- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: projektek a Razertől
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- Apple notebookok
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
Ettől megyek a falnak ugyanz van mitn anno llanonál, Luxmark DG teljesítmény GPU-nál duplázódik erre játékokban ehhez képest "alig" van teljesítménynövekedés.
Pedig ár/értékben akkor robbantanának ha DG működne rendesen játékokban is.Itt valami susmust érzek, lehet saját driverüket baszták el, hogy ne legyen a DG-vel használt APU az AMD 77xx-ek konkurrenciája játékokban?? Vagy ennyire szar a Directx hardverkihasználásban?
Bár fura, hogy itt a trinity a 6670-es kártyáknak megfelleő 7x-es átnevezés meg még sehol.
Egy prociban nagyobb "verziószámú" gpu van, mint a diszkrét vga amit melléraksz, nem a legjobb marketing. -
antikomcsi
veterán
Bevallom többször nekifutottam, de nem értem a problémádat. Oli semmilyen formában nem ajánlott, FM1-es aput. Az A8-5600K, az FM2-es.
Másrészt nem 4-5K-t lehet spórolni, hanem akár 10-15K-t és, hidd el azoknak, akiknek a s754-es sempronját cseréljük le, ugyanúgy el lesznek ezzel a halott platformmal újabb 6-8 évet.
-
MongolZ
addikt
Ez igen, 20 oldal... Jó sok az előjáték Gratula a cikkhez!
(A grafikonokkal egyetértek, kezdődhetne 0-ról, úgy sokkal áttekinthetőbb lenne.)
Egyvalamit hiányolok belőle (bár lehet, hogy már említette más): a memória tuningjának hatását a grafikus teljesítményre. Érdekes, hogy a Llano-nál is sokszor a memória a szűk-keresztmetszet, de a Trinity memóriavezérlője mégsem annyival enged több sávszélességet, mint amennyivel gyorsabb az IGP...
-
Oliverda
félisten
Nincs infónk. Annyit tudunk hogy jövőre. A Q2/Q3 reális lehet, többet még senki sem tud, csak az AMD.
franc0: Miért? Az FM2-es MSI FM2-A55M-E33 ajánlott bruttó ára 15.030 HUF. Ebből egy kisebb Trinity modellel össze lehet rakni egy költséghatékony konfigot.
miresz: A 4170-ben van 8 MB L3 cache. A Trinity-ben nincs semennyi.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
miresz
veterán
Nagyon jó "kis" teszt lett,épp elég volt elolvasni is,köszönjük Oli. CPU erőben pont annyit hozott amennyit vártam 4170 szintje fölött egy picit. Amit érdekesnek tartok,hogy némely programban az FX4170 jobban teljesít,mint az 5800K,a fejlesztett modulok ellenére is.A GPU teljesítménye magáért beszél.
[ Szerkesztve ]
-
A CPU rész akárki akármit mond csapnivaló, de az IGP előtt emelem a kalapom. Nem hittem volna, hogy egy Dirt3 elfut stabilan high beállítások mellett...
Összességében Gratula.RyanGiggsem hiszem, hogy az Intel-t valaha is beérik, de szerintem nem is célja az AMD-nek. Okosan csinálják, hogy olyan pályán versenyeznek, ahol kb nincs konkurencia. Ha a CPU sebességben kezdenének el konkurálni az Intellel, annak csúnya vége lenne, de így legalább az IGP-ben sokkal jobbak tudnak lenni.
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
RyanGiggs
őstag
Grat a cikkehez! Lesz mit olvasni.
Most csak így hirtelen belenézegettem, de máris lenne egy kérdésem....
Mikor lesz az AMD-nek olyan erős a CPU része, mint egy mostani
"közepes" erősségű Intel CPU-nak?! (Pl.: i5-3570)
Esetleg a Kaveri-nél már várható ebben áttörés?
Vagy ahhoz még egy pár AMD generációt várnunk kell? -
max-pain
senior tag
válasz Dr. Romano #6 üzenetére
Engem is az erdekelne, hogy egy 8800GT-hez kepest mit nyom
-
atti_2010
nagyúr
Nagyon jó olvasmány, akár a Trinity mindent ver a kategóriában.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
yarsley
aktív tag
válasz antikomcsi #21 üzenetére
Én például annak örültem volna, ha a játékokat 1280-ban (is) teszteled,
Csatlakazom. Plusz en bedobtam, volna egy 7750-es is a tesztbe viszonyitasi alapnak. (30e alatti araval szvsz nem log ki nagyon ebbol a kategoriabol...)De azert igy is eleg popec kis tesztet dobtatok ossze!
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Pug
veterán
A legjobb esti olvasmány! Előre is köszönet érte Oli (még csak a második oldalon vagyok, de már így is "szaglik" belőle a profizmus) !
-
stargazerhu
aktív tag
Ez aztán a teszt!
-
_Atesz
addikt
Trinity
-
dezz
nagyúr
Huh, nem semmi cikk!
(Szerintem a "4 muskétás" résznél nem ártott volna feltüntetni a grafikonokon is, hogy clock-to-clock mérések, mert sokan nem olvassák el a szöveg minden sorát. Vagy legalább az első kép alatti szövegben meg lehetne említeni, azt még jobban elolvassák.)
[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
20 oldal, az szép.
Átfutottam rajta, szépen ki lett vesézve. Talán amit még megnéznék az egy Win7 vs Win8 teszt a Trinity-vel.
Egyébként jó cucc lett ez, hozza amit vártam, de én azért megvárom a Kaverit -
frescho
addikt
Tudom, hogy keves idotok van ra, nem is bantasbol irtam. Ennyi ido alatt nagyon jo es osszeszedett cikket sikerult irni. Csak furja az oldalam a kivancsisag es szerintem meg par het, amig ratehetem a mancsom egy Trinityre.
Ertem a szamokat, csak kicsit cseles elso ranezesre.
1. Igaz nem ajanlas: "Az A8-5600K egyelőre az ára miatt nem ajánlott, hisz az A8-3870K nagyjából 2000 forinttal olcsóbb"
2. Pontositok:Van valami infotok, hogy mikorra varhato a Kavery? Q2/Q3-ra saccolom, de ti biztos jobban tudjatok.
A Kaveri is ket modulos lesz, ha jol emlekszem. Tervbe van veve valami erosebb, mondjuk 3-4 modulos FM2-es darab?antikomcsi: Az FM1 kihalofelben van. Persze ha valakinek csak internetezesre es youtubra kell egy gep, arra tokeletes. Csak kerdes megeri-e a halott platform mondjuk 4-5k sporolasnal.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
kNG
senior tag
A CPU teljesítmény még mindig siralmas, az IGP teljesítménye elismerésre méltó!
Nagyon remélem hogy összekapja magát CPU terén az AMD, IGP terén pedig ilyen gyorsaságú fejlődés várható továbbra is, és akkor végre lehetne egy kis árverseny...
[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
BalaNce87
addikt
Most olvastam az iponos tesztet. Mondom ilyen nincs, hogy a PH-n még nincs teszt Thx guys!
-
franc0
őstag
A második legerősebb Trinity teljesítményben és árban is azt tudja, mint a legerősebb Llano.
A csúcsmodell pedig annyival drágább, amivel többet tud.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Thauxeeb
tag
Szokásos AMD minőség
Az a kép az brutális. -
tag
Hajrá AMD!
Még pár év és piacra kerül a 0W fogyasztásért 0 számítási teljesítményt nyújtó ZPU ( Zero Processing Unit)
u.i.: értem én, hogy szép és innovatív fejlesztések, de ha nincs annyi szoftver ami kihasználja, hogy egy kezemen megtudnám számolni...CSERE/BESZÁMÍTÁS: antisztatizsacsi kártyáknak, VGA passthrough kábel, PCIe gen1 VGA, PCMCIA soundcard, Smat plug ESP chippel
-
Oliverda
félisten
1-2 órával korábban? Akkor már le sem kellett volna feküdnöm.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
- = Zk = -
félisten
elég lett volna minden nap 1-2 órával korábban kelned.
nah, szééép!" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
antikomcsi
veterán
Tudom, ahány olvasó, annyi különféle hóbortos igény.
Én például annak örültem volna, ha a játékokat 1280-ban (is) teszteled, elég lett volna minden nap 1-2 órával korábban kelned.
(#16) frescho
Még ha ajánlaná az FM1-et, az sem lenne baj, pont most kell tort ülni felette. Nagyon jó kombókat lehet kifogni, sokkal olcsóbbat, mint lassabbat az FM2-höz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Mit is modnjak, jól belehúztak...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
buherton
őstag
Ha így folytatja az AMD, a következő laptopom AMD-s lesz.
Mi az a skálázódás/skálázhatóság/skálázás?
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
-
Tomix24
addikt
Jó teszt, sok munka lehetett benne.
-
frescho
addikt
Olvastam, de attol meg jo lenne. Esetleg akar egy kisebb cikk is kijohetne a tuningrol, skalazodasrol. Persze csak ha belefer az idotokbe.
Kozben rajottem, hogy a negy musketasnal mi zavart meg: A grafikonok nem nullarol indulnak.
Meg ket kerdes, ami nem tiszta:
A gyakorlatilag halott FM1-et tenyleg ajanlod a vegen?
FM2-be varhatoak erosebb processzorok a kozeljovoben?https://frescho.hu
-
Prof
addikt
Hóhó, friss ropogós Trinity teszt, lesz mit olvasni
-
ftc
nagyúr
Annyi tuti FX6100-at érdemes eladnom...s mind1, hogy Llano vagy Trinity mind2 tökéletes.. Talán egy Trinity tesztet majd megnéznék win8-al is...
Lesz ez még jobb is...
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
20 oldal?! te jó ég. már megint nem fogok érteni belőle semmit....
a tudatlan fejemet[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Dyno
veterán
válasz Dr. Romano #6 üzenetére
Szerintem elmaradt tőle, csak hát ugye a fogyasztás.....30%-al lehet gyengébb talán.Persze itt az A10 5800K-ra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Olvasom, olvasom
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Nagyon komoly cikk lett!
Ebbe belelehet vetni magamat aztán!LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
frescho
addikt
A cikk jo, de van benne par elutes.
LLano mag: Hosky -> Husky
A 2006 májusában debütált FM2-es foglalatba -> AM2Erdekes lenne az IGP memoria skalazodas. Ez tuninggal es tuning nelkul is jo lenne, akar csak par jateknal, hogy az IGP mem limitje kideruljon.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
fatallerror
addikt
semmi extra, hozta a kötelezőt, nem is vártam csodát elég lett volna neki 1 kevésbé alapos cikk is
don't tell me what i can't do!
-
PR0JECTNR56
addikt
A bélyegkép hatalmas lett.
-
DarkByte
addikt
-
Dr. Romano
veterán
A címlapon a kép nagyon jó
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
GIJoe
addikt
BIG like! Thx
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, OEM, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- AMD A8-5600K Quad Core FM2 processzor
- Kishibás Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 1 év magyar bolti garival! (ALZA) -
- I5 6400 Processzor eladó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest