Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- B580 szériás Intel VGA-k a Maxsun gondozásában
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Nekem is van egy ilyen.
Ár/teljesítmény tekintetében szerintem állat kis cucc. Mondjuk az anyagminőség látja kárát (műanyag az egész), viszont a vezetékek jók."Akit nem zavar, hogy kicsit kilóg a tömegből a viszonylag vastag, spirálos vezeték miatt..."
Akit pedig zavar (mint engem), annak pl erre tessék.[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Én idén már 6 éve használom, szerintem minden fillért megért, pláne hogy ugyanannyiba került anno, mint amennyiért ma adják.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
JKJ420
tag
Nekem kettő is szétesett kb. egy év után. Maximum kettő. Sony MDR 7506-ra váltottam. Más a hangzása, de jobban össze van rakva.
-
SidCorky
őstag
Remélem, hogy csak a konkrét példányod hibája volt és nálam kihúzza pár évig. Bár csak a gép előtt használom, a szobából se viszem ki, nem hiszem, hogy gond lenne vele így. De tényleg jobb lenne, ha némi fémet is találnánk rajta - mondjuk akkor nyilván nem ennyibe kerülne.
Én épp Sonyról váltottam, eddig a Sony hangzás vitt mindent, egészen mostanáig.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
félisten
-
snecy20
nagyúr
A fejnek, ill. füleknek viszont 1-2 óra használatot követően elkezd kényelmetlen lenni....
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
dabadab
titán
A kábel csatlakoztatása szerintem nem túl egyedi, minden normálisabb fülesen cserélhető kábel van és általában valami hasonló megoldással (a Sennheiseremé ránézésre pont ugyanolyan, mint az AT Twist Lock, de biztos van valami minimális méretezési eltérés, nehogy egyszerű legyen az élet ). Egyébként emiatt headsetesíteni se túl nagy varázslat, vannak hozzá mikrofonos kábelek is.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Rayyy
senior tag
Hogy jött, hogy pont ezt a típust tesztelitek, amit már mindenki ismer? Ezt kaptátok, hogy legyen egy PR-cikk? Nem azér', mert köszi, meg minden... csak van pár újdonság, amit kevésbé ismerünk. Meg ugye mostanában egyre több jó fejhallgató jön Bluetooth opcióval... ha már megnéznék valamit, akkor az az lenne, hogy a régi modellek BT-s verziója milyen.
Minden a legnagyobb render!
-
SidCorky
őstag
Nem PR cikk, nincs köze hozzá a gyártónak. Megvettem, használtam, tetszett, gondoltam miért ne legyen róla cikk?
Egyébként sokáig versenyben volt az M50x BT-s verziója is, én is jobban szeretem, ha ugyanazt a fülest használhatom a gép előtt is, mint út közben, viszont sok helyen olvastam/hallottam, hogy kicsit túl van tolva benne a basszus az M40x-hez képest, ami az én stílusomhoz nem passzol, monitorozási feladatokhoz pedig még annyira sem. Ráadásul már van egy zajszűrős, jó minőségű fejhallgatóm utcára.
Persze ha mindenképp szeretnél róla cikket látni, mondom a címet, ahova küldheted.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
KTTech
veterán
válasz FoxiestFox #1 üzenetére
Köszi a linket, nekem egy M50xBT van - amivel maximálisan elégedett vagyok -, de géphez nem mindig szeretném a BT-t használni (még akkor se, ha Win10-en automatikusan APT-X-en beszélget, így nem annyira fájdalmas a BT használata).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Kobe
veterán
Szivem szerint egy ilyet hasznalnek a gephez egy VModa Boompro mikrofonnal, csak nem talaltam arrol infot hogy a bajonettzarral osszehozhato-e a Vmoda valahogy
Ha igen eleg utos gaimng kombo is lehetne -
proci985
MODERÁTOR
ha csak a mikrofon hianyzik, valszeg az MSR7 fele mikrofon a kabelen mukodik. high-end gamernel meg eleve kulon asztali mikrofon van. meg nagyon draga se kell, jobb alaplapok 10+ eve tudnak zajszurest, a Realtek ALC1220 meg tenyleg jo munkat vegez.
egyebkent high-end hifi fulesek kenyelmesek, en egy Beyer dt990 editionon jatszom. az MSR7 is jo, utobbi meg kevesbe erzekeny, ha a tobbieknek vallalhatatlanul rossz a mikrofonuk.
hifi azert jo, mert jellemzoen kenyelmes, a teruk jo es nagyon pontosak, tehat FPSeknel siman lehet hang alapjan tajekozodni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
Imádom ezt a fejest, csak az anyaghasználat hagy némi kívánnivalót, sajnos eddig az összes elfáradt, de felvételre ez illetve az 50-es a legjobb szerintem. Illetve nincsenek nagy füleim, de kb 1-óra után már fáj a viselése és kell egy kis szünet.
[ Szerkesztve ]
-
"Ahogy azt már a bevezetőben is említettük, az ATH-M széria tagjainak többségét úgy hangolták, hogy a lehető legtermészetesebben szóljon, vagyis amit hallunk, az minél inkább hasonlítson arra, amit az adott zene megalkotásakor a stúdióban is hallottak. Tesztalanyunk ennek a kitételnek maradéktalanul megfelel, egyik hangtartomány sincs túltolva, zenehallgatás és filmnézés közben sem éreztük úgy, hogy a mély vagy magas hangok túlsúlyban lennének"
WTF?! Az M40X egy sima V-karakterisztikájú fejhallgató, azaz sok mély, visszafogott közép, emelt magas jellemzi, kurvára nem semleges. Végképp nem stúdiós. Egyébként sem igazán létezik stúdiós füles. Pl ott a Shure 440, ha hasonló árkategóriában kell viszonylag semleges, de az is enyhe V.
Persze, ha az ember sok mélytúltolóst fülest hallgatott vagy ahhoz van szokva, akkor persze hogy semlegesnek tűnik, de ez csak relatív. Nekem anno a Sennheiser HD25-1 II után a Shure 440 nagyon erősen mélyhiányos volt. Pedig nem az, hanem a HD25 egy basshead füles.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Yodamest
veterán
Annyiban eljárt felette az idő, hogy útközben kijött egy Yamaha MT széria, aminek a legkisebb gyermeke az MT5 elvileg sokkal jobb ennél mind kényelemben mind pedig hangzásban. Egy összehasonlítást megnéznék ezekről. Nálam a Yamaha középsője teljesjt szolgálatot az MT7 és az valami eszméletlen jó füles. Ahhoz képest viszont nem annyival drágább ennél szóval simán adom, hogy az MT5 is jobb lehet. Régebben volt amúgy M40x-em is.
lezso6 tudod a sok V között az U már lineárnak számít amúgy jogos tényleg, valamiért ez egy lineáris fülesként terjedt el, de én is tanúsíthatom, hogy nem az, sokkal színezettebb volt mint pl. a Yamaha MT7 és akkor a HD600-ról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
mate317
tag
-
mate317
tag
Ha valaki talált hozzá utángyártott de gyári minőségű fülpárnát, az please ossza meg velem melyik az, rendeltem egy jóra értékeltet de elég szörnyű, egy percig se kényelmes...
-
Zanik
addikt
Szerettem az SRH440-em. Mármint a hangját. Kár hogy a műbőr bevonat viszonylag hamar szétmegy rajta.
Ha valami semlegesebbet akarnék most, akkor talán a Drop HD58x Jubilee-re mennék rá. Mondjuk az majdnem duplája a M40x-nek, ráadásul nyitott (bár én nyitott-párti vagyok amúgy).Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Ez orbitális bullshit, az M40X nem 100% transzparens.
Egyébként pont emiatt a csatorna miatt mertem anno vakon venni egy pár KRK Rokit 10-3 G3-at, mert hogy ebben az összehasonlításukban karakterben egész semlegesnek tűnik, a sokszorosan drágábbakhoz képest. Aztán kiderült, hogy V-hangja van, amit próbáltam megszokni, de végül megváltam tőle. Egyébként egyáltalán nem rossz az a KRK, csak nem nekem való, a SonicSenseProAudio YT-csatorna összehasonlító videói meg egyszerűen nem megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
Az M40X minimálisan V karakterű csak. Jópár tesztben benne vannak a mérések. A probléma az itt olvasott teszttel az, hogy 100% transzparens megszólalású, és hogy maradéktalanul megfelel a stúdiós hangzásnak. Nah ettől igencsak messze van. Már csak józan ésszel is. 30eFt-ért maradéktalanul megfelel...Persze. Ha valaki hobbiból gitározik, annak megfelelhet, de rendes fülesnek ez a hangzás és főleg transzparencia édeskevés.
-
Sinesol
veterán
Hát, azért én nem nevezném ajánlottnak, hasonló áron, sőt olcsóbban is van jobb alternatíva.
Shyciii : Az M40x viszont azért rendesen V karakter, a mélyek teteje eléggé meg van nyomva, plusz van jó adag magaskiemelés is. Ez a kettő együtt eléggé megkínozta a fülem fél óra alatt is. Amúgy meg ott a Shure SRH440, az közel neutrális fejes és elég transzparens is.
[ Szerkesztve ]
-
Én nem nevezném azt minimálisnak, de a mérték megnevezése már részletkérdés. Ahhoz képest tényleg minimális, hogy mennyi nagyon V, vagy inkább U karakterű fejhallgató van a piacon.
Alapvetően nincs semmi gond az M40X-szel, sőt, tök jó füles. Csak ne hangozzon már el róla olyan, ami nem igaz. Meg amúgy a karakter se minden, nem attól lesz ugye jó egy füles, hogy semleges.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Technics fejhallgatók sem a neutrális hangzással voltak számomra a legjobbak zenehallgatásra. Rock és elektronikus zenében dinamikusan és nyiltan szóltak, miközben a sztereó hangterük sem volt beszűkülve. Azokat szintén 30ezer forint környékén vettem, de ennek már 10 éve... AKG ezekhez képest semmi kiemelkedőt nem nyújt, mert a magas/mély/közép hangokat tisztán és transzparensen adja át... Viszont a zenehallgatásnál a vokál és a hangszerek hangját nem tolja előre és a mélyeket sem emeli ki túlzottan, amivel a zenehallgatás nem vállik fárasztóvá. Sztereó hangtér rendben van, ezért nem is keresek ilyen ársávban Audio-Technica és SONY fejeseket, ahogyan a JBL sem tudott meggyőzni még egyszer sem...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én egy öreg Sennheisert használok immár 15 éve (HD590) de mind a mai napig tökéletesen szól, annyi volt a baja , hogy a fejpárna tönkrement de ezt a szervíz orvosolta. Tehát ha öreg az nem biztos ,hogy nem jó.
duree54
-
YADA
tag
Nem gyari, igazabol nem is ATH parna, de az egyik utangyartyott kraken parnaval egesz kenyelmes lett az M50x. Masik elvileg tipusazonos parnat rendelve kenyelmetlenul kemeny volt. Szoval ez erosen probaszerencse jatek, nem gyartanak ket egyforma parnat. Erdemes lehet idegen marka hasonlo meretu parnaival probalkozni. De garancia semmire nincs, arra sem hogy jo lesz ra.
-
Mik76
senior tag
válasz #00137984 #28 üzenetére
En egy jbl live 650 bt-t hasznalok. Nekem bejon ahogy szol, bar oszinten szolva nem vagyok valami nagyon vajt fulu. Nem azert vettem mert nagyon minosegi hangzasra vagytam, hanem mert a hosszu repulo utak alatt kellett egy noise cancelling megoldas. Na azt tok jol tudja.
A hang profilt azert en is at allitottam mert alapbol tul sok volt a basszus, ugyhogy ezt kompenzalni kellett. Azota teljesen oke.
A cikkben emlitett fejest ketszer probaltam. Nem volt rossz, de nagyon neheznek tunt.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
veterán
K240S for prez (made in austria only)
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Solicidium
aktív tag
Szerintem a sokak körében üdvöske Yamaha MT7 sem olyan jó, mint sokan annak vélik. Régen az ATH-M-ek voltak a felkapottak, most meg az újabb MT Yamahák. Majd jön megint valami újabb és megint újabb. Aztán ha az ember összehasonlítja őket valami régebbi zárt fejhallgatóval, rájön, hogy ilyen kategóriában/árfekvésben nem nagyon van igazán új a nap alatt hangzás terén.
[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
A pénzéért ez egy jó füles. Szemüvegeseknek nem ajánlom. Rengeteg zenére is ajánlott fejest próbáltam, mikor hang-szakmabeliként keresnem kellett a srácoknak karácsonyra fejhallgatót (a Jézuska ajándéka.). A miksi hiánya miatt esett ki az AT, minden másban ár/teljesítmény szerint a legesélyesebbek közt voltaz MX40, aztán az alza akciós Senheiser gamer fejesei lettek a nyertesek.
A jó füles kortalan. Én a Beyeresek táborát szaporítom. Eddig TD990 pro 250 Ohm és DT770 Pro 80 Ohm, negyedszázad alatt. Egyszerűen nem mennek tönkre. Vasbó van..
Próbáltam AKG-ket 3-.5-.701, Senheisert HD 580,590,600.. Valahogy vagy túl sok, vagy túl kevés volt..valami..Auratech Field Recording
-
devast
addikt
Én 2009-ben vettem használtan a HD600-am usa-ból, azóta elfogyasztottam 2 szett fülpárnát, 1 fejpánt párnát meg 1 kábelt, de a hangzás azóta is tökéletes. Egy jó moduláris high-end körüli fülés évtizedekig kiszolgálhat... Mondjuk a tartézékok is high-end árban vannak, ha eredetit akarsz nem kínából utángyártottat. fülpárna ~12k kábel ~10k ilyesmi
Audio partner-nél beszerezhetők[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Épp az ellenkezője, általános használatot nézve mind simán veri az ATH "boomy", szúrós hangját, nem akarják "megerőszakolni" a füledet, kényelemben is talán mind jobb, ami ugyancsak sokat számít.
100k alatti legjobb nyitottként meg leginkább a HD600 jut eszembe, azt szokás a gold standardnek nevezni ha transzparenciáról és neutralitásról van szó. A DT880 sem rossz, de eléggé magaskiemelt, plusz felbontásban is elmarad tőle.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyet vettem zenére, rendes külső erősítőről meghajtva. Azt tudom mondani, hogy nagyon megérte!
A saját véleményem az, hogy szép egyenletes hangzása van, miközben nagyon jól részletez és még dinamikája is fasza. Magyarul tudom ajánlani minőségi felvételek meghallgatására.Kicsit több mint 1 éve van meg, anyagfáradásnak nem láttam nyomát.
Auratech: szemüveggel használtam, semmi problémát nem okozott.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
addikt
"Én a Beyeresek táborát szaporítom.Egyszerűen nem mennek tönkre. Vasbó van."
A régiek lehet, az újakra ez már kevésbé jellemző. Három éve vettem, kifejezetten zenehallgatásra, egy Beyer Amiron Home-ot, [link] játékra egy ATH AD 900X-et használok.
Ebből következik, hogy az Amiron nincs annyira nyúzva, ennek ellenére alig egy év használat után ez történt, pedig ez a fejes már egészen más kategóriát képvisel. [link][ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Sinesol
veterán
válasz #94257664 #43 üzenetére
Az M40x-nek is ismert töréses hibája van, ettől függetlenül nem fog mindegyik törni, volt SRH440-em és semmi probléma nem volt vele. Az a Creative fejes pedig gyakorlatilag megegyezik a korábbi Denon D1001-el, most nekik szállítja ugyanazt az oem. Anno 40k környékén ment, hangban is kb. ott van, attól nem lett semmivel rosszabb, mert más van ráirva.
[ Szerkesztve ]
-
Imifej
senior tag
Réges régen amikor fejhallgatót kerestem, pont ezt a sort hallgattam végig MX-20-tól MX-50-ig. Sajna egyik hangja sem tetszett. Aztán jött az ATH-A500X, majd az ATH-A700X. Az utóbbit vettem meg. Sokkal de sokkal jobb hangja van mint a többinek, és árban sem volt annyira elrugaszkodott. Talán 75e ha jól emlékszem. De megérte a többlet kiadást!
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Imifej
senior tag
Az összes MX hiányt szenvedett valamiben, sőt az A500X is túl mély túlsúlyos volt emlékeim szerint. Az A700X-ben viszont meg van minden, igaz nem eget rengető basszusokkal. De nekem nem is ez volt a célom. Próbálgattam ugyanott komolyabb Sony fejeseket, de azok brutál mélyen szóltak. Egyébként a boltban Pro-Ject DAC Box volt a forrás, én egy ASUS Essence ONE-al használom.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- GTA V
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux kezdőknek
- Házimozi haladó szinten
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- OMEN Gaming Laptop 16-n0001nh (75M74EA)
- Acer Aspire A515-54G i3-10110U/8GBDDR4/512GBNVME/GeforceMX2502GB!!! Beszámítok!!!
- Acer Nitro 5 AN515-45-R3W2 - Ryzen 5-5600H/16GBDDR4 3200Mhz/RTX 3050 Ti 4GB/512GB NVMe SSD+1TB HDD!!
- Asus ROG Strix G15 G513 - 15.6"FHD 300Hz - Ryzen 7 6800H - 16GB - 512GB - RTX 3060 - 2,5 év garancia
- Gigabyte Geforce Rtx 4060 Ti 16gb,2027.03.18ig gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest