Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
komi77
senior tag
-
komi77
senior tag
Gyerekek ne már. Belementek ilyen mélységbe. Nem kell táplálni a tüzet, majd kialszik. Már több hsz óta nem a cikk a lényeg. Nyugizzatok. Béke veletek🙂
-
tomcat78
őstag
válasz
Pityesz4734 #85 üzenetére
Na figyu:stílus... Én nem álltam neki másokat minősítgetni az anyagi helyzetük alapján(nem próbálok meg többnek látszani senkinél,holott embereknek adok munkát,fizetést mindezt úgy,hogy melózom velük,ha kell,ha nem.Csak,hogy legyen némi támpontod is...). Nem állítottam senkiről-még rólad sem-,hogy hazudik.
Cserébe nyers vagyok,de vígasztaljon a tudat,hogy nem csak itt engedem meg magamnak,ha valami nem tetszik. Szívfájdalom nélkül vagyok arrogáns,ha az érdekeim úgy kívánják. Bárhol... Nem itt élem ki magam.
Kezdj el gondolkodni légyszives,hogy melyikünk viselkedése a gázabb.
Amúgy meg a billentyűzetemtől már elnézést kértem,hogy erre használtam,most megteszem az itteni közösséggel is: sorry skacok!
Viszont téged nem tudlak ember számba venni,míg másokat próbálsz lenézni,minősíteni... -
tomcat78
őstag
-
válasz
Pityesz4734 #82 üzenetére
Ne ragozzuk.
-
-
tomcat78
őstag
válasz
Pityesz4734 #77 üzenetére
Menj orvoshoz... Vagy keress egy mentálhigiénés szakembert,rád fér.
Lovat maximum részletekben láttál,de a lófasznál tovább nem jutottál.
Kértelek finoman,hogy szakadj le rólam. Igyekszem nem elküldeni a náthásba,úgyhogy ismételten megkérnélek,hogy hanyagolj a hülyeségeiddel. -
tomcat78
őstag
válasz
Pityesz4734 #74 üzenetére
Nagyotmondás? Tehát hazugság... Ok... Te meg szimplán értetlen vagy,amiről én nem tehetek....
Befizetsz? Mire? Pszichiáterre? Mert kéne valaki,aki kikezel az itt kiélt kisebbrendüségi komplexusodból... Peace,és szakadj le rólam. Meg szerintem a témáról is. -
válasz
Pityesz4734 #74 üzenetére
Nem nehéz többszázezret custom DIY vízhűtésekre elszórni, pláne, ha nem csak a CPU-t, de a VGA-t meg a VRM-et (netán tápot vagy merevlemezeket) is vizezed.
-
tomcat78
őstag
válasz
Pityesz4734 #66 üzenetére
Na akkor terelés nélkül: ha az kevés,hogy idle perpill a monitorom hangosabb a gépnél,akkor menthetetlenül elfogult vagy. Épített vizem van,ennél fogva gyakorlatilag valószínüleg az összes ilyen cuccot keresztbe lenyeli(hozzá teszem,drágábban,hogy a másik baromságra is reflektáljak valamit a megteheti-nem teheti kategóriában,hidd el messze nem irigyellek érte). De nem ez lett volna a lényege a mondani valómnak. Gondolom az nem tűnik fel,hogy egyedüli userként igazából a hsz-k nagyrésze nem az irigységtől zeng,hogy de jó neked,hogy ezt megengedheted magadnak. Csak csendben jelzem,hogy van itt olyan valószínüleg,akinek a hűtése többe van,mint neked az egész géped....Úgyhogy ilyen téren javasolt leszálni a magas lóról,és nem emberi értékmérőként használni.
Senki nem mondta,hogy ne használd,ha neked tetszik,de a teljesítményét nem ez határozza meg. Max az árát. Az meg ha hűtésként kezeli valaki és nem design elemként akkor az a gyenge,kurva drágán kategória. -
válasz
Pityesz4734 #71 üzenetére
Hát, a többire nem is nagyon lehet mit. )
-
válasz
Pityesz4734 #68 üzenetére
"Mindegy, mindenki azt a hűtőt használja, ami tetszik neki."
Így van. Ezt ki vitatja?
"mert ha valami drága (bármi), egyszerűbb fikázni, mert ugye megvenni sose fogja. Tipikus."
Ácsi.
Egy jó okot mondj, hogy minek venném meg, amikor
1) Van high-end léghűtésem, ami néma (böngészés, filmezés alatt látod egyesével körbefordulni a lapátokat)
2) Teszteltem (jegyzem, nem kevés idő ment el a három ROG-ra), és 20 ezerrel olcsóbban (majdnem fele áron!) is van olyan AIO, ami halkabb és érezhetően jobban hűt. Racionális pszichém legeldugodtabb bugyraiban sem merült fel egy pillanatra sem, hogy kell egy Ryuo.Amúgy még 40 ezer is sok érte, mert 36-ért ott van a Fractal, kétszer akkora raidátorral és jobb ventikkel.
(Mellékesen jegyzem meg, hogy az a 40valamennyi is csak valami kivételes "akció" volt valahol, mert az átlagár jóval afelett volt.)
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
válasz
Pityesz4734 #68 üzenetére
" amire van pénze, mert ha valami drága (bármi), egyszerűbb
fikázni, mert ugye megvenni sose fogja. Tipikus."
Itt nem arról van szó, hogy nincs rá pénz (mert van), hanem arról hogy nem éri meg az árát! Ezerszer inkább egy Be Quiet Silent Loop 240-360 (csak 45-50K), egy Alphacool Eisbear Exreme (csak 90k!), vagy egy NZXT Kraken 62 (pfejj CAM szoftver
), mint ez az ordas nagy lehúzás.
Szép ? Relatív, neked lehet, nekem hányadék.
Jó a teljesítménye? Ennyiért legyen is, de más gyártók, olcsóbb terméke is simán hozza ezt a teljesítményt.Rendben, Te ezt választottad, ez tetszik, hurrá, használd egészséggel. De ne hírdessed, mint valami ÜBERMENSCH terméket
-
Pityesz4734
tag
válasz
Synthwave #59 üzenetére
Mindegy, mindenki azt a hűtőt használja, ami tetszik neki.
,
és amire van pénze, mert ha valami drága (bármi), egyszerűbb
fikázni, mert ugye megvenni sose fogja. Tipikus.Elolvastam az anno Fractal beharangozó és teszt cikkeket is,
ott is csak a fikázás megy, most meg istenítitek. Ki érti ezt?A Ryuo egyszerűen szép és kész, ráadásul még okos is.
Nem nyaltam-faltam orrba-szájba, mert azt írtam, hogy a gyári
ROG logós ventilátort lekaptam róla, mert hangos és úgy okés.Egyébként a pumpája <8dB, ezt nagyon kevés vízhűtés prezentálja,
túlnyomórészt 2000rpm körüli a minimum fordulata a vízhűtéseknek,
a Fractal-nak is, de a Ryuo-nak 900rpm az alap.
A tesztkörnyezet az oké, de nem nevezném egy hétköznapi
használatnak, még gamer szemszögből sem.u.i.: 40eFt közeli volt az ára, most el van szállva a hűtés piac
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Pityesz4734 #66 üzenetére
Nekem pl. épített vízhűtésem. Így még jobban tudok röhögni ezen a hulladékon.
-
tomcat78
őstag
válasz
Pityesz4734 #63 üzenetére
Nem,te az értelmezésre nem vagy hajlandó...
De,mint írtam is,használd bátran,nem gond.Csak ne akarj már mindenkit meggyőzni,hogy az évszázad üzlete... Mert ár-érték arányban hűtésként a béka segge alatt sincs.
De persze tudom,ez a sok hülye mind szembe megy veled az autópályán... -
Aprósólyom
addikt
-
XuChi
addikt
válasz
Pityesz4734 #55 üzenetére
" Simán van léghűtő is ennyiért, nem durva az ára "
Mutass már nekem légyszi 50k-ért léghűtést
A master air maker 8 43k, de a felét nem éri!! A legbrutálabb az NH-D15. 30K volt az Alza-ban és full csenben hozza az AIO vizek szintjét....
#60: Hagyjad, csak magát akarja igazolni , hogy milyen értelmesen dobott ki 50k-t az ablakon
[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz
Pityesz4734 #50 üzenetére
Nem vagyok bányász,nem is voltam... De ezen a részén túl is léphetünk. Hülye hasonlatra,hülye válasz. Kicsit az almát a körtével esete ugrott be,gondoltam igyekszem hozni a szinvonalat.
Milyen hűtőm? Háááát.... Az oled hiányzik belőle. De perpill a monitorom hangosabb a gépnél idle. És garantáltan tudja azokat a hőfokokat hozni,mint ez az izé...
Nem azzal van a baj,hogy neked megfelel. Használd egészséggel. A gond számomra az,hogy bőszen kardoskodsz valami mellett,aminek az értékét hűtésként nem a teljesítménye határozza meg. Mert abban semmi extrát nem tud. Ha az extra dolgokat számításba vesszük,hűtésként akkor is túlárazott... Kifizettetik a vásárlóval az oled-et,mint ujjítást(nem az),és ennyi. Ha valakinek erre van igénye,nem gond. De ettől ez még szar marad hűtésként ennyiért -
válasz
Pityesz4734 #55 üzenetére
Nem durva az ára? Igaz, mert inkább brutális. Az ASUS ROG Ryuo 120 ~51 ezer pénz (de jellemzően inkább 55), a 360 mm-es Fractal Design Celsius S36 ~43-44 ezer, a 240-es változata meg ~36 ezer, és minden tekintetben köröket vernek a ROG-ra.
Innentől..
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
Garfield.37 #57 üzenetére
Én is használnék ilyet csak nincs rá pénzem.
-
Garfield.37
tag
-
scope2007
addikt
Vicc áron vannak nagyon
-
Pityesz4734
tag
válasz
Garfield.37 #54 üzenetére
Így van jó kis cucc. Én legalább nem üresjáratban jellemzem a terméket,
hanem tapasztalatból írok. A többi értelmetlen fikázás.
Simán van léghűtő is ennyiért, nem durva az ára. Én gépházra 16eFt-ot
költöttem, más azt veszi 50ezerért. Mint például a múltkori két Be Quiet!
tesztalany, az is keményen zsebbe nyúlós ám. -
Garfield.37
tag
válasz
Pityesz4734 #50 üzenetére
Jól bevásároltál.
-
Cs1csó
titán
válasz
Pityesz4734 #52 üzenetére
csak belefolytam a beszélgetésbe de a RIG az pont arról szól hogy kb. senkit sem érdekel a hangja mikor mondjuk 2 tucat 3 ventis VGA pörög ezzerrel ott kb. elég nehéz meditatív állapotba kerülni.
Jah, és remélem nem lesz (hi)rig.
[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz
Pityesz4734 #37 üzenetére
Ülj le fiam,1-es... Elhiszem,hogy egy ilyet használsz,de ettől még sem jó vétel, és pláne halk nem lesz egy normálisan meg épített rig mellett. Pláne nem egy 120-as radival....
-
Pityesz4734
tag
válasz
Synthwave #46 üzenetére
Mondjuk a Ryiujin nekem se kellene, én a kisebb mellett döntöttem.
Sokkal kompaktabb és nincs benne a turbó feltöltő, amit abban a
kategóriában már lehetett volna PWM szabályzással ellátni.
Hiszen a VRM sem melegszik (annyira), ha a CPU nincs hajtva.
Én amikor beraktam, kapott egy szondát a VRM hűtő, 45C-nál
megállt. Ez egy félvezetőnek semmi, meg sem kottyan. -
törölt tag
válasz
Synthwave #46 üzenetére
Mivel se a PWM vezérlés CPU hőmérséklet-% görbéje, se a CPU hőtermelése nem lehetett azonos a két megfigyelés esetben. Mindentől függetlenül, egymásnak ellentmondó dolgot állíthattok, még mindkettőtöknek igaza van/lesz/volt.
Nekem is Mugen 5 van ITX dobozban, nem volt kihívás szerelni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Pityesz4734 #37 üzenetére
Nem túlzok. Önszántamból biztos nem maradtam volna egy szobában alaplap-vezérelt Ryujinokkal. 1,5 helyiséggel arrébb is tisztán hallható volt. AI Suite-tal egy fokkal jobb a helyzet, de még úgysem nevezném kifejezetten halknak.
------------------------------------------------------------------------
(#34) Dr. Akula: Az ilyen szerelési problémák elkerülésére találták ki az aszimmetrikus dizájnt, mint amilyen pl. a Scythe Mugen 5. Nekem a PCGH verziója van push-pullal; játszi könnyedséggel fel lehetett applikálni, a RAM-okat úgy is kényelmesen DIMM slotba passzintottam, hogy már a ventik is rajta voltak a hűtőn, és nem játék alatt olyan lassan forognak a lapátok, hogy tisztán meg lehet őket különböztetni egymástól.
