Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • hallador

  addikt

  Itt szerintem más is közbe szól. Ez állami érdek is. Ha az USA cégei összeállnak, és csinálnak egy vagy több gyárat, akkor itt már nem csak azzal kell majd foglalkozni, hogy mennyire gazdag egy cég, hanem azzal is, hogy ha USA kormánya adja a pénzt, akkor a technológia ne kerüljön olyan kézbe amit nem akarnak. Ugye erre az AMD a legjobb példa, mert rengeted befektetője van, és ezek közül elég sok arab, és kínai. Ami annyira nem jó, ha kifejezetten az USA, EU szempontjait nézzük meg.
  Az Intelnek van legalább 2, de lehet hogy több gyára USA-ban, csak nem olcsón dolgozik, mint a GF, vagy STMicroelectronics. Jobbára a GF is arab tulajdonban van.
  Nagyon nehéz elmagyarázni egy partnernek, hogy mit miért és hogyan, ha ilyet csinál valaki, egy kormány képviselete alatt viszont azért ez még egyeztethető.
  Nem beszélve az állami érdekekről.

  Valahol értem miért kérnek pénzt erre, valahol persze pedig érthetetlen, de az éremnek két oldala van mindig.

  #5 Tapsi

  Azért ezt a nép dolgot nem erőltetném, elég csak megnézni mi a helyzet Magyarországon. Szóval ez nagyon nem egyedi dolog, de még inkább erre kérjenek pénzt, mint nem tudom én közvilágításra, ami utána semmit nem ér, vagy felesleges médium építésre, amiből utána kiveszik a pénzt. Vagy ép néphülyítésre.
  Ezért támogatnék egy ilyen kezdeményezést EU részről is, jöhetne ide is egy ilyen gyár. Jobban járnánk, már ameddig az EU-ban tartják az országot. Mert látva mi megy, a sok birka simán megszavazza, hogy mennyivel jobb volt 82-ben mer háááá. Meg szemét EU, meg Amerika meg így meg úgy, van az a vevő közönség aki szerint ha valaki hülye, törvényesen lehet lopni, a szakmunkások nyugodtan agyba főbe verhetik a polgári réteget, munkásőr zubbonyban, ha és a legfontosabb munkahelyen a részvétel a fontos, dolgozni is lehet persze. Vannak nem is kevesen láthatóan.

  [ Szerkesztve ]

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Hozzászólok Aktív témák