Hirdetés

2019. május 24., péntek

Hozzászólások

(#1) Samott


Samott
(senior tag)

Ez valami vicc? Kozel dupla fogyasztassal 10% elony?

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#2) solfilo


solfilo
(PH! kedvence)

Köszi a tesztet! :R

Mennyit számít a játékmix, RX 580 8GB megjelenéskor alig volt difi közte és a GTX 1060 6GB között most meg ráver 15%-ot átlagban.

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#3) Wombath válasza solfilo (#2) üzenetére


Wombath
(HÁZIGAZDA)

Na meg szoftveres fejlesztések - és azt is vedd figyelembe, hogy a Nitro+ az, amelyik versenyzik, az pedig gyárilag emelt órajelű, azért is vettük azt be, mert így jobban látszik az 590 előnye, mintha egy nem húzott 580-at eresztettünk volna össze a kapott tuningolt 590-nel.

(#4) AxBattler


AxBattler
(PH! félisten)

Köszi a tesztet!
Korrekt kártya, korrekt áron... a világot nem váltja meg, de egy lövésnek jó az ünnepi szezonra. A játékos promócióval együtt egészen jó ajánlat.

(#2) solfilo
Ja, plusz a szoftveres csiszolások, de 2018 végén ne legyen már gond a DX12-es játékok túlsúlya.

[ Szerkesztve ]

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#5) Bici


Bici
(PH! félisten)

Nekem az tetszik, hogy vegul jobb teljesitmeny/fogyi mutato jott ki.
Ha visszaveszem pl. a 480 sebessegere, akkor szerintem egy annal is (es az 580-nal is) kisebb fogyasztasu, halkan hutheto kartya kerekedik belole.
Kivancsi vagyok, hogy alakul itthon az ara par honap mulva.

[ Szerkesztve ]

(#6) satz18


satz18
(őstag)

Azért az kemény hogy egy AMD 480 OC-ről, akarom mondani 580 OC-ről megjelenik teszt, az Nvidia 2070-80-Ti meg marad magnak.

A kártyához: Szégyen.

Külföldi teszt
Kedvenc hozzászólásaim:
"RX 480 V3.0 here we are. :"
"5% more performance with a 25% higher price? AMD is learning from nvidia"
Sokkal többet nem tudok hozzátenni.

Asus GL502VS, Lenovo x60, LG G4, PS 3

(#7) Tyrel válasza solfilo (#2) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Vagy csak az nVidia elkezdte "felkészíteni" a drivereit a következő generáció érkezésére, értsd. lassítják a Pascal-t hogy ne legyen akkora égés az RTX amekkorának indult... :U

Ez az RX 590 meg kb. akkor lenne jó ha az RX 580 árán érkezett volna, az 570 + 580 árakat lejjeb tolva...

[ Szerkesztve ]

(#8) solfilo válasza Wombath (#3) üzenetére


solfilo
(PH! kedvence)

Szerencsére előző tesztben is volt RX 580 8GB Nitro+, ami 4%-ot vert akkor a referencia GTX 1060-ra átlagot nézve, most meg ugyanez a Nitro+ 15%-ot ver rá szintén átlagot nézve.
Szép fejlődés szoftverből, ha nem a játékmix a ludas az eltérésért. :)

(#4) AxBattler: nem gond, pusztán megjegyeztem, hogy sokat számít a játékmix. Mondjuk már akkor is túlsúlyban voltak a DX12-es játékok. :)

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#9) M107


M107
(PH! addikt)

:R

Ha most vennék 590 vagy 580 az 580 lenne a választás. Elég lenne nekem durva 5 évre, mint anno a 2013-as R9 270, ugyanis az nyugdíjaznám vele.

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! ( (PH! addikt) YEAH vissza az őstag címet :) )

(#10) Angel1981


Angel1981
(PH! nagyúr)

"Ettől eltekintve azonban új királyt koronázhatunk a középkategóriában"

Bocs srácok, de ennek a kártyának SEMMI köze a "király" jelzőhöz (AMD kártya van a gépemben, és előtte is az volt)!
A plusz teljesítményt komoly többlet fogyasztással éri el, és az ára is abszolút a teljesítményéhez lett igazítva. Semmi különösebb hatása nem lesz a piacra, egy kártya lesz a többi között - oszoljunk kérem, nincs itt semmi látnivaló!

[ Szerkesztve ]

(#11) Abu85 válasza Angel1981 (#10) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

(#8) solfilo: A játék verziója is számít. Ezek a címek fejlődtek a régi teszt óta, kaptak patcheket, amelyekkel a változott a működés. Ez itt a fő különbség.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) arn válasza Tyrel (#7) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

akkor is eges lenne az rtx, ha 1080ti araban kapnad a 2080tit? :)

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#13) schawo válasza solfilo (#8) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Ami egyetlenegy jártékban mért 50% különbség miatt jött ki. (lévén, hogy meglehetősen kicsi a mostani játékminta). Kissé furcsa módon az ominózus Hitmannél a 1060 az elmúlt időben 83 fps-ről 61-re lassult. Mindeközben az 580 szögre ugyanazt hozza. Nem tudom, hogy akkor mérték-e félre, vagy most, de valami nem oké. Szóval nem az 580 lett gyorsabb, hanem a 1060 mérési eredménye romlott.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#14) Tyrel válasza arn (#12) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Hááát igen is meg nem is... a marketingje szerintem nagyon rossz volt, arra nincs mentség. Már a rosszat értsd. úgy hogy "a vásárlók szándékos megtévesztése" hatálya alá eső...

Viszont normális áron azért maga a kártya jó lenne és tök megérteném hogy veszik, de jelen helyzetben és jelen árak mellett pont a saját Pascal szériájuk miatt nevetséges az RTX felhozatal. Még csak az AMD-re se volt szükség ahhoz hogy sokkal jobb ár/érték arányú konkurenciájuk legyen, megoldották maguknak házon belül... :C

(#15) solfilo válasza schawo (#13) üzenetére


solfilo
(PH! kedvence)

Köszi, ezen átsiklottam. :B

solfilo

(#16) Abu85 válasza schawo (#13) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Régen nem ez a Hitman verzió futott, hanem egy régebbi, amelyekben mások is voltak a grafikai beállítások. Ahhoz a Hitman verzióhoz az NVIDIA csinált egy olyan drivert, ami egy csomó dolgot megváltoztatott a programfuttatásban, ebből jött a teljesítmény. De már akkor írtam, hogy ha a játék kap egy patch-et, akkor ezt ahhoz is el kell készíteni, ami megint több hónapnyi munka, és ez viszont már nincs benne a driverben. Nyilván az NV azzal kalkulált, hogy mire jön egy Hitman patch, addigra már rég elfelejtik a tesztelők a játékot, így nem fog számítani, hogy csak egy verzióhoz van nagyon kigyúrva a driver. Mi most minden játékot a legfrissebb verzióra frissítettünk, hiszen új a tesztplatform, új az OS, minden új. Emiatt nem tud érvényesülni az NVIDIA specifikus verzióhoz írt optimalizálása. Újat írni pedig nem sok értelme van, mert csak a humánerőforrást viszi egy játék. Sokkal célszerűbb lenne a DX12-es driveren javítani általánosan, de az meg nem megy egyik napról a másikra. De mondjuk, ha három év múlva megnézzük majd ezt a címet, akkor valószínűleg gyorsabb lesz benne a GTX 1060, mert annyi idő alatt el lehet jutni oda, ahol az AMD DX12-es drivere van most.
Ha egyébként visszakeresed az első Hitman teszteket, akkor ott is ekkora volt a különbség a Radeon és a GeForce között. Csak egy programverzióval és egy drivertől kezdve változott ez meg. Azt is megfigyelheted, hogy a felbontás emelésével a procilimit csökken, tehát a GeForce driver is kezd jobban viselkedni, így közelebb kerülni a Radeon driveréhez. Ha mondjuk 16-magos lenne a procink a tesztben, akkor Full HD-ben is sokkal közelebb lenne a GeForce.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#17) Tyrel válasza schawo (#13) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Mondom én (#7), hogy az nVidia driverre hatással volt a marketing csoportjuk... :))

(#18) Abu85 válasza Tyrel (#17) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Olyan nincs. A drivert szándékosan nem lassítják. Egyszerűen az is vinné az erőforrást, és eközben a hatása értelmetlen lenne. Amikor ilyen történik, akkor mindig valami specifikus körülmény hatására jön elő a jelenség, és nagyrészt nem a driver az oka, hanem az, hogy a program frissítéseivel a driverbe épített profilok, vagy éppen egy játék egyetlen verziójára alaposan kigyúrt rutin már nem működik az újabb verziókkal. Ilyenkor az szokott történni, hogy a gyártó készít egy újabb rutint az új játékverzióhoz, amire frissítik a profilokat is, de ez néha nem kifizetődő, hiszen nem könnyű ám ezt minden egyes patch után megcsinálni, az NVIDIA erőforrása is véges, tehát egy idő után elengedik az adott játék kezét. Ez olyankor nagyon látványos változást eredményez, amikor maga a profil az adott játékon sokat segít.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#19) meci77 válasza Angel1981 (#10) üzenetére


meci77
(tag)

Szerintem az igazság kevésbé hangzik jól:
"Ettől eltekintve az AMD új királyt koronáz a berkein belül"

A cikkhez:
Amúgy köszi a tesztet. Jó is lehetne ez a kártya, csak engedni kellene az 580 árából, és az 590-et az 580 árában kínálni, hogy igazán versenyképes lehessen az 1060-nal szemben. :K

(#20) solfilo válasza meci77 (#19) üzenetére


solfilo
(PH! kedvence)

Szerintem megy majd lejjebb simán, a három játék miatt most se rossz biznisz. :)

solfilo

(#21) Departed válasza solfilo (#8) üzenetére


Departed
(őstag)

Persze hogy számít a játékmix, sőt. :U

De szerencsére nem csak a ph teszteli a kártyákat, techpowerup friss, ugyanezt a kártyát tesztelő 23 (!) játékos FullHD átlageredménye:

Xiaomi Redmi Note 5 4/64GB (Android 8.1 + MIUI 10)

(#22) arn válasza Tyrel (#14) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

tisztesseges generacios elorelepes a hagyomanyos sebesseget illetoen, es van egy uj jovoficsor, hol a problema? az elozo generaciok se tettek le tobbet az asztalra. en egy gondot latok, az ar.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#23) schawo válasza Abu85 (#16) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

[link]

Nvidia overcomes initially poor performance, speeding up more than 15% across two years of driver updates. That’s not enough to usurp the Radeon’s advantage, though. AMD maintains a 4% lead at 1920x1080 using Hitman’s highest detail settings under DirectX 12.

valaki téved :F

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#24) Sondi1986


Sondi1986
(PH! addikt)

Ha ugyan az mikroarchitektúra, akkor a GPU-lapka miért nem változott????
Gyártástechnológia 12nm csinálják kisebbnek kellene lennie a lapkának 232mm2 -nél!!!
Ez hogy van akkor?!

(#25) san01 válasza Tyrel (#7) üzenetére


san01
(PH! addikt)

Nem lassítják azt, nincs semmi meglepő, 15%-ot rá tud verni egy 2 éves kártyára másfélszeres fogyasztással, bravó!

OP 7 Pro | Origin: Captain_Adamica | Eladó HTC U11: https://bit.ly/2HvacO0

(#26) Abu85 válasza schawo (#23) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Erről írok éppen. Kapott a játék egy olyan drivert, ami növelte a teljesítményt. De a DX12 API nem olyan ám, hogy ez a teljesítmény örökre megmarad, mint mondjuk DX11-ben. Ha a program megváltozik egy javítással, márpedig azóta megváltozott, akkor a teljesítmény megint odavész. Ehhez megint kell egy újabb driver, ami visszaviszi a tempót. Csak egy két éves játékra költeni folyamatosan az erőforrást, patch-enként nem éppen kifizetődő ám. Főleg úgy, hogy van más probléma is. Nem véletlen, hogy a Hitman 2-nek nem lett DX12-es módja. Egyszerűen az a módszer, ahogy a hardvert menedzseli a motor, marhára nem működik GeForce-on. És ha lenne DX12 mód, akkor az NV megint frissíthetné a drivert, patch-enként. Vagy újra kellene írni a DX12 implementációt, hogy működjön is, de szerintem marhára van jobb dolguk is, minthogy ezekkel törődjenek.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#27) meci77 válasza solfilo (#20) üzenetére


meci77
(tag)

Igaz, és szerintem a középkategóriában a király jelzőt leginkább az ár/érték arány mutatja majd meg. Egy kissé szemet szúrt hogy "király", hiszen a fogyasztás 40w-tal magasabb, mint az 580-nál, az 1060-tól pedig sajnos "nem húz el" teljesítményben, így a mellé adott játékok miatt lehet jó.

(#28) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

:DDD

(#29) schawo válasza Abu85 (#26) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Itt a cikk pont arról szól, hogy megjelenéskori driverrel lassú volt, az újabb (2017 nyári és 2018 nyári) driverekkel pedig gyorsabb.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#30) Abu85 válasza schawo (#29) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nem érted. Hiába gyorsabb, ha a program megváltozik. A DX12-ben az efféle driveres trükkök verzióspecifikusak. Meg lehet csinálni őket, persze, de amint kap egy javítást a program, ami speciel beletúr a leképezőbe is, azonnal elvész a hatásuk. Ha mondjuk az NV eldöntené, hogy a legújabb Hitman verzióhoz is kiad egy hasonló optimalizálást, akkor ugyanúgy visszagyorsulna, csak egyszerűen nem éri meg belerakni két-három hónapnyi erőforrást megint, hogy aztán lehet, hogy jön még egy patch a játékhoz, és újra kezdhetik elölről a gyorsítást.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#31) Duddi válasza Departed (#21) üzenetére


Duddi
(fanatikus tag)

Megnéztem az a cikket és igen más eredményt hoz ki.

Viszont ez sem a kinyilatkoztatott igazság.
Tedd hozzá a kommentedhez hogy a tesztelt 23 játékhoz sehol nem írtak ki beállítási paramétereket csak a felbontást.
A játékot bemutató 1-2 bekezdéses fluf ban említik meg a DX verziót amit gondolom használtak a teszt alatt.
a 23 tesztelt játékból 13 DX11, 6DX12, és 1 Vulkán módban fut. feltűnhet hogy ez csak 21 játék. A GTA V és Hellblade játékoknál nem volt feltüntetve a DX verzió

Szóval igen, sokat számít hogy milyen játéklistát használ a tesztelő. Hihetetlen hogy egy 2013-mas játékot még mindig tesztelgetnek...

[ Szerkesztve ]

(#32) solfilo válasza Abu85 (#30) üzenetére


solfilo
(PH! kedvence)

Vagyis akkor a TPU nem frissítette a Hitmant a legújabbra, az itteni tesztben viszont már azzal lett mérve. :R

solfilo

(#33) Derivel


Derivel
(kvázi-tag)

Egy valamit nem értek. Ellenőriztem a teljesítmény/fogyasztás grafikont a 1060 vs 590 esetében, és nekem ezek a számok jöttek ki az itteni eredmények alapján:

RX 590 összes fps szám (FHD): 598
GTX 1060 összes fps szám (FHD): 487
RX 590 fogyasztás: 290W
GTX 1060 fogyasztás: 195W

RX 580 FPS/W érték: 2,062
GTX 1060 FPS/W érték: 2,497

GTX 1060 telj/fogy. mutatója (ha az 590 a 100%): 2,497 / 2,062 = 1,211 (121,1%)
De itt valamiért 109,86% van.

Vagy ti számoltátok el, vagy én.
Ráadásul most még a teljes rendszer fogyasztásával számoltunk. Ha ezt leredukáljuk csak a videókártyák fogyasztására (így lenne értelmes egy videókártya tesztnél), akkor az arány kb. 145%-on lesz.

(#34) hackeeeee


hackeeeee
(Jómunkásember)

Hátnemtudom.. Ezt a szintet szerintem meg lehet ütni egy jobb, meghajtott 580-nal.. Ennek így ebben a formában nem tudom mi értelme volt.

Értem én, hogy nvidia után szabadon, de mégsem..

Véleményem szubjektív... - Toshiba Satellite Pro R50-B-12U használt notebook, Razer Goliathus Speed Terra L egérpad eladó

(#35) Abu85 válasza solfilo (#32) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A TPU rengeteg kártyával dolgozik, rengeteg adatjuk van, amit nem éri meg eldobni azzal, hogy felfrissítik a játékokat a legújabb patch-ekkel. Gondolhatod, hogy abban a 23 játékban azt a több tucat kártyát nem mérik újra minden új megjelenéskor, hanem van egy alap tesztplatformjuk, azokon kikapcsolják a játékok frissítését, valszeg az OS-ét is, és mindig ugyanazzal mérnek, akkor is, ha van már xyz játékhoz javítás, akár több is. Nekünk is vannak tipikusan fél éves időszakaink, amikor így csináljuk, egyszerűen túl megterhelő lenne egy játékfrissítés miatt újramérni mindent, de fél évente azért belenyúlunk. Most meg nagyon belenyúltunk ugye, az edddig Haswell-E helyett kaptak a kártyák egy friss Ryzent.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#36) Duddi válasza Derivel (#33) üzenetére


Duddi
(fanatikus tag)

Úgy is ez jön ki ha az fps számokat nem összeadod hanem kiátlagolod a fogyasztással való osztás előtt ?

(#37) Derivel válasza Duddi (#36) üzenetére


Derivel
(kvázi-tag)

Ha mindkét ÖSSZ FPS számot elosztjuk ugyanazzal a számmal (a játékok száma, 8, így kapjuk meg az átlag fps-t), attól a két érték aránya nem változik.

[ Szerkesztve ]

(#38) solfilo válasza Abu85 (#35) üzenetére


solfilo
(PH! kedvence)

Egyszer jól meg is kavarodtak, egy RX 480 tesztnél jött elő, hogy valami félrement egy váltásnál, s azóta az összes összesítés rossz volt. (#52)

solfilo

(#39) Simid válasza Derivel (#33) üzenetére


Simid
(senior tag)

"Vagy ti számoltátok el, vagy én.
Ráadásul most még a teljes rendszer fogyasztásával számoltunk. Ha ezt leredukáljuk csak a videókártyák fogyasztására (így lenne értelmes egy videókártya tesztnél), akkor az arány kb. 145%-on lesz."

Ez így van! Már többször téma volt it PH-n ez a (szerintem) súlyosan hibás számolási mód, de nem igen foglalkoznak vele. Gyakorlatilag semmi értelme a teljesítmény/fogyasztás grafikonnak így, mert nagyon torzít.

(#40) arn válasza meci77 (#27) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

a jelenlegi felhozatalnal sajnos realis az arazas - de az mas kerdes, hogy ez nem kozepkategoria, hanem also :) csak ennyire elszalltak az arak. az elozo kategorianal kozepkategoria lett volna.

a csucshw 2.5x gyorsabb... ezt nehez kozepkategorianak nevezni. a kozepkategoria vhol az 1070-2070, az tudja az 50-60%at a csucsnak.

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#41) Duddi válasza Derivel (#37) üzenetére


Duddi
(fanatikus tag)

Arra gondolok hogy az fps számokat a 8 játékból mint 19, 13, 21, 32, 24, ... összeadod vagy átlagolod az nem mindegy. az egyik esetben lesz egy kumulatív 500 valahányas összesen hozott átlag fpsed a másik esetben lesz egy 26fps 8 játék átlaga. Ha ezeket a számokat veted össze szerintem más eredményt kapsz de lehet tévedek nem számoltam át.

(#42) Remusz911


Remusz911
(PH! kedvence)

Na hát ez nem is olyan rossz.

Nekem a leggyengébb Polaris van a 470-es, innen már megérné egy 590-es.

Bár ahogy látom a Vega 56 jóval erősebb. Használtan nem drága már.

Vagy megvárom a Navit, az a tuti! :)

Csekkold: https://hardverapro.hu/apro/keresek_felsokategorias_earbud-ot_hibasat_is/friss.html

(#43) GodGamer5


GodGamer5
(őstag)

A legutóbbi rx480 pulse-om óta, csak Geforce-ot veszek. Sokkal megbízhatóbb és semmi gondom nem volt még egyikkel sem.

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#44) Hunpriest


Hunpriest
(fanatikus tag)

Nvidia RTX teszt mikor lesz? Jó-jó ez a kártya, de igazából kit érdekel kategória... sok vizet nem zavar.

(#45) Abu85 válasza Hunpriest (#44) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Soon™

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#46) Derivel válasza Duddi (#41) üzenetére


Derivel
(kvázi-tag)

Rendben, akkor kiszámolom átlagolt fps-sel is neked:

RX 590 átlag fps-e: 74,75
GTX 1060 átlag fps-e: 60,875

Fogyasztások legyenek ugyanúgy 290 és 195W.

RX 590 fps/W: 74,75 / 290 = 0,257759
GTX 1060 fps/W: 60,875 / 195 = 0,312179

GTX 1060 Telj./fogy. (RX590-hez viszonyítva): 0,312179 / 0,257759 = 1,211131 (121,1%, pontosan ugyanannyi, mint előtte)

(#47) schawo válasza Abu85 (#35) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Akkor már csak azt az infót kénem megtudni, hogy miért csak a fullhd felbontást érintette dolog, miközben a nagyobb felbontások rendre gyorsultak az optimalizálatlan driverrel? És emiatt hogyan lehetséges, hogy a 80%-kal több pixelt tartalmazó QHD felbontás miért csak 13%-kal lett lassabb, míg korábban teljesen normális volt a skálázódás?

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#48) W.Wilson válasza Abu85 (#11) üzenetére


W.Wilson
(fanatikus tag)

%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel

(#49) exedoc


exedoc
(fanatikus tag)

Hát nagy port nem kavart ez a kártya, inkább papírforma, időhúzás, és egy újabb valami, csak hogy legyen a piacon. De legalább van, és bár jónak nem mondanám, de azért nem is rossz. :D Fogyasztás, és az ár picit lehetne barátibb, de hát ez van. Valakinek jó lesz.

(#50) lezso6 válasza Derivel (#46) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Nem tudtok átlagot számolni. :D

Ha csak simán az FPS-t adod össze, az nem jó. Pl adott két játék, A és B.

Radeon: A: 50 fps B: 100 fps

GTX: A: 50 fps B: 150 fps

Tehát az GTX az egyik játékban egál, a másikban 50%-kal gyorsabb, tehát így átlagosan 25%-kal gyorsabb a Radeonnál. Hisz úgy kell számolni, hogy:

(Ga / Ra + Gb / Rb) / 2 = 150%

Nem pedig úgy, hogy (Ga + Gb) / (Ra + Rb) = 133%. Utóbbi esetben felborul az átlagok súlyozása a B játék felé, hisz az több FPS, így +33% előny jön ki a GTX-re, ami ugye hülyeség.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.