Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • válasz anulu #20 üzenetére

  Nem tartom fontosnak az ECC ramot (pontosabban magát az ecc-t mint funkciót), attól függetlenül hogy jópár gépemben az van. Újonnan nem veszek ramokat (dupla áron) ha van valami jó ajánlat akkor használtba veszem. Ha úgy adódik hogy ecc és nem ecc is megy a gépbe akkor használom úgy.
  Egyedüli pozitívum az hogy jól tuningolhatóak az ecc és ecc reg ramok (játékra használt gépekben, kínai alaplapok szerver procival, de a saját supermicro gépem is támogat ram tuningot) Példának az összes 1066-os ecc reg ddr3 ram memtest stabil 1600-on is, némelyik 1866-is és volt egy kit 2133-on is ami gyakorlatilag dupla órajel. DDR4-ből 2133-osok szinte mindegyike megy 2667-en is [link] , sajnos a mostani load reduced ramjaim nem stabilak ilyen órajelen de a sima ecc reg az szépen megy. De még i7 4790k mellett 4gb-os samsung ecc 1600-as ment 2667-en, messze hűvösebben mint mondjuk egy kingston hyperx. DDR2-ből nem volt jó az ecc reg tuning bár lehet chipset gond miatt.
  Kicsit extrém de vannak javított ramjaim is, letört smd-s is, de nyilván ha nem megy memtesten több órát akkor szoktam javíthatni smd forrasztóállomással, nem feltétlenül szükséges minden alkatrész a ramra. Magukat a chippeket nem állok neki azért cserélgetni.
  ECC-t aktívan működni csak akkor láttam amikor ténylegesen hibázott a ram és javítgatta szépen magát de csak tuningal sikerült ilyen hibát generálnom. Alap órajelen egyik logba sem láttam még több éven keresztül futó szerverben sem hibát.

  The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

Hozzászólok Aktív témák