[ Szerkesztve ]
-
-
sutyi^
senior tag
How to ASUSify an AIO:
1.) Buy the same Asetek pump design that literally everybody else uses on the market.
2.) Stick a 6cm, 1 dollar fan on it.
3.) Put a 3 dollar lowres OLED display in it..
4.) Sprinkle some 50x50 RGB LEDs on it.
5.) Get Noctua fans, cause they are all the rage these days.
6.) Apply ROG stickers
7.) Proceed to charge twice as much for it compared to anybody else for no obvious reason.Borzasztó árazás, miközben sehol nem nyújt semmi kiemelkedőt az Asetek pumpás locsipocsik tengerének állóvizéből...
[ Szerkesztve ]
-
Pityesz4734
tag
válasz
BerserkGuts #41 üzenetére
i7-4790k
-
BerserkGuts
őstag
válasz
Pityesz4734 #40 üzenetére
Milyen procit hűtesz vele?
Tolj egy IBT tesztet.
-
Pityesz4734
tag
válasz
Aprósólyom #39 üzenetére
Egyszerűen ilyen hűtőm van és tapasztalatból írok.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Pityesz4734 #35 üzenetére
Fedd fel magad Asus ügynök vagy halgass örökre!
-
Aprósólyom
addikt
Én bevezetnék egy Kerülendő plecsnit a PH!-ra.
Ha már küldözget az Asus cuccokat tesztre, egy Asus AIO vagy VivoMini? -
válasz
Pityesz4734 #35 üzenetére
Semmi költői túlzás nem volt benne. Brutális hangja volt.
-
Pityesz4734
tag
A következő a helyzet ezzel a hűtővel:
- a gyári ventilátora nem egy nagy szám és hangos
- igen impozáns látvány
- jól teljesít
- kevés helyet foglal el
- a pumpája qrva halk120-as Ryuo hűti a processzoromat és semmi gond vele.
Mondjuk én a gyári ventilátort lekaptam egy jobbra és egyszínű LED-esre.
A LiveDash-ból a legfrissebbet kel telepíteni, a béta-verziót. Azzal működik
helyesen, azzal megjegyzi az utolsó beállításokat és még a boot animáció
is módosítható vele. A "Lighting Control" lapon egy hangvezérlés elfért volna."Hiába tettünk meg mindent, hogy megfeleljünk a gyárilag előírt formátumnak
(160x128 pixel, GIF/JPG, maximum 1 MB), nagyon válogatósnak bizonyultak
mind a Ryujinok, mindpedig a Ryuo; több fájlt nem jelenítettek meg,
mint amennyit igen." -ez azért történt, mert a gyártó elfelejtette megadni,
hogy maximum Paletted 8-bit színmélységű képet képes megjeleníteni,
nekem mondjuk kapásból eszembe jutott."a kis 6 cm-es venti olyan hangot produkált, mintha egy kétszemélyes helikopterrel
sétarepülnénk a Duna felett." - ez még a költői túlzást is felülmúlja.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#16939776 #11 üzenetére
Nem csak akkor. Nekem pl. a tököm tele lett a léghűtővel hogy akkora batár hogy a ramok nem férnek el alatta, meg a deszkából se lehet kicsavarozni a rögzítő csavarokat, vagy lehúzni 1-2 táp / ventikábelt. Sokkal egyszerűbb szerelni AIO-val, mint léggel. Meg ebből lehet venni 2x14 cm-est is, ami azért már hűteni is jobban tud mint akármelyik levegős. A csináld magad víz meg pont ugyanezért nem kéne, azt még macerásabb kirámolni a gépből ha valamelyik alkatrészt cserélni kéne. Ez az egyetlen ami megkönnyíti a szerelést, nem nehezíti.
(#22) haxiboy:
Nekem elég nagy házam van (Enthoo Elite), de ebben se akarok fémtömböt kerülgetni ha bármihez bele kell nyúlni. És ramot se akarok szarabbat venni, csak mert nem fér be a hűtő alá.[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
Kíváncsi lennék,hogy az a "pumpa" mi a f@szt csinál ebben a szarban,hogy 5 fok eltérés van a ki és bemenő oldal között...
1,semmit,és azt is gyengén
2,egyszerüen hazudik a rendszer....
De legalább oled,még ha semmit sem ér... -
Hando
tag
Nekem a képek alapján a pumpa a radiátor a felépítés szerkezet minden , mintha egy NZXT Kraken X62 lenne ROG-osítva!
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Vicc kategória....
-
komi77
senior tag
Fölöttébb kellemetlen árazás. Úgy is mondhatnánk - ha csúnyák akarnánk lenni -, hogy RO1G
-
Hát ez meg mi a szent sz@r? Hulladék aranyáron? Feléért is drága lenne.
-
törölt tag
Mennyi pénz?!
Jah csak a szokásos Asus árazás. Vagy egy kicsit túltolták. -
BerserkGuts
őstag
Én is mostanság akarok venni jó hűtőt de annyira nem ismerem a vízet csak a szimpla torony hűtőket ahol a CFM mértékegység mindent elárul mert pl egy noctua 6hőcsöves dupla torony hűtő 150 CFM-el mindent lenyom.
Kinéztem egy jónak tűnő vízhűtőt emberi áron Thermaltake Water 3.0 Performer 120mm (CLW0222)
Van ez is olyan jó mint ez a szuper drága???99 CFM-et ír és a Szivattyú motor fordulatszám 2900 ami elég jó ha a többi drágát nézem hozzá azok se tudnak többet sőt kevesebbet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Synthwave #14 üzenetére
Erre mindig kell figyelni, mert torony hűtők között is akad olyankialakítású - vagy a memóriákmiatt csak úgy lehet a ventilátort felszerelni - ami csak minimális légáramot biztosít az alaplap szintjén.
Igen, és az is látszik, hogy ennél a radiátor felülütnél 250W tényleg kényelmesen megvan, alatta csak úgy összetorlódnak a versenyzők.
-
-
ROG= Régen Olcsóbbak voltatok G**ik.
.
[ Szerkesztve ]
-
h-yle
addikt
LOL
Ugyan azt az Asatek hűtőt most megvehetem 3x annyi pénzért mint máskor. Irány a bolt!
-
Közel 100eFt-ért lehet inkább érdemes egy jobb VGA-t venni, hogy a rendszer jobb teljesítményt nyújtson. Vagy komplett másik platformot...
-
antikomcsi
veterán
Azért kicsit vastagon fogott a ceruza.
Egy CM AiO fele ennyiből is hozza ugyan ezt a szintet. A 360-s CM egyes tesztek szerint a H150i-nél is jobb, csak ezt a nyüves karácsonyfa világítást ne erőltetnék.
-
-
Duddi
aktív tag
Ez már teszt!
Minden elismerésem szép munka! -
hommeros
őstag
Asus-nál mostanában úgy mehet az árazás, hogy mondj egy számot 40 és 100 között!
-
Walter_White
senior tag
.... Még hozzáteszek egy minimálisat és kijön belőle egy épített viz...
-
arn
félisten
ezeknek a megoldasoknak van ertelme egy nagyobb leghutes mellett?
-
törölt tag
Nagyon korrekt, ha onnan nézzük hogy 2db 8-10 ezer forintos ventillátor kell hozzá, hogy egy elvárható szintet nyújtson, akkor már nem is olyan vad ez a kiépítés.
Gazdag pattanásos gyerekeket át lehet vele verni.
-
Cyberboy42
senior tag
Azért az tetszik hogy a Noctuával boronálódtak össze.
-
XuChi
addikt
Pofátlanság amit az Asus művel mostanság. Remélem ennek a szoftvere is telepít néhány vírust / kiskaput a gépre
-
snecy20
nagyúr
Sejthető volt a túlárazottság mértéke... ha az ember vesz egy átlagosabb AIO-t, a képeken látható Noctua ventikkel, még úgy is fényévekkel olcsóbbra kijön, mint így.
-
HELLAFLUSH
őstag
nagyon lehúzós lett az Asus mostanság...
-
QwErTy42
addikt
Mocsok drága és még csak nem is kiemelkedő. Ahogy írták, olcsóbban jobbat is lehet kapni. Egy átcímkézett valamiért meg a csili vili körítésért ennyit kérni. Hát van bőr...
Ennyiért már lehet építeni is, ugye? Javítsanak ki a szakik, ha tévedek! -
zolee5016
őstag
olcsó és innovatív.....
ja nem..
A Noctua venti jól hangzik ,de a pumpa vajon kinek a gyermeke..azért az fontosabb alkatrész...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gyártó első kompakt, multiplatformos hűtőit OLED kijelzővel és RGB LED világítással is felszerelték.
- Formula-1
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hobby elektronika
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Megvédené magát a felvásárlásoktól az OpenAI
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...