Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / - 7600X / 7700X / 7900X / 7950X "Zen 4" (AM5)
- Élmenő microSD memóriakártyával újít a Micron
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- RAM topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Modding és házépítés elméletben - 3D, tervek, ötletek, skiccek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyomtató topik
- Hardverinjekció január végén
Új hozzászólás Aktív témák
-
mustang08
tag
Értem a sírást, csak akkor ne is használd a lapcsalád oldalait, ha annyira gusztustalannak érzed az itt megjelenő reklámokat.
Ugyanez igaz a többi weblapra/videómegosztóra, ha nem tetszik, akkor ne nézd, ilyen egyszerű. Ha meg érdekel az a téma, amit egy fizetett újságíró/videó riporter/influenszer készített több munkaóra alatt, akkor igenis fogadd el, hogy nincs ingyen ebéd.
Nekem valahogy nem fájnak a reklámok, vagy ha tényleg olyan szintű, hogy elviselhetetlen, akkor arra az oldalra nem kattintok többet, de őszintén, ez a legnagyobb probléma az életben, hogy egy holnapon felugrik egy bezárható reklám? -
Viktor77
félisten
Milyen videó nem indul el IV-n? Vagy telefonról van szó?
SAMCRO
-
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
-
Armagedown
őstag
Az a baj, hogy itt sokan a multikat védik és nem a saját érdekeiket, nekik nem megy át, hogy mit akarsz mondani.
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
szente
őstag
válasz
Armagedown #9 üzenetére
Nem védi senki a multikat, csak egyesek megértik azt, hogy ha szórakozni szeretnél, akkor vagy nézed a reklámokat, vagy előfizetsz a szolgáltatásra. Ez multitól függetlenül így működik kb mindenhol.
-
És ahol nincsen fizetési opció? Ott tűrjem el, hogy egy 20 percces anime részbe 3 reklám van? Némelyiket elhajtani sem lehet.
Ja és milyen jogon tesz az Inda anime epizódokra reklámot? Nem az övüké a közvetítési jog vagy mi.
Ez az egész f.sul működik úgy ahogy van.S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB
-
-
Klaus Duran
senior tag
Az anime inda kapcsolatot ne zavarjuk meg még jobban. Inkább örüljünk hogy fent van.
Semmi kedvem ismét torrenteket és feliratot vadászni.Vagy ha ennyire zavar és motivált, vagy akkor győzd meg a crunchyroll-t hogy lehessen külsős subokat használni. A fansubokat meg arról hogy crunchyroll-ra szinkronizálják a munkájukat.
6 hónap tapasztalat után elmondhatom hogy az iOS 13PM semmivel sem jobb mint egy Android 11-es flagship. Ha nem lenne egy kész vagyon ezt is földhöz baxnám mint anno a W10-es Lumia 950et.///A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
Gave
őstag
Ez minding nehéz eset, mindkét oldalról tudom nézni a dolgot. Kellene valami sztenderd ami egyrészt a frekvenciát és max hosszt szabályozza, illetve, hogy mi a tartalmilag és prezentációban elfogadható szint, ez a kettő utóbbi ami még a gyakoriság mellett kiborítja a jónépet -- érthető módon, ezért is lehetne megkeresni a köztes megoldást.
Én mondjuk utóbbi időben lusta módon hallgatok olyan zenét Yt-n amit alapvetően már megvettem, vagy meg fogok, ugyanez filmet, streaming, játék esetre is. Emellett a trailerek amik szintén önmagukban reklámok és semmi értelme megvágni reklámmal a reklámot...eh, ami tetszik azt meg úgy is megveszem, előfizetek.
Hardveres streamereket akiket nézek bele rakják a reklámot az elején egy pár másodpercbe, általában valamilyen szponzor termékét, többé kevésbé idegesítően, de gyakran humorosan is. Meg lehetne találni a köztes utat ami mindenkinek élhető, csak manapság nem ez a divat, inkább öljük egymást mert az kézenfekvőbb.
Szerk: böngészőkbe be lehetne építeni, hogy az oldalakat lekorlátozza bizonyos szintre, pl ha az oldal tartalma x perces videó, abban max y sec hirdetés, lehet, és maga a böngésző adhatna vezérlést a blokkolásra vagy ha zavaró a tartalom akkor valamilyen közösségi moderálásra (persze ezt alaposan át kell gondolni, mert a cél nyilván nem a minőségi tartalom ellehetetlenítése, épp ellenkezőleg, az, hogy ne érje meg ilyen bináris block-all rendszerben gondolkodni).
Az egyenlőtlenség és a dolgok eloszlása tényleg undorító szintre fajult, de az szvsz egy külön téma egy külön alkalomra
[ Szerkesztve ]
-
szente
őstag
Ők fizetik a szervert és övék a felület amin keresztül tudod nézni. Nyilván ha a te megtekintésedből nincs bevétele az alkotóknak, az egy (másik) probléma.
Tikakukac: Szerencsére nincs nagy merítésem a webről pár techoldalon és pár közössegi oldalon kívül ritkán járok másfelé. Ezeknél meg általában kulturáltan vannak megoldva a dolgok. YT előfizum meg van (családi előfizuval az a havi pár száz FT nem sok), de ha véletlenül valahol látom, hogy milyen a YT, ha nem fizetsz, hát.... Az nálam is kiverné a biztosítékot.
-
Fordítva ülsz a lovon, mert ez sohasem volt ingyenesen elérhető tartalom. Persze volt egy kis idő, amíg ment a beetetés, és sokan bedőltünk ennek, de egyértelműen látszik, hogy nincs esély. Én inkább előfizettem pl. a YouTube-ra, és azóta egyszerűen működik.
[ Szerkesztve ]
-
Én ahol tudom már mindenhol tiltom manuálisan vagy jelentem be a reklámokat.
Egy újbb példa, hogy az Android 13-al bekerült egy csomó reklám a Google Discover-be:
Egyesével kapcsolgatom ki őket, előbb utóbb csak elfogynak.S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB
-
Freiherr
őstag
Mondjuk pont a YT- t lehet megfogni AB- vel, szóval arra kár volt előfizetni csak ezért.A PH előfizu meg nálam kifejezetten az üzemeltetők támogatására van, ennyi.
Amúgy sok mindenben egyetértek, szép új világ épül itt.XXX
-
Telón is YT-ozok az appal ott nincs blocker.
A böngészőbe még oké de ott meg f.sul lehet a videókat nézni és a háttérben futtatás sem működik.
Meg amúgy is a munkahelyemen a YT Music app-ot használom szal csak ezért fizettem elő.S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB
-
Én azt nem értem, hogy kinek jó ez a reklámosdi. Nem emlékszem, hogy valaha, bármit is vettem volna ilyen reklám hatására. Szóval, aki azért fizetett, hogy nekem megjelenjen a reklám, az kidobta a pénzét az ablakon. Vajon mivel húzhatta be a reklámozó, hogy pénzt adjon neki?
Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G
-
-
vadkörte
addikt
A reklámmal és reklámozással nem lenne lenne semmi baj - elvégre a jó bornak sem árt meg a cégér (reklám) - viszont ami ma reklámozás alatt történik, hááát... Inkább nem írok rá semmit. Egy egészséges mennyiség/minőség arányt végre nem ártana megállapítani. Volt, hogy egy reklám hatására kezdtem el bizonyos termék iránt kutakodni, viszont közvetlen vásárlási ingert sosem váltott ki, undort annál inkább.
Ami a YT-nál kiverte nálam a biztosítékot, az az eset volt, amikor egy 8 perces videóban 36db bezárhatatlan és átugorhatatlan 30-60s-es reklámot számoltam össze. (hagyjuk a premium-ot!!!!!) Azóta a mobilon nincs YT app, a tableten '21.12.30. óta nem hagyom frissülni az applikációt, a Vanced pedig még működik rajt. PC-n meg adblock van. Tetszik jó, nem tetszik lesz***m!
Üdv. V. Körte
-
Gave
őstag
Ezt be lehet állítani Chromeban biztosan, de szerintem minden nagyobb böngészőben kellene tudni, hogy ne legyen auton hang lejátszás, nekem elsőre nem engedi, aztán ha engedélyezem / domain, akkor megy auton.
Chromeban már van per domain js és kép letöltés tiltás is, ez bizonyos helyeken elég hasznos tud lenni
-
lajosdani2
csendes tag
Böngésző: Brave
Youtube telefonon: Vanced (tudom, hogy ki akarják nyírni, de egyelőre tökéletesen működik. Van valami új verzió belőle, aminek még a telepítője is nagyon jól meg lett csinálva)Ki nem állhatom a reklámokat, és ez a két dolog óriási segítség.
-
Penguin95
senior tag
A Vanced-et azért cseszegették, mert módosított apk-t adtak ki, amit ugye tilt a szabályzat. Épp ezért született meg a ReVanced, ami már nem egy módosított apk kiadva a fejlesztő által, hanem egy apk módosító. Egyetlen hátránya, hogy vagy root, vagy microg kell hozzá, de ezt leszámítva tökéletes megoldás. Vagy ha ez nem jönne be, van még pár alternatíva, lásd Newpipe, LibreTube, stb.
-
bitblueduck
senior tag
Reklámblokkoló nélkül már szinte élhetetlen a web. Van néhány jó példa, szerintem a prohardver is kultúráltan kezeli ezt, ez az egyik kivétel ahol a blockert kikapcsolom. Mobilon azért néha itt is vannak gondok, a régi s7-emet a vodafone reklám nagyon megfogta, másodpercekre beakadt mindig scrollozásnál
És nem sok hasznom volt belőle felhasználóként de még prémium tagságom is volt egy ideig mert normálisak maradtak és gondoltam kicsit támogatom pluszban a lapcsaládot.
Azok az oldalak viszont sosem fogják kiérdemelni amik így néznek ki, sajnos ma már ez az "alap design" sok helyen. inkább megsem nyitom. Érdemes végigkattintgatni: https://how-i-experience-web-today.com/detail.htmlAn open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Victoryus
addikt
A Youtube az tényleg baromi idegesítő. Az ok, ha a videó elején van, azt hajlnadó vagyok megnézi, de mikor 5 percenként bedobja ugyanazt, akkor inkább nem nézem végig amit akartam, a fene ott egye meg. AdBlock Youtbe, meg a Ghostery működik általában, de telefonon nézni szenvedés. Nem, nem akarok előfizetni. Weboldalon általában nem zavar a reklám, mint pl. itt meg torrent oldalakon sem. Valamiből élniük kell ugye.
Eladó Legók: 42139 All terrain vehicle, 42057 Ultralight heli, 42061Telehandler
-
Metalfan
senior tag
tl;dr
Túl sok a reklám, használj Brave böngészőt -
janeszgol
nagyúr
Én a videó reklámokat utálom. Szerencsére már mindenhol hang nélkül megy, de attól még zavaró. És a leggázabb, hogy bezárom, majd kis idő elteltével újra bedobja.
-
7
addikt
Én sem szeretem az ilyesmit. El is kerülöm azokat a platformokat, ahol számomra nehezen kiiktatható zavaró reklámokba futok.
Más érdemi választásom nincs sajnos, úgyhogy marad ez.
-
SpaceKombajn
tag
A jövő? Sajnos ez már a jelen.
Az észt Észtországban osztják, nem szorozzák.
-
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Victoryus #35 üzenetére
ublock origin + sponsorblock kombó, és kész is vagy a használható Youtube létrehozásával (csak előbbinél ne felejtsd bekapcsolgatni a legtöbb filtert, különös tekintettel a hufilterre).
A Sponsorblock még a videóba ágyazott promókat is skipeli, a nézettebb videóknál szinte biztos hogy működni fog.
Aztán ott az a kieg, ami visszaállítja a dislike countert, az is hasznos.Valóban agyrém vált az internetből blokkolók nélkül, de amíg van megoldás, éljünk is vele.
Ha egy oldal valóban veszélybe kerül a blokkolók terjedése miatti bevételkiesés miatt, nem fogja egyik napról a másikra lelőni a szolgáltatást, hanem implementál egy paywallt és csókolom.
PH-n bevallom adblockolok, nagyon kevés az eredeti kontent ha egyáltalán van, ez nekem kevés ahhoz hogy prémet vegyek, de ha egyszer csak az fogadna, hogy a fórumhasználhathoz havidíj szükséges, vagy a blokkoló kikapcsolása, 1-2k/hó, nem lenne kérdés hogy előfizetnék mert inkább az, mint a reklám. -
lacoka55
aktív tag
Sziasztok
Ezek a reklámáradat engem is teljesen kiborít amikor néznék egy tv műsort és 10 percenként megszakítják ostoba értelmetlen sokat ismételt reklámmal vagy műsor előzetesekkel
behívnak embereket képviselőket egy beszélgetős műsorba
és 5-10 perc után tartsunk egy kis szünetet mert most reklámot kell adni
a Youtube szintén katasztrofális nézhetetlen a sok kéretlen reklám miatt
de erre van egy jól használható megoldásom droidon tükéletesen működik a SmartTube 16.37 teljesen reklám mentes
Kiborít még amikor rákattintok egy linkre és bejön a képbe Az ön adatainak védelme fontos a mi számunkra
miért korlátozza ezzel az oldal hozzáférését
miért szab feltételeket hogy valaki eltudjon olvasni egy cikket arról az oldalról
vannak már weboldalak ahol ott van a harmadik opció hogy elutasítom vagy nem fogadom el -
-
Undoroid
őstag
Nálam ez ott kezdte előidézni ez azt, hogy bizonyos emberek felmenőit szóba hozom és nem pozitív értelemben, amikor egy tartalomgyártó videójának az elejének megnézését próbáltam pótolni! Nagy nehezen rátaláltam arra a videóra, de hamar elkezdtem keresgélni a blokkolásukra a megoldást! Alig 40perccel maradtam el az eredeti videótól, de sokkal hamarabb meguntam a dolgot. Mi okozta? Megmértem és a lejátszott videót 2perc 40másodpercenként szakította meg reklámmal a rendszer és legalább 10 alkalommal ugyanazzal a reklámmal! Emelt szinten dőlt a sz¤r a monitorról... Hatalmasat tévednek, ha azt gondolják, hogy elsőre nem értettem meg a tartalmát! A videó idő előtti bezárását egy több, mint 45perces reklám harcolta ki! Úgy gondolom, hogy erősen átestek annak a bizonyos lónak a túlsó oldalára!
Nagyon hamar be kellene vezetni egy olyan szabályozást a videó-megosztókon, ami a TV-csatornákon is van! Bizonyos időközönként - bizonyos ideig tarthat vagy jön nagy összegű bünti! Így sokkal kevesebben blokkolnának és mégis normalizálódna a reklámok bevétele...szerintem!
Jaaaj! A hideg falhoz ért a hátsóm és most felébredtem!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Hideg a fal? Hát fűccséé be.
Így hogy nem költesz reklám mentességre mehet a gázszámlára.
Amúgy nem a rendszer dönti el hova megy a reklám hanem a felhasználó maga is be tudja állítani, persze van Automatikus kiosztás is ahogy az itt is látható:
Ez meg az alap felület:
De a Videó közben opció csak akkor él ha a videó meghalad egy bizonyos hosszt.
Jaj ne most kiderült, hogy én is tartalomgyártó vagyok és én is ebből élek.S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB
-
freeknight
őstag
Szerencsére a youtube csak loholni tud a reklámmentes megoldások után.
Oké, a Vancedet kinyírták (illetve csak befenyítették a fejlesztőket, működni még mindig működik, csak a feedben enged át reklámokat, a videók alatt most sem), de kb egy hétre rá jött is a ReVanced, és pár hónapja már teljesen használható, sőt, mára már jobb is, mint az eredeti Vanced valaha is volt. Ezt pedig sok különböző ember fejleszti, nem egy csapat, elég valószínűtlen, hogy mindenkit egyesével levadásszanak, és ha mégis, nem sokáig fog tartani, hogy egy újabb csapat lépjen a helyükre, az eddigiekből kiindulva.
Android TV-re meg ott van a SmarTube Next, tökéletes. Böngészőben pedig a blokkolók. A Chrome-ról ki fogják őket tiltani, oké, akkor majd nem használunk Chrome-ot. Akinek egy kis esze van, már évek óta nem is használ, legalább akkora trágyahalom lett, mint az IE 15 éve. Van bőven jobb alternatíva mind desktopon, mind telefonon. Ráadásul már évek óta nem is fejleszettek rajta semmi érdemi funkciót. Hány éve is várjuk a rendszerbeállítás független dark módot?
Az OLED fekete témáról már nem is beszélve.
Az Android nyílt rendszer, sosem fogják tudni teljesen ellehetetleníteni a blokkolókat, 3rd party lejátszókat. iOS-en persze más a helyzet, nem is nézek iPaden youtube-ot.
És nem, nem vagyok hajlandó fizetni havonta 4+ ezer forintot azért, hogy eltűnjenek a reklámok, tudnak rólam mindent, amely adatokat el is adnak harmadik feleknek busás profitért cserébe, ez legyen elég, ne akarjanak még azért is levámolni, hogy nézhetővé váljon a fostalicska szolgáltatásuk.
-
válasz
freeknight #49 üzenetére
Ha ennyire "fostalicska szolgáltatásuk" van, akkor miért küzdesz azon, hogy mégis ezt nézzed? Nem kell elindítani, és akkor nincs vele több probléma
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Pro 14" (2017, 2.8 GHz / 15 GB RAM / 512 GB SSD / Radeon Pro 555 2GB - Retina / Touch bar /
- Akció! Vadonat új, bontatlan Apple Pencil 2, 1 év Apple garancia! MU8F2ZM/A
- Lenovo Thinkpad T530 15.6" HD LED, i5-3320, 8GB ram, 120GB SSD, HDMI, Bluetooth, webkamera
- Garanciális, Független Apple Iphone 12 Kék 128GB. NJ734
- Garanciális, Független Apple Iphone 12 Fekete 64GB. NA752
Állásajánlatok
Cég: Webtown Informatika Kft
Város: Budapest
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest