- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
beresg31
csendes tag
válasz
Essentials #156 üzenetére
Mennyire koszolódik hétköznapi használat alatt? Elégedett vagy vele?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Essentials #156 üzenetére
Itt aztán vannak apple cuccok. Lehetek a haverod?
-
Essentials
aktív tag
válasz
Lulu123rányo #149 üzenetére
És mi lett a konklúziód?
-
domerator
veterán
válasz
Lulu123rányo #149 üzenetére
Na mi újság az AirPods Max-szal?
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Lulu123rányo #143 üzenetére
Hangra szerintem a Sony Mk4 simán lenyomja, könyebb is, hosszabb az akksi idő is, van hozzá kábel, adapter, normális tok és jóval olcsóbb is.
Az Apple amiben jó, hogy sok Apple cucc között tudsz gyorsan csatlakozni, hangra szerintem tök átlagos, flat hangzás, hangszeres zenére jó, komoly basszusokat ne várjál, nekem szoros, amitől kicsit fáj a fejem, és baromi nehéz, hanyatt fekve a földön simán lecsúszik fejről, a fejpánt is kényelmetlen.
Szerintem a teli árát nem éri, én olcsóbban vettem, a mellékelt tok egy vicc. Szerintem hallgass meg egy bose 700-ast is a Sony mellett, aztán ha azután is tetszik az AirPods Max, akkor vegyél. -
dud998
őstag
válasz
Lulu123rányo #151 üzenetére
Ugye-ugye? Használd egészséggel! Én imádom nagyon, minden nap használom.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Lulu123rányo
kezdő
Bejárattam és nagyon jó a hangja , nem nehéz , ajánlom
Jól birja az akkúmlátorotthon és utcán hordom
Windows 10 Pro Retail 1490 Ft/Home/Windows 8.1/Office 2016/2019/Kaspersky/
-
domerator
veterán
válasz
Lulu123rányo #145 üzenetére
[AirPods Pro teszt 1000 dolláros mikrofonnal]
A srác elég funny, de normálisan teszteli a cuccot. Fülessel hallgasd meg a tesztet.
Ára miatt ne aggódj, a jót meg kell fizetni az apple-nél, én most vettem kb. ennyiért 2 nagy homepodot... nem bántam meg!
-
dud998
őstag
válasz
Lulu123rányo #147 üzenetére
A fekete mindenhez is megy, jó választás neked.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz
Lulu123rányo #145 üzenetére
Nekem is volt AirPods Pro-m. Nekem sincs már meg. Nem lehet a kettőt összehasonlítani, mert ugye az egyik fej, a másik fülhallgató. Egy ideje használom már de még mindig meg tud lepni egy új hanggal vagy részlettel. Sok BT fülessel ellentétben itt nem érzem zártnak, nagy, szellős tere van. És mindenből annyi amennyi kell. Nekem élmény ezen zenét hallgatni. Szerintem nem bánod meg, ha megvetted reflektálj majd.
-
dud998
őstag
válasz
Lulu123rányo #143 üzenetére
Szia!
Én az ezüstöt vettem, de kinek mi a kedvence. Utcán és otthon is használom, gyakorlatilag minden nap. Röviden, tömören: imádom.
Egyáltalán nem érzed a fejeden, hiába mondják, hogy nehéz. Én órákon át tudom hallgatni. Az árával továbbra sem értek egyet, de nagyon szuper cucc.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Lulu123rányo
kezdő
Sziasztok!
Keszulok venni egy iylen termeket , melyik szint a jo szerintetek ?
Utcan hasznaljatok vagy otthon ?
Milyen hangzasra ?Windows 10 Pro Retail 1490 Ft/Home/Windows 8.1/Office 2016/2019/Kaspersky/
-
dud998
őstag
Egy remek alternatíva a melltartó helyett. Rendeltem egyet, remélem a jövő héten megjön. Elvileg ebben is van mágnes az ultra takarékos módhoz: [link]
-
dud998
őstag
-
dud998
őstag
válasz
Ed Parker #137 üzenetére
Nekem szerencsére nincs gond a viseléssel. Nem nyom és nem csúszik le. A tok viszont tényleg béna.
Én nem bántam meg, hogy megvettem. Egy Bose QC35 II-t váltott.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Ed Parker
nagyúr
Sztem a Sony 1000mk4 messze kényelmesebb viseletre, mint az AirPods max, hangra ízlés kérdése és nyilván zenei műfaj, a Sony védelmére, ott legalább kevesebb pénzért lehet állítani a hangzást saját “ízlésre” itt nem, nekem az AirPods max nehéz, hanyatt fekve lecsúszik a fejről, rohadt nehéz, és még max kihúzva is szoros, ami egy idő után enyhe fejfájást okoz. A hangja tetszik, bose és Sony után más, de nem rossz. Az ios eszközök közötti váltás rohadt jó, ez a sonynál sokkal problémásabb, én 15% akcióval vettem de még így is sokkal drágább a Sony mk4-nél és az akksi ideje sem annyira jó, a tok egy vicc.
amugy szerintem jó cucc, nekem a tömegével és a szorosságával van csak bajom, a többi tetszik. -
dud998
őstag
Néhány napja szerencsém volt és tudtam egyet venni. Amit most írok, az természetesen saját tapasztalat és vélemény. Volt Sony XM3 és XM4 is valamint a Bose QC35 II. Mindegyiket huzamosabb ideig használtam. Nekem a Sony túlságosan mély orientált a magas hangok kárára. A Bose már kiegyensúlyozottabb, de ott színpadról/térről mint olyan nem lehet beszélni, mert szűkös. Na ezekhez képest az AirPods Max nagy térrel rendelkezik, mindenből van elég és eszméletlen milyen szépen elkülönülnek az egyes hangszerek és részletek. Az ára az továbbra is túlzó, úgymond ennyit nem ér, de hangzásra és anyagminőségre az eddigi legjobb bluetooth fejhallgatóm. Elfogultság nélkül. Nem ma kezdtem és volt jó pár típus a fejemen.
-
válasz
ForRedGlory #131 üzenetére
A WH-1000 széria szerintem erősen túlárazott! Nem tudom, hogy volt-e szerencséd próbálni, vagy csak teszteket olvastál róla, de 100-120ezerért nem egy nagy eresztés a hangminőség. Lehet benne akármilyen hiper szuper ANC, ha a lényeg elvérzik...
The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
kchris78
veterán
ami nem tomegtermek azokhoz kepest az apple is olcso lesz szerintem. de legalabbis biztos nem draga.
-
adodaniel
őstag
válasz
Pont az audio terén a tesztek semmit nem érnek. Meg kell hallgatni. Ez alapján mondom, hogy a Sony egy a tömegtermékek közül, messze a kiváló hangminőségtől.
-
Ck.
addikt
válasz
Túlságosan fel van fújva ez a Sony WH-1000XM3-XM4 vonat. Elég sok baj van velük a hype ellenére. Nagyon mesterséges hangzásuk van és anyagminőségben pedig a recsegős-ropogós műanyag zsanérok botrányosak, főleg a 3-as szériánál, de a 4-esről is hasonlókat olvasni. A 3-asból konkrétan 7 párat küldtem vissza.
Van jobb BT fejes is náluk a piacon.[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz
ForRedGlory #123 üzenetére
Az általad említett termék egy műanyag valami. Minőségérzete nulla. Hangminőségben pedig messze nem a Sony az etalon...
-
kchris78
veterán
válasz
én ezt általánosságban értettem. Ezzel a konkrét termékkel kapcsolatosan VR Pistivel értek egyet.
-
El Diabl0
tag
válasz
ForRedGlory #127 üzenetére
Nem említettél semmi ilyet, ahogyan én sem. Csak nem értem, miért tudatosabb bármelyik másik márka vásárlója annál, aki Apple terméket vesz...
-
El Diabl0
tag
válasz
Az tudatosabb vásárló, aki megvesz 400 ezer forintért egy csúcstelefont, aztán napokig, hetekig böngészgeti, hogyan lehet Google szolgáltatásokat hackelni a telefonjára, mert alapvető okostelefon funkciókra is alkalmatlan? Vagy megveszi a 300 ezres csúcstelefont 20 ezerrel olcsóbban Kínából, hogy aztán global eu meg global izé ROM-okkal szenvedjen és Google camera appokat böngésszen? Miben tudatosabb annál a vásárlónál, aki tudja, mire számíthat, mire fogja költeni a pénzét?
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz
Úgy néz ki az abszolút hangminőség nem adná el annyira, mint a kényelmi funkciók, és prémium kivitel. Így hát hiába szólna jobban, nem ad hozzá értéket. Ez szimplán lehet azért, mert az átlag vásárló zenei igenyeit jóval meghaladja, akiknek nem, ők meg amúgy sem célközönség.
Pont így működik nálam is.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
aujjobba
addikt
válasz
Ha valamivel kapcsolatban extra minosegre, vagy olyan tulajdonsagra van szuksegem, ami szamomra nagyon fontos, akkor nyilvan en is forumot bujok, stb.
Viszont ha ez nem igy van, akkor nem teszek bele ennyi energiat es idot, amit eltolthetek kutatas helyett a csaladommal vagy a munkammal.
Ebben az esetben inkabb megveszem az alma cuccot, mert bizonyitotta mar a marka, hogy nem szart kapok a penzemert.Series1 watch-ot hasznalok evek ota, az elso generacios airpods-t, telefont is eleg 3-4 evente vennem.
Nem kell a 'milyen telefont vegyek' temat bujnom, a kulonbozo cuccok kulonfele kinjaira megoldast keresnem, a 'milyen droidos tv box' tema helyett megvettem az appletv4k-t ami a mai napig kitunoen bevalik.
Ez is ertek, bar nehezebben forintosithato. -
ForRedGlory
félisten
válasz
kchris78 #120 üzenetére
"az a baj hogy sok ember tudatos vásárlónak gondolja magát mikor fikázza azt aki igazából csak minőséget szeretne."
Érdekes ellentmondás... vagy azt gondolod, hogy a 2x annyiba kerülő Apple termék annyival minőségibb, mint a Sony WH-1000XM4? Pont erről beszélek, aki minőséget keres, az nem a gyártót nézi és nem a hype-ot fizeti meg.
[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
válasz
adodaniel #115 üzenetére
Azon is ki vannak akadva az emberek hidd el. Rengeteg olyan extra van aminek kb semmi értelme és iszonyat túlárazott de sokszor kötelező berakni ha mást is szeretnél. Pl ilyen a navi, sokszor egybe van kötve a multimédiás rendszerrel és veszel 60k-ért egy lassú, szar soha nem frissülő navit.
Csak itthon ez azért nem akkora téma mert kevesen vesznek új autót, főleg magánszemélyek így az extrák kiválasztása nem gyakori kihívás.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
válasz
kchris78 #120 üzenetére
Dehát mindenki, aki Apple készüléket vásárol az csak egy legkevésbé sem tudatos isheep, akivel a csúnya rossz Apple mindent megvetet drágáé'!
Nincs egyetlen Apple készülékem sem (leszámítva egy 4.gen iPod touchot), de elismerem azt, hogy kb az egyedüli gyártó akinek sikerült létrehoznia egy többségében felhasználóbarát ökoszisztémát. Nyilván nem olcsók a termékeik, de nem a magyar vásárlóerőre vannak beárazva.
Hozzáteszem, hogy én sem ezt a fejest venném ennyiért, hangminőségben biztos kapok különbet vezetékesből. De az sincsen kizárva, hogy ha kipróbálom változik majd a véleményem.The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
kchris78
veterán
válasz
ForRedGlory #119 üzenetére
az a baj hogy sok ember tudatos vásárlónak gondolja magát mikor fikázza azt aki igazából csak minőséget szeretne. Pl ki az aki indokolhatónak gondolna egy ilyen cuccnak a megvételét: [link] én ennyi rászánható tőke hiányában megvettem az elődjét használtan és hát valami brutális.. Hasonlóképp a kávé, valakinek jó egy alap is.. Persze én nem figyelek oda másra de nem fikázom ezért..
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz
ForRedGlory #113 üzenetére
Azért sok olyan termék van, aminek sem te, sem én nem járunk annyit utána, hogy mindig a legjobb ár érték arányút vegyük.
-
adodaniel
őstag
Vicces, hogy egy kiegészítő árán hogy kiakadnak az emberek. Kérdem én, hogy pl.: új autó vásárlásakor az extrák ára nem veri ki a biztosítékot?
Továbbá valaki itt leírta, hogy mára már az apple termékek ára abszolút versenyképes és nem ezek lettek olcsóbbak, hanem a konkurencia "zárkózott fel" az árakban, lásd Samsung, Huawei, Xiaomi is már. Azonos áron én pl. szívesebben vettem az iphone-t, mert használni akarom, élvezni, amit tud és nem a fórumokat bújni, pl. egy Huawei esetén a GMS miatt ... stb, még akkor sem, ha száraz specekben elmarad az alma. -
forgonati
őstag
válasz
Essentials #29 üzenetére
Pl. az Apple akarja megmagyarázni nekem, mindenféle bullshit szöveggel, hogy ez kell nekem. Az meg, hogy valaki 10-20 milláért vesz gépet, nem jelenti azt, hogy ahhoz géphez automatikusan megéri a 4 kerék plusz 300 ezerért. Vagy te abbol indulsz ki, hogy akinek tellik 10 millás gépre, az automatikusan hülye is, hogy még 300-ért kereket vegyen alá? Persze, akinek ez kell, vegye. De attól még nem lesz ésszerű. Ez a fejes sem az. Ennyi pénzért mi az a tok? Filléres hulladék ahogy kinéz. Ez jár 235 ezerért? Egy ilyen tok? Ne viccelj. De hát az alma egyes termékei erről szólnak. Drága, totál ésszerűtlen, olyan fanboyoknak, akik nem is akarnak tájékozódni, hanem vakon megveszik, mert alma. Amúgy tényleg mindenki azt vesz amit akar, nekem nem fáj, csak hát ez egy fórum, és csak kírtam magamból az ertetlenkedést, látva hogy megint mit kínálnak és mennyiért
Keelah Se'lai!
-
stellaz
veterán
válasz
ForRedGlory #111 üzenetére
Egyrészt spórolnak 2-3 hét forumozást, meg utána járást,. amíg rájönnek, hogy melyik fejes is lenne ennél jobb és/vagy olcsóbb, másrészt azt sem tudják mi kell nekik, ezért nem tudnak különbséget tenni az egyes termék kategóriák között sem. Viszont többet kell csengetni a kasszánál. Szerintem.
Te (és én sem) viszont nem vagy célközönség. Ennyi. -
stellaz
veterán
Jó kis cucc lehet. Az ára az olyan, hogy aki nem használja, annak sok. Akinek meg mondjuk utazás alatt rendszeresen napi 2 óra szórakozást nyújt, annak meg igazából nem sok.
A célcsoport gondolom azok, akik szeretnének venni egy jó minőségű fejest, de nem kívánnak elmerülni a hifi bugyraiban, nézegetni az ezerféle márka ezerféle modelljét, meg elmenni meghallgatni 5 különböző boltba őket, meg fórumokat bújni, főleg, mert azt sem tudják mit szeretnének hangzásban.
Ezt meg egyszerűen megveszik, mert bíznak a márkában, mert ez az egyetlen modelljük, nem kell válogatni, ellenben nem fognak csalódni a minőségében sem, az ára elég magas, hogy a jó módúakkal is elhitesse, hogy ez különleges cucc, de még éppen nem annyira sok, hogy eleve kiessen a látómezejéből az átlagnak. -
Mr.Silkó
veterán
Nekem nagyon szimpatikus ez a termék, a teszt is jó lett, de eszem ágában sincs ennyit költeni egy fejhallgatóra, maximum egy telitalálatos ötöslottó fogadás után. De ettől eltekintve tetszett, a hozzá tartozó tok viszont nevetséges és béna szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Mondjuk a sony wh1000 az nagyon nem csucskategoria (najo, bt fuleseknel esetleg, de en egyaltalan nem voltam elajulva az m4-tol, foleg nem 120-on x ezer forintert.
Irom ezt ugy, hogy nekem is sony fejesem van, egy vezetékes mdr 1am2, fele annyiert jobban szol mint a wh1000xm4
Amugy a csucs meg ez lenne:
[link]The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
Mephike
őstag
Nem akarom a cikkírót megbántani, de ha egyszer lesz alkalma próbálja ki pl. a Sony fülesét, hamar rá fog jönni, hogy miért tartják túlárazottnak ezt az almás terméket. Ami persze jó, és el tudom fogadni, ha valakinek ez tetszik, de attól még nem feltétlenül ez a legjobb termék... SZERINTEM.
-
aujjobba
addikt
válasz
cpt_sanya #99 üzenetére
Ez is problemas tud lenni sajnos, amikor peldaul az utoljara hasznalt tablet fent van az emeleten, en pedig a nappaliban szeretnem hasznalni egy masik eszkozzel.
Valakinek fel kell szaladni levalasztani.
Sajnos az ilyen nalunk gyakran elofordul, es baromi bosszanto tud lenni.
Foleg amikor azon is agyalni kell, vajon melyik eszkozre csatlakozott ra, adott esetben mindet vegig kell nezni.
Van itthon negy telefon, ket tablet, egy laptop, az appletv, szoval erted a problemat.Ehhez kepest az airpods-t csak kivalasztom a listabol es kesz.
[ Szerkesztve ]
-
cpt_sanya
tag
Elég gaggyer bt fülesem van , de soha nem kellet törölnöm a párosítást sehonnal. Kiveszem a tokból és autómatikusan csatlakozik az utolsó eszközhöz amiről használtam , ha elérhető. Ha másik eszközről használnám amiivel már párosítva van. akkor max leválasztom az utolsó eszközről, és a kívánt eszközön rányomok a csatlakozásra. Nem kell újra párosítani , stb.
-
Gábor-KJ
őstag
Hmmm - megnéztem, komolynak tűnik de én ennyit nem fizetek fülesért. (Fejhallgatóért se)
Sony 1000 széria szerintem az egyik legjobb választás - nekem a WI van belőle és imádom - nagyon minőségi cucc!Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Air M3, MacBook Pro 16'
-
Rengeteg féle munkára jó, amire általában egy 13" ultrabookot használnak.
Néhány speckó Windowsra írt műszaki szoftver, illetve speciális külső hardverek driverei biztosan nem mennek rajta. Azon kívül kb. bármi.
Az emuláció mellett ráadásul mindenki ötezerrel fejleszti a native alkalmazásokat. A komplett MS O365 pl. már működik. Tehát utazós menedzsernek kiváló. Rengeteg szoftvefejlesztői környezet megy már natívan: Python, Java, böngészők, VS Code stb. Nekik is kiváló. De például a Matlab esetén is dolgoznak már a natív verzión. Gépi tanulásban is meglepően jó eredményeket mutat az M1. Szóval egy-két helyen szerintem tudni fogják használni. Mindezt marha nagy üzemidővel és passzív hűtéssel. -
aujjobba
addikt
válasz
GreenGoblin #94 üzenetére
Általában cserélni, ritkábban javítani szokták a cuccot, ha ilyesmibe fut bele a felhasználó.
Kollégának szó nélkül cseréltek a laptopban kijelzőt bőven a garanciaidő lejárta után is, amikor egy ismert hibát kezdett produkálni. Nem emlékszem már mi volt a kínja.Egyébként igen, ha ez tömeges lesz az gáz, a video szerint eddig csak néhány esetben jött ez elő. Persze attól még probléma, ha ez a fém alkalmazása és a hőmérsékleti körülmények miatt van, több esetben is elő fog jönni valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
Drága is, semmit nem érő tokot is adnak hozzá és még probléma is van vele: [link]
De legalább jól szól, amíg a pára meg nem öli.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
hibavissza
veterán
Ez az egész valami béna vicc? Mert a "bemutató" legalább annyira abszurd lett mint maga a bemutatott termék.
-
joey04
titán
nekem ennyit nem ér a zenehallgatás, de jó cucc lesz, megéri az árát. az egyetlen gáz dolog a gagyi tok.
-
blackcoffee
csendes tag
És akkut lehet majd cserélni benne, vagy 2-3 év után mehet a kukába? Vagy az Apple szervízbe ahol majd újabb 150 000-ért majd kicserélik?
-
Gábor-KJ
őstag
Azért egy csúcskategóriás Sony ár/értékre körberöhögi ezt az agyonhypeolt szart!
Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Air M3, MacBook Pro 16'
-
Lall
veterán
Nem érted... Az amit csinálsz nem munka, mert nem egy irodában, gyárban ülsz egy i9 előtt, 64GB RAM-al, amire 5 monitor van rákövetve. Az M1ilyet nem tud, ebből következik, hogy munkára nem használható.
Nem értem, hogy egyes emberek miért gondoljak azt, hogy csak az a “munka” (tök mindegy mit dolgozol), amire csak a fenti konfig használható
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
dud998
őstag
Én nagyon vártam a Max-ot. De sajnos az ára nekem is túlzás, pedig nagyon szeretem az Apple-t. Jelenleg is sok terméket használok tőlük nagy megelégedéssel. Nagyon sok zenét hallgatok, napi szinten. Volt az összes AirPods-om. Mindet szerettem, főleg a Pro-t. De elértem a határait sajnos. Hangban is meg kezdett rosszalkodni is. Illetve mikor milyenem van, ha olyan kedvem van akkor fejhallgatót hordok szívesen, ha meg olyan akkor TWS fülest. A TWS meg időjárásálló is, ha rossz az idő, akkor is van zene. Szóval mivel nagyon drága lett a Max, elkezdtem másban gondolkodni. A választásom a Bose-ra esett. Vettem egy QC35 II-t és egy QC Earbuds-ot. Nekem hangban ezek is nagyon jók és zajszűrésben is parádés. Igazából jobb is, mint az AirPods Pro. És még maradt is pénzem. Persze a Max-ot nem hallottam még, de biztos vagyok benne, hogy nagyon jó. Csak ne lenne mondjuk egy új generációs iPad Air árában.
-
Rodi 4.80
senior tag
Az 500 Euros Bose-ra is húztam a számat amikor megvettem, de nagyon kényelmes és bejön a hangja is, de ez, 238 ezerért már sok. Főleg hogy nem tudom hogy nézne ki a fehér szövet pár hónap múlva...
-
domerator
veterán
Nekem elég volt, amikor a cikkíró az ATH-MSR7-hez hasonlította a minőséget. Hallgattam MSR7-et, számomra meggyőző volt a hangja (mit meggyőző... imádtam ahogy szóltak rajta a zenéim), szóval biztos vagyok benne, hogy a Max is kitesz magáért. Audiofilek nem is tudom miért "ereszkednek le" egy BT füles topikba, a BT még mindig nem audiofil kategória, szóval tök felesleges, ha itt fikáznak.
Két hete van otthon egy Homepod, 130 volt az ára, háttérhangszórónak nagyon soknak tűnik, mégis minden fillérjét megérte az ökoszisztéma és a hangminőség miatt, szóval a legközelebbi kiszemelt megvásárolandó cucc szerintem a Max lesz, a Homepod után nem hiszem hogy csalódnék a (hang)minőségében.[ Szerkesztve ]
-
-
Mishita
tag
Nekem ha lenne rá keret be mennék a boltba meg venném és boldogan használnám. Az Apple cuccokból ki indulva biztos vagyok benne hogy jól szól. Annak semmi értelmét nem látom hogy olyanok mondják hogy rossz vagy jó a kik nem tudják ki fizetni. Aki ki tudja fizetni és használta annak szívesen el fogadom a véleményét. Mivel már ezer meg egy éve mobilaréna olvasó vagyok és már sokszor be bizonyosodot hogy az ami itt még jelenik vélemény az helyel közel teljesen azonos az enyémmel is így biztos vagyok benne hogyha egy rossz termék lenne akkor az biztos le lenne írva. De ez nem így van. Ez egy jó termék egy igazán magas árral. És biztos vagyok benne hogy mivel ez egy jó termék az árra ellenére is jól fog fogyni. És van egy olyan gyanúm hogy ahogy a homepod esetén is lett egy olcsóbb variáns ebből is lesz. És láttom már azt is hogy az is mindenkinek drága lesz.
-
Ck.
addikt
Meg akartam rendelni, de a készlet hiány óta eltelt várakozási idő jobb belátásra térített. Nehéz lenne bármilyen más BT fejesnek űberelnie a Nuraphone-t és ez alól szerintem ez sem kivétel.
[ Szerkesztve ]
-
dontdoit
tag
Rengetegen leírták. Én jelenleg újságíróként dolgozom, és sokat forgatok külföldön. És eleget forgattam háborúban. Csak Apple terméket használok. Nem sznobizmus, munka. És ha azon múlik a szerződés, hogy milyen sebességgel, kényelemmel dolgozom (földön, vízen, levegőben) akkor a drága gép lesz az amivel dolgozni fogok ha az jobb.
Ezeket a sorokat az M1-es MBP-ről írom. Jelenleg 2x8 óra munka van a gépben (Word, PS, FCP, Safari) és még 27%-on van az aksi. Ez váltotta a 2018-as kimaxolt közel 1,1 milliós gépemet. ÉG ÉS FÖLD. Mindenben.
550 ezer forint volt, nincs egy havi fizetésem. Vagy két nap frontvonali forgatásom. Nekem, és annak aki MUNKÁRA vesz gépet, annak nincs alternatíva. Vagyis van, 700-ért. De az meg bír 3 órát, maximum. És a fronton nem töltesz gépet. Csak írsz és félsz!
Nem beszélgetni akarok. Üzletelni. Mennyi? Annyi! Telefonszám? Mikor, hol? És kész is az üzlet.
-
nemlehet
őstag
Nem vagyok nagy májer BT fülesekben, de késés egy 10k fejesnél is elfogadhatatlan kompromisszum lenne, de ha egy 235k fejes produkálja én biztos nagy ívben dobnám ki az ablakon.
Plusz én tényleg nem értem mit kell itt mosdatni ezt a cuccot, meg idekeverni más apple cuccokat, hogy azok milyen jók. Ez egy középszintű cucc prémium áron.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
moleculez
veterán
Ez is olyan mint az XDR display. Nem a tömegeknek szól, csak piacképes megvehető prototípus. Majd ennek a designak, és fejlesztésnek köszönhetően jönnek cuccok a szélesebb közönségnek is.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
törölt tag
válasz
Essentials #50 üzenetére
Egyik kedvenc trollom vagy itt.
-
aujjobba
addikt
Nálam például van mindenféle Apple cucc, céges MacBook, watch, iPhone, appletv4k, airpods.
Namost ha az airpods-t bármelyik eszközzel használni akarom, csak kiveszem a tokból, majd az adott eszközön kiválasztom a listából, merthogy azonnal megjelenik.
Emellett vannak itthon (igaz olcsó fajta) fejhallgatók is.
Ha azt akarom használni például az appletv-hez, és szegény már mondjuk hozzá van párosítva egy tablethez, akkor a tabletről előbb törölnöm kell a párosítást, majd a fejest párosítás módba kapcsolni, és az appletv-n csatlakozni hozzá a Bluetooth menüből.
És ezt minden alkalommal meg kell tegyem.
Lehet a drágábbak jobban működnek ebből a szempontból, azt passzolom. -
Mi a hülyeség?
Persze, fotó videoszerkesztésre, ami az apple gépek erőssége volt mindig is, arra nyilván jó.
Másra? Kevésbé. A jelenlegi konfigokban azon kívül hogy még nincs minden szoftver ARM64-re, van 2 (számomra legalábbis) durva megkötésük, ami max az újabb gépekkel lesz megoldva:
- max 16GB RAM, ez nagyon karcsú
- natívan max 2 monitor -
Giovan!
addikt
Mondjuk az a súly nem semmi azért.
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
RobeeK
tag
Lenne egy hozzá nem értő kérdésem a termékkel kapcsolatban. Ez szerepel az összegzésben: 'ám az AirPods mögött lévő ökoszisztéma'. Mit jelent ill milyen előnyt jelent ez egy fejhallgató esetén? Mert úgy képzelnék egy fej/fülhallgatót, hogy párosítom és szól, ennyi a feladata. Köszi.
-
nozs23
addikt
Én videót vágok rajta FCP-on, fotót szerkesztek LR+PS (PS elérhető már natív bétán brutális a sebessége az előző inteles Mac-emhez képest, az egyszerűbb Lightroom is natív, csak a Classic verzióra kell még várni) az Affinity pedig talán múlthéten adta ki az egész suite-ot natívon. Tehát alakul ez. Én már tudom munkára használni, de nyilván nem pikk pakk lesz minden elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
janeszgol #39 üzenetére
Az M1-el szerelt gépek egyelőre még mindig azoknak a felhasználóknak szólnak nagyrészt akiknek a zinternet = fészbúk.
A teljesítményét nem vitatom, tényleg elég durva, még x86 emulációval is vállalható, viszont nem mindennel kompatibilis ami x86, és nincs mindenből arm64 verzió. Egyelőre.
Konzumerkedni jó, munkára... majd talán. -
alexandrosz
aktív tag
Konkrétan arra gondoltam ám, hogy sokan BÁRMILYEN eszközt részesítenek egyfajta rajongásban, erre utaltam, vagy legalábbis próbáltam
Nem az Apple, vagy a Lenovo volt itt fókuszban (csak egy példa), inkább maga az érzés, vagy az effajta viselkedés.
Szerintem zárjuk le és adjuk át a teret a füles iránt érdeklődőknek. -
nord_
veterán
válasz
bollokcs80 #59 üzenetére
Az egy jó kis teszt volt!
-
bollokcs80
Korrektor
"Ezer és egy olyan dolog van a világon, amit nem azért vesznek meg mert jó és olcsó. Hanem mert egyszerűen csak kell és kész. "
Van benne valami, tulajdonképpen ezt fogalmazta meg VR Pisti is a tesztjükben.
Én egyrészt azért sokallom az árát, mert ennyiért még náluk is lehet venni egy Ipad4-et vagy egy Iphone 11-et, amik konkrét kütyük, nem "csak" tartozékok. Másrészt meg azért mert "süket" vagyok (értsd:nem audiofil).[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
adalbert1
veterán
Szerintem az ipad és a macbook air jó ár/érték arányú. Ez a cucc nem tűnik annak, a vetélytársak hasonló termékei legalább 100k-val olcsóbbak (a saját WH1000XM3-amat lassan 2 éve vettem 93k-ért, ahhoz képest a 235k borzasztó soknak tűnik, egyáltalán nem látok ekkora árbeli különbséget indokoltnak).
Ha lesz rá lehetőségem, akkor biztos kipróbálom majd valamikor, de egyelőre úgy vagyok vele, hogy a jelenlegi fejhallgatóm utódja biztos nem ez lesz egyszer. -
vadászcsiga
félisten
válasz
Essentials #54 üzenetére
Nagy részük szorongó, munkájában elnyomott, vagy munkanélküli és emiatt frusztrált fotelkommentelő. Néhány kicsomagolo videó alapján szoktak véleményt alkotni, illetve marxista ideológia alapján, miszerint ami luxus az csak rossz lehet, és az 5$-os alis termék amúgy körberöhögi.
-
válasz
Essentials #54 üzenetére
Ha már "tombolás": minden ötödik hozzászólás a tiéd itt, de alig írtál valamit erről a remek termékről. Értem én, h nehezedre esik megállni szó nélkül amikor bántják a kedvenc gyártódat, de legalább tedd off-ba ezeket a hozzászólásaidat, pls - megtiszteltetve ezzel az átlagos felhasználókat!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Essentials
aktív tag
Egyébként gondolkodott már azon valaki közületek, hogy itt miért alakul át a komment szekció vélemény különbözőség esetén gyakran óvodás szintű személyeskedésbe?
Néha csak pislog az ember, kiből milyen reakciókat vált ki a fórumozás termékekről, és egyesekben milyen szinten kezdenek tombolni a hormonok ettől. -
nord_
veterán
válasz
alexandrosz #49 üzenetére
Azért rossz lehet ilyen sztereotip látásmóddal élni, ahol az ember fia el nem tudja képzelni, hogy egy Macbookot is ugyanúgy el lehet tenni simogatás nélkül munka után, mint egy T490-et.
-
El Diabl0
tag
válasz
alexandrosz #49 üzenetére
Úgy tűnik félreértettük egymást (inkább én téged), ez esetben elnézést! Nem kötekedni akartam, vagy beszólni. Peace!
-
Essentials
aktív tag
-
Essentials
aktív tag
Nekem egyáltalán nincs problémám azzal ha te valahova bepozícionálsz engem, és az sem probléma ha nem egyezik a véleményüni, hiszen pontosan azért vagyunk itt, hogy ütköztessük. Azt nem tudom hogy milyen "szinten" képzeled el magad, igazából nem is szempont nekem, csupàn megjegyeztem hogy annyi keserűség, és düh van a kommentedben, amit elolvasni is rossz volt. Ezt ugyanúgy megjegyeztem volna ha olyan termék alà kommenteled, amiről nekem sincs pozitív véleményem.
Továbbra is tartom, hogy csak magadnak ártasz azzal, h ennyire fel bírod paprikázni magad, akàr egy fejhallgatón is.
-
alexandrosz
aktív tag
válasz
El Diabl0 #43 üzenetére
Én, mint user, olyan laptopot használok, amit adnak. Ha legközelebb ez Apple lesz, akkor nyilván azt.
Engem nem kötnek érzelmek sem a mostani T490-hez, sem egy esetleges jövőbeli M1 laptophoz.
Tudom, nem mindig könnyű ezt a rajongás nélküli létet megérteni, amikor az ember csak használja az eszközt, munka után meg elteszi a helyére. Még csak meg sem simogatja, vagy nézegeti még pár percig könnyes szemmel. Nevezhetjük ezt persze tudatlanságnak, amit jól meg is kaptam a templom bennfenteseitől. A viccnek szánt csilli villi érte el az ingerküszböt, még úgy is, hogy odaírtam, nem mondanék ilyet#humorérzék
Pedig csak annyit írtam le, hogy nem látom özönleni az it managereket, hogy ezt adják majd a kollégáiknak, amit egyébként még senki sem cáfolt. Szó nem volt arról, hogy a termék maga milyen, biztosan jó.
Nekem semmi bajom az Apple cuccaival. A lányom pl. egy gen. 7-es iPad-et nyúz, imádja, én vettem neki, a mostohalányom iPhone 8-ast (most könyörög 12-esért), volt a kezemben, jó, de nekem nem kellene.
A tesztben szereplő füles meg drága. De én is szeretem, ha kiveszek valamit a dobozból és működik, s mindenben magas szinten teljesít. Az Apple termékek ilyenek. -
Cypresss
senior tag
válasz
Essentials #31 üzenetére
Szerintem a Freud-i mélyelemzést tartsd meg a haveroknak. Egyébként sem vagyunk egy szinten, hogy leálljak veled vitatkozni. Az ugyanis lehetetlen egy voluntarista emberrel, ez nyilvánvalóan te vagy.
Legyen elég annyi, hogy ez egy nyilvános fórum, ahol számodra nem tetsző vélemények is teret kaphatnak. Sajnálom, ha emiatt csalódnod kellett.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
Jakuu
őstag
válasz
Essentials #45 üzenetére
Nem kell a mese, hogy en mit gondolok. Ugy tunik en itt nem a tesztet, hanem a termeket gyalazom egen es foldon. Jah nem... Kar keresni a kibuvokat a sajat áltatásodra, ezert mese habbal amit most elo adsz. Nem, ez a Prohardver lapcsalad egyik aloldala es bizony van itt hangtechnikai hozzaerto is, akitol rendes analizist is kaphattunk volna.
-
Essentials
aktív tag
Ennek az oldalnak mobilaréna a neve, ami azt feltételezi, hogy az itt dolgozó srácok telefonokkal, tabletekkel foglalkoznak javarészt, és nem tudnak szakmai tesztet írni hangcuccokról, mert vélhetően nem értenek hozzá, és nem is ez a fő profil. Az autós teszteknél is mindig van aki anyázik, pedig ott is egyértelmű a képlet, kontextusba kell helyezni. A te felháborodásod itt 100%-ban annak szól, hogy nem húzta le, szrozta a sárga földig a terméket.
Ha így tett volna, te is elégedetten csettintettél volna, ( kicsit meg is nyugszol ) és eszedbe sem jutott volna kikérni magadnak hogy Szentkúti átlag felhasználóként értékelt egy olyan terméket, ami nem kapcsolódik 100%-ban az oldal profiljáboz. Ezt bizony túl kell élni egyeseknek, és picit kontextusba kell tudni helyezni. Értem h hibázott a kábellel, de ez nem is lenne olyan nagy probléma sokaknak, ha nem pozitív lenne az összképe a készülékről. Mert a kutya bizony ott van elásva.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
válasz
Essentials #42 üzenetére
Szoval akkor nem tunik okosnak, ha leirja nem ert hozza, de nincs kabeles atvitel es kiemeli ?
Nem kell ez a en vagyok a hos lovag mindenki vedelmezoje, mert en egy apple fan vagyok. Nem kell tesztet irni, olyannak olyanrol, aki nem ert hozza, tegye azt egy szakmai oldalon egy hozzaerto. Kulonben altalanossag szintjere csokken az egesz iromany. Milyen teszt az, ahol egy fejhallgatot felteszek a fejemre es leirom, szerintem szepen szol. Eleve rengeteg ember hallasa mas, szubjektiv egy ilyen megiteles. Ezek utan nem is lenne kepem leirni, hogy a fejhallgato megeri a penzet. Mi alapjan ? Mert szerintem szepen szol, es lehet a harisnya majd a fejemen kitart meg ugy felevig ranezesre ?[ Szerkesztve ]
-
El Diabl0
tag
válasz
alexandrosz #35 üzenetére
Én sosem cserélném le Macre a Windowst, ha 100 ezer lenne az M1 Macbook, akkor sem, de azt azért remélem tudod, hogy ez az Apple-nél egy belépőszintű laptop, hűtő nélkül. Szóval ennél csak erősebb procival fogják kiadni az újakat és már így is sokkal jobb az üzemideje mint bármelyik nem Mac laptopnak, ráadásul sokkal nagyobb teljesítménnyel...
-
Essentials
aktív tag
Akkor tűnt volna okosnak, ha nem emelte volna ki, hogy ő nem egy "hangszakember". Ez a termék pontosan abban a mainstreamben fogja megtalálni a gazdáit, ahonnan ő is tesztelt, és amibe itt a legtöbben tartozunk. Akinek szakmaibb tartalom kell, az tömkelegével el tudja olvasni/meg tudja nézni profiktól is.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
válasz
Essentials #24 üzenetére
Akkor ne akarjon okosnak latszani olyanban amihez nem ert. Ez egy szakmaiatlan cikk, meg a kabel se stimmel, a spectrum es egyeb analizaciokrol mar irtam korabban. "Szerintem kafa a cucc" szintu iromany a tartalom.
-
Essentials
aktív tag
válasz
Az M1 egy első szériás saját fejlesztésű BELÉPŐ szintű holmi, aminek a bevezetése igencsak jól sikerült, és nagyon úgy fest hogy a szoftveres/platform javításokkal/finomhangolásokkal szép jövő elé tekint az Apple víziója. Előttük már többen próbálkoztak hasonló megoldásokkal, köztük a Microsoft is, aminek bukás lett a vége. Ezt úgy kell kezelni szerintem, hogy a legelső fecskék szárnypróbálgatásait látjuk, és ha a debütálás ilyen minőségben sikerült, akkor nem kérdés hogy a folytatás igen nagy reményekkel kecsegtet. A következő 2 évben az Apple lecseréli az Intelt a legerősebb desktop gépeiből is. Az M1 Macbook Air sokkal nagyobb teljesítménnyel debütált az inteles társánál, kétszer akkora üzemidővel, kellően jó alapokon nyugvó cross platform szolgáltatással, ( Rosetta2 ), ugyanazon az áron. Még csak most érkeznek majd a teljesen újradizájnolt, erősebb chipekkel szerelt Mac-ek.
This is the beginning of a beautiful friendship.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
Ettol a csilli-villi konzumer hulyesegtol tojta ossze magat az Intel, es sullyedt odaig, hogy bizonyos programok bizonyos muveleteivel jampiskodik az M1 miatt.
-
nozs23
addikt
válasz
Most mondhatnám, hogy a konzumereket lehet hülyíteni, meg egy kis csilli villivel extra lét legombolni róluk, de ez nyilván bántó és igazságtalan lenne részemről.
Okés, mostmár leesett, hogy abszolút nem vagy képben. Részemről lezártam. -
nord_
veterán
válasz
konzumereket lehet hülyíteni, meg egy kis csilli villivel extra lét legombolni
Nézd, jelen esetben az M1 nem a magyar autópályát jelöli, és nem is valami parasztvakító megoldást... Nézz utána, mert messziről látszik, fogalmad sincs, mi indult el az M1-gyel. -
hardver1985
tag
Van jack csatlakozos.
Megbízhatóságom: 294 pozitív...
-
alexandrosz
aktív tag
-
Én megvettem, használtam, majd másfél hét után visszaküldtem. Nekem nem jött be se a tok (jobban utána kellett volna járnom, eszembe se jutott, hogy ilyen gagyit adnak ebben az árkategóriában), se a hangzás és a komfort se érte el a várt szintet. Ez tényleg csak annak jó, aki az Apple köré építi a környezetét, a többieknek vannak jobb opciók a piacon. Amúgy rossznak sem mondanám, párom oda volt érte de azt ő is elismerte, hogy mindkét fejesünk szebben szól.
[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Katasztrófálisan néz ki az a pánt
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Essentials
aktív tag
Honnan ez a keserűség és düh, ami kiérződik a hozzászólásodból? És itt most nem arra gondolok, hogy bármit is cáfolni szeretnék azzal kapcsolatban amit írsz, még ha nem is értek egyet, hanem a hangvételre!
Borzasztó még olvasni is, átjön minden dühöd és negatív érzésed amit gerjesztettél magadban. Megéri ez?
Egy fejhallgatóról beszélgetünk, nem emberi sorsokról. Csak magadat mérgezed, mások attól még meg fogják venni.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Draga. Viszont ha csak Apple hordozhato eszkozoket hasznalnek (ora, telo, tablet, noti), es a keresetem magasabb lenne netto 400-nal, akkor gondolkodas nelkul megvennem, es nem erdekelne, ki nez hulyenek. Ezt ki kell probalni.
-
Essentials
aktív tag
válasz
forgonati #19 üzenetére
Miért akarná bárki is megmagyarázni ezt neked, hovatovább miért szorulna magyarázatra? a 4db kerék sem neked készül, hanem azoknak akik 10-20 millióért megveszik a Mac Pro darabját, és nem számít tételnek az a kerék sem, meg az XDR Displayhez rendelhető 300 ezres állvány, ami egyébként csak egy opcionális tartozék, mert szabvány rögzítőkkel is működik. Nem hiszem h be kellene skatulyázni a céget, vagy fel kellene háborodni ilyenen. Azokat is ki szeretnék szolgálni, akiknek nem kell gondolkodni egy szgép konfigon, amikor felmennek a honlapjukra.
-
El Diabl0
tag
válasz
Essentials #24 üzenetére
Hatalmas +1!
Cypresss#25: sokkal inkább a innováció, termékpaletta, árazás, support. Ezekben pedig az Apple mostanában nem remekelt.
Te egyébként követed a tech híreket?[ Szerkesztve ]
-
Tschubi
tag
válasz
bollokcs80 #5 üzenetére
Hát, én sem. Egy "ócska" Tranya-t használok, nekem az is bőven elég.
Ezer és egy olyan dolog van a világon, amit nem azért vesznek meg mert jó és olcsó. Hanem mert egyszerűen csak kell és kész. Az Apple sok ilyen terméket árul, és vszeg ezt a fülest is meg fogják venni.
Ha lenne pénzem, vennék ilyet, mert jól néz ki és még jól is szól. -
Cypresss
senior tag
Akkor kezdem a flamelést:
1. Némi vélt egyhelyben toporgás után.
Öööö, a cikkíró melyik bolygón él? Az elmúlt pár évben az Apple csak halvány árnyéka volt önmagának. És ne számoljuk ide a részvények szereplését, mert egy cég sikereit nem kizárólag a részvények ára fogja meghatározni, sokkal inkább a innováció, termékpaletta, árazás, support. Ezekben pedig az Apple mostanában nem remekelt.
2. Az első két bekezdésből a cikkíró írtózatos elfogultsága érződik számomra. Kérdezem, hogy muszáj körbeszopkodni minden cikkben az Almát, vagy menne az objektív vélemény nyilvánítás is?
3. 3 milliárd dollárért vásárolta fel a Beats csapatot
Nem a csapatot, hanem a márkanevet és leginkább a Beats Music miatt volt erre szükségük, íme egy [remek cikk] a témában.
4. Ez a termék azoknak szól,...
... akiknek van pénz lóvéra.
5. a konkurensek hasonló csúcsmodelljei hasonló szinten 150 ezer forint körül mennek
Öööö... [link]
6. szinte biztos, hogy rengetegen opcióként sem vetik majd fel a Bose, a Sennheiser, a Sony vagy épp a BeoPlay márkákat
Hát ez bizony baj, mert a Senheiser és a Sony is konkrétan körbehugyozza ezt a terméket kb féláron.
De nyilván lesz pár debil, aki majd talál egy rendíthetetlennek tűnő önigazolást, hogy miért is éri meg neki a cucc ennyiért.
[ Szerkesztve ]
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
Essentials
aktív tag
De ő nem egy "hangember", hanem egy telefonokkal foglalkozó kütyüs személy, aki nem igazán szokott hangcuccokat tesztelni. Ezt korrekt módon oda is írta a cikkbe ( hogy nincs összehasonlítási alapja ) innentől pedig inkább csak kötekedésnek hatnak az ilyen jellegű hozzászólások, mert nem lett a konklúzió amit az emberek jórésze olvasni akar egy Apple készülékről: Hogy "retek, és nagyon drága, semmiképpen sem vedd meg". Ő tesztelte, ahogy a képességei lehetővé tették, neki tetszett a termék. Nem ördögtől való ez, "sajnos" sok másik embernek is tetszik. S lám,nem kell ahhoz Apple fanboynak sem lenni...
-
nozs23
addikt
válasz
alexandrosz #20 üzenetére
Te ezt olvastad abból, amit írtam?
Szerintem egyértelmű volt, hogy a consumer piacról beszélek.
Teljesítményben/üzemidőben nincs gép, ami megérintheti jelenleg az M1-es gépeket azon az áron és kiszerelésben. Tök mindegy miből rendelnek be a multik. -
Ste
addikt
A beoplay továbbra sem egy màrka, a Bang&Olufsen ellenben màr az.
szentkuti írásait kedvelem, de a fenti mondatommal jelen cikkről alkotott véleményemet is kifejtettem -
Essentials
aktív tag
Sokan elfelejtik hogy az Apple-t mi tettük mainstream márkává a magas áraik ellenére is. Emlékszem hogy az iPhone 5-ösöm idején erősen rétegtermékeket gyártó státuszban volt az Apple, itthon is alig ismerték, az áraik miatt a "halandó" felhasználó nem is volt kiváncsi rájuk. Akkoriban 40 millió iPhone-t tudtak elpasszolni egy évben, most dupla akkora ASP mellett 200-at, tehát jóval magasabb áron 5x annyit. ( Ha leszámítjuk az inflációt, és a többi közgáz adatot, akkor is. ) Ugyanez a helyzet a többi termékükkel. Tim Cook lifestyle brandet csinált a cégből, ami mellé olyan Value-kat párosítottak, amik másoknál nem működnek, vagy nem ilyen jól működnek, és ezek a kirakatban vannak mutogatva. Az Apple ökoszisztéma az utóbbi évtizedben még magasabb falakat húzott a felhasználók köré, és nagyon ügyesen tudják körbefonni azok a indák a felhasználók javarészét úgy, hogy sokaknak ( nem mindenkinek! ) a végén esze ágában sem lesz ne Mac-et, iPad-et, iPhone-t, Watch-csot választani, ha cserén gondolkodnak. Az Airpods Max ugyanezen vízió része.
Rohadt sokba kerül, de engem szerencsére nem kap el a must have érzés, mert egyrészt van itthon jó fejesem, másrészt utcán TWS fülest használok, engem a fejhallgatók utcai használata kiborít, nem bírom őket, főleg a nyári melegben. Egyébként éppen most rendeltem egy Airpods Pro-t az első szériás Airpods helyett, amit sajnos sikeresen megfürdettem pár év használat után ( ez még nem cseppálló ), és volt 2 nap amikor működésre sem tudtam bírni a bal párját. Az eltöltött 3 év alatt meg voltam vele elégedve, a 2016-os ( a piacon akkor még totál újszerűen ható koncepció ) pedig megadta nekem anno azt a magic-at, ami miatt tényleg élmény volt használatba venni. Azóta 15000 féle jobbnál jobb kópiája kapható, és én is rendelhettem volna megannyi jó vagy bizonyos szempontból jobb/olcsóbb fülest az Airpods Pro helyett, de úgy vagyok vele, hogy oda rakom a pénzem, ahonnan azt a terméket kaptam, ami 2016-ban megadta nekem a "magic"-et, és a WoW faktort.
Az Airpods Max hasonlóan szerethető cucc lehet. Ha igazak a pletykák érkezik a folytatás egy olcsóbb variáns személyében. Remélem akik megveszik, azok ugyanúgy örömüket lelik benne, mint ahogy anno én az első gen Airpods-szal megkaptam.
-
alexandrosz
aktív tag
"A Notebook piacot pedig most alázták szét az M1-es gépükkel, aminek szintén nincs értelmes alternatívája Windows fronton"
Nem hallottam róla, hogy idehaza a (de akár sok európai országban regnáló) multik IT flotta managerei százasával dobják ki a brand (Dell, HP, Lenovo) gépeket és rohannak venni helyette M1-eket. De lehet, hogy burokban élek.
-
forgonati
őstag
Soha, senki nem fogja nekem megmagyarázni hogy ennyi pénzért ez oké. Feleennyiért van füles ami jobban szól, meg szebb, bár a szépség relatív. Persze, ez az a cég aki 4db kereket árul szgép ház alá, ezer dolcsiert, szóval...
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
nozs23
addikt
válasz
nagy_norbert #16 üzenetére
minden egyes új Apple terméknél, hogy ki veszi ezt meg ennyi pénzért?
Elnézve a jelenlegi piacot az iPhone-ok kb. annyiba kerülnek, mint bármelyik kínai vagy Samsung megfelelőjük. Az iPadből bárki vehet olcsótól drágáig bármilyen modellt, nagyon konkurenciája nincs, ha van, az is kb. ugyanannyiért. Basic Airpodsokra ugyanez igaz.
A Notebook piacot pedig most alázták szét az M1-es gépükkel, aminek szintén nincs értelmes alternatívája Windows fronton, ami teljesítményben hasonló az drágább, nehezebb és gyorsan le is merül.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nincsenek olcsó termékeik, de amik vannak azok a teljesítményükhöz mérten versenyképes áron vannak pozícionálva.
Persze vannak pofátlanul túlárazott darabok, mint pár kerék a MAC Pro-hoz, vagy 1000 dolláros monitor stand.
Erről a fejhallgatóról nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem a piacot. -
nagy_norbert
csendes tag
Ez ilyen tipikus Apple termék: elég jó, cserébe csomó helyen megkötésekbe ütközöl, többet kapsz a pénzedért, ha már a cég ökoszisztémájában élsz, illetve a piac fölé árazás is jellemző.
Nekem személy szerint tetszik nagyon, de csak akkor lesz ilyenem, ha utánamdobják. Mint a többség, aki a másik oldalt képviseli, én is csak szájhúzogatva rázom a fejem minden egyes új Apple terméknél, hogy ki veszi ezt meg ennyi pénzért? Aztán eddig még mindig megvették őket... -
szentkuti11
addikt
Jogos a felvetés a vezeték kapcsán, itthon még nem listázták be, ezért fogalmaztam így, de nyilván szerencsétlenül jött ki a pontatlanság, javítottam.
-
juuzer
addikt
Ennyiért szerintem továbbra is ezerszer inkább egy Sennheiser vagy egy Bose.
Szép lett, bár a melltartót nem értem (tok), mert pont a lényeget nem védi. Az egyetlen igazán nagy baja, hogy túl nehéz lett, ezt több helyen is olvastam. Ezért nem olyan biztos, hogy hosszabb távon kényelmes lesz viselni.
Meg azt se értem, hogy vezetékesen miért nem megy a zenelejátszás, ha pl az akksi le van merülve.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
Navaren
aktív tag
A szakmai oldalához nem értek, ezért a verdiktet rábízom azokra, akik igen, a termék maga tulajdonképpen tetszik, de úgy, mint ahogy elismeréssel tekintek egy minőségi, de baromi drága golfütőre: én nemigen tudnék vele mit kezdeni, de tisztelem a tudását és a tervezésbe belefeccölt munkát.
Mindenesetre a tesztet köszi, nekem már az is meglepő volt, hogy megcsináltátok; mondanivalóban kicsit ennek a videónak a hozzáállása jött át.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
tothmaxy182
őstag
Én általában youtube-ról hallgatok zenét egy 8ezer forintos kínai fejhallgatóval. És élvezem...
Szóval ez nem az én termékem...Minden szavam magánvélemény!
-
Hallosz
senior tag
Érdekesség a cucc.
Amilyen kiforrott a zenei hallásom, nekem ennek az eszköznek, és a kétezer forintos kütyünek a hangzása, nos, egyik az tizenkilenc, a másik egy híján húsz. . .
Véleményt nem is írok, de bizonyára sokan hallják a különbséget, és erre hajlandóak áldozni.[ Szerkesztve ]
-
talamasca
senior tag
Nem lett alaposan körbejárva a téma a tesztelés során...
"Vezetékes zenelejátszás mindenesetre egyáltalán nem játszik, nincs 3,5 milliméteres jack csatlakozó sem az eszközön."Khm...
“Black as midnight on a moonless night.”
-
El Diabl0
tag
Sajnos ez sem az átlag embernek készült... A Huaweinek van még egy ilyen profi BT fejhallgatója hasonló áron (Freebuds Studio).
-
Jakuu
őstag
Teszt szempontjabol ez a cikk, nem valami szakmai.
Semmi spectrum analizalas vagy egyeb leiras, stb. Ilyen erovel odalehetne irni, szrintem jol szol.
Teszem hozza, annyira kint nincsenek elajulva tole.https://www.rtings.com/headphones/reviews/apple/airpods-max-wireless
-
collecting
tag
Nagyon szeretem a cuccot, mondjuk ha felveszem vagy ránézek, azért megfordul a fejemben az ára, de mivel nagyon kényelmes, baromi minőségi az egész felépítése, jól szól, így elrendezem magamban, hogy megérte.
-
Tschubi
tag
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
csak a szokásos nyávogás
-
bollokcs80
Korrektor
Hú, mi lesz itt......
B.Cs.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Komoly belépővel indította el fejhallgatós vonalát az Apple, az árazás elsőre sokkoló, viszont a termék sok szempontból döbbenetes minőségű.
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest