Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quailstorm #478 üzenetére
pont jött egy cikk a témában: [link]
abu jegyzi.
-
válasz
quailstorm #468 üzenetére
nincs driver, egy hardverre szabott API van - de pl ps3-on a vasat is el lehetett érni, ezt megkerülve
-
quailstorm
nagyúr
De a most megjelent generáció sem egzotikus többé... sőt a PowerPC sem tekinthető annak.
"A firmware ma meg mar nem attol az hogy tiszta assembly, nem tudod atvinni egy masik hardverfelepitesu eszkozre, az eltero hardveru eszkozok is eltero firmwaret hasznalnak."
Valami ilyesmit akartam én is kinyögni csak nem sikerült. Teljesen össze van dolgozva a hardverszint az API hegyekkel tarkított oprendszerrel.
De ez mobilon is így van, ritka a crossflash támogatás, főleg ami gond nélkül megy is. Hiába droid valami, attól az még egy beágyazott rendszer egyedi hardveren, minden sallang nélkül.
Persze a GPS is az ARMv4 utasításkészletet támogatja, de totál másképp kommunikál a külvilággal mint az összes többi. Ettől egyedi, ettől firmware. A rendszert meg csak rárakták a tetejére mert onnantól már univerzális.Na jót beszélgettünk. Viszont kíváncsian várom az első rendszertörést a konzolokra. Hátha vissza lehet alakítani PC-vé
-
Mardel
őstag
válasz
quailstorm #474 üzenetére
Persze, hogy a hardvert tamadta, mert szoftveresen nem lehet megtorni, vagy csak ezt a hibat talaltak meg elobb, de szerintem ez nem valoszin.
A firmware ma meg mar nem attol az hogy tiszta assembly, nem tudod atvinni egy masik hardverfelepitesu eszkozre, az eltero hardveru eszkozok is eltero firmwaret hasznalnak.
A mobilok picit mas tema, ott beszelhetunk os-rol mert megoldott a kulonbozo hardverek supportja.
A gps-ed sem mas mert gondolom a mobilokhoz hasonlo hardverfelepitesu, amit a win ce tamogat es nem valami egzotikus amiert modositani kene rajta. -
quailstorm
nagyúr
OS family Unix-like [link]
Nagyon mosott a határ. Ugyanaz a helyzet mint a GPS-szel, nézőpont kérdése. De technikai fejlettsége, és API rétegei miatt nem tekinthető hagyományos firmware-nek. Viszont ugyanúgy EEPROM.
Nem minden routeren, vagy DVD lejátszón van OS. Az enyémben pl 2MB RAM van, fullos assemblys firmware. A DVD lejátszóm meg MTK-s.
Egyébként amit még firmwarenek nevezünk, és nem biztos hogy az, azok az okostelefonok rendszerei. Már nem EEPROM-ba égetjük őket, de viszont teljesen hardverszintű, és elég veszélyes, kb mint egy BIOS frissítés. De azután a 2-3 mega firmware és bootloader rész után már lehet áramszünet, mert az már az oprendszer, max nem tud bootolni és újrahúzod, mintha XP telepítés közben lenne áramszünet.
Szerintem azért firmwarezzük még őket mert nem elkülöníthető egymástól a kettő úgy, mint az asztali gépeknél.
Az USB-s chip meg közvetlen a hardvert támadta. Nem az OS-ben kerestek exploitot, hanem flashelték a nand chipet. -
Mardel
őstag
válasz
quailstorm #472 üzenetére
A routereken is valamilyen bsd, linux varians van, meg egyeb media lejatszokon, dvd-bd lejatszokon is. Azok sem firmwarek?
Igen mara kicsit elmosodott a hatar, annak ellenere meg igy hivjak.Viszont ha nem firmware, akkor miert kellett ps3-hoz jail break mod chip? [link]
-
quailstorm
nagyúr
blablabla...
Persze fejlődtek de már rég túlhaladtunk rajta. Lesz egy két chip az alaplapon, de ami firmware, az konkrétan a BIOS és a videoBIOS(HDD vezérlő stb.). Meg a kernel és a driver közvetlenül a hardvert vezérlő része. Arra jön az újabb réteg, az oprendszer a tucatnyi API-jával. És ez már a 7-es generációnál is így volt. Firmware szinten külön oprendszer nélkül kb a 6-os gen volt az utolsó, ámbár mind képes teljes értékű OS-t futtatni. Ezt meg be is vetették később. A firmwaret nagyrészt assemblyben írják, ez is egy jellemzője. Azt meg már rég elhagyták a GUI szintjén. A firmware fejlődést leginkább a mobilvilág tükrözi. A Siemens A35-től eljutottunk a W610-en át a Samsung Jet-ig. Mivel nem normál OS, és volt nem kevés lustaság mellévegyítve, ezért 2009 óta a hagyományos telefonok TELJES grafikus felülete adobe flash. Aminek a virtuális gépe dirketben fut a hardveren."1.0 verzioval is ugyanolyan minoseget kell nyujtania" kéne de ebben én nem vagyok biztos hogy így is lesz. Egyébként meg pont attól nem firmware amit írsz. Szolgáltatást ritkán bíznak hardverszintre, elég macerás. Mondom, itt komplett desktop OS fut a cuccon. Mint a GPS-eknél a WinCE. Ha felhasználóilag nézed firmware, mert bele van égetve egy EEPROM-ba, és annyi a feladata hogy kezelje a hardvert és kapcsolja a GPS vevőt az aktuális navigációs apphoz. De (nekem beckerem volt) akármikor kiléphetsz a windowsba, és úgy használod mint a HP Jornadát.
Keverednek a fogalmak, én meg nem vagyok szaki, de maradjunk annyiban hogy ha egy gépen egy széles körben használt és elterjedt asztali oprendszer módosított változata fut, akkor azt ne firmware-ezzük le. Kíváncsi leszek majd az unlockra jailbreakre. Hogy ki lehet-e majd szabadulni az oprendszerbe. Mert már totál olyan a felépítés mint egy asztali PC-n. Nincs az a RAMhiány ami régen jellemző volt. Pl GameCube-ban össz van 16Mega RAM meg 16 VRAM. De 43 ha minden cachet beleszámolunk. Ide kellett a nagyon tömörített firmware amiben alig volt extra szolgáltatás, kb egy szál hálózat azt cső. Azon a linux kb arra jó hogy SD-ről menjenek a gamecube játékok(vagy helyi hálóról). PS2-vel már lehetett szöveget szerkszteni meg nyomtatni. Az XBMC.t meg már nem kell magyaráznom se.Az általad linkelt wikipédia cikkben sincs említés arról hogy a konzolok oprendszere firmware-nek minősülne. Ja és pl ott a Sega Dreamcast. Az se mai darab, azon meg Windows CE fut.
-
Mardel
őstag
válasz
quailstorm #470 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a firmwarek is fejlődtek az évek során?
Konzolon lesz, frissitheto, csak az adott konzolon mukodik (ps4, xbox one).
Meg attol is firmware, hogy a frissitesek nem befolyasoljak a jatek sebesseget, hiszen az 1.0 verzioval is ugyanolyan minoseget kell nyujtania, mint a kesobbiekkel. Csak a szolgaltatasokat finomitjak, esetleg bovitik. -
Mardel
őstag
válasz
quailstorm #468 üzenetére
A szó, amit keresel: Firmware
Gáma helyett, meg játék, vagy game, mivel a gáma egyik nyelven sem bír jelentéstartalommal. -
quailstorm
nagyúr
Miért ne lenne? Már rég nem direktbe programoznak... Egyébként meg ha magadtól nem jössz rá, ott a tucat indie játék meg maga a felülete az OS-nek. Azt tuti nem hardverre írták, tehát KELL a driver. Főleg hogy az egész egy összecsomagolt PC. Csak nem olyan jellegű mint a PC-s asztali, de az is benne lesz, hogy még könnyebb legyen egy egyszerűbb gámát portolni.
-
válasz
quailstorm #466 üzenetére
konzolon nincs driver
-
quailstorm
nagyúr
arty legutolsó hsz-ével nagyban egyetértek
Én nV-s vagyok ugye PC-n, de itt is rengeteget számít a shader processzorok és a cuda magok száma. Mondjuk az én váltásom lórugás volt, 4x szávszél, és 32 magról 192-re, nem kellett kérdezni hogy van-e látható eredmény. Viszont azóta elavult a kártya, és pont a CoD BO2 volt az egyik olyan játék, aminél elfogyott az erő. Szerintem a CPU-nál, hisz elég régóta a minimum alatt van már gyakorlatilag az első Black Ops óta. De én azt már rég OC-ztem, feszt meg nem emelek. Maradt a VGA. És csodálatos módon +100MHz a VRAM-ra, és megszűntek a gondjaim. Addig is ki volt a 40FPS-70FPS, de microshuttering effekt miatt éreztem kb 10-15-nek... Ez a sávszél ilyen kicsi növelésével eltűnt. Márpedig a két konzol közt nem ilyen pici lesz a különbség. Elég lesz egy picit elrontott játék, máris kibukik melyik konzol az erősebb.
fHD meg nem volt, max 720p de az is ritkán. Rettenetes szőrös a két 7-es generációs konzol az én 1280x1024+4x AA beállításaim után.
A design nekem tetszik, nincs bajom a retro-val, azon kívül meg semmi kivetnivaló nincs a stílussal. Illik a jelenlegi szögletes egyszerű formavilágba. A kinect meg nem kamera, szal nem félek tőle. Max a mikrofon, de MS cuccokkal így is televagyok. Pl skype...
AMD HD7770-et akartam én venni, méltó utódja a GTS450-nek. Elérhető áron játszható friss játékokat kínál. Csak akkor egyrészt maradnom kell a jelenlegi felbontásnál, másrészt úgy is cserélnem kell minden mást is. Nem egy kategória a 7870-nel de tényleg. Azonos RAMbusz mellett a DDR3 és a GDDR5 közti különbséget ismerem, számszerint a GTS450-nél: 22,4/57,7GB/s. Nem kicsi. Innentől hiába az egyébként fasza eSRAM.Nagyjából friss hír: A PS3-mon freeBSD9 modosítvány fut. Ez tényleg fura ha az AMD linux és Unix driverekhez való hozzáállását nézzük... Bár gondolom ha van benne üzlet ugranak ők is.
Forrás: [link] [link] [link]@arty: kössz, majd igyekszek, nehéz lesz az biztos. Star wars Rogue Squadron már megy
-
Hányszor is írtam le neked, hogy 12 CU-s a gpu az xboxban és 18 CU-s a ps4-ben?
Pont annyiszor, ahányszor elsiklasz a tény felett, hogy a ps4 gpu-ja 50%-al erősebb.
Igen, ugyanugy AMD, de erősebb a kiépítés a ps4-ben.És bizony az erősebb vga jobb képminőséget és/vagy jobb frémrátát ad.
Dehogy nyomja ki a 12 CU-s gpu magából a fhd-t röhögve - te minek vettél 7870et?
Nem azért, mert a 7770 pl nem nyomja ki röhögve ugyanazt? Vagy már árulod mert beláttad, hogy nem gyorsabb, és a tesztek csak átvertek?És hogy az előző konzolok csipkedték a fullhd-t? Na, most felröhögtem
A #415-ben linkelt cod pl 880x720-ban fut, komolyabb fullhd játék pedig nincs is.
xbox360 csak felskálázott fhd-ra, ha ugy volt belőve a dashboardja. -
echterion
nagyúr
Naná, hogy szubjektív. Ezért is lesz ez a döntő kérdés. Mert akinek Final Fantasy kell, az vagy mindkét gépet megveszi, vagy csak az x-et. Ezért fontos, hogy az exkluzív címek ütősek legyenek. A többi úgyis ugyanúgy / hasonlóan fog kinézni.
Ja, és erről tényleg felesleges vitázni, mert mint írtad is, ez szubjektív. Mármint, hogy kinek mi tetszik. -
djgeg
őstag
válasz
quailstorm #451 üzenetére
Fogyatékosok xD Jaaa tudom mindenki magából indul ki... Az a jó, hogy neked áll feljebb amikor tények nélkül beszélsz itt mindenfélét, csak, hogy bizonyítékot nem tudsz linkelni az meg nem tetszik ha én linkelek? Én szajkózok? Bizonyítsd amit állítasz ne csak dumálj.... Személyeskedő kisokos... Felhúzod magad amikor valaki rácáfol az "okkoságra" amit írsz aztán már megy is a gyökerezés fogyatékozás... Aztán még én vagyok a fogyatékos..., hogy a faszba viselkedsz?
-
Zso2
őstag
válasz
quailstorm #460 üzenetére
Értem, de ezekkel a hardverekkel ami a One-nak is van ,röhögve leadja azt az fps-t ami élvezhető a FHD-n.
Már az előző konzolok csipkedték a FHD-t.Na mindegy puding próbája az evés, jól elbeszélünk itt, hiába. Ennek úgyis akkor lesz értelme mikor itt fog a tv-m alatt ücsörögni mindkét doboz. A boxra azt mondták ,hogy vhs, a Ps viszont egy Video2000 Képmagnetofon lett, jól összedugták a fejüket, visszamentek retroba.
-
Zso2
őstag
Leírtam már 1x: [link]
Szóval nem lesz ilyen különbség,mert egy azon gyártó hardvere fekszik benne....
Akármennyire is szereted a Ps-t , nem lesz ilyen hardverek mellett egyiknek sem nagyobb élményt nyújtó grafikája.Olyan mintha veszekednénk,hogy pl. 1024x 768 felbontáson melyik gépen volt jobb a játék az AMd-s csúcskonfigon 7990-nel,vagy az Inteles csúcskonfigon 7990-nel. -
válasz
quailstorm #455 üzenetére
#415 !
láthatod, fps-ben is gyengébb a cod ps3on és grafikailag is ... nyilván bunda elképzelhető bizonyos címeknél
pl most is van pár cím, ami pont ps3on szebb/jobb picit, mert kihasználták a cell-t, nagyobb figyelmet fordítottak a ps3 eltérő felépítésére és megfelelően optimalizálták is rá (ehez gondolom kell a sonytol valami odahatás). most mindkét gép kb azonos lesz felépítésben, felesleges lesz egyikre vagy másikra optimalizálni... viszont a ps4 plusz nyers ereje eléggé adja magát, hogy adjon valami pluszt: nagyobb felbontást, több AA-t, jobb frémet.
-
Az Xbox360 videokártyája erősebb volt, mint a ps3 - láthattad mit okozott.
A PS4 videokártyája 50%-al erősebb, mint az Xbox One-é - de persze itt most nem lesz különbség, csak ha a boxban lenne az erősebb, akkor látszana
Ott bukik a példád, hogy ... várj csak, nem is hoztál példát, érvet, csak kijelented, hogy nem lesz különbség és kész
Lesz, nagyobb mint van/volt a mostani generációban.
-
quailstorm
nagyúr
Én nem tudok nevetni a fogyatékosokon, felkerültél az ignore listámra, viszontlátásra. Érveid nullák, ugyanazt szajkózod 20hsz-en át. Szerinted b+ nem láttam eleget a játékból? A free hétvége meg havernál az éles az bőven elég volt.
Lehet hogy 50k-t írt a steam ingyen hétvégén játékosnak, de mikor beléptem kemény 9k fogadott. De ezt már a többieknek írtam, nem neked, mert annak nincs értelme.Egyszerűen arról van szó hogyha nyomni akarsz egy dominationt alig áll össze a csapat. Ennyit a rekordjaidról.
-
djgeg
őstag
válasz
Plazmacucci #449 üzenetére
Én nyugodt vagyok...
Csak nevetek már az ilyen "okos" embereken
-
Srácok calm down. Písz, béke, nyugi! Ez csak játék!
-
djgeg
őstag
válasz
quailstorm #447 üzenetére
Egy olyan játékról hadobálsz amit meg se vettél? Haver statisztikáit hozod fel példának?
Én Steames Ingames, Raptoros top played game, meg egyébb statisztikákat linkelek, te meg haveréval példálózol? Közben engem legyökerezel?Googlizni 2 percet nem megy?
Na húzzál innen.... -
Zso2
őstag
Ott bukik a példád,hogy most merő véletlen ugyanolyan hardverek fognak dolgozni a grafika előállításáért.
Az xbox360 vs Ps3, különböző volt. Itt nem lesz elérhetetlen lemásolni a másik képélességét...,nem fog azon a több shadercpu-n múlni a dolog. 1080p-ben ki tudják maxolni a játékot a One-n hardverén is. -
djgeg
őstag
válasz
quailstorm #444 üzenetére
A Steam-es stat mi a franc ha nem ingame stat? Vagy a Raptoros, 17 millió aktív user közüli stat az mi neked?
LINKELJ ne dumálj a levegőbe...De tudod mit? Leszek én az okosabb, abba hagyom a "társalgást" veled... Személyeskedő "idegbetegekkel", inkább nem tárgyalok...
-
djgeg
őstag
válasz
quailstorm #442 üzenetére
Dumálsz össze vissza, személyeskedsz... De egy statisztikát nem tudsz linkelni... Mert nincs is ilyen.
Nézz egy Friss Steam-et [link]
Vagy egyébb statot... Tudom biztos kamu, vagy netán én hamisítottam?"de neked felesleges mondani akármit, a kísérleti céllal tartott gyíkjaim okosabbak voltak..."
Te úgy normális vagy? Vagy mi a tökömmel váltottam ki belőled ezt a reakciót? Beszóltam? Nem... Csupán más a véleményem és ezért legyökerezel meg az IQ-um is már alacsonyabb egy gyíkénál? Pfff... Tényleg offold magad mára, megártott a meleg...ui.:
Kettőnk közül még mindig én viselkedtem "emberibb" módon... Te meg a semmin felkapod a vizet... Meg neki állsz gyökerezni... Gratula neked... -
quailstorm
nagyúr
majd kapsz is...
annyit segítek hogy PC-n a nyílt hétvégén volt annyi online Cod4 szerver, mint amennyien játszottak a CoD9-cel. Egyszerre, egyidőben...
Ez 10k+ CoD4 szerót jelent, és ugye nem egyedül szokás játszani. (tudom vannak üresek is)A felhasználók megítélése szerint a játék szar. Ezzel nem fognak 1000+ órát játszani mint az MW2-vel. Megvették sokan, aztán elő se veszik többet.
de neked felesleges mondani akármit, a kísérleti céllal tartott gyíkjaim okosabbak voltak...
-
djgeg
őstag
válasz
gyuribácsi88 #440 üzenetére
Pfff.... Bocsánat, hogy én nem használtam többes számot... Woaaa Kövezést kérek.
Hogy írhatod le ide, 90 ember együntetű véleményét bármilyen dologról? Hogyan ítélhettek a saját véleményetek alapján bukásra egy játékot, amikor a tények mást mondanak...
Saját véleményt lehet nyílvánítani... De megmondani a tutit itt Európa picsányi szegletén?!
Majd legyökerezni, csak mert nem tetszik, hogy nem egyezik a véleményünk, amikor én nem is személyeskedtem?
Legyet el magatokban -
Ne haragudj de tényleg nem tudsz szöveget értelmezni, elsőre is azt írtam hogy haverok, nem pedig hogy haver, többes számot használtam már ott is.
Majd ha megtanultál olvasni, és értelmezni azt amit olvasol utána visszatérünk erre a témára, de addig is arra a 2-3 évre felejts el, és a továbbiakban nem kívánok reagálni, kösz szép napot.
-
djgeg
őstag
válasz
quailstorm #437 üzenetére
Ki személyeskedik? Elvagy gyerek...
"Gyökér vagy." Ezt is biztos én írtam...
Bukásnak állítasz be egy játékot, eladási rekordokat döntő játékot, aminek jó nagy aktív játékos tábora van.. Amikor valaki ezt megemlíti akkor gyökér? xD Aludj egyet idegeidre ment a meleg...Olyat lehet írni, hogy nekem nem jött be a játék, meg szerintem szar... De olyat, hogy fúúú ez bukás volt, játszahatatlan... meg egyéb okkoságok...
PC(steam)
23,328 23,405 Call of Duty: Black Ops II - Multiplayer[venturebeat.com] Márciusban vezetett, meg még pár hónapban...
De Bukás a jéátk mert Magyarországon 1-2 emberke egy Xbox One os topikban bukásra ítélte xD... Majd a többi x millió vásárló eldönti...
-
djgeg
őstag
válasz
gyuribácsi88 #435 üzenetére
Én meg a haver=90 ember xD
Mint említettem, nézzél egy aktív játékos statisztikát...
Támaszd csak alá azzal, hogy woaaa CoD2 óta tolod, Én se 2000 ben születtem CoD 2 elött is bőven fektettem bele időt multi játékokba.
Nekem se tetszik a BO2... És ettől bukás a játék? Nevetséges kijelentések...PS3-mon a legrosszabbul teljesítő CoD? Pffff... Kit érdekel? Vajon miért teljesített ott kb minden CoD rosszabbul mint Boxon?
-
Az én és a haverok konkrétan olyan 80-90 főt jelent az xbox live-on, akik szinte csak ezzel játszanak
A black ops 2-t pc is kipróbáltam (mondván hátha ott nem olyan szar) de ugyanolyan szar ott is, laggol (hol beadja a kill-t hol nem) szar a spawn rendszer (össze vissza lerak az enemy szájába) a kis géppisztolyok olyan erősek (némelyik) mint egy bolt-action rifle, és még sorolhatnám a hibákat.
Én a cod szériát pc-n kezdtem az első résszel, majd a cod2 vel már multiba belepakoltam nem kevés órát, majd a cod4-től xbox-on nyomtam.
A cod 4 nagyon jó volt, egyszerűen nem lehetett lerakni, utána a world at war szintén istenkirály volt, majd ugye mw2 ami megint jó volt, aztán a black ops 1 eléggé furcsa lett, ott is voltak gondok de elviselhető volt, majd ugye az mw3 ami megint jó lett és jött a BO2 ami egy raklap fos.
Én végig toltam a cod ranglétrát, 99%-ban multiban, szóval tudom hogy miről beszélek, és jöhetsz te itt eladási adatokkal de a BO2 akkor is szar.
Azért mert valamit sokan megvettek, remélve hogy jó játék, az még nem jelenti azt, hogy az is.
-
-
djgeg
őstag
válasz
gyuribácsi88 #429 üzenetére
És ezért mondod bukásnak, mert te meg a haverod, meguntátok? xD
Egyet értek abban, hogy MW3 multi jobb, szerintem is...
Abban is van igazság, hogy PC-én nem akkora a aktív játékos tábor... De bukás?
Nézzél már egy két eladási adatot, vagy aktív játékos számot... Aztán utána tegyél ilyen szakértői kijelentéseket, hogy bukás volt a egy játék... xD -
echterion
nagyúr
Nana, ha nem vennék, mint a cukrot, akkor nem csinálnák a készítők, hidd el nekem. De ha a "birka" megeszi, mert mindenevő, akkor jó hogy ezt csinálják. Elég lenne pár bukó rész és máris más lenne a leányzó fekvése.
(#423) quailstorm: Ez igaz.
(#427) kovsol: Azért a Tomb Raider-nek is sikerült megújulnia, és tetszik is a közönségnek, nem igaz? Szóval lehet azt úgy is megcsinálni, hogy jó legyen, de abba nyilván több munkát kell fektetni, mint hogy csak a grafikát csiszolgatjuk.
-
quailstorm
nagyúr
itt egy szar cikk róla
Amikor ingyen hétvége volt, akkor nyomták annyian, mint a CoD4-et. Hétköznapokon meg kb játszhatatlan. Rengeteget kell várni a lobbyra, laggos, meg nem minden játékmódra vannak elegen...
Az lehet hogy eladtak párat, de nem játszanak vele. -
-
djgeg
őstag
válasz
quailstorm #423 üzenetére
CoD9 bukás??? Az eladási adatok, meg az aktív játékos számot meg leszarjuk értem én xD
-
kovsol
titán
Nem lehet már mit bele rakni újításnak ... most őszintén mit lehet már újítani rajta ? Az egy lehúzás már. Az egész koncepciót újra kellene tervezni. Akkor meg azért jönne a sírás, hogy nem CoD már ez. CoD4 volt a legjobb és onnantól akkor is egy lejtőn van az egész. Rókabőr az egész. Grafikát nem nézve akkor is.
Szóval cod az a játék ahol grfika se javul szinte semmit, mellé a játék menet is ugyan az 5 rész óta kb. Amíg ez bejön a népnek minek törjék az agyukat a fejlesztők ? -
Mardel
őstag
De megint fennakadtunk a grafikán.
A cod széria nekem azért nem tetszik a cod4 óta, mert semmi technikai újítást sem tud felmutatni azonkívűl hogy valamivel szebb mint az előző. Black Ops 2 multiban teljesen unalmas, kis pályák mindenki ninjázva megöl pár lövésből, folyamatos uav hívás, stb.
-
kovsol
titán
válasz
echterion #420 üzenetére
CoD széria, meg a felújított grafika egy mondatban ?
Quake 3 motort pofozzák mai napig tovább.
Amúgy a többi részével egyet értek. Én maradok a PS4 nél továbbra is. Nekem játék gép kell és nem szórakoztató központ aminek a képességeinek nagy részét ki se tudom használni majd itthon. Valamiért szimpatikusabb egyelőre nekem a PS, pedig eddig sose volt, és xboxos voltam. Kíváncsi vagyok a PS only játékokra is.
Amúgy a játékok 90+% -a amúgy is megjelenik mind a kettőre szerencsére.(#425) quailstorm ha tényleg fel akarták volna újítani és nem csak pénzt kisajtolni a névből akkor már a CoD4 után írniuk kellett volna egy teljesen új grafikus motort. Az volt kb a csúcsa a sorozatnak. Onnantól egy lejtőn megy lefelé.
-
Mardel
őstag
válasz
echterion #420 üzenetére
Ezt végülis nem a játékosok termelték ki. [link]
Ha tényleg csak arra megy el a puskapor hogy minél szebb legyen valami, akkor egy idő után mindenkinél az lesz a mérce hogy most itt ott melyik a szebb. Játékélményt lassan már indie címeknél kell keresned.
A fejlesztők meg addig csinálják a rókabőrt míg pénzt látnak benne. Kezdenek úgy hozzáállni, hogy legyen elég szép ahhoz, hogy előrendeld, megvedd. -
echterion
nagyúr
Megy itt a rugózás a grafikán, de a játékmenet szóba se kerül. Kit érdekel, hogy hol mennyivel több poligon vagy felbontás van? Menet közben a kutya se látja, viszont az nagyon nem mindegy, hogy milyenek lesznek az exluzív címek, mert a lényegi különbség ezek között lesz és ez lesz az, ami alapján el lehet dönteni, hogy ki mit vesz?
Ez a baj a mai felhasználói réteggel, hogy első az, hogy grafika, majd minden utána jön, emiatt a kiadók sem fogják agyondolgozntatni a kreatív stábjukat, mert a nagyközönségnek manapság elég egy cod széria, minden évben felújított grafikával.
-
djgeg
őstag
Azért h ameglesel egy Crysis 3 mat ott jobban lett optimalizálva...De... ahhoz képest, hogy a PS3 még erősebb volt az Xbox 360 nál mint most a PS4 az Xbox One hoz képest... Sok agyonképzett meg it lovagol, hogy dehát erősebb a PS4 hardvere... Nem mintha eddigi konzol "történelemben" számított volna...
-
Zso2
őstag
Valaki tudja,hogy hogy fog alakulni a netes játék mindkét konzolnál?Gondolok a havidíjra,vagy a különböző játékok creditjére..
-
Zso2
őstag
Érveket csak ti hangoztattok,hogy miért nem jó.Én nem mondtam semmit egyik ellen sem,mert még nincs senkinek,vagy lehet ,hogy te többet tudsz már mindenkinél?
Az erősebb hardvert meg hagyjuk , majd ha bebizonyosodik,hogy ér is valamit az a plusz shadercpu,akkor majd lehet róla beszélni. Nem fognak külön játékot írni azért,ami pont kiaknázza azt a % erőt.Valószínű inkább fogyasztásban(evvel együtt hűtésben) lesz hátránya... -
válasz
Set-Comment™ #402 üzenetére
mert azt nem az MS üzemelteti
értsd: vannak racionális árcsökkenések, irődarányosan ÉS akciók is, az aktiváció világos és egyértelmü.
ezzel szemben az MS a mostani DD platformját meg lehet nézni ... szánalmas árak, nulla csökkenés, akciók csak boxon, a drm a nagy büdös ismeretlenségben, nem tisztáznak semmit .... uggggyankérlek - nem véletlen tart mindenki az Ms-től, ismerjük eléggé.
-
Mardel
őstag
válasz
Set-Comment™ #405 üzenetére
Nem ms ötletet loptak, a Valve EU törvényt sért, azzal, hogy nem engedélyezik, hogy a felhasználók eladhassák a megvett játékokat.
Év elején beperelték Németországban a Valve-t ezért. [link] [link]
Gondolom csak azért kezdte el fejleszteni, hogy a maradék EU tagállam pereket elkerülje és ne kelljen sok sok pénzt kifizetnie.
A valahogy pont most koppintás is sántít, hisz a Valve erről még nem adott semmilyen hivatalos közleményt.
Csak néhány szemfüles most vette észre, az Xbox One DRM-je kapcsán, attól még azok a sorok már ott lehettek akár több hónapja is. -
Zso2
őstag
válasz
Plazmacucci #398 üzenetére
..most már ez is baj,hogy engednek,vagy csak nem tudsz így már kifogást találni a Ps4-el szemben?
Lassan kiderűl,hogy mindenki jobban fog járni a box-al,mert ugye a Ps4 sötét részleteit még senki nem tudja.
Szerintem megint könnyebb lesz kalózkodni box-on.. -
Mardel
őstag
válasz
Set-Comment™ #402 üzenetére
-
Set-Comment™
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #401 üzenetére
megint szemelyeskedunk?
kokorszak lemezekkel baszakodni, steamnel miert nem rinyaltok hogy nem tudok kolcsonadni meg eladni?
-
válasz
Set-Comment™ #397 üzenetére
Ilyen hozzáállással és mentalitással neked szerintem kisebb gondod is nagyobb az xbox-nál, na de nem is szaporítom a szót, a többiek már leírták a lényeget, nyugodj meg, te kapsz külön xbox-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft nem volt olyan nagyvonalú, mint a Sony, de cserébe a Kinect alapfelszereltség.
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- TheLázs: Mi várható el a betegtől ... ?
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD STRIX GTX 1060 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- 12 részletre , MSI Cyborg 15 gamer laptop RTX 4050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest