- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
hungabi87
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy kicsit OFF, de nem igen találtam erre a kérdésemre jobb témát!
Az volna a kérdésem, hogy venni szeretnék egy táblagépet, és típustól függetlenül meg tudom-e nézni, hogy mióta használják a táblát, tehát az első indítás óta eltelt időt. Van erre valami program vagy meg tudom esetleg nézni a tableten is?
Válaszokat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Hungabi87
-
kerobi
senior tag
Jók a linkek, csak nem vámolják el a 40000-es tabletet? Ugy lesz vagy 50000.
Itthon a vaterán 45-ért árulja egy pasas a 8gb-os aurorát -
Zoly75
aktív tag
válasz
skidrowkill #179 üzenetére
Gondoom az csak a skype light...
-
Luissimo
veterán
válasz
skidrowkill #179 üzenetére
akkor nem megy rajta a skype
szerintem másik verzioval kellene próbálkoznod, de majdcsak kapsz valakitől egy működőt, akinek olyanja van
-
skidrowkill
aktív tag
sziasztok van egy ainol novo 7 basic v2-őm megy rajta a skype,de a videóhívás,és a sima hívás sem megy.
valakinek van ötlete miért?? -
szzz
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a wifivel kapcsolatban. Sajnos az Advaced II készülékem 70%-os jelerősség alatt már nem kommunikál a nettel, míg ugyanitt telefon és médialejátszó még simán dolgozik.
Tapasztalt vki hasonlót és van esetleg vmi javaslat a megoldásra?
Előre is köszönöm.
Z -
gallus
aktív tag
Köszönöm srácok a válaszokat!
Találtam egyet ami most tetszik: Ainol novo 7 elf
Szuper gép, csak fényképet nem tudom lehet-e vele készíteni, elég fontos lenne, ha már hordozható...
A panda-nál nem találtam ezt meg.
Másik oldal, ahonnan lehetne vám nélkül hozatni?
Köszi még egyszer -
freeapro
senior tag
Honnan lehet az ilyen olcsó tableteket a legjobb áron beszerezni? eBay?
-
DJGABI
addikt
Procitól függ, FB-n kívül még jó pár app nem megy (ment) a cikkben lévő gépen a MIPS proci miatt. Valszeg USA-ban is lehet venni, de inkább keletről szokás rendelni, elvégre ott készülnek ezek a csodák
Allwinner A10 procis gépeket keress, mostanában azt teszik az ilyen olcsóbb tabletekbe. Meg a többi paraméter legyen meg, amit a kolléga írt.
-
-
-
gallus
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésem srácok.
Ha magyar nyelv nincs a listában az azt jelenti, hogy magyar billentyűzet sincs rajta?
Keletről nem érdemesebb rendelni, mint Ámerikából?A gyerek nagyon szeretne egyet, -tudjátok ez olyan mint amikor egy évesen vettem neki egy távirányítós autót, apuka elvolt vele egész nap-
szóval olyat szeretnék amin lehet netezni korlátok nélkül.
Facebook, youtube videók, prohardver, esetleg netes játékok mennek ezeken az olcsóbb gépeken?
Oprendszer fontos a fenti szempontok miatt?Egyenlőre ennyi.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, és kellemes hétvégét. -
BioKiller
csendes tag
Hol tudok venni? ;-)
-
Luissimo
veterán
-
Apika
addikt
Szinte ingyen adják...
-
Luissimo
veterán
mitörtént, minden gép működik vagy nemhozott a mikulás senkinek már semmit ? :-) :-)
-
Zoly75
aktív tag
Milyen billentyűzet programot használsz?
-
Zoly75
aktív tag
de az általam beszúrt link az pont a http://www.ainovo.com/support.html.
-
rakal
senior tag
Amíg az Ainovo-n nem ėlesedik a support menü,addig szvsz. nem ėrdemes semmit felrakni,vagy csak szívás van,az meg nem kell.
A 3.2 -s android jelenleg teljesen ok a gėpen.
Szóval mindenki döntse el,mit szeretne,,,
A háttėrben persze gözerövel nyomulnak a fejlesztök,ėrdemes más cégeket is figyelni,mit jeleznek új gėpnek januárra,vsz.alkor less a launch az Ainolnál is. -
Zoly75
aktív tag
Talán ez lehet a végleges 4.0.1.
Most töltöm, Talán holnap felrakomVagy mégsem.
Most látok egy fórum beírást: " I tried it, it sucks, no market, no gmail, no flash player ....."
Inkább várok. -
Zoly75
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy a távirányító mire és hogyan használható?
-
rakal
senior tag
válasz
balpeter04 #148 üzenetére
Én is azt mondom,várjuk meg a végleges,hivatalos verziót,nem szeretnék egy félkész
stuffba munkát invesztálni fölöslegesen.
Nem tudom,Ti hogy vagytok vele,de én a 3.2-es verzióval is több,mint jól elvagyok. -
Zoly75
aktív tag
válasz
balpeter04 #148 üzenetére
Na pont ezért várom meg a végleges verziót...
-
balpeter04
tag
Az ainol.com-on már fent van egy béta verziójú ICS. A tabletrepublic fórumán páran már feltették (innen gyorsabban le is lehet tölteni, és angol nyelvű leírás van), van aki azt írja, hogy neki sokkal jobb lett tőle a tabja, van aki azt mondta, hogy kb. 5 perc után visszaflashelte 3.2-re.
-
Zoly75
aktív tag
Hali!
Van, aki már felrakta az ICS-t?
-
rakal
senior tag
válasz
balpeter04 #137 üzenetére
Szerintem nem kell annyira kapkodni,érdemes lesz megvárni a 4.0.3-t,erről az első verzióról(4.0.1?) már volt egy Youtube-os kínai video.
-
steffysan
csendes tag
Eléggé karácsonyos a fejem , ezért bocs a hibákért meg a primitiv dolgokért előre is de most van időm és még friss élményem hogy megosszam veletek.
NOs megkaptam, vám nem volt de áfát ráterheltek viszont 20 perces beszélgetés dhl vámosztályal és minde pairformát rendeztünk, igy nem is időigényes és komplikált és másnapra hozták is haza.
A gép jobb mint amit vártam, uj firmware el plusz pár módositásŰ(market unlock, remote driver, usb bloetooth driver stb...) minden kóserül megy.
Programok és játékok (chanfire 3D pro + navidia plugin) 90% ba müködnek . android 2.3.4 + Go Launcher EX + Go Locker + ICS tméma és ICS bill , simán és gyorsan fut és jól is nézki.Pár hack kellet hogy win7 ben rendesen müködjön usb vel update meg unlock meg minden ami szüksééges de nem komplikált.
Wifi türhető , de 2 emelettel fenebb 2 plfon alattam már néha kihagy, laptop még viszonylag fogja. (tipp túlkomplikált biztósági beálitások esetén ha routered elutasitja az ujracsatlakozást tablet reboot nélkül ha kiesik, ezért én "security" WPA2-PSK és minden más Automatán beálitásal használom azóta nem okoz neki gondot a router).
Bluetooth , távirányitó megy bár nem veszem hasznukat.
3G vodás , és pár egyéb modemmel tesztelve, néha kicsit megszivat ha MicroSD ólvasós a stick de jól használható mobilnet is.
Telóval teethering ben (Android, WP7 , Symbian , Iphone kipróbálva) vagy mobil stickel ő is megosztja könyedén a netett.
USB host ként beolvas kártyolvasót, pendriveot , HDD-t és még egy LG slim külső DVD irót is .
Második full lemerítés és feltőltés útán az akú minim 6 órát bí net és telepités+töltögetés+progi tesztelésel.
A képernyő nagyon jól reagál a tapira, és az ICS bill el szinte tökéletes gépelni (kicsit tanitgatni kell a szótárt de egyre jobb ahogy gyarapodnak a szavak) , és némi kalibrállás útán a pontosság elhibázhatattlan majdnem.
Videochat szinte minden módban müködik és elviselhető a kép minőség, viszont zárt térben fotozni fölösleges, napfényben kint türhető.
Social cuccok, IM ek , Location (persze limitálva mobilnetre vagy router helyzetéhez) müködnek, Stream windgetek hirolvasók , stb.. ha jólbeálitod akor hasznosan teszik a dolgukat.
Vásárlás meg bankos dolgok , paypal, ebay, vatera , amazon stb... okésak (pár kivétel mint példa mastercard vagy paypass amihez kell mindeképp mobilnet, sim kártyával és sms olvasó progi az aktiváló kódok fogadásához) .
Weboldalakon 99% bárhol beolvass flasht Opera mobile (nem mini vagy firefox) plusz Adobe flash player (opera útán telepids/frisids majd konfiguráld = két beálitás az alapl jó) és minden video elindul böngészőben. Mx Mediaplayer és mindent letud játszani (full HDt is) kezel bármilyen feliratott, és kézmozdulat parancsokat is fogad , de a lajátszót azért emlitem meg mert Opera+Flash legtöbször engedélyezi hogy az Mx Playerben nyisd meg a weben lévő videokat vagy letölds, és ez sokkal nézhetőbb és kezelhetöbb mint operában.
Ami viszont lényeges hogy Értesitéseket meg automata indulásokat/ellenőrzéseket figyelmesen álids be külömben hamar elfogy a memória és belasul ezértérdemes egy Memory Boost cuccot felteni és belöni auto boost ra és quck boost ra hogy mindig legyen karbantartva a memória. ugyanezt használom "task kill " hez is mert a gyári elég primitiv és "kerge" üzemódra hajlamos ami sokszor okoz "a program nem válaszol... bezár most- várakozás" tipusú hibákat.
Egyenlőre enyi pattant ki most belőlem , de aki konkrétan erea darabra akar még segítséget talán fogok és tudok is ha üzen és kivárja hogy néha lassan reagálok.
Itt vagy mailben egyeztethetünk : steffysan[kukac]gmail.com .
Mivel sok kontrátnemtudok irni mert alacsony igényekel indultam neki a Novo7 Adv. nak igy még csak a jót osztotom meg , de igérem ha elég felgyült akor irok a rossz tapasztalatokrol is.
WP7/Android én mindektőnek a fegyeverével harcolok de "csak egy maradhat" a végén
-
balpeter04
tag
Elérhető az ICS frissítés a Basic verziójú Novo 7-re!
-
rakal
senior tag
Végre nyilatkozott a MIPS!
Januárban lesz a frissítés,4.0.3-as Androidra
[link] -
Zoly75
aktív tag
Én most azt nem vágom, hogy van firmware is meg rom is?
-
rakal
senior tag
Fontos a képarány.
Wayteq 4:3,Ainol Novo 7 16:9.
Felbontás: WT 800x600-ez nem igazán szabványos tableten)-Ainol 800x480.
Oprendszer : Wayteq Android 2.2,vagy haxolt 2.3,Ainol:Android 3.2.
Wayteq-em nincs,arról a Youtube-on találhatsz tesztvideokat.
Az Ainol:egyelőre geek cucc,kevés a program rá(Ez vagy a hardverarchitektúra,vagyy az Android 3.2 miatt van-e nem tudom,de pl. csak a gyári webbrowser használható rajta etc.,szóval egy kicsit iPad2 feeling Appstore nélkül),szoftverkompatibilitása jobb a Wayteq-nek.Főleg a 4-es Android kompatibilitás miatt vettem,egyelőre az úttörők típusos hibái felbukkannak(pl. netrádióapp-ok force close-olnak,rátelepített médialejátszók is pl yxplayer)
Van itt még megoldandó probléma,de jól el lehet lenni az Ainollal,gyors,reszponzív,remélem a marketen is hamar megjelennek MIPS architektúrára írt progik is nagy számban,egyelőre ez kísérleti cucc nálam.
Nehéz a döntés,de ha nem félsz az elkötelezettségtől a Vodafone irányában,és igen jó tabletet szeretnél venni +25 KHUF-ért Vodafone Smart Tab 7-et érdemes beszerezni szvsz,ha 7 collos tabletben gondolkodsz.
Ha semmiféle tabletem nem lenne,én ezt választanám itt és most. -
-
rakal
senior tag
Sziasztok!
Nekem is megjött.
A kínai appok nagy részét kiirtottam,néhány appot felraktam,ezekkel nincs gond(Tape-a-Talk Pro,yxplayer,rádió appok etc.)
Eddig nagyobb gondot nem láttam,de egy csomó az SGT P-1000-n,ill. a ZTE Skate-n futó progit nem találok a marketen,végülis el lehet vele lenni.A készülék meglepően gyors.
Úgy tűnik:"This is the beginning of a beautyful friendship" -
Zoly75
aktív tag
válasz
littlelion21 #120 üzenetére
Ami rajta van, az működik.
Viszont ugye, ami nem is futna rajta, az marketről le sem tölthető.
Pl.: Marketen nincs Dolphin, Opera nem találtam billenytűzet programot, csak valami számomra nagyon ismeretlent "A.I.type Tablet Keyboard Beta".
A rajta lévő Spiderman az viszont szép és jól fut.Most így nem tudom mi nem fut rajta, de, ha megadsz marketes linket, akkor meg tudom nézni, hogy az a marketről letölthető-e rá...
Alapban pl. Angry birds sem lenne, de egy MIPS-es változat van rajta. -
Zoly75
aktív tag
Használja valaki a Basic-et?
Tudja valaki mikor jön ki az ICS?
Másnak is furcsán működik az akksi töltés? (80%-nál többre nem nagyon akarja feltölteni, bár újra indítás után láttam rajta már 95%-ot)
Tud valaki lelőhelyet MIPS kompatibilis programokra? Pl.: a romban lévő billentyűzeten kívül nem nagyon sikerült a marketen működőt találni.
Állítólag, ha elterjed az USA-ban majd jönnek a MIPS-es appok, de nekem egyenlőre kicsit keserű még a szájízem ezen problémák miatt. Persze az eladó figyelmeztetett. -
littlelion21
addikt
válasz
balpeter04 #117 üzenetére
Logoutra mikor tolod ki a tesztet?
-
Nwis86
aktív tag
Én is Novo7 Advancedet szerettem volna venni, vártam hátha lejebb megy a dollár de csak feljebb ment
ráadásul időközben az advanced verzió gyártását pedig leállitották, kb 30 boltot néztem át de mindenhol elfogyott, csak a basic van de az meg a mips proci miatt nem kell! Nekem 1ik fő szempont hogy a játékok jól menjenek rajta, Basic verzióval pedig kb 1 normálisabb játék se kompatibilis! 2boltot találtam ahol még van de 150-70$-ért anyniért meg már nem veszem meg 1 hete még 1 tonna helyen árulták 120$ ért!
Helyette most [ezzel]
szemezek, elméletileg kb ugyanaz mint az Ainol Advanced, csak ebben nincs dupla kamera... (Ehhez is készül már az ICS frissítés)Ainol Advanced / Basic tulajoktól szeretném kérdezni hoyg van-e bennük gyári magyar nyelv? Mert vaterán láttam Advancedet és ki volt emelve hogy Magyar! De erről sehol máshol nem olvastam....
-
rakal
senior tag
válasz
steffysan #112 üzenetére
A merimobiles-t én is csak ajánlani tudom,persze nem a legolcsóbbak,viszont amit kiírnak készletre,az van is,és időben szállítják,ha magyar hasonlatot szabad használni, "speedshop",ill. "edigital" style cég,persze a magyar hasonlóknál lényegesen nagyobb kínálattal...teljesen megbízhatók.
-
steffysan
csendes tag
merimobiles.com bár ez már nincs "Deal off weak" akcióban most a Basic van 130 nál de jó az support, ügyfélkezelés a cégnél igy ha thetem tölük vásárolok...
viszont mivel láttam páran hajták a magyar virtust és lefikázzák a gépet, én eltudom viselni a felbontást, nem megy homok a szemembe azért mert az ikon nem dunakavics méretü henem keksz inkább, engem ami meggyőzött hogy ezt érdemes zsebre tenni az: a bajnok akuidő , 7-9 óra , az hogy az uj firmweare 2.0 al már korrekt usb támogatást bir a gép, bluetooth ha szükséges, elég böségesen támogat 3G modemeket, és ami ritka hogy flash drive igy nem kell egy marék mikrosd t bevásárolni mert elfogadja az usb hdd ket, (mondjuk 1.5TB osra nemet mondot, de 160 as 2.5" meg 80 ast beolvasta, sőt külső usbs dvd irómat is. és tényleg korrekt a reakció a tapintásokra , fürgén nagyon minimálisan hibáz , azonal kipatan a program mikor inditom még akor is ha "multitaskingba" már pihenget a hátérben jópár dolog, skype videochat tesztelve 3G vodafone Ainol és HTC közt korekt akadálymentesen megy, mind első mind hátlapi kamerával, élő video közben váltani is lehetet kamerát.... játékok (bár tojok rájuk) de rendsen müködnek, egy hasztalan de kiváncsi teszt volt még, usbn bluetooth, öszkötve bluetooth gps vevövel, és androidos igo primo "hasit". (wayteq 960bt elsülyedhet szégyenében) ..... halomra telepitgettem meg törölgetem rola a programokat edigg 90% okés, néha belebotlok pár nem kompatibilis prgormba, flash rendsen megy elég sok oldalon, a video hd ban tényleg mgelepően jol teljesit ezért a pénzért, és tvre kivezetve meg simál felér bármelyik hd boxos eszközel majdnem.nekem a célom azvolt hogy legyen nálam egy jegyzetfüzet, amivel goysan bootlook ha kikapom a zsebemböl , nem kinlódás a gyosrgépelés mint a HTC Hd7 en (mert az azért még nem egy nagyméret gépelni 4") ha neteznem kell akor ne logjon rajtam mindig a notebook tasi , elérjem FB , msn, skype, cégen belül voip , stb... és közbe ne legyen a kompromiszum hogyha sokatmelözöm a notebookom akor vajon kibirja a telefon aksi estig mert neten lógok a mobilal. plusz a magyhátrányom még hogy mobilrol netzve sokszor nem csörög a teló ha netezek és net GPRS minőségben van , igy nevagyok elérhető.
Szoval 34.000 bol van egy plusz ségédezközöm , kimélve van a telefon , és a laőptop a maga 10 kilós (gép meg egyéb kütyük a táskába zsúfolva) nem huzza a válam napi 15 órában hanem pihen a csomagtartóban .
És én elég régóta rendszeresen találkozom Ainol termékekkel és az mp4 lejácó kategóriában már elég jó hirnevet szerzet magának, legjobank talrtoták a kinai termékek közt az általuk gyátotakat, igy szerintem nem a tablet piacon kezdik el majd a "fos" kategóriát betölteni .
Nekem (legalábis) nem életmentő a plusz pixel és nem lesz feszesebb mellem ha metron azt olvasák a gépen hogy Apple , vagy egyéb túlárazott prestige márka...
Volt már ipad , asuss transformers és htc flyer meg archos om is és rájötem hogy mocsok sok pénzt adtam ki valmijért ami 4x anyi ideig birja mint amenyire hamar beelözi a szoftver fejlődés, és 6-7 hónap mulva ücsörgök 140 ez ft on ugy hogy rezeg a léc hogy jön az uj android és én már nemtudok firsiteni mert "szerintek ocska a gép" pedig még okés az üzemidő, nem koptatam el a gépet, és szivesen használnál még minim 1 évet de bukta.inkább akor maradok 50 ez ft allat és ha váltani kell kisebb a bukta.
(és az ügyes ezermestei kinai android "szakácsok" biztositják 3-4-5 updatet is minim, nem mint a nagy gyártok hogy jó ha 2 verziónál több updatet megkapok)Aki még vásárláson töri a fejét, és elviseli azt a kevés hátrányt amit felvázoltam , de cseerébe tud őrülni az aprópénzen vett jó teljesitménynek meg egy egész munkanapos aku üzemidőnek akor meglesz elégedve a gépel is meg magával is miután hozzászokott.
Nem széndékoztam egekbe magasztalni a cuccot , vagy ódákat zengeni rola, csupán kifejtem hogy MEGÉRTE A PÉNZÉT . persze ha még lesz élet a témában késöbb és összekaparok pár rossz tapasztalatott is akor azokrol is irok majd igérem.
u.i. nézzétek el a primitiv analfabéta hibákat , de sjana több idöm van szégyelni magam érte mint rászokni hogy odafigyeljek, meghát nem anyanylevem .... -
steffysan
csendes tag
Énis rendeltem 2 db ot pár kiegészítövel 129$ akciós áron, és egyik már othon van a rokonál vám nélkül az enyémnek meg hire sincs , mindkettö DHL el indult egyszere külömböző cimreés ugylátszik szúróprobás , hiába alacsony értékre határozták meg és nincs számla a csomagban én már várom hogy jelezzék hogy vámot kell fizetnem. Tudják a magyar hatóságok hogy kell elqurni egy karácsonyi ajándékot.
amugy az Advanced verziórol van szó nálam, és a webshoposok help chatjén sgitettek a gyártó által közzétett kinai hirt értelmezni és elvileg azt irják hogy az Advanced verzióhoz ök készitik hivatalosan az ICS -t már és probaverzió is letöltehtő tölük, de pár héten belül vagy az év elején közzéteszik a véglegest updatet.igy nem érdemes kinlodni a még félkész eröltetett "beta" házikészitéssú jégkérmekel
-
kelzsoca
félisten
Pár szóban összefoglalva:
A gép összeszerelése nem a legjobb, nyeklik-ropog, érződik a spórolás, ettől függetlenül a hátlap kellemes tapintású.
A kijelző rendben van, a touch érzékenysége rendben van, a gép sebessége, alkalmazások futtatása gyors, különösebb akadás nem volt, az előlapon lévő érintőgombok nem világítanak.
Akksiidőben is jó a gép ~3 óra után sem merült le, a wifi erős, tesztet is futtattam, quadrant nem futott le valamiért, antutu ~2550 pontot hozott.Ami nagyon gagyi az a rezgőmotor működése, úgy rezeg, mint ami mindjárt szétesik, szerencsére lekapcsolható a rendszerben.
-
DJGABI
addikt
válasz
balpeter04 #90 üzenetére
Egész jó áron sikerült behoznod: [link]
-
devast
addikt
Elvileg így van, gyakorlatilag meg nem.
Lényeg: kerüld a gyorspostákat (DHL,EMS, stb...)
Válaszd a "lassú" sima postát (usps, hong kong mail, china airmail stb..)
További faktorok a méret és a súly, és természetesen a szerencse.
Az, hogy mi van értéknek ráírva, hogy gift-e vagy sem... igazából senkit nem érdekel.
Ha megnézik a csomagot, úgyis bekérik a számlát/paypal bizonylatot. -
Zoly75
aktív tag
válasz
balpeter04 #90 üzenetére
Ha nem titok, honnan és mennyiért rendelted?
-
Zoly75
aktív tag
válasz
balpeter04 #88 üzenetére
Ez saját, vagy tesztre kaptad?
-
balpeter04
tag
válasz
littlelion21 #86 üzenetére
Igyekszem, igyekszem!!!!!
-
rankesz
veterán
válasz
littlelion21 #86 üzenetére
+1
-
littlelion21
addikt
válasz
balpeter04 #83 üzenetére
Gyűrjed az app-okat, a MIPS proci kompatibilitására kíváncsi vagyok
-
kaligula
tag
Ez jobb, mint a Huawei? Azért a 40ezres kis Ideos slim valóban használható. Kíváncsi vagyok, mennyi ezeken a gyártók haszna.
-
aag
őstag
válasz
balpeter04 #83 üzenetére
Skype videó-beszélgetés működik rajta? Szívesen vennék egy 2 perces próbát.
A WayteQ xTAB-100-on már kipróbáltam. Az eredmény nagyon lehangoló. Talán ezzel jobb lenne, nemtudom. Én már csak a saját szememnek-fülemnek hiszek. Please egy próbát! -
balpeter04
tag
Na megjött végre, itt van a kezemben egy Ainol Novo 7 Basic verzió és emberek, piszok jó!
Tényleg Android 3.2-vel jön, tele van nyomva gaggyer kínai alkalmazásokkal de kb. 3 perc alatt egy full tiszta, stock Android 3.2-őt kapsz.
A kijelző jó, a fényereje lehetne egy kicsit erősebb. Az érintőkijelző valóban kapacitív, és a MIPS-es proci teszi a dolgát rendesen, semmi akadozás, semmi várakozás, rábökök és már fel is ugrik a megnyitni kívánt program.
Röviden tömören ennyi, részletes teszt a logout-on csütörtök-péntek körül!
-
devast
addikt
Mármint melyiknél ?
Az advanced-ben használt soc (allwinner a10) mindenben jobb kicsivel mint a wayteq (aml7826-m). A basicnek a mips processzoráról nem nyilatkozom, de az is kb ugyanebben a kategóriában van (vivante gc860 a gpu benne). Továbbá wayteq 3200mah akksi tudtommal, ezekben meg 4000mah-ás van.
Wayteq 800x600 ami jó, ha olvasni akarsz rajta, netezésnél is előny szerintem. Viszont annyira már nem jó, ha direkt játszani szeretnél vele, arra jobb a 800x480 mert az egy standard felbontás. Meg ugye magyar garancia, nem magyar garancia...xtab100-ról meg ne is beszéljünk... Ezzel szemben esélytelen. Kicsit olcsóbban mint az kapsz ips panelt kb ugyanolyan hardverrel. Szoftver része lehet gázos, akit érdekel olvasson utánna
A rockchip-nek a következő soc-ára leszek kíváncsi...
-
DJGABI
addikt
válasz
balpeter04 #75 üzenetére
Oké, hogy már nem sokáig forgalmazzák, támogatják. De úgy néz ki azért alakul hozzá valami közösség: [link] A Basic-nél meg az architektúrával a fejlesztők se sok mindent tudnak kezdeni... Szerintem. Aztán lehet később a gúgel is elmegy inkább MIPS irányba, de azt azért erősen kétlem.
-
rakal
senior tag
Nézd,végülis erről szól a fórum:"technology freak forum"
Majd meglátjuk,mit tud,ha fail,majd jelzem.
Maximum lassú,egyes régebbi 2.3.x cuccokkal inkompatibilis lesz a termék etc.,de erről később beszámolok,ha kézben lesz a cucc.
Mit tud pluszban az Android 4.0?
Erről szól a történet,majd meglátjuk... -
aag
őstag
99 dallér meg vám, meg áfa, meg szállítás = 200 dallér. Annyiért meg van Wayteq is hazai garral, és Kelzsóca főzött RAM-mal. Most akkor miért kellene csorgatni a nyálamat?
-
rakal
senior tag
válasz
balpeter04 #75 üzenetére
Több,mint érdekes,amit írsz.
Ezek szerint a Google a háttérben vmit buherál,lehet,hogy a classic ARM architektúrán túl akar terjeszkedni?
Vagy az az Ingenic vmi újat tud?(tőlük nem szokatlan a kormegelőzés lsd. médialejátszók) -
balpeter04
tag
December 15-én adják ki Kínában a stabil ICS-et a Basic verzióra, az Ainol pedig karácsony után leállítja az Advanced típus gyártását, mivel sokkal jobban megéri nekik az Ingenic-es processzorral gyártani a Novo 7-et és így csak 1 hardverre kell felhúzniuk a 4.0-át nem pedig kettőre.
Valamint az Ainol oldalán le van írva, hogy a cég belépett a Google valamilyen tesztelő-fejlesztő programjába, amelyre csak az Ingenic JZ4770 SoC-ot "nevezték be".
-
DJGABI
addikt
válasz
balpeter04 #73 üzenetére
Hoppá-hoppá akkor így viszont az Advanced lett erősen best buy, alig drágább a címben lévő Basic-től (10-20$ taláán a különbség), de legalább Cortex procis!
-
rakal
senior tag
Igen,én is állíthatom,ha az EMS-s csomagot megvámolják,akkor kb. ugyanaz a technológia,mint a DHL-nél vidékiek esetében,csak itt a Magyar Királyi Posta vámoltatja el a küldeményt helyetted,küldeni kell meghatalmazást etc.,ugyanúgy,mint a DHL-nél,csak az Orczy térre kell címezni.
-
devast
addikt
válasz
balpeter04 #69 üzenetére
Eddig még semmi gondom nem volt a china airmail és a hong kong post-os csomagokkal *kopp-kopp*.
És igen, a DHL hivatalból vámol
Annyit még hozzátennék, hogy nem mindig kell bemenni. Vidékieknek azt hiszem nem kell... legalábbis én úgy tudom (EMS vagy sima postai csomagnál). Ilyenkor faxolgatsz a vámosoknak, telefonálgatsz, és a végén a postásnak fizeted ki az áfával növelt árat. Nem tudom, erre budapestiként van-e lehetőség. -
balpeter04
tag
Én már rendeltem néhány csomagot Hongkong-ból EMS-el is. Kb. 7-9 nap alatt itt is volt a csomag a legtöbb esetben azonban egyszer már 10 napja se híre se hamva nem volt a csomagnak, majd kaptam egy levelet a Magyar Postától, hogy vámkezeléshez szükség van egy számlára vagy átutalási bizonylatra (PayPal), a szívás az volt nekem, hogy csak Budapesten, az Orczy téren - kőkemény nyócker - lehet vámkezeltetni és kizárólag személyesen ezeket a csomagokat.
Azóta nem rendelek EMS-el!
Ahogy Tressy mondja a DHL mindent vámoltat, melynek menete az alábbi:
1) Kapsz egy telefonhívást vagy SMS-t a DHL-től, melyben elkérik az e-mail címedet, vagy bediktálod nekik vagy küldesz egy e-mailt a fuvarlevélszámmal az általuk megadott e-mail címre.
2) Ezután kapsz egy Word dokumentumot, amely nem más mint egy meghatalmazás. Ebben a meghatalmazásban meghatalmazod a DHL-t, hogy képviselnek téged a vámhivatal előtt. Ezt ki kell nyomtatni, majd digitalizálva (bescannolva) vissza kell küldeni nekik.
3) Egyből célszerű csatolni hozzá egy PayPal, vagy ha kártyával fizettél akkor egy netbankos screenshot-ot amin fel van tüntetve, hogy mennyit fizettél a csomagért.
4) A vámhivatal elvégzi a dolgát kb. 1 nap alatt.
5) A következő munkanapon érkezik a futár és kéri a vámhivatal által meghatározott összeget. Ez 150€ alatt csak ÁFA-t (még 25%) jelent, azonban 150€ feletti összegnél már a termék típusának megfelelő vámmal is megterhelik a végösszeget.Nagyjából ennyi. Természetesen még mindig választhatod a Hongkong Post-ot is, amiről olvashatsz fentebb egy kicsit. Van akinek 1 hét az átfutási idő, van akinek 1 hónap. Meg persze nem is biztos, hogy a csomag egyáltalán elér hozzád, illetve nem "csentek" ki belőle dolgokat.
-
Pantok
aktív tag
Oh hát ez nem kétséges, sose mondtam az ellenkezőjét.
Csupán megjegyzendő hogy ha gyorsan szeretné az ember az ára már ugyanottvan mint a többi kínainak, ahol azért találsz hasonló fellépésűt.
Az hogy a kínai gari drága, lassú és hát nem a legmegbízhatóbb azt szerintem mindenki tudja.Egyébként semmi bajom a tablettel, már hónapokkal ezelött akartam venni egy Ainol Novo 8ast csak végül nem jött össze és a szar forintal / kockázatokkal már nincs is annyira kedvem hozzá. Pedig az 1280x720as felbontást sportol 8"on, ami nekem nagyon jól hangzana, de azóta már úgy vagyok vele inkább várok még míg egy 10"es, ips paneles kínai csoda lemegy 50k alá.
-
rakal
senior tag
-
Drizzt
nagyúr
Kivánics vagyok mik lesznek a gyakorlati tapasztalatok. A videok eléggé meggyőzőek, de attól még továbbra is bőven elképzelhető, hogy élőben egy használhatatlan vacak.
A kijelzője mindenestre meglepne ha nem lenne rémesen gyenge. Ez a 100 dolláros ár nagyon szkeptikussá tesz.
-
Tressy
senior tag
Ha ajándéknak szánod érthető,de ha nem akkor nem buli a +10k azért hogy kicsit hamarabb megérkezzen.Annyiért meg már találsz magyar garival is hasonló tabletet szerintem (40k körüli összegről beszélünk).Ha pedig gariztatni kell küldözgetheted drága pénzért Kinába,igy is megéri?
-
Pantok
aktív tag
Karácsony körül a hong kong posta tönkremegy kb és minden késik, ilyenkor már rendelni is fölösleges, majdnem február mire magukhoz térnek.
Bár erre rácáfolt tinydeales rendelésem úgy másfél hete, ők nagyon gyorsan hoztak nekem néhány telefon tokot.
Ettöl függetlenül a DHL saját ára és a vám együtt máris felemeli annyira hogy a "hú de megéri"böl már csak "mint a többi" lesz, már ha azokat karácsonyon kívül, de postai szállítással nézzük.
-
szigmat
tag
100$-ért én is beválalnék egyet.
-
Findzs
addikt
kéne egy ilyen kis masina
-
Tomy Yayo
senior tag
Én pedig ajánlom figyelmedbe, hogy a kijelzők mérete alatt az esetek 99,99%-ban az átmérőjükről van szó. Így aztán persze, hogy ha azt írod negyede, akkor az átmérőre gondolok, nem négyzetcentire
Soha senkit nem hallottam még, hogy kijelzőket terület alapján hasonlítson össze, te vagy az a 0,01%
-
aram01
nagyúr
a mi mikulásunk szerintem nem ennyiért tudja majd szervázni
-
Pantok
aktív tag
-
lumpen_stex
aktív tag
még akkor is amikor az android platform független, nem vennék jó szívvel nem arm-os gépet....
-
törölt tag
Ez igen.Kell nekem egy ilyen tablet.
-
devast
addikt
Ejj... akartam mondani
Majd Te is megfizeted a tanulópénzt. Én többet DHL-el EU-n kívülről semmit. Hong Kong post, vagy China airmail, ezek igaz 2-3 hétig jönnek, de eddig még sosem merült fel "extra költség".
pl itt $120 és van hong kong post lehetőség (gondolom max $10-20 lehet a posta).
ps: ha már rákapott itt a nép a kínai tabletre, szerintem ebből az advanced verzió jobb. DE arra még nincs és nem tudom egyáltalán lesz-e ICS. -
DJGABI
addikt
Ha olyan remekül működik mint a Honeycomb-os ROM-mal, akkor köszönöm inkább nem kérek belőle. Arra nem képesek hogy a DPI-t belőjjék (gondolom azért nagyobbak az ikonok) [link] nem valami stabil [link] force close force close hátán [link] Olyan alap appok nincsenek rá mint Facebook, Skype [link] zéró játék [link] tulajdonképpen akkor mire is jó egyáltalán?
-
rakal
senior tag
Úgy döntöttem belépek a felhasználói klubba.
Ma meg is rendeltem, DHL szállítással(ezt ajánlották a merimobiles-nál,ha karácsony előtt meg is akarom kapni) összesen 178 USD-t kellett fizetni
Várható érkezés 6-9 nap múlva. -
Devid_81
félisten
Máris vége a netbookoknak.
Ami eleve egy szutyvadék ipari hulladék volt számomra mindig is. -
Youri
veterán
kipróbálnám...
Tomy Yayo: neked pedig ajánlom figyelembe a matek órát, azon belül is a terület számítást
-
rgranc
aktív tag
LOL.
Ma jött a szokásos PayPal hírlevél, különleges karácsonyi ajánlatok, stb, és az egyik ajánlott bolt épp egy Tabletbolt volt, amit végig is nézegettem, és pont néztem ezt a tabletet, hogy milyen jó áron van. 133 dollár, és regisztrálásnál még 5 dollár lejön belőle.
[link]Azért 99-ért persze még jobb lenne, az igaz, de így sem vészes, és ingyenes a szállítás.
-
Pantok
aktív tag
Resolution: 800x480
Inkább erről szoknának le. A negyed ekkora teló kijelzőmön jó de ezeken...
-
szerintem a mips csak tovább darabolja az egyébként is elég romos androidos tabletpiacot :/
még inkompatibilisebbek lesznek a készülékek, fejlesztőnek még többet kell szivnia :/
-
kovpeti
csendes tag
-
Lajtorja
aktív tag
Addig álljatok fél lábon, míg ez 40k alatt elér hozzánk
-
Drótszamár
őstag
Egy bluetooth még jó lenne rá.
szerk: Itt lehet venni belőle, de 150$, mondjuk a szállítás ingyenes: [link]
-
Elég must have-nek hangzik. De nekem csak 9"-ban.
-
goodboy007
senior tag
Na ez már használható hardveres képességekkel van felvértezve végre. A 30.000-35000 JMF pedig nagyon jó ár lenne érte, ha lehetne kapni.
Remélem jövőre ez már általános lesz, ahogy elterjednek a négy-magos gépek, mivel hétköznapi használatra, netezésre, filmezésre, e-book readernek tökéletes.
-
törölt tag
nahát ilyet is lehet ennyiért? nocsak... így már én is elgondolkoznék egy hasonló kütyün, ha nem lenne ez a csak kína politika letarolnák tokkal vonóval a tablet üzletet legalábbis az alsóbb szegmensben az fix. lenne pár álmatlan éjszakája sok cégvezetőnek...
-
dabadab
titán
"Ezt a 99$-os árat egyébként honnan vettétek?"
(#10) Abu85: nem is panasznak szantam
-
pasquale
tag
-
sün
tag
A videó végén azért az az ice cream sandwich hamm nem kellett volna...
Maga a gép tetszetős főleg az árcédula miatt
-
pusszycat
nagyúr
Ez már gyanúsan olcsó de ajándéknak kitűnő lesz.
Samsung Wave GT-8500
-
x6radio
tag
Tetszetős darab
-
balpeter04
tag
Hivatalosan még nem jelent meg az ICS frissítés a Basic verzióra, de már kikerült néhány "kalóz" videó a YouTube-ra!
Fórumokon azt olvastam, hogy pl. a Facebook és a YouTube alkalmazások sem futnak a MIPS-es processzor miatt, igaz mindkettő szolgáltatás elérhető a beépített böngészőből, mivel a tablet támogatja a Flash-t!
Ha minden jól megy nekem érkezik néhány darab vagy a héten de legkésőbb jövő héten, részletes teszt a Logout-on lesz majd!
Úgy gondolom, hogy még karácsony előtt kijön a 4.0-s android a készülékre, ha ez így lesz akkor újra letesztelem de már ICS-csel!
-
kornel76
aktív tag
Ebayen már lehet rendelni ....igaz nem 99$ az ára
-
tjb007
nagyúr
Annyival érdemes lenne kiegészíteni még a cikket, hogy ez a Novo7 Basic ami nem keverendő az ARM -es Novo7 Advanced -del.
-
Jack@l
veterán
válasz
callmeakos #1 üzenetére
És még sírtak egyesek, hogy szegény kindle inkább veszteséggel vagy gyártási áron adja a 200 dolláros tábláját...
Ennyiért tök jó cumó, remélem gyorsan elterjed és nem lesz vele sok garis ügy.
-
callmeakos
veterán
Hejj, mért van az, hogy minden jó dolgot csak az ázsiaiak kapnak meg?
De remélem ide is csurran-cseppem egy-két darab....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LOQ gamer laptop , RTX 4050 , i5 12450H , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- Dell Precision 7710 Workstation- Nagy kijelzős 17.3"- CORE I7 6820HQ - 32Gb rammal
- HP Zbook 17 G3 - Nagy 17.3" kijelzővel - CORE I7-6700HQ
- Hp Zbook 15 G3 Workstation- 15.6"- CORE I7 6820HQ- 32Gb ram- Quadro M2200
- Lenovo Thinkpad P51S - Workstation- Quadro M520 VGA - 15.6"- Core I5 7300U
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest