Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz nbg #14 üzenetére

  Nehéz a gyártóknak is. Ők is látják, hogy az érkező Brazos-T darabokra tépi a Clover Trailt, de stratégiailag fontos mellőzni, mert Brazos-T mellett a Clover Trailre épülő termékek életképtelenek. Főleg úgy, hogy az ImgTec nem foglalkozik a Windows 8 teljes körű támogatásával, mert nekik a Windows RT a fontos az MS operációs rendszerei közül. Tehát ha már kihoznak egy Clover Trail tabletet, akkor nem szabad mellé hozni ugyanabba a sorozatba egy Brazos-T-set, mert a kontraszt a használhatóságban óriási.

  (#15) supreme7: Ez a Youtube átka. A videó az nem követi a tableten a képfrissítést, mivel fixen 25 fps. Így természetes, hogy egy videón keresztül akadást lehet érezni, de ez nem biztos, hogy a valóságban is így van.

  [ Szerkesztve ]

  Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz t72killer #17 üzenetére

  Ezt az AMD-nek kellene kilobbizni. Az Intel több pénzt költ most a gyártók támogatására. Rory megfigyelte, hogy az AMD hiába támogatja a gyártókat, az Intel támogatását akkor sem fogják túlszárnyalni. Ezért nem a gyártókat támogatják már, hanem exkluzív funkciókat vásárolnak a programokba, amiket az Intel termékek nem képesek használni. Erre jó példa a VLC, ami AMD platformon kínál steady video-t. Vagy az SDK fejlesztések miatt az VLC OpenCL scaling és a WinZip 16.5 gyorsított tömörítése is csak AMD-n megy.
  Ennek viszont az az átka, hogy a gyártók kevesebb támogatást kapnak.

  Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz matteo_szg #19 üzenetére

  Máskor is így volt. Nem véletlen, hogy Rory más stratégiát csinál. Inkább a programokat támogatják, ahogy a GE partnerprogramban a játékokat. Most az OpenCL és a C++ AMP miatt ez fontosabb, lehet rakni bele exkluzív funkciókat, mert az AMD három évvel az Intel előtt kezdte meg az OpenCL projektet. Még csak meg sem kell venni a funkciót ... elég, ha App SDK-val fejlesztik a programot, márpedig sok választása nincs a fejlesztőnek az OpenCL környezetek közül. Az NV-t nem érdekli, az Intel két év mínuszban van, szóval marad az App SDK.
  A szolgáltatásoknál nekem már az is gáz, ha nem fut a Flash 11, mert akármennyire is megy a "HTML5 a király" szöveg, a multimédiás web nagy része még mindig Flash, és amíg a HTML5 nem lesz ténylegesen publikált szabvány (amire 2015 előtt nincs esély), addig borítékolható, hogy böngészőnként, sőt programverziónként más lesz a megjelenítés. A Flash Stage 3D-t pedig az AMD-n és az NVIDIA-n kívül senki sem támogatja direkten.

  [ Szerkesztve ]

  Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz nbg #25 üzenetére

  Egyszerű. Az Intel támogatja a gyártópartnereket marketingpénzzel, míg az AMD a pénzét szoftvervásárlásra költi (például ~30 milliót rakta a Bluestacks-be ami megoldja az Android programok futtatását Win 8-on). Rory úgy gondolja, hogy a felhasználóknak kell jobb élmény, és ezért az AMD exkluzív programfunkciókat vásárol, illetve annyira nyomja az OpenCL-t a fejlesztők felé, hogy a többi cég lemaradása ennek a felületnek a támogatásában eleve exkluzív AMD-s támogatássá alakul át a fejlesztés egy szakaszán. Ide tényleg a legjobb példa a WinZip 16.5, ami AMD-n már GPU-val tömörít. A TomsHardware le is hordta az AMD-t, hogy mit képzelnek, hogy csak AMD-vel működik ez, egy Open szabványt kisajátítanak, és hogy ez rossz. Erre a Corel válaszolta, hogy ők hozták meg a döntést, mert AMD hardveren tudják garantálni a hibátlan működést. A 17-es verzióban benne lesz az Intel és NVIDIA támogatása, ha a tesztek hibátlanok lesznek. A Corel álláspontja érthető, mert semmire nem mész egy tömörítőnél, ha CRC-hibásan tömörít, márpedig az Intel és az NV OpenCL driverével ez van. Tulajdonképpen ez az AMD új vezetőségének a stratégiája. Mindenhova benyomni az OpenCL-t, vagy a C++ AMP-t. Az Intel itt le van maradva, míg az NV csak a CUDA-t tartja lényegesnek jelenleg. Valószínű, hogy Rory látta, hogy úgyis képtelenek annyi pénzt kínálni a gyártóknak, amennyit az Intel, így oda teszik inkább a pénzt, ahol az Intel sebezhető.
  A gyártók szemében ez másképp jön le. Ők is megnézik, hogy melyik platform a jobb, és ahogy én halottam, nem kérdés, hogy a Brazos-T széttépi a Clover Trailt, nem csak abban, hogy a szoftverek a komoly támogatásnak hála hibátlanul futnak rajta, hanem a sebességben is előnyben van. Ellenben az AMD jóval kevesebb pénzt ad az Intelnél marketingtámogatásra a gyártóknak. Így viszont már más a helyzet, és bármennyire is jó a Brazos-T a pénz a legnagyobb úr. Inkább felvállalják a PowerVR driverekkel a szopást, de a marketingpénz az kell. A Brazos-T-re pedig nem kell építeni, és akkor nem lesz a felhasználónak választása. Persze itt majd ott lesz egy csavar, hogy lesznek, akik építenek a Brazos-T-re annak reményében, hogy a fényévekkel jobb szoftveres támogatással kifogják a Clover Trail vitorlájából a szelet. A gyártók valószínűleg megtartják a Brazos-T-t, mint gyorsan bevethető opciót, mert mindenki átélte a Cedar Trail problémáit, és a Clover Trailhez ugyanaz a csapat csinál drivert, akik a Cedar Trailhez. Viszont szerintem logikátlan egy sorozaton belül Clover Trailt és Brazos-T-t csinálni. Ha már utóbbi ott van, akkor előbbi teljesen felesleges, és ez egy alapvető probléma. Vagy ezt kell választani, vagy azt.

  Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés