Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Ws a lap típusa, W procikat is támogat akkor inkább illene workstation lapnak nevezni. Bár tény hogy jó lehet szerverhasználatra de inkább ws-nek látszik. BMC az igen sokrétűen használható asztali gépkén is. (Hibakeresés, diagnosztika, távoli bios frissítés stb)

  Az asrock oldalán van elírás:
  - Max. capacity of system memory: RDIMM: 64GB, LRDIMM: 128GB, RDIMM-3DS/ LRDIMM-3DS: 256GB*

  Vicces lenne ha csak ennyi ramot támogatna összesen.
  40eft-os 8 slotos kínai x99 lap is lazán kezel 128gb ramot rdimm ddr3!-al 2db quad rank / channelel sima haswell-ep...2014 ből. Azaz 8 rank/channel.
  Ez sztem egy modul max kapacítása lehet.

  [ Szerkesztve ]

  The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

 • válasz anulu #18 üzenetére

  Bios bizonyos szintig belenyúlhat. Rosszabb esetben korlátozhat is, bár ez inkább a nagy brandek hülyesége.
  pl lehet keverni ECC (nem reg) és sima nem ecc ramokat, de egyes gyártóknál bios kiabál hogy nem támogatott és nem indul el vele (Dell egyes szériái). Meg persze amikor kiabál hogy nem brand ram van benne de tovább megy.
  Mennyiségileg nem rémlik bios szintes korlátozás valóban.

  The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

 • válasz anulu #20 üzenetére

  Nem tartom fontosnak az ECC ramot (pontosabban magát az ecc-t mint funkciót), attól függetlenül hogy jópár gépemben az van. Újonnan nem veszek ramokat (dupla áron) ha van valami jó ajánlat akkor használtba veszem. Ha úgy adódik hogy ecc és nem ecc is megy a gépbe akkor használom úgy.
  Egyedüli pozitívum az hogy jól tuningolhatóak az ecc és ecc reg ramok (játékra használt gépekben, kínai alaplapok szerver procival, de a saját supermicro gépem is támogat ram tuningot) Példának az összes 1066-os ecc reg ddr3 ram memtest stabil 1600-on is, némelyik 1866-is és volt egy kit 2133-on is ami gyakorlatilag dupla órajel. DDR4-ből 2133-osok szinte mindegyike megy 2667-en is [link] , sajnos a mostani load reduced ramjaim nem stabilak ilyen órajelen de a sima ecc reg az szépen megy. De még i7 4790k mellett 4gb-os samsung ecc 1600-as ment 2667-en, messze hűvösebben mint mondjuk egy kingston hyperx. DDR2-ből nem volt jó az ecc reg tuning bár lehet chipset gond miatt.
  Kicsit extrém de vannak javított ramjaim is, letört smd-s is, de nyilván ha nem megy memtesten több órát akkor szoktam javíthatni smd forrasztóállomással, nem feltétlenül szükséges minden alkatrész a ramra. Magukat a chippeket nem állok neki azért cserélgetni.
  ECC-t aktívan működni csak akkor láttam amikor ténylegesen hibázott a ram és javítgatta szépen magát de csak tuningal sikerült ilyen hibát generálnom. Alap órajelen egyik logba sem láttam még több éven keresztül futó szerverben sem hibát.

  The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

Hozzászólok Aktív témák