- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 (GA104)
- Nikon DSLR topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hozzászólok Aktív témák
-
GreatL
senior tag
Mintha a processzoros rajtot látnánk megismétlődni... és ha a végkimenetele ahhoz hasonló lesz akkor még örülhet aki ilyet vesz...
Intel Core i7-9700K víz | Manli RTX 2060 Blower | Xiaomi Mi 9 | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
ceripapa
aktív tag
Ez a professzonális kártya vagy a játék kártya ? :]mert nekem úgy rémlik ez a professzionális.
-
[CsuCsu]
őstag
Faszan beertek az NV masfel eves termeket. Nemsokara jon a Volta, es megint lemaradasnal vagyunk. Kene mar valami rendes verseny.
-
törölt tag
Hat ez csunyan elverzett, bar AMD-tol pont ezt vartam
FreeSyncet nem ertem miert hozzak fel, NV-nel is ott a FastSync ami tokeletesen mukodik
-
gyuszaa
őstag
Majd kérünk tesztet a csoda driverral is.
-
Attix82
őstag
Nekem ezekből mindig az jön le, hogy az NV-t legagyizzák technika szempontjából de konkrétan az NV a jobb.
Az RX sorozat szerintem jól sikerült, inkább gyártottak volna abból 3x annyit mint ebbe a VEGA-ba pazarolni az erőforrást.
-
. Ám jelenleg a közvetlen konkurencia ezt a teljesítményt hasonló áron, kedvezőbb fogyasztási mutatók mellett tudja abszolválni, persze amellett, hogy papíron jóval visszafogottabb a tudásszintje az új Radeonhoz képest.
Hány éve a legjobb az AMD papíron? Nem lehet, hogy most már a valós teljesítményre kellene fókuszálni a gaming vonalon, és a professzionális kártyákat telezsúfolni mindenféle egyéb technológiával, mint ahogy azt az NV csinálja.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
rottenbull
senior tag
Nagyon harmatos.
-
abridabri
addikt
Jo lett ez ,aki most gondolkodott 1080ra valtason , de freesynces monitora van annak nem is kerdes ezek utan melyiket valassza .Hisz egy arban vannak , es a Vega csak gyorsulni fog idovel (ujabb driverek ) amig a 1080 bol mar kihoztak driver szinten amit lehetett 1 ev alatt.
-
atee
őstag
Kár érte. Pedig ráfért volna a piacra egy jó árú AMD kártya mi nem csak fogysztásban tud ráverni a 1080 ra!
abridabri
Igen a freesyncet fel lehet hozni példának, de engem nem győz meg. Inkább hanyagolom ezt a syncesdit egyelőre. Marad a freesynces monitor zöld kártyával.[ Szerkesztve ]
-
-
.LnB
félisten
Örülök, hogy egy ilyen király, objektív cikk született a VGA-ról. Voltak félelmeim, de szerencsére nem igazolódtak be.
Az árról felreppentek pletykák, hogy emelkedni fog. Ez mennyire igaz?
[ Szerkesztve ]
Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ
-
Hat, ez most kapufa lett sajnos.
Orultem volna nemi versenynek, de azt hiszem, errol igy most minimum egy evig lehet tenni.Koszonjuk a tesztet!
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
pomorski
őstag
Köszi a tesztet!
-
pengwin
addikt
"Ennek fényében kell nézni azt is, hogy pillanatnyilag azonos – 499 dolláros – árszinten van a két kártya."
hát én a vega 64-et többnyire inkább 700-1200 dollár között láttam, meg volt talán 650 körül is valahol, szóval a 499$ köszönőviszonyban sincs a valósággal, szerintem.Idehaza majdnem ennyibe kerülnek az RX 580-ak, és nem a Vega fogja lenyomni azokat az árakat, mert az a kereskedőknek nem lenne jó.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
->Raizen<-
veterán
Jo latni hogy osszefogtatok es nem csak icon tette oda magat. Most jo lett a teszt azt hozza a kartya mint a guru3d-s oldalon. Sajnos nincs eleg nagy tapom hozza de vennem ha 1080 ala menne az ara.
-
Raymond
félisten
"Az árról felreppentek pletykák, hogy emelkedni fog. Ez mennyire igaz?"
Annyira hogy MSRP-n volt egy maroknyi kartya hogy azt lehessen mondani volt annyier es par eprcel a rajt utan mar csak a 609 EUR sima Vega 64 Air valtozat volt mindenhol amit aztan masnapra felment 649EUR-ra. s ez nem a boltosk sara, ennyi az ar. Abbol a 499-es arbol most sebteben lett egy "only launch price in limited quantity" az AMD reszerol
Kozben meg ott egy rakat custom AIB GF1080 az 530-560EUR arakon.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
válasz
#74018560 #21 üzenetére
Arra a FastSync-re gondolsz, ami DX12 és Vulcan alatt nem, míg DX10 és DX11 alatt nem mindig működik? Hát igen, roppant előremutató feature.
"Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!" .................. .................................................................................................................. Cable management is for the weak!
-
Raysen623
addikt
Ha a chip tudását és képességeit nézzük akkor tényleg le van maradva, ha az órajeleket és a leadott teljesítményt mai grafikával és fizikával, akkor jobb. Mindennek ára van és a két gyártó teljesen másképpen képzeli el a jövőt. A játékszoftverek azért fejlődtek csak és kizárólag grafikailag mert a nagyobbik piaci szereplő kártyái ennyire képesek, cserébe több fps-t kitolnak. Kérdés merre mozdul el a piac a közeljövőben. Ha a vulkánra tekintek, akkor akár az AMD elképzelései felé is billenhet a mérleg nyelve. Mivel ő viszi a konzol ágat, ahová sokkal több fejlesztési pénz ömlik ezért ez az esély tovább nőhet.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
BReal
addikt
Alza-n 183e-ért van az MSI Vega64, rajta a kezdéskori felár. Teljesen korrekt ár.
(#18) opr: Milyen konkrét versenyre gondolsz? Arra, hogy féláron adja az AMD? Vagy hogy 50%-kal gyorsabb lesz a 1070-1080-nál? Csak hogy konkrétan tudjam, mire gondolsz. A Vega56 hozott egy 1440P-n és 4K-n 8-10%-kal gyorsabb kártyát, a Vega64 meg teszttől függően a 1080-nal váltogatja a győzelmeket, kb. 1% különbség van ide-oda ezen a két felbontáson. Tény, magasabb a fogyasztás, és a Vega64 jelenleg csak akkor alternatíva a 1080-nal szemben, ha Freesync monitorod van vagy azt veszel (valaki írta előbb, hogy Freesync monitora van 1080-nal, úgy teljesen megértem, ha nem vált), viszont a Vega56 egyértelműen jó alternatíva a 1070-nel szemben.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Gondoltam hogy ez lesz. "Minden erejüket" a CPU visszatérésbe ölték aminek meg is lett az eredménye azonban a VGA-ra már nem maradt.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Whysperer
addikt
Én csak azt nem értem,hogy Elméletben AMD is tud tesztelni és gondolom nem vakod dob piacra szóval tudtak volna drivert optimalizálni a kártyára. Vagy nem értem ezt a dolgot tényleg,hogy megy a pirosnál ez a gyártunk fejlesztünk tesztelünk piacra dobunk dolog.
MSI tomahawk MAX/ Ryzen 2700x/Alpenföhn Brocken 2/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / GTX 1080/Regnum RG6V TG
-
arn
nagyúr
válasz
Dr. Romano #31 üzenetére
Ugy kellett volna arazni, mint ott
az is az araval viszi a piacot.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
atee
őstag
-
Dexar007
veterán
Uj driverekkel siman meglesz az 1080ti kornyeke.
Give me your cum,bull!
-
Eugene Roe
őstag
300 wattnál kíváncsi leszek arra a tuning "tartalékra"
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
.LnB
félisten
A Doom-os grafikon nem maradt ki véletlenül?
Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ
-
GreatL
senior tag
válasz
Dr. Romano #31 üzenetére
Az AMD GPU részlege külön van és régi ATIsok alkotják, már akik nem léptek még le.
Intel Core i7-9700K víz | Manli RTX 2060 Blower | Xiaomi Mi 9 | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
Spirit
őstag
Nem akarok belekötni, de az a tesztproci 3ghz-en biztosan elég a 1080Ti alá? Sok esetben FullHD-ben nem hozza, amit kéne, és a nyakán van a 1080. Mondjuk a Vega alá elég, ez tény
A cikkben szereplő "hivatalos" ár meg köszönőviszonyban sincs a valósággal.
A 1080-ak jelenleg 550€-tól indulnak, 600€-ért már választék van.
1080Ti 750-800€
Vega 64 650€(nem 499$) körül rendelhető. Mert ugye raktáron sehol sincs. -
Sinisi
senior tag
Apró lépésekkel a cél felé...
-
BReal
addikt
Pl. a 2 hónap múlva érkező Wolfensteinben is benne lesz, és gyaníthatóan a jövőben megjelenő idTech motoros játékokban is, valamint pl. a Quake Championsben is (az egy hibrid motort használ). Ahogy a Star Citizenben is DX12 helyett Vulkan kerül.
(#42) Spirit: Alzan 183e Ft most, OCUK-n a Powercolor 450 font volt tegnap, talán Neweggen 500$. Gondolom most kifogytak az előrendelés első hullámában biztosított készletek, a türelmetleneket próbálják lehúzni, így a legtöbb helyen árat emeltek. Majd szépen beáll az ára.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
addikt
válasz
Raysen623 #29 üzenetére
A grafika nem a PC, hanem a konzolok tudása miatt fejlődik úgy ahogy. A legtöbb fejlesztő konzolra fejleszt, és PC-re portol. Ritka az, amikor valamit elsősorban PC-re fejlesztenek.
Az irány az AMD-nek és az nV-nak is ugyanaz, csak sok minent máshogy valósítanak meg.
De attól még az átlag user nem a chip képességét fogja mérlegelni, hanem azt veszi, amelyik gyorsabb, csendesebb. Ezt a launch-t nagyon elb@szta az AMD, lássuk be.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Tyrel
őstag
Igen, szerintem is - ill. ahogy látom a legtöbb ember szerint - az árazással van baj főleg... nem igazán tudom mit gondoltak, persze hiper-szuper fejlett GPU meg HBM2 meg minden, de ha csak ennyit tud amennyit a tesztben és mellette még a piac hátrányos helyzetben lévő szereplőjétől is érkezik akkor az lenne a minimum, hogy a konkurens alá árazzák...
Nem fölé...Turenkarn
-
Papíron lehet jobb,de a legtöbb felhasználó a játékokban nyújtott teljesítményt nézi. Papíron én milliomos vagyok,de a valós életben csóró!
Várom hogy a következő meghajtóknál lesz e változás.És a custom Vegákat is.Tele vagyok!!!
-
Raymond
félisten
Epp az elobb neztem: [link] 10 kulonbozo 1080 van raktarom 550EUR alatt, az elso 649EUR aru termek a 35.-ik helyen van a listaban
Van egyebkent raktaron Vega 64 - az Alternate-nal Sapphire a Mindfactory csoportnal pedig HIS, XFX es Powercolor - mind 649-ert.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Blindmouse
senior tag
AMD RX Vega review by Blindmouse
AMD RX Vega 56
36 MH/s
Out of stock
Usually dispatched within 11 to 12 monthsAMD RX Vega 64
35 MH/s
Out of stock
Usually dispatched within 11 to 12 monthsAMD RX Vega Über expensive edition
In stock[ Szerkesztve ]
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
Hozzászólok Aktív témák
ph Nagy csinnadrattával érkezett az első Vega videokártya – végre letesztelhettük, mit tud a gyakorlatban.
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Suzuki topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- nVidia tulajok OFF topikja
- 3D nyomtatás
- Diablo 3
- [Re:] Gigabyte Aorus Z490 Elite AC alaplap (LGA 1200) - Új, 3 év gari
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó új Asus Zenbook Flip gyártói garanciával/Amd Ryzen5 3500U/16Gb/512Ssd/Vega 8/2in1/
- (BONTATLAN) Lenovo ThinkPad T490s*i7 8665U/16GB RAM/256GB NVMe/vil.MAGYAR bill./ujj.olv./2022.12.09.
- Rendkívül kedvező áron eladó 10.Generációs dobozos új Asus Zenbook!/i3/8Gb/256Ssd/Fhd/Ips/
- Dell Latitude 5590 - 8.gen i7 - 32GB - 256GB - Nvidia - FHD Touch - FULL
- Remek áron eladó dobozos új gyártói garanciás Hp Laptop! /Amd Ryzen 5 4500U/8Gb/256Ssd/Fhd/Ips/
Állásajánlatok
Cég: Intelliport Systems Kft.
Város: Budapest
Cég: Core Systems Informatikai Kft.
Város: Debrecen