- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
Új hozzászólás Aktív témák
-
kricsek
csendes tag
Tud ez a laptop 4k@60hz-et HDMI-n keresztül?
-
Yany
addikt
válasz
Alchemist #51 üzenetére
A konzumer ZenBook-ok gyenge pontjának nyugodtan nevezhetjük az input szekciót. A touch is legalább ilyen "jó". Amiért amúgy kár, mert minden más tekintetben szuper gépek (az már csak preferencia kérdése, hogy kinek melyik modell felel meg a legjobban). Régóta tervezek megnyomkodni egy Pro Zenbookot, de még nem hozott vele össze a sors.
-
kusztax
tag
KOMOLYAN?
Olyan nehéz gyártani rose arany / cooper betéttel FEKETE színű laptopot gyártani? Minden gyártó ebbe az idióta kék szín irányába megy. Ez minden csak nem szép. -
TheFeni
csendes tag
2019-ben DDR3
-
Sasskent
csendes tag
A Windows 10-es gépek rendre hozzák a 9-12 óra üzemidőt. Persze a 7 óra is szép, de magától értetődő paraméter. Egy drága gép 50Wh-val elég rejtélyes, miért nem képes legalább 10 órán át bekapcsolva maradni.
Az ultrahordozható kategória, azaz UMPC ennél jóval kisebb gépet jelent, 4 colos átmérőtől 8-ig. Ez a gép itt teljesen átlagos, de az átlagosan közül nagyobb 13 colos átmérő irodai felhasználásra célzott laptop méret, amelynél az asztali és a gamer notebook nagyobb. Az 1kg súly is teljesen átlagos, 100 000 alatti gépek is tudják. Hordozni kevés, de tartani sok.
Az interneten, a dokumentumokban és milliónyi szöveges és képes anyagban haladni kell valahogy, ezért elfogadhatatlan, ha az oldalléptető PageDown és PageUp gombok csak két kézzel hozhatók működésbe. Sok gép nem veszi figyelembe ezt az alapvető igényt. Ezért is remek, hogy a jobb oldalra is került egy Fn billentyű (feltéve, hogy a PageDown és PageUp a nyílakon vannak). A legjobb persze két külön gomb lenne a lapozáshoz.
-
törölt tag
én sem értem hogy tehetnek egy usb2-es csatit egy ilyen laptopra. mondjuk azt sem hogy miért nem csak C csatik vannak rajta és adnának hozzá egy sima adaptert az A-s perifériákhoz.
jó persze, tudom, pénz. de mégis.. egy 400-500k-s notinál már ne legyenek ilyenek lol. -
LanyUs
senior tag
Pro: páromnak oktatásra, böngészésre ZenBook UX410UA-GV020T lett. Hordozhatóság csillagos ötös! Sebesség szintén. Matt kijelző és SSD magyarázatot nem igényel. Billentyűzet háttérvilágítás is szuper, anélkül nem is nézek rá egy termékre ( ASUS ZenBook UX410UA 14" FHD Matt I5-7200U 8GB 256GB SSD IHD 620 windows 10 rozéarany )
Kontra: a horrorisztikus ára, persze minden relatív, de én mindig asztalihoz hasonlítgatom, ami nagy hiba részemről, mivel az nem hordozható...
-
hemaka
nagyúr
USB 2.0
fenyes kijelzo, alacsony fenyerovel -
Ha az USB Thunderbolt port lenne, ez a laptop best-buy lenne, de nem az.
-
válasz
Hieronymus #39 üzenetére
Ezek pozitív érvek, és akinek speciálisabb igényi vannak ott jól jön.
Windows 10 tényleg idegesítő az erőszakos frissítéssel, fizetős kapcsolatot bizony be kell kattintani a Wifi-nél különben leszívja a mobilnetet.
Nekem csak saját gépeim vannak, így kizárt, hogy korlátozott felhasználó legyek.
Mobil NET-et viszont alig használok (csak az anyósoméknál ahol nincs Internet előfizetés)
HP 2510P és 2530p-s használt üzleti notiainkban van 3g modem, de minimálisat használtuk.
Van jó nagy kínai (8db 18650 LI elem tartalmó) powerbankunk, azon jó sokáig kitart egy telefon mobilnet megosztással. (A net jóval hamarabb elfogy)
Egyetértek avval, hogy ugyan vannak -olcsóbb kategóriás (ultra mobil) -Zenbookok amik teljesen integráltak (csak forrasztott RAM, passzív hűtés), de léteznek -a karcsú design ellenére-módosítható, szerelhető változatok. USB portból is többet nyújt, mint egy hasonló Apple gép. Dedikált GPU-s változatok is vannak.
És szerencsére nem tartják olyan jól az árukat, jó áron lehet lehet hozzájutni használt darabokhoz. -
Alapvetően kettő okból jó a notebookból közvetlenül elérhető mobil internet lehetősége.
Mivel a Windows felismeri, hogy mobildíjas a kapcsolat nem kezd el szinkronizálni a Microsoft felhőjével és tölti a frissítéseket erről a kapcsolatról. Ráadásul van egy hibája a Windows 10-nek, korlátozott felhasználói fiókból nem állítható a kapcsolat típusa.Talán az utolsó nagy frissítésben javították, még nem néztem.
A telefon fogyasztása emelkedik a Internet megosztása okán. Nyilván a notebook is fogyaszt, de ez kevésbé érdekes, mivel a mobilnet is energiába kerül. Nem kell minden alkalommal engedélyezni az internet megosztást, a telefonon történő bekapcsolásával.
Vannak jó ajánlatok társkártyára, amiben az adatforgalom olcsóbb.
-
Yany
addikt
Nem fix minden zenbookban a ram. Csak hát ugye aki azt a változatot veszi, amelyik a méretcsökkenést helyezi minden elé, ott erre kell számítani. Vannak a zenbookok között nagyon fasza, kompromisszumos gépek is. Nekem a bemutatóból a tapipad tapasztalatok borzasztóan hiányoznak. Input lag, ergonómia, stb...
-
zetor2000
őstag
Volt nálam egy Xiaomi Mi Book Air 13" 2018, próbáltam USB-C-n tölteni egy USB adapterről (combosabb mobiltöltő), de nem ment.
A rendes tápja adott le vagy 4-5 féle feszt, amit a "sima" USB töltők képtelenek.
Szerintem egy mezei powerbank nem generál le ennyi feszt (max 5V sok áram), és a készülékben sincs DC-DC konverter, hogy az 5Vról csináljon magának megfelelő feszt. De lehet, tévedek.Itt egy utángyártott eBayes töltő leírása:
Great Replacement Up to Charger for Apple MacBook/Pro, Lenovo, ASUS, Acer, Dell, Xiaomi Air, Huawei Matebook, HP Spectre, Thinkpad, Razer, Google, LG, Microsoft Surface Book 2, New Nokia N1 tablet and Any Other Laptops or Smart Phones with the USB C
Blah-blah-blah...
Advanced Technology Fast Charge: Its advanced technology automatically detects and delivers voltage and current based on your devices needs. Features the user-friendly Type C reversible connector for worry free connection at any orientation. Great for the travel, home or office.
Rated Power: , Input: 100V-240V 50-60Hz, Output: 5V/3A, 9V/3A, 12V/3A, 15V/3A, 20.3V/3A, 20V/3.25A 65W. Connecter Size: USB Type-C. Quick Charge, Slim, lightweight design, Simplifies storage.Szóval ez is csinál ~6 féle delejt, amit a sima powerbank nem fog. Szerintem. De ha megy a töltés a tiedről, akkor az szerencse!
-
7-8 éve amikor nem volt még a telefonokon általános a wifi Internet megosztás funkció akkor még reális volt.
Sajna a HP2530-as Notim még nem ette mag a modem helyén az M2 SSD-t (pedig 1.8" HDD ls s 1.8" usata SSD is problémásan beszerezhető (már). (Usata-Msata adapter vagy optibay a járható út). Elnyűhetetlen, de a Zenbook miatt polca került. -
válasz
Hieronymus #33 üzenetére
Mobilnet kapcsolat nekem nem hiányzik, ott az ember telefonja és megosztja ha kell.
-
Érdekes, hogy mennyire másként látjuk a világot.
Én használok 13" méretű gépet. Egyértelműen kompromisszumos eszköz, aminél a hordozhatóság irányában van a legkevesebb kompromisszum.
A HDMI portot nyugodtan elhagyhatták volna, helyette egy második, tölthető USB-C port szeretnék.
USB-C hubbal kívánság szerint lehet bővíteni a használható portok számát. Azon lehetne HDMI és/vagy DP port, néhány USB2/3 port ráférne. Az analóg audio ki- és bemenetek is helyet kaphatnának, szeparáltan.
A HUB használható az újabb telefonokhoz is, szóval értelmes beruházás, mert hosszabb távon használható marad, nem kell cserélni a géppel.A memória mennyisége és a háttértár mérete nem ideális, de elfogadható. Ami hiányzik az egy legalább 4G képes mobilnet kapcsolat. Mégiscsak mobil eszköz és nem desktop helyettesítő izé.
-
bmakszim
senior tag
A te videód arról szólt, hogy ugyanaz a DDR4 memória modul hogyan teljesít különböző frekvencián, ráadásul egy csúcs processzor mellett. Totál releváns a cikkben lévő notebookkal.
Ebben az Asusban LPDDR3 (nem DDR3) van, pont azért linkeltem, amit. Szerintem sokkal fontosabb tényező a fogyasztás egy ultrabookban, minthogy 1 másodperccel gyorsabban renderel egy videót, vagy sem.
-
Most nem jut az eszembe a típus, van(volt) egy Zenbook ami tényleg csak alaplapra forrasztott RAM-mal készült 4GB, vagy 8GB. Üres RAM slot nincs, bár szemeztem vele az ára miatt, de nem vettem meg a bővíthetetlenség miatt (ráadásul csak 4GBs volt eladó)
-
válasz
#79563158 #27 üzenetére
Nekem sem szimpatikus, de a fogyasztó társadalom alapja, ha elromlik kidobod és nem javítod sajnos.
Ráadásul a külsőség, miniatürizáció is a forrasztott integráció fele visz.Ha nem ilyen, akkor drágább lesz, akkor bizonyos hozzáértő vékonyabb réteg azt keresi, de a többség nem és a többség igénye diktál (sajnos)
Asztali gépet 20 éve nem vettem csak alkatrészt én tényleg szeretek buherálni-csereberélni, ha használt notit veszek azt is megnézem, hogyan lehet szerelni, feljavítani....(#28) TunerJoe
All USB-C cables must be able to carry a minimum of 3 A current (at 20 V, 60 W) but can also carry high-power 5 A current (at 20 V, 100 W) Megoldható lenne, de még sem ugrottak rá.. -
TunerJoe
senior tag
Jó gép ez, de mennyibe tartana megoldani, hogy USB-C-n keresztül lehessen tölteni?
-
törölt tag
Szerencsere egyre tobben is kuzdenek ez ellen a trend ellen, mivel hihetetlenul karos. Ha barmi meghal a laptopban, akkor kukazhatja az ember az egeszet. A kedvencem az Apple Watchok meg az Airpodok amiket ha meghal az akksi/elem kukazhatsz is, mert nincs az az isten, hogy barmit kicserelsz bennuk.
-
válasz
Alchemist #18 üzenetére
UTP egyszerűen nem fér el egy ilyen vékony gépen. USB 3.0 Giga LAN adapterrel pótolható, ha nagyon kell..
LAN párti vagyok, az egész házat bekábeleztem a TV boxok miatt (még 40-re a melléképületbe is kihúztam), de notinál nem hiányzik nekem.
Ha komolyabb dolog kell, van használt/levetett cuccokból összerakott asztali gépem (X58-+Xeon 5670) abba megy a LAN -
válasz
#79563158 #23 üzenetére
Inkább fordított az útirány sajnos... egy átlagos USA felhasználó biztosan nem szedi szét bővítés miatt, és nem vásárol használtat, hogy egy kis csere-bere után ismét használható legyen.
Főleg a design termékeknél egyre kevesebb a cserélhetőség, még üzleti notiknál (kicsit vaskosabb) van még lehetőség alkatrész csereberére és ott fontosabb szempont a megbízhatóság, javíthatóság mint a külsőség.Fiamnak szemezek egy 8GB-s modullal (16GBs tényleg sok)
Az első 286-os gépem majd 80 000Ft-ba került, mostani keresetekhez viszonyítva mintha most 1 millióért venném...de tény én sem adnék most 340 000Ft-ot egy új notira, mivel nem annyival jobb, mint egy használt 100 000Ftz-os..
-
Memora
senior tag
"Mostanra gyakorlatilag eljutottunk oda, hogy a középkategória felett tulajdonképpen nincs rossz notebook"
Tehát 340k körül már jó gépeket lehet kapni? Nice...
-
törölt tag
Nekem is UX303 van, pont a kis meret plusz bovithetoseg miatt vettem ilyet. Most vacilalok rajta, hogy berakok egy 16 gigas modult a 8 gigas helyere, csak sajnos elkepesztoen draga.
Remelem elindul valami torekves arra, hogy "betiltsak" a szerelhetetlen, forrasztott elektronikai termekeket.
-
-
Régebbit kell venni, használtan abba még lehet RAM-ot dugni
Kisebbiak fiamnak és nekem UX32A-van (70k volt), 2GM RAM az alaplapon meg lehet bele tenni 1-et SLOT-ba (+8GB DDR3) (új Wifit kapott mindkettő)Nagy fiamnak refurbished UX303- -van (200k, felvették az egyetemre megkapta
) (Core i7+ geforce 940) 8GB a lapon+ egy üres DDR4-es slot van
(most cseréltem benne SSD-t m2 SATA-ról PCI-ra gyorsabb és nagyobb és már az is olcsó volt -szerencsére mindkettőt támogatja)Apple hasonló gépeiben nincs üres slot, csak forrasztott a lapon....
-
bmakszim
senior tag
Ez totál nem áll kapcsolatban a kérdésemmel.
Ez a topik már inkább.
-
Alchemist
addikt
Tükrözős képernyő, nyomorék billentyűzet... egybites júzerek vakítására elmegy, professzionális célra kevésbé.
(az UTP csati hiányát már szóvá se teszem) -
HoaryFox
őstag
3. oldal utolsó képén milyen tesztprogit láthatunk? A lapos annyira nem izgat
-
Peter13
senior tag
Ezért is írtam hogy laptopnál látom kérdésesnek az USB PD főállású használatát (mert szerintem ott nehezebb vigyázni a csatlakozóra). Ha van USB PD is a rendes töltőcsatlakozó mellett, az tök jó (és akkor pl rá tudod akasztani a power bankot, amit megértek hogy egy valós igény), de ha csak az van, akkor nekem az aggályos (mégpedig azért, mert nem egy táblagép és telefon ment át a kezem között, aminek a világon semmi baja nem volt a szétkopott USB csatlakozón kívül, vagyis pont tölteni nem lehetett -> kuka vagy alternatív megoldások).
-
Peter13
senior tag
válasz
bitblueduck #9 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy a költő erre gondolt
-
Banano
tag
Az ilyen grafikonoknal miert percben vannak megadva az ertekek,de komolyan?
-
Flashback
addikt
DDR3 2019-ben?
-
Alacsony fényerő, magas ár, forrasztott RAM. Ezért a hardverért ez rengeteg szerintem.
(#4) Peter13 Miért, a telefonok meg tabletek hogyhogy nem esnek szét a töltés végett? Pedig azok is ám USB-C-n keresztül szívják magukba az áramot. Sőt, a legtöbb tabletnek már az akkuja is nagyobb, mint ennek. Ideje lenne a laptopoknál is standardizálni a töltőcsatlakozót. Nagyon lehangoló tud lenni, ha tudom hogy nálam a 23000 mAh-ás powerbank, de nem tudom tölteni a laptopot, mert az nem támogatja. Ilyen Hi-tech kütyütől ezt már alapvetően elvárnám így 2019-ben.
-
Peter13
senior tag
Nekem kicsit sok volt a folyamatos "nem rossz, egész jó, nem hiányzik, nem követett el semmilyen hibát, nem kényelmetlen, nem jelentős, nem gyenge, nem nyeklik-nyaklik" Ki volt adva hogy pozitív jelzők használata tilos?
Az USB PD-vel kapcsolatban pedig én egyáltalán nem bánom hogy egy laptopon (!) nem ezen keresztül történik a töltés, mert erős bennem az aggodalom hogy sokkal hamarabb szétesne mint egy dedikált (és ennél fogva jóval robosztusabb töltő). -
fagzal
csendes tag
"8GB elég mindenre", na persze! Az nem a 640k volt?
Szeretem a Zenbook sorozatot, de megőrülök ettől, hogy a RAM-ot mindig forrasztják
A 16GB-os verziókban meg az SSD, a CPU, az anyám kínja is mind nagyobb, úgyhogy hirtelen 2x annnyba kerülnek... pedig én csak 16G RAM-ot akartam...
-
.mf
veterán
"Csatlakozókat nézve vegyes érzéseink voltak: egyrészt dicséretes, hogy ebben a kategóriában sikerült egy-egy Type-C és Type-A konnektorral szerelt USB 3.1 Gen2 kivezetést, egy HDMI-t és egy harmadik, USB 2.0 szabványú portot is elhelyezni a noteszgép oldalain, ráadásul mindezt még megfejelték egy microSD kártyaolvasóval"
Miért dicséretes, hogy csak egyetlen full USB 3 van, a második már csak 2.0? A microSD-t meg tartogassák a mobilokba és táblákba, egy notiba vagy teljes méretű SD vagy inkább SD+microSD való - annyi hely van ott, simán elfér bármelyik notin mindkét slot. Most is bosszant, ha egyik USB porton egér, másikban külső winyó, akkor nincs harmadik, ahova kártyaolvasót dughatnék.
Gyenge fényerejű panel, nem-bővíthető memória, összezsúfolt billentyűzet miközben mellette széles káva terpeszkedik... Én ezt NEM Tetszett matricával jutalmaznám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Igényes kivitellel és minden eddiginél kisebb házban jelenik meg a piacon a legújabb generációs ZenBook 13.
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i5-1340P/16GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Dell Latitude E5530 patika állapotban.I3,8GB Ram,15,6 Hd,500Gb hdd,gyári töltő,
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest