Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz t72killer #6 üzenetére

  Szerintem ez is az Intel áldásos hatásának köszönhető. Az AMD-nek már rég indítania kellett volna egy saját belső céget, ahol csak AMD alapú notik, nettopok, all-in-one gépek és tabletek, videokártyák készülnek. Látni, hogy a jelenlegi OEM gyártók továbbra is pénzt kapnak az Inteltől, hogy ne építsenek AMD-s gépeket, vagy csak nagyon keveset.

  [ Szerkesztve ]

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz t72killer #17 üzenetére

  Ezt az AMD-nek kellene kilobbizni. Az Intel több pénzt költ most a gyártók támogatására. Rory megfigyelte, hogy az AMD hiába támogatja a gyártókat, az Intel támogatását akkor sem fogják túlszárnyalni. Ezért nem a gyártókat támogatják már, hanem exkluzív funkciókat vásárolnak a programokba, amiket az Intel termékek nem képesek használni. Erre jó példa a VLC, ami AMD platformon kínál steady video-t. Vagy az SDK fejlesztések miatt az VLC OpenCL scaling és a WinZip 16.5 gyorsított tömörítése is csak AMD-n megy.
  Ennek viszont az az átka, hogy a gyártók kevesebb támogatást kapnak.

  Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz t72killer #23 üzenetére

  Akkor marad a saját cég, saját márka indítása. Lehet, hogy az Intel sok lét ad, de ha megvonná az AMD a chipjeit ezektől a gyártóktól, akkor ők is elég keményen veszítenének az üzleten, és valószínűleg az Intel is megvonná tőlük a pénzt, mert nem lenne értelme a továbbiakban fizetni, hiszen csak Intel alapú termékeket gyárthatnának, meg nvidiásat (de ott most nem nagyon van átfedés a termékek között). Az AMD-nek nincs értelme fejleszteni, ha a chipjeit nem szerelik végberendezésbe. Ez így csak vegetálás. Szinte csak annyi teret hagy neki az Intel, hogy épp a víz felszínén maradjon, hogy a hatóságok ne indítsanak ellene eljárást. A tabletek, okostelefonok, ultrabookok, konzolok érezhetően csökkentik a hagyományos asztali és notebook szegmenst és ha az AMD hagyja elúszni az üzletet, akkor a hajára kenheti a chipjeit, meg a fejlesztéseit.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés