voltak, a usernek kellett hozzá külön letölteni és elindítani az upgrade toolt, vagy éppen megadni a telepítésnél a régi Windows kulcsát. Vagyis lényegében eldönteni, hogy akar-e váltani, vagy sem. És bizony voltak akik akartak, sőt pl. ezen a fórumon is máig visszatérő kérdés, hogy lehet-e még frissíteni, elfogadja-e még a 7, 8.1 kulcsokat.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz King Unique #107 üzenetére

  Az előbbiek + a jelenlegi használati adatok, az egyre jobban felfelé ívelő grafikonok és növekvő felhasználói tábor alapján pedig megint nem éppen az látszik, hogy akkora bukás lenne... Ezt a 8.X-nél lehet el lehetett sütni, de a 10-esnél nem éppen. Amúgy az előbbi sem rossz rendszer, csak a kettős felülete miatt volt hiszti, de már az is többet tud és modernebb, mint az avítt 7-es. Aztán ha majd valami hivatalos közlemény kijön, meg esetleg egy újabb Windows híre, majd akkor lehet ilyenekkel dobálózni, addig viszont nem... De jelen állás és információk szerint a 10-es az utolsó Windows, azt fejlesztik folyamatosan, egyelőre szó nincs arról, hogy újabb főverzió jelenne meg.

  [ Szerkesztve ]

 • [CS]Blade2

  addikt

  válasz King Unique #100 üzenetére

  "Szóval az egy dolog, hogy te így szoktad, de attól még másoknak nem biztos, hogy így kell... :N Meg ezeket az okosságokat lehetőleg az itteni szaktopikokban nem kellene majd reklámozni, ha netán arra kerülne sor... :D"

  Mások viszont máshogy állítják be, és mondjuk ők is szeretnének segíteni másoknak, így kicsit egyoldalú, hogy ő lehetőleg ne ajánlja az alternatív verzióját.
  A te verziód ugyanúgy lehet rossz, tehát azt sem biztos, hogy ajánlani kell másoknak.

  Szerintem mindkét verzió helyes a felhasználó igényeihez mérten. Ha az én igényeimhez a legjobb az passzol, hogy kikapcsolok minden biztonsági funkciót, akkor pl. én kifejezetten rosszul járok az általad képviselt dolgokkal, hogy kell, kötelező, mindenképp legyen gyárin.
  Egy másik felhasználónak pl. marha fontos, hogy bizonyos adatai semmiképp ne kerüljenek mások kezébe, annak pedig nyilván Lord Dragon beállításai nem lennének jók.

  A szolgáltatások tiltásával az igényekhez igazítjuk a rendszert. Lord Dragon által leírt verzió egy közel maximális teljesítmény, gyors használhatóság és minimális biztonság beállítás. Miért ne ilyenre állítanánk, miért ne ajánlanánk másnak, hogy tiltsa le, ami nem kell neki, ha ez a felhasználásához a legoptimálisabb?

  Miért kell egy 5000Ft-os kocsmába járó kerékpárra Spybike GPS jeladó + 3db felső kategóriás U lakat, amikor a felhasználónak az a legideálisabb, ha így használja, és szükség esetén 5000Ft-ért pótolja.

  Nagyobb bosszúságot okoznak a felsorolt szolgáltatások, mint, ha vírust vagy kémprogramot kap, akkor saját magát szívatná a használatukkal. Nincs mit védeni, és pótolni tudja az egészet egy újratelepítéssel. Megéri inkább néha újratelepítenie.

  Egy vírusirtó pl. iszonyatosan megfog egy PC-t, főleg HDD-s PC-t...és sokaknak, akik nem használnak, akkora mázlijuk van, hogy csak olyan vírust kapnak be, ami számukra semmi bosszúságot nem okoz. Ők pl. marha jól járnak, mert sem a vírusirtó, sem a vírusok nem bosszantják őket.

 • King Unique

  félisten

  válasz [CS]Blade2 #109 üzenetére

  Ha nem ment volna át, akkor itt egyrészt az volt a lényeg, hogy otthon a saját gépén nyilván azt csinál, úgy állítja be ahogyan akarja. Csak azt ne akarja már úgy beállítani, hogy azok kötelezők lennének és mindenkinek olyan beállításokkal, avagy éppen olyan letiltásokkal kellene használnia a Windowst, mert ez pont nem igaz...
  Másrészt az utóbbihoz kapcsolódóan, ha a Windowsban sem az az alapértelmezett és maga a Microsoft sem javasolja az egyes rendszerszolgáltatások, funkciók erőltetett kikapcsolását, letiltását, akkor az megint nem éppen azt támasztja alá, hogy az előbbi módszer lenne a feltétlen helyes... Meg ha már valaki ilyeneket javasol, akkor is max. csak opcionális módon teheti, de nem éppen kötelező jelleggel, amik között megint van egy kis különbség. Aztán megint más, amikor valaki a Windows által felkínált default beállítási lehetőségeket piszkálja pl. a vezérlőpultban, gépházban, meg amikor erővel nekiáll megnyirbálni a rendszert, vagy akár külső programmal "optimalizálni"...

  Az pedig megint nem éppen úgy van, hogy csak az alapvető rendszerszolgáltatások letiltásával és kikapcsolásával lehet jól működő, gyors rendszert kapni. Érdekes, én nem szoktam mégis működik évek óta több Windowsom is megfelelően. Manapság meg, amikor már egyre jobb és erősebb hardvereket lehet kapni, meg lassan alap lesz az SSD rendszermeghajtónak, akkor megint nem különösebben téma ez. Aztán érdekes módon ezen a fórumon, meg az itteni Windows topikokban sem azt javasolják mindenkinek erővel, hogy álljon neki letiltani mindent, mert csak úgy a jó és csak úgy lehet, bizonyára nem véletlenül... Akiknek pedig lassú a rendszer, ott sok esetben főleg a lassú HDD szokott gond lenni és hiába tiltogat le mindent erővel, nem feltétlen lesz annyival gyorsabb. Ellenben ha egy SSD-re cseréli le - amit manapság egyre többen megtesznek - akkor már jóval és gyakran önmagában az is csodára képes. Ja, és mindezt gyakran úgy, hogy nem túrják szét a rendszert hozzá...

  Az igaz, hogy általában csaknem minden antivírus szoftver lassíthat valamit a rendszer működésén, de ezért itt is vannak eltérések, van amelyik kevésbé, alig észrevehető módon, van amelyik jobban. De az általában adott, hogy javasolt Windowson valamilyen védelmi programot használni. Meg vélhetően a Windows 8.1, 10 rendszerekbe sem véletlenül került bele alapértelmezetten a Dedernder, meg már a 7-es sem véletlenül vinnyogott, hol telepíteni kéne valamilyen védelmi programot... Persze a mindent jobban tudó home user saját felelősségre megteheti, hogy nem rak fel semmit, avagy éppen letiltja, de akkor viselje az esetleges következményeit is... Ne meg attól, hogy ő a saját gépén így oldja meg, az megint nem jelenti azt, hogy ez az általános javasolt és okvetlenül mindenkinek így kellene eljárnia...

  [ Szerkesztve ]

 • Muerte

  addikt

  A következő az lesz,hogy kinyúl egy kéz majd a monitoron keresztül és beüti helyettem a pin kódot? :DDD

  Egy rakás bughalmaz ez a win10,szánalmas a vergődésük komolyan.Egy win7-et az ember felrakott,az oprendszer volt 1-2 évig,most meg az utóbbi évben többet kellett újratelepítenem (laptopokat) mint eddigi életemben összesen,az áldásos erőszakos frissítéseik miatt.

  Ez a kedvencem,ettől már nincs lejjebb:

 • King Unique

  félisten

  válasz Muerte #111 üzenetére

  Majd az lesz érdekes, amikor jövőre megszűnik a 7-es default támogatása, aztán megy majd a vergődés, hogy de hát csak az a jó, továbbra is azt kell ám használni mindenkinek... :D Ja, már akinek megfelel, meg már aki telepíteni tudja az aktuális, vagy az újabb gépére, mert az elavult és buta rendszere többek között az UEFI-t sem támogatja rendesen, teljes körűen... Laptopoknál meg aztán pláne, azoknál most is gyakran max. csak CSM módban lehet telepíteni, már amelyiknél még van olyan. Aztán már amelyiknél vannak hozzá driverek, mert a támogatás hiánya is egyre inkább jellemzőbb...

  Egyébként a 7-esnél is ugyanúgy vannak havi összesítő frissítések, amelyeknél adott esetben előfordulhat probléma, sőt tapasztaltam már... A 10-esnél a funkciófrissítések az extra, amiből évente van 2, amiket nem feltétlen muszáj kapásból telepíteni, lehet akár halasztani is X ideig. Meg mondjuk van olyan 10-es telepítésem, ami 4 éve 1507-ről lett folyamatosan upgrade-elve 1809-ig, aztán azóta is megy, nem kellett újratelepíteni. Ahogyan 8,1-ből szintén több éves telepítésem van, de még akad s 7-esnél is. Aztán ha egy frissítés esetleg el is csesz valamit és nem bootol a rendszer, akkor sem feltétlen muszáj újrahúzni. Ott a telepítő, benne a javítási opciók, vagy éppen a jelen cikkben taglalt megoldás, hogy képes lesz a Windows önmagát javítani és visszavonni a hibás frissítést. Aztán ha be volt kapcsolva, akkor a rendszer-visszaállítás használata, vagy ha volt biztonsági mentés (lemezképfájl), akkor meg abból visszaállítani. Sőt, az utóbbi eleve javasolt és sokkal praktikusabb a mentésből 1:1-ben visszaállítani a korábbi állapotot, mint az újratelepítéssel vesződni, ami kb. az XP-s időkben volt divat...

  [ Szerkesztve ]

 • Muerte

  addikt

  válasz King Unique #112 üzenetére

  Itt az a baj hogy előbb-utóbb ráerőltetik az emberre azt is amit nem akar pl.:funkciófrissítés.
  Van egy csomó laptop amire pl.egy 1709-es build szépen felment,nagyjából bugmentes lett,aztán jön a frissítés és az egészet hazavágja.Nem tudod ugyebár örökre elhalasztani,ami azzal jár hogy lehet az egészet szépen előlről kezdve újratelepíteni,már a frissebb build-el.Aztán ugyanezt kezdheted előlről 3-4 hónap múlva,magyarul egy gépet legalább 2-3x újra kell a nulláról telepíteni 1 év alatt.
  Na ez amit rühellek a win10-ben a leginkább.Töltse le és telepítse a kritikus biztonsági frissítéseket,a többit majd én! eldöntöm akarom-e vagy sem,csak hát nincs döntési jogunk sajnos :(((
  Win7-en én személy szerint 20-ad ennyi problémát nem tapasztaltam,mint a win10-en,de ez is jó lehetne,ha nem így csinálnák,ahogy fentebb írtam.
  Az egészből nekem az jön le,hogy a M$-nál Istent akartak játszani,majd mi megmutatjuk alapon,csak hát ahoz ők nagyon messze állnak...

  Szerk.: Amiket írtál javítási funkciók,nagyon jók lennének,ha működnének.Jópár esetben,nem tudta megoldani,csak a tiszta újratelepítés,és nem egy esetben,még a vinyót,vagy ssd-t is ki kellett szerelni a gépből ahoz,hogy egyáltalán az adatokat le tudjam róla menteni!,mert a win nem állt fel,még csökkentett módban sem.Azt csak úgy mellesleg még,hogy funkciófrissítéskor,törli az előzőleg szorgalmasan összegyűjtött visszaállítási pontokat.Az volt az első amin úgy kiakadtam,hogy ha az én gépem lett volna lehet szétverem :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • BiP

  nagyúr

  válasz Muerte #113 üzenetére

  "Aztán ugyanezt kezdheted előlről 3-4 hónap múlva,magyarul egy gépet legalább 2-3x újra kell a nulláról telepíteni 1 év alatt."
  Félévente jön új Win10, azaz évente 2. Sőt, már pletykálnak az évi 1-ről.

  Amúgy kérdezem azoktól, akik semmiképp nem akarnak Win10-et, főleg a frissítések miatt,, de istenítik a Win7-et, azok miért nem használnak 8.1-et?
  Frissebb, sok esetben jobb, ugyanúgy nem változik már az alap, ugyanúgy csak havi 1 összegző frissítés jön rá, viszont még jó ideig van rá support.

 • Muerte

  addikt

  válasz BiP #114 üzenetére

  Elvileg a win7 most megkapja a DX12 kódot,lehet sokan vissza fognak állni rá,akik jórészt játékra használják a gépet.Nekem személy szerint a 8.1-el sem volt semmi bajom.A 10-el sem lenne,ha fele ilyen erőszakos lenne.Az évi egyszeri újratelepítés még bele is férne azt gondolom.

 • BiP

  nagyúr

  válasz Muerte #115 üzenetére

  Nem fogja teljesen megkapni, felesleges erről álmodni.
  A World of Warcraft kapott DX12 támogatást Win7-re, de mivel nem portolták át az egész DX12-t, csak bizonyos részeit, ezért játékonként kell rá a támogatás.
  Az MS azt írta, dolgozik pár játékfejlesztővel a dolgon, meglátjuk, mennyi jön még.

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz Muerte #115 üzenetére

  Csak egy kis részét kapják meg a DX12-nek, nem kell örülni... Vulkan van helyette arra az oprendszerre is.

  BiP: Akkor már inkább a W10... A 8.1 egyszerűen borzasztóan ronda.

  Lord Dragon: no nekem meg ilyen Acronisos megoldásokra nem volt szükségem. Maguktól nem romlanak el a dolgok.
  Ha 15 percig ülsz a budin, azzal meg menj el belgyogyászhoz, mert 3..4 perc feletti idő azt mutatja, hogy valami nem működik nálad megfelelően. :N

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • King Unique

  félisten

  válasz Muerte #113 üzenetére

  A végtelenségig nyilván nem lehet halasztani, de ez már a megjelenéskor ismert információ volt, ahogyan az is, hogy a normál verziók, kiadások életciklusa rövidebb, mint pl. az LTSC. De azért a 18/30 hónap sem olyan kevés. Meg ennek másrészt pont az az oka, hogy ne legyen akkora töredezettség a 10-esnél a sok verzió miatt. Ha megfelelő ütemben váltanak a userek az újabbakra, a régebbieket már kevésbé, vagy egyáltalán nem használják, akkor ez elkerülhető, csökkenthető.

  Ez a 2-3x újra kell a nulláról telepíteni 1 év alatt gondolom a funkciófrissítésekre vonatkozhat, mert a havi összesítőknél ugyanúgy a régebbi Windowsoknál is lehet adott esetben gond. Viszont a Windows 10-nél a Pro kiadástól kezdődően eleve ott van a gépházban a késleltetett frissítési csatorna (X hónappal) + az 1 éves halasztási opció, amivel 1 funkciófrissítést simán ki lehet hagyni, de akár még 2-t is. Valamint akár a Home kiadásnál is megoldható a halasztás egyéb módon, vagy ingyenes külső programmal. Vagyis nem feltétlen muszáj évente 2 funkciófrissítést telepíteni, meg amiatt újratelepíteni, ha esetleg gond lenne. Ha, mert ugye normál esetben lefut egy build upgrade gond nélkül. A havi frissítéseknél egyébként már eleve nem lehet egyesével szelektálni külön csak a kritikus biztonsági frissítéseket, mivel egy ideje már 7, 8.1, 10 esetében is egyaránt összesítő frissítések vannak.

  A telepítőben a javítási opciók lehet nem minden esetben eredményesek, de azért egy próbát általában megér, mert van amikor igen. Meg ha sikertelen a build upgrade, akkor jó esetben visszavonja a rendszer a változtatásokat és visszaáll a korábbi verzióra. Az pedig nem újdonság, hogy az új verzióra történő upgrade után törlődnek a korábbi rendszer visszaállítási pontjai. De a korábbi Windows-verzióra attól még vissza lehet állni X napig, mivel bekerül a Windows.old mappába és ott lesz a C-n. Meg ott van a rendszermentés lehetősége is lemezképfájlba akár a Windows beépített eszközével, akár külső programmal. Ha van mentés, akkor ilyenkor elég csak azt visszaállítani, nem kell a 0-ról újratelepíteni.

  [ Szerkesztve ]

 • [CS]Blade2

  addikt

  válasz King Unique #110 üzenetére

  Itt az a lényeg, hogy rengeteg felhasználónak jobb a felhasználói élmény, ha letilt szolgáltatásokat, ha nem használ vírusirtót, stb. még SSD-vel is, mert annál kevesebb CPU erőforrást és lemezműveletet semmi sem generál, ami nincs. Ugyanígy jól járhat, ha nem tesz fel frissítéseket, ha nélküle tökéletesen jól működik a rendszere.
  Az, hogy nincs a gépházban indexelés tiltása, defender tiltása, windows update tiltása, stb. kapcsoló, az inkább annak a jele, hogy MS minden 1.0-ás felhasználóra rá akarja kényszeríteni az akaratát, hogy a PC-d erőforrásának egy részét használd pl. a nagy semmi megvédésére, vagy indexelj a gyorsabb keresés végett, stb., mert hátha van vagy lesz valami a gépen, amit meg kell védeni, vagy hátha keresel valamit, és akkor indexelve gyorsabban kidobja a találatot.
  Viszont, ha én felteszem magamnak a kérdést, hogy kell--e bármit is védenem a gépen, és a válasz nem, akkor nekem optimális lehet, ha nem használok defendert és vírusirtót,
  vagy, ha stabilan, jól, elégedetten használom a rendszert, akkor optimális lehet, ha nem frissít, mert azzal rosszul járok, ha bekapcsolom a gépet, és nem tudom használni, mert frissít, pláne, ha utána még utána egy újraindítás után többé nem áll fel a rendszer. Ezért a létező legjobb, ha nem frissít automatikusan, hanem bedob egy listát, hogy van ez és ez a frissítés, ami megoldja ezt és ezt a hibát, vagy ezt és ezt a funkciót teszi hozzá a rendszerhez, és én döntöm el, hogy arra nekem szükségem van-e.
  Van aki azt mondja, hogy ez biztonsági frissítés, erre neked mindenképp szükséged van. Az ugyanolyan rossz, mint az, hogy semmiképp nincs szükséged rá.
  A kerékpárosos példára visszatérve: nem, nincs szükségem lakatra vagy jeladóra, sőt, még én szívnák vele, ha kötelezően le kellene lakatolnom, mert egyszerűen én arra akarom használni, hogy megyek vele, letámasztom valaha, és kész. Nem akarom megvédeni, hogy nehogy ellopják, pláne nem akarom mindenhova 3 lakattal védeni, mert macera. Ezért szívás az egész, mert MS-ék feltételezik, hogy vagy drága kerékpárom van, vagy valamilyen okból úgy gondolja, hogy az értéktelent is foggal körömmel védeni kell.

  Ez az egész automatikus frissítés bukásának az alapja, most ezért kell behoznia az automatikus hibás frissítés automatikus visszavonása funkciót bevezetnie. Már eleve vicces, hogy miről beszélünk.

  Az egész alapja pedig az lenne, hogy mindenkinek egyforma rendszere legyen, mert egyszer mindenkinek Windows 10-e lesz, de, ha valaki nem frissít, akkor a Windows 10 2017-es állapotában és a Windows 10 2020-as állapotában már rég felérne egy 7 és 10 közti rendszer eltéréssel,
  csak, hogy a PC olyan, mint a lego, szinte végtelen variációjú konfigot lehet csinálni, valamint a felhasználók is hasonlóan eltérnek egymástól, és 1 rendszert 1 féle setuppal nem tud erre ráhúzni.
  Ezért, ha egy csoportnak kijavít egy hibát, az egy másiknak lehet, hogy többé fel nem álló rendszert eredményez bizonyos PC konfigok esetén, vagy épp a felhasználónak okoz problémát, pl. már nem tudja tovább halasztani a frissítést, és egy kritikus pillanatban jól rászív, amikor 1x nagyon fontos lenne, hogy tudja használni a gépét.

 • King Unique

  félisten

  válasz [CS]Blade2 #119 üzenetére

  "Itt az a lényeg, hogy rengeteg felhasználónak jobb a felhasználói élmény, ha letilt szolgáltatásokat, ha nem használ vírusirtót, stb. még SSD-vel is, mert annál kevesebb CPU erőforrást és lemezműveletet semmi sem generál, ami nincs. Ugyanígy jól járhat, ha nem tesz fel frissítéseket, ha nélküle tökéletesen jól működik a rendszere."

  Ezzel csak az a nagy baj, hogy az ilyen javaslatokra, hogy egyáltalán ne frissítsen a user, tiltson le erővel mindent, ne használjon vírusirtót, eleve nem mindenhol fognak bólogatni... Konkrétan sem a Microsoft, sem biztonságtechnikai és akár egyéb szakérők sem, meg konkrétan nem nagyon találni olyan hivatalos leírásokat, ahol ezeket javasolnák az előbbi érintettek... Meg amikor a Windows desktopon a magas elterjedtsége okán amúgy is inkább ki van téve a támadásoknak, meg pl. az ilyen cikkek után is látszik, hogy van mit befoltozni, akkor nem éppen észszerűek az előbbi javaslatok... Meg úgy, hogy az ilyen "okosságokra" nagy-nagy valószínűséggel az operációs rendszer készítői sem bólogatnának, úgy gyakorlatilag megint nincs miről beszélni... Ezek a kis tanácsok megmaradnak opcionális jelleggel, meg több helyütt inkább szubjektív alapon, meg otthon a saját gépen lehet próbálgatni, meg a haveroknak osztogatni, aztán kb. ennyi... Aztán ha már az 1.0-s felhasználókkal jössz, akkor pont az a réteg az, akik nem fognak a 0-ról mindent beállítani és testreszabni a rendszerben, mert mondjuk nem értenek hozzá annyira és pont jól jön, hogy az OS ezt megteszi helyettük valamilyen szinten. Valamint pont ez a réteg az, aki nem fogja a Windowst agyonbuherálni, meg teljesen átszabni, erővel letiltani mindent, nem mint az önjelölt szakik...

  Aztán ha már felhasználói élmény és teljesítmény, akkor az meg a másik, hogy nem feltétlen kell csúcshardver, meg erőltetett buherálások és letiltások sora ahhoz, hogy megfelelően működjön egy Windows 7, 8.1, 10... Konkrétan pl. olyan régi laptopon is használok 10-est, ami nem egy erőmű 2 magos procival, 4 GB RAM-mal, átlagos, SATA-s SSD-vel, mégis bőven használható sebességgel fut rajta. Plusz van rajta ESET IS és úgy is, meg semmi rendszerszolgáltatás nincsen erővel letiltva. Meg pusztán elég volt a lassú HDD-t lecserélni SSD-re, ami manapság eleve nem akkora extra. Ellenben megfelelő a sebesség, up to date a rendszer, van rajta vírusirtó is, mégsem tapasztalom hátrányát. Vagyis ez esetben nyilván nem fogom az előbbi "okosságok" szerint optimalizálni a Windowst, mert ugye minek, ha így is jól működik... Akiknél meg esetleg gondot okoz a frissítés, le volt már írva, linkelve, hogy akár az automatikus telepítés is átállítható manuálisra, lehet halasztani, lehet mentést készíteni a rendszerről, meg utána lehet járni a problémának és megoldást keresni rá akár pl. az itteni Windows topikokban érdeklődve.

  [ Szerkesztve ]

 • morgyi

  veterán

  válasz sb #34 üzenetére

  A webes telepítővel sem megy fel, eljut 100%-ig, utána reinstall majd hibaüzenet nélkül visszavonja és 1803 fogad. Neten rákeresve rengeteg embernél van ez a hiba. Így marad a szűz telepítés igen

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

 • Baskiria

  senior tag

  Spyware OS, de a gugli összes vackát Androidostul gmailestül youtubostul mindnenki vígan használja.

 • atok666

  őstag

  válasz [CS]Blade2 #119 üzenetére

  ...hogy kell--e bármit is védenem a gépen, és a válasz nem...

  Csakhogy ez nem ennyire egyszeru. Nem valoszinu, hogy barkit is erdekelne [CS]Blade2 mit tarol a gepen, de lehet, hogy egy keyloggernek mar te sem orulnel, vagy, hogy a geped reszeve valna vmi botnetnek, vagy a fertozott gepeden keresztul eljutna a virus masok gepeire is stb. stb. Lassatok picit tovabb az orrotoknal...

  Atok

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz atok666 #123 üzenetére

  A frissítés ellenesség és a mindent tiltsunk le mert mi okosabbak vagyunk az kb. olyan, mint az oltásellenesség meg a lapos föld hit. :U

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • Tidus

  őstag

  válasz Kopi31415 #4 üzenetére

  Akkor nem fogsz tudni hülyeségeket írogatni.

  (#122) Baskiria: De utóbbi kettővel nem is tud mit kezdeni egyik spyware sem.

  [ Szerkesztve ]

 • ceia

  őstag

  válasz Sinesol #47 üzenetére

  "csak egy hangos kisebbség által felfujt dolog volt az is és hát persze hogy semmi bizonyítékot nem találtak"
  Ezt honnan vetted, az rtlklub híradóból?

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  Azért van ebben őrület. Olyan rossz frissítéseket írnak, hogy egy új funkciót építenek be, ami visszavonja az esetleges hibás frissítést. Egy normális cégnél inkább letesztelnék a frissítést, mielőtt kiadnák. Nincs rá ember? Vegyenek már fel egyet, és azon az egy héten ne múljon..

  Mi van, ha a frissítés annyira nem jó, hogy még a visszavonást is kiüti, vagy ha leáll, iletve nem indul el tőle a rendszer? Akkor hogy vonja vissza? Szerintem ez a funkció még több hibázásra ad lehetőséget a m$ (nevezzük így) fejlesztőinek, amivel ők élni is fognak és majd most jönnek csak az igazán mókás hibák!
  :C

          it's more fun to compute

 • hunluki

  senior tag

  válasz ceia #127 üzenetére

  Nem értem az MS-t ilyen szempontból.

  Ugye van egy insider branch amivel az újdonságokat tesztelik, holott szerintem ez teljesen felesleges. Nyomjanak oda kiadásra jelölt dolgokat még mielőtt kidobják a nagyközönségnek, ők jelentik majd szépen a bugokat és akkor nem lenne mindig hír belőle hogy népfelháborodás van mert valamit elcseszett egy update.
  Bár lehet úgy gondolkodnak hogy a negatív reklám is reklám, legalább minden héten van MS hír.

  Vagy teszteljenek rendesen, vagy picit vegyenek vissza a tempóból ha nincs rá kapacitás. A nagy "dist-upgrade" jellegű frissítéseket nyugodt szívvel le lehetne felezni, szerintem senki nem fakadna sírva ha stabil oprendszert kapna a paint3D meg a light téma helyett...

 • fattyu

  veterán

  esetleg, nem is tudom.
  lehet nem kéne gyógyszerre innom.
  de az jutott eszembe hogy mi lenne ha olyan frissítést nyomnának csak ki amit... nem is tudom. eretnekség tudom. de leteszteltek annyira hogy nem lesz anyázó user meg visszahívás?

  a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

 • Dr. Romano

  veterán

  válasz CPT.Pirk #117 üzenetére

  A Vulkánt én még W10 alatt sem tudom működésre bírni. Pedig van fent legújabb driver két vulcan runtime is a Doom mégis hibaüzenettel indított ha arra állítottam.

  Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz Dr. Romano #130 üzenetére

  Doom supportját próbáltad?

  "Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???" - Igen, de ez nem a te hibád. Téged elbutítottak Neon. :D

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz fattyu #129 üzenetére

  Így is megveszik a terméküket, minek öljenek bele több mérnökórát? A mérnök óradíj az drága meg kell hozzá képzett mérnök...

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • gyulank

  addikt

  Nekem már régóta elvan azzal, hogy frissítés van, telepíti egy óráig, utána visszavonja, aztán frissítés van, telepíti, visszavonja, és ez megy a végtelenségig.

  ASRock Z370 Pro4+i3-8100+8GB Windows 10 20175 200717-1349 x64 Ubuntu Stúdió 20.04 x64

 • Dr. Romano

  veterán

  válasz CPT.Pirk #131 üzenetére

  Bújtam egy ideig a a fórumokat majd megunva a dolgot maradt opengl-ben, de egy próbát megér.
  ...
  Bizony a paródiák koronázatlan királya :)
  "-...Tudod mi lett a csúnyákkal??
  - Meghaltak?
  - Fogalmam sincs... épp... ezért... kérdeztem." :D

  [ Szerkesztve ]

  Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz Dr. Romano #134 üzenetére

  Véletlen nem lehet, hogy olyanba futsz bele, mint amit korábban az OpenGL-el csináltak?

  Ha hagytad a winupatet w7-en drivert telepíteni, akkor kaptál egy drivert amiben csak DirectX támogatás volt, OpenGL nem. Ezzel akkor szembesültél, ha próbáltál Minecraftot játszani, ami csak OpenGL-es és hát nélküle nem megy...
  Mindeközben ha a vga gyártójától töltötted le a drivert, akkor egyből lett OpenGL is, kérdés nélkül. :U

  "A kedvencem... téliszalámis!" :DDD

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • w.miki

  addikt

  válasz Fehér Farkas #46 üzenetére

  Én az ellenkezőjétől tartok.
  Hamarosan az autó, mosógép, borotva, kenyérpirító is "okos" lesz.
  Aztán ha jön egy frissítés, vagy nincs net, behal az egész, várhatsz, vagy vehetsz egy másikat....

  Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

 • Alpi.

  őstag

  Ez tényleg hatékony. Feltraktam, a következő indulásnál meg leszedte magát. :DDD

  https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

 • ceia

  őstag

  Szerintem tipikus 'sokat akar a szarka' eset. Túl lett komplikálva, és nem bírnak vele. Vagy csak lex@rják, mindegy. Ha a 7-et fejlesztik tovább, ma bizonyára mindenki boldog 8 user lenne.

          it's more fun to compute

Hozzászólok Aktív témák