Hirdetés
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Házimozi belépő szinten
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Mi a francnak kellett mindbe beletolni Nvidia kartyat. Azt meg elfogadom, hogy van akinek szuksege van ra, de az also szegmensben total felesleges osszemosni a kreativhasznalatot "gamer" videokartyakkal. Az kulon lol, hogy elonynek emeltek ki egy vekony notinal, hogy 2 ventillator is van benne. A suvito ventillator nagyon pozitiv hatassal van a munkara. A hab mar csak az lenne a tortan ha a processzorokban meg az IGP-t is letiltottak gyarilag, hogy csak dGPU-val lehessen hasznalni kotelezoen. Nincs eleg gamer noti a palettajukon, hogy mindenbe raknak dGPU-t?
Pedig anelkul milyen jo kis gep lenne 16 inches 4k-s kijelzovel, vekony, konnyu koritesben.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
ROBOTER
addikt
A negyed vesémet odaadnám egy ilyen monitorért, de ezzel az oldalaránnyal egy 18''-os notebook is elviselhető méretű lenne.
Ez nekem is fáj, de azért annyi érthető a dologban, hogy egyre jobban kihasználják a GPU-kat az ilyen célú szoftverek. Egyre több az AI-nek csúfolt funkció (átméretezés, zajszűrés stb.) aminek kell a GPU.
-
Teasüti
nagyúr
Nehéz lenne elképzelni egy videós munkát dVGA nélkül, azon belül is nVidia dominál. De manapság már a fotós szoftverek is egyre jobban szeretnek hardveresen gyorsítani.
Mire kell neked creator laptop dVGA nélkül? Én még ilyet nem is láttam.Ugyan csak átfutottam a cikket - hátha akad monitor is -, de nem úgy tűnt nekem eddig, h a ProArt-okat az alsó szegmensbe szánják.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Arra gondol, hogy pl. egy fotósnak, aki nem rendezvényeket fotóz napi 1000 képpel, hanem művész, grafikus stb. egy halkabb gép + negyede ekkora VGA teljesítmény is elég lenne, de lehet még a procin is lehetne engedni picit, ezzel pedig az áron is lehetne picit javítani.
Ez a gondolat messzire vezet, tökéletesen látszik, hogy az integrált GPU-k fejlődése mesterségesen van visszafogva, ütközik mindenkinek az üzleti érdekével, egy izzadtságszagú kínlódás az egész évek óta. Persze majd lehet az Apple átvágja ezt a csomót.
Nyilván üzletileg törvényszerű, csak szomorú, hogy ha akarsz egy kiváló képernyőt, vegyél egy drága kazánt mellé. Én mindenre ilyen monitort szeretnék egy notebookba. Fotót szerkeszteni, programozni, böngészni, videót nézni. Amióta van egy 12,4''-os OLED tabletem, mellette minden a "szódával elmegy" kategória.
-
-
ROBOTER
addikt
válasz PavelVagyok #7 üzenetére
Ha nem akarok semmit értelmeset mondani, nem mondok semmit, nekem ez vált be.
-
Tigerclaw
nagyúr
A kreativitas nem hardver kerdese. Biztos gyorsit utofeldolgozaskor, de cserebe nehezebb vastagabb, hangosabb, melegebb, tobbet fogyaszt, sot extra hibaforras, amit mar tobbszor lattunk pont nVidia GPU-k notiba epitesekor, illetve joval dragabb is. Eleg lett volna bele egy modern Intel vagy AMD processzor, Tiger Lake Iris Xe IGP-vel, vagy Lucienne Vegaval.
Mit nem adnek egy vekony 16 inches jobb 4k paneles notiert amiben csak IGP van.
Remelem az IGP-k nincsenek letiltva.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sajnos ugy nez ki "iden" az egyetlen Van Gogh processzor csak a Steam Deckbe kerul, szoval meg egy ideig marad a Vega. Iden se leptek elobbre a mobil szegmensben. Mindenhonnal csak Tiger Lake omlik. Sot meg a rancfelvart Renoir utod a Lucienne is csak mutatoban van. Valoszunileg a bergyartas problemai miatt azt engedtek el. Kellett a darabszam a jatekkonzoloknak meg a szervereknek.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Creative "beleposzintnek" a legjobb szerintem a belepo Macbook Air vagy Pro. Gyors, optimalizalt, ultrahordozhato, ultracsendes. Melle egy milc kamera esetleg egy kis gimballos akciokamera + mini drone. Vagy ha rajzol, akkor egy iPad ceruzaval.
-
Postman78
csendes tag
Sziasztok. Asus laptopba szeretnék +RAM ot tenni. Erről a fajta RAM ról mi a véleményetek? Nem találtam róla sehol több infót. [link] Köszönöm a válaszokat.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Postman78 #13 üzenetére
Ez nem epp az a forum. Keress egy Asus laptopos forumot, de ird meg a laptop tipusat is, de van amelyikben mar nincs ures slot. Ha IGP-s a noti akkor nem art ha gyorsabb RAM-ot raksz bele, de ahhoz megint csak ismerni kellene a pontos tipust.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i9-10885H/32GB/1TB G4 új/NV Quadro/LTE WS tervező
- Microsoft Surface QHD, Intel core m3,(4x2,2Ghz)Intel HD VGA,4GB RAM,128GB SSD,szép állapot
- Microsoft Surface,QHD,Játékra is,core i7,IRIS VGA,16GB RAM,512GB SSD,újszerű
- Mackbook Air 13.3 hüvelykes
- HP14,1"FullHd,8.gen.Core i5(8 3,6Ghz)Magyar világító billentyűzet,16GB RAM,256SSD+500HDD,szép
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